Velepella...

Hihi ja det kan man ju kalla mig... Blev Gekås i alla fall igår!
Nu är allt inköpt inför Mallorcaresan och det känns välldans skönt! Blev dock välldas dyrt tycker jag så jag fick nästan hicka! Men det är väl så, det kostar att ligga på topp =)

Nåja det var en trevlig uttflyckt jag och alla barnen! Alvin är en klippa!!
Det bidde Hajen efteråt oxå!

Idag speedade jag för fullt här på morgonkvisten... Han med att städa hela lägenheten! Tvätta lite och en rundra runt strängen! Underbara lomvägen 6 passade Ellioth så det var lite enklare att gå idag!

Sen bar det upp till carro och mys på hennes alltan hela dagen... känns docj i nacken och axlar att min hud sett mycket sol =) Nåja det blir en bra grund!

Nu är jag bara hemma och mellanlandar... Roger pratar i telefon så då passar jag på att blogga lite...
Väntar på arr få åka tillbaka till vår son som är kvar uppe hos Carro pch Patrik!
Vi ska en vända om affären och inhandla lite strutar och lite glass till efterrrätt samtlite gott vatten till oss viktväktare... Ikväll blir det grillat i skogen! Alltid lika mysigt, lätt att det blir läänge och det känns så lugnt och skönt att vara uppe hos Carro! Ungarna leker och vi tjötar en massa =) Precis som det ska vara!
Idag kom Kristina Lindskog med henne små juveler =) De är ju såå söta! Det var mycket trevligt att träffa henne =)

Men man kan ju inte bara sitta och rulla tummarna heller... Lovis hann att somna precis innan vi kom hem så hon sussar ute i vagnen! Men vi e snart på G! Åh nu e han klar!!!

Hej svejs!!


Inget gekås idag...

... Nej ibland inser man sina begränsninger...

Det är ju ett gott tecken! Får ta en tur i nästa vecka istället! Får nog ta och hålla i slantarna nu!!! Det fanns inte obegrännsat på kontot denna månaden heller =(

Tar en tur till bibblan med Ellioth för att hämta en bok som de delar ut när barnen är 4 år =) Sen en sväng om kontoret för att lämna en kopia på mitt examensbevis! Mormor kommer hit en sväng om nu på förmiddagen för hon måste oxp lämna sitt examensbevis. Kommunen inventerar bland sina anställda och nu ska alla få en legitimation tror jag det hette... De vill säkerställa sin kompetens i kommunen och det tycker jag e bra!

Ne n u åker pyjamasarna av och barnen i vagnen för en promenad med hunden! Ha det gottigt!

Inga vattenkoppor...

... så långt ögat når ännu i alla fall.. Bara feber som inte riktigt vill ge sig på Ellioth. Den e inte särskillt hög nu men han får allt lite alvedon så han funkar i alla fall!

Igår hade vi en jätte härlig dag! Mormor kom hit på lunch, var tanken... Men den bidde lååång, ända till kvällen =)
Vi åkte in till stan och klippte Alvin! Åh vilken snygging det fanns där under peruken! Emmy kände knappt igen honom när vi träffade henne på stan! Han blev mycket nöjd själv och det är ju det allra viktigaste! Han till och med hoppade in i duschen på eget bevåg idag och fixade frillan =) Det blev ett par illgröna crox från mormor och han gick runt i hela kvälllen igår! Vi tog en sväng om din sko oxå och där hittade vi ett par svarta tygskor som han gillade så nu har vi fårr skämma bort honom lite =) Det var hans tur denna månaden! Kan ju vara lite roligt nu när ci ska till Mallorca!

Vi gick till torget och mormor bjöd på varsin smaskig mjukglass och den satt som en smäck! Sen bar det av hemmåt med ett stopp och köpa lite färsk gurka i torpa och en brödlimpa på Hemköp.. Nu var vi alla lite trötta och mosiga... Hem och äta middag för att sen tro att jag skulle gå runt strängen... INTE!!  Det började blåsa och småregna men ingen åska det trodde ju jag...

Dödströtta la vi oss tidigt ...

Idag bär det nog av mot Gekås med mormor och alla barnen... Måste ju inhandla lite schampon och dyligt inför resan... Slingor till ALvin oxå =)

Blir nog en låång och mysig dag idag med =)

Grattis lilla Vilja till din BF dag!

Godmorgon världen!

Var alldeles föör trött igårkväll för att orka blogga... så jag gör det nu på morgonkvisten!

Det var en mycket varm lite Nisse som väkte sin mamma nu på morgonen, dax för lite alvedon. Den är INTE poppis alls men han var jätte duktig och tog den i alla fall! Pratade med 1177 i går kväll... Ellioth har bara feber, det fanns ett par blekrosa prickar (fast de syns inte nu). Det går ju Vattenkoppor på hans förskola. De sa att IPREN får man inte ge vid vattenkoppr för det kunde i mycket sällsynta fall ge en allvarlig inflammation eller infektion (kommer inte ihåg vilket) i huden och det vill man ju inte! Men vi får väl se vad som hände och fötter, det kunde vist ta ett par dagar! Man blir ju lite såå... vi ska ju liksom åka till Mallorca den 20 maj =) Vill ju helst inte ha någon vattenkoppssjuk då!!!

Nåja gårdagen var en stor dag! Jag lämnade min Nisse på förskolan på mmorgonen och sen traskade jag och Lovis bort till Nett! Vi packade in oss i bilen för att åka ner till Halmstad för att undersöka lilla Vilja! Det ar hennes BF dag (beräknad förlossning! Idag är hon 8 veckor gammal, det lilla pyret!

Rikard jobbade och hade inga möjligheter att föjla med så för min del kändes som en stor ära =) Jätte mysigt! Vi kom ner och packade ut oss allihopa... Upp till avd 17! In på ett litet mottagningsrum för mätning och vägning!



         

"Åh stör mig inte"                  2930 gram & 48 centimeter lång!





Här ha vi världen bästa lilla tjej, hon var såå superduktig hela dagen! Hon satt i sin vagn hela tiden!

När vi träffat barnläkaren och han undersökt lilla Vilja var det dax för utskrivning! Tänk att det gåttt såå bra! Tänk att hon är 8 veckor gammal idag! Lilla hönapönan!! Det var idag som hon egentligen skulle kommit till världen men hon hade brottom ut hon!

Då styrde vi kosan hem igen, eller.... Vi åkte in till Varberg och jag sprang upp till viktväktarna barna för att konstatera att PPåskhelgen har gett mig 0,8 kg..UPP!! Åh typiskt! Men men nya tag idag... Eller i måndags egentligen =)

Där träffade vi Carro =) Tog en lunch på Campino! Känns såå skönt nu när man vågar göra små utflyckter med lilla hönan igen, snart är alllt som vanligt igen... Eller... Alla ska ju bara må bra först, men snart så!! Styrkekramar i massor!!

Sen en sväng på stan för att inhandla födelsedagspreseenetr, såklart!! Det är inte alla som får fira sin födelsedag två gånger!!



                                                            




"Det är ingen vanlig dag, för det är Viljas födelsedag" HURRA HURRA HURRAAAA sjöng Ellioth ! Det bidde tårta för hela slanten och mys med hela familjen!

Sen var det bara att traska hem och lägga två trötta barn! En trött mamma och en trött pappa! Det v ar ingen trött tonåring men han fick lägga sig i alla fall =) Han var trött nu på morgonen dock! Jobbit läge höre du du!

Summan av kardemumman så var det en alldeles toppen dag!! TACK så mycket familjen Altesson - Kling!!

Nu ska jag kurrera min lilla sjukling ( efter alvedonen så märks det knappt) får gå ut i köket för att göra lite frukost!! En kopp kaffe med mån tro!

Idag efer att jagbetalat alla räkningar sååå blir det stan för att frissera en kille och inhandla ett par crox tror jag!

Ha en bra dag alla!!


Eftermiddags mys med barnen

Åh va mysigt att gå till lekplatsen hela familjen... eller nästan i alla fall...
Mamma, pappa, Ellioth och Lovis =)

Vi tog med en kanna kaffe & mjölk för att gå till lekplaten så barnen kunde leka lite och gunga...



Det märks att vår kille börjar bli stor...fötterna tog liksom i =)




Det kittlar dödsskönt i kistan när man gungar!!

Det blåste och efter en stund tröttnade vi så det blev till att gå hem igen..
Hemma hittade vi... såpbubblor!!!





Ellioth hittade sin visselpipa som han flitigt använde... ute =)



Nu har vi fikat på glass i rån och snart ska det hoppas in i ett bad.
Det kan verkligen behövas efter en dag i sandlådan och sen med lite bubbeltouch!!

Imorgon är det en stor dag, jag och Lovis ska åka med Nett & Vilja till Halmstads lassarett för utskrivning och läkarundersökning på det lilla pyret!
Därefter bär det av in till Varberg för en vägning =) HOPPAS kan man jue... inte på upp i alla fall...
Foffe ska få hämta min miniman på förskolan så vi slipper att stressa... Så kanske kan det bli en lunch på stan innan vi åker hemmåt Veddige! Vi får se var lilltrollet orkar med...
Ha en trevlig kväll =)


Annandag påsk

Åh en härlig måndag, ny vecka och det är alldels underbart väder ute! Härligt att det håller i sig!! Hade två morgonpigga troll som ville upp =) Vi har precis tittat på "Rasmus på luffen" och druckit kaffe i soffan! Det är mysig kvalitetstid det! Känner mig ganska utvilad trotts dålig sömn... var det inte Lovis som vaknade och snurrade så rammlade det in två karlar vid 4... Nu sussar de gott =)

Vi ska stra äta frukost innan jag ska traska ut på min morgonpromenad med Zelma =) Det är oxå härligt!
Önskar er alla en skön dag!! Det e ju inte fel med en extra ledig dag för alla de som jobbar =)

Anthon Bergs mandelägg

                                             

Jag kan bara konstatera att jag kommer att få gå tills jag dör... om jag ska kompensera mandeläggspåsen!!!

Japp 23 propiont för hela påsen... Och japp den e slut!!

Påskdagen

Underbara väder!!!

Idag har vi inte gjort jätte många knop precis... Inte bakis heller men seeeg och vansinningt godis sugen... Har lyckats stå imot nästan hela dagen ända tills NU... Japp medans jag satt här och bloggade har jag tryckt i mig en HEL påse med mandelägg =) Mmmmm de var supergoda och nu är de slut i skafferiet så nu slipper jag att fundera mer över att de finns hemma!! Nu kan jag släppa det och gå vidaer! Imorgon är det en ny dag och en ny vecka!

Dagen startade med en mycket snabb promenad runt strängen för att på något sätt kompensera för gårdagen mat/godis/vin - intag... Hm ja ja jag mådde i alla fall mycket bättre efteråt och hade inte fullt så mycket ångest =)

Nu då dock... så ja ja det blir en lååång runda till idag tänkte jag för att kompensera mitt nyliga godis intag =) Ja ni ska veta att det ÄR inte lätt alla gånger att stå emot... man kan inte vara duktig alltid och det är ju detta livet handlar om från start tills... ja sen!

Det är ju bara påske n gång om året och bara det inte ballar ur varje dag, varje helg... allatid så är det ju inte hela världen tycker jag! Jag har ju vart superduktig, annars hade jag ju inte lyckats att gå ner 20,6 kg heller!

Nåja en promenad till affären tidigare med Nett, Janice och de små barnen. Sen hamnade vi på Nett alltan och drack kaffe. Barnen hoppade på studsmattan i det underbara vädret! Carro kom förbi på en snabb kopp kaffe! Kul att se henne, det var ju liksom en hel vecka sens sist =) Hon fick kika på bebeis medan Nett tog bort lite skorv på lilla hönan... Sen gick barnen med Foffe till affären och jag gick hemn för att laga mat!







Så nu sover dem... Ja vet inte en helt kanon tid men.... Man orkar inte lyssna på trötta barn som bara skriker heller sååå... Ellioth vart dödstrött och kinkig... Lovis var oxå dödstrött och kinkig och hennes kinkiga kan jag verkligen förstå! Hon har ju för bövelen fått en kindtand... Attans man få ju aldrig se heller för hon kniper ju som en mussla =)


Nehe nu kommer min mamma och pappa med Ellioths vagn! Ha en fortsatt trevlig påsk!!

Påskafton!

Vilken otroligt mysig påskafton vi haft!! Dagen började med en promenad med Zelma, frukos med familjen och bara massa mys!

Vid lunchtid åkte vi ut till mamma och pappa för att äta påsklunch, jätte gott och jätte mysigt! Vi stannade nästan hela dagen. Det blev kaffe, en långpromenad med mamma! Vi gick till lammen och tittade och sen vidare runt hela Näs =) Det är såå otroligt skönt att komma ut dit, lugnet och sällskapet såklart!



Det här lilla lammet är bara två veckor gammal och såå otroligt sööt!! Lovis ville gärna titta men hon vågade inte klappa det, det gjorde hennes mamma istället =)




Han som äger alla fåren var där idag och klippte tackorna... Vist blev de fina... eller inte =)



Det är bra mycket ull på dem... om man kollar före och efter!


Medan vi var iväg sussade Ellioth en stund hos sin morfar, Roger tvättade bilen och spolade av mammas & pappas bilar med. Ellioth hann med att låsa in sig i uterummet och han blev så otroligt lessen sa morfar, men då var det ju tur att morfar kom och räddade honom!

Lovis provade att sitta på fyrljulingen med sin pappa som tyckte att det var väldans roligt! Lovis ville helst pilla på ALLT! Men det blev lite läskigt när Roger försökte att strata den... men han stängde av den och sen blev det ingen med fyrljuling för denna gången...



När vi kom hem tog vi det väldans lugnt! Mös i soffan och slappade med en kopp kaffe! Sen gjorde jag och Janice pastasallad till kvällen och bakade frallor! Mums va gott det skulle bli...




Lovis smaskade på sin kinderhare och tyckte att livet var väldans bra!! Påsken är mycket bra vad det gäller godis och det dröjde ju inte allt för länge innan Lovis fattade vad ett påskägg är för något!! Mormor hade flera stycken och det var ju väldans spännande!

Sen packade vi ihop oss och alla rantade bort tii Nett & Rikard!! Grillen tändes och grillmästarn grillade, vi dukade och fixade iordning! Åh va gott allt blev!! Vi hade hur mysigt som helst, tog det väldans lugnt, drack lite vin och bara mös!!



Här har vi ett muntert gäng =) Alla är dok inte med på foto, en del sitter inne och ja alla kollar ju inte precis in i kameran... Jag tar kortet (som vanligt)...


Jag och Nett tog en kvällspromenad med Zelma och kollade på en påskbrasa på håll! Det är sååå mysigt, hade det inte vart för alla smällare så hade det vart ännu bättre! Lovis hade lite svårt att somna i vagnen men tillslut övervann sömnen henne ocg hon slockande gott! Väl hemma igen blev det kaffe och vit chokladlikör!

TACK för en mycket trevlig kväll!!!


Låångfredagen!

Åh vilket fantastiskt väder vi har denna påskhelg!
Det börjar att grönska på träden och fåglarna kvittrar, till och med vindarna är ljumma!
Vi har haft en riktigt kanon förmiddag här på Lomvägen!
Jag var ute med Zelma och Lovis på morgonen och Lovis somnade gott i vagnen! Zelma var lycklig och jagade både det ena pch det andra... fåglarna är alldeles föör snabba att fånga men hon gör ett tappert försök i alla fall!

Ellioth skulle vara ute och leka på lekplatesn när jag skulle ut och gå men attans... Det var en traktor som körde på åkern bakaom vårt hus! Då vågade inte vår kille vara ute själv...
Det var mycket tryggare och säkert mycket roligare att gå ut på altanen som min underbara man vårstådat idag med god hjälp från vår lille son =)
Nu är det bara olja kvar, undrar om den kan komma på i helgen så slipper man att fundera mer på baksidan!

Väl hemma och jag hade en sovande Lovis bestämde jag mig för att klippa Zelman... Allt var framtaget, då vaknade Lovis!
Åh... typiskt!  Men katten den som ger sig, satte henne i soffan brevid en sömnig Ellioth. Två ungar frmaför tv:n, en mamma och hund i badrummet coh vi klippte och fejjade... Pappan fejjade på altanen.
Hittade årets första fästing på Zelman, nu är den DÖD!!
Badade henne oxå så nu kan vi droppa meducin i nacken på henne! Himla bra hittepå det där för det funkar faktiskt =) Det gör mig mycket lycklig i alla fall för jag gillar verkligen INTE de där små djuren!

När vi väl var klara så kom underbara Nett & Rikard men varsitt litet påskägg till deras små älsklingar =)
TACK!! De var kanon!!



Medans barnen tryckte i sig godis promenreade jag, Nett & Vilja ner till afäären för att köpa lite mat till lunchen, köttfärssås och spagetti! Vi åt nästan allihopa så det sprutade ur öronen!
Kaffe på det och lite vila så vart man redo för eftermiddagen uppe på Stättared!

Tömde kameran och fann de här underbara bilderna =) Var ju bara tvungen att blogga dem oxå!!
Fortsättning kommer på vår eftermiddag senare...




Lite bäbisgos i soffan =)
"Titta mamma vilken liten hand hon har"



Här har vi en liten herre som nyss kommit på en ny roolig lek på Lomvägen =)


I eftermiddag har vi vart uppe i stättared och eldat en påskbrasa!
Nu kommer det i alla fall i häxor till strättared för att hitta på otyg...

Det blev korvgrillning med mycket trevligtsällskap =)

         

Sasse hittade Rikard på en gång och tyckte att han allt var en liten knähund =)
Vilja blev lite hungrig när vi precis kommit upp så hon fick sig sin första picknickslurk...
Sen somnade hon gott i sin varma goa vagn med det nyinköpta myggnätet =)
Vår goa Emmt posade när jag tog ismyg...



Här har vi vår lilla påskbrasa!


              

Vilja somnar tryggt in sin mammas famn!
Lovis röjjer för fullt, det var som att släppa kalvar på grönbete...
Nä men se... En Cissi var oxå med, Tack Nett för att du förevigade mig och att man ser att jag oxå var med...
En glad Jen med på sin filt ;)

              

Milo testar underlaget...
Lenart kollar in korvgrillarn...
Rikard bökar med brasan...
En mycket trevlig eftermiddag!!

Det har verkligen sin charm att äta utomhus!
Efter 2 timmar var vi alla nöjda och förfriskade at lantluften =)
Tack alla för en mysig stund!

Det är detta som förgyller tillvaron och får en att orka kämpa på!
Imorgon bär det av till Näs för påsklunch... MYSIGT!!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!


Grattis Emmy 13 år!!

En riktigt mysdag har det var idag! Lämnade Ellioth på dagis med full förväntan på deras påskfest!
En kyckling kom på besök och hade gömt en massa chokladankor ute på dagisgården!
Behöver ju knappast säga att bar´nen var överlyckliga =)

Jag & Lovis åkte för att hämta mormor för att åka in till besiktningen... 3 st 2:or bidde det, på min volvo!!
Ingen rolig besiktning alls tycker jag!
Vidare ner till stan för att köpa caprijeans till mig  =) ROLIGT!! Det bidde två par o stl. 38 =) Ha ha det var banne mig inte igår man hade det!! Det e verkligen nu man märker att man haft en hel del att bära på!!
Känner mig redo för Mallorca NU!

En sväng om Kvantum och inhadla lunceh och en tur genom torhet för lite blommor! Sen ut till mamma och laga mat! Jätte mysigt! Mamma är sjukskrive läänge nu så då får vi verkligen hjälpas åt för att få tiden att gå! Mycket barnbarns mys för att hålla humör och mod uppe!!

Efter en stärkade kom kaffe hämtade vi Ellioth som hade haft en toppedag på sin förskola =)
När vi kom hem väntade Emmy och Zelma på en låångpromenad!
Vi gick runt strängen och hann med ett stopp för att plocka lite vitsippor! MYSIGT!!

Enn kopp kaffe till hos Nett innan va rantade hem för att duscha och fixa oss inför kvällens kalas =)
Hipp hipp HURRA!!! För våran Emmy idag!!
Hoppas att din födelsedag blev så bra som du hoppats på =)
Ett jättemysigt kalas med en smaskig tacogratäng och sallad!
Kaffe och marängswiss till efterrätt!
Det var som du sa gumman, detta året fick jagg äta marängswissen!! Den var supergod!
1 år sedan vi åkte med ambulas till Halmstad med vår lilla loppa!!
Tänk va fort tiden går!! Tänk vad hon vuxit till sig!! Vår lilla loppa!!

Trötta och mätta sitter vi nu i soffan och kollar på tv... barnen somnade på studs! Känns som om jag med kommer att somna snart, e megatrött!

I morgon är det långfredag... Slappardag! Ska gå en lååång runda på morgonen med Zelma!
Sen blir det en tur om affären !

Ellioth ska få sova hos mormor & morfar imorgon så han är alldels överlycklig!!
De ska leta påskägg, gå och kolla på lammen =)
Underbara unge som han lääängtat!!

Vi ska upp och tänka en påskbrasa hos Jen & Lennart och grilla korv =)
Ser vi fram mot, ska bli jätte mysigt!!

Glad påsk på er!!


Underbar dag!

Vilken underbart härlig dag det vart idag! Hämtade upp goa Emmy på morgonkvisten för att åka in till stan och strosa! Vi kollade på kläder, köpte två linnen och leggings så nu känns det ganska klart inför resan och sommaren =) Vi stannade på torget och köpte mjukglass och det var supergott! Kändes som vår i hela luften och man bara mös!

Hoppadde in på Gina och då hittade Anette mig så hon hängde med oss en runda till på stan! Vi hoppade in på Campino och åt massa gos sallad!! Åh jag var alldeles proppmätt och det satt i sig hela dagen!

Efter maten åkte jag, ungarna och Emmy och handlade på Eklöws =) Mmm nu har man mat i kylen igen!! Sen var man ju tvungen att fylla på förrådet inför påskhelgen!

Påskriser e plockat och står på bänken så imorgon blir det till att sätta fjädrar i det! MYS!! Tänkte först inte gjort någon fluga av påsken men nu så känns det ia alla fall som om jag vill fixa och dona! Ska bli roligt! Två härliga promenader i det härliga vädret! Jag älskar vädret!! Jag och Janice gick runt strängen nu i kväll och hade hur mysigt som helst!!

Men måste ju erkänna att det känns i hela kroppen att jag rantat runt en amssa idag så nu ska jag slappa på soffan till en ny serie som vi gillar!! Kommer inte ihåg vad den heter... Men den e bra!!
Natti natti!!


YES!!

Nu sitter man i soffan med sin älskade och har precis druckit en kopp stärkade kaffe ♥
Har vart en alldels underbart härlig dag idag!! Startade med en härlig promenad med Jeanette (Appelkvist) och sen brummade jag och Lovis in till stan =) Viktväktarna blev det och det hade gått jätte bra, 1,6 kg ner denna veckan så nu är förra helgens vinande borta och lite till!! Back on track! Nu e det banne mig 20,6 kg! Inte illa!

Efter att jag hämtat min lille prins promenerade jag och barnen ner till tågstationen för att möta bästa Foffe som vart hemma hos sin mamma och pappa en sväng! Ellioth var "jätte" blyg ända tills vi kom hem! Då spelades se Mulle Meck med Foffe för hela slanten!! Hna som längtat såå!

Vi blev kvar hos familjen Altesson-Kling hela eftermiddagen och Nett satte på en hel balja kaffe, min strupe törstade såå efter kaffe!! Mums! När min gubbe kommit hem harvade jag och Lovis hem för att laga middag... Ellioth skulle minsann stanna hos sin Nett och äta middag! Underbara unge! Hmma var det mat, handla och ta in den nytvättade, nyinhandlade vagnen =) En Silver/grå och svart Emmaljunga scooter =) Jättefin som ska med på semestern och är den bra får den bo kvar!

Lovis och Roger duschade och fixade de andra kvällsbetyren medans jag tog med Zelman och Nett på en promenad runt strängen så där på kvällskvisten! Helt underbart!! Nu laddas det batterier för fulla muggar och det är verkligen VÅR!!

Väl hemma igen och med Nissen så var det bara att ta på pyjamas sen hann han nog knappt lägga huvudet på kudden. Han har haft fullt ös hela dagen! Först dagis, promenaden till tåget, hoppas massor på studsmattan! Nu sussar båda barnen och vi sitter och slappar, snart e det dax för sängen! Måste vara utvilad inför morgondagen äventyr på stan med bästa Emmy!! Vi ska gå i affärer och mysa, kaske en glass på torget =) Luncha och mysa!! Natti natti!


Morgonpromenad =)

God morgon världen!

Idag är det en mycket bättre dag än igår, det känns i hela kroppen =) VI HAR VATTEN... Åh va skönt det  var när det kom i går kväll. Roger kunde duscha efter en ansträngade dag på praktiken och vi kunde slänga in en väldans sandig herre med honom... Japps nu är det vår, man kan ju inte lägga sig hur sketen som helst! Det är sand ÖVERALLT och igår var Ellioth ute jätte jänge i sandlådan och till hans lycka kom Söderberg ut oxå!! Vilket härligt radarpar de är. Elliotharna!

Det blev lax på familjenn Stehnsons köksbord igår!! Det är inte en vanlig företeelse här, min man är inte såå väldasn överlycklig över laxen som jag... Inte ungsstekt i alla fall! Men jösses va gott det blev! Alla åt, till och med Lovis åt en bamseportion med lax kall sås och ris =) Ha ha hon äter typ allt jue =) Bara det e hemmalagat så! Gone med burkmat =) Det är en mycket överskattad produkt tycker min dotter!

Idag skiner solen redan och fåglaran kvittrat =) Barnen sover fortfarande och ska strax väcka dem till liv. Sen blir det frukost, lämna Ellioth och sen kommer Jeanette & hennes lilla Wilda! En härlig morgonpromenad innan man ska flänga in till Viktväktarna i Varberg =) Det var mycket länge sedan jag var här i Varberg. Men så kan det vara ibland. Först ska jag stanna till hos mamma och skriva ut mitt medlemskort och se hur det e med henne efter gårdagens läkarbesök! HOPPAS att det hjälpt henne lite och att hon inte haft en aldeles föör helveteisk natt!!

Ska verkligen försöka tvätta lite idag oxå... Tvättkorgen är megafull och garderoberna gapar tomma... Japps det var ju en tanke med gårdagen och det gick ju inte av någon anledning!!

Jen och Milo kom förbi en sväng mella förskolan och hem =) Det var jättemysigt att bara vara och sitta och snackalite tjejsnack =) Precis om det ska vara för en hemmagående mamma =) Mmmm njuter i fulla drag och särskillt när det e såå underbart väder ute!

Nehe nu kom min underbara lilla Ellioth upp och kröp upp i soffan bredvid mig ♥ Nu ska vi morgongosa lite innan vår lilla höna vaknar! Ha en riktigt bra dag alla!!

Inget vatten!!!

Jävla förbannade skit!!
Jag blir såå trött!!
Någon har uten att meddela sig stängt av vattnet typ i halva Veddige??

Trodde verkligen att det bara kunde bli bättre efter gårdagen himla missförstånd...
Men icke så nicke!
Efter en natt med FULLMÅNE - ingen sömn!
En natt med en piplisa - ingen sömn!

Japp- ingen sömn då!

Idag skulle kosa styrt på Kungsbacka för vägning... Men när man inte duschat på 2 dagar så är mitt hår som ett himla smörpaket! Inget man gärna åker för att visa upp precis!
Det får bli en tur in till Varberg i morgon istället... Det finns ju andra möjligheter!
Japp, nya tag på den punkten!!

Idag blir det en tur ut till min underbara mamma, en dusch efter att jag lämnat Ellioth!
Sen ska jag köra henne till läkaren så att hon förhoppningsvis kan bli av med lite smärta i sin axel. Nu är det ILLA!
Känns inget bra alls och det blir bara värre och värre och värre!
Det är inte ok längre!
Hoppas verkligen att de kan hjälpa henne lie i alla fall!



Sen hade man ju kanske inte den allra bästa helgen varvat med ett jätte mysigt kalas hos min mamma i lördags!
Vi firade av henne med goda vänner =) Blev faktsikt kanontrevligt!!


Regndis...

Usch vilket tråkigt väder det e utanför fönstret!! Hade planerat att jag skulle ge mig ut och gå men nu efter maten så känner jag inte för det... Då blir man LAT! Har ju redan gått en runda runt strängen... ska man orka en till?? Blev dundermätt och lite seg efter maten oxå... Ja ursäkterna kan faktiskt bli mååånga =)

Jag och min gubbe satt och planderade inför Mallorcaresan innan, det blir mysket packning när man har barn!! Välling, gröt, blöjor, våtservetter, extra kläder, listan kan bli väldans låång! Men det känns skönt att ha skrivit ner ALLT som ska med och vad som behövs inhandlas till! Ska börja packa tidigt och stryka allt den här gången... det räcker inte med dagen innan precis!

När man tittar ut på det gråa så lääängtar jag hur mycket som helst och hade gärna åkt NU! Det ska bli så skönt att få komma iväg, hela familjen! Ska bli spännande att se Ellioth, hur han är den här gången med vattnet och allt "nytt". Kommer han ihåg något från förra gången?? Hur kommer Lovis att bete sig? Ska bli såå roligt!

Om man skulle hoppa in i en dusch medans barnen sover så alla inte ska ta slut på varmvattenberedaren på samma gång?? Kan tänka mig att det säger slurk! Två barn som ska bada och två vuxna som ska duscha =) Nåja det e bara att sätta fart, tiden går fortare än man tror! Det e ju en vana nu... eller?? Lär man sig det verkligen eller är det bara som man säger? Tycker att det blir samma panik varje gång man ska i väg på något!

Siv & Jörgen skulle oxå ut till mamma idag och det ska bli såå roligt att träfa dem, det går såå långt mellan gångerna! De ska hjälpa till och passa Zelman mednas vi är borta =) Underbara de! Janice och Foffe ska oxå hjälpa till, så snälla de är! Underbart att ha så goa människor runt omkring sig! Tänk så otroligt bra man har det, vilken familj man har och vilka underbara vänner man har nära sig!! Känns ganska gött faktiskt!!

Nåja nu till en dusch var det! Ni får ha en trevlig kväll gott folk! Det ska vi och sen måste vi ju hoppas att Warberg tar hem guldet idag oxå!! HEJJA HEJJA HEJJA!!!!

Grattis mormor =)

Igår fyllde min mamma 60 år!
Det firades med buller och bång i näs...
Vi åkte ut och överraskade henne och lagade kvällsmat med morfar och sen blev det
tårta och paket =)

Det var hur mysigt som helst och precis en sån födelsedag som man vill ha =)

 


Här öppnas det paket för fulla muggar =)
En hotelövernattning med morfar
& Revy med Eva Rydberg blir det u sommar!
Sen ett jättefint alster inramat av Ellioth såklart!

         
De tre muskitörerna =)


    

Smaskiga tårtor!!




Fyrhjulingskörning med brossan!!! Jätte spännande!!





Idag har vi vart i halmstad med mormor på sjukhuset där hon fick medecin i ögat...
Vi tog en tur om stan och inhandlade en klänning till mig =)
En lunch på Camino hann vi oxå med!
Lovis ÄLSKAR att doppa pommes i kebabsås!

TACK mormor för en helmysig dag!!



Igår hann vi med lite bäbisgos oxå såklart!!
Lovis är jättenyfiken på Vilja och klappar försiktigt och petar på henne...



Sen hade vi en stor kusinvitamin oxå xom gosade!! Vist e de fina tillsammans!!
Världens underbaraste tonåring faktiskt!!



Ha en bra dag!!


Lekplasten =)

Hm... Maggan och en annan farbror är ute och kollar på vår lekplats =)
Hm... Undrar vad som ska hända där ute?? Hoppas att Maggan stött på och gör så de rustar upp den slitna lekplasten!! Vi har ju legat på Miljö & Hälsa för att det ska hända något!
Nå så... kanske!!

Ellioth stod i fönstret och knackade och vinkade på hans Maggan =)
Söta unge!!

Idag har vi avverkat frukosten, en snabb promenad med hunden, lite tvätt och disk =)
Ett bråk med Ellioth har oxå ägt rum... Fattar inte vad det är med soffor och hoppande barn!!!
Jag blir galen på en gång!! Särskillt när man sitter och försöker få en liten lillasyster att sova!!

Men nu har jag galnat av mig =)
Vi e kompisar igen!!
Nu sitter vi i soffan och myser och kollar på tv innan Tina kommer!

Ha en bra dag!!


Uttråkad...

Hittar ingen energi alls... Den tog slut innan tror jag =( Ungarna e i alla fall på bättre humör nu än vad de var innan! Ellioth var apsur ända sedan han kom från förskolan men nu kollar han på Robin Hood =) Lite roligare unge!!

Ska snart göra kvällsmat, idag blir det oxpytt och rödbetor =) Ägg till resten av familjen...

Hoppas på att det ska sluta regna så man kan ge sig ut på en promenad meed en uttråkad Zelma... vi e nog lite på samma våglängd idag jag och min hund =/ Men det kanske blir bättre! Varför ska man vara så deppad?? Kan det vara för att det är vår?? Jag blir alltid på ett himla knepigt Cissi-humör under våren. Jag tycker att den e jobbig, det gör liksom ont när knoppar brister =( Just nu e det nog så bara...

Ser fram mot morgondagen då ska vi träffa Tina och hennes goa killar!!! Det var alldeles föör länge sen!!


Trött!

God morgon alla! Här har vi vart uppe med tuppen...Efter en inte allt för underbar natt! Hade en lite knorrhöna som inte alls tyckte att vi skulle sova, en mycket överskattad sysselsättning i hennes tycke! Det har inte blivit mycket sömn alls...
Egentligen började det redan igår, vi var jätte trötta igår och vi la oss redan 22... Med migrän!!!! Otroligt nog somnade jag och sov som en stock till 00. Då vaknade Lovis och skek och skrek och skrek! Tror att hon är inne i en utvecklingsfas och det händer massor som hon bearbetrar i sömnen... Ellioth vaknade oxå och ville ha vatten... Då tänkte jag att detta blir inte bra alls! Roger kunde inte sova i Ellioths säng i natt. Han hade jätte ont i sin axel igår!

Men Ellioth fick sitt vatten och trot eller ej men gossen somnade om! Lovis med efter lite bökande. Fast det varade ju inte länge alls. Hon har baske mig knorrat, gråtit, bökat typ - hela naten! 06,40 gav jag upp och vi gick upp! Så nu sitter vi utslagna i soffan! Ja och min dotter i knät!

Inget roligt väder heller så vi får väl se vart denna dagen hamnar... Hoppas på att den blir bättre! Har en planderad mammalunch... Får se hur det blir, kanske blir det bättre bara man kommer iväg!!
Ska nog gå och sätta på lite kaffe så kanske man piggnar till! Ha en bra dag alla!

Lovis 1 års kort =)

Idag har vi haft en alldeles särskillt mysig dag!
Jag och Nett åkte in till stan för att fota våra små skatter hos Karin Linde! De blev ortoligt vackra kort!

                   

Här är ett urval av korten vi tog idag =)
Karin är såå otroligt duktig!! Tack för idag!


Det var premiär turen idag med mammorna och deras små sessor! Det var såå mysigt och precis så som man har längtat efter!! Vi lunchade på Campino, fixade passkorten och handlade inför kvällen!
Sen fixade jag lite här hemma och bytade garderober och höll på att få ett psykbryt när Kling kom och räddade mig i en av garderoberna! Tur jag har en så bra granne!

Nett med familj kom hit på kvällen och hade myspys!! Vi lagade Herrgårdskyckling och avslutade med kaffe i asoffan... Eller änglapiss tydligen... Roger hade glömt en liten detalj.. kaffepulvret! Tur att vi har en så go Emmy som fixade nytt kaffe till oss!!
Nu är jag bra trött och ska snart nana... Men var tvungen att blogga lite först!

Måste vara pigg inför imorgon, då blir det dumpern, städande och fixandes för att få i ordning på allt här hemma! Jag lovar att jag ska uppdatera med bilder bara allt e klart!
Sen tjejkväll och vittvin =) YES!!


Galen!!!

Åh jag blir galen på min dotter!!!
Hon är banne mig överallt på mindre än 0 sekunder!!
Vad gör man??? Passa, passa, passa elelr??
Är hon inte på G upp i soffan och man stoppar klättrar hon upp i fönstret...
Annars attakerar hon alla vidoband och gnager sönder dem på ryggarna... Kan det vara tänder??
Eller får hon ingen mat hemma?? =(

Hon går lös på allt som finns att gå lös på...
Nu "lagar" hon mat på Ellioths nya tallrikar... Bankar så det smäler!
Ellioth gapar åt henne att sluta... Men hon har ju lärt sig av den bästa att man gör så...
Kan det vara syskonkärlek mån tro??

Vilket homla skitväder det är i dag då... det är så man kan spy!!!
Vill ju ha vår, inte höstregn och blåst!
Vill ju inte ut och gå i detta vädret i alla fall!
Blir öppna förskolan i hopp om att aktivera mina troll och träffa andra trevliga mammaor =)
I hopp om att bli på bra humör och känna att den här dagen blev ju bra trotts allt!!

Nåja, ha en trevlig dag alla andra så ska vi jobba på den här dagen vi me!!


Mammalunch...

Idag har jag och Lovis vart på mammalunch hos Jeanette & Wilda! Absolut supertrevligt!! Hon bjöd på cous-cous sallad med räkor och en otroligt god kall sås till... Det var smaskens!

Jag hade planer på att gå en promenad med barnen och hunden efter att jag hämtat Ellioth men när vi öppnade dörren och skulle åka hem från förskolan så hellregnade det =( Fy farao va tråkigt!! Tappade allt energi på väg hem och nu sitter vi som enna pösmunkar i soffan och kollar på barnkanalen... KUL!! NOT!!

Lovis sover och det är ju ganska skönt eklart, lite egentid med Ellioth! Hon blir en mycket roligare sessa om hon får sin sömn oxå!! Undrans om jag skulle baka frallor istället med Ellioth och vi kanske kunde göra soppa i kväll?? Hm Känner verkligen för lite MYSPYS!! En helv vanlig tisdag och lite mys med barnen!! YES!!

Tycker synd om min gubbe som går ute och jobbar på prakiken =( Kallt och blött... hua hoppas att det går bra med hans axel!

Ha en fortsatt trevlig dag!!


Grattis Lovis 1 år

Hipp hipp HURRA för vår lilla Lovis idag!

Vi väkte vår lilla sessa på "ja må hon leva" idag, då undrade hon mest vad som var gång =)
Tog en stund innan man vakande!

         

Oj vad är detta?? Måste sträcka på mig lite =)


    

Wow, massa paket! Storebror hjälper mer än gärna till med tejpen =)



En mycket nyfiken, glad och busig 1-åring!!!
Världens mest underbara sessa!!


         


Yes! Nu kom man på hur man öppnar paketen =) En rolig kratta och en fin hink! De kan man laga mat med tycker Lovis!


Tänk va tiden går fort! För ett år sedan kom det en liten trollunge!
12:24 såg hon dagen ljus!
51 cm lång och 3690 gram tyng!
Vår alldeles egna lilla tösabit! 



Här ligger hon alldeles ny i världens bästa pappas famn!




Just nu är hon inte lika lugn alls, faktikst! Hon en envis som en get och har just klättrat uppför soffan för 511 gången på en kvart! Hon fortsätter upp i fönstret bakom soffan för att girigt söka reda på vad som finns där! Just nu fann hon kameram som hon febrilt undersöker =)
Hon blir jätte arg så fort jag tar ner henne och säger "nej"! Då skriker hon vilt och fäktar  med armar och ben =)

Brandlarm... Nja det e ganska likt i varje fall!

Grattis igen vår lilla tös!!
Mamma och pappa älskar dig!!


Öroninflamation för fjärde gången...

Stackars, stackars min lilla sessa!
Undrar om det är vår vanliga otur eller vad...
Lovis har verkligen inte vart bra på hela veckan och nu förstår man ju varför...

Vi var på vårdcentralen tidigare idag och kollade upp hennes öron, för säkerhetsskull... tänkte jag.
Visst tösen har haft feber sen lördagskvälll, närmre 40 grader i nästan 4 dygn höll den i sig =(
Men då tänkte man ju... tredagarsfeber, såklart.
Men icke så nicke, inga prickar så långt ögat når. Bara en skrikig och gnällig unge som tar sig för... öronen.

Valde att ringa 1177... De e ju bara såå underbara där! Hon sa direkt att det var öromnen och att en läkare bör titta på hennes öron! Japp sagt och gjort jag ringde för en tid och vips så hade jag en =)

Jag har liksom vacklat av och an vad det gäller allt snack om medecin och inte... Tydligen vill inte läkarna ge barn över 2 år medecin... Inte under 2 år heller... Eller vissa gör det... Beror på vem man träffar!

Det var som hon på 1177 sa "Skulle läkarens unge behöva gå med onda öron"??
Nepp skulle inte tro det!
Visst jag tycker inte heller att man bara ska ge ut penicilin hur som helst men när det e små barn så ska de banne mig inte behöva ha ont om de inte behöver!!
Lovis får både panodil och nässpray för att lätta på trycket och jag tror att det kommer att gå bort på ett par dagar. Läkaren sa att hennes lunger ointe lät så bra heller för den delen men hon fick en antibiotika som var bra mycket bredare än kåvepinin =) TACK!
Då kanske det hjälper första gången!

Fredag kvällen har vi spenderat ute tillsammans med min mamma och pappa och barnen har stormtrivts, som alltid!! Jag med såklart! Vi tuggade på tacos, godis och Lovis fullkommligt tokåt ostbågar =)
Det får man ju göra om ma e sjuk =)

Nu kom vi hem till ett öde hus. Roger e ute på avslutningspartaj med klassisarna =) Hoppas att han har det trevligt!! Måste säga att det  var faktiskt riktigt skönt att bara slå sig ner i soffan, slå på vilken kanal man ville, sappa runt lite, slå på datorn... facebook och blogga =) Lungt och skönt och inga barn uppe. John Blund kom på besök i bilen hem och han höll i sig ända in i sängen! Jag tror att jag med ska slagga in strax för jag ska inte sticka under stolen med att jag e faktiskt ganska trött. I morgon bär det av in till city och betala resan =) Roligt, ett steg närmare!  Ska försöka fixa passen nästa vecka! Då har man förhoppningsvis en glad unge så då e det lite lättare att ta kort! Vi var ju tvugna att ta nya pass oxå. De går ut ett par veckor efter att vi kommit hem så man vågar liksom inte chansa! 400 kr stycket och vi ska ha tre stycken =( Suck!
Men det kostar att ligga på topp elller hur =)

Gääsp, nu lägger jag mig! Sov gott alla!!


RSS 2.0