Vv

Då har man kämpat sig ignom denna dagen... Nu e hon megatrötter så det blir en tidig kväll för mig! Gubben kommer inte hem förän 1-2... Hua vill INTE byta med honom!

Gick inget vidare på viktväktarna idag men det vart väl kanske ingen nyhet! Inte efter festarhelgen!! Men nu e det två friska veckor innan man ska på kräfskiva =) Nu banne mig ska hon klara detta kanoners och i ärlighetens namn e det inget krångligt när man jobbar! SKÖNT!! Jag var lite pirrig över det för jag viste inte om jag fixade det som jobbande småbarnsmamma att viktväkta men... nemas problemas =)) Det var egentligen bara helgen som sket sig men det var det värt =))

Onsdag imorgon och halva veckan... oj oj va fort det går!
Ne mina vänner det här går inte längre... jag gäspar ihjäl mig och sängen ropar på mig! Är jag värd tycker jag =) Natti natti!!

Ny vecka

Go kväll på er!

En ny vecka har tagit fart och måndagen e redan förbi... Tycker att tiden bara rusar förbi och jag känner inte riktigt att jag hänger med i denna rasande fart!

Det e mycket som händer hela tiden och jag vet inte riktigt vad jag ska fokusera på så vi försöker ta en dag i taget =) Mycket på jobbet, nya barn, nya rutiner, nya kollegor, nya föräldrar mm Alla dessa intryck´, beslut som ska fattas mm det kan ju få vem som helt att storkna!

Barnen börjar aklimatisera sig bra på Solkulla! De trivs bra och tycker att det är roligt! idag var den första riktigt bra dagen för Lovis även om det gått bra innan oxå =) Känns så underbart! Jag känner mig trygg när jag lämnar mina barn där =))

Roger har jobb till öronen och det e ju bra såklart =) Idag jobbade han över ganska mycket och det verkar bli så imorgon oxå. Har en trötter gubbe jämte mig i soffan...

Alvin har haft sin första innebanyträning idag och han tyckte att det var roligt att det kommit igång, han har saknat det! Bara en ny klubba och nya skor som fattas =) Får ta en sak i taget... Han tycker att det är rätt ok att skolan startat oxå och det e faktiskt inte fel att kommit in i rutiner och vardag igen. Tror att de flesta i familjen trivs ganska bra när allt kommer omkring =)

Man känner sig lite mör fortfarande efter helgen festligheter och huvudet sprängdes  morses =( Fick migrän igårkväll som gick ner i nacken =( Lite läskigt för jag kunde knappt röra på huvudet... Så illa var det länge sen sist! Idag kändes det som det satt kvar lite =( Men en Ibumentin hjälpte innan det satte fart! TUR!!

Nett har vart i stan idag och sprang över ett regnställ till Ellioth =) Hon ringde och dubbelkollade med mig om det var något jag kune tänka mig och katten va det blev bra!

Detta snygga fast i blått och vitt =) Blir premiär imorogn kan jag tro med tanke på hur vädret verkar bli!

Nehe nu ska jag lua mig tillbaka i soffan och njuta av att ha kväll och barn som sover!
Ha det bäst!

Dagen efter...

Suck huvudet e lite tungt idag =)) Undrar vad det kan bero på?? Blev en del flytande vara igår =))
Men vad roligt vi hade!! Hur kul som helst, helt perfekt =)

Fick till och med lite sovmorgon idag, ända till 9! Snälla barn man har!! Sen blev det kaffe & smörgåstårta till frukost... Efter matintaget kom Carro och hämtade mig så åkte vi upp till stugan och städade och fixa klart allting! Packade in i bilen och lämnade in nycklarna. Tack Carro för hjälpen!! Skönt att inte behöva göra det själv =)) Gubben ligger fortfarande och sover =) Han har vart uppe ett par gånger men han e inte särskillt pigg kan man ju säga! Tar nog hela dagen att få han på bena =)

Har vart och tagit en kopp kaffe hos Nett och nu har vi landat i soffan framför Skrållan och godisskålar =))  Är det inte det som kallas kvalitetstid med barnen ??

Ha en fortsatt trevlig söndag på er!!

                                       Grattis Tobbe på 35 års-dagen!! Hoppas du får en härlig födelsedag!!

Grattis älskling!

Grattis min älskling som fyller 35 år idag!
Tänk va tiden går fort och va mycket roligt vi haft!

Idag har vi haft fest för min underbara man!
En överraskningsfest för min gubbe!
Åh va det har vart roligt att planera och faktiskt fått det att bli såå perfekt som jag önskade!
Är såå lycklig för alla våra underbara vänner och vår underbara familj
som hjälpt mig att genomföra detta!

Han anade att det skulle hända något... men han viste inte ett skit =))
En fest med hela vår underbara familj och våra närmsta vänner som stod och väntade på oss när
vi kom upp till hembygdsgården!

En mycket glad och lite generad man kom ur bilen mött av alla ♥
Det var en fröjd att se honom så lycklig!

Allt var fixat, smörgåstårta, dryck, kaffe och en underbar tårta som vår Sofie bakat!
Tack gumman!!

Tack Jeanette & Rikard, mamma & pappa, Sofie & Robban som hjälpt mig att genomföra det!!
Det värmer så i mitt hjärta!!

Har suttit i soffan en stund och varvat ner innan jag nu ska krypa ner i bingen jämte min sovande man ♥

Grattis igen gubben!! Älskar dig såå!!

Natti alla godingar!


Äntligen "helg"

Då var andra veckan avklarad =) Idag är jag mcyket lycklig att jag är ledig imorgon för jag fattar i´nte vad edt e med mig... Idag vart jag såå trött efter jobbet att jag nästan grinade! Har vart en otroligt kämpig men jätte rolig vecka med massa intryck, nya barn, inskolningar och allt vad det inebär! Man går i 500 knyck från morgon till kväll och när man komemr hem ska man ge järnet med trollen här hemma och samtidigt hinna njuta lite va att vara med dem! Tror att jag slappnade av efter jobbet på ett annat sätt idag så då kom allt som man hållt på hela veckan!

Barnen verkade inte bättre, vi har fått kämpa sen fem idag för att de inte ska somna! 19: 30 sovbåda två idag och då har vi sysselsatt dem med handling, fika, middag, lek och bad! Det e inte lätt för dem heller och Loppan vart inte jätte glad idag... vem vet hon kanske har något i kroppen och det vet man ju sen gammalt... Nu e det snart dags för första vabben!! Hon har drömt ett par gånger redan ikvällsom jag vart inne hos henne så vi får väl se hur natten blir! Nättena innan har hon sovit hela nätterna och det hör ju inte till vanligheterna! Jag vakar ju ändå för att man e van... går på toa och kollar till dem! Sen slocknar jag som en fura tills det blir morgon och det e en liten hand som knackar på dörren =) Hon e ju föör söt!

Imorogn på vår lediga dag ska vi besöka Varberg =) Luncha med Jeanette och Wilda och det ska bli superkul!! Har en hel massa ärenden som jag ska springa runt på så det blir nog en del mutor till mina troll kan jag tro =) Allt för att husefriden ska innfinna sig och att det ska funka i morgon!

Fredagsmys blir det i morogn med la familia ♥ Det e ju det man ser fram mot hela veckan och jag tror att min gubbe kommer vara mer än nöjd när han efter avslkutad dag med extra jobb imorgon äntligen får fira helg =) Ska bli mysigt!

Nu hade jag  ju tänkt kolla på The Killing men jag vet intye om jag kommer att orka, det e en timme långt och börjar inte förän halv 11! Nja det vette 17! Roger sover redan brevid mig =) det smittar av sig kan jag lova!
Sov så gottigt!!

Viktväktarna

Dimman ligger tät över Veddige och man kan inte säga vilket väder det kommer att bli idag... Hoppas på stålande sol och 40 grader =) Nja eller oxå inte! Barnen sover fortfarande så jag passade på att sätta mig här en stund, igår fanns inte tiden till att ens hinna slå sig ner =( Kvällsmöte IGEN! Det e inte illa att gjort tre kvällsmöten på fyra dagar! Idag blir det ett par timmars övertid igen, hembesök! Men det e roligt! Igår var första dagen med barnen på jobbet och det var fantastiskt roligt att träffa alla dessa små juveler!

Känns ganska bra att man börjat jobba faktiskt =) Det e roligt och jag ser fram mot en spännande höst! Det kommer dock att ta längre tid att vänja sig vid rutinerna hemma! Oj oj vilka trötta barn man hade och det var inte alls roligt att komma hem till igår, två trltta hungriga barn och en trött och hungrig mamma är INTE en kombination att rekomnedera!!! Bättre lycka för denna dagen! Idag slutar hon ju halv två + två timmars hembesök med en break i mitten... Då blir det till att susa och hämta MITT paket på hemköp, mina kläder =))) ROLIGT! Sen hem och svänga ihop en köttfärssås inför kvällen för jag vet att det blir tufft annars! Jag ska in till viktväktarna med mamma och då blir det sent i alla fall =/ Då för man göra det bästa möjliga av det =)

Nåja nu ska jag svälja en kopp kaffe till, äta lite frukost och väcka mina små troll! Ha en fin dag!


Farmor

Idag åkte vi in till min farmor för att förgylla hennes dag en smula! Vi kom innnan mamma & pappa så gissa om hon blev lycklig! "Är det allihopa" lös hon! Märkte att hon sakade Alvin, han är något alldeles extra för farmor ♥ Men nästa gång kanske han e med! Det blir alldeles föör sälllan man åker in till henne men tiden bara går och man har massor som händer och fötter och man hinner liksom inte med... Men det var i alla fall supermysigt! Vi fikade på inhandlad fika från Eklöws, äppel och kardemummma muffins blev det och farmor tyckte att det var supergod =) Va roligt!!

Annars har dagen bjudit på två långa rundor... En morgon och en nu i kväll... Känns faktiskt härligt! Hoppas att jag ska kunna hålla i det nu när man börjar jobba! Om inte annat för att rensa huvudet =) Imorgon är det första dagen med barnen och det ska bli jätte roligt! Start klockan 7 =) Sen blir det avd-möte på kvällen... Mamma hämtar ungarna och det ser Ellioth fram mot! Jag ska på hembesök med Ulrika och det ska bli spännande att träffa våra nya barn och deras föräldrar i deras hem =) Det e något specielt! Lär vara bamsetrött imorogn själv men det e en kort vecka på 4 dagar och ledig fredag så jag ska inte klaga =)

Ellioth har vart och bakat paj med sin Rikard... Jag behövde inte fråga honom två gånger =) Han stack som ett skott! Då passade jag på att fixa tvätten, förbereda inför morgondagen och gå en promenad. Känner att jag har svårt att stå emot frestelsen att ta paj jag med så det var bättre med en runda...

Har vart en mcyket bra helg förövrigt. Jag och Roger var i falkenberg på lördagen och kollade på en ny bil... En VV Touran... Tyvär var denna både rökt i och mycket illa hanterad! Så det var inte aktuellt alls men vi spanade in bilen, testade att pcka in vagn osv så vi känner båda två att det e bil vi vill ha! Känns roligt och spännande och vi vill bli av med Volvon innan kamremsbyte på 7000 kr... innand et e mer som går sönder! Har lagt ner så busmycket pengar på den så det e liksom inte roligt! När vi kom hem blev det en kaffevända hos 6:an som blev en lunch och det var inte alls fel! Mysigt som alltid!! Sen bar det av ut till mamma & pappa på stek!!! Underbart gott! Meningen var från början att vi skulle haft kräfskiva men det bli bara lite uppskjutit... Och det var klokt gjort... Precis börjat jobba allesammasn så vi var ett trött gäng som hamnade i säng tidigt! Men lite längre fram så hinner vi anpassa oss till det nya livet! Nya rutiner och allt vad det innebär... det går inte att ta en kaffe med grannen på kvällen längre för man ska ju upp på morgognen.... Nåja nu e sommaren över och vardagen tar vid och det känns ändå inte helt fel =)

Nu ser vi fram mot en vecka full av jobb, nya barn och massa spännande!! Ha en trevlig vecka på er!!

Första dagen på jobbet...

Oj oj oj vilken dag! När jag kom hem var jag så fullproppad med intryck, information, känslor... mm Snacka om ett alldlees eget getingbo! Jag kände mig som om jag stod på ruta ett... Har jag verkligen gått en utbildning i det här, har jag verkligen ens jobbat här?? Dett blandat med herre jösses har jag ens vart hemma?? Mycket blandade tankar och mycket blandade känslor! Spännande som tusan blandat med rädsla! Skäckblandad förtjusning!

Det var en otroligt lååång dag så nu känner jag mig alldeels speedad och egentligen e jag alldeles dödstrött! Men det var skönt att bara sätta sig och landa i soffan innna man knyter sig! Roger har redan gått och lagt sog och jag e på G... Men jag måste förbereda inför morgondagen innan jag läger mig annars får jag ju det i morgon!

Alvin e på bio med ett par kompisar och kommer hem halv 12... Inte precis vad jag hade hoppats på! Ska man pina sig och ligga vaken tills han komer eller ska man vakna när han komer och inte somna om!!! Åh!

Ne det blir nog bädden så få rvi hoppas på det bästa! Han skulle bli körd till dörren så det känns ganska tryggt!

Imorgon e en ny dag tack och lov... Blir en lååång dag där med! Först in till Varberg för planerande och utvärderande och utvecklande... Sen blir det föreläsning på kvällen!! Idag han jag knappt träffa mina barn efter jobbet.,.. hämtade dem och lämnade dem hos underbara familjen Altesson- Kling sen tillbaka till jobbet... Imorgon sover de när jag kommer hem =( Längtar till fredagskvällen! Då blir det fredagsmys med dem hela kvällen!!! Hela helgen!

Det var mycket skönt att det gick bra att lämna dem imorses i alla fall!! Lovis protesterade lite medn ingen fara =) Ellioth babblade så han knappt hade tid att säga hej då! Helt fantastiskt underbart!! Hade jag INTE räknat med alls faktiskt!! Så den banan fortsätter vi på!!

Ha det bäst!! Natti natti!

Sista dagen!!

HJÄLP!!

Nu inser jag att verkligheten kommer ikapp mig!! Oj oj imorgon smäller det och vi ska hitta en vardag osm funkar igen med jobb, förskola, rutiner... och allt vad det innebär! Jag vet inte hur jag ska bära mig åt! Inser attt jag glömt alllt det där! Pratade med jobbet nyss och lite info om vad som händer och fötter de här dagarna.... Utbildning i tre dagar från 8-16:30... Jag kommer att vara lovligt dödstrött imorgon kväll!

Idag har vi  inte gjort någonting än så länge. Ätit frukost och suttit och slappat i soffan och i ärlighetens namn kommer jag nog inte få gjort någonting alls idag! Ska in till viktväktarna ikväll med mamma och så får vi se hur det gått... Blir nog potatis och purjolökssoppa idag... Det känns så bra med vv... Var och handlade igår på Hajen och bara bra saker och jag fick typ hur mycket som helst för pengarna så det känns bra! Bara vv-mat nu för tiden och jag inventerade i min nya kokbok och har planerat för ett bar prov denna veckan =) Sen får man väl se vad som blir gjort med tanke på jobbet... Undrar hur kvällarna kommer att bli.... vad man orkar och kan få gjort... Hur barnen kommer att hålla ihop??

Nåja det blir som det blir och det e bara att hänga med snart e det helg igen och då gäller det att ta vara på den =) Det känns faktiskt väldigt härligt i alla fall! Man ksn skilja på vargdag och helg =) Kunna njuta av den och få saker att funka på veckan!! 

Nehe nu ska jag lägga in en massa tvätt som hänger på tvättstället! Ha en bra dag!!

Kolmården

Vilken fantastisk helg vi haft! Så underbart att komma iväg tillsammans och hitta på något för barnens skull!
Vi tuffade upp i fredags till Norrköping och jag måste faktiskt skryta med att resan gick hur bra som helst! Inget tjat, inget bråk, inget skrikande utan två små underbara troll som fixade det hur perfekt som helst =)) En mycket glad mamma & pappa!!!

Vi kom upp till Ulla & Yngve vid halv 5 så då stannade vi till vid deras lägenhet i stan för att hämta upp dem... Sen styrde vi kosan mot deras sommarställe! Det tat ca 10 minuter från stan och ut till landet/skogen. Så otroligt lugnt och frudfullt och så fantastiskt vackert! Vi packade in oss i lillstugan och sen var det dags för kvällsmat! Grillade recben, potatissallad och ett underbart gott bröd med oliver i =) Mums! Jag och Ulla delade en flaska rött, jätte gott vin och Roger och Yngve tog sig en öl, eller två =)) Vi hade så mysigt, tog det lugnt, pratade oh pratade och pratade. Barnen undersökte och lekte och trivdes mycket bra!

    

Barnen hittade lekstugan och tyckte att den var superrolig!! Där återvände de under hela helgen och lekte och lekte och lekte! Underbar oas mitt ute i skogen!

Efter en godnatts sömn så vakande vi upp till dukat frukostbord =)) Så underbart att få bli lite bortskämd ibland ♥
Vi åt fruksot och sen packades det matsäck och vi gjorde i årdning oss och in i bilarna för att åka till Kålmården!
Ellioth har lääängtat sååå!! Han underade hur långt det var och om vi skulle vara framme snart... Vi följde Yngve som tog en genväg och ja den skulle vi ju aldrig hittat själva =) När vi kom fram så var det inga problem att hitta parketing och sen var det bara att traska upp mot parken... Ellioth slök Ulla med hull & hår och stormtrivdes! Han sökte sig tii henne hela tiden och de gick och höll varandra i handen hela tiden ♥ Söta lilla unge!!

Vi åkte rulltrappan upp och gick förbi BAMSES VÄRLD... Men vi skulle minsann  inte stanna, paniken lös i Ellioths ögon så det var liksom inte aktuellt! Men Malin med familj och en familj till satt ädr och fikade så vi skulle bara hälsa först! Jätte rioligt att träffa dem!! Ellioth blev svartis på Ida som e Ullad barnbarn =)) Det var ju h ans Ulla tyckte han =))

      

    


Alla djuren var jätte spännande och vi stannade överallt (så gott som) och spanade in alla fjur! Lovis tyckte att det var superfantastiskt!! Hon hade görna hoppat in i varje inhängnad om hon fått! Ellioth var superiintresserad, ville veta vad de hette och kollade men han ville inte in =)

Jag och Loppan var inne hos smådjuren och hon blev skitförbannad och skrek och smälde till mig när vi skulle gå ut och tvätta händerna =)) Det var inga problem att våga klappa djuren inte =) Ellioth ville minsan inte gå in så han och Ulla stod och spanade på utsidan!

Så småning om började det värka i hungertarmen så vi begav oss upp min delfinariet men fortasatte upp mot aporna först... Men då var det ju inget folk vid linbanan så vi tog den först! Åhh vilken upplevelse!! Ellioth skulle minsann inte följa med, han skulle slå sönder den =/ Yuckte att det var superläskigt men när han insåg att alla skulle med var han inte sämre än att han kunde ändra sig =) Lovis satt snällt från början men snart klättrade hon som en apa i gallret och hade gärna hoppat ner =) Hon tyckte att det var fantastiskt och det var det verkligen, vi var grymt imponerade alliohopa! Man fick se djuren på ett helt annant sätt!! Skitfräckt!

   



     




När vi kom till Lejonen såg vi att den ena lejonhanen hade blod på ena ögat... Aj aj aj han hade nog vart i slagsmål! Ellioth tyckte att det var jätte hemskt och tyckte synd om lejonet och han pratade om det hela tiden och frågar man honom vad han skulle berätta för mormor och morfar när vi kom hem var det bara det!! Hi hi!



Efter linbanan gav vi oss ner till delfinariet och tog plats vid ett bord och åt matsäck! Åh vad det var gott att sitta där tillsammasn och äta =) Det bli såå mycket godare just när man är ute och picknickar! Jätte mysigt! Malin ringde efter oss och sa att vi fick minsan sanbba på för hon hade tagit plats för oss, det var dags att komma om vi skulle hinna se delfinerna! Ju oackade ihop oss och stack upp och ja det var minst sagt full med filk men vi tog plats och föreställningen började! Det var Marcolio som vart med och satt upp årets show! det e häftigt och pälsen står liksom rätt upp! Ungarna satt som förtrollade ljus och tyckte att det var skitfräckt! Lagom långt för barnen började skruva på sig och började precis tycka att det var lite jobbigt mot slutet... Den var jätte bra men både jag och Roger tyckte att det  var maffiggare förra gången =/

     

Sen bar det av in till shoppen för att fynda lite souvernier =)) Inga problem inte =)) Hittade hur mycket som helst! En underbar present till lilla Vilja... En mobil till vaggan! Den blev alldeles underbar! Gosedjur till barnen och ett par öron till Loppan =) En bil såklartt till  Ellioth! Den ska in på verstade nu efter att kört i kupperar teräng i Ullas trädgård!!



Vår underbara lilla Loppa smakade på en regnbågsrem.... Den var mycket populär =))

Sen var det dag för mera djur och mera äventyr innan det var dags för Ulla & Yngve som åkte lite innan oss för att förbereda inför kvällen =) Vi letade efter papegojjor men fann inga så det blev rovfåglar i stället! Det var fräckt för de tränade dem när vi kom!

Ellioth körde volvolastbil innan vi gav oss av! Det var jäte häftigt!! Trötta och mycket nöjda gav vi os av ner mt utgången för att åka hem.



Barnen somande innan vi hann utanför parkeringen =)) Sov hela vägen hem... När vi kom hem var nästan maten klar så det var dag att äta! Åh va gott, åh va hungrig man var igen! Det var supermysigt! Sen kom Malin med familj ut oxå och det var jätte roligt! Vi åt och satt och pratade och mös... Sen var det dag att bada tunna!!
Mysfaktor på HÖG nivå! Roger och barnen badade med Ulla, Yngve och Ida... Det så otroligt härligt ut men jag som precis fått  Stockholms blodbad så var man ju inte liks sugen =( Men barnen tyckte att det var helt otroligt!



Bus med pappa är jätte roligt!!



Ellioth in action... han kör med sin nya terrängbil =))



Mys med pappa ♥



Bad i tunnan ♥

Det blev en alldedes underbar kväll med många skratt & pratade =)) Vi avslutade i soffan med ett glas annanaslikör och jordnötter innan jag kände att jag ville gå och lägga mig hos barnen som redan sov ute i lillstugan. Men fullmånen och en man som snarkade så jorden hoppade så kunde man inte sova särskilt mycket den natten =( Ingen rolig natt alls!

På morgonen kom vi upp till dukat frukostbord oxå och det var såå gott! Vi har verkligen stormtrivts! Sen blev det lite kaffe och fika innan vi gav oss ut på en mysig promenad ner till sjön och kolla. Ellioth var sugen på att kolla in lingonen, rävlyan, myrstacken mm...

     

  


Sen var det dags för lunch när vi kom tillbaka för att ladda batterierna så vi orkade med resan hem! Mätta och nöjda packade vi in os i bilen för att köra alla de fyra timmarna hem... Barnen slocknade och sov halva vägen där vi stannade för en fika. Välbehövligt gott med kaffe och glass och sen gick det fort hem. När vi började närma oss Borås så börjad eregna såklart! Inte vilket regn som helst, det öste ner! Sen har det fortsatt hela natten och det regnar fortfarande... Sandlådan utanför e vattenfylld... URK!!

Borta bra men hemma bäst! Det var jätte skönt att komma hem med! Baren började leka medderas saker på en gång! Mamma & pappa kom ut med Zelman =)) Hon bidde alldeels galen =)) Glömde skinnet i hallen =))

Vi kollade korten emdans Roger hämtade Alvin och pizzan! Det blev skräpmat men mycket gott, en kopp kaffe och sen åkte de hem. Vi traskade bort till Nett & Rikard för att ge Rickard sin fördelsedags present från ungarna ♥ Ett par nya träskor =)Vilaj blev mycket glad för sin mibil med alla djuern oxå =)

Det var mysigt att komma bort och sitta och tjöta en stund innan ögonlocken började bli tunga! Barnen var tvugna att duscha innan vi stoppede dem i säng och nu var Lovis såå trött så hon knappt höll ihop! Men en skörd på ett par fästingar per barn så kändes det skönt att vi duschat dem =( Blev mäkta impad av Ellioth han blev inte ens lite rädd... "Var det en spindel"" sa han trött. En flaska välling till Loppan och hade vi två sovande barn.

Det blev ingen sen kväll men det var skönt att sätta sig i soffan och pyssla lite och kolla på tv. Nu e det en ny dag och en ny vecka... Sista veckan... Eller två dagar kvar innan jag börjar jobba  och barnen börjar på dagis... Idag ska vi in till stan för att fylla kyl & frys så vi reder oss i veckan...


En underbar helg att se fram mot!!

Snart e allt packat och klart! Här e städat, bytat sängkläder, tvätten e klar och snart e det dax för lunch =)

Sen packas det in in bilenoch far i väg mot roliga äventyr till Norrköping! Vi ska bo hos Ulla & Yngve och det ka bli super! Imorgon åker vi till Kolmården för att spana in alla djuren och mycket mycket mer! Känns som en alldeles perfekt helg för att umgås med familjen! Sen nästa vecka startar verkligheten och semestern e slut så nu gäller det att njuta för fulla muggar!!

Känner mig ganska redo inför veckan faktiskt! Städat hem =)) Ska hadla på måndag... Sen e det bara att börja jobba och tjäna pengar =))

Ha en trevlig helg på er!!

Dag 3

Då var inskolningen av Lovis slut =))
Måste säga att jag är löjligt nöjd, om man kan säga så!
Det har verkligen gått hur bra som helst!

Lovis trivs, är nöjd, går på egna upptäcktsfärder mm. Idag traskade hon bort till andra sidan av utegråden och klättrade upp till deras stora rutchkana... Åkte ner själv!
JÄTTE GLAD!!

Det känns så skönt!
Maten gick mycket bättre idag! Vi testade en annan stol med armstöd på och hon satt kvar!
Sprang inte iväg hela tiden =))
Vist hon reste på sig såklart men det var betydligt lättare!

Till vilan somnade hon på min arm =)) YES!!


En alldeles OK dag!!
Nu hamnade vi på soffan... Något trötta faktiskt! Roger har redan slocknat och Ellioth fick jag muta till att vakna! Nu har jag ingen lust att det ska sova mer idag!
Kan leva med att de somnat tidigt på kvällen så man får lite egentid!
Det var verkligen hur skönt som helst att kunna sitta i soffan och kolla på det man ville igår och bara päsa!!!

Ikväll kommer mamma och pappa hit för att hämta Zelma som ska bo där när vi e borta...
Blir Viktväktarmat och mys ♥
Ska packa med såklart, men det blir banne mig inte mycket som ska med, det e ju bara tre dagar vi e borta!

Nu e det uppehåll... Ska jag ta mig i kragen och gå en snabb runda mån tro... Utan kids =))
Japp det ska jag banne mig göra!!
Ha en fortsatt trevlig dag!!


Dag 2

Inskolningsdag 2 är nu avslutad =) Det har gått superbra! Lovis stormtrivs och tycker allt är jättespännande! Hon undersöker och spanar in allt i sin omgivning och visar klart och tydligt att det roligt! Idag har vi vart inne och badat... Lovis tyckte att det var sådär... Hon var nyfiken men det var allt lite läskigt och hon ville helst vara nära mig =)) Men hon badade lite och plaskade och kollade in de andra barnen!

Maten gick som igår. Hon åt väl sådär och att sitta still på de små stolarna vart väl inte det lättaste!!! Hon ville gärna rymma typ hela tiden =/ Jag hade blivit galen!

Sen somnade hon gottt i min famn i vilrummet, det gick inte att ligga still på madrassen och somna... Sen sov hon i 1 ½ timme! Då känner man  sig lite överflödig kan man säga men jag och Åse har suttit och snackat en hel del medans hon fick vara hos "frisören"... Jag känner mig mycket tillfreds med att det går så fantastiskt bra med Lovis inskolning! Det känns så skönt att hon tycker det e roligt! Det kommer säkert att  vara jobbigt de första dagarna att lämna henne men jag vet att hon har det bra!! Elloith tycker oxå att det e superkul och det värmer så otroligt i mammahjärtat när man ser att det lyser i ögonen på honom! Min gosse kanske tycker att det e OK nu att bli lämnad där! Håller alla tmmar och tår!!

Nu e vi hemma igen och Ellioth var superarg när vi skulle gå hem. Han ville minsann inte följa med hem alls! Tur att vi ska dit imorgon oxå! Nu leker de inne på deras rum =)) Helst vill Ellioth vara själv, lillasyster förstör! Suck!

Seg som attans e jag och vet inte riktight vad som händer och fötter denna eftermiddag men jag ska nog ta det lite lugnt idag för det bidde lite föör mycket för mamman igår! Nu åker det nog på en film till ungarna och jag hamnar på soffan en stund innan det e dax att starta med kvällsmat mm...

Helgen...

Jag har nog förmodligen världens underbaraste man!! Han överraskade mig totalt i fredags!! Hade fixat barnvakter till barnen, Loppan skulle sova hos Nett & Ellioth skulle sova hos Herman! Jag och Roger skulle gå ut och äta och dricka gott och ha det mysigt bara jag och han!! Måste säga att det blev alldeles underbart! Vi hamnade på Harrys eftersom det var fullt på Sorba... får ta det en annan gång! Förrätt, ryggbiff, vin, kaffedom och glass till efterrätt!! Åh vilken kvalitetstid vi hade! Vi pratade om allt och inget och njöt av varandras sällskap!!

När vi ätit var det asdött på stan så vi traskade upp till ett par vänner till mamma & pappa och satt och pratade en stund! Med nya kraftter traskade vi vidare så Sussane skulle upp och jobba. Ner till Bodegan... som för övrigt inte alls uppfyller de förväntningar som alla säger!! Nehe vidare in på Sociten.... suck inget att ha så vi gick upp till stan igen och tillslut hamnade vi på Harrys igen!! Vi hade supertrevligt, träffade en gammal vän och min kusin som jag inte träffat på si så där 20 år!! Oj va roligt!! Vi ska försöka ses till veckan!!

En liten Ellioth fick en otroli hemlängtan så Rikard kom och hämtade oss och det var nog tur i oturen att vi åkte hem just då och inte stannade så länge till... Körde i alla fall inte buss på lördagen men vi var otroligt sega!!!


Lördagen...
Nu var det 6 år sedan jag sa JA till mannen in mitt liv i Torpa kyrka!! Oj va tiden går fort!! Och vilka år vi haft!! Är lika lycklig och kär fortfarande men på ett djupare sätt!! Vi har så mycket mer nu!!  Vi tog en frukost på sängen och njöt av lugnet!! Ellioth kom in till oss och vi låg i sängen och bara mös... lääänge!! Han kunde ligga mellan oss pch spana i pappas nya biltidning utan att bli störd avf en liten Loppa!!

Sen var det bara att ta tag i sitt liv och sparka in sig i en dusch, in till stan med Nett!! Det var dax att köpa en doppresent till Sonja!! Vi fikade på stan och hade det jätte mysigt! Vi var inte direkt ensamna på stan... Halva världen var oxå där!! Suck!!

   
                

                 Från mig till mitt hjärta!!




Från mamma & pappa ♥

Hemma jobbades det för fullt utanför! Rikard och Roger tömde sandlådan på sand... Som inte e gjort med en gång på 20 år!! Det var ju på tiden! Idieel arbete i två dagar för att barnen ska få lite ny sand i sandlådan!! Jag kan ju bara säga som så att Ellioth var mer än överlycklig!! Måste säga att jag e mäckta stolt över hur han VÅGADE vara nära hela tiden och spana in vad som hände =)


  

Alla i full Acton =))

                                                                           



                                                                                      
 
                                                                                                Tvungen att fota bilen med, såklart!!






Min underbara lille son =) I full mundering!
Man vågar så mycket mer då!!


Lördagen fortlöpte och pappa kom ut och hämtade oss vid 18-tiden =) Vi grillade och gjorde rostade rotfrukter i ugnen och det blev bara såå gott! En alldeels perfekt bröllopsdag!! Det var supermysigt men vi var alla dödströtta så det blev inte så sent...

Söndagen...
Uppe med tuppen och fram med strykjärnet, fixa fruksot, gå med Zelman och sen avfärd mot kyrkan och Sonjas dop. Eftersom det gått så bra inna och tiden inte fanns så blev det inga mutor medtagna... Det ångrar jag djupt! Lovis hördes över hela kyrkan!!! Hon sjöng med, dansade på kyrkbänken och sa... bla bla bla när Prästen höll son predikan!!! Suck!! Jag skämdes faktiskt och inte gick det att få tyst på henne heller... ingen söndagsskola var det heller så vi flydde ner till toaletten en sväng... Sonja var i alla fall exemplarisk och sov sig igenom det mesta =)



Lilla underbara Sonja sussade gott och hade inga problem med att bli döpt!!



Vår fina fina Alvin med sin lillasyster!!

Bjudningen efteråt följde efter i samma anda och barnen sprang överallt, busade och hördes... De hade superroligt i  alla fall =)) Det var mycket trevligt med gor smörgåstårta och tårta!! Roligt att träffa en del som man inte träffar så ofta =))

Eftermiddagen slappade sdet ganska kraftigt!! Jag satt och pysslade och Roger jobbade vidare med sandlådan tillsammans med Rikard! Maggan och Lennart blev mycket nöjda och nu får vi se vad som händer och fötter vad det gäller lekplats här ute!!

På kvällen njöt jag och Roger av att kolla på film med sovandes barn =)) Herre jösses, det var inte igår!!

Måndagen...
Hembesök från dagis =)) Åse kom hem och Lovis visade mer än gärna sitt rum och Ellioth tyckte att det var roligt att Åse kom hem till oss!

Äntligen är Lovis 1.årskort bestälda =)) Jag åkte in till stan med Nett och barnen och vi beställde korten på våra troll!! Ska bli alldeles udnerbart att få upp dem!!

Först tog vi turen om min farmor!! Åh det var såå läänge sen och det var jätte mysigt att träffa henne! Lite skruttig och gammal är hon men det var härligt att krama om henne och hon blev jätte glad! Hon tyckte att det var underbart att få känna på lilla Viljas fot =)) LYCKA!!

En alldees perfekt start på veckan!!

Idag tisdag har vi gjort vår första dag på inskolningen och Lovis stomtrivs!! Hon dissade mig totalt och lekte med allt och alla och gick stora lova och spanade in allt som fanns =)) Känns jätte härligt faktiskt!! Lite konstigt oxå... man e ju van cid hur Ellioth var när vi skolande in honom och hur det gått för honom! Får bara mer och mer bekräftat hur otroligt olika de är!! Lite fräckt!!



Här har vi min lilla Loppa provandes mammas skor!!


Vart inne och vägt mig på vv... Inget roligt besök alls måste jag säga... mer upp... Nu e det nya tag som gäller, semestern e slut och vardagen tar vid! Mamma hade vart superduktig!! Jätte glad för hennes skull!! Maten stod på bordet bär jag kom hem hos Nett =)) Underbara Nett!! Tack för idag!! Sen var det bara att lägga barn som ska upp imorgon och sen passa på att gå en snabb runda runt strängen!! UNDERBART! Nu känner jag att jag gjort mitt bästa!

Snart väntar sängen för att orka upp imorgon för det tar på krafterna att vara på inskolning! Jag e alldeles menatlt slut! Herre jösses det tror man inte! Tänk vilket utsketet lingon jag kommer att vara nästa vecka när jag börjar jobba på mitt jobb!! HJÄLP!!

Natti natti!!

Playan!

Det blev en dag på palyan idag med =)
UNDERBART!!

Vi packade ihop oss ganska fort i morses och ändrade planerna från tåg in till Varberg med Sofie
till stranden med Sofie, barnen och mormor =)
Sommarväder och 25,6 grader i skuggan på morgonen så vi kände inte alls för att åka in till Varberg i värmen!
Tänk där hade det stått helt stilla och vart outhärdligt med alla kidsen... Två mammor utan tålamod!
Nej det var ju dömt att misslyckas!

Men fikakorgen packad, kaffet kokat och badkläderna i kassen bar det av mor stora Kärra!
Vi hamnade alldeles vid vattnet så ungarna har legat i blöt hela dagen... De e rena i alla fall!

Det finns inget bättre än att vara på stranden på sommaren! Jag älskar det!
Det e kravlöst, ungarna roar sig utan problem och man har kvalitativ tid tillsammans!

Man får verkligen passa på för snart e semestern slut!

Imorgon bär det av till Falkenberg för att gå på teater!
Det e Astrid Lindgren tema och det ska bli hur roligt som helst!
Jag, mamma och ungarna... Har inte bestämt om Loppan får följa med... Hon e gratis...
Men frågan e om hon fixar det?? Hm... vi får se, det e inte torsdag ännu!

Alvin och Roger e precis hemkomna från ett kvällsdopp uppe i sjön!
Mys på hög nivå!! Lite pappatid!

Nu e kaffet på så snart ska det drickas kaffe =)
Maten e intagen och barnen e duschade!
Jag väntar tills senare för jag och Alvin ska gå runt Hed om en stund... Den värsta värmen måste lägga sig!

Ha en trevlig kväll på er!!


En dag på stranden

Sitter och varvar ner framför datorn en stund efter en underbar dag på stranden =)

Vi bestämde ganska tidigt idag att vi tar chansen att åka till stranden... Det packades strandleksaker, badkläder och det viktigaste av allt, fika!
Alla barnen skulle med så det blev en full bil!
Vi bestämde med familjen Altesson - Kling att de skulle med så vi var taggade till 1000!

Vi körde föst ner till lilla kärra... men där insåg vi snabbt att vi kommer ALDRIG att få parkering där så det var bara att sätta fart mot stora kärra istället!
Mötte upp Christoffer som vart på möte och sen parkerade vi.

Vi stannade faktikst på stora kärra idag och det var faktiskt alldeles perfekt!
Lovis fullkomligt älskar vattnet och springer upp och ner hela tiden... Ellioth skulle insann inte bada idag heller men Rikard fick med honom tullslut!
Och han tyckte dessutom att det var superkul! Han har badat som 17!



Ellioth skvätter vatten med Rikard ♥





Åh en läääskig orm som Ellioth hittade i vattnet =)
Den kan man skrämma Rikard med!!!


    

Här lyser det bus i ögonen =)                     En Janice som solar =)




Tro det eller ej men i lördags var vi oxå på stranden =) Hela familjen!!


         


Amanda                                              Emil                                           Emma




En mycket glad Lovis på stranden!




Här visar vi hur man ska smila framför kameran =))


    

Mitt ♥                               mina underbara barn!!




Var ju tvugna att ta bildbevis =)


Snart kommer familjen Altesson - Kling för att grilla hamburgare och pommes!!
Ska bli såå mysigt!
Idag skräpäter vi det sista. Imorgon smäller det! Nu gäller det i veckan att hålla dieten... Måste ju fixa till det illa inför nästa veckas vägning!!!
Känns faktikst riktigt bra!!! 

Ha det göttigt!!


RSS 2.0