Kolmården

Vilken fantastisk helg vi haft! Så underbart att komma iväg tillsammans och hitta på något för barnens skull!
Vi tuffade upp i fredags till Norrköping och jag måste faktiskt skryta med att resan gick hur bra som helst! Inget tjat, inget bråk, inget skrikande utan två små underbara troll som fixade det hur perfekt som helst =)) En mycket glad mamma & pappa!!!

Vi kom upp till Ulla & Yngve vid halv 5 så då stannade vi till vid deras lägenhet i stan för att hämta upp dem... Sen styrde vi kosan mot deras sommarställe! Det tat ca 10 minuter från stan och ut till landet/skogen. Så otroligt lugnt och frudfullt och så fantastiskt vackert! Vi packade in oss i lillstugan och sen var det dags för kvällsmat! Grillade recben, potatissallad och ett underbart gott bröd med oliver i =) Mums! Jag och Ulla delade en flaska rött, jätte gott vin och Roger och Yngve tog sig en öl, eller två =)) Vi hade så mysigt, tog det lugnt, pratade oh pratade och pratade. Barnen undersökte och lekte och trivdes mycket bra!

    

Barnen hittade lekstugan och tyckte att den var superrolig!! Där återvände de under hela helgen och lekte och lekte och lekte! Underbar oas mitt ute i skogen!

Efter en godnatts sömn så vakande vi upp till dukat frukostbord =)) Så underbart att få bli lite bortskämd ibland ♥
Vi åt fruksot och sen packades det matsäck och vi gjorde i årdning oss och in i bilarna för att åka till Kålmården!
Ellioth har lääängtat sååå!! Han underade hur långt det var och om vi skulle vara framme snart... Vi följde Yngve som tog en genväg och ja den skulle vi ju aldrig hittat själva =) När vi kom fram så var det inga problem att hitta parketing och sen var det bara att traska upp mot parken... Ellioth slök Ulla med hull & hår och stormtrivdes! Han sökte sig tii henne hela tiden och de gick och höll varandra i handen hela tiden ♥ Söta lilla unge!!

Vi åkte rulltrappan upp och gick förbi BAMSES VÄRLD... Men vi skulle minsann  inte stanna, paniken lös i Ellioths ögon så det var liksom inte aktuellt! Men Malin med familj och en familj till satt ädr och fikade så vi skulle bara hälsa först! Jätte rioligt att träffa dem!! Ellioth blev svartis på Ida som e Ullad barnbarn =)) Det var ju h ans Ulla tyckte han =))

      

    


Alla djuren var jätte spännande och vi stannade överallt (så gott som) och spanade in alla fjur! Lovis tyckte att det var superfantastiskt!! Hon hade görna hoppat in i varje inhängnad om hon fått! Ellioth var superiintresserad, ville veta vad de hette och kollade men han ville inte in =)

Jag och Loppan var inne hos smådjuren och hon blev skitförbannad och skrek och smälde till mig när vi skulle gå ut och tvätta händerna =)) Det var inga problem att våga klappa djuren inte =) Ellioth ville minsan inte gå in så han och Ulla stod och spanade på utsidan!

Så småning om började det värka i hungertarmen så vi begav oss upp min delfinariet men fortasatte upp mot aporna först... Men då var det ju inget folk vid linbanan så vi tog den först! Åhh vilken upplevelse!! Ellioth skulle minsann inte följa med, han skulle slå sönder den =/ Yuckte att det var superläskigt men när han insåg att alla skulle med var han inte sämre än att han kunde ändra sig =) Lovis satt snällt från början men snart klättrade hon som en apa i gallret och hade gärna hoppat ner =) Hon tyckte att det var fantastiskt och det var det verkligen, vi var grymt imponerade alliohopa! Man fick se djuren på ett helt annant sätt!! Skitfräckt!

   



     




När vi kom till Lejonen såg vi att den ena lejonhanen hade blod på ena ögat... Aj aj aj han hade nog vart i slagsmål! Ellioth tyckte att det var jätte hemskt och tyckte synd om lejonet och han pratade om det hela tiden och frågar man honom vad han skulle berätta för mormor och morfar när vi kom hem var det bara det!! Hi hi!



Efter linbanan gav vi oss ner till delfinariet och tog plats vid ett bord och åt matsäck! Åh vad det var gott att sitta där tillsammasn och äta =) Det bli såå mycket godare just när man är ute och picknickar! Jätte mysigt! Malin ringde efter oss och sa att vi fick minsan sanbba på för hon hade tagit plats för oss, det var dags att komma om vi skulle hinna se delfinerna! Ju oackade ihop oss och stack upp och ja det var minst sagt full med filk men vi tog plats och föreställningen började! Det var Marcolio som vart med och satt upp årets show! det e häftigt och pälsen står liksom rätt upp! Ungarna satt som förtrollade ljus och tyckte att det var skitfräckt! Lagom långt för barnen började skruva på sig och började precis tycka att det var lite jobbigt mot slutet... Den var jätte bra men både jag och Roger tyckte att det  var maffiggare förra gången =/

     

Sen bar det av in till shoppen för att fynda lite souvernier =)) Inga problem inte =)) Hittade hur mycket som helst! En underbar present till lilla Vilja... En mobil till vaggan! Den blev alldeles underbar! Gosedjur till barnen och ett par öron till Loppan =) En bil såklartt till  Ellioth! Den ska in på verstade nu efter att kört i kupperar teräng i Ullas trädgård!!



Vår underbara lilla Loppa smakade på en regnbågsrem.... Den var mycket populär =))

Sen var det dag för mera djur och mera äventyr innan det var dags för Ulla & Yngve som åkte lite innan oss för att förbereda inför kvällen =) Vi letade efter papegojjor men fann inga så det blev rovfåglar i stället! Det var fräckt för de tränade dem när vi kom!

Ellioth körde volvolastbil innan vi gav oss av! Det var jäte häftigt!! Trötta och mycket nöjda gav vi os av ner mt utgången för att åka hem.



Barnen somande innan vi hann utanför parkeringen =)) Sov hela vägen hem... När vi kom hem var nästan maten klar så det var dag att äta! Åh va gott, åh va hungrig man var igen! Det var supermysigt! Sen kom Malin med familj ut oxå och det var jätte roligt! Vi åt och satt och pratade och mös... Sen var det dag att bada tunna!!
Mysfaktor på HÖG nivå! Roger och barnen badade med Ulla, Yngve och Ida... Det så otroligt härligt ut men jag som precis fått  Stockholms blodbad så var man ju inte liks sugen =( Men barnen tyckte att det var helt otroligt!



Bus med pappa är jätte roligt!!



Ellioth in action... han kör med sin nya terrängbil =))



Mys med pappa ♥



Bad i tunnan ♥

Det blev en alldedes underbar kväll med många skratt & pratade =)) Vi avslutade i soffan med ett glas annanaslikör och jordnötter innan jag kände att jag ville gå och lägga mig hos barnen som redan sov ute i lillstugan. Men fullmånen och en man som snarkade så jorden hoppade så kunde man inte sova särskilt mycket den natten =( Ingen rolig natt alls!

På morgonen kom vi upp till dukat frukostbord oxå och det var såå gott! Vi har verkligen stormtrivts! Sen blev det lite kaffe och fika innan vi gav oss ut på en mysig promenad ner till sjön och kolla. Ellioth var sugen på att kolla in lingonen, rävlyan, myrstacken mm...

     

  


Sen var det dags för lunch när vi kom tillbaka för att ladda batterierna så vi orkade med resan hem! Mätta och nöjda packade vi in os i bilen för att köra alla de fyra timmarna hem... Barnen slocknade och sov halva vägen där vi stannade för en fika. Välbehövligt gott med kaffe och glass och sen gick det fort hem. När vi började närma oss Borås så börjad eregna såklart! Inte vilket regn som helst, det öste ner! Sen har det fortsatt hela natten och det regnar fortfarande... Sandlådan utanför e vattenfylld... URK!!

Borta bra men hemma bäst! Det var jätte skönt att komma hem med! Baren började leka medderas saker på en gång! Mamma & pappa kom ut med Zelman =)) Hon bidde alldeels galen =)) Glömde skinnet i hallen =))

Vi kollade korten emdans Roger hämtade Alvin och pizzan! Det blev skräpmat men mycket gott, en kopp kaffe och sen åkte de hem. Vi traskade bort till Nett & Rikard för att ge Rickard sin fördelsedags present från ungarna ♥ Ett par nya träskor =)Vilaj blev mycket glad för sin mibil med alla djuern oxå =)

Det var mysigt att komma bort och sitta och tjöta en stund innan ögonlocken började bli tunga! Barnen var tvugna att duscha innan vi stoppede dem i säng och nu var Lovis såå trött så hon knappt höll ihop! Men en skörd på ett par fästingar per barn så kändes det skönt att vi duschat dem =( Blev mäkta impad av Ellioth han blev inte ens lite rädd... "Var det en spindel"" sa han trött. En flaska välling till Loppan och hade vi två sovande barn.

Det blev ingen sen kväll men det var skönt att sätta sig i soffan och pyssla lite och kolla på tv. Nu e det en ny dag och en ny vecka... Sista veckan... Eller två dagar kvar innan jag börjar jobba  och barnen börjar på dagis... Idag ska vi in till stan för att fylla kyl & frys så vi reder oss i veckan...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0