Förberedelser...

Japp då kan man sätta en bock i checklistan inför Mallorca resan! Solskyddskräm och sandaler till kidsen =) Känns ju kalas det här!

Har haft en jätte mysig dag med min mamma idag! Vi har vart på Gekås och inhandlat lite grejjer till resan! Vi har ätit lunch tillsammans och gått en strängenrunda =) Hur mysigt som helst! Tack för idag mamma!!

Morfar kom hit efter jobbet och åt en bit mat han med för att sedan ta med Ellioth och Christofffer på Innebandymatch i Varberg =) De hade haft jätte roligt förutom att matchen inte var så lyckad... Elllioth hade vinkat på björnar och tyckte att det var jätte roligt och det var ju trotts allt det viktigaste för hans del... Alvin har haft en sen innebandy träning och har med stupat i säng efter ett par mackor ;) Ibland så.... datorn e hos Felix =)

Jag och Lovis var ensamna en stund så vi strosade bort och tog en kopp kaffe på 6:an! Så gosade man lite bäbis med såklart! Hon e såå otroligt söt, lilla Vilja! Lovis tycker att hon är ganska onödig... En aning svartis kan man säga! Vilja låg i min famn när Lovis trillade till lite och då blev det ju väldans jobbigt! Tur att Janice fanns och tog över sin lillasyster! Japp!! Lovis fick som hon ville... mamma alldeles själv!

Nu sitter vi här i varsin del av soffan och slökollar på tv. Snart blir det sängen för jag e dödstrött! Har salvat mina händer och nu börjar det verkligen synas skillnad! Snacka om mirakelkkräm!!! Fattar inte att jag inte köpt den innan och man märker vilken skit man haft i skåpen innan! Nehe det ska var riktiga grejjer p en gång!


Feber...

Jaha en ny dag efter en natt full av gos med ett litet element!! Lovis har legat PÅ mig! Inte vart super lessen, inte super bökig, barafull av gos och viljan att ligga nära sin mamma =) Jaa det har faktiskt vart mysigt trotts allt! Halvslumrat har vi gjort hela tiden och haft en underbart skön morgon!

Har världens underbaraste karl! Han kunde inte sova imorgon, vaknade samma tid som klockan alltid ringer =( Inget roligt när man faktiskt har chansen! Men han trasakade upp, tog Ellioth och lät mig och Lovis sova! Vi vaknade efter 8!!! Herre jösses, när hände det då?? Inte på ett tag sen! Vi kommer upp till nytt kaffe och ett dukat frukostbord! Han är bara föör bra! Sen har han kört barnen till skolan och förskolan!

Jag njuter av att sitta och kolla på nyheterna och myser med Lovis! Det är grått och tråkigt ute och regnet hänger i luften! Nu ska vi bara ta det lugnt tills min lilla höna vill sova igen då tar vi på os mycket kläder och ger oss ut på en rastning av hund! Blir nog inget låångt men kort och det e ju bättre än inget!!

Blir inget Gekås idag heller... Men Mamma kanske kommer hit på en kaffe i alla fall!! Ha en bra dag!


Grattis Ellioth 4 år

Åh vilken underbart solig söndag!! Idag blir det en låång promenad i solen med en liten sovandes Lovis, hoppas jag på att hon ska gör ai alla fall =) Ellioth ska åka med sin pappa till mormor & morfar för att tvätta bilen så de får nog med det mysigt!!!

Vi har haft kalas i dagarna två =) En helt jätte mysig helg har det vart!!

Vi börjar med fredag...

Vi hade kalas på fredag med, Carro, Patrik, Emma, Emil & Amanda och Sofie, Robban & Herman!
TACK för de fina presenterna säger Ellioth och Lovis!


         

        

 
Vi smaskade på pastasalld, kyckling, järpar mm
Jag tycker verkligen att det är jätte roligt med kalas, både att fixa innan, kalaset och efteråt är man så nöjd!
En megamisslyckar hallaonpannacottapaj blev det oxå men den var god i alla fall =)


Barnen lekte för fulla muggar, leksaker överallt, skratt och stoj =)
Socker kick med godis och ostbågar med såklart, e det fest så e det!!

Vi valde att dela upp festandet så vi får plats... Det e trångt och det e roligare om man hinner att prata emd alla och umgås!!

Lördag... Ellioths födelsedag!!

Tänka sig att tiden bara kan gå såå fort, att det gått fyra år sen det kom en liten prins!

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!!



"Ja må han leva" sjöng vi på morgonen och kom in med paket på sängen!!
Lyckan att få ett påslakansett med bilar på ! Enda grejjen med 4 hjul på =)

Mysfrukost blev det sen och därefter satte förberedelserna i gång för att få allt klart för kvällen...
Tårtbakande... Ett misslyckande som Ellioth vandrade bort med till familjen Kling-Altesson... Annars skulle mamman äta upp det =)
Jaha då var det bara att ringa mormor!
Åh underbara mormor, jag fick receptet på den bästa mosstårtan man kan ha!
Sen bakade mormor en tårta med!! TACK!

När tårtan var färdigbakad och den blev perfekt så klädde vi på oss och jag, Janice och Lovis gick runt strängen!
Ellioth mös hos Nett medans Rikard och Roger fixade det sista på Ellioths present!

Sen var det dax!!


              

Grattis!! En alldels egen cykel!! Men Ellioth ville minsann inte ha en egen cykel...
Han blev jätte sur och sprang i väg för att gömma sig =(
Nja det kanske inte riktigt var den reaktionen vi önskat...
Men eftersom Ellioth är väldans försiktig såå... En stund i tagen och så kom han tillbaka!
Den var ju jätte läskig jue och man får ta det väldans lugnt!



        

Efter lite övertalning så kollade vi in ringklockan och sen testade vi att sitta på den med pappa!
Nåja han är mäkta stolt och nu står den i förrådet, inlåst!
Jag och Ellioth gick ut själva senare och då satt han på den ända bort tii Nett & Rikard och jag puttade =) Då var det lugnt och bara vi! UNDERBARA UNGE!!

Mormor & Morfar kom och mötte oss hos Nett för att sedan gå vida
re hem till oss. Väl hemma var det dax att dekorera tårtor, laga mat mm. Janice följde med och hjälpte till =) TACK!!!

Det blev lunch av rester från gårdagen och en massa ny mat inför kvällen! Det var en jätte mysig dag, där vi faktiskt umgås tillsammasn och lagar mat tillsammans! Mycket uppskattat!!
Morfar var med och hjälpte till att underhålla barnen =) En mycket stor hjälp och en alldels lverlycklig Ellioth! Barnen fick deras paket från mormor och morfar på dagen och det var ju kanon att inte få allt samtidigt!
De åkte hem för att frächa till sig och vi gjorde detsamma här!

    

Klockan blev 18 och alla göster droppade in =) Det var paketöppning till höger och vänster!
Jätte många fina presenter, TACK!!

Därefter blev det mat! Oerhört lyckad måste jag ju säga, det var INTE sista gången!!
Det blev minipajer, sallad, tzatsiki, syltlök, minigrurkor (hette något annat) hemmabakade frallor! LYCKAT!!
Och det allra bästa av allt, inte många propionts, Me like!!

Här har vi Lovis 1-års tårta =)




Här har vi Ellioths 4- års tårta!! Den är ju bara bäst, han blev överlycklig över sin Rangsellsbil =)



         


"Ja må hon leva" & "Ja må han leva"
HURRA HURRA HURRA HURRA

Det blev sång två gånger för födelsedagsbarnen! Tårta ätning & massa kaffe! Jag testade hållbarheten på kaffekanna och kaffekokare genom att att damp i backen med vatten överallt... Men den höll!! Mycket bra kaffekokare!

Sen förflyttade vi oss ut till tv-soffan med godis, chips, ostbågar, läsk och mera kaffe. Och en massa mys! En jätte trevlig kväll med många glada skratt och massa trevligt tjöt!! Nästan som vanligt igen =)

Sen hade vi lite bäbismys oxå såklart!!!

    



Bäbismys

Har haft en jätte mysig dag idag =) Lämnade min prins på förskolan och det gick BRA trotts att de skulle ut på promenad! Ellioth är inte så särskillt förtjust i att gå till skolgen eller vara ute... Inte när man lämnar honom i alla fall. Men de skulle till biblioteket för att lyssna på sagostund! Det tyckte han var spännande! Kändes såå skönt att lämna honom när han är glad!

Hem och sätta lillhöna i vagnen och ta ut hunden för en runda runt strängen! Åh det var såå underbart, det gav mig en himla kick! Kände som om jag sprang runt idag... Det blåste som tusan, solen sken och Lovis somnade bums... Hade tänkt att jag skulle gå hem och turbostäda medans Ellioth var på förskolan! Det är mycket enklare att städa när han inte e hemma... Jag plockar in och hans nya lek är att tömma sitt rum på ALLA leksaker och backar och förflytta dem till vardagsrummet... "Det är en traktor mamma" Säger han helt allvarlig, ungifär som om "fattar du inte det". Och NEJ jag fattar verkligen inte det! Jag fattar ingenting, hur kan en gosse ha såå mycket fantasi?? Han får allting till att kunna bli allting! Ibland är det bara att ta ett djupt andetag och tänka att vad i hela världen gör det om allting är i vardagsrummet då?? Det är ju ingen som dött av!! Det är ju bara att städa in det sen när han lekt klart! Tur för Ellioth att han ibland har en mycket förstående mamma =)

Nåja eftersom det inte blev någon städarlust så kan jag ju säga att mina fötter rent ut sagt sögs bort till Lomvägen 6 =) Lovis sov ju så hon fick lov att stå ute och sova! Så jag passade på att titta in och gosa med en mycket liten liten bäbis!! Herre jösses va liten hon e... vilka underbara små läten och knorrande denna lilla varelse har! Men fjantigt nog är det lite nervöst att hålla denna lilla tösabit! Ja jag vet att jag har två barn men de har banne mig inte vart såå här små! Men man vänjer sig säkert!!

Hemsjukvården kom när Vilja låg i min famn =) Jag fick klä av henne och byta blöja =) Det var ingen stor rumpa alls!! Såå liten och sööt!! Tänk va mysigt!! Hon hade gått upp lite och hon är en nöjd liten dam!! Komemr att gå så bra så bra!

Vi blev kvar på lunch, jag och Nici var sugna på köttfärssås och spagetti så vi åkte ner och handlade. Sen stälde jag mig i köket och lagade mat =) Känns så mysigt!! Kaffe på det och då hde Roger kommit med ju, han åt oxå =) Vi skulle ju städa men bäbis E mysigare =)

Till slut om långt om länge kom vi hem och turbostädade tillsammans =) Vi var riktigt duktiga så nu e det bara två rum kvar! Bra jobbat!! Jag knyckte med min Janice som sälskap till Hajen för att handla till Kalasen i helgen =) TACK gumman för att du föjde med!! Kändes mycket lättare att vara två!! Nu e allt hemma i all fall och imorgon behöver jag bara swtäda klart och åka en tur till Eklöws... Sen ska det fixas mat till kvällen!

Nu ska jag krypa i kojjen och sussa, är ganska trött och Roger ska upp halv 4  morgon! Han ska ju prova på jobbet han söker =) ♥ LYCKA TILL GUBBEN!!! ♥


Nu e det vår!!

Nu är det vår!!

Vi har vart på öppna förskolan nu på förmiddagen och det var hur mysigt som helst =)
Ellioth lekte och vi fikade på Evas goda frallor!

Efter öppna for vi raka vägen till blomsterboden och köpte påskliljor!!





Välkomna hem!!

Måste ju säga att jag haft en alldeles toppendag idag!! Den startade med att jag fick sova lite extra i morses...blev lite stressigt men det gick ju alla fall =)

Jag lämnade min lille kille på förskolan och det tog ju en stund kan man säga... De är så trevliga och alla vill snacka lite här och där så det är väldans lätt att det drar ut på tiden... Men Ellioth var i alla fall glad och det var inga problem =) SKÖNT!

Väl hemma igen bytade jag bara lite kläder och sen mötte jag Jeanette och hennes Wilda utanför =) Vi gick runt strängen med barn och hund. Det var superskönt!! Mysigt att få tjöta lite, barnen somnade och fick en liten powernap! Redo för mammalunch hos bästa Carro!! MYS!! Det var hur trevligt som helst! TACK för en trevlig dag!

Sen hem och hämta Ellioth =) Han var ute och lekte på gården, geggamojja upp till knänen... Lyckan lös! Känns så skönt att han haft det bra! de arbetar med kroppen på hans förskola just nu och idag hade de pratat om hjärtat. Barnen hade fått varsin degklump som de skulle göra sitt hjärta av. Milena frågade om det blev bra... Varpå Ellioth knöt sin lilla hand och la berdvis klumpen. Ja det blir bra! (Han vet ju mycket väl att hans hjärta är lika stort som sin knutna hand)
Men sen sträckte han ut armarna det största han kunde... "Men jag har ett såå här stort ♥" Tänk min lille prins vet att han har ett mycket gott hjärta =)

När vi kom hem kom Christoffer hit och vi skulle baka en tårta till vår underbara JANICE!! 

                                                GRATTIS GUMMAN PÅ DIN FÖDELSEDAG!!!
                                                BÄTTRE DAG KUNDE DU JU KNAPPAST FÅ!!

Lovis tyckte i alla fall att det var väldans smaskigt med marängsmeten till tårtan!







Så här fin blev vår tårta!!





              "Väkomna hem" Många kramar Familjen Stehnson




Rikard hade ett väldans sjå med att fånga Ellioth när han pussade på lilla Vilja! Hon är så söt!!




Lite pose för kameran =) Lilla hönan!!




Hur söt får man lov att vara ??





Lite gos hos mig fick det bli med =)  Underbara lilla tös! Det är helt fantastiskt med ett nytt litet liv, Åh!!!




Här fick morbror med känna på det lilla knytet =)





Hm... vad e det här egentligen för något... Lovis är mycket skeptisk... Hm ja oc lite svartis oxå kan man ju säga, med det gick ju lite bättre när pappa höll henne och inte mamma =)


Efter fika och en massa mys så började vi fixa middagen =) Det blev grillad fläskfile, pommes, sallad!! Årets första grillning för kollektivet lomvägen ;) Mmmm det blev såå gott!! Nu står min mage i 4 hörn... När maten var klar hade vi trötta barn som behövde komma i säng så det blev välling, jamas och bums i säng och de somnade på studs =)

TACK för en jätte mysig dag!! LYCKA TILL nu och mys riktigt mycket!! Ta vara på dagarna och varandra!!


Mysdag <3

Tach underbara familjen Altesson - Kling för en jätte mysig kväll!!
Lugnt och skönt och alldeles lagom =)

Tack Nici för en jätte mysig dag, har vart super! Vi har bakat vallmofrallor, stekt kyckling, gjort sallad mm.



Vi skulle göra frallor, det skulle bli 30 st på en sats...
Nett tyckte vi kunde göra två... Det resulterade i 188 st =)
Och jag lovar att de blev goda!!!




Jag hade ju surfat runt lite och man kunde ju testa att göra rosenbröd...
Fast våra blev ju inte riktigt som bilden på de jag sett =)

Här har vi våra mongofrallor som blev fika på dagen istället =) Jätte goda var de i alla fall och det gjorde absolut inget att de inte ser lika fina ut =)



Jag hade mer tänkt mig att de skulle se ut så här...


Till dessa goda frallor gjorde vi en kycklingsallad!! Det bidde kanon, med en egengjort tzatziki!
Mmmm va gott det blev, VITLÖK!!! Åh!!!




Till efterrätt hade Nici gjort dessa oerhört goda HALLONPANNACOTTAPAJ!!!
Tänk er en smarrig pannacotta på digestivekexbotten som Kling toppade med härska hallon!!
Mmmm, inte fel!


Så nu har vår goa Nici fått sig ett kalas, såklart!! Hennes underbara mamma kom hem idag på kalaset =) Lite permis... fniss... Underbart att få träffas lite!!
Kändens så skönt att kunna få hjälpa till så Nett slapp fixa och trixa... Hon behöver allt lugn hon kan få just nu och spara på sina krafter tilll familj och den lilla tösabiten!! ♥
Det blev lugnt och skönt och bara MYS!!!

God mat i goda vänners sällskap!

 

Här har vi Nicis födelsedags presenter, två skålar i olika storlekar =) Till henens samling =)
En helt underbar serie!!

Båda trollen sover gott i sona sängar och min gubbe slaggar på soffan brevid mig! Han vart jätte trött och kände sig inte 100. Så han gick hem tidigare än oss andra. Hoppas han inte håler på att bli sjuk! Men lite sömn så ska det nog fixa sig, det har ju vart en hel del ett tag nu...
I morgon kommer mormor och morfar hit på eftermiddagen för lite mat tillsammans! Ska bli mycket mysigt!!
Jag ska banne mig hinna med en lååångpromenad i förhoppningsvis lite vårsol! Känner att jag verkligen skulle behöva lapa i mig lite sol!!

Nehe go vänner natti natti på er!!!


Magsjuka??

Åh vad trött jag blir!!! Lovis har kräkts hela natten =( Det var alldeles fruktansvärt, hon sov och låg på rygg... Det var läskigt, tur att mammaantennerna är på!! Det var så konstigt för det stank inte magsjuka, bara maten hon ätit... Det blev lite mycket igår eftermiddag, gröt med yoghurt, mos och falukorv och en flaska välling på det... Hm det kan ju inte få plats hur mycket som helst i en lite Lovis magge =) Får väl se hur dagen utvecklar sig!!!

Nu går tvättmaskinen för fulla muggar och det känns som om den kommer att göra det hela dagen... tur att den sköter sig själv =) Barnen leker nu och det har inte hänt något sen 07.00... Lovis har sovit någon timma nu på morgonen så jag och Ellioth har kunnat mysa lite =)

Har precis bytt maskin... Matat en megahungrig Lovis med gröt och äpple & päron pur'e =) Mmmm det var jätte gott, tyckte hon! Nu leker hon som hejsan med förnyade krafter =) Underbara unge!!

Känns faktiskt inte farligt att bara vara hemma med "sjuka" barn eller vad det  nu var... Ganska skönt att bara ligga på soffan och njuta av att vara mamma och bara vara med mina troll! Det har vart mycket, någonting varje dag och vi behöver nya starka krafter till helgen då det ska vara kalas för Janice som fyller nästa vecka! Hoppas att alla får lov att vara friska nu... håller alla tummar och tår!

Snart dax för lunch för mig och Ellioth =) Magen börjar kurra lite!! Ha det gott så ska vi njuta av mycket mys, kramar och att bara vara =)

Öppna förskolan =0)


Godmorgon solen =) Vilken underbar dag det blir idag!!

Ska alledes strax åka till öppna förskolan med mina troll =) Sen blir det lunch med fina Carro och hennes goa barn!!  ♥ Jätte mysigt!! ♥

En promenad blir det i eftermiddag =) Alvin har lovat att passa Ellioth så jag kan komma ut och gå!
 Tack Alvin!!

Tänk vad solen gör för humöret!! Har vårkänslor i hela kroppen =) Barnen e glada och spralliga!!
Kan ju inte bli bättre!!


Mamma lunch

Jaha då var denna dagen snart slut. Nu är hon bänkad framför tv:n för att kolla på Sofias Änglar =) Det gillar jag, mysigt och lite lätt blödigt är det oxå! Eller jag blir det i alla fall =)

Vilken jätte härlig dag det vart idag!!! Mamma kom hit efter lunchen så då blev det fika, kaffe och en promenad i solen! Helt underbart!! Fick tankat batterier ordenligt idag! Efter promenaden blev det provning av kläder... Ska försöka sy in lite kjolar så kanske man inte behöver köpa så mycket sommarkläder till mallorca...eller egentligen över huvud taget. Det e inte lätt när allt hänger som ett tält över en heller =( Blir inte billigt!! Tur att H&M finns =)

På kvällen kom bästa familjen Altesson-Kling hit på Spagetti & Köttfärssås!! MYS!! Nici vart inte hemma, hon hade åkt till Halmstad till Nett & Villja =) MYS!! Hoppas du haft det riktigt bra hos mamma nu gumman!!

Kristoffer tog med Ellioth och Emmy till affären för att köpa glass och strutar som de andra mumsade påå till kaffet! Jag stod banne mig över =) YES! Ibland e det svårt men jag ska klara det!!

Njaä

Jaha det var ju kanske inte riktigt vad jag hade hoppats på idag på vägningen!!! Urk på burk vad sur jag blev men nu kännns det faktiskt lite bättre. Nu vänder vi det hela och tar nya tag så ska jag säkert fixa det här!!

Nu ska jag bota min huvudvrärk som infann sig i eftermiddags och nu e jag dödligt trött på den!! Sängen och hoppas att jag somnar fort så man blir av med värken!!

Imorgon blir det mamma/barn lunch hos Ann-Marie!! Ska bli jätte mysigt!!

Error...

Ja det kan man ju lugnt säga... Skrev ihop allt jag tuggat i mig igår...
Hm det bidde a lot =)

Ligger ju lite minus nu kan man säga så nu hoppas vi på nästa vecka, har ju inga direkt större
förhoppningar på vägningen i morhon =( Fast jag skött mig hela veckan!

Bestämde mig för att jag inte ska lägga till något för amningen längre för det e pretty emty!
och det känns faktiskt BRA!!!!






Farmors 95 - årskalas

Äntligen var det kalas =)



Ellioth hjälper gamlafarmor att öppna sitt paket =)
Det är bra med en hjälpreda!!




Så här lycklig blev farmor av sin present, en sjal jag virkat till henne =)
Den lär hon ju aldrig ta av sig!!




Smörgåstårtan




Frukttårtan!


         

Våra tre underbar troll på kalas



Ett jätte fint kort på mig och världens bästa farmor


Farmor  var mycket nöjd med sitt kalas! Vi fick lov att sitta på övertsa våningen under kalaset, lite större
än farmors rum och vi var ju en del =) Ann Marie & Strue var oxå där, pappas kusin =)

Det var jätte mysigt!!

Tack för ett supermysigt kalas farmor!! Med bästa hjälpen av min pappa & mamma såklart!!!


Lekstugan!

Idag åkte jag, Jamice och barnen till lekstugan =) Det var jätte mysigt! Med risk för att låta lite negativ så var det väldans litet... Säkert hälften så stort som Busfabriken i Halmstad och kostade lika mycket! Men Ellioth tyckte att det var roligt!!

Blev en liten fika oxå!



Det fanns en avdelning för barn mellan 0-3... Ett bollhav, två barnrutchkanor, mega duplo klossar och en massa olika gungdjur... Allt var inhägnat så det var ju skönt att veta vart barnen var =) Vi har ju en som inte är rädd för 5 öre så det kan ju behövas!





Nja det var ju inte kanske inte såå intelligent att att sätta dessa två små vilddjur i samma rutchlana.... Det gick som hejsan och en liten bula i Lovis huvud som resultat =) Men hon vart inte lesssen för det så det var nog inte så farligt!!





Mmmmm det var myckte bebisdreggel på alla bollarna =) Måste ju smaka ju!




Janice och Ellioth turades om att köra varandra i taxin =)




Janice tyckte att Ellioth kunde väl skratta på kortet =) Japp då la vi upp ett asgarv =) Hi hi hi hi




Var roligt, barnen blev trötta  och helt OK lördagsnöje!!!

Skam den som ger sig!

Ibland är man nog lite yrkesskadad =)

På jobbet söker vi efter barns strategier för hur de lär sig. Lovis håller redan kvar sina intentioner och ger sig inte i första taget utan har hon bestämt sig så har hon!!! Jag skulle ta disken efter att vi ätiti lunch i dag och hon har nöjt sig med att stå på golvet och plocka i bestickskorgen... det gör inte fröken längre! Så nu vet jag inte hur man ska fixa att ta disken längre för det hjälper inte att bära iväg henne heller...då kommer man tillbaks =)









YES JAG KOM UPP!!! Hur nöjd som helst!!!

Hipp hipp HURRAAAA!!!







"Idag är ingen vanlig dag, i dag är det Farmord födelsedag"

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRAAAAA!!!

Ett jätte grattis på din födelsedag

önskar hela familjen Stehnson!!






Kortet är tagen o maj 2010, imorgon kommer nya!




Idag fyller min farmor Annie 95 år!!

Det är verkligen inte varje dag man firar en 95-åring!

Imorgon blir det kalas för henne med tårta & smörgåstårta och hela familjen där!!


Beslutsångest...

Jaha då har man fått lite huvudbry efter resan till stan idag med mamma. Vi var runt på alla cykelsffärerna i stan och vi fick båda två känslan av vilken som var ärlig, genuin och som faktiskt bryr sig om sin kunder! Men i tron om att vi kunde köpt en 12 tum för ca 1000 kr så stämmer inte det efter att mätt sonen. Då är vi uppe i en 16 tum och en dubbelt så dyr cykel... Hm jaha hur stäler man sig till detta då?? Är det så att sonen verkligen vill ha en cykel? Eller är det bara så att mamma och pappan tycker att det är en rolig present att köpa?? Det är så här att det är bil- stopp!! Det kommer inte in en enda liten bil på hans rum... vi har allt man kan tänka sig på 4 hjul! Sen vill jag inte bara handla presenter för att utan att det ska vara något bra!

Men då undrar man, han kommer förmodligen ha hela sommaren på sig för att våga cykla... Men om han aldrig får chansen så lär han sig ju aldrig heller =) Åh vilket I-landsprblem!!

Nåja i får fundera ett slag =)


Jag och mamma hade i alla fall en jätte mysig dag på stan =) Vi strosade runt i affärer och kollade på lite ditt och lite datt. Vi köpte presenten till farmor imorgon från mamma och pappa =) Det blir nog kanoners! Jag och ungarna tar oss en tur in till farmor imorgon med tårta till alla tanterna och farbröderna som bor där och en till personalen såklart! Fyller man 95 så får man ju fira det! Sen vill undanber hon sig all annan uppvaktning, orken tar liskon slut och det har man ju all rätt i när man fyller hela 95 år! Men det blir bara en snabbis för vi ska ju in till henne på lördag och äta smörgåstårta =) MYS!! Med the familia!

Jag och Janice ska oxå mysa på lördag med ungarna så det lär ju bli en heldag som fortätter ända in på kvällen! Sen e det ju faktiskt melodifestivalen på kvällen!! Det måste vi ju kolla på såklart!!

När jag hämtat barn på förskolan så bar det av hem till Nett för en god kopp kaffe och lite tjöt vid köksnbordet =) Jätte mysigt var det =) Emmy var så redig och gjrde massa läxa!!

Nu har vi lagat mat, badat barn och till påköpet sover dem i sina sängar... redan.. Hm undrar hur länge de kommer att sova?? Hoppas kan man ju!! Nu ska jag och min gubbe dricka lite kaffe =) Kolla på tv och njuta av tystnaden!! Ha de gött!!


Välkommen hem Nett =)

Barnen sover och jag börjar att gäspa nu... Nu är jag dödstrött och det ska bli riktigt underbart skönt att gå och lägga sig i en renbäddad säng!  Det finns nog inget skönare än att lägga sig i rena lakan! Jag måste ju säga att jag har faktiskt fått gjort en hel del idag och det känn såå skönt!!

Christoffer kom hit efter jobbet och ville att vi skulle göra semlor för att överraska Nett när hon kom hem idag! Sagt och gjort, jag skulle ut och handla hem lite mat på Eklöws så vi åkte ut och handlade lite. Men det fanns ju inga semlor kvar, hade tänkt att göra egna men bullarna var slut osså... Så bi bestämde oss för att baka =) När vi kom hem släppte jag av Christoffer hemma så han körde i turbo för att fixa det sista innan Nett skulle komma hem. Jag åkte hem och började baka, packa in allat jag handlaat osv.

När Christoffer kom hit var de nästan klara så vi packade oss bort till Nett för att överraska henne =) Kaffet var klart, semlorna stod på bordet och ljusen var tända. Alla sprang vi och gömde oss och Ellioth höll på att spricka av förtjusning!! Nici kom in, Rikard kom in och sen Nett =) Suprice!!! Hon blev glatt överraskad och det bidde kramkalas!!

Sen var det fika =) Mmmmm va gött!! Tack för ikväll, det var jätte mysigt!!!!


                                                        ♥ Välkommen hem Nett ♥

                             

                                                          Så här fina blev våra semlor =)


Efter fikan pckade vi oss hem så familjen Altesson- Kling fick landa och mysa tillsammans!!  Nu sitter jag och bara tar det lugnt i soffan och samlar mig för att gå till sängs! Imorgon bär det va in till stan för att kolla på en cykel till Ellioth =) Ett par byxor till mig, födelsedagspresent till farmor och en lunch med mamma!! Ska bli såå mysigt!!

Gonatt allihopa!!


Blev bra ändå

Ja den här dagen artade sig i alla fall =) Var dödstrött i morses efter en mindre bra natt med mycket drömmar för Lovis del... Hon har snurrat runt som en jude i sängen och vaknat hela tiden =( Det har jag med gjort... Så när hon väkte mig i morses så ville jag verkligen inte gå upp...

Men det vara bara att masi sig upp, fixa frukost. Emmy kom innan skolan och vi skulle upp till öppna förskolan. Ellioth strulade och strulade vid frukosten så jag fick mig ett frispel... Mindre intelligent, I know... Men det är inte alltid som det fungerar uppe i hjärnkontoret =)

Väl klara med frukosten och Emmy gått till skolan och barnen fått rena kläder på sig såååå... Japp det går att vända dagen i alla fall! Jag stressade på i vanlig ordning för att hinna i tid... och det gjorde vi =) Sen fick man sin belöning för att man faktiskt tog sig i kragen och åkte bort för Ellioth hade jätte roligt! Han lekete med Emmy (som går på hans förskola oxå) och de gjorde karusellmmålningar och har fick gjort en buss oxå, såklart!

Vi fikade, satt och tjöta med Jeanette och Ann-Marie =) Det var mycket trevligt!! Sen åkte vi hem i SNÖSTORMEN!! Fattar ni att det nöar ute =( Jag blev sååå sur!! Men det var bara att ta sig hem och städa och grejja =) Och nu är det till och med rent på Lomvägen 23 oxå =) Känns härligt!!

Nu har vi äntligen ätit mat oxå för det blev liskom inte av under dagen... Allt blir ju inte som man tänker sig alltid ;) Men nu e det klart och jag ska åka och handla lite mat... Fylla på förrådet lite.

Idag kommer Nett hem en sväng och ladda sina batterier lite med mycket kramisar från sina barn och gubbe såklart!! Ska bli riktigt skönt att få träffa henne hemma faktiskt!! Ne nu skriker det på mig! Lovis tycker inte att hennes mamma är särskillt kulig!!

Me & I party =)

Äntligen funkade allt, vi vart friska ocg kunde gå på Me & ! party hos Jen idag! Det var jätte trevligt, mtcket folk och alldelse underbara semlor som Jen bakat =) Jag njöt!!

Mamma följde med och vi hittade födelsedagspresenter till båda trollen =) Jätte roligt!! Nu känns det faktiskt riktigt bra, nu har jag kommit en mycket bra bit på väg =) Ska bara hitta en grej till till dem båda två så kommer det bli toppen!!

Har vart ute på en snabb runda runt strängen med Jeanette och hennes Wilda och det var jätte mysigt!! Vi hämtade Ellioth på tillbaka vägen så nu päser han i soffan framför tv:n =) Är trött och mycket nöjd från igår! Lovis e oxå trött och går runt med sin snutte och nappen =) Men man ska ju inte sova och det e klart hon sov från det att vi åkte från Jen tills att vi gick från förskolan med Ellioth... Då har man faktiskt sovit en bra stund!

Ikväll ska jag på möte på jobbet =) Ska faktiskt bli mycket trevligt och väldans informativt oxå! Det e ju tanken att jag ska få vara med och tycka och lyssna =) Ska ju trotts allt börja jobba till hösten och det drar i hopa sig... Ett två tre så är det augusti och vi ska skola in vårt lilla troll... Herre jösses, fattar inte hur detta gick till, hur kan tiden bara rusa på så?? Jag får nästan lite ångest när man tänker, ska hela livet fortsätta så här fort??

Nåja det kommer att bli så bra så! Ha en fortsatt trevlig dag!!

Underbara lilla Vilja!

Vilken dag jag haft!! Mormor kom på morgonen och vi gick en lång runda =) Det var mysigt! Vi tjötade om allt och inget och väldans förväntansfulla inför dagen... När vi kom hem hade vi en sovande flicka så¨å vi passade på att ta en kopp kaffe och laga middag för att sen väcka Lovis. Då var det matdag! Herre jösses va hon åt, korv, potatismos, broccoli och morot! Själv =) Ja det var en del lite överallt men jag måste ju säga att hon var väldans redig och det var roligt att hon åt!! Mat ska vara positivt och lustfyllt för att man ska lära!! Kändes mycket bra!

Efter maten var det dax att göra oss klara för att åka, vi skulle innom affären, bloaffären och banken innan vi skulle hämra Ellioth! Han blev överlycklig när vi kom och hätae honom! Han hade läängtat!! Men nu var vi på väg i alla fall!! Han somnade som en fura på vägen ner med napp och snutte =) Lilla sötisen så spänd av förväntan!

Väl nere i Halmstad och vi hade parkerat så slog han upp ögonen... "Nu e vi på ett annat sjukhus" Japp han var klarvaken på en gång, nu äntligen skulle vi ju träffa Nett!

Det e ju inget litet sjukhus precis men vi hittade nästan själva... En hiss upp och där var avd 17! Vi stod utanför och skulle precis ringa på klockan... Då döck Nett upp i koridoren =) LYCKA! Ellioth log med hela honom samtidigt som han blev lkite blygis! Lovis log hon med!! Kramkalas!!

Vi fick ju inte lov att vara där inne egentligen... Men det var ingen annan inne i Viljas sal så en snabbis fick vi lova att få se henne!! Sprita händerna och smyga in till henne... Herre sösses vilken underbar liten människa! 
♥ Såå liten, såå söt och alldels perfekt!
Det var en så mäktig känsla att gå in där i denna lilla sal med dessa små patienter... Var och en i sitt eget hörn av salen. En kuvös som ruvar på ett alldels nytt litet liv!

En mycket liten hand som vilar på mammas finger, en liten fot som inte är störrre än en tumme.
En liten söt näsa och en massa ljust hår!
Såå otroligt!!

Man känner en oerhörd vördnad att få en liten inblick i starten på dessa små människors liv.  En tuff start 
 för både mamma och barn.
Nett lyfte upp Ellioth i famnen och de gick och spritade händerna och smög in för att titta på Netts bebis! Lyckan var total och Ellioth förstod nog det oerhört stora ai stunden!

"Jag har sett Netts bebis, jag var inte rädd för henne =) viljan hade inte massa slangar, mamma"
"Viljan var fiiin!"


Tänk att man kan vara såå underbart sööt, denna lilla människa!!
Hon verkar mycket nöjd och tillfreds, lilla Vilja! Tack för att vi fick äran att få se er underbara lilla flicka!!!

Nu måste jag ju säga att de känns väldans mycket bättre, nu har jag fått se att Nett mår bra! Det var verligen helt otroligt! Vilken fanastisk skillnad från förra veckan... Nu var hon piggelin i ögonen igen och det lös lycka om henne!!

Vi gick ut och satte ute i korridoren där det fanns en soffa och lite stolar, dax för presenter såklart!!
Åh jag som väntat såå på att få ge henne det som jag pysslat med hela tiden ända sedan Nett blev inlagd i Varberg.

En filt till Vilja!





En mycket glad Nett =) Ellioth var minst lika glad!! Det e spännande med paketingar!!



Efter paketöppning promenerade vi ner till cafe't och det var inte fel tyckte en lycklig Lovis!! Chokladbolle såklart!
Till en början fick hon småbitar men sen åt hon själv och det gick mysket bra!




Elliotg snegar på Nett =) Måste ju holla kolla på alllt!!


Det var en jätte mysig dag på alla sätt och vis! Men nu hemma igen mätta och glada och barnen sover gott i sina sängar så är jag allt väldans trött... Roger snarkar brevid mig i soffan och jag ska alldeles strax gå och snarka själv!


God morgon världen =)

Å vilken underbar dag =) Känns i hela kroppen!! Emmy har vart här till fruksoten, vår goa lilla tjej!! Roger körde henne till skolan så hon inte skulle komma försent =)

Ellioth ville absolut inte gå till sitt jobb idag... Han var lessen när pappa lämnade honom! Han ville nog att vi skulle åka nu! Han har packat ner lite bilar som han ska ha med sig och så skulle han kanske göra en teckning till Nett på jobbet! Han sa att han har ont i magen... det har han sagt ofta! Inte att jag tror att han e sjuk, men sjuk av oro kanske?? Det e jobbigt att höra att han har ont i magen, han vill inte äta mera... Men godis, glass och allt annat gott kan han äta i masor sekunderna efter! Bara han slipper att äta så går det över ;) Hm vad kan detta bero på??

Som förälder blir man oxå sjuk av oro! Antar att det alttid kommer att vara så! Man kommer ju alltis att vara mamma!! Det bästa i världen tycker jag!!

Ellioth är en liten orolig pojke med många tankar om allt som exicterar på denna jord!! En pojke som är blyg för allt och alla och som söker ett ständigt skydd av oss föräldrar! En underbar liten grabb med oerhört mycket fantasi och som kan leka i timmar själv!! Där bearbetar han allt som händer runt ikring honom. Idag är det nog lite skräckblandad förstjusning för hans del... han har ju sett hur sjuk Nett var, är det så nu?? Samtidigt som han lääängtar såå!!

Det ska bli såå roligt!! Att äntligen få ge henne en kram! Min allra bästa vän i världen!!

Nu kom mormor!! Zelma ska få komma ut på en promenad nu!! Skriver mer i kväll!!

Söndagsmiddag =)

Idag har det var en sån där skön söndag när man baara gör det som faller på... Blev väkt av Lovis imorses med n=) Hon är bara för gullig! Sen kom Ellioth oxå! Han brukar ha ett så tråkigt morgonhumör och inte vilja komma in till oss, är nog lite sotis och hade helst gärna haft oss för sig själva =)
Men vi låg och kollade på barnkanalen en bra stund och jag tog en dusch... Gillar mest att duscha på mmorgonen för jag hatar att lägga mig med blött hår! Ungarna lekte, jag grejjade och fixade medans Roger grejjade i köket. Det blev äggfrukost idag, det ska det vara på helgen och ungarna älskar det =)

Sen gick jag och Lovis på en skön promenad medans Roger städade bilen men Ellioth hack i häl! Känns skönt att man vart ute lite i alla fall i det underbara vädret!

Sen har man gjort söndagsmiddag, stek var det familjen Altesson.kling som bjussa på =) Jag lagade och det var mycket uppskattat från alla håll! Till och med Lovis åt en portion!! Det var roligt, tycker mer om mammas mat säg =)

Sen blev det kaffe och glass i soffan och lite mys med tjejerna innan de gick hem och gjorde sig klara inför en ny vecka!

Imorgon ska vi åka och hälsa på Nett =) Ska bli sååå soligt! Vi har längtat allihopa jätte mycket! Så det blir en promenad i förhoppningsvis vårsol med!! Mamma kommer hit och så lucnhar vi innan vi tutar ner! Vi ska fika i fiket och  har ju med en massa grejjer och det ska bli så spännande!! Tänk det e en vecka sen vi sågs och det e så himöa konstigt när man är van att träffas varje dag eller åtminstonde vet man ju att den andre finna typ 100 meter bort =)

Ellioth lääängtar så han håller på att gå under, pratar hela tiden om Nett och bebisen och blev jätte lesen när han kollade på korten på hennes blogg =) lilla sötisen!! Tänk så konstigt för honom....

Annars blir det en ganska fullspeckad vecka med massa roliga saker =) Ser fram mote många dagar!!! Min underbara farmor fyller 95 år på fredag!!! Det ska bli såå roligt att träffa henne, det var länge sen!! Jag och Janice ska hitta på roliga grejjer till helgen och det ska med bli roligt!! Me & I party hos jen =) Me like!! Ja det kan ju inte bli bättre!! Nu ska jag sussa så dröm sött!!

Solen skiner och man får vårkänslor!

Åh vilken underbar dag!!! Lovis väckte mig med en "puzzz" och mycket gos i morses och det kan man juinte säga nej till =) Vi låg och drog oss och mös läääänge, pappsen försökte gos oxå men hon var inte lika gossugen på sin pappse ;) Lovis e otroligt mammaig just nu!!! Men det blir väl bättre kan jag tro!

Det har ju vart lite mycket upp och ner den sista tiden och det känner ju naturligtvis hon av oxå precis som sin bror gör!

En låång promenad ute i solen fick jag oxå på morgonen innan Roger åkte =) Det var verkligen välbehövligt!! Sen fick man pysslat och grejjat lite och äntligen.... det blev lite städat idag, båda toaletterna och damssugat i alla fall... man får ta lite då och då då stunden finns! Det är inte mycket som har fungerat... Eller allt funkar men ändå inte =) Satt och tittade på Humlan innan... Nett bebbe och Ellioth tyckte att det var mycket jobbigt! Han saknar henne såå oerhört och det är såå svårt att förklara att hon inte kan komma hem ännu... Mycket känslor som ligger i omlopp hos alla tror jag!Men det blir ju bättre snart! Tiden går undan ganska fort och ett två tre så e hon hemma igen =)

Granriset är borta från staketet i alla fall =) Fick klippt bort klätterväxten som blåste ner i stormen och Ellioth har fått rasat av sig lite ute på lekplatsen =) Nu degar vi i soffan medans Lovis sussar gott! Man får ju passa på!

Nehe nu ska fortsätta mysa med min gosiga lille pojke =) Ha en trevlig lödrag på er! Ikväll blir det Melodifestivalen hos Rikard och alla kidsen =) MYS!!!

En liten tösabit!



Grattis till Nett & Rikard till er lilla tösabit!!

2 mars 2011

föddes det ett litet underverk på Halmstad lassarett.

Känns så skönt att allt gått bra och både mamma och dotter mår bra!


Soppa!

Gokväll! Nu har hon landat i soffan tillsammans med en liten höna som inte tänkt sova och en pappa som försöker gosa henne =) Helst hade hon suttit hos sin mamma... Gnäll & bräll...

Idag har det vart fullt ös kan man helt klart säga =) men mycket mysigt!! Jag och flickorna Altesson-kling åkte till Gekås efter att jag lämnat Ellioth på förskolan. Janice och Emmy inhandlade det sista till deras lille bebbe... Jag inhandlade ett par skor till Lovis =)



Sen blev det ett par små paket till barnen... lite presentpapper, schampo mm...

Efter en lunch hemma igen gick vi och hämtade Ellioth. På det en runda runt strängen som vi alla nog behövde, trötta efter gekås och trötta av lunchen... Ellioth somnade såklart i vagen så det var inte såå lätt att somna nu ikväll... Lovis somnade inte såklart så hon var alldeles dödstrött sen. Men med lite gröt innanför västen så somnade hon sött i Janices famn =)




Emmy & Lovis redo för en promenad!






             



Vi har bakat solrosbullar och lagat köttfärssoppa till middag i kväll! Det har vart jätte mysigt!!





Solrosbullar

50 gr jäst
5 dl vatten
0,5 del olja
1,5 tsk salt
2 mska brödsirap eler vanlig sirap
3 dl splrosfrön
6 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl



            

Befor...                                                                                                                 ... and after...


Soppan gick åt med strykande åtgång, det var riktigt roligt! Robin och Christoffer kom oxå och åt så det var storfamilj idag =) Lite kaffe på det sen landade vi i soffan! Vi har en nisse som somnat, äntligen... Men en liten Lovis är fortfanade vaken...

På upptäcksfärd på toaletten...

"Hej hej" är nya ord hon lärt sig! Till och med tvättmaskinen ekar tillbaka =)



 

Nu väntar strax sängen och nya krafter inför morgondagens öppna förskola =) Ska bli såå roligt, det var säkert 4-5 veckor sedan vi var där...

Natti natti!!

RSS 2.0