Gutten Morgen I Ett Regnigt Land

Var nyss ute & hämatde tidningen och det var superskön luft! Verkar ha regnat större delen av natten & det luktade såå gott =) Det ger en extra kick på morgonkvisten!
 
Vart en ganska lugn natt så jag kan faktiskt inte klaga på min skönhetssömn =) Ska snart åka till jobbet & alla barnen! Men flörst lite stärkande frukost, kaffe och fixa salladen till maten.
 
Hoppas att det håller upp när jag och barnen traskar till Solkulla idag, känner att jag behöver en lugn och skön morgonpromenad för att orka med dagen. Idag blir det shopping av nya stövlar, skor till kidsen och lite annat smått & gott med grannen Jennie =) Ska bli mycket trevligt!! Nu har jag fått handlat det mesta för att fixa barnens höst =) Ja just det barnens... Varken jag eller Roger har inhandlat en enda grej till oss själva... Det vanliga mamma/pappa problemet =( Men vår tur kommer, nästa månad!!
Ha en bra dag med er så höres vi =)
 

Grattis Älskling!

Då var en födelsedag till ända hos familjen Stehnson! Det började med kaffe på sängen & tidningen med sjönsång från frun =) Barnen var inte så hjälpsamma på morognkvisten... Lovis körde sin repertoar ikväll istället ♥ Underbara unge!!
 
Det blev våffelkalas för hela slanten med kärt besök!! Hela la familia var här & det var mys på hög nivå! Gubben var mycket glad för sina presenter så nu blir det hans tur att få investera i en ny vinterjacka =) Ska bli riktigt roligt!
 
Nu har jag precis förbetett mig inför morognens medarbetarsamlat =) Lite pirrigt är det med en ny chef & allt men nyfikenheten tar faktiskt över och det ska bli riktigt roligt! Jag vet var jag står som pedagog och starten på den här terminen har gått över förväntat, jag har lyckats vända det jag velat länge och har fått ett otroligt stöd! Det är riktigt roligt att känna att man är ett helt arbetslag & det ska bli mycket spännande att få in nytt liv & nya tankar med vår nya kollega!
 
Jag och gubben sitter i soffan och har på tv:n men ingen kollar riktigt, jag bloggar & han sitter på fb i sin nya mobil =) Barnen sover sedan ett bra tag sen efter ett mindre hysteriskt utbrott med rädslor för åskan... Ellioth har vart så fantstisk tidigare och inte vart rädd det minsta, det har till och med smittat av sig på hans mamma... Men sedan det sista ovädret med den sista knallen då vi flög en halvmeter upp ur sängen sitter det i och Ellioth var otroligt övertygande om att minsann skulle komma åska i natt! Åh älskade lilla vän! Men hans omnade tillslut i vetskapen om att hans mamma kommer och hämtar honom så fort jag kan om det åskar =) Det e nemas problemas för den här mamman att lova då jag vaknar av typ ingenting...
 
Imorogn är det onsdag & halva arbetsveckan till ända =) Skulle haft möte imorogn kväll men eftersom vi redan gjort ett extra kan vi hoppa morogndagens =) Me like! Nett skulle in till stan & inhandla Loppan jacka som äntligen skulle komma!!! JIPPI!! Jag har väntat men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge =)  På torsdag blir det Gekås med grannen för att inhandla skor till barnen samt lite annat bra att ha... En lugn helg för att hämta nya krafter för kommande vecka... Den blir tuff men lärorik så det måste till att vända till det positiva =) Det e roligt med utmaningar & nästa vecka börjar skolan!! Kul!!
 
Nu ska mamman gå och lägga sig innan huvudvärken tar fäste =) Får ju passa på när trollen sover =) Natten på er!!

Lördags Morgon...

... Åh vet ni vad?? Det e BARA lördag än så länge!! Såå underbart att vakna upp till skrammel i köket av min kära make och en gosse som galer ute i vardagsrummet ♥ Det e bara lördag än så länge & har hela helgen kvar!! Känns såå skönt att vara långledig!! Man har lite mer möjlighet att ladda batterierna inför kommande jobbarvecka!!
 
Igår åkte jag och familjen ner till Falkenberg på vinst & förlust där de hade stor rea på utemöbler!! WOW vi hittade ett sett till oss och ett litet bord till kidsen =) Såå roligt! Jag gick och smålog hela dagen & hela kvällen och blev bara glad av att titta ut idag!! Jag & Jennie monterade ihop bordet medans Roger åkte tillbaka med släpet vi lånade på Svenssons!! Shit va tungt det  var och shit va det ville krongla =) Men två rediga kvinnor reder sig själva var mottot under hela arbetet =) Gick ut nu för att ta kort men min kamera var lte trött & batteriet behövde ny energi =) Kommer bilder sen!
 
Kvällen bestod av invigning med finaste familjen Altesson-Kling & heela familjen var samlad! Vår fina fina Alviin var hemma & åt med oss innan han åkte hem till Felix för att ladda de batterierena! De har knappt träffats på hela sommaren så de ha nog massor att prata om! Det blev grillat & vin på altanen =)
 
Idag ska hon hänga ut tvätt på de nyuppsatta linorna =) Me lika alot!! En sväng ner till Blomsterboden för att inhandla lite blommor till min fönsterlåda =) Åh jag njuter!! Vet att det finns underbar blomkål =) hängande tjofräs som kommer att bli såå fint!!
 
Ikväll ska vi hem till mamma & pappa på kräftskiva!!! Kommer att bli såå mysigt! Alvin ska sova hos Felix i natt med så honom myser vi med till söndagsfimlen imorgon!! Det har jag bestämt =) Nä nu glooor min hund ut mig så jag måste ju ta mig i kragen och ta på mig sockar & skor och dra med mig henne ut på en prommis =) Måste ju passa på i den underbara SOLEN!!
 
Önskar er alla en underbar lördag!!

Ännu En Vecka...

... har gått & det e mer än fullt upp från morgon till kväll... Trodde jag skulle hunnit med massa roliga saker denna veckan, träffat goa vänner osv men icke så nicke! När jag väl kommer hem från jobbet tar nästa vid och orken infinner sig inte! Är dödligt trött och orkar kanppt med det som ska göras... Lägger mig tidigt  och sover i alla fall som en stock heela natten!! Har haft ett par goa nätter då barnen med sovit hela nätterna igenom och det är jag mycket tacksam för!!
 
Idag var jag med Roger hos läkaren för att få svaren på Mr:n men när vi kommer in och suttit på rummet i 45 minuter och läkaren väl kom var det inte Rogers läkare utan en annan icke insatt läkare... Ganska tycken och kunde inte svara på någonting! Suck!! Lång väntan, 300 kr fattigare och inget svar!!! Bllir såå trött! Detta suger energi på oss allesammans och det e väldigt frustrerande för Roger! Han skulle bända & dra och puscha på så nu gör det mer ont än innan =( Undrar hur de tänker de där läkarna!
 
Ellioth har åkt tåg & buss med sitt Solkulla idag och är mycket nöjd efter att sett Bockstensmannen =) Haft med pannkakor till matsäck och de hade till och med mumsat på glass!! Lekt med Herman och ikväll satt han på sin nya cykel han fått av vår kära Pia!!! Wow, det tar sig!! Hon har kämpat mycket för de minuterna!! Lovis har gått till lekplatsen & åkt rutchkana för hela slanten, klippte hennes naglar som var kolsvarta och mega långa =) Känns så skönt när sorgekanterna försvinner =) Kan ju tillägas att det är fotbad varje kväll i handfatet med massa tvål... Hon älskar att springa barfota överallt... Sommarben fulla med blåmärken och skrapmärken =(
 
Igår blev jag ompysslad av Jennie inne hos Pia med spakväll!! Såå underbart!! Fotbad, manekyr, pedekyr, ansiktsmask, hemmagjord hårinpackning av olja, ägg & avocado.. Kan ju tilläggas hur det såg ut =) Detta som tack för hjälpen efter flytt & massa tjejsnack!! Ett gottebord och levande ljus!! Tack så mycket!! Precis vad en slut mamma behöver!!!
 
Imorgon e jag ledig så jag hoppas på sovmorgon, Lovis e uppe fortfarande, hon sov när vi var hos läkaren! Så det får bli sängen när det blir! Det blev tacos & ett glas rött ikväll och  nu fortsätter vi mysa i soffan!! Roger sitter & leker med sin nya mobil =) n pippigul sak så han lär ju hitta den!! Kul att se honom lite glad!!
 
På lördag blir det kräftskiva i näs =) Ser vi mycket fram mot! Älskar kräftor och det e årets höjdpunkt som man bara inte får missa!! Nästa vecka håller vi tummar & tår för att livet blir lite piggare och att man får lite mer energi =) Skam den som ger sig!! Ha det bäst!!

Mysdag I Götet!!

Vilken otroligt lyckad dag i Göteborg!! Vi åkte upp till Göteborg med Pia för att möte upp Jennie som flyttade hem från Fredrikshamn idag!! Jennie blev glatt överraskad & lite lyckotårar rann nog på de flesta =) Precis som det ska vara!
Hon hade bara räknat med att Bettan skulle möta upp med bilen & inte en hel välkomstkommite=)
 
Kramar & presenter och vi gick mot hissar & utgången...
Vi tryckte upp hissen och Lovis var snabb på att gå in och tryckte på knappen...
Två förbluffade föräldrar såg hissdörrarna gå igen & innan Roger hann att trycka upp dörrarna gick hissen!!
Att blodet kan frysa till is på ett kick!! P.huset ligger kloss i kloss och vi viste ju inte åt vilket håll Loppan åkt!!
En superlessen Ellioth och en livrädd mamma!! Pia stack upp i trapphuset & Jennie ner!!
Ut kommer en förvirrad & lite lessen Loppa kommer ut efter att åkt hiss alldeles själv!!
Rätt i armarna på Jennie =) Tur att hon räddade en liten Lovis!!
Detta är stooora samtalsämnet just nu!!
 
Därefter gick vi något skärrade till Bamboo och åt buffe =) Jätte smaskens & jätte mätta blev vi!! Inte klokt hur billigt det kan vara =) 600 spänn för hela vår familj =) Me like!
 
Det vart en jätte mysig dag med strosande i hamnen, kollade in snygga båtar och förväntan såklart!!
 
Båda trollen somnade i bilen & nu e de klarvakna, i full lek & jag har just bestämt mig i att jag struntar i att vara en tråkig mamma & tjata... De somnar när de somnar & vi börjar inte innan 9 =)
 
Nu ska jag dricka kaffe som min älskade man gjort!!
Natten på er!!

FULLSPÄCKAT!!

Wow vå veckor jobbade och det gå i 190 knyck! Jag fattar inte att det bara rusar på i ett tempo jag inte kan styra över alls! Insåg att jag inte bloggat på en hel vecka =) Har liksom inte haft varken tid ork eller jag har nog inte ens kommit ihåg att jag hade en blogg... Har knappt vart på fb heller =) eller pratat i telefon som jag brukar göra.... Timmarna på var dygn räcker liksom inte riktigt till...
 
Så en sumering i korthet i alla fall!
 
Veckan startade med att Rikard fyllde år & vi firade honom med en blomma jag handlade på väg hem från jobbet =) Jag hade glömt att vi skulle dit och huvudet var som ett getingbo!! Cissi glömmer inte en födelsedag bara så där eller så visar det bara på hur mycket det e i boet just nu =) Det blev tacos och mys i en väldans hast med griniga barn och trötta föräldrar! "Vi glömde ju sjunga Ja må han leva" kläcker min son ur sig när vi traskar hem!!
Sötnos!!
 
Tisdagen var fullspäckad från 7-19... en massa på jobbet som svslutades med ett föräldramöte på kvällen! Kan säga att jag var som en urvirden trasa på kvällen när jag damp ner i soffan! Somande tidigt!!
 
Onsdagen gick i samma tempo och på kvällen var det dax för kick-off hos en kollega i deras sommarstuga med planka och en massa asgarv! Vi skrattade så tårarna sprutade och det var verkligen jätte mysigt! De hade världens havsutsikt från fönstret och hade det inte vart för ett gäng svärmande flymyror hade vi sutit ute men det gick bara inte!
 
Torsdagen gick av bara farten och efter en natt full med oro och nervositet inför Rogers MR hade vi inte sovit många timmar. Olusig kände man sig och det hade vart tufft för honom! Det tog låång tid i "röret" och det var nära att han tuppade av... Kämpigt men nu e det över och vi kan göra ett streck i checklistan!
Vi snabbade på alla och satte oss i bilen och åkte upp till Göteborg där Jörgen & Mari med barn väntade för att spendera dagen på Liseberg! Wow vilka förväntansfulla barn vi hade och Oj va roligt vi hade! Det var verkjligen precis vad hela familjen Stehnson behövde efter denna kraftvecka! Vi åkte allt som gick att åka och barnen var både lyckliga och dödströtta när vi styrde kosan hemmåt! Kan nog bara tillägga att maman & pappan med var dödströtta!
 
Så äntligen fredag och Roger är på sin efterlängtade klassträff!! Jätte roligt för honom och spännande att träffa alla gamla kompisar! Jag & Pia har grillat med kidsden, blev en promenad så Loppan somnade & hunden blev kissad =) Rikard ville ha en översovarkompis i husvagnen och först var Ellioth på men innan de han gå så ångrade han sig och ville sova hemma hos mamma istället så det var bara för Rikard att traska & hämta hem kudden & täcket igen
=( Nu sover han gott i sin säng och ganska nöjd med sitt val...
Jag hamnade på framsidan och tjötade med Nett LÄNGE och det var jätte mysigt och skönt att bara sitta  och vara! Vi sumerade vad som hänt i veckan och det var ju ganska mycket för oss båda kan man säga!
Är mega stolt & glad för den upprättelse de fått och allt vad de kämpat för länge! Skolinspektionen har gett sitt beslut & äntligen är det någon som lyssnar på de barn som har det jobbigt!
 
Nu hamande jag frmaför datorn och klinkar lite, egentligen borde jag gå & lägga mig för vi har mycket som ska göras imorgon! Hela altanen e full med stenmjöl som ska sopas i springorna och hemmet ser utt som om det vore vänt uppochner =) Hm är det helggörat??
På atl om stenmjöl så är vår altan klar, bara grinden som fattas... Vet inte riktigt vad jag tycker heller... Det blev i alla fall bättre än jag väntat eller så e detbara skönt att det e klart och man snart slipper tomtearmen utanför föntret! Jag har massa planer för hur jag ska göra på baksidan, vad som ska planteras osv... Jag och Ellioth har i alla fall betsämt att det ska bli blåbärsbuskar, smultron och fina härliga buskar, flera Kaprifoler som ska klättra på spaljer & det känns lite spännade att göra det bästa av det! Men oj va mörkt det blev inne... Känns lite strange, emn man vänjer väl sig! Får bli en fönsterputtsning & byte av gardiner så vi släpper in mer ljus! Nice!!
Vi får väl se vad som händer & fötter imorgon!! Men först en låång och riktigt god natts sömn så kanske man är lite mer människa imorgon!!
 
Sov gott med er!!

Jobbar PickNick

God morgon!!
 
Söndag, redan!! Vart i hela friden tog helgen vägen?? Fattar INGENTING!!! Fast det e klart hon har ju redan jobbat en hel vecka =) Det rusar iväg och man kan inte gör någonting för att stoppa det!!
 
Hade en morognpigg liten kille =( Mamman var inte alls lika morogonpigg men när jag var på vippen att somna om så Alvins klocka & han ska upp & jobba!! Ok... bara att traska upp & sätta på en kanna kaffe, barnkanalen & datorn såklart =)
 
Var på pick nick igår & det blev mycket trevligt! Grillning på Kurtinen, vi gick strandpromenaden & mös av det underbara vädret! Det gäller ju att passa på =) Tur att man inte var hemma då altanerna är SKIT!! Kommer aldrig att ändra åsikt om skiten det håller på utanför... Plattorna har de lagt som en bergochdalbana... Det vickar när man går på dem =( Känns inget vidare så nästa sommar kommer det ligga en trall där!!! En på framsidan med med hammock och mys!!
 
Det var i alla fall mycket trevligt att träffa Rogers gamla chef & gamla gamla chef =) Kurtinen e en mycket bra plats när alla barnen e med! En stoor lekplats, massa grönt gräs =) Kanon helt enkelt!!
 
Det ser ut att bli en fin dag idag så ute kommer vi att vara i alla fall =) Det gäller ju att passa på, man vet inte hur länge det håller i sig!! Annars vet jag inte vad som händer & fötter... Vi får se!! Roger sussar fortfarande =) Ha en bra dag!!
 

Helt Ok Att Börja Jobba

Hemma efter en mycket BRA dag på jobbet!! En grymt bra föreläsning =) vilket ledde till grymt bra reflektioner & samtal =) Känns faktiskt helt ok att börka jobba efter semestern och just nu nästan längtar jag tills imorogn då vi verkligen får sätta igång att JOBBA och starta upp massa på avdelningen =)) Känns härligt att känna så efter uppstartsdag 1, lite skillnad från förra året då vi var helt korvstoppade!!!
 
Nu ska det grillas kött & korv med pastasallad till, mumsigt!! Barnen e ute & leker =) Precis som det ska vara!! Kvällen ska tas till vara på bästa möjliga sätt & förhoppnigsvis avslutas med en sväng framför tv:n med mitt hjärta!! Ha en fortsatt trevlig torsdag på er =)
 
 

Lovis Leker

Min lilla Loppa verkar ha lika bra fantasi som sin storebror volket gör mamman mycket glad =)
Jag älskar stt se mina kids leka, ligga & lyssna på detas lek och höra vilken otrolig fantasi de har!!
 
Igår eftermiddag när Lovis gjort nummer 2 kommer hon ut i köket & säger att Theo behöver en ny blöja =) Theo är Lovis Coala som mormor van på Lisseberg!
Nu har Coalan fått ett namn, Theo!
Ja vist sa jag & vi gick in på toaletten, bytade Lovis blöja &satte på en på Theo =)
Sen hade jag en mycket stolt dotter som gick ut och visade Nett, Rikard, John & pappa sitt nyförvärv!!
Bara att lägga Theo i vagnen för att han skulle ju sova!!
 
 
 
Jaha, då har Roger vart hos läkarn & fått dommen...
Det var ju inte så jätte positiva besked men de kommer verkligen att försöka laga axeln och det känns ju skönt såklart! Hoppas verkligen att det kommer att hjälpa!
I första läget ska en MR göras för att se hur alla muskler, sener mm mår & hur de vägt ihop... De ska se hur artrosen se ut & göra en bedömning efter det.
Sen planeras det för en op där de sätter in en Hook-platta som jag först fattade det som att de ska sätta fast in skulderbladet men riktigt så var det inte men den ska hakas fast mellan nyckelbenet och ett hannat ställe =)
Denna platta ska sitta inne i tre månader och därefter tas bort så då blir det ju ytterligare en op...
 
Det känns verkligen skönt att han blir tagen på allvar &att de gör något åt det!! Detta var den op som pratades om från början så vi håller alla tummar & tår vi kan för att det ska bli lyckat!
 
Lite kämpig dag igår... Läkarn, lång dag på jobbet, banken ringde & sa att vår dator var infekterad så vi inte kunde gå in på internettbanken med den innan det var fixat!
Oooops!! Underbara John (Rogers kollega) kom och hjälpte oss!! TACK!!
 
Men idag är det nya tag & idag kickar vi igång med uppstartsdagar på jobbet!! Kommer bli två låånga och kämpiga dagar men sdamtidigt roligt!! Ska bli roligt att träffa alla igen =)
 
Ni får ha en bra dag för nu kör vi i 500 knyck, kläder, tandborstning, Solkulla & jobb =)

Ullbukett =)

Min fina fina bukett, var änna tvungen att ta lite kort!! Han kan min man ♥
 
 
 
 
 
Nu e det dax för frukost i det Stehnsonska huset =)
Håller alla tummar & tår för min man idag när han ska in på besiktning på Otropeden!
Har vart en mindre bra natt.... Han har haft megaont & vi har haft en Loppa som kommit in 500 gånger...
Ska bli mycket skönt när den här dagen är över så vi vet vad som händer & fötter... Vad vi har att rätta oss efter! Älskar dig hjärtat!!
 
Ha en bra dag på er!!
 

Hörtvindar

Lite frusen ända in i märgen så ikväll åker ljusen fram! Är hösten här fär att stanna?? Jag & Nett gick är härlig promenad ikväll och det blåste rejält! Nu ska vi vända semeterflåset till jobbflås =)
 
Fick en underbar bukett blommor av min man idag ♥ Gerbera, rosor, pärlor!! Tack älskling!!
 
Kändes mycket bätte idag & man kommer ganska fort in i rätt banor & rutiner =) Konstigt! Loppan fick bara sova en halvtimme på förskolan för hon vart ju som en duracellskanin igår =/ Idag somnade hon innan 8!! Jag fick dock lägga mig jämte henne i sin säng... Ska testa det ett tag framöver! Ellioth somnade gott efter att vi läst om Alfons Åberg Flyger!! Nu blir det slappa i soffan till Bygglov =) Höstterminen är här för att stanna =) Känns som om jag kan slappna av vid tv:n nu! Skönt!!
 
Tomtearmen har kommit för att fixa altanerna... Den gamla e för evigt borta och han har redan börjat lägga ut plattor som ska sitta som kanter... Har inte grävt undan sanden... Ska vi bygga slottet till alla Veddiges myror eller hur har han tänkt gå vidare nu... Ska bli intressant! Ellioth stod som dubbelhäftande tejp i fönstret hela morognen, överlycklig!! Sen gick det kanoners hos tandläkaren =) Han satt själv i stolen, gapade & Marika fick räkna tänder & berömde de rena fiina tänderna =) Me like!!
 
Nehe ha det bäst på er!!

Ullbröllopsdag

För 7 år sedan följde min pappa mig längs altargången i Torpa kyrka och jag & Roger sa JA till varandra ♥
Det e konstigt med de dagarna som e såå speciella för man minns det som om det vore igår, lukter, smaker &all den bubblande lycka & kärlek som man kände då... Det gör jag fortfarande, han är verkligen mannen i mitt liv och jag skulle inte vilja byta för allt smör i småland =)
 
 
 
Första dagen är avklarad på jobbet, smått kaotisk som det allltid är på sommaröppet! Barn som inte står med som kommer, barn som står på listan som inte kommer, ändrade tider osv.... Lite smått flummiga i huvudet efter semester =) Det kändes rätt ok i alla fall & barnen har haft det superbra! Vinkade glatt hejdå på mig när jag lämnade dem på Solkulla!! Slängpussar & sen var det lite svårare att få hem dem =) Roligt att få komma tillbaka & leka med alla kompisarna och samtidigt fått en lååång sammanhängande semester!! De behöver ju med ladda batterierna precis som vi =)
 
Så vad händer & fötter idag?? Vet inte men jag tänkte överraska med något gott till middag i alla fall, kanske ett glas rött till något gott kött?? Grilla är väl inget att tänka på då det inte verkar sluta vräka ner som det gör... Fattar inte hur det bara kan orka regna såå mycket?? Jordskalvet på morgonen kanske satte allt ur system =) Roger sov när vi kom hem och han sover fortfarande, trött av mediuciner... Ska in till läkaren på onsdag och det känns skönt för då händer det något! Ovissheten är väl den som e kämpigast!! Det har gått såå fort den här gången och han har såå ont och ändå har han inte gjort ett skvatt, inte lyft en grej... Haft semester & kopplat av har han gjort! Suck va strävigt! Det e inte bara att fixa... Ska man "fixa" vart annat vart tredje år då?? Hur humant e det då?? Hoppas på svar & att de kan hjälpa honom!! Nåja skit samma att älta... Har man ite vart i  det så är det svårt att sätta sig in hur det är med.... Slut på gnällkärringen på Lomvägen =) Jag & barnen har nyss fikat, bullar & glass, underbart att hitta lite skatter i frysen som gör barnen glada!! Tv:n går för fullt med Bärgargubben på & två små kids sitter i sina fåtyljer, fikar & myser ♥
 
Mat var det ju... Har idetorka!! Får la googla på det som alla gör =)
 
Morgondagen bjuder på ett tandläkarbesök för Ellioth och det ska bli spännande att se hur det kommer att gå! Skönt att Roger kan ha Loppan den stunden så jag kan åka själv med Ellioth! Sen Solkulla & jobb!
 

Oj Vilken Resa

God morgon!!
 
Såå god kanske den inte e för alla inblandade men här funkar det mycket bra =) Just druckit kaffe på altanen med Lasse!! Ätit goda rostade mackor =) Vi hae såå roligt i Danmarket igår!! Har träffat sjukt trevliga människor som är såå utstrålar en underbar positivitet & glädje och det smittar härligt av sig!! Jag kan nog löva att kräftskivan lär bli otroligt rolig och då e det kanske inte den här bruden som mår bäst på morra =)
 
Båtresan över gick kanoners, en hälig båt!! Spelade lite enarmade banditer vilket e ju OBLIGATORISKT =) åt en megagod frulle, kaffe, cider mm!! Satt uppe på soldäck och träffade mammas guddotter... Emma jobbade där, snacka om att världen är liten!! Totalt otippat att träffa henne där =) Då var det semester, skönt att komma iväg utan kids ett tag... Såg alla andra päron som susade runt efter sina kids och var mer eller mindre yrväder =)
 
Jag & Pia gick av båte, tog en paus med en Irisch =) Mmmmm mumma!! Men det dröjde inte allt för lång tid innan vi blev eftersökta =) Dax att börja jobba!! Trodde aldrig i världen att sakerna skulle få plats men efter mycket pusslande gick det!! Bra jobbat hela gänget!!När vi var redo bidde det mat på ett ställe nära Jennie, en liten pubrunda innan båten gick hem igen! Tack Jennie för en kanondag!!
 
Båten hem sög... ett transportfartyg... Hm var lixom inte meningen med mängders av passagerare... Men det rann ner ett par cidrar =) Trevligt häng i en trappa!!
 
En kanoners dag & ett stort TACK till morfar & mormor för att ni tog hand om barnen!! Har hört allt om dagen idag!! Två små har pladdrat sedan de gick upp!! Barbapappa & mamma & Buik har visats upp ordentligt =)
 
Dagen till ära blir till att tömma släpet på alla grejjor.... Tur att Klingen lovat hjälpa till, kan bli lite tufft för Pia & mig =)
 
Nähe, dagen blir förberedande för morgondagen, ingen middagslur.... Tvättning & middagslagning, nu ska matlådorna fram igen!! Tv:n ska på ikväll & det ska bli soffhäng med mitt hjärta till ljudet av små somm snusar!! Låter ganska skönt!! Ha en härlig söndag på er!!

Morgonpromenad!

Gutten morgen!!
 
Fredag och barn & föräldrar valnade ganska tidigt idag... Det börjar ställas om sig nu, ganska skönt att ha kvällen fri utan vakna barn =) Man kan sitta & prata ostört om ditt & datt och lösa världskriserna =)
 
Idag blev det äggfrukost och till min stora besvikelse smakade de som gummi =( Det var köpeägg och det var ändå från frigående höner... Så från & med nu så lövar jag att det blir eco-ägg om John inte har =) Efter frukost slängde mamman in en maskin tvätt, tömde diskmaskinen, plockade, bäddade sängar mm och fixade två troll för att tillslut komma ut på en morgonpromenad med Zelma! Ellioth skulle hålla Zelma & det var han tvungen att säga 1000 ggr... Tillslut blev Loppan avis & kriget var i full gång... Lovis srek en bra stund & Ellioth tjurade... Underbara barn... Men tillslut vände vi det & det blev riktigt mysigt, vi höll handen, pratade, lekte på lekplatsen. När vi kom hem prövade vi en ny glass från gårdagens inköp =) Två glada barn som nu bygger kojja i vardagsrummet & leker att det är deras hus & då måste man ju ha en bäbis!!
 
Ska ta mig en svängom med snabeldraken, tömma tvättkorgen, vattna mina nästan döda blommor... Fixa inför kvällens myspys =) Känns som en härlig fredag som ligger framför mig =) Ni får ha en härlig fredag på er oxå!!

Kåldolmar, Gin & Rummi & Blixtrar & Dunder

Då var torsdagen snart till ända och jag känner mig ganska nöjd med dagen!! Ellioth har blivit bortskämd av sin gudfar, Janice & Theo idag då de åkte buss in till stan, åt på Campino, glass & tåget hem =) Han var mycket nöjd & trött =) Han sover sedan över en & en halv timme och Loppan somnade oxå i tid i pappas famn medan mamman var ute med Zelman.
 
Lovis har huserat runt på området i sin nya pyjamas & haft det mycket bra under dagen med mamma & pappa bara för sig själv =) Jag har lagat kåldolmar i massor & det blev till och med en kålpudding som nu ligger i min söta grannes frys för vår e proppfull! Den sista platsen fylldes av glass från glassbilen! Två överlyckliga barn!! Vi bjöd Pia på middag så hon slapp att laga mat idag i alla fall, hon har legat pall fall hela veckar i en dunderförslylning, ingen rolig start på första veckan efter semestern! Tur att vi kan få skämma bort henne lite =)
 
Det blev ett parti med Gin & rummi på altanen med innan det brakade loss med lite blixtrar & dunder... Det har verkligen lättat avsevärt men det hade inte skadat men lite mer regn & åska!! Har vart en skön & härlig semesterdag & imorogn inleds den sista vardagen innan helgen! Den ska njutas med maken och god mat, ett glas eller två av något gottigt och laddas inför vår Danmarkstripp =) Ska bli riktigt roligt, vi ser fram mycket mot den i trevliga människors sällskap =) Barnen ska spendera tiden från oss tillsammans med sin mormor & morfar vilket det längtas mycket efter!!
 
Nu passar vi på att slappa på soffan till tv:ns sällskap & det är ganska skönt! Roger har ordentligt ont och det blir ett nytt läkarbeslk imorgon för en ny kortisonspruta då denna inte hjälpt så mycket som önskat! Det ser mörkt ut för att han ska kunna återgå till jobbet på måndag, en till två veckor till att börja med sjukskriven så får vi se vad som händer & fötter och hoppas på det bästa! Han känner dock att det börjat likadant som sist när han tog bort artrosen =( Det är ett stort mellanrum i axeln som det lätt kan bildas ny och då har inte ledvätskan någon möjlighet att ta sig igenom... Om man ska förklara det ganska enkelt... Inflamationshämmande till att börja med...Nåja vi ska inte deppa ihop totalt, vi har varandra & det e det viktigaste! Vi tar dagen som den kommer & njuter av den!!
 
Nu åter till soffan & min gubbe ♥

Utflyckt Till Vattenfallen

Haft en mysig förmiddag uppe vid de fantastiska vatten vi har här i Veddige! Tänka sig att vi har såå vacker natur bara runt hörnet!!
 
 
Här börjar vi höra hur det brusar & vi börjar närma oss vattenfallen... Bokskogen är magisk!
 
 
Ellioth vågar gå ganska nära, man får allt stoppa honom lite då & då =)
 
        
 
Vilka fräcka rötter =)                                                          Svamp fanns det gott om i olika former!
 
  
 
Blåbär hittar vi med...                                                    Ett par röda lingon...
 
 
Vi går längs bäcken innan vi hittar vårt fikaställe
 
 
Mor & dotter
 
 
Ellioth hoppar mellan stenarna...
 
 
Två små juveler sitter gärna nära vattnet & fikar!
 
 
   
 
Fikarfixare =) Vilja är i tryggt förvar i mammas eller pappas famn, hon var hellre i vattnet än uppe på land =)
Det e spännande att vara på utflyckt!
 
 
       
 
                              Det kan skiffta fort mellan att vara glad & purken =)
 
Många kort blev det & fler fanns det... Vi hade jättemysigt och det blev en bra motionssträcka för oss alla! Barnen tränade på motoriken =) Genom lek eller vad var det nu bvc sa =) Check!!
 
Roger var hos läkaren igår efter att haft ont i sin axel i två veckor... En kortisonspruta och det har känts heeeela natten att axeln finns där =( Det blev en remis skickad till ortopede & röntgen för närmare beiktning... En frysen axel sa läkaren... Ve & fy kände vi alla, min mamma har haft det i båda axlarna & det tar låång tid innan det går över! Here we go again, håller bara tummar & tår för att den här sprutan hjälper, annars blir det en ny på fredag...
Jag & Nett passade på att åka in & storhandla på Hajen igår när vi kom från fallen & Loppan sov så Roger kunde med vila! Ellioth lekyte och lekte och lekte med alla sina bilar utan att bli störd av sin lillasyster!
 
Efter tråkiga besked blev det grillat med Nett & familj på altanen, utnyttjar varje chans det finns att sitta ute =) Rogers & Rikards jobbarkompis kom med och det bidde mat till hoonom med =) Jag & Nett nattade töser genom en goer kvällspromenad både i skogen & vidare genom samhället! Lite Rose, Capten Morgan, kortspel, nötter & mycket trevlig sällskap infann huvudvärken så det blev Gonatt!
 
Tack för en mycket trevlig dag & kväll ♥
 
 
 

Borås Badhus, Thaimat, Shopping

Igår gjorde vi en utflycktsdag till Borås med familjen Altesson - Kling! Det blev först lite shopping, barnen behöver fylla på sina garderober inför höst/vinter 2012! Jag kan säga att jag är på god väg och det kännns riktigt gött vill jag lova! Hittade lite av varje, byxor till Ellioth! Han har hittat stuprörsjeans på Kappahl som han ÄLSKAR!! Sen att de bara kostar 149 kr st gör inte saken sämre! Loppan fick med byxor, ett par tröjor och för att inte tala om de skitsnygga jeansjackorna jag hittade på Åhels för 100 nkr st som de med all säkerhet ska kunna ha till våren med =)
 
Vi åt thaibuffe på thai-restaurengen som vi alltid gick till med skolan =) Det var supergott & Ellioth vräkte i sig strålar! Mätta & belåtna drog vi oss bort mot badhuset! Måste säga att vi är alla positivt överraskade över värmen i badhuset =) Sist vi var där frös vi alla nästan ihjäl... Men nu var det nemas problemas & barnen badade som hejjsan! När vi kom in i övningsbassängen fattade Ellioth att de där puffarna gör faktikst att han flyter lite =) Äntligen!! Han gillade inte den stora vågbassängen särskillt men vi satt i kanten bara för att han skulle få uppleva vågorna =) Bubblade gjorde vi med, gött som tusan! Tänk att ha en sån hemma =)
 
Trötta & sega åkte vi hemmåt, stannade för att inhandla lite bröd till kvällsfika! Ellioth somnade ganska i tid men det gjorde INTE Lovis!! Strax innan 12!!! Hon var som en snurrande gassell i min säng, babblandes, sjungandes, klappandes, gosandes mm Jag höll på att bli GALEN!! Jag var dödstrött men inte hon inte och det visste hon mycket väl =) Men tillslut somnade hon och sen sov vi som tolar ända till morgonen! Jag väkte henne halv 9 så att den här dagen inte startat totalt kaiko!
 
Nu leker mina barn mamma, pappa, barn mitt i vardagsrummet, byggt en kojja och grejjar för fullt =) Såå roligt att lyssna på dem =) De sovs på natten, gonatt & go morgon =) Frukost  mm!! Underbara ungar!! Idag blir det nog en utflyckt till vattenfallen!! Därefter blir det inhandling på Hajen... Inför veckan som komer & för att fylla upp en frys som ropar TOMT! Hua det lär kosta =( Ikväll blir det förhoppningsvis grillat ute hos mamma & pappa!
 
Ha e goer dag på er!!

RSS 2.0