Fredagsbestyr!

Tjingeling!!
 
Regnet öser ner utanför förnstret och det är ganska mysigt! Hösten är på intågande och jag fick möjligheten att prova mitt nya regnställ =) Det funkade!
 
Första lediga dagen och den är fullspäckad! Har lämnat Ellioth på skolan, Lovis på Solkullas kallas för de fyller 20 år! Ska på dropinfika om en timme, hem för lunch, hämta Ellioth och vidare till stan för att handla... Massor till helgens kräftkalas!! Jag ska göra en jätte god skaldjurspaj och bjuda på! Ska bli såå roligt såå!! Efterrätt blir det givetvis, pannacotta med rabarbercompott!! Mumma!! Så får man ta med kräftor eller räkor, vilket man vill ha om man vill ha =) Vi vill ha, ha lovat ungarna kräftor och Lovis vill givetvis ha räkor som är hennes favvo! Ikväll kommer partytältet så då åker det upp, ska flyttas trädgårdsmöbler och fixas lite inne med... Kanske skulle man dra över toaletterna i alla fall =) Annars skiter jag i städandet, det blir tillräckligt efteråt med allt spring in & ut!
 
Åh jag fick köpt vinterskor till barnen igår!! Såå härligt!! Ett check till i listan!! Pengarna rinner iväg känns det som men va fan ska man göra, det är skönt när det e gjort! Nu e det inte fullt så mycket kvar att köpa och det är super!!
Har hittat vinterkläder till Ellioth med men de har inte kommit ut i affären ännu... Lovis har Ellioth gamla =) Me like alot! Skorna kunde hon inte ha, hennes fötter hade vuxit mer än Ellioths hade... Jaja man kan inte få allt!! Man får vara glad så länge det funkar att ärva, med stl och att det inte är föör slitet! Märks att Ellioth sliter på sina kläder mer än vad Lovis gör, kan det bero på att han är kille?? Ligger på knäna hela tiden och kör med bilar =)
 
Mig ska jag skämma bort nästa månad =) Nya vinterskor till mig med! Ska bli härligt för jag har inte köpt nya det senaste 6-7 åren! Kan ju vara på tiden! Nähe nu får jag ta tag i mitt liv, känns som om det e full speed hela dagen! Kan inte hjälpas =) Ha en go fredag på er!!
 

Försovit mig!!

Ooops!! Ingen klocka som ringde här inte =o) Det händer typ aldrig, men idag hände det!! Tur att man vaknade när man gjorde... Han vfå liv i Alvin, gått ut med Zelma och nu är frukosten på G! Trött som ett as e jag men det får jag ta igen en annan gång! Hinner inte med det nu och vila kan jag göra när jag blir gammal!
 
Det går bättre och bättre för min Ellioth i skolan, en dag i sänder! Igår va han på fritids ganska länge och det hade gått bra trotts en jobbig lämning! Ser inte fram mot fredag dock då det e gympa i B-hallen!! Han är fullkomligt livrädd för den så det e inget kul!
 
Nu blir det äggfrukost efter sonens önskemål! Inte mig emot, älskar ägg =) Idag ska jag på mitt första utvecklingssamtal för Ellioth i skolan... Pirrigt men skönt att få se hur det går... Detta samtalet skulle inte barnen vara med s då kan man prata på ett annat sätt, om sånt som inte kidsen behöver höra och det är ju bra när landet e som det e!
 
Har hittat en metod som får mig att slappna av mitt i allt jobbigt! SPOTIFY!! Heter det =) På med det i lurarna och bara gå gå gå!! Såå underbart, jag rensar alla kanaler på en och samma gång!! Ska dra fram spikmattan med så kanske det sätter fart på allt som rusar runt i blodet =) Me like alot!! Jag behöver ha de ventilerna för att vara en bra mamma och fru när jag behöver det! Hilma tur att jag sa till den där killen på Telia att jag inte fåått några lurar när jag köpte min telefon!! Nu har jag det ooch det e superskönt!! Måste bara köpa en hållare till armen så jag jag ha vilka kläder jag vill =) I-lands problem =)
 
Ha nu en bra dag!!

Ingen buss...

... igår blev det ingen buss för Ellioth till Emma! Han är så förväntsnsfull och tycker att det ska bli såå roligt att få åka bussen med Emma! När vi kommer fram till bussen stannar den en bit längre bort... Ut kommer chauffören, burdus, illaluktande och undrar vart han ska köra... Står och dividerar högljutt med en lärare/bussvakt om vart han ska köra, hurida kartan ser ut, grusvägar osv... Ellioth backar ut till mig och bryter ihop, han tänker minsann inte åka med den mannen, han vet ju inte ens vart han ska! Jag försöker avbryta en gång men ingen lyssnar så då tar jag i! Ursäkta mig! Ni behöver INTE stå och bråka om detta när det finns barn, små barn som blir rädda... Oj förlåt, det fatta inte jag, sa karln!!! Men hoppa på nu menar han!! Nej tack!!!
 
Dubbelkollade med Ellioth men han ville hellre vara på fritids än att åka med den mannen!! Fan va jag blev förbannad! Det e ju faan inte boskap de kör! Jaha, tillbaka till jobbet med Ellioth, sen upp o lämna honom på fritids och sen ställa om sig inför möte! Jippi!! Not!!
 
Det blir inte alltis som man tänkt sig men det hade i alla fall tgått bra för Ellioth på fritids! I skolan hade lånat en liten faktabok om tåg som vi läste när jag kom hem =) Spännande!! Det hade gått bra i skolan och det värmer mammahjärtat! Idag går vi morognprommenad igen och skolas in i allt nytt!! En dag i taget! Idag hämtar mormor ♥
 
Ingen bra vägning!! Faan!! Me not like!! Får inte ihop mig alls... Helgen lika med tryffla likamed funkar INTE! Ny tag!!
 
Ha en bra dag!

Tål inte...

fett, flöt och gott gott... Så är det med mig!! Ska inte äta sånt!! Egentligen ska jag inte äta sånt alls men så ibland trillar man dit och då tryfflar man såklart för det e ju såå gott =/ Fick känningar idag, rapade ägg/popcorn så jag tog en tablett när jag vaknade, gick med stavarna och åt en bra frukost!! Hade ont i magen och kände mig uppsväld men jag lyckades småäta boort det onda med plommon, kiwi och vatten =) Det funkade idag så jag e nöjd =)
 
Har tvättat en hel del, inklusive delar av soffan för det var någon som kletat choklad på den.... Nu e chokladen borta och all skit som låg inunder... En ny damsugarpåse hade vart bra tror jag!
 
Nu är allt ute i solen och jag hoppas på att det ska torka, skummgummi är ju inte känt för att torka på evigheter!!! Men jag måste ju göra ett försök!!
 
Ellioth är och leker med Herman och Lovis leker på sitt rum! Jag splappar i soffan,  på de delar som finns kvar! Mam´nnen polerar bilar för glatta livet och tycker nog att det e lite kuligt! Robban undrade om han kunde ställa deras här vid två =) He he, hoppas kunde ju han!
 
Nä i eftermiddag blir det till att laga söndagsmiddag, kotletter, potatis och brunsås! Me like!! Vanlig husmannskost det gillar min mage! Håller tummar och tår för att det ska bli en bra vecka! Hoppas verkligen att den ska vara bättre än den förra! En del av min mage är ju in det med... Tål inte stress, oro och fet mat =) Herre jösses, min mage har det inte lätt alla gånger men nu så börjar der ordna upp sig!!
 
Önskar er en skön söndag!!

Helg!

Äntligen lördag och helg!
 
Har vart en mycket tuff vecka och jag känner att jag är ganska trött, mentalt! Annars e det inget fel på tanten =) Hon har stavat idag, helt underbart! Egentid, fundera över livets stora gåta, insupa naturen och den underbara luften som det var hanl 8 på morgonkvisten! Kan säga att det gav mig all den energin som jag behöver för att orka vidare =)
 
Äggfrukost blev det när jag kommit hem med familjen! Jag älskar helgfrukostar när man är samlad och man hinner njuta i lugn och ro och man kan sitta och prata om ditt & datt! Barnen är väl inte lika entusiastiska som mamman är men det får gå ändå!
 
Har gjort lite fynd i veckan!
 
 
 
 
Regnkläder till mamman =) Me like alot! Nu kan jag ge mig ut och gå i alla väder! De andas och är tunna och smidiga att röra sig i. Lite små o storleken så jag tog 44 så man kan ha en fleecjacka under eller en go tröja. Hatar nr sånt sitter åt och man blir osmidig!
 

Ellioth valde ett par pippigula pumaskor till sig! Han är supernöjd och tycker de är skitsnygga! Kan springa fort med dem oxå =)
 
Lovis hittade ett par rosa, mycket viktigt!! Hon älskar dem och de var himla bra, vattentäta va de med =)
 
Alvin hittade oxå ett par skor i veckan som vi var inne och köpte till honom! Han betalade halva skorna själv! Det va bra gjort tycker jag av honom! Det är precis dit hän vi vill komma och han är på god väg!!
 
 
Ellioth har vart två dagar själv i skolan den här veckan. Vi tar det sakta men säkert framåt och det känns båda bra och mindre bra... Det var fruktansvärt att lämna honom i fredags för han ville verkligen inte att jag skulle gå. han fick nästan panik för de skulle gå och kolla i gympahallen... Stackars liten och det gjorde såå ont i mammahjärtat! Men jag tror att han kände att det var ganska gött när han hade fixat det med! Marie är bra, nu när hon vet hur landet ligger så vet hon att där behöver hon lägga mycket krut för att han ska bli trygg!
Vi har löst mer eller mindre hela nästa vecka med, Ellioth ska äntligen få åka bussen med Emma och det tycker han ska bli såå spännande! Han längtar och om han hade fått välja hade han åkt redan förra veckan... Min lille sötnöt! Jag har såå underbara kollegor som ställer upp till 500 % och jag kan flexa ganska mycket så han slipper morognfritids nu i början...
 
Nehe nu ska det pärlas med min lilla höna!! Ha en härlig lördag!!
 

Bättre och bättre

Idag har hon dragit fram som en furie och städat hemmet :) underbart att känna doften av Ajax... dammtussarna är borta, tvätten är tvättad och det är sååå skönt! Egentligen är jag jätte trött, det tar på en att vara i skolan och all oro, stress och att vara alert hela tiden! idag har det gåtta bra, har kunnat lämna honom en halvtimme och gick o hälsade på jobbet... Bestämt tider för resten av veckan. Vi kör på torsdag o fredag och håller tummar och tår för att det ska går att lämna honom. På något sätt tror jag det och han har tyckt att det vart ganska roligt i skolan. Lärarna vet var de har honom och jag känner att de kommer att göra det bästa för att det ska gå bra för honom! Det ska bli roligt att komma tillbaka til jobbet igen, jag saknar dem!
 
hamnade i sängen nu när Ellioth vaknade och var ledsen, han ligger jämte mig på madrasses, Roger sover på andra sidan, trött då han jobbat länge. Jag lev genast klarvaken och vet att det finns en stor rund lampanutanför fönstret som retas med mig! Varför har jag sååå svårt att sova när den e full? det händer något i knoppen och den går på något slags högvarv... Knäppt?
 
 
Tittade på nyheterna innan och blev bestört över tragedin i Syrien, att människor ska behöva genomlida ett sånt helvete... Jag blev plötsligt oerhörd tacksam över min familj, mina nära och kära och mitt liv! Fy va fruktansvärt att se alla dessa barn, kvinnor döda. En sån fruktansvärd död de gick till mötes... Vart är vår värld på väg? Jag måste nog säga att dessa bilder var något av det värsta jag någonsin sett i tv, det kändes nästan inte verkligt. Det är svårt att ta in det, svårt att sortera. Jämför det med sitt eget lugna, trygga liv. Vist det är något skumpigt just nu men vi rider ut den stormen! Är det ens samma värld?
 
Nä nu ska jag sätta in pluggara och släcka lampan och försöka sova, njuta av lugnet i alla fall... Hoppas ni kan sova och imorgon tar vi nya friska tag och håller tummarna för att vår Nisse fixar skolan, utan sin mamma... 

Tuff dag!

Vet inte vart jag ska börja... Är egentligen dödstrött men går på högvarv på något sätt... Sitter i soffan med mannen och slö tittar på tv. Det var en bra serie som startade ipå 4:an ikväll. Fruktansvärt och jobbigt att titta på men man kan ju inte stänga av.
 
Månen lyser stor, rund & full så hur natten blir det vet jag inte. Jävla förbannade fullmåne! Jag ställer mig in på det värsta och tänker att då blir det kanske lite bättre... Vi tar en dag i taget, tar hand om varandra och jag vabbar denna veckan. Jag hoppas att det mesta kommer att lösa sig, att den plan som är uppsatt idag håller och kommer att hjälpa Ellioth att fungera i skolan. Att han kommer att tycka det är roligt tillslut! Imorogn är ju första dagen i skolan och jag ska vara med hela tiden, ända tills det blir bra! Man får hjälpas åt, problem är till för att lösas och vi fixar det här. Huvudsaken är att det ska bli bra för Ellioth! Han är långt ifrån ensam om att tycka att det är jobbigt att börja skolan och jag önskar att det bara vore vanlig oro.. men så är det inte här...
 
Jag är helt slut inombords och en trött, lessen mamma som tänker göra det som jag finner vara den allra bästa lösningen för mitt barn!
 
Nu blir det natten för min del! Sov sött!

Skjut mig!

 God morgon hade jag sagt om allt va som det skulle... Nu e allt inte som det ska och jag vet inte hur jag ska få till det för att det ska bli bra... Ligger i sängen tittar på min sovande gosse, han mår inte bra så vi blir hemma idag. Vi Blir hemma tills det är bra. Mitt barn har en otrolig ångest och starka panikkänslor för att börja skolan. Han vill inte, han är rädd och det går ut över hela hans vardag. 
 
Det går ut över hela familjen och vi mår fruktansvärt dåligt! Vet inte hur vi ska lösa detta ännu men vi tar en dag i sänder. Pratade med personalen på fritids när jag ringde och sjukanmälde honom och hon tog mig på allvar, skulle fundera på goda råd och en lösning och återkommatalan jag ta vab för att vara med honom i skolan? Kan jag sjukskriva mig? Det går ut över hela familjen, natt som dag, vardag som helg. Ingen sömn, han sover hos oss. Min hjärna går på högvarv hela tiden och jag är jätte orolig! 
 
Så ser min dag ut... Saker som måste lösas nu för att det ska bli bra... Kan inte pucha honom mer då går han under! Skjut mig! Det gör sååå ont i mammahjärtat!
 
tillbaka till sänghalmen...

Njutdag!

Goddagens!!
 
Härlig lördag & och en veckas jobb är avklarad! Känns jätteskönt!! Har vart en rolig men tuff vecka och det var otroligt skönt med helg! Har vart sanslöst trött i veckan med alldels för lite sömn... När man väl sovit har det var oroligt och rörigt =( Inte bästa utgångsläget!
 
Två nätter har gått med madrassen vid sängen och ungen har vaknat efter ca: två timmar och drömmt och vart otröstlig! Bara att bädda ner honom och sen har han sovit hela natten, vi med! Helt otroligt skönt så nu får det vara så ett tag fram över... Vi har sagt att han får somna i sin säng och komma till oss när han vaknar... När jag berättade att madrassen låg där lös hel ungen upp och han tittade på mig och sa TACK  ♥ älskade unge! Det värker i hela mammahjärtat och det är hans bästa som står i centrum!
 
Min lilla Loppa har äntligen hittat till toaletten =) Det släppte i veckan! Vi har suttit på toaletten varje morgon efter en torr nattblöja... En dag kom det! Lovis tyckte det var skithäftigt!! Det sitter fullt med Hello Kitty klistermärken i hennes garderod, hon möblerar om bland dem, river sönder dem och flyttar runt, I don´t care... Helt underbart! Hemma är hon torr, går på toaletten när hon behöver, hänt en olycka igår med nummer 2... Oooops och det var INTE roligt och sen ville hon ha blöja... Men nu kör vi på igen =) Det går utefter henne och i hennes takt och mutor med klistermärken blir det = ) Nöjd unge och nöjd mamma!!
 
En god vän var hemma igårkväll, grillat, lite vin, massa skratt, massa kramar, long time no see så det var härligt!! Lär bli fler gånger under tiden som kommer!!
 
Idag blir det grillat, karr'eskivor i frysen men vet inte vad jag vill ha till =/ Ska räcka med mina pp för bonusarna e over and out... Sallad & ris kanske, eller pasta... Hm I-lands problem! Ellioth är med sin pappa i bilkyrkogården =) Överlycklig kille! Blir mycket barntid nu, kvalitetstid, allt för att det ska kännas bra tiden tillsammans! Det behövs verkligen!! TKan tänka mig att det är en nöjd pappa med!
 
Imorogn ska vi bada på Klitterbadet! Familjedag och mys på hög nivå! Känns som om det är höst redan och det känns fantastiskt! Tända ljus och mys och jag älskar det! Häriga dagar men kallare kvällar så utekvällarna är nog förbi! Hoppas på en kräftskiva ute i partytältet men då åker tjocktröjan på =)
 
Ha en skön lördag på er! KRAM
 
 

Helvetesnätter

Usch & fy va jag är trött!! Trött i både knopp och kropp! Hela familjen är dödstrött... Ellioth har det sååå jobbigt om nätterna, skriker, lessen, förtvivlad, panikkänslor, dödstrött, rädd... Finns många knslor i omlopp på en gång! Jag tycker så förfärligt synd om gossen, och hans mamma & pappa! Pappan måste sova är man ska ut på vägarna och köra! Mamman tar han om andra mammors & pappors guldklimpar hela dagarna och får inte heller var totalt utmattad! Stressad att man måste fåsova, brist på sömn och ett hysteriskt barn =( Suck!!
 
Så fr det inte vara, så kan vi inte ha det! Problem är till för att lösas så nu är beslutet tagit, ikväll åker madrassen fram IGEN! Finns inte på kartan att jag tänker låta mitt barn vara rädd... Reptilhjärnan på föräldrarna kommer oxå fram om natten och det är inte roligt! Nepp vi gör ett nytt försök!
 
Det e egentligen inte konstigt, det händer alldels för mycket i ett litet barns värld när man ska börja skolan, en ny värld! Om inte vi gör det lättare för honom och finns vid hans sida så vem ska?? Nä jag ,åste säga att det känns såå skönt när man väl tagist det beslutet! Vi e en familj och där hjälps man åt, så enkelt är det =)
 
Vi hade det likadant med storebror och se han är 16 nu och inte ligger han  i vår säng inte =)
 
Skönt med sovmorgon kan jag lova =) Två barn som sitter i tv-rummet & äter frukost och tittar på tv =) En mamma njuter av en kopp kaffe i köket med tidningen! En kortisdag i dag med! Sen åker vi till Herman och leker hela eftermiddagen! Nu ska vi ha roligt tillsammans och lägga stridsyxan på hatthyllan!!
 
Igår hade vi hur mysigt som helst med! Spelade spel, mamman, pappan och de två barnen! Kan säga att det ärvs i rätt nedststående led! Ellioth brås på sin bror i allra högsta grad... Unda vems gener det kan vara??? Har världens dåligaste förlorare jämte mig.... Hm minns det som igår när vi spelade spel med Alvin, man kan bli full i flabb för mindre =) Men det gick över i alla fall och vi avslutade kvällen med Pannkakstårtan och Robin Hood i Loppans säng, en mamma & två barn ♥ Det e kärlek det!
 
Ha en bra dag!! Det ska jag ha!!

Update...

... Åh det har hänt ganska mycket sen sist, är inte lika duktig på att blogga när livet rullar på och vardagen tar vid! Man märker att livet blir lite annorlunda så fort man kommit igång o jobba igen... Lägga sig i tid, upp tidigt som gatan!! Fy klockan ringer kvart över fem och jag är lovligt dödstrött... Kan säga att jag snoozar femtielva gånger innan jag masar mig upp! Ellioth sover pissdåligt, vaken hur länge som helst och drömmer och är orolig =( Inte roligt alls!
 
Fritids denna veckan och vi kör på... Det är lesset och jobbigt att lämna honom! Men idag funkade det ganska bra i alla fall, han och en fröken kom och hälsade på mig på förmiddagen när vi var ute och det värmde mammahjärtat! Igår hade han hittat en kompis som han ska bli granne med med snart och de är lika gamla =) Det e ju lite rroligt!!
 
Det är jätte roligt på jobbet =) Inskolningar, pedagogiska samtal, möten, bra kreddit som får en at växa =) Me like!!
 
Livet rullar på helt enkelt =)
 
Viktväktarna går sådär.... Eller det funkar men jag blev inte motiverad efter mötet i måndags! Stog stilla på vågen, vägde mig på kvällen istället för på dagen... Jeans för första gånger på evigheter... Inte en toppendag... Sent och jobbat i 11 timmar så jag var mer än trött! Hoppas innerligt att det blir ett stort minus nästa gång! På måndag kan jag inte för vi har personalmöte så två veckor bort!! Hejja hejja och nya tag!!
 
Nä nu ska jag bygga lego med barnen och leka med dem =) Passa på när man slutar tidigt!! Ha det bäst!!

Kick off!

Igår bar det ut till Lahall, Maries sommarstuga för kick off med kollegorna! Jätte roligt hade vi, mycket vin, exotisk planka, glass & grädde med hemmaplockade blåbär =) Massa tjöt och mycket skratt!! Vi har förbannat roligt tillsammans på jobbet och det har krävts hårt slit för att nå hit! Det känns faktiskt riktigt bra! Klockan sprang iväg och Esbjörn kom nog inte ut ch hämtade oss förän efter 12... När jag kom hem var Alvin vaken och låg och spelade i sängen, resten sov gott! Ellioth låg i miin säng så jag fick bärt in honom till hans säng! Lille sötnöten!
 
Ellioths andra dag på fritids var sådär... En jätte jobbig lämning och han var megalessen =( Ville inte va där alls... Ringde när jag kommit ner till jobbet och då var det bättre i alla fall! Nästa vecka börjar en kompis i alla fall så då blir han inte ensam!
 
Idag bär det av mot Sjönevads marknad, en drömfångare ska inhandlas och jag hoppas att vi hittar en som känns bra som är äkta och inte kostar skjortan =) Lördagsmys på hög nivå med la familia och vi njuter i fulla drag! Ikväll blir det nog tacos och en film tror jag! Kan ju inte bli bättre!
 
Ha en härlig dag på er!

Första dagen!

Puh va trött den här mamman är efter att första dagen är rodd i land efter semetern!! Huvudvärk och sliten så det bidde inegn promenad idag, soffhäng med Ernst! Inte illa det heller =)
 
Barnen sover gott i sina sängar! Vi försöker hitta en nattning som funkar för båda två vilket inte e lätt! Hur gör alla andra för att det ska funka och för att det ska kännas bra i mammahjärtat?? Två kvällar nu har jag och barnen trängt ihop oss i Lovis säng och läst en bok! Åh va mysigt det är! Älskar böcker och älskar att skapa bra sagostunder för barnen. Det är en stund som ofta glöms bort i all stress!
 
Något som värmer mammahjärtat är när Alvin säger att han minns att jag alltis läste för honom när han skulle somna ♥ Det är ju precis det man vill att barnen ska minnas! Att mamma och pappa hade tid för mig, att jag är betydelsefull och att man skapar en mysig stund tillsammans! När jag var liten läste alltid mamma och pappa för mig och det minns jag med glädje! Jag läser alla de böckerna som de läste för mig! Ellioth älskar att höra när jag berättar om hur det var när jag var liten!
 
Det finns de kvällar som man varken hinner eller orkar läsa och då finns ju inga hinder för en film, ungarna älskar film och blir det ingen vana så är ju inte det fel =)
 
Ellioths första dag började med gråt redan när han skulle byta om från pyjamas till sina kläder... Åh va det gjorde ont! Lille Nissen! Det är hemskt att behöva lämna honom på ett ställe som han verkligen INTE vill vara på! Det var en lessen kille som bet ihop när mamman lämnade =( Jag rinde vid 10.tiden bara för att höra hur det gick och han hade vart lessen vid frukosten men sen började det gå bättre och bättre! Det kommer att bli bra!!!
 
Min första dag har vart mycket bra på jobbet, roligt att träffa alla! Vi har fått gjort jättemycket och jag ser verkligen fram mot den här hösten =) Me like!! Vi går ut hårt med en kick off ute i Maries sommarstuga i Lahall =) Åh va mysigt det ska bli, vi gjorde det förra året och det känndes mycket bra! Vi behöver det för att dels lära känna varandra som människor och inte bara som pedagoger! Man måste ha roligt tillsammans!!!
 
Morgondagen bjuder på förlsäningar hela dagen så vi lär vara mycket trötta allesammasn... Räcker nog med ett glas vin sen e man fnittrig =) Hoppas att det är en bra föreläsare!
 

Emil i Lönneberga

Åh vilken tur vi hade med vädret igårkväll! Åskan och regnet höll sig borta och satt i sol och govärme nere i Falkenberg och såg på Teatergläntans uppsättning av Emil i Lönneberga! Jag är så imonerad av alla dessa barn och vuxna som tillsammans gör det så otroligt bra! Vi har vart där för två sedan pch det var lika bra då! Det är ett kulturarv som jag vill föra vidare till våra barn, en upplevelse som hör barnaåren till =) Vuxenåren med föresten... Jag älskar teater, bio, koncerter, musikaler mm! Man får en känsla av eufori, tillhörighet och det är så härligt!
 
Äntligen börjar den här mamman bli lite high tech o kan ladda in bilder från telefonen till datorn =) Ha ha skam den som ger sig!!
 

Mina juveler sitter och inväntar Emil med mormor! Mys på hög nivå men det kan ju vara lite jobbigt att sitta & vänta! Men det e bara att lära sig och får man inte övning blir det ju ingen färdighet =)
 
Underbar scen de byggt upp!
 
 
Emil har hissat upp sin lillasyster Ida i flaggstången =)
 
Det var en bra avslutning  på vår bröllopsdag! Inte mycket som vi hann att ses men vi har ju hela livet på oss ♥ Måste tacka för alla underbara gratulationer och varma ord och hälsningar som skrevs på fejjan! Man kan inte annat än att bli llite extra varm i hjärtat!
 
 
Gofrukost!!
Naturell lättyoghurt 1 pp, groving 3 pp, ost 15 gram 1 pp, tomat 0 pp, kaffe med mjölk 1 pp och bär 0 pp. 6 pp.
 
 
 
Igår när jag lämnade mormor efter teatern passade vi på att plocka lite bär i deras trädgård! Röda & vita vinbär och amerekanska blåbär! Mums vilken lyx!!
 
Så då var sista dagen kommen på semestern, fritidsbesök för Ellioth idag då. (Igår när vi åkte hem kom fritids på tal och en trött Ellioth blev det inte en bra kombo! Nu på morognen var det någt bättre men han är inte så nöjd med detta och vill inte förstå varför han måste vara där eller varför vi måste jobba... Ha ha han sover hellre under en parkbänk och är utan mat & kläder än att gå på fritids! Ungen e enveten! Det gäller nu att mamman tar fram allt positivt som hon kan om detta fritids och skolan och är lika enveten! Det kommer att bli bra, det vet jag!
 
Fick pratat med en av mina kära kollegor igår och nu ser jag mer och mer fram mot att börja jobba, det ska bli riktigt roligt faktiskt! Idag ska det handlas till knytfrukosten, kaffet ligger i påsen som ska med och likaså mina nya crox. Den här mamman är väl förberedd, ha ha! Hn har redan packat allt som ungarna ska ha mde sig till fritids och förskolan =) Japp, det står klart i hallen!! Ganska skönt faktiskt!
 
Två dagar och sedan är det ju helg igen =) En mjukstart som jag gillar!! Inget planerat till helgen vad jag vet... Ganska skönt det med!!
 
Nehe, en kopp kaffe till och sen äta frukost i lugnan ro och läsa tidningen! Det kallar jag lyx!! Barnen sitter bänkade i sina små fåtuljer framför tv:n och kollar på skrållan! Det e mys på hög nivå! Alvin ligger i sängen och sover =) Precis som det ska vara!
 
Ha en bra dag med er!!

Gummibröllopsdag

 
Idag för åtta år sedag sa jag ja till mannen i mitt liv ♥ Det är helt otroligt vad tiden går fort och ändå minns jag den dagen som om det vore igår. Alla känslor, fjärliar i magen, lyckan och den otroligt starka kärleken! Att man kan älska en annan människa så otroligt och att älskas tillbaka är en otrolig gåva!
 
Älskar dig ännu mer idag hjärtat!!
 
 

Tänk att vår lille Alvin blivit såå stor... Det syns ju vem hans bror brås på =)
 
 
Hittade en bild som värmde mer än nå´t ♥ Saknar dig såå farmor!
 
 
Snyggbilen vi åkte i =)
 
 
Våra små ljuveler som var med på vår dag! Vår underbara lilla Emmy och Alvin som var våra brudnäbbar ♥ Och Adam som är Alvins storebror!
 
 
Här har vi kommit fram till Träslövsgården där vi hade vår fest. Vi står under äreporten som våra nära & kära gjort!! Brudtärnor är Lisa & Tina och Rogers Best man är Kenneth.
 
 
Rogers syster Camilla fotade alla våra gäster och tog många härliga bilder av vår dag.
Här är min vackra mamma & pappa som var värdpar denna dag och hjäpte oss att få det bröllop vi ville ha!
 
 
Hittade detta vackra kort på Rogers pappa Jan och hans älskade Lena!
 

Här har vi vår toastmaster & toastmadame som gjorde vår fest till ett otroligt minne =)
 
 

 
 
Pappas tal till brudparet var både alvarsamt, roligt och fyllt av kärlek!
 

Här skulle jag finna min brudgum genom att känna på benen... Hm ja det kanske inte blev riktigt som jag hade tänkt... Den man jag valde var tvillingbrodern Tobbe =) Ha ha jag kan ju skylla på att de har väldigt lika ben i alla fall!!
 
 
Jörgen & Mari spelade upp en sketch om oss osm var slående =) Otroligt bra gjort, det fanns nog ingen sopom inte flabbade och kände igen oss =)
 
 
Emmy rockar loss mot slutet av festen =) Vår lilla sötnöt!!

Ett stort tack till er alla som var med och delade vår dag och gjorde den till ett oförglömmligt minne!!

 
 
Min små kom och väkte mig sex idag, Ellioth somnade om i pappans säng men Lovis tyckte att det var morgon... Klart att hon tyckte, har man sovit 11 timmar i sträck så är man ganska utvilad =) Det känns som om vi vänt tillbaka livet ganska bra på ett par dagar och ändå har vi två dagar kvar innan allvaret drar igång! När klockan ringde fem åkte den av fortare än nå´t... Migränen har satt sina klor om mitt huvud och nu preppareras det med Ibumetin och kaffe i soffan under mitt täcke. Känns ändå rätt ok att ha en sån morogn, lugnt & skönt! Roger blev inte såå sen, 11 kom han hem. Utan nyckel knackade han på dörren och jag va nog inte vaken alls när han smsade och jag läste, traskade upp och låste upp... Shit va trött jag va!
 
Åska, regn och svalare (klibbigare) hm det var inte det väder vi beställt idag! Ikväll ska jag, mamma och barnen gå på teater i Falkenberg, Teatergläntan presenterar deras uppsättning av Emil i Lönneberga! Det ser vi fram mot, men jag vill inte att det ska regna eftersom det är utomhus!!! Wow nu åkte tv4 på och nyhetsmorogn, det är nog första gången jag fått titta på det den här semestern! Annars är det den underbara barnkanalen som går på här! Och tänka sig, 4:an funkar! Jag felanmälde den igår och när vi åkte till stan kom mediateknik och fixade det =) Me lika alot! Ja jag kollar mycket på 4:an. Vi har ingen boxer utan använder det utbudet som "ingår" i hyran och det är fullt tillräckligt då man inte hinner titta på mer kanaler än det som finns... Vist hade det  var härligt med 7:an och lite filmisar men när skulle jag hinna kolla på det?? Barnkanalen finns ju, ha ha!
 
Nä nu kallar plikten, min dotter är hungrih och vill ha en macka NU!!! Så mamman får allt ta sig i kragen och fixa lite frukost! Men min huvudvärk har gett med sig och det känns ganska bra =) Ha en bra dag med er alla!! Pöss & kram på er!!

Well done!!

Fy fan va jag e bra!! Nä det e inte förbjudet att säga så, ibland!
 
Vi va inne och vägde in oss idag och jag måste säga att jag blevt grymt imponerad av mig =) Jag har lurat mig själv hela tiden, i en hel vecka att jag gått upp 3.4 kg!! I själva verket var det bara 1.3!!! Såå underbart, nu är det verkligen bara att köra på i rätt anda!
 
Jag har äntligen fått köpt mig ett par nya crox till jobbet & det är verkligen en Cissifärg!!!
 
 
Handlade lite på vägen hem och dumpade av Ellioth hos Herman så de fick leka av sig, två rastlösa själar =) Min Loppa "badar" leker med sina baddockor på framsidan. Det e varmt men molnigt emellan så vi åker inte till stranden idag... Imorgon väntas åska & regn...
 
Så det gäller att njuta medans man kan....
 
Lite mer frukostinsperation =)
 
,
Frukost 5pp.
En groving 3pp, bregott 0,5 tsk 0pp, 1 skiva skinka 0pp, tomat 0pp, Nektarin o 10 vindruvor 0pp, 1.5 dl naturell yoghurt 1pp, kaffe med mjölk 1pp och vatten. 
 

Tandfen har nog klippkort....

Wow nu börjar min Nisse bli alldeles tannalös!! Igårkväll åkte den andra framtanden ut... Hängde på trekvart så mamman fick hjälpa den lite på traven...
 
 
Min lille 6-åring ♥
 

Söndag...

Då lider den underbar semestern mot sitt slut, i alla fall för min man som börjar jobba imorgon =) Inte jag inte, TRE dagar kvar! Vi kör lite egen inskolning på fritids, besök på Solkulla och tandläkarbesök för Ellioth =) Mys och förberedelse inför jobbet! Inköp av ett par nya inneladder till mig att ha på jobbet, haft dem sen 2006 så jag tycker minsann att det e jag värd!
 

Sista semesterfrukosten på altanen med pappan hemma med =)
 
 
Mina goa ungar mumsar på ägg precis om det ska vara på en söndagsfrukost =)
 

Härlig vv-frukost!! Ägg, varsegord med lite smör, skinka och tomat, kaffe med mjölk : 6 pp
 
 
Idag har jag vart superredig minsann!!! Jag har städat golfen innvändigt!! Från topp till tå medans Roger var inne och tvättade volvon, teamwork kallas det =) . När jag vänatade på honom fixade jag fint på framsidan med, bytade vatten i pollen i fall andan faller på och min lilla Loppa känner för ett bad i eftermiddagssolen! Fick dragit av ytterdörren, trappen och hela trallen och fy farao va den va sketen....  Lite middag och sen åkte han in till jobbet igen och tvättar golfen nu... Redo för jobbarveckor utan en massa härlig tid att fördriva... Känns faktiskt skönt!
 
Tvättmaskinen har gjort sitt idag och damsugarn ska strax få göra sitt med... Man har ju dragit in så mycket skit när man sprungit ut & in med vatten mm när man fejjat ute!
 
Imorgon är det dags för invägning efter semestern och jag kan nog erkänna att det är lite ångetsfyllt faktiskt! Vet inte riktigt hur jag ska ladda men det är väl bara att göra och utgå stenhårt efter det. Känns helt ok med en nystart och jag längtar tills det är vardag igen och allt är som vanligt, man äter som man ska och rör på sig ordentligt igen!! Skiter man lite i det så skiter man i allat... för så funkar jag!
 
Veckan som vart har två dagar gått åt pipsvängen och alla  bonuspp är borta, alla små futtiga aktivitetspp med men huvudsaken är att de andra dagrana gått bra i alla fall! Man ska vara nöjd för det som gått bra!!
 
När min gubbe kommit hem med golfen blir det åka av och en liten provtur för min del i volvon. En liten söndagsutflykt utan mål... Ganska skönt och lite mysigt! Ikäll får vi se vad som händer och fötter, grillning, film och mys med la familia!
 
Sen måste jag ju berätta att jag är mycket stolt över vår store grabb!! Han ringde från mammsen i fredags och berättade att han kommit i på bygg- programmet till gymnasiet!! Ett stort GRATTIS hjärtat!! Det kommer att bli kanon, nu får han det han vill (fordon är egentligen inte hans grej) och tillsammasn med sina kompisar!! Det är ju såå viktigt när man är snart 16!! Det han funkat oerhört bra sen han flyttade hem, han känns otroligt lugn och harmonisk och inga större kiv =) Häromdagen städade hans itt rum uatn att  jag behövde be honom =) Me lika alot!! Han kan om han vill!!! Ser fram mot en härlig höst med alla fem i familjen ♥

Fredagslyx

Oj redan fredagskväll... Hur hände det? Magen e mycket bättre men jag är fortfarande öm och orolig i magen och skulle ju ta det lugnt!! Men att ta det lugnt för en fru Stehnson kan var ganska knivigt...
 
Idag har jag städat, tvättat och städat den "nya" bilen medans min gubbe och Rikard bytade bromsar... Så frun har dragit sitt strå till stacken ch hjälpt till att fixa och dona på bilen hon med =)
 
Nu däremot är jag dödstrött så jag slappar i soffan till Wallander... Ellioth har jätte svårt att somna och jag har fått säga till honon femtielva gånger!! Jag har gjort mig lite fredagsmys men insåg att det var något fel på chokladen så den åkte ut! Legat alldeles föör varm sen vi var på legoland - inte god! Det blev en smarrig glas i stället och frukt! Istället för ostbogar som jag först tänkte att jag ville ha... Ett aktivt val!
 
 Farligt god päronsplittglass :) Mitt fredagsmys med Wallander ♥ me like alot! Det går att komma på rätt bana :-D 
Skönt med en lugn fredagskväll efter den här veckan!
 
Lyx när gubben e ute & rorar sig!!
 
Egentligen skulle vi haft folk men jag kände att jag orkar inte umgås med någon (särskillt sånna man inte känner) när man inte mår som en primadonna! Det var faktiskt jätteskönt att bara vara jag hemma med kidsen (förhoppningsvis) snart sovandes! Jag kan förstå att det e svårt att somna när termmerter visar på 21,5 ute och inne vill jag inte veta...
 
Nåja nu tillbaka till filmen och bädda ner sig i soffan, meducibeb e tagen både för magen & den ljuvliga huvudvärken som precis kom och anföll mitt höve...
 
Over and out!!!
 
 

Blivit med bil...

Då har vi fått en ny pärla till familjen Stehnson...
 
Införskaffat en andrabil till familjen
 
En v70, -99, betald & klar! Känns faktiskt helt OK!
 
Har en man som är otroligt rädd om sin söta fru! Vi inser att det inte går att klona sig nu när man ska lämna på två olika ställen till hösten! Roger ska börja köra långturer till hösten och då ligger allt det på mig! Ellioth har ännu inte lärt sig cykla så det e svårt att hinna o gå på korta 6-årsben!!
 
 

Here we go again.....

Goddagens...
 
Hm ja jag vet inte riktigt om jag kan kalla det här en goddag alls faktiskt!! Vaknade vid 6-tide med en fansansfull magkartarr... Tog en tablett och kämpade på till 8 men då gick det inte längre utan sen dess har jag bott på toa och tömt allt som går att tömma =( Fy farao det var precis som i början när jag fick det och hade det inte avtagiit hade jag banne mig åkt in kan jag lova!
 
Min underbare make tog barnen och åkte till falkenberg till farfar och hjälpte honom med Belosen, mekade och fikade och hade det supermysigt så mamman fick sovit ut här hemma! Såå skönt! Vaknade vid 2-tiden och kände mig faktiskt lite hungrig så det fick bli två smörgåsar och läsa tidningen. Antar att jag får gå en kur igen... Nu vågar jag inte vara utan så det kommer igen =(
 
Vi var på Liseberg igår, bara vår härliga familj! Såå härllig och såå roligt vi hade! Vi var där när det öppnade och åkte nästan hem snär de stängde och vi åkte allt som gick att åka =) Barnen somnade fort i bilen hem och vi hade det fantastiskt roligt! Äntligen fick vi vart där och lekt av oss =)
 
Idag blir det bara vila & mys i soffan med mina barn ♥
 
 Foto: ♡

RSS 2.0