Nyårsförberedleser

Nyss hemkommen från en härlig blåsig promenad med Zelma & Nett! Tur att man i alla fall kommer ut i friska luften!! Solen sken på förmiddagen men nu e den som bortblåst! Var helt underbart att få komma ut & tjöta skit, planera inför nyår =) Ser mycket fram mot att ha nyår hemma hos oss detta året!! Snart ska vi åka in till stan med barnen och handla inför festen! Blir nog en del realetande med... lunch på stan kanske??
 
Vet inte hur det e med er men jag längtar såå efter snö och ljus, kyla och en riktig vinter! På något sätt så behöver man den tiden med innan man är redo att släppa vintern innan våren får komma! Man vill ju ut & leka i snön när man är ledig med barnen, känns som om det är såå mycket  man vill göra med ungarna på lovet med.... Barnen tjatar om Klitterbadet men idag sa jag att det var stängt =/ En liten vit lögn.... Hoppas att vi ska kunna ta oss dit på torsdag eller fredag!
 
Det är en motig dag idag, mycket känslor... Känner mig lessen inuti, idag skulle vi vart i Falkenberg hos Lena för att fira hennes födelsedag som vi brukar göra! Hoppas hon får firat den där hon är, att hon inte är ensam och att hon vet att vi tänker på henne! Tänk om det funnits ett telefonnummer man kunnat ringa, men det finns inga nummer till den platsen hon är... Det blir ett stopp på kyrkogården för att tända ett ljus för henne idag <3 Åh Lena vad vi saknar dig!! Det finns nog inga ord när det kommer till dessa dagar som får en att tänka extra mycket... Tankarna går till förra julen då hon fick sitt cancerbesked och hur fort det gick sedan... Nyårsafton är det ett år sedan jag slutade röka!! Känns maffigt!!
 
Måste skryta lite extra om min älskade make!! Är såå stolt över honom för han är såå duktig, han har inte rökt sedan julafton... femte dagen idag!! Nä nu kom min man och sa att vi skulle ta tag i livet, in till stan... Tiden rinner och ja han har väl rätt antar jag =)
 
Önskar er alla ett riktigt gott slut på 2013!! Jag ser mycket fram mot ett nytt år och det kan bara bli bättre än 2013!!!

Annandag jul

God morgon!!
 
Tänka sig nu börjar familjen Stehnson vända på dygnet och ta sovmorgon!! Vaknade halv 9 idag =) Me like alot att få sova lite längre och det gillar Lovis med!! Min darling ligger i sängen fortfarande och det är nog rekord!! Han brukar vakna innan 6 annars!!
 
Idag kommer mamma & pappa hit för att äta dopp i grytan, kokekött & vår egengjorda köttkorv, grönkål, bruna böner, pepparrotssås och potatis! Åh det är såå gott och ett måste under julen!! Ingen ju utan dopp i grytan!! Ska bli jättemysigt, vem vet ett parti kortspel mån tro??
 
Strax en morgonpromenad med Zelma innan frukost! Så härligt att det inte regnar =) Man får ju verkligen passa på att gå ut & gå nu när gubben e hemma... Tog en runda runt Veddige igår kväll med men det får ju vara i samhället med belysning... Gillar inte mörkret, ganska löjligt för på morgonen funkar det att gå i mörker med Zelma, det e inte samma sak =)
 
Önskar er en fortsatt trevlig annandag jul!!
 
 
 

Julhälsning

Satt & kollade korten från julhelgen och hittade världens finaste kort på våran hund!! En liten julhälsning från Zelma =) 
 
 
Mätt som en plätt efter att ätit rester från gårdagens julbord så snart blir det kvällsmat till Zelman med så vi kan gå en kvällspromenad! Det är inte bara Zelman som behöver en kvällspromenad, hennes matte behöver också röra på sig! Hujedamig vad det känns att man äter massa gottigt, typ hela tiden! HAR SÄKERT GÅTT UPP 5 KG!! (Känns så i alla fall =/ )
 
Massa legobyggande hela dagen, massa filtittande & massa godisätande =) En juldag helt i min smak!! Jag & Roger satt och pratade efter maten innan om de tiderna som man gick på krogen på juldagen!! Shit det hade jag aldrig gittat med idag, det kan jag lova... Än mindre lämna bort ungarna för det! Åh det är såå mysigt att bara få vara med dem utan att ha en himla massa måsten som ska göras hela tiden =)

God fortsättning!

Vi önskar er alla en God Fortsättning på juletiden!
 
Hoppas er jul vart lika underbar som vår! Vi har firat jul i dagarna två med nära & kära med god mat, klappar, trevligt sällskap, uppersittarkväll med en ny lott till nyårsafton =) Det e ingen dålig vinst...
 
Vårt julefirande startade den 23 med uppesittarkväll, tacos, familjen Altesson-Kling och massa gott julfika =) Tänk fram mot kvällen kom tomten med klappar och barnen var stormförtjusta! Helt klart en jättemysig kväll med nöjda barn och förhoppningsvis lika många nöjda vuxna =) Jag tyckte i alla fall att det var mycket trevligt!
 
 
Två gottegrisar som upptar soffan =) Först till kvarn...
 
Tomtefar får en go kram av Ellioth, tänk förra året var han inte lika kavat... Han har barskat på sig från år till år och nu tycker han att det är riktigt roligt, älskar tomten och det är en tradition som får leva kvar så länge barnen har sin tro på att han finns! Jag älskar tomten och tycker att det är en viktig del av julen =) Jag minns jularna som barn och tomten =) Det är en tradition jag vill att mina barn ska minnas när de blir stora
 
 
Lovis tar glatt emot ett paket av tomten!
Mina älskade barn kramar tomten
 
En lycklig liten Vilja med sina paket från Tomten. Hon var inte lika strursk, "jag är rädd"... Stackars lilla Vilja!
 
Kvällen blev ganska sen och Lovis var så trött så hon tog själv på sig pyjamas och bad m att få borsta tänderna och få gå och lägga sig =) Sötnosen, då e man ganska nöjd & nöjd och glad med dagen! Hon somnade nästan på studs och Ellioth var inte långt efter.... Alvin gick med och la sig med huvudvärk... Upp tidigt på julaftons morgon då Alvin skulle fira julfrukost hos sin mormor... Klockan var ställd och han fick riva upp sina klappar... Inte precis någon planering och ja jag & Roger blev ganska besvikna! Inte precis sånt man vill få reda på halv 11 på kvällen....
 
Julafton, dagen som alla väntat på!
När Alvin åkt tog vi andra det lugnt, lyssnade på julmusik, duschade, strök kläder, öppnade ett paket eller två och bara njöt av stämningen! Roger tog och smuttade på en wisky bara för att han kunde =) Vi var lagom klara när pappa kom och hämtade oss för att åka till graven och tända ett ljus!
 
God jul farmor & farfar! Det var en konstig känsla att åka till graven och tända ett ljus på julafton... Hade såå önskat att de var med oss...
 
Två julefina barn vid granen, inte lika sugna på att ta kort som mamman dock =)
 
Mys i soffan med morfar!!
Så kom då äntligen Tomten efter Kalle Anka... Ellioth höll på att krypa ur skinnet och tyckte att tiden var såå långsam! Den stackars Tomten var såå gammal och trött, så han fick hjälp av Lovis & Ellioth som hämtade klappar under granen!
    

Tack snälla Tomten för alla de fina klapparna!!
Tänk de misstänkte inte det minsta vem tomten kunde vara =)
 

Lovis provar alla sina klappar och hon är mycket nöjd med vad hon fått =) Det är så härligt att se barnen nöjda och lekandes! När man är barn är klapparna det viktigaste innan man vet vad julen handlar om... För mig är julen såå mycket mer!!
 
Ellioth & pappa hamnade i köket för att bygga med hans nya lego =) Tänk att man kan bli såå glad för lego! Det är det enda gossen önskar sig och det gör hela hans dag! Tänk va mysigt att i lugn och ro få dra sig tillbaka från allt och glömma tid & rum med att bygga lego med sin pappa!!
 
Efter Tomten och paketöppning blev det julbord i köket, magen stod nog i fyra hörn efter maten men såå gott det var!
 
Tomtens gröt ställdes ut på trappen, pepparkakor, julmust & ischoklad fick han med! Tack snälla tomten för att du kom detta året med!

Det var en skön julafton med mycket fokus på barnen, mys, tradition och vi avslutade i soffan med julgodis, mys, Tomten är far till alla barnen och kom inte hem förrän efter tolvslaget! Barnen somnade på vägen hem och det var bara att styra in dem till sängarna och sen sov de =) Ellioth väkte mig klockan 9!! o snacka om sovmorgon!! Precis som det ska vara en juldagen! Idag blir det bara familjen hela dagen! Vi kollar på film efter film, bygger med lego och äter rester, godis, dricker julmust så det pyser ur öronen! Älsklingen har somnat på soffan och vi alla njuter av lugnet och att bara få rå om varnadra!
 
Hoppas att ni får en härlig juldag!!
 
 
 
 
 

Julförberedelser

 
Granen står så grön & grann i grottan =) Nu har vår vackra gran fått sig lite glitter!! Oj vad han dricker vatten, han var nog törstig =)
 
Tvättade en av farmors dukar... De gula fläckarna ville inte försvinna, slängde den på spisen men katten det gack inte det heller... Enveten!! Nu ligger den i vattenbad med klorin för skam den som ger sig!! Måste ju ha den i min brödkorg!!
Barnens rum är färdigstädat =) Pyntat och barnen hjälpte till så gott de kunde, det går lite snabbt ibland.... Men jag hann stoppa dem när jag insåg att det var två glasbubblor med snö i som gått sönder.... Inga skärsår vill vi ha!! Lovis ligger och softar, kollar på tv och äter äpple... Zelma står på givakt för hon är förste aspirant på skrutten =)
 

Min älskade make har lagt in vår goskinka i ugnen =) Mmm det börjat lukta ljuvligt i hemmet nu!!Julförberedelserna är i full gång men jag måste säga att nu känns det helt ok!! Idag har vi vart i Falkenberg och Roger har shoppat upp sitt presentkort, två fina tröjor och en ny juleslips!!
 
Ikväll blir det Jägarna 2, glögg, pepparkaka & ädelost och mys med hjärtat!!
 

Jul jul strålande jul

Sitter i soffan mätt som en plätt och tittar på körslaget. Just nu sjunger Andreas Johnsson min absoluta julfavorit, Jul jul strålande jul... Det är nära på att det faller en tår och den där speciella julkänslan infinner sig! Nu känns det ganska bra, jag har koll på det mesta och det är inte mycket som är kvar att göra... Känner mig ganska laddad inför det sista rycket på måndag och lugnet börjar lägga sig!  Det är ju lite lyx detta året när julafton ligger på en tisdag, det bli många dagar att njuta av! Tänk man kanske till och med hinner med att träffa lite nära och kära under när man är ledig så länge =)
 
I natt fick jag gå upp och ta en tablett för magkatarren satte igång.... Hade turen på min sida och det lade sig innan det satte igång ordentligt... Det är väl så stress, omdeveten eller inte men den finns där och det pockar på från alla håll och kanter... Ekonomi, julmåsten eller inte alla känner nog av den mer eller mindre. Men nu har jag bestämt mig för att nu e det bra med det och nu tänker jag bara ta det lugnt, mysa och njuta av både det ena och det andra =)
 
 
 
Haft en jätte härlig kväll och dag med familjen och testat på att göra otroligt fula piroger men katten va gott det var! Det blev kvällsmat i soffan framför körslaget! Kämpat på som en gnu idag för att försöka bli färdig med julpyntet hemma, granen är klädd så nära på glittret som var såå tråkigt så det får bli nytt imorgon! Det är bara barnens rum kvar... men det får bli morgondagens utmaning för nu orkar jag inte mer!
 
En viktig tradition hos oss är att vår lille gosse sätter stjärnan i toppen på granen men Lovis har lite svårt att gå med på detta... Hon fick rätta till den =) För husefridens skull!! Försöker låta dem vara med och få hänga i en del kulor men min dotter har en otroligt stark vilja och hon blir liksom inte riktigt nöjd.... Undra vem hon fått det av? Vi har skrattat en hel del idag och vi har sett egenskaper... från oss båda två! Suck en del e bra men en del kunde de väl sluppit =)
 

Så här vacker blev den! faktiskt mycket nöjd!! Tomten och bocken vaktar den väntar på alla klappar som kommer att ligga under den!
 
Det har vart lite omvälvande att plocka fram tomtar och dukar under dagen. känslor som bara väller upp som inte går att kontrollera. Minnen som kommer fram, dofter som sitter kvar i dukar... Farmor har vart ytterst närvarande denna dag!! Känslan sitter kvar och jag tänker suga på den ett tag och njuta av att titta på alltesammans =) Nu blir det filmtajm och kanske få lugnet att infinna sig hos mina barn med, mannen sover redan jämte mig =) Kan undra vad det beror på??
 
 
 
 
 

En jul utan...

... farmor e ingen riktig jul...
 
 Kärlek och såå mycket saknad!!
 
Åh vad allt kom över mig när jag står här i mitt kök och bakar julkakor! Åh vad det känns tomt, ensamt och inte som en riktig jul utan min farmor! Farmor har alltid stått för familjen och man firar julen tillsammans, vi är ju inte så många och nu är vi ännu färre... Vi har försökt att hålla på allt vad vår familj står för... tradition... Farmor finns med i alla ingredienser till vår jultradition och hon liksom jag, mamma & pappa älskar julen. Min man och mina barn har också lärt sig att älska julen och allt vad den innebär =) Ellioth vet precis vad som ska finnas med och det får mig att le! Julen var inte såå stor för Roger innan men nu när vi visat honom vad jul kan vara så betyder jul otroligt mycket!!
 
Mycket tankar som spinner runt så här i juletid!!
 
Idag har jag och barnen bakat massa goda kakor till julen, saffranskak, kardemummakaka, chokladkaka, mjuk pepparkaka, kejsarkaka! I morgon blir det bruna bröd och kanelskorpor! Å allt detta underbara goda som följer med julen är magiskt...
 
Mamma var här idag för att lämna julskinkan till oss... Hon ringde nyss och berättade att den låg i bilen =) Ha ha tänk va man inte har med sig huvudet... Vi hade glömt det båda två =) Jaja vi fick fika, kaffe, tjöt och Pia kom med in en sväng så vi hade en massa annat att fundera på  =))
 
Nu väntar jag på att mina troll somnar så jag kunder hjälpa jultomten och slå in lite julklappar! Annars får det jobbet vänta ytterligare ett par dagar...
 
Natten på er!!
 
 

Skithöstblåsor!!!

Åh vad keligt det känns, mår som en potta skit!! Har fått en prick på handen så det är väl bara att vänta & se hur prickig man blir! Känns ju fantastiskt roligt nu inför julen =( Ellioth har börjat få ganska många prickar, blåsor på händerna och munnen, stackars mammas kille! Vi var bara och gästspelade på jobben igår men nu tar vi vad resten av veckan! Känns inte ok att Ellioth ska gå i skolan med alla dessa prickar!
 
Sjukvården har gett många olika råd att förhålla sig till, en del menar att det e helt ok att vara på förskolan om man inte har feber... En del säger att man absolut ska vara hemma då det är mycket smittsamt! Hm hur tänker man där?? Smittsamt det har vi märkt, halva förskolan har fått det...
 
Nåja vad ska man hitta på en dag som denna med ett piggt barn, en havdann grabb och en slut mamma?? Baka en saffranskaka, ett besök i affären för att fylla på det mest akuta tills på fredag... Mycket film och mys i soffan och en och annan tvättmaskin får det nog bli! Kan nog bli en bra dag trotts allt! Känns tråkigt dock att inte jobba e sista dagarna innan vi går på en lååång ledighet! Blir en skitlön i januari med =( Månaden som man som mest behöver alla stålar man kan få... Eller hur e det hos er??
 
Hoppas ni alla får en fin decemberdag!!

Frukost & julkalendern!

God morgon!!
 
Mitt i frukoststöket... På ett sätt är det såå skönt de mornar jag äter frukost hemma med barnen och slipper stressa. Men katten vilket tjat det e på att de ska äta... Nåja de får väl i sig vad de behöver kan jag tro! Har i alla fall en piggelin Loppa som sovit som en Sessa hela natten från halv 7 igår då hon gick och la sig och somnade ifrån middagen =)
 
Idag är det julfest på Trollebo =) Då kanske den store röde mannen kommer på besök?? Vem bet då kanske man får chansen att önska sig något till jul! Tre dagar kvar och sen, sen är jag ledig! Imorgon öppnar jag Tomtebo så då blir det upp mitt i natta och sen är det bara en kort dag kvar, det ska jag väl ändå klara av =) Har planerat alla inköp fram till jul, nästan allt i alla fall =) Känns ganska lugnt i alla fall!
 
Igår kom min underbara granne Sofie in vid tre och frågade om jag ville gå ut och gå så kunde hon ta barnen för mig en timme!! Åh hur snäll som helst! Sen bidde det lussekatter, kaffe och en herrans massa härligt tjejsnack! Precis vad en mamma behöver efter att vart hemma med kidsen som tillslut gick varandra på nerverna...
 
Snart börjar julkaledern! Åh den e ju såå bra, det kunde jag inte tro innan den började! Måste säga att den är riktigt rolig!! Måste se den, annars blir det på datan!! Måste ju hänga med i allt vad barna pratar om =) Låter ju bra att skylla på det i alla fall!
 
Nä nu får jag röjja undan frukosten så man blir färdig någon gång! Ha en bra dag!!

Vab...

Fy vilket väder att vakna till!! Suck vilken grå och trist dag, verkar inte som om det kommer att bli ljust alls idag! Det blir en dag i lugnets tecken, soffhäng med en väldans hängig Ellioth och en piggelin Loppa! Ellioth klagar på huvudvärk, ont i magen, ont i halsen, han är lite småvarm och väldigt hängig! Mammas lille stackare, blir till att kurera hemma idag och hoppas på att det går över fort! Vi har ju inte tid med att vara sjuka NU!!!
 
Hade en jätte mysig eftermiddag hos mamma och pappa igår med leverkorv, söndagsstek, mys i soffan och planerande inför julen =) Redan igår var Ellioth hängig och orkade inte riktigt med... Tog febern på honom och det var lite halvvarm... Natten har vart orolig och inte mycket sammanhängande sömn =( Jag och maken fastnade framför tv:n och den sista Falk-filmen!! Jag hade sett den innan men inte Roger så vi blev fast, älskar de filmerna!!
 
Jag och barnen tog en långfrukost och satt med massa levande ljus och åt frukost, varm choklad till Ellioths hals och te till mig... Jag e med trött, lite små ont i kroppen och man har väl lagt av lite nu när det lider mot sitt slut och ledigheten står inför dörren! Klart att man längtar efter semester! Ska bli helt underbart att bara få vara hemma med familjen, inget direkt planerat men just det att få njuta av att vara tillsammans och ta dagen som den kommer! När barnen försvann från frukostbordet satt jag kvar och läste tidningen, skrev handlingslista inför julen. Jag och Lovis ska in till stan på fredag och handla medans Ellioth är i skolan. Sista dagen inför jullovet och då får man sluta 13 =) Sen handlas resten på måndag... Hoppas att det finns kvar allt man ska ha =)
 
Nä nu ska jag krypa ner och titta på de fem legenderna tillsammans med mina barn! MYS!!
 
 

Tredje advent

Puh nu var städningen avklarad, två timmar har hag och älsklingen städat hemmet! äntligen är vi i fas igen efter den här mega veckan!! Vi har tömt tvättkorgen, bäddat ner fyra av sex sängar, duschat barnen ( Lovis tog igen en extra en kvart innan Robins kalas i gårkväll ) och jag har fått gått runt strängen med Nett =) Zelma har fått träffat trimmern idag med så idag har vi verkligen gjort oss skäl för mödan!! Känns såå underbart!!
 
Nu landade jag i soffan en stund innan vi ska åka hem till mamma och pappa för leverkorvs tillverkning!! Vi ska inte göra såå mycket i år men det är ett måste som måste finnas med på julafton i alla fall! Detta året är nog extra viktigt! Efteråt blir det stek till middag och hela familjen samlad! Alvin ska köra ut moppen till Näs för vinterförvaring.
 
Hade mycket planer för helgen i övrigt men gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt oss... Det blev ett vårdcentrals besök för Lovis som har prickar över halva kroppen, vissa är blåsor, i munnen, armar, händer, ben, fötter... Förmodligen höstblåsor/ femte sjukan som blir virusprickar.... Förkylningsvirus som går överallt men inte direkt påverkad alls, ingen feber och full i f-n så det blir Solkulla imorgon i alla fall! Det var måånga barn som hade liknande symtom leller vattenkoppor men den har vi ju redan gjort! Skönt! Så summan av kardemumman var att det inte hanns med så mycket igår med än läkarbesök, granhandling och kalas för Robin & Jenny! Det ar jätte trevligt!!
 
Nä nu får jag nog ta och bulta ihop mig och ta tag i kläder till kidsen så vi kan åka till Näs! Vi tänder tredje ljuset i staken idag och snart är det jul på riktigt!! Ha en trevlig tredje advent!!

Lucia

Sitter i soffan och tittar på Änglagård och blir aningen nostalgisk! Älskar de filmerna =) Är ganska fredagstrött och och har längtat efter helg halva veckan! Blir inget Kungsbacka denna veckan och tyvär blir det väl inte förän nästa år då kan jag tro... Skräckblandad förtjusning! Nu gäller det att hålla sig i kragen och försöka hålla sig på banan, lite i alla fall! Så då var det så fredagen den trettonde och lucia. Haft en myckte mysig lucia med firande på Lovis förskola! Traditionellt luciatåg utomhus med massa små pepparkakor, tomtenissar och lucior som sjöng fint tillsammans med sina fröknar! Mamma & pappa var med och det var extra mysigt såklart! Glöggmingel på gårdern och julklappsutdelning till fröknarna! Lovis var mäkta stolt och kramade sina älskade fröknar och sa god jul! Stor flicka mamman fått, undra hur det hände??
 
Haft en ganska bra dag på jobbet efter en lååång och tuff vecka.... Stressen gör sig påmind och det är svårt att hantera, minnet sviker och man känner sig aningen flummig! Fått mig ett par goda skratt samtidigt som det kan bli ganska pinsamt emellanåt! Tål verkligen inte att inte ha full koll och tål verkligen inte stress! I torsdags hade vi luciadrop in på jobbet med massa små lucior, och tomtenissar, ett stort gäng med glada goa föräldrar som fikade och minglade =) Såå lyckat och såå mysigt, precis som man vill att det ska vara!! Vi gjorde en samling med de små och de var såå duktiga våra små, sjöng från tårna och klappade händerna =) De stora barnen gjorde ett luciatåg för våra små och de var såå duktiga! Oj va de har tränat, bra jobbat!!! Det värme hjärtat att se alla de små sjunga!
 
Så vad händer i helgen då?? Lördag, städa hemmet!! Putsa fönstren som man inte kan se ut genom efter Sven! Suck!! Hemmet har fullkomligt grott igen och tvättkorgen är överfull... Veckan har bjudit på sena kvällar och jag önskar nästan att det vart fler timmar på dygnet! Barnen har inte ens hunnit att duscha på hela veckan, pinsamt I know!!! Men ikväll duschade de... En skrikandes och en sjungandes! Lovis har prickar över halva kroppen, blåsor... Ingen feber men någon skit e det så imorogn blir det Västra vall för att se vad det kan vara! Streptokocker? Höstblåsor?, Femte sjukan? Flera visrus på samma gång det var summan av kardemumman av samtalet med 1177! Suck, det gav iinget annat än huvudbry, en lessen unge, en förvirrad mamma och en snarkande pappa =)
 
Börjar längta mer och mer efter sängen och första dagen på ofantligt länge som jag inte kommer att ställa klockan!!! Hoppas att jag kan få sova lite längre än till sex halv sju! Hoppas att mina barn sover bra i natt med, kanske blir det trångt i sängen i natt =)
 
Fortsatt trevlig lussenatta!!
 

Andra advent

Hej alla ute i husen!
 
Haft en fantastisk helg där vi har gjort såå mycket roligt!! Vet knappt vart jag ska börja...
 
I fredags var vi hembjudna till Sofie & Robban! Gomiddag med GRÄDDE =) Mumma! Flera glas gott röd vin... Glögg fram på småtimmen och sen  mådde inte den här mamman så väl... Vi hade supertrevligt och vi knatade hem mitt i natten och shit va halt det var!!!
 
Lördagen vaknade hon ganska sleten... Hua då var det inte lika skojjigt och jag mådde väl som man förtjänar kan jag tro! Men ja vist det är väl inte såå konstigt när man inte dricker så ofta, blandar olika saker, GRÄDDEN och plus att jag gått ner i vikt ganska mycket på sista tiden. Det gör ju med att man inte är så tålig! Men kattten att jag råkat glömma just det =) Nåja jag och Nett åkte upp till Kungsbacka för vägning! Smått chockad och väldigt lycklig, tog min femte stjärna =) 15 kg!!!
 
Hem & vända en sv'ng och stoppa lite krubb i magen för att åka med Nett till Hajen o handla för kylskåpet gapade tomt! Fy vad det e keligt att handla, speciellt när det e tomt och det blir såå dyrt! Det e ju helt galet vad mycket pengar man lägger på mat varje månad!
 
På kvällen kom mamma &  pappa för korvstoppning =) Det var första gången vi gjorde köttförv men katten va kul det var! Nostalgi och känslor att göra korv utan farmor! Åh vad man saknar henne vid dessa tider! Men jag vet att hon är här och hälsar på emellanåt och att hon finns nära, hjälper när det kniper och det känns tryggt!
 
 
 
 
 
Många fina korvar blev det så nu kan julen komma! Lovis var med och hjälpte mormor fixa kryddorna i mortlen! Såå roligt att göra sånt tillsammans!! Blir det goa korvar blir det nog en ny tradition på Lomvägen! Fanns chilikorvar med och det låter ju lite spännande att testa men vi tyckte inte det passade till julen just...
 
Man blev hungrig av att göra korv så efteråt gjorde vi tacos och avslutade med en stooor godisskål i soffan till "Så mycket bättre"! 
 
Idag blev det Klitterbadet med två lyckliga barn som badade och plaskade! Såå härligt att äntligen kommit iväg och fått bada med barnen, det har vart såå mycket som kommit emellan på helgerna och vi har liksom inte fått till det.. Vi avslutade i bubbelpoolen innan vi åkte till Donken och åt lunch =) Satt inte fel!!
 
Blev ett stopp för fika hos Jörgen & Mari på vägen hem! Alltid såå mysigt att komma dit! Mari hade gjort chokladbollar på dadlar, en ny upplevelse =)
 
Måste säga att jag var ganska trött när jag kom hem men jag och barnen har dekorerat vårt årliga pepparkakshus!!
 
 
Jävla kristyr!!! Fick göra om skiten för den blev för rinnig!! Men tillslut fick vi till det och barnen tyckte att det var roligt att trycka dit alla godisar =) En hel del åkte ner i magen med!!
 
 
 
Idag tände vi det andra ljuset och vi är en vecka närmar julen och att Tomten ska komma!
 
Veckan som kommer är speckad av aktiviteter, Lucia, jobb och mycket mer! Önskar er en fortsatt trevlig andra advent!
 
 
 
 

Jul med Ernst!!

Håll i hatten så den inte blåster iväg!!! Fy katten va Sven tar i och blåser runt husknuten! Vi har i alla fall bytat lyft många gånger den här hösten... Tycker att de är lite läskigt när det tar i och det kommer byar med hård blåst! Var ute tidigt med Zelman så jag slipper i varje fall ge mig ut i skiten mer idag =) Zelman tycker inte heller om blåst så det var en kort promenix!
 
Herman har vart här och lekt med lillasyster Sonja idag! De hade mysigt och jag & Sofie passade på att dricka kaffe och tjöta skit i köket! Vi satt & tjöta så väldans att Lovis somnade gott på soffan!!! Jaha då var det bara att förbereda sig på att hon är vaken halva natta IGEN! Vi har kommit i en ett dåligt ekorrhjul där hon somnar på seneftermiddagen en kort stund ch sen har hon ju jätte svårt att somna på kvällen så klockan blir gärna runt halv 10! Suck!! Men imorgon är det äntligen fredag och jag har förkjutit min arbetstid och börjar 7 i stället för halv 9! Vilket betyder tidigare hemgång på eftermiddagen =) Me like alot! Blir en tur till stan, Lindex och hajen!!
 
På kvällen ska vi till Sofie & Robban =) Ska bli såå trevligt!! Det var såå länge sedan vi träffades och tiden barna flyger iväg... Alla har fullt upp med sitt... Men nu har vi gjort ett försök att ta tag i livet och umgås med lite folk igen  - Har blivit lite av den varan under låång tid. Om det har med småbarnsår att göra vet jag inte, tycker alla klagar på samma brist av tid, ork mm... Nåja många bäckar små så ska vi väl ta oss tillbaka till vattenytan =)
 
Blev enkel köttfärssås & spagetti till middag idag, blir ofta simpel  mat på veckan för jag har varken tid eller ork!! Japp där kom det där om tiden igen! Har två nybadade barn som leker på sitt rum... De verkar inte det minsta trötta alls så då är det lika bra att låta dem vara och hoppas på att de är snälla och fogliga under Jul med Ernst =) Ser jag såå fram mot! Så jag hoppas att Sven kan lugna ner sig en aning, han gör så att ljuset tänds & släks... Det går ju inte för sig med strömavbrott när man ska få lite extra julfeeling!!!  Sen kan jag gärna krypa ner jämte två små barn och läsa en saga! Det underbaraste som finns tycker jag, älskar att ge barnen den tiden, upplevelsen och närheten!
 
På lördag bär det av ut till Näs på kvällen! Korvstoppning blir det och tacos =) Me like! Vi ska testa att göra egen kokekorv detta året och det ska bli spännande och hoppas att den blir god! Nästa helg blir det leverkorv med farmors hemliga recept! Såå gott, såå jul och såå mycket kärlek!! Längtar!!
 
Nu bröt ett mindre värlskrig ut i barnens rum som jag inser att jag måste ta tag i och medla fred med en saga =) Ha en fortsatt go torsdag på er!!

Lillelördag

Hallojsan på er!
 
Har haft en kanonmysig dag på jobbet med massa julpyssel, glada barn och fröknar! Det gick över förväntan att öppna idag =) Kom upp ur sängen i tid och fick till & med upp barnen! Det är inte så svårt att få upp dem under december månad =) Julkalender hägrar!
 
Fy vilket keligt väder det vart idag, regnigt och hötsligt! Jag vill ha snö, rimfrost, kallt julväder NU!!! Det kan inte hjälpas att det bidrar till julkänslan!! Men vi var ute på gården en timma på förmiddagen i alla fall, det var skönt att få lite frisk luft och det blir alltiid lugnare i barngruppen om det vart ute och lekt av sig lite. Lovis var med mig på jobbet och hon tycker att det är jätte roligt! Det blev inte att jag körde bort henne, inte när jag har en kort dag. Det funkar över förväntan att ha henne med så det är roligt! Hon har hittat ett par kompisar nu och de tycker att det är roligt när hon kommer =)
 
Mamma kom förbi efter jobbet idag och det blev en lussekatt & kaffe och massa snack =) Julklappstips och det känns som om jag har lite läget under kontroll... En del svåra hittepå kvar men det ska nog klarna medans tiden går och jag ska bara få en chans att ta mig till stan för det första, själv =) Det hade underlättat fantastiskt mycket! Kankse en tur på fredagskväll eller på lördag efter Kungsbacka... Who knows???
 
Det börjar att dra ihop sig inför alla lussefirande och eftersom man är klassförälder så ska man ju hålla i det hela =) Skönt, sen e det över för min del på ett tag framöver! Ska bakas en del nästa vecka inför lucia, lussekatter och så ska jag försöka baka lite till oss själva med! Lite julbak måste man ju ha så då blir det att välja ut det riktiga favoriterna!
 
Nä nu ska jag försöka komma till skott med middagslagning... Blir köttgryta & potatis idag, mumma! Håller tummarna för att jag ska komma ut på en promenad ikväll med =/ Hm undra hur det ska gå till?? Idag är det ju tv-kväll! Enda kvällen i veckan som det er två program på raken att se... Men imorgon kommer nog det bästa på hela veckan och som jag längtat efter... Jul med Ernst!!! Klart att det e favvoriter för en julälskare =) Ne nu kom jag in i andra andetaget.... Ta mig i kragen var det =)
 
Ha en go lilllördag på er!!
 
 

Advent

Åh, jag säger bara åh! Vilken underbar dag vi haft!  Nu är det 1:a advent och vi har tänt det första ljuset i adventljustaken ikväll! Såå mysigt och full av förväntan!
 
Vi har vart i stan och köpt mer slingor och en gran som vi satt på framsidag och det blev såå mysigt! En tur om McDonalds vblev det med till barnens lycka =) Hade tänkt åkt till Falkenberg och badat men jag är såå förkyld så jag vågade faktiskt inte kyla ner mig med kallvatten =/ Får bli en annan dag...
 
Jag och Lovis har firat adventgutjänst i Lindberg kyrka tillsammans med mormor & morfar! Lito-kören sjön och det var så håret reste sig på armarna, "Nu tändat tusen juleljus" och många många fler sånger som hör advent till! Det var mysket folk i kyrkan och en värme, en känsla om att snart är det jul! En härlig gemenskap och det ger massvis med positiv energi! Vi tände ljus på mormo & morfars grav, det var länge sedag jag var där så det kändes skönt! Vi tog ett varv om stan, tankade bilen och fortsatte upp till St: Jörhgens och farmor & farfars grav där vi oxå tände ett ljus! Åh det e såå jobbigt just nu, blir påmind hela tiden... En stoor saknad och jag vet inte hur jag ska fylla det tomrummet =( Tar vara på varandra och vi minns tillsammans!
 
Therese med familj kom och hämtade bäddsoffan idag och Ellioth och Elliott lekte en stund! Det var riktigt trevligt så det blev en kopp kaffe på det och såå skönt att äntligen bli av med aset =)
 
Nu ska det badas barn och fixas inför morgondagen! Ha en fortsatt trevlig Advent!
 

RSS 2.0