Stavarna

Åh jag klarade dag 1 =) Bara ett par pp från bonusarna, men vad gör man inte när det serverades stekt makrill på min altan och mamma & pappa va här! Det e inte varje dag man lyxar på sånt!
 
Dag 2: snart ska vi ge oss ut med stavarna! Ska bli roligt, har legat vaken sen 7... det tar sig! Ska nog klara att börja jobba jag med men man får ju ta det varligt i början med att vända på dygnets timmar =) Kan ju inte chocka kroppen hur som helst!
 
Måste passa på att skryta lite med!!! Min son vaknade bara EN gång i natt och drömmde =) Fattar ni att mamman sovit... Helt underbart och kanske inte så konstigt att man vaknar 7 och ligger & rullar tummarna =)
 
Nä nu ska det ut & svettas ett tag innan man får ta sig en välförtjänt dusch!! Ha en bra dag på er!!

...Hm...

Morr...
 
Hm undra hur denna dagen blir?? Dagen började bra med en härlig promenad med Nett! Jag hade bestämt mig för att idag är dagen 1 och nu jädrar går det inte att ha semester längre! Efter promenaden stälde hon sig på vågen hos Nett... Himla skit oxå, plus 3.8 kg!!!!! Åh va jag blir besviken på mig själv att jag bara kunnat låta det gå, detta va inte vad jag ville innan semestern alls och det finns inga dåliga ursäkter mer än att jag har skitit i allt!! Det har vart skönt det oxå, jag har ätit det som resten av familjen ätit, vi har unnat oss, vi har njutit av både mat & dryck =) Igår var en dagenefter dag (plus en kass natt) ... Pizza, läsk & chips så det är säkert en del som sitter kvar så jag hoppas på en rejäl viktminskning till nästa måndag när jag ska in till vv! Tänker inte ge upp och det är bara att ge järnet!
 
Så nog om det =) Nu har jag gnällt färdigt för idag, det blir inte bättre av att gnälla & bara se/känna alla kilon =) Vad händer den sista semesterveckan då?? Har inget direkt planerat förutom till helgen och det känns jätte skönt!  Vi besök på fredagen & på lördagen blir det bröllopsfirande! 8 år som gift, lycklig fru till världen bästa man! Det kan man ju leva med!!! Vi kanske ska hinna med lite trevligt umgänge med lite folk som man vill hinna träffa under semestern, och hinns det inte med är det ju inte hela världen heller... Man kan inte hinna med allt och folket finns ju kar =)
 
Kanske en tur till Liseberg?? Vi ska i alla fall dit i år =) Vi tar veckan som den kommer så får vi se vad det blir för väder?! Stranden på dagarna kanske, har ju vart där en hel del i år! Känns skönt! Veckorna har gått ganska fort måste jag säga och det kan likaväl kännas ångestfyllt och lite tråkigt att det , men samtidigt ska det bli skönt att börja jobba med. Man faller tillbaka i rätt mönster och det är ju inte fel =)
 
Ellioth börjar oroa sig lite inför skolstarten... Åh va det gör ont i mammahjärtat! Klart att jag vet väl att det kommer att bli bra tillslut men det e jobbigt under tiden innan han hittar sina kompisar och känner trygghet i rutinerna där. Men det e väl bara att ställa sig in på det värsta så blir det bra!!
Lovis längtar till sitt Solkulla nu och hon blev jätte glad idag när jag berättade att vi ska dit på måndag o hälsa på och lämna schema! En tur eller två till fritids med och då tyckte han att det skulle bli roligt med =) Nu drar barnen i mig och tvätten börar bli klar!
 
 
 
 

Vilodag??

Nej det verkar inte bli något semestervila idag heller... Grillen har fått sig en storsanering på baksidan av fru Stehnson och plattorna har blivit olagda på framsidan av herr Stehnson =) Ingen rast och ro alls i det Stehnsonska hemmet!
 
Igår var det födelsedagsfest hos Nett!! Tack för det, mycket trevligt & god mat!! Idag koer Nett med family och Nici ed faily hit & grillen får göra sitt =) Lite knytis i sommarvärmen gillar vi!!
 
Vi tog en tur till beachen igår en stannade inte mer än två timmar för det blåste såå och vi frös! Men solen tog & jag brännde mig en aning på ryggen =( Ganska skönt att strunta i den idag! Blir en vnda till Eklöws idag för att handla in lite at till kvällen!!
 
Lite bilder från vår klara bodega =)
 
 
Blommor i mina nya krukor!!
 

 
Nya amplar med blommor i!! Poolen e uppfylld =)
 

 
De nya möblerna passar perfekt och e supersköna att sitta i! Tack Jen för tipset om Nord magasins utförsäljning =)

Älskar vår egen bodega =) Underbart att sitta på kvällen i kvällssolen och skönt att äta lunchen här utan att få solsting i vären! 42 grader i solen på dagen funkar inte att äta i!

Vi hade en härlig kväll på Kärra i förrgår och badade och grillade korv med faililjen Altesson-Kling!!
 
 
Klart underbart vatten!
 
 
Mina så hjärtan
 
Saling efter första doppet =) Nu kurrar det i magen!!

 
Solnedgång!!
 
 
Best friends ♥

Poosing =) Ha ha jag var oxå på stranden =)
 
Nä nu kurrar det i agen på min dotter & jag fick en bestälning på köttbullar & rackaroner! Jaha då e det bara att ranta ut i köket o laga mat så hon inte svälter ihjäl =)Ha det bäst!!
 

Paradis

Nu är vårt eget paradis färdigt!
 
Min gubbe har gjort det mesta själv och nu är de sista skruvarna är i och vi har invigt framsidan i helgen med både drink och bad =) Det känns otroligt bra och roligt att vi kan utnyttja båda sidor. Och jag måste nog säga att det bästa av allt är att singlet är BORTA!!! Jag slipper trampa på små stenar =)
 
Det är roligt att höra grannar komma fram och säga hur fint det blir! Men det bästa var nog när en av personalen gick förbi i fredags och sa till Roger att shit va Nice, att det var riktigt fint, va duktig du är Roger =) Hi hi min man det!!
 
Det har hänt så mycket denna semetsern fast
Såå här bidde det =) Ellioth leker med vatten oc lagar mat!
 
Kvällsbadet!! Lovis njuter av att bada och vi njuter av att sitta och se ungarna leke, lite kvällschill på framsidan och kunna sitta och prata! Det kallar jag kvalitetstid!!   
                                                                                              
Här har vi det senaste betongandet hämtat från Jen!!! Måste säga att jag är mycket nöjd!!
 
Har haft en helt underbar helg med min gubbe!! Barnen har sovit hos mormor och morfar och haft föräldrafritt... Jag och Roger har njutit av lite egentid och haft det supermysigt!! Igår åt vi thaimat, satt o pratade och det var såå härligt! Precis vad vi behövde!! Träffade massa roligt folk på Harrys, gamla dagiskompisar, skolkompisar och annat härligt folk.
 
Vi fick vara på stranden, solat och badat och ungarna älskade det! En massa fika, lek och stoj!! Njuter av att sommarn är och kunna bada och leka tillsammans!
 
Nu blir det Varg Veum med min man i soffan! Mmm man kan inte ha det bättre!!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Ströget

Halloj på er!!
Åh tänkte precis göra ett nytt försök på mitt bloggande... Satt härom kvällen o hade gjort ett lååångt inlägg och två backare så var det borta!! Jätte borta så jag blev såå trött och stängde ner datorn =/ När jag loggade in nu fanns allt kvar, det finns någon en trappa upp =)
 
Ikväll är hon gräsänka med en ragarbilsåkande man med en öl i näven! Som ett barn på julafton! Jag åkte o handlade efter min hemkomst från betongande och lunchande hos Jeno då möttes jag av en lyrisk man som hade fått ett erbjudande han inte kunde motstå =) Åka raggarbil på Wings and Wheels, fast det ligger i falkenberg! Måste uttrycka mitt missnöjje med att falkenbergarna snott vår stora sommarhelg! Min son är mäkta missnöjd han med och det känns som om något fattas! Denna helgen är min mans stoora utehelg så det var ju inte svårt för honom att säga JAAA!! Vi grillade hamburgare, dragck ett glas rött & njöt av sommarvärmen!! Idag har det vart underbart och jag har bättrat på min bränna =) Blir det lika fint imorgon blir det stranden nästa innan mina barn bli hämtade av sim morfar & mormor där de ska sova över =) Mamman & pappan ska gå ut o äta och dricka gottigt och njuta lite på tu man hand =) Me like alot!!
 
Nu är sommarn i full gång! Det är lite vanligt sommarväder, kallt & varmt blandat med blåst... Ja en vanlig svensk sommar! Idag har vi vart i stan på ströget-öppet med mamma & pappa efter en grillning i näs! Så mysigt det är, något som e ett måste på sommarn! Alvin fick pengar av mamma & pappa för att handla kläder och han hittade en hel del och blev såå nöjd! Roligt att se honom prova kläder och verkligen hitta swt som han gillar! Det blev linne, t.shirts & ett par jens på jc! Sen avslutade vi kvällen på spöklekplasten i stan & en glass i Sia-vagnen! Mmm kan man ju leva med =)
 
Jag utlovade kort på sovrummet med och nu e det fixat!
 

Vårt sovrum =)
 

Barnens rum =) Me like alot!
 
 
En mycket nöjd Loppa i sitt nya rum!! Det fungerar hur bra som helst faktiskt och det är såå skönt! Vi har rensat ut leksaker för glatta livet och barnen har vart delaktiga hela tiden =) Det gör nog oxå oerhört mycket!

Alvins rum blev oxå såå himla bra!! Han är supernöjd =) Det värmer mammahjärtat!
 
 
Bygget med altanen på framsdan är i full gång, nu skruvas det brädor & det blir såå bra! Ideerna sprutar runt i huvudet och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla... Är de något att ha eller ska man avfärda dem? Hur vill vi egentligen ha det på framsidan respektve baksidan?? Vi letar utemöbler till baksidan igen =) Fast mindre så vi kan sätta de större på framsidan där det är större plats =) Snacka om I-lands problem!
 
Har kommit in i betongbubblan =) Såå roligt det är att skapa =) Ser så fram mot morgondagen upp hos Jen! Det blir ett stort betongfat med murgrönelöv! Nu ska det ju fixas en massa till framsidan och till baksidan såklart! Man vill ju ha mys på båda sidorna nu! Är sugen på att sätta upp en segelduk så man får lite skygga/insynskydd/mys!!
 
Nu sitter hon bänkad framför tv:n, något solbränd... Två barn som leker, en proppmätt mamma som inte kan låta bli chipsskålen... Ska försöka lägga två barn, en mamma & en hund, titta lite på tv och kanske, kanske njuta av att bara vara jag en liten stund innan jag ska nana kudden =) Ha det bäst höre ni!!

Update

Halloj =)
 
En liten uppdatering från familjen Stehnson kanske vore på sin plats... Jag har haft alldeles fullt upp under semestertiderna! Vi har haft fullt upp med att fixa och trixa på alla rummen! Nu börjar jag känna att jag har läget under kontroll. Det städas och det fejjs hela tiden, flyttas runt saker eller upp på vinden! Shit va saker man har överallt! Men det är en sån go rensning med så det gör inget! Rensningen på vinden får ligga lite på is då det inte ens går att vistas där uppe utan att man dör av värmeslag!
 
Alvin börjar komma till ro och det känns jätte skönt! Det börjar droppa in lite kläder och pinaler på hans rum och igår åkte taklampan upp, vi möblerade om IGEN och nu känns det riktigt bra tills vidare. Bäddsoffan ska bort men den får stå där tills vi har råd att byta ut den, en sak i taget och det är inte prio ett! Har börjat tvätta kläder och där märks att han behöver ett rejält uppsving i den garderoben nu när han ska börja gymnasiet och allt!
 
Barnens rum börjar med komma iordning och vi känner oss nöjda med det så länge =) Barnen är nöjda och de leker otroligt bra! Nätterna funkar kanners förutom i natt/förnatten var pest alla pest och jag höll på att bli tokig! Ellioth nattvandrade, klarade stegen utan problem och jag & Roger turades om att gå upp till honom. Jag tror att min man fick en uppenbarelse över hur hans älskade fru haft det de senaste 6 åren =) Ha ha, det bar nämligen inte bara jag som höll på att bli tokig!!
 
Idag är Roger nere hos sin far & hjälper honom att fixa hans sopmaskin. Rensa huvudet och umgås med Jan är nog precis vad de båda behöver =) Imorogn eller redan ikväll så ska det börjas fixas och donas på framsidan och vi ska dra bort syrener, gräva grus mm och lägga trall där. På sidn är planen att det ska byggas upp "fönster" utan fönster i såklart med en överliggare där man kan hänga blommor, sätta humle eller något annat mysigt för att insynsskydda lite. Men det tar vi nästa år, det kostar lite för mycket just nu och egentligen vill vi inte lägga alla semesterpengar på byggen mm men vi vill göra det bösta av det hela =) Då gäller det att prioritera!! Robin ska hjälpa oss och det ska bli riktig, riktigt roligt!! Tror att vi får ta oss en byggfest oxå! Det hör ju liksom till!!
 
En tur till ströget på torsdag planeras det för, måste ju ha en sån kväll under sommarnen i alla fall! Vi planerar inför vår bröllopsdag, fast vi flyttar den till den tredje augusti detta året eftersom vi jobbade det sjätte! En middag på tu man hand kanske ♥ För övrigt njuter vi av ledigheten och att vara tillsammans allesammans och jag måste säga det IGEN =) Vi mår riktigt bra just nu och det känns helt underbart! Vi har landat i såå mycket och första gången på länge efter den här våren med allt som vart så är det såå skönt att kunna njuta och må bra! Det känns nästan som lyx fast det e ju så man vill att det ska vara alltid!
 
Nä nu kallar tvätten som e klar och ska hängas upp och damsugaren vill ha sig en omgång! Får ta lite bilder nästa gång =) Ha det bäst alla där ute!!

Röjjartagen...

Då verkar det som om det börjar växa fram ett hem igen under all bröte... Oj oj oj va här ser ut och med saker här är överallt! Vårt sovrum börjar att ta sig, garderoberna är nu på sina riktiga platser... Nu är det röjjartagen på riktigt på Lomvägen! Förrådet har fått sig en ordentlig omgång av Roger idag, vi har vart en sväng på vinden men katten va varmt där va, ingen ide utan att man dött på kuppen! Men skam den som ger sig, så fort det går så ger jag mig upp dit igen, vi har tagit det värsta!
 
Imorgon ska vi försöka hitta på något trevligt tillsammans som inte har med städande att göra =)

Ner som en pannkaka & upp som en sol

Det var ungefär så jag kände mig i går, som en pannkaka... Misslyckad (för att jag inte är så bra viktväktare just nu) pisshumör & ganska negativ! Ja det är ju inte direkt jag i vanliga fall... Avslutade dagen med en rejäl huvudvärk och kände mig som en uppblåst padda! Magen stod i fyra hörn av mat & dryck! Att man aldrig lär sig???
 
Jaja alla ska väl ha en sån dag emellanåt... Idag känns allt mycket bättre =)  Vi har vart i stan & köpt tapeter till vårt sovrum, tvätten hänger ute & torkar, barnen e på strålande humör, solen skiner och det är varm och skönt ute så det kan ju inte bli bättre egentligen!
 
Ellioth tappade en till tand igår så snart e han tannalös =) Roger tyckte att det var superskönt att gå på semester igår & avnjöt en kall när han kom hem =) Grillat & cider för min del & däremellan slipades det tapeter och idag har min man spaklat alla skarvar... Känns så underbart att få göra iordning vårt sovrum precis som vi vill ha det! Lite lyx faktiskt!! Det blev vitt till fondväggen med istället för den gråa, kände nog att vi behöver ha vitt i det lilla rummet... Har hittat till kidsens rum med så nu är det på planeringstadiet =) Ett rum i taget...
 
Ha en trevlig helg på er!!

Projekt

God morgon gott folk!!
 
Här lyser flitets lampa =) Det blev inget IKEA i helgen utan vi fick skjuta upp det till veckan... Åh va irriterande för en varelse som jag! När det är något som kommit upp, en ide eller något vi ska göra så vill jag  helst att det ska hänt igår... Varför ska det funderas, väntas när det är något kul som händer?? Det fattar inte jag! Det kliade i fingrarna och jag var bara super frustrerad halva dagen igår! Jen & Milo kom och piggade upp mig på en lunch =) Det var supermysigt! Nästa gång får det bli en dejt på Stenlid så kidsen får hoppa lite studsmatta medans mammorna kan tjöta lite skit en stund =)
 
Herman kom & lekte med Ellioth och det verkade inte ens nöjda på kvällen efter en hel dag med lek, Ellioth ville följa med Herman hem då... Men nehe, det bidde ju lite väl sent. En annan dag!!
 
Jag & Pia gick lös på tapeterna i Loppans rum, det rum som vi ska ha sen. Vi rev utav bara den! Jösses vad det blir skräp av det! Men vi var duktiga vi och det känns i kroppen idag kan jag säga =) En paus med pizza & en jobbarcider senare fortsatte jag och gubben till sent in på kvällen! Det är fortfarande en del kvar i skarvarna på väggen mot Ellioths rum... Så jag vet ju vad jag har att göra!
 
Det e inte det enda som ska göras här inte! Har ju satt upp som mål att ta mig upp på vinden... Kanske skulle göra ett försök i dag.. Det e tråkväder ute och jag och ungarna ska ta en tur till stan för att köpa spackel & slippapper. Vi ska till Colorama o handla och då passar jag på att prata med dem om vad som behövs till att måla om vår sängram & pottskåpen... Är så sugen på att ge nytt liv till sängen och är duktigt trött på fulfurun! Älskar sänegn i sig så jag hoppas att det kan bli bra! Kollade även på ny säng till oss men jag vet inte om jag e sugen på en säng utan fotgavel... Det känns lite tomt för mig! Malmsängen på Ikea är snygg som attans men ingen gavel i fotändan och en bred kant runt om... Vete hundan om jag skulle trivas lika bra med den som den vi har nu!
 
Idag går min man på semester och det känns såå skönt att få hem honom! Så ikväll blir det nog grillat för att fira in hans semester =)

Välkommen hem älskade unge

Då var det bestämt att vår Alvin flyttar hem till oss på heltid ♥ Till helgen är det mammas första mammahelg så vi kör på med en gång. Alvin har tagit sitt beslut alldeles själv men har haft vårt stöd hela tiden och det känns faktiskt riktigt bra. han känner själv att han har tappat mycket vänner/flickvänner på grund av att han låser in sig på övervåningen och bara spelar, lyssnar på musik och är i sin bubbla... Detta är hans sätt att bryta en dålig vana för att det inte ska bli ett alldeles för stort problem! Måste säga att jag är jätte stolt över honom och han har skött detta riktigt bra! Igår var vi hemma hos hans mamma och han berättade själv för henne hur han kände och vad han ville. Det gick jätte bra! Klart att det var jobbigt också och laddat men han har landat i sitt beslut och han känns väldigt lugn i det! Känns helt underbart!!
 
Nu är vi i planeringsstadiet för hur det ska möbleras, inhandlas mm så på lördag går färden till IKEA =) Nya rum för oss allesammans så det blir en helt nystart för familjen Stehnson! WOW!!
 
Idag är det ett besök på jobbet, lämna Ellioth hos Herman så de får leka av sig ordentligt =) Kan behövas!! Jag & Lovis åker hem till mamma på lunch, fläderblomsplockning för att göra saft! Vi ska gå igenom farmors julsaker, dukar mm...
 
Igår lagade jag kåldolmar och kålpudding i långa banor och fyllt frysen med! Farmors underbara recept men på mitt vis =) Minns hur vi gjorde dem tillsammans och hur hon gjorde... Åh va jag saknar henne!! Men idag kan jag minnas med glädje & kärlek! Precis som det ska vara! Idag har hon satt en bulldeg på jäsning... Vaniljbullar så man har lite fika så här i sommartider, fast så värst varm verkar det ju inte bli men man har ju semester i alla fall så det gäller ju att njuta =)
 
I helgen firade jag och min älskade man 12 år tillsammans och man fattar inte riktigt vart den tiden tagit vägen... men det har vart 12 underbara år och vi satsar på många till....  ♥
 
Ha en bra dag på er!!
 
 
 

RSS 2.0