Kickstart!

Vilken underbar dag =) Solen skiner och jag har fullt med energi! Dagen startade klockan 6 när min son slog upp sina bruna <3 Älskade skitunge!!
 
Nåja mamman var vaken så det var väl bara att ta sig ur sängen =) Konstigt att man inte vaknar så av sig själv under veckorna?? Då är man såå morgontrött & snoozar halvtimmevis ibland =/
 
Fixade sängen, laddade en maskin tvätt, plockade undan påsken och bakade mitt underbara danska rågbröd! Är förtrollad <3 det är såå gott och såå enkelt att baka så det e inte klokt! Har lånat grannens format så överst på önskelistan står två 1,5 liters avlånga formar =)
 

Innan de åkte in i ugnen =)
 
 
Bröden blev helt ljuvliga & såå mycket bättre med rätt sorts mjöl =)
 
Sen bar det iväg till Kungsbacka och den här veckan i sällskap med Nett =) Såå mysigt!! Det är så roligt när man kan fortsätta peppandet i bilen hem efter mötet! Det gick super, bästa resultatet efter jul... - 0,9 kg!! Startar en utmaning i morgon med mättande mat i en vecka och är supertänd på nästa veckas resultat, en kickstart som jag hoppas kommer att ge ringar på vattnet! Vill ju såå oändligt gärna gå i mål innan midsommar! Köpte en inspirationskälla till mig själv & nu efter att jag bläddrat i den och kurshäftet med starta lätt & läst på lite så ska det bli jätte spännande och det finns flera spännande recept som jag säkert kommer att älska!
 
Min lilla juvel var ute & blåste sopbubblor nu när jag kom hem <3
 
 
 
Nu ska Marie Fredriksson åka på Alvins stereo och till de underbara tonerna ska jag sätta fart & städa lite =) Det behövs verkligen, har inte vart så mycket av den varan under veckan som vart både fantastiskt rolig men också jätte tuff!! Här är premiär på att hänga ut tvätt med =) Var inne hos Pia & lånade klädnypor för det var egentligen det jag skulle köpt på coop men det glömde jag ju givetvis av =) Tur man har snälla grannar <3
 
 
Ikväll kommer moder & faderskapet hem på grillning & vin <3 Ser jag verkligen fram mot & min make är ute och laddar batterierna hos Kenneth =) De meckar!!! Det är som ljuv musik i mina öron, äntligen har grabbarna hittat tillbaka till varandra och jag hoppas verkligen att de inte låter något komma emellan igen för de behöver faktiskt varandra & har saknat varandra! Ser fram mot att åka ut barnfria en dag för lite vin & bada tunna =)
 
Nu ---- STÄDA =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Annandag påsk

Njuter av den sista dagen på ledigheten, tänk att den gick så fort! Kan ju bero på att ett par dagar gick t till att vara sjuk =/ Annars har det vart alldeles underbart skönt! Jag känner i alla fall utvilad & det ska bli roligt att gå tillbaka till jobbet imorgon!
 
Haft sovmorgon & legat & läst lite innan jag tog mig upp ur sängen och gick en skön runda med Zelma =) Tog inte ut mig men det är skönt att sakta men säkert ta mig tillbaka efter febern! Ellioth är & leker hos Herman medans Lovis är hemma med mig... Saga kunde inte leka idag så då ville hon vara hemma med mig. Vi får se vad dagen har att erbjuda efter att tvätten är klar! Roger har lite att pilla med på toppen idag med innan den är klar... Jag behöver verkligen byta damsugspåse & ta mig ett varv med snabeldraken =)
 

Äggletning i Näs på påskafton!
 
 
Barnen hittade sina ägg & det gömde sig massa gott godis inuti!
 
 
 
Hemmagjord påskbuffé
 
 

Påsken i lite bilder =)
 
 
Solen skiner & idag blir det grillning =) Något vi älskar att göra!!
 
 
 
 
 

Påskdagen

Vilken otrolig vändning påskvädret tog! Njuter för fullt av solen, värmen och det ljumma vindarna!
 
Vi hade en oerhört mysig & lugn påskafton i näs med mycket godis, god mat och gott vin! Vi hamnade i soffan till Taken 2 allesammans och njöt av att bara ta det lugnt! Ingen av oss orkade med kortspel så det blev en tidig kväll och det var nog tur för när vi kommit hem var magkartarren ett faktum! En tablett, värmedyna och sittandes i soffan har min natt vart =( Alldeles för mycket gott på kort tid! Att man aldrig lär sig =) Ellioth vaknade flera gånger för att han hade ont i magen...för mycket godis & för lite mat.... Lovis vaknade & skrek, drömde och var lessen... Stoppade om henne jämte pappan och sen sov hon som en klubbad säl (det gjorde maken hela natten)...
 
Så idag blir det inget som inte är ok! Inget extra utan nu räknas det och nog övervägs vad som ska stoppas in i foderluckan! Har unnat mig en lång och skön promenad med Zelma på förmiddagen och det var stärkande och nu känner jag mig såå mycket bättre! Idag blir det massa barngos varvat med läsande i sängen!
 
Ikväll ska vi hem till Lomvägen 6 för att fira vår underbara Emmy! Ska bli mysigt!! Tänk att flickebarnet hunnit bli 16 år! Tänka sig att hon börjar gymnasiet till hösten... Undra vart den tiden tagit vägen??
 
Nu ropar min dotter på hjälp =) Papperhjälpen är på väg =)

Påskafton

Glad Påsk!!
 
Åh jag är verkligen så fantastiskt glad att jag lyssnade till min kropp & låg nerbäddad hela långfredagen! Idag känner jag mig såå mycket bättre & jag vet att det beror på att jag verkligen tog det lugnt igår & bara gjorde det jag orkade med! Hade jag trotsat feber och gett mig ut i duggregn hade jag nog vart totalt sängliggande och det hade det verkligen INTE vart värt! 
 
Vi grillade igår kväll och testade Mobergs egna marinad & jisses va god den var! Det var verkligen inte sista gången vi marinerar köttet i den! Min make kan grilla han, köttet smälte i munnen och rosé bean var ljuvlig! Riktigt mysigt! Alvin kom hem igår efter att vart & lanat i ett par dagar och det var så underbart att hela familjen var samlad! Roger åkte hem till Kenneth vilket inte var igår =) Undrar när han tänkt komma hem =) Blev nog bad i tunna och en & annan öl innanför västen! Roligt för honom att kunna åka iväg, det behövs att bara kunna släppa allt & festa loss ibland! Var ju inga problem när frun låg hemma med feber... Hade liksom ingen lust att hänga med!
 
Påskharen har vart här efter frukosten idag =)
 

Testade att köpa Anthony Bergs nya lakrits ägg just för att min Ellioth älskar lakrits... Men det var en mycket besynnerlig smak må jag säga! Det blir nog de äggen som ligger kvar längst i ägget =) Det  var inte Ellioths favvo heller för det var en mandel i och det gillar inte han. Nåja ett gott försök i alla fall!
 
Ska strax försöka dra mig upp ur soffan för att baka en ananaskaka att ta med ut till näs och en Janssons fast med kassler... En promenad med Zelma står med på listan att göra men det orkar jag inte just nu! Hoppas hon nöjjer sig med om en stund =)
 
Robin som är Rogers chaufför knackade precis på & hämtade nycklarna för att åka och hämta hem min fyllekajja <3
 
Ha en fortsatt trevlig påskafton!!
 
 
 

Långfredagen

Glad Påsk önskar familjen Stehnson!
 
Det ser ut att bli en lååång dag =) Här ligger vi nerbäddade i soffan med feber, hosta, en liten fröken som kräks slem och en Nisse med huvudvärk... Maken har ryggskott så påskhelgen kanske inte riktigt blev som vi hade hoppats på! Men vi försöker att göra det bästa av att ändå vara hemma tillsammans och göra det lite extra mysigt! Obligatoriskt är att ha alla täcken och kuddar i soffan & kolla på film tillsammans, man får välja varsin =) Vem vet vi kanske orkar med ett sällskapsspel under dagen med! På något sätt är det ganska befriande och stärkande att bara vara tillsammans och mysa! Underbar kvaltetstid med barnen som ger dem känslan av villkorslös kärlek och att de blir sedda och omhändertagna till 100 %! Det är minnen jag har från min egen barndom som jag vill ge vidare till mina barn <3
 
Har precis läst de två första böckerna om Femti nyanser och är fullständigt fast som alla andra =) Tänk att en bok kan påverka en så oerhört, skratta, gråta, rodna =) på samma gång!! Historien är helt otrolig och jag är såå lycklig över att jag hittat tillbaka till läsandet! Det är helt underbart att lägga sig tillrätta och förlora sig i böckernas värld! Nu i väntans tider på bok nummer tre tar jag och fortsätter att läsa om Mr Langdon som finns med i Dan Browns fenomenala böcker! Får se vad han tar med mig på för spännande resa den här gången! Jag är såå glad för att jag hittat till biblioteket, vilken oerhörd förmån man har att det finns!
 
Säljer alla 3 böckerna av femtio nyanser av honom.Bud från 150:- =)
 
Längtar tills den sista kommer in, den är bokad så nu går jag i väntans tider =)
 
 
Imorgon bär det av till mamma & pappa på kvällen för att njuta av påskens läckerheter! Håller tummar & tår för att alla ska vara så pass ok att alla orkar! Blir till att packa ner pyjamasar, snuttar, gosedjur, filmer & lite annat smått & gott som gör livet lite lättare när man är sjuk! Lite påskgodis kanske botar det mesta! Påskharen hittar säkert ut och lämnar något gott & ätbart!
 
Nu orkar den här mamman inte blogga mera =) Ha en goer långfredag på er så kanske vi ses under helgen!
 
 
 
 
 
 

Påsklov!

Long time no see...
 
Har vart ganska kass på att uppdatera bloggen =/ Tja det har kanske inte vart det som stått överst på listan just nu! Det har vart oerhört mycket som upptagit min tid. Nu njuter jag däremot av en liten ledighet över påsklovet tillsammans med mina underbara små! Jag hade ju turen att bara behöva ta tre dagars ledigt och få ihop 11 =) Me like alot!
 
Fy jag va med om en såå läskig grej nu på morgonen... Jag fick ett blodtrycksfall som inte var av denna värld! Stod inne i Pias hall & pratade med henne efter hennes op... Helt plötsligt kände jag mig grymt illamående, fick suddig syn & hela världen snurrade, fort! Jag var tvungen att bara sätta mig på golvet... Kändes som om jag var grymt full =) och som om jag var nära att svimma... Kände att paniken var på väg att komma och var bara tvungen att ta mig ut på trappan för att frisk luft! Satt där & andades en stund innan jag gick in till barnen igen... Var helt likblek i ansiktet och när jag kom in rann svetten om mig... Har aldrig vart med om något liknande innan så det känns läskigt! Nu har jag och de små ätit frukost, druckit en kopp kaffe och det känns lite bättre faktiskt... Hoppas jag slipper vara med om det någon mer gång! Känner ni igen detta?? Undra om det finns något man kan göra för att förhindra det??
 
Ska försöka ta mig ut med stavarna under dagen då Alvin är hemma och kan passa barnen =) Ikväll ska han till Felix och lana hela natta... Ny dator har han =) Köpt en alldeles själv med intjänade pengar efter dömningarna! Stolt som en tupp är jag!!! Han har nog fått sommarjobb si sommar med så då kan han köpa skärm & kanske ett skrivbord =)
 
 I eftermiddag ska jag hämta Theo & Herman på Solkulla! Mys på hög nivå! I morgon kommer en kär vän till mig & hennes barn på besök! Kan undra om jag ska göra mig en kladdkaka till kaffet?? Det låter inte dumt! Det var ett tag sedan sist men det är såå roligt att träffas och på något sätt  så känns det inte som det gått någon tid alls! Konstigt med en del relationer, en del kan gå evigheter & en del måste underhållas hela tiden??
 
Snart är det påsk och jag hade ju tänkt att fixa & pynta lite... kanske får jag ta och göra det idag?? Om jag orkar? Lite ris & ett par kycklingar ska väl inte vara så svårt att få upp?? Påsken firas hemma i Näs med la familia! Ser jag mycket fram mot! Älskar påsken, den är så otvungen på något sätt men en viktig högtid att fira! Ska nog ta mig till kyrkan på fredag... En dag med oerhört vacker musik!
 
Nä nu får jag försöka ta tag i mott liv och gå ut med Zelma i alla fall! Ha en bra dag på er!

Min egen prinsessa

Underbara fredag är äntligen här efter en mycket mycket tuff vecka! Jag känner att jag inte hunnit allt det som jag borde hunnit varken på jobbet eller hemma men man är ju inte mer än människa =)
 
Hade en jätte mysig gårdag trotts allt <3 Mamma & pappa kom ut på middag, stek blev det! Åh den blev super god! Matlåda både till mig & pappa! Kladdkaka till efterrätt och då kom Klingen & söta lilla Vilja =) Perfekt timing! Vilja hade vart hos frisören och var supersöt! Underbara lilla docka!
 
Lovis fick en födelsedagspresent av mormor & morfar och den var nog den allra bästa av allihopa! Har sällan sett min dotter så lycklig!!

Min alldeles egna prinsessa!
 
 
Mamma har vart på undersökning i Halmstad idag, kärlkransröntgen och den visade inget! Känns härligt! Hoppas nu de kan komma på vad som e galet!
 
Maken jobbar sent idag... typiskt en fredagkväll men sånt e livet! Blir kyckling & wokat idag =) Måste hålla mig till piontsen för morgon är det Kungsbacka med kidsen för maken jobbar... Får bli en tur om city och byta ett par byxor till Loppan och se om man hittar ett par till till sonen.... Det är hål på alla knän! Undra varför!!
 
Ha en trevlig fredag allesammans!!

Vår lilla påskkärring!!

Åh i dag är det Lovis födelsedag! Tänka sig att fyra år sprungit iväg såå fort! Mammas lilla Loppa är inte så liten längre =) För fyra år sedan på påskafton var vi inne på förlossningen nu och kämpade men det var såå häftigt! 12:25 tittade det ut en lite mörkhårig tös med långt mörkt hår 3795 gr och 50 cm lång var detta lilla knyte!
 
Grattis älskling!!
 
Vi väckte henne med Ja må hon leva och paket på sängen =) Försiktigt öppnade hon ett och ett, mycket viktigt att varenda tejp skulle bort =) Ha ha inte som Ellioth som river upp sina paket!
 
Mycket nöjd tösabit =) Nu blir det strax frukost hemma innan vi drar iväg till jobbet & förskola, skola! Ha en bra daga alla där ute!!
 
 
Morgongos med pappa & en hög med paketer är inte fel att vakna till <3
 
Wow ett pussel!!

Sparade det största paketet till sist =)
 
 Fullt koncentrerad & spelar numera musik heela tiden =) Rapunzel fick äran att åka först!!
 
Ute skiner solen och det kommer nog att bli en lika fin dag som igår! För ett år sedan var det med en ljuvlig morgon, det låg lite gnistrande snö på sina ställen men våren var på frammarsch! Det var med blandade känslor jag lämnade Lovis & Ellioth på solkulla den morgonen... Jag och pappa satt vak för farmor... Mamma kom och löste av mig vid lunch för jag skulle hem och hämta mitt lilla födelsedagsbarn och hem och fick härligt besök från Linköping <3....
 
Mamma & pappa kom ut på kvällen för att fira lilltösen, men vi hinner inte mer än att sätta oss för att äta en snabbkvällsmat då pappas telefon ringde.... Det var Karl Nordstömsväg som meddelade att farmor inte längre fanns med oss! En ängel hade vart & hämtat hem henne och det smärtar såå i hjärtat idag och ögonen bränner! En konstig dag men otroligt blandade känslor! Sorgen går inte över och idag är den som starkast på länge! Åh farmor vad jag saknar dig!!!
 

RSS 2.0