Snart helg!!

Äntligen fredag =)
 
Vårregn utanför fönstret och luften luktar gott! Finns väl inget som luktar såå gott?? Känns såå skönt när man tar klivet ut på trappen och tar ett djupt andetag och allt känns så rent! Vaknade supertidigt trotts spovmorgon och Loppan likaså så det var bara att traska upp och gå ut med Zelman innan gubben åkte! Fredagskänslan har infunnit sig & jag lyxade till det med ost på mackan =)
 
Har en halvtaskig natt bakom mig... Vi pratade om det på kommunhälsan... Att jag inte sovit en hel natt sedan Ellioth föddes (eller sen mitten av graviditeten) och det är ok tillfälligt och är det över en tid klarar man det men det är inte bra i förlängningen! Tja tillfälligt vet jag ju inte förstås om jag tycker att det är! Men det är yttre faktorer som påverkar (barnen) och det kan jag inte påverka mer än att jag tagit fram madrassen för att underlätta sömnen för de flesta familjen! Att jag har svårt att somna om ibland, tankar som skenar iväg nattetid osv är ju inte så mycket att göra åt mer än det knep jag redan har =) Nåja jag står på bena och mår förhållande vis mycket bra!! Det finns de som har det värre än jag!
 
Så lönen kom och gick... räkningarna är betalade, lånen är dragna och vi har mat på bordet =) Men jag tänkte att jag har faktiskt det helt ok =) Ikväll blir det fredagsmys & let´s dance, kan alltid vara roligt att se vad det är för folk som e med!
 
Väckte nyss sonen som ska till skolan..."Oj just det, satte telefonen på laddning men glömde starta den..." Den e fiiin! Nu ska jag ta itu med mina små troll och göra oss klara för förskola, fritids & jobb =) Idag om det inte regnar ska vi ge oss ut på promenad =)
 
Önskar er alla en härlig fredag <3

Tacksam <3

Vårsolen skiner in genom mitt fönster och jag njuter i fulla drag! Tar mig en liten stund framför datorn när barnen äter glass! Observera, BARNEN inte JAG! Jag tog mitt ett glas vatten & ett äpple =) YES! Måste få lov att skryta lite och faktiskt säga att denna veckan har allt flutit på mer än bra! Jag hoppas verkligen att det blir ett minus på lördag så man får lite cred för allt slit man gör!
 
Har vart med mina små och handlat efter jobbet & fyllt på tanken så nu kan vi både äta & köra bil! Dags att betala räkningarna ikväll =/ Urk det är väl ändå det keligaste som finns!!
 

Vårsolen är underbar nu och vårkäslorna börjar smyga sig fram! Detta tog jag häromdagen då jag gick på min rast nere vid viskan! En runda som ger otroligt mycket energi =)
 
   
Farmors orkidéer börjar åter blomma, de stod i full blom förra året. Den till höger fick hon när hon fyllde år <3 En jobbig tid där minnen och känslor svallar och kommer helt plötsligt över mig! Åh vad jag saknar henne <3 
 
 

Köpte dessa fina gympaskorna till Ellioth häromdagen! 199 kr det kan man ju verkligen leva med =) Har en son som längtar till gympan imorgon! Känns bra i mammahjärtat!

 
Min juvel spelade Wii igår kväll =)
 

Lovis badar med skum & ekorre (igelkott)
 
Åh vilken bergochdalbana livet kan vara emellanåt! Känslor som flyger runt och saker som händer runtomkring som påverkar en! Fick en chock igår när jag träffade en mamma vars son som är tre månader och fått cancer!! Livet är såå orättvist & jag är såå oerhört tacksam för att jag har tre friska barn & man <3 Älskar dem oerhört mycket! Denne lille gosse har fått en cancerform som är oerhört ovanlig och endast 6 barn föds med detta varje år. Med hjälp av cellgifter lycks de krypa tumörerna som sitter i vardera ögon men det ena ögat är så skadat så det kommer han inte kunna läsa eller se ansikten med... Jag blev så tagen och det var det jag tänkte på när jag gick till sängs den kvällen... Kunde inte ta blicken från mina egna underbara troll, vill krama dem och skydda dem så från allt hemskt! Jag lider så med denna familj och allt det de går igenom <3 Varma kramar!! Nu ska jag gå in till min lilla dotter och spela spel med henne och ta till vara på tiden innan maken kommer hem! Håller tummen för att han snart e hemma så jag kan få gå ut & gå i den underbara vårsolen & ladda batterierna inför veckans sista arbetsdag! Ha det så gott och va rädda om varnadra <3
 
 
 
 

Mittiveckan

Redan onsdag!! Fattar inte vilket skutt veckan gjort!
 
Igår var jag på hälsokontroll & gjorde en hälsoprofil på kommunhälsan... Ha ha jag gick nästan igenom besiktningen! Alla värden var mer än bra och det kändes ju jätte skönt! Men jag fick en 2:a, på konditionen! Japp trotts alla oräkneliga promenader så åkte jag dit på cyklingen! Shit jag måste ta tag i det här och nu har jag ett halvår på mig tills hon kallar mig igen så nu jädrar ska det börjas stenhårt =) Jag har ett halvår på mig att nå målvikt & få upp min kondition! Cykla, stavar & raska promenader ska göra susen, lite plankan för att få ner magcentimetrarna med... Kommer ju göra sitt att gå ner resten men måste nu öva upp lite magmuskler och ryggmuskler med!
 
Idag har jag vart på medarbetarsamtal... Det gick faktiskt riktigt bra så hoppas jag verkligen att det syns i lönekuvertet med!! Hade ju inte vart fel att få upp lönen aningen så man får mer till att hitta på roligare saker för, kanske en liten guldkant på vardagen!
 
Det var riktigt skönt med en tidig dag efter två lååånga så i eftermiddag ska jag mysa med barnen! Kanske en glass i tv-soffan framför en bra film <3 Älskar att njuta av mina tidiga dagar!! Ska åka en tur om Karlssons för att se om vi hittar ett par skor till Ellioth för hans gympaskor e nog aningen för små... Han klagar på det på gympan så vi håller tummar & tår för att vi ska hitta något par! Värst vad klockan rusade, nu måste jag åka med min lilla Loppa för att hämta gossen!!
Ha det gott!!

Fredag!!!

God förmiddag på er!
 
Finaly fredag!! Den underbara fredagskänslan har infunnit sig trotts att vi var lediga igår =) Kan leva med detta sportlov!!
 
Igår fick barnen egentid med sin pappa <3 De åkte vitt volvo & kollade på bilar och köpte atomatolja till pappans bil och skötte sig exemplariskt! Skönt!! De var och köpte verktyg & slangar på Swedol och det var ju extra spännande för där hade de inte vart =) Lunch på McDonalds, stackarna det har de fått tre gånger den här veckan!!! Tror knappast att de lider =)
 
Jag däremot fick egentid med mamma och vi åkte till the yellow store!! Wow det var ju inget folk där och vi kunde gå och strosa och kolla på allt i lugnan ro och tjöta en massa goskit =) Såå härligt och det var precis vad jag behövde!! Jag hittade allt jag skulle ha och nu är nästan alla Ellioths paket inhandlade till hans födelsedag!! Känns såå skönt att ha ett födelsedagsbarn avklarat!! Blev supernöjd och kan inget annat tro än satt det kommer min son med att bli!
 
Hade planer på att åkt till Klitterbadet idag när pappan är ledig men dotera har dragit på sig en rejäl förkylning och snorar och nyser hela tiden =( Lite lätt glansig i de bruna med så det var bara att lägga på hatthyllan! Tur att man inte sagt något!! Ellioth och jag ska på födelsedagskalas till Charlie ikväll, pizza & filmkväll och det ska bli supermysigt tycker även jag!! Hoppas så att det kommer att gå bra för Ellioth med, nu är vi där första gången och man kan ju inget annat än att hoppas att det inte blir den sista! En sväng in till Hajen med make & barn blir det med för att köpa Dusty-planet till födelsedagsbarnet, kaffe & toapapper i eftermiddag så är vi redo för kalas!
 
Roger har vart nere på returbilen i Falkenberg nu på morgonen för att köpa någotvaddetnuvar till hans bil... mer olja så nu väntar vi på att han kan komma hem och mellanlanda så frun kan gå ut med hunden... En ganska skön fredag faktiskt och jag tror till och med att jag ska slinka ner i sängen en stund till och läsa ett kapitel eller två! Så lyxigt!! Tänk att jag kunnat glömma/förtränga hur härligt det är att läsa!! Oj vad jag inser hur mycket jag saknat det! Barnen är fullt upptagna med att leka, spela tv-spel och skratta tillsammans - ÄLSKAR DEM <3
 
Ha en skön fredag!! För det ska jag ha!!

Gästjobba =)

Dimman ligger tjock över oss och jag måste nog säga att jag är lika dimmig jag! Haft två nätter som vart skit!, Förra med dålig sömn, mardrömmar och jag har vridit mig & vänt mig i oändlighet!! Denna natten känns som om jag inte sovit en blund ända till 03:00... Sen slumrade jag nog lite i alla fall när jag bytte säng och la mig uppe i Ellioths säng. När klockan ringde ville jag bara dra täcket låångt upp över öronen! Ångrade mig djupast att jag skulle jobba idag!! Men helt otroligt nog har jag lyckats jobba & faktiskt mår jag helt ok! Ellioth är lämnad hos Herman och var helt toklycklig över att få leka med sin bästa kompis! Lovis är stationerad med clementin vid hennes tv & en mycket nöjd tjej =)
 
Jag kollar lite os... Ska gå och lägga mig en stund och läsa faktiskt innan jag funderar över vad vi ska laga till middag idag! Lite idetorka men jag ska nog fundera ut något bra mellan läsningen, tvätt & att bara få mysa med min dotter! Jag hoppas på att få gå en runda när Roger kommit hem, när han nu kommer hem & jag håller tummar & tår för att han kan vara hemma med oss torsdag & fredag!! LYX!!!
 
Hade en mycket mysig tisdag måste jag säga =) Hela förmiddagen låg jag i sängen & läste, läste och läste!! Såå länge sedan och det var såå lyxigt!! Barnen kollade på Netflix & var helnöjda! Var ute med Zelma en snabbis på förmiddagen, innan det bidde lunch. Marie & Alva kom ut vid 2 och det var tre mycket nöjda barn som lekte, lekte & lekte!! Mammorna satte tänderna i kanelbullar & kaffe och satt & bubblade i köket! Precis vad jag behöver på en ledig dag! Mannen kom hem & de åkte hem till sig och jag knöt på mig skorna för att gå runt strängen med Zelman!! Egentid och balsam för själen!!
 
Nä nu drar jag täcket upp över öronen och sjunker ner i min bok!!

Sportlov

LOV!!! Såå underbart att vara lite ledig med barnen på sportlovet! Imorgon har jag tagit semester för att kunna vara hemma med barnen! Idag har vi sportat =) och jag har haft en riktig kvalitetsdag med barnen idag! Vi har vart på Klitterbadet med Janice, Christoffer, Theo, Nett & Vilja =) Såå mysigt och barnen var fantastiska! Ellioth var helt grym idag, simmade utan puffar jättemycket och testade på vad han vågade... Han var mer under vattnet än över, simmade två hela simtag i följd =) Det var en fröjd för mammahjärtat! Lovis åkte vatten ruschkanan 511 gånger =) Som en lite fisk i vattnet!! En kanondag helt enkelt! Det var jobbigt att köra dock... Jag körde först, Nett var efter mig och Christoffer lååångt före =) Mådde inget vidare, har absolut inget lokalsinne fast jag åkt till Klitterbadet tusen gånger men det är jobbigt att köra bil när jag inte är i fas med mig själv... Motorväg e jobbigt och när jag inte är 100 % säker på vägen, då kommer paniken smygandes =( Men jag lyckades hålla mig i schack tills vi var framme, sen skakade benen... Men jag lyckades & jag hittade =)) Hatar den jävla panikångesten!!!!
 
När vi kommit hem blev det kaffe hos Nett & tjejsnack!! Tänk om man kunde ha det såhär hela veckan =)
 
Kvällsmaten åt vi hos Christoffer & Theo medans Janice jobbade... Jätte mysigt och barnen lekte, spelade & roade sig! En skön promenad hem & Lovis fortsatte med mig & Zelman =) trevligt med lite sällskap på kvällsrundan!
 
 
Var bara tvungen att ta kort på en av roserna jag fick av mitt hjärta på alla hjärtans dag <3 Vacker!!
 

GULD!!!

Kvällen på er!
 
Vilken otrolig OS-yra!! Vilken fantastisk prestation av vårt svenska landslag =) Helt underbart & såå roligt att titta på!
 
 
Våra OS-hjältar!!
 
 
Igår var vi hos Nici & Foffe =) Thaimat & mellomys med Key & familjen Altesson-Kling <3 Jätte mysigt och trevligt var det, precis som det ska vara!! Sent blev det och det märktes i morses på mina barn! Jag vaknade 5 och kunde inte somna om =( E det inte typiskt bara för att det var den första natten som jag slapp ställa klockan! Många hjärnspöken och jag har haft svårt att sova den sista tiden =( Jobbigt och det ligger under ytan och pyr! Jag försöker att hålla modet uppe och att hålla mig samman men det känns att våren är på intågande! Såå blandade känslor så det e inte klokt! Smärta, ont, lesset, hjärnspöken, vårkänslor, vårrus, spirande knoppar som väntar på att brista.... Många tankar inför årsdagar som kommer <3 Det är såå jobbigt och det påverkar mig mycket!
 
Tanken var att jag & mamma skulle vart iväg på Gekås idag för inköp av födelsedagspresenter, jag skulle bara checka in vad vi kanske ska hitta på. Jag har en plan men vill ändå kolla vad som finns innan man handlar... Pappa skulle passat barnen men han har dragit på sig en förskulning och måste orka jobba veckan ut för han är inte på sitt vanliga jobb så det är ju jätte viktigt! Det har vart en seeg dag hemma istället... Nåja det går fler tåg! Vi hinner med det!! 
 
Mitt hjärta har äntligen kommit hem <3 Jobbigt när han e iväg när jag e down... Mer tid till att grubbla och jag har haft världens mest fantastiska barn denna dag! De har lekt precis hela dagen, fantasi & kreativitet har flödat och inte ett kivandes och det värmer mammahjärtat!! Nu badar de och blir rena så snart blir det pyjamas på och mys i soffan innan det blir läggdags!!
 
Ha en go kväll & natten på er!! Själv ska jag försöka sova <3

JAAAAA!!!

 
Olympiska mästare =) Kan inte bli bättre!!!

Alla hjärtans dag!!

Hjärtan 3-pack
Glad alla hjärtans dag!!
 
Härliga underbara fredag!!
Nu har jag landat i soffan en stund efter en härlig promenad med Lovis & Zelma. Såå underbart väder, lite disigt men solen skiner igenom emellan åt. Lovis hade roligt och trampade i alla isiga vattenpussar, det knastrar underbart! Hon är duktig på att gå min lilla Loppa & vi gick hela kalle-varvet =)
 
Fick en härlig present av Ellioth nu på morgonen <3 Glad hjärtans dag mamma! Älskar dig <3 Mitt hjärta svämmar över av kärlek till min underbara skatt!!
 
 
 
Trotts att veckan vart mycket tuff så är den äntligen till ända! Nu tar jag helg!! Det känns helt underbart! Jag & Lovis ska vara lediga och åka till Eklöws för lite påfyllnad och sen ska vi nog ta & städa lite inför helgen =) Nu är vi lediga ända tills på onsdag och eventuellt mer än så... Det beror på om verksamheten tillåter flex... Ett perfekt sportlov tycker jag! Såå härligt att min ledighet äntlige gynnar Ellioth med!
 
Har inte hunnit blogga så mycket under veckan för det har vart mer än fullt upp! Det har i alla fall blivit en härlig runda runt strängen med Zelma. Det var ganska skönt efter att jag tryckt i mig kanelbullar till mellanmål igår kan jag lova, jag fick använda mig av bonusar till kvällsmaten! Mens för tredje gången inom fyra veckor känns fördjävligt!! Jag önskar så att det kunde stabilisera sig! Sugen på allt som finns, svullen som hejjsan... Men jag tyckte ändå att jag löste gårdagen ganska bra med te, macka & yoghurt & frukt. Känns helt ok! Klarade att stå emot en minimagnum nu på morgonen när Lovis ville ha en glass efter morgonpromenaden =) Det är skitjobbigt men en dag i taget så ska jag banne mig fixa den här resan med =)
 
Os-febern är i full gång och jag försöker att se så mycket som det går... Det är mycket som man missar som går på kanaler som man inte har =( Tar igen lite nu!!
 
Gubben ska jobba hela helgen... Imorgon blir det Kungsbacka med trollen & Nett... Återstår att se hur det går =/ Hoppas på att vi kanske kan åka ut till mamma & pappa mot kvällen så slipper vi sitta själva =) Mello på kvällen & lite mys är väl aldrig fel!

Ha en go fredag!!
 
 
 
 
 

En dag i taget!

Första dagen gjord i veckan, har en lång vecka framför mig trotts att jag är ledig på fredag... Tre långa dagar men mycket möten och saker som måste uträttas efter en vecka hemma... Nåja det är bara att göra en lista & bocka av allteftersom!
 
Fick hämtat Ellioth tidigt igår i skolan då de ringde efter mig efter en intendent =( En mycket lessen kille och ett ont mammahjärta! Så hem & hämta Ipadden trodde jag för att ha en kille på jobbet, men storebror va hemma. Ellioth fick gärna vara kvar hemma och det var han inte lessen för... Tillbaka till jobbet & ännu flera möten... Nu är det Alvins tur med huvudvärk och magont =( Hopp i sängen och bara ta det lugnt så får vi hoppas att han kryar på sig fort!
 
Det var skönt med en långmorgon i lugn & ro men frukost hemma! Min Nisse har i alla fall börjat att äta & det känns såå skönt! Då kanske han kan börja hämta upp vikten som rasat av honom! Blev något bestört när han tog på sig brallorna igår och de bara hängde som en pössäck på honom =(
 
Nähe då var det dags att klä på mina troll, borsta tänderna & komma iväg! Har en motvals dam så det kan ju ta en stund att övertala henne... Vill inte vara på Solkulla idag, vill till mammas jobb =) Kul nästan jämt!! Ha en bra dag!

Alltid redao!

Kvällen på er!
Barnen badar & det är ett ljuvligt ljud av samspel & lek =) Älskar att sitta & lyssna till mina barns lek, de leker otroligt bra tillsammans och har en fantastisk fantasi! Man blir lite full i skratt när man lyssnar till alla funderingar och hur de pratar med varandra!
 
Vi gör oss redo för att återgå till jobb imorgon, har förberett Ellioth & kollat upp vad som hände & fötter till veckan men det ser ut som om det blir en lugn vecka med tema värdegrund! Ellioth verkar nöjd med att gå tillbaka imorgon och det känns skönt, det var han inte i förmiddags när vi pratade... Vi hade en mindre bra frukost men lite psykbryt här & var men vi redde upp det och det blev ett gott samtal och en mysig stund i soffan. Han har faktisk ätit riktigt bra idag, både lunch & kvällsmat så mammahjärtat känns varmt igen =) Är inte såå orolig och det får gå som det går och det är egentligen bara att hålla alla tummar & tår för att det ska bli en bra vecka vi har framför oss!
 
Jag ska ansöka om en semesterdag på sportlovet =) Blir det som jag tänkt så går har tre korta femtimmarsdagar och det kan man ju inte klaga på! Tänk att det snart redan är sportlov, det var ju nyss jullov! Fattar inte vilket rasande tempo dagarna flyger fram i!??? Blir änna lite mörkrädd! Är det så här fort livet susar på?? Vill suga i mig alla minnen och alla upplevelser på en enda gång!
 
Idag gjorde jag en middag jag inte gjort på evigheter, ungspannkaka. Mest för att det kostar så mycket pp, att det är såå gott & att jag inte känner mättnadskänslan.. Samma som pannkaka =( Och med facit i hand så kommer det nog ta lika lång tid tills nästa gång jag ska äta det, det är inte värt det! Dels räknade jag fel... Huvudet under armen så det blev 17 pp istället för 11 som jag tänkt & haft råd med i min budget... Nu blir det sträckbänken resten av veckan!
 
 
En utlsagen Hellner =)
 
Då har vi tagit vårt andra OS-silver =) Marcus Hellner på skiathlon 15 km+15 km =)) GRATTIS va roligt!! Det var grymt spännande!!
 
 
Så... nu ligger barnen i bingen tittandes på Madicken! Kom just på att jag måste läsa en saga för miniman som jag glömt... Han lånade den på bibblan och den ska tillbaka imorgon! Så kan det gå! Ha det bäst!!

Lördag!!!

... Melodifestivalen 2014. Biljetterna släpps i slutet av oktober
 
Vi fortsätter våra mellokvällar =)
 
Älskar melodifestivalen, det är en folkfest och bra tv! Tycker dock att programledarna är ganska B detta året...
Men kvällens deltävling var grym & Sanna är såå bra, en helt underbar låt! Martins låt var med fantastiskt fin och han gick ju i alla fall till andra chansen... Det var många bra låtar till skillnad från förra veckans deltävling!
 
 
Grattis Sanna!!
 
 
Till Ellioths stora lycka äntradeäntligen den store Bananen scenen =)
 
 
Min underbar skatt
 
Fortfarande ingen matlust på den gossen, två mackor hos mormor & morfar idag, lite glass & nyponsoppa... Det e ju inte så illa men det är allt =( Det återstår att se hur morgondagen går om hur jag ska göra på måndag men han är i alla fall piggelin =) Men det låser sig när han ska äta... Stackars lille gosse! Stackars mammahjärtat!!
 
Har haft en ganska bra lördag, frulle med kidsen & en promenad runt brandstationen innan vi åkte till Kungsbacka för möte & vägning... -0,8 så jag ska väl känna mig ganska nöjd, det går neråt igen och det är ju det som är det viktigaste!! Barnen var fantastiska! Känner mig peppad inför veckan som kommer & nu ger vi järnet! Hoppas på lite promenader till veckan & friska barn!!!
 
Därefter åkte vi till mormor & morfar och barnen fick morfar för sig själv för en liten stund! Jag & mormor åkte till stan & kollade lite på kläder =) Det bidde två tröjor på rean =)) & ett par jeansleggings!! Tack snälla mamma <3 ganska trötta åkte vi tillbaka till mamma & fikade! Det är mysigt att få bli lite ompysslad och få ta igen lite snack efter sjukveckan som vart!!
 
 
Hemma igen blev det OS och Charlotte Kallas silver!! Wow va hon e grym!! Blödig som man är fäller man en tår när man kollar på prisutdelningen! Skyttet gick ju tyvärr inget vidare men bättre lycka på jaktstarten! Hoppas på en söndag i soffan med OS och jag ska försöka göra lite husmanskost så kanske min gosse äter!
Håll tummar & tår!!
 
Sitter själv i soffan och kollar på Irene Huss och sappar ibland över till QX-galan =) Ensamt romantiskt med levande ljus och en stooor chipsskål!!
Maken har krupit ner i sängen för han ska upp mitt i natten & jobba... Barnen ligger i sina sängar och jag hoppas på att de somnar snart de med! Lyxig egentid =) En mycket nöjd mamma efter en vecka hemma med vabbande! Det krävs inte såå mycket men oh va det är härligt att bara få vara jag om än för en kort sekund! Snart vet jag att det kommer ett par tassande fötter i hallen och en gosse som vill krypa ner på madrassen och sova jämte mammans säng <3
 
Måste få berätta en rolig företeelse min dotter har för sig om natten... Det är ett år sedan snart som hon slutade med napp!!! Men hon suger fortfarande, på tungan, halvt utstucken mellan läpparna ligger hon & snuttar, samma sövande ljud!! Ha ha jag blev såå full i flabb när jag kom på henne!! Inte konstigt att tänderna inte går helt tillbaka!
 
Har en annan glad överraskning
<3 Nu är Alvins adress överskriven på Lomvägen 23 <3
Äntligen är hela la familia skriven på samma adress =)) Wow vilken lycka!!
 
Nä nu åker filten på och datorn under bordet...
Sov gott allesammans <3
KRAAAAM
 
 

OS

os 2014 i sochi ttr har nu reagerat pa beslutet
 
Idag smäller det!! Klockan 17 går invigningen av stapeln!!!
Wow det ska bli så häftigt att se!
Blev dock lite besviken idag, det var inga sändningar från några tävlingar alls idag...
Såå typiskt när det är en sån regndag!
 
Vad 17 ska jag hitta på idag?? Städa barnens rum kanske??
Där e såå dammigt så det e inte klokt, lego överallt, småplock överallt så det krävs en del sorterande först innan man kan damma eller ta in snabeldraken...
 
Fina fina Sofie ringde mig halv 9 idag & rågade hur läget var =) Hon undrade om jag ville att hon skulle komma över och passa barnen så jag kunde gå ut med Zelma! Underbara =) Klart att hon ville, inte hade jag lust att dra ut två barn i regnet, det räckte med att vi blev pisseblöta!
Var över hos Sofie med ett gäng bullar, kanelbillar & en halv limpa igår som tak för hjälpen och hon blev så glad!
 
Pratade med 1177 igår, om Ellioth... Han är fortfarande inte bra, igår kräktes han igen! Kanske inte så konstigt efter att tryckt i sig 4 kanelbullar... Han var superhungrig och det var ju supergott! Stackarn!! Paniken växte ju mer ont i magen han fick och då går det inte att stoppa...  Idag hade han diarré och vågar inte äta, livrädd för att få ont i magen, livrädd för att kräkas... Små portioner och ofta, vätska ofta och lite... Fortsätter det så får vi söka så han inte blir uttorkad... Usch vad maktlös jag känner mig och fy farao va jobbigt det är! Ringde jobbet och berättade hur läget är och förbereder mig mentalt för att jag kanske blir hemma en tag i nästa vecka med
=( Roger är tack och lov tillbaka på jobbet och ska jobba hela helgen! Vi får håla alla tummar & tår för att det ska bli bra!
 
Så så är läget här... Ingen rolig update men vi kämpar oss igenom det och hoppas på en förbättring!

Hela familjen samlad igen!!

Sitter i tv-rummet och njuter av att lyssna till mina barn och deras pappa spelar monopol. Jag åkte ut ganska fort, blev totalt ruinerad... Barnen har väntat hela dagen, meningen var att vi skulle spelat efter jag vart ute med Zelman men då råkade jag få en hel massa andra saker att göra =)
 
 
Flitets lampa har lyst i vårt kök idag! Jag har piggnat till, vart grymt rastlös och tog & bakade lite... Mannen fick åka en sväng till affären för att komplittera lite ingredienser...
Det blev underbart goda Skattkärrslimpor & äntligen blev det bakat brödbullar...
 
 
 
 
När jag ändå höll på så blev det kanel & vaniljbullar med!!
 

Vår Alvin har äntligen kommit hem från sin mamma <3 Har saknat honom så det känns riktigt skönt att ha honom hemma igen! Han valde att stanna där tills vi var bättre så det slipper åka basselusker fram & tillbaka. Han är otroligt omtänksam och det värmer i hjärtat! Man har lyckats ganska bra då =) Kändes som om han med tyckte att det var skönt att komma hem och sen att det blev hembakta brödbullar var ju inte fel! Nu ligger han & Emeline på hans rum & spelar spel på datorn... Härligt att ha dem här!
 
Nu har Os startat i Suchi och idag gick kvalen av konståkning av stapeln, hade planeerat att se det idag men jag hade ju annat för mig så jag tittar lite nu mellan tandborstningar och pyjamas... Är grymt fascinerad av konståkning och gillar att titta på det. Gillar OS över huvud taget och gillar att titta i lagom dos. Imorgon är invigningen och den tänker jag se, Roger ska jobba och det blev troligtvis övertid... Tv:n för mig själv =) Han ska jobba på lördag med så nu håller jag tummar & tår för att mina barn ska hålla sig "friska" nu och inte mer bakslag så jag & ungarna kan åka med Nett till Kungsbacka & väga oss!! Ellioth har inte haft någon större matlust under dagen, nästan en macka till frukost, en glass och middagen var inte te att tänka.... Men 4 bullar var nemas problemas att stoppa i sig! Så i slutändan kan mamman inte klaga!
 
Barnen ligger och kollar på flygplan och jag ska strax bädda ner mig för ett välförtjänt soffhäng till nybyggarna & två avsnitt av Revenge!! Har längtat hela veckan efter förra veckans avsnitt... Undra hur detta ska reda upp sig??

Not again!!!

Jag tror jag dör en smula!!!
 
Fy farao vilken natt... Ellioth vaknade vid halv 1 & hade jätte ont i magen och var ledsen... Efter en timmes kämpande, kräktes han!! IGEN, det är inte rättvist alls det här!! Fick i honom lite vatten i alla fall och han somnade framåt två i vår säng. Oroligt och fäktandes fick jag lagt honom på madrassen igen efter 4, då hade jag inte kunnat somna ännu! Det är inte lätt med en "liten" virvelvind i sängen!! Lite surmulen somnade både han & jag.
 
Det var ganska skönt att vakna själv, ta en dusch, vika lite tvätt och bara vara ifred en stund. Fick till & med läst tidningen =) Nu kom min troll upp och tv:n åkte på... Kaffe & frukost i framför tv:n får det bli och jag hoppas innerligt att min Nisse kan få i sig lite & behålla det så den här skiten är över! Tänk om man bara kunde ta över...
 
Så jag får väl säga som resten av veckan, det blir en dag i soffan med film & spel... En & annan glass, ungspannkaka och goa täcken =) Det bara är så att man måste ta till det lilla extra för fy katten va det är tråkigt att gå hemma med sjuka barn!!
 
Ha en bra dag!!

Farfar

Panduro Hobby - Omonterad stämpel hjärta
 
Den 5 februari 1915
föddes min otroligt älskade farfar!
 
Han var min bästa vän och han ställde alltid upp för mig!
Skämde bort mig när jag behövde det men han kunde ändå säga till mig när jag behövde det!
Vi hade ett särskilt band och han älskade mig, jag var hans lilla Kicka!
Idag skulle han fyllt 99 år!
 
Han älskade att umgås, familjen betydde allt för honom. Han var min farmors själsfrände och den som höll ihop henne. Han var en otrolig människa på så många sätt, en gammal själ som levt många liv, kunde såå mycket! Han var målare och var grymt duktig, noggrann och slarvade inte. Han hade alltid 10 järn i elden, han var hiad, rastlös och ville ha att göra jämt!
Finns hur mycket som helst att skriva...
 
Farmor önskade såå att Roger skulle fått träffa honom, hon tyckte att de var så lika och jag kan inte annat än att hålla med henne =) Men farfar gick bort den 27 augusti 1999, den absolut värsta dagen i mitt liv! Minns allt som om det vore igår! Men jag är otroligt glad över att jag fick ha honom så länge som jag fick, jag hann ta studenten, ta mitt körkort och fylla 20 år!
 
Var du än är så vill jag säga GRATTIS farfar!!
Jag älskar dig

Torktumlare & trött

God eftermiddag!
 
Lite bättre för varje dag =) Barnen börjar bli lite piggare och det märks just för att man inte har någon ork själv kan jag tro... Har fruktansvärt ont i magen och magen går runt som en torktumlare... Inget vidare faktiskt så det är soffläge. Det är konstigt att hur mycket man än vilar så är kroppen ändå dödstrött... Gör man något blir man ännu mera dödstrött så det är lika bra att göra så lite som möjligt! Får roa oss med film & spel =) Idag är första dagen som Ellioth äter!! Frukosten ratade han men pulvernos & icas köttbullar det slank ner! Det är såå otroligt vällagad mat som serveras just nu =) Kulinarisk och full med vitaminer & nyttiga ämnen.... Roger är med hemma med hög feber och värk i kroppen =( Så här har vi sjukstuga för hela slanten!
 
Idag gick jag och Lovis ut med Zelman och det var faktiskt riktigt skönt att komma utanför väggarna och andas in frisk kall luft! Efter maten åkte vi och handlade och då slank det ner lite krya på sig saker för att boosta upp la familia!!
 
 
 
Så nu en kopp kaffe, en magnum & Flygplan med mina hjärtan!

Filmtajm!

Ljusen lyser upp mörkret här hemma och vi gör allt vi kan för att mysa till tillvaron! Idag har vi även testat ljusens andra förmågor... När vi spelade Ellioths bilmemo lutade sig Lovis över och det blev lite hår bränt =( Lite läskigt & fy vad det luktade illa! Har förmodligen en unge som är lite mer försiktigt när det kommer till ljus! Tur att det inte blev värre!!
 
Ellioth har inte kräkts mer men han har ingen som helst matlust, en halv macka & en halv riskaka är allt han fått ner idag... Hoppas på att det slinker ner lite varmkorv & potatismos till middagen ikväll i alla fall! Vi har kumperat på soffan under täcke större delen av dagen och har hunnit med en del filmer & en del spel!
 

Dagens skörd =)
 
Förbereder mig mentalt för att stanna hemma resten av veckan men vi får väl se, håller tummar & tår för att vi ska bli bra & att jag inte åker på det... Har vart totalt väck på förmiddagen och var helt övertygad om att nu jädrar smäller det men jag har klarat mig! Lite kaffe & macka gjorde susen & jag har till och med fått städat badrummet vilket känns såå skönt! Nu e basseluskerna borta därifrån i alla fall =)

Nåja nu blir det matlagning & hoppas på att jag får väckt min kärlek som somnat i soffan, trött efter dagens sjukgymnastik & tandläkarbesök efter jobbet... Det tar på en att vara i bassängen!
 
 
 
 
 

Såå sjuk =(

Oh my god!!!
 
Vilken fruktansvärd eftermiddag & kväll vi hade igår =( Mitt mammahjärta blödde när jag såg hur sjuk Ellioth var! Fy jag blev nästan rädd för vad denna tunna lilla kropp skulle hantera... Min lille gosse kräktes flera gånger i timmen mellan halv 4 & 11 på kvällen och tårarna rann... "Jag kommer aldrig bli bra igen" och ja det är ju precis så man känner sig när man är såå sjuk! Stackarn!!
 
Tillslut somnade han av ren utmattning och sov till 2, då ville han ha vatten så vi gjorde ett försök! Åh han fick behålla det! Såå underbart och sen slocknade han och sover ännu... Tror att jag har en hungrig kille som vaknar snart...
 
Jag måste säga att jag känner mig mycket svajjig i magen, om det är inbillning eller magsjuka det vet jag inte! Men fyyy jag vill inte, trodde i min dumma enfald att det kanske var det jag hade i söndags när jag låg helt utslagen på soffan hela dagen med ont i magen och illamående... Men efter Ellioths gårdag så vet jag inte... Man blir ju väldigt berörd med så jag håller tummar & tår för att det ska vara över för denna gången!
 
Planen för dagen är soffläge, bra filmer och en del spel ska vi nog klara av, bara man håller sig frisk... Annars blir det bara film =/  Ett stort tack till underbara Sofie som var ute med Zelman igår eftermiddag =) Härligt med hjälpsamma grannar!! Mest tacksam var nog Zelman =)
 
Nu blir det frulle med Loppan i soffan! Ha en bra dag med er!!

Lunch

Hade världens beslutsångest över vad jag skulle laga till lunch idag... Hade ingen vidare lust till att laga något anacerat... Barnen fick pannkaka & jag testade att göra en viktväktaromelett... Den kostade mig 6 pp och den var godare än den såg ut =)
 
 
Nåja jag får väl se hur jag gör nästa gång, kanske mindre vatten och fler ägg?? Jag är inte så belevad inom omelettvärlden men en gammal hund kanske kan lära sig med =)
 
Räknade ut vad mina pannkakor kostade med, 2 pp så det åkte ner två st =) Jag fullkomligt älskar pannkaka!!
 
Min Loppa år en och en halv... Ellioth som annars kan äta 511 st åt tre stycken??  Jag undrar vart detta är på väg eller om det bara en dålig matdag?? Tur att jag sa att vi skulle vara hemma idag & imorgon så får vi se vart det leder! Jag kan verkligen stanna hemma med gott samvete!!
 

Spel =)

Sitter i soffan med två små juveler & spelar det ena spelet efter det andra =) Vi tar dagen som den kommer och försöker att göra det bästa av att vara hemma i karantän! Jag mår bättre idag & tur är väl det så jag har ork för mina små! Lovis verkar bättre med medans Ellioth är lite halvloj... Vi får väl se vad som händer & fötter, han har ingen vidare matlust alls så vi tar det lugnt med maten idag...
 
 
Här spelar vi labyrint, ett spel från när jag var liten =) Jag minns att jag tyckte att det var jätte roligt & lite klurigt! Jag & Alvin spelade det mycket när han var liten och Ellioth tyckte med att det var roligt! Det tog ett par gånger innan han förstod hur det fungerar och det är ett spel man verkligen får gnugga energiknölarna! Det märks att Lovis är lite liten ännu och hon har svårt att förstå var hon ska gå, hur vägarna går... Men övning ger färdighet och jag tror inte att det dröjer länge innan de kan spela utan att jag behöver hjälpa =) Sådana här dagar som  ger mammahjärtat en extra puff, när man kan & har tiden för att vara med barnen och där de kan få bestämma vad man ska göra =) Vad brukar ni göra när ni är hemma & vabbar?? Jag tycker det är perfekta dagar där man gör det lite extra mysigt! Bakar eller spelar spel, tittar på film & försöker att njuta och bara vara.
 
Just nu pusslar Lovis sitt nya pussel med prinsessor =) Hon älskar det!! Det är ett pussel med 100 bitar & det är lite extra roligt att varje pusselbit är unik & inte den andra lik! Det är till och med olika storlekar på bitarna =) Hon börjar få en del pussel att bita i och det är såå roligt! Tror hon kommer bli som sin mormor & sin mamma när det kommer till pussel =) Vi har alltid pusslat mycket och det finns en liten samling med pussel i näs både med 1000 & 2000 bitar vad jag kommer ihåg!
 
 
 
Vi har spelat barnmonopol med vilket är ganska roligt =) Barnen lär sig ganska fort vilka regler som gäller och det märks på dem att vi spelar ganska mycket spel. De börjar få in tänket =)
 

Det blir en pyjamasdag idag, Zelman har fått vara ute på gräset & det har hon nöjt sig med än så länge... Men det funkar ju att ha pyjamas under termobyxorna med om vi försöker ge oss ut på en liten promenix så vi får lite frisk luft =)
 
Ha en bra dag med
 
 
 

Vab

Magsjukan is in da house!
 
Söndagkväll & det är först nu jag verkar vakna till liv... Jag har legat på soffan hela dagen och mått som en potta skit! Vi hade en helt fantastisk dag igår ända till mitten av melodifestivalen... Då kräktes Lovis ner halva soffan... Hon hade klagat på att hon hade ont i magen under kvällen och inte haft någon matlust alls (förutom på godis). Hon var på toaletten två gånger så hon tömde sig på alla resurser hon hade =( Stackars mammas lilla tjeja! Det blev dusch, tvätt & den största delen på soffan fick med hoppa in i duschen för tvättning (har stått där hela dagen idag & lär få stå där hela dagen imorgon med för att torka). Det var väl ganska väntat eftersom det går på Solkulla... Antar att det är samma som jag haft under dagen och vi får väl se vad som händer & fötter!
 
Så det blir inget jobb för mig imorgon och sjukanmälan för Lovis... Vet inte hur jag ska göra med Ellioth men jag tror att han får vara hemma med oss andra, vill inte riskera att smitta ner massa barn och riskera att det flyger på honom där, i skolan!
 
Bion igår var alldeles underbar, vilken otrolig film! vi skrattade, grät & den var spännande =) Precis allt som man vill att en film ska ha!!
 
Klik på de enkelte billeder for at se dem i en større udgave ...
 
Lovis var super duktig & satt still mesta av tiden, hon kom in i filmen bra & skrattade mycket!! Ellioth tyckte att den var lite läskig emellanåt men tyckte snögubben Olof var bäst!! Lovis var helt outstanding när hon hoppade ur bilen på kyrkogården när vi skulle tända ljus... Då var hon drottning Elsa & gjorde massa kristaller & snö =) Då hade hon fastnat för filmen i alla fall!! Vi tände ljus hos både farmor & farfar & mormor & morfar, kyndelsmässodagen har alltid vart viktig för mormor och jag minns att vi träffades och åt dopp =) Det var mysigt!! Det blev dopp här med och katten va gött det var =) Julduken åkte på, finservisen åkte fram och röda servetter!! Mormor & morfar hade med sig varsin julklapp till barnen, en volvo pv & ett pussel med prinsessorna som var mycket uppskattat!! Tack för en perfekt lilla jul <3
 
Lovis t ingenting, Ellioth smakade men inte så mycket mer... De verkar inte vara fit for fight alls!! Sen fattade man ju hur galet det var =( Har inte sovit många timmar i natt då Lovis sovit oroligt & snurrat runt som en liten minitromb! Hade lampan tänd i hallen om i fall att... Det är ju såå typiskt att magsjukan alltid ska slå in när man ska sova! Fy jag kan ha det mesta men inte magsjuka!
 
Så vabburai börjar med vabbande & sen håller vi tummar & tår att det inte ska ta hela veckan! Nu har jag bäddat ner mig igen för att se på Da Vinci koden... så länge jag nu orkar innan jag somnar... Men önskar att barnen kunde somna först så kan jag somna sen... Sov gott mina vänner!
 
 

RSS 2.0