Fredag =)

Gäääsp & godmorgon!!
 
Fy f-n va trött jag är!! Min lilla Loppa vaknade halv 5... gnällig som bara den så hon fick komma upp till mig och gosa lite och hon somnade faktiskt om... Men inte jag och jag viste att klockan skulle ringa kvart över 5 så egentligen var det inte ens lönt att somna om...
 
Bara att traska upp ur den varma goa sängen när Roger gick upp... Ingen ide att ligga kvar fem minuter för att ligga & lyssna på hans slammer... Är era sambos, män what ever tysta i köket om morgonkvisten? Jag vet inte vad det är men allt låter som en bongotrumma i mitt huvud, han kan smyga hur mycket som helst och det tror jag egentligen att han gör men inte i mitt huvud =)
 
-4 idag så det var ju bäst att ta termobyxorna när jag var ute runt brandstationen med Zelman! Hon backar lika mycket som vanligt när hon ska ha på sitt täcke, hon gillar det INTE!! Men den gamla tanten behöver det, hon skakar annars =/ Märker att hon inte fixar den där vinden och kylan så bra så det är för hennes eget bästa... Som om hon skulle fatta det =)
 
Fredag & Solkulla är stängt för planeringsdag så Loppan ska jobba på Trollebo idag =) Hon älskar det! En kortis dag fast jag egentligen skulle jobbat till halv 5! Tina ville byta en annan låångdag för henne i nästa vecka och inte mig emot, en fredag liksom! Hur skönt som helst! Ellioth & Herman hade bestämt att de skulle leka idag men Sofie ringde senare igår kväll och berättade att Herman hade fått magsjuka!!! Yack!! Vill inte ha, men det finns ju överallt så det är bara att hålla tummar & tår... Tror inte att det smittar förebyggande eller i omvänd ordning =) Ja ja ni fattar vad jag menar! Lite optimistisk måste man ju vara!
 
Alvin ska dock till sin mor idag... Eller sover han hos en kompis, vem vet... Han är inte heller så hongen på magsjuka =/
 
Imorgon är det Kyndelsmässodagen eller Jungfru Marias kyrkogångsdag som det också heter och det ska vi fira =) Det är 40 dagar efter Jesus födelse och den dag då Maria och Josef bar fram honom i templet. Vi ska gå på bio med mamma, pappa, Ellioth & Lovis på Frost som har premiär idag! Efter det åker vi hem hit & äter kokekött, kokekorv, pepparrotssås och det viktigaste av allt, grönkål! Sista julamaten åker =) Vi firar inte det så men det är en mysig tradition att äta julmat den sista dagen i julen (kyrkoåret). 
 
Sen är det ju en annan väldigt speciell dag, melodifestivalen börjar!! Klart som tusan att vi ska se! Ellioth hade bättre koll på det och började prata om det i början av veckan att mamma, vet du att på lördag är det melodifestivalen =) Japp jag har lyckats ganska bra! Han älskar det & han har blivit väl triggad på förskolan genom åren så vi hänkar på, ska väl inte sticka under stolen med att jag & mamma med tycker att det är roligt! Till skillnad från papporna  ifamiljen =) Men de får vackert foga sig!
 
Ikväll ska vi hem till Janice & Christoffer för att fira Christoffers födelsedag =) Ska bli mysigt och vi har inte vart där sedan de flyttat så det ska bli riktigt roligt att träffas & gå husesyn såklart!! Håller alla tummar & tår för att alla är friska bara, inklusive här =) Magsjukan hade vart på besök där i veckan men nu ska den vara utflugen... Nä nu ska den här mamman fixa frukost till sina så hjärtan som kollar på tv! Älskar de här mornarna egentligen som det finns hur mycket tid som helst att bara vara & njuta av lugnet innan dagen drar igång = ) Ha en bra dag allesammasn!!

Projekt!!

Goddagens!!
 
Slutat tidigt idag och roar mig med att tvätta, slappa vid datorn, läsa lite bloggar mm. Försöker värma mig med en kopp te & ett par kanelknäcke... Jag fryser inifrån & verkar inte lyckas bli varm heller...
 
 
Jag har ett litet projekt för mig =) Hittade en kokbok till reapris!! Me like alot!! Jag gillar den och nu håller jag på att föra över alla mina recept i den... Det tar sin lilla tid men jag lever i ett litet lyckorus och det är roligt att se alla recept & det finns ett litet minne till allesammans.... Särskilt farmors! Har ni med lite nostalgifeelings när det kommer till mat?? Jag älskar mat i alla former och det finns alltid en orsak att äta god mat?? Man äter när man firar, är glad, lessen, arg mm och det är väl kanske just därför som jag har de svårigheterna som jag har när det kommer till mat.... Kanske just därför jag har ett stående medlemskap hos viktväktarna... Men hoppet är det som överger människan sist... En vacker dag kanske jag lär med =)
 
Nice =) Den har massa flikar i med olika kategorier, fågel, fisk, kött mm... Ordning & reda =)
 

Har massa bra lektyr att läsa som inspirationskälla....
 
Nu fick jag hela hemmet fullt av ungdomar =) Mellanmål innan det är träningsdax! Hej hopp!!
 
 
 
 

Turbo

Aloha =) Det var ett tag sedan, har haft fullt upp kan man säga!! Tröttheten tog över i helgen efter allt med tapetseringen... Luften gick ur & på söndagen gjorde vi absolut ingenting! faktiskt helt underbart och kanske just det som vi behövde!
 
Fick vart ute på en skön promenix med Nett innan mamma & pappa tittade ut mot kvällen! Det blev kaffe i soffan till filmen Turbo! Vilken fantastisk film det var! Lovis somnade kvart över 6!!! Shit vilen helt fel tid men vi gjorde ett försök på vinst & förlust och lät henne sova... Det gick även om hon vaknade till ett par gånger så gick det att lägga henne igen! Hon lyckades sova hela natten och kom in till mig i duschen kvart över 5... En piggelin & glad tjeja =)
 
 
Turbo (2013) Summary, Film Trailers, Posters and Photos
 
Måndagen avlöpte helt ok fast med huvudvärk efter en låångdag på jobbet med mycket möten! Dagens jobb har  vart såå mycket bättre, vart i barngrupp, skapat 3D bilder i ateljén och det har vart såå roligt!! En skön eftermiddag med många skratt!
 
Efter en trevlig middag med la familia gick jag & Nett runt Veddige och det vart hur skönt som helst! Mycket bubbel och en skön egentid tillsammans =) Trodde barnen somnat när jag kom hem men ack vad jag bedrog mig!! Två pigga barn i sängen, känns som om Lovis sovit i evigheter på Solkulla =/ Nåja skit samma, det blir som det blir och det är ingen ide att hetsa upp sig! De somnar tids nog och de ligger i alla fall i sängen... Ett hett ämne tydligen runt om att barn ska sova innan 9 och somnar de senare löper de större risk till psykisk ohälsa... Oh my gaaad då löper mina barn otroligt stor risk för psykisk ohälsa och allt vad det nu var... Mina barn somnar sällan innan 9 och det hjälper inte om jag ligger med i sängen eller inte, läser... Jag kan ligga där halva kvällen och det är ingen som orkar! Madrassen drar mycket för båda just nu och de sover skavfötters var och varannan natt, Lovis kommer allt som oftast på nätterna hon med nu för tiden och jag/vi orkar inte med en diskussion utan det är den som gäller... Hellre att de sover lite än inget alls och att det funkar för resten av familjen med, sömn måste vi alla ha! De kommer inte sova där resten av livet! Hur gör ni med era barn, alla tips är välkomna!!
 
Nu sitter den här mamman i soffan och kollar på bygglov med en liten Loppa som sätter hårspännen och borstar mitt hår... Inte fel med lite massage på kvällskvisten! Snart ska jag ta min lilla goding i famnen så kommer hon säkert somna gottigt där!! Nu kom mínimannen med.... Det blir bygglov för hela familjen... Kan väl gynna vår blivande lille snickare, han ska ju bli som storebror =) Han ser upp till sin storebror!!
 
Tjingeling!!

Fredagsmys!!

Hemkommen från en mycket kall eftermiddagspromenix med Zelman och landade i köket för att strösurfa lite =) Fredagsfeelingen har infunnit sig och jag har fått städat (har bara moppningen kvar), handlat, vart ute med Zelman och nu är det bara att slappa... Tänkte fixa lite tacos ikväll innan fångarna på fortet och sen ska jag inte resa arslet från soffan mer idag! Vi får väl se när mannen kommer hem från dagen dagsverke, blev jouråkning till Kungsbacka för han & John så jag kanske får äta tacos själv med mina tre små juveler?? Men det gör inget, huvudsaken är att han kommer hem såsmåningom!
 
Ellioth är helt fit for fight nu och det är ju helt underbart att det inte blev mer! Han e sugen på att leka med en kompis imorgon så vi får väl se om vi kan hitta någon! Nu sitter han & Alvin & spelar Wii på ungarnas rum! Härliga ljud, skratt och beröm hörs inifrån rummet och mitt mammahjärta svämmar över! Vilken fantastisk storebror Alvin är =) Ellioth ser otroligt mycket upp till sin storebror och älskar att få vara med honom och vad bättre är är ju att storebrodern är fabuless på alla former av tv/data/Ipad mm spel =) Lovis överraskade innan när hon följde med mig & handla!! Varsin tablettask fick hon köpa till sig & Ellioth. Hon viste precis vilken han helst ville ha och en överlycklig Ellioth mötte upp i dörren! "Åh tack snälla Lovis" utropar han!! Jag har världens bästa lillasyster!!  Då blir man också alldeles varm i hjärteroten!!
 
Mitt i all städning idag fick vi besök av en ljuvlig liten Vilja & Nett =) Härligt med ett avbrott i städandet och lite kaffe innanför västen! Vi han med lite update och födelsedagsplanernig inför kommande födelsedagar! Mysigt!! Därefter kom Alvin hem och vi åt lunch innan nästa kaffebesök anlände, mormor! Vi blev sittande i köket alldeles för länge innan hon var tvungen att fara hem & tvätta lite innan de skulle in till stan.
 
Åh nu börjar ångesten klamra sig fast... Imorgon SKA jag åka upp till Kungsbacka och väga mig för första gången sedan jul... Jag förväntar mig det absolut värsta och allt annat under det är ett plus!! Huvudsaken är att jag VET att jag gått ner de sista två och en halv vecka i alla fall!! Det är ju nemas problemas när allt e som vanligt och livet rullar på i övrigt och det e ju inte jul jämt!
 

Min hönapöna är helt fantastisk på att pussla =) Här pusslar hon ett 99 bitars pussel!!! Så jag vet ju i alla fall vad hon ska få i födelsedagspresent!!
 
Ha en goer fredag!! Kram på er!!
 
 

Finaly ready!!

Wow!!
Äntligen är Alvins rum klart!! Mai gaad va nice det blev =) Har en mycket nöjd grabb!! Det känns så jäkla härligt att vi rott vårt projekt i land och med mycket god hjälp av Key!!
 
 
Realy nice!!!!
 

Vår älskade grabb
 

Tavellister, kanske ett par bokstäver... Lite ljus så blir fondväggen kanon!! Lite nya växtre, nya krukor & lite nya kuddar så blir det finnemang!
 
Sitter fastklistrad vid tv:n & kollar på Revenge!! Bästa programmet ever!!Ett måste varje vecka, aningens strävigt att sitta upp till 23 men va katten det e det värt & imorgon ska man inte upp heller =) Hemma med mina små kids så det blir sovmorgon! Ska städa hemmet nu när jag äntligen fått tillbaka mitt vardagsrum!! Tvättkorgen e tom så den behöver inte läggas någon tid på alls =) Känns skönt att inte spara allt till helgen!!
 
Blev inte mycket fimtittande idag... Sofie kom över på förmiddagen och undrade om jag behövde ut med Zelma så kunde hon passa barnen!! Underbara Sofie =) Klart att jag behövde och Zelman blev mycket nöjd!! Sen stannade hon på kaffe, lunch & en massa tjejsnack =) En helt kanontorsdag tycker jag!! Hoppas på en kaniners fredag med! Ska till Eklöws för lite helghandling och en promenix så blir det finfint!!
 
N börjar andra delen av Revenge så hejsan svejsan!!

Vab

Jaha då var det torsdag morgon och jag är hemma med två små barn... Ellioth ligger på sitt rum & Lovis sover...
 
Vi var uppe hos Carro i går och det var såå mysigt!! Alldeles för länge sedan!! Det blev fika när vi kom & sen hjälpte jag henne att montera sängar som hon köpt till barnen! Jisses va nice det blev! Helt andra rum & så mycket yta när golven blir fria! Men när vi var där degade Ellioth ihop och bara satt i soffan och mådde inget vidare! Småfebrig kändes han, klagade på ont i magen och ont i huvudet... Ringde och sjukanmälde honom då han var vit som ett lakan... När vi kom hem piggade han på sig lite men deckade halv 9 i min famn i soffan!
 
Lovis sov ända tills nu och hon har yrat i nattmössan halva natten... Suck!! Det känns sådär o vara hemma när barnen är halvkassa men det e lika bra så kanske det inte blir värre än så här! Man får hålla tummar & tår för att våren ska bli ganska lugn när det gäller vabbande! Själv dansade jag i säng hal 10 redan och kände mih inte fit for fight alls... Frusen som tusan och småont i huvudet, har vart så ett par dagar... Likabra att vara halvkassa alla tre på en gång =)
 
Vi har bara en vägg kvar med tapetsering i Alvins rum! Hemmet ser ut som ett bombnedslag och det börjar bli lite tröttande... Alvins rum har vart e H, jävligt att tapetsera då de satt en list utmed en garderob... Way??? Roger höll på att gå upp i limning igår när han & Key hjälpes åt att tapetsera! Key kommer ikväll med så det blir klart =) Kan säga att det får allt vänta på sig innan vi gör mer rum... Nu e det bara kök & vardagsrum kvar men det känns som om det får bli till sommaren då man kan vara ute mycket!!
 
 
Blir såå nice & nu när den vita tapeten är med så lyser det upp hela rummet!! Kommer bli såå snyggt när allt e klart!! Hoppas jag e så pass ok att jag orkar fixa det imorgon!!
 
Tillbaka till soffan & nyhetsmorgon!!
 
 
 
 
 

Måndag...

God morgon till en ny orörd vecka!
 
Oh my god va jag e trötter, det var nog nästan fruktansvärt att ens ta sig ur sängen i morses =( Klockan ringde & ringde & ringde innan jag orkade få liv i mig och för att inte tala om barnen! Det är inte såå konstigt med tanke på att klockan var närmre 22 innan jag fick barnen att somna, inklusive mig själv.. I vårt rum! De var som två torra skinn som sprang upp & ner, hit & dit, kissa, törstig, vill inte sova där, vill vara med dig mamma mm. Jag höll på att bli fullkomligt tokig! Magkartarren kom som ett brev på posten, en tablett och värmekudden och bara bädda ner sig i hopp om att två små liv skulle somna på kuppen i tryggt förvar hos mamman =) Yes!! Det lyckades!
 
Nåja så kan det gå när mamman & pappan skruvar i det sista på ungarnas rum, upp med hyllor så spelen kommer på plast, fixa tv, tv-spel, lampor osv så nu äntligen är det helt klart!! Bara att leka =)
 
En ledig måndag var det här och jag har inget planerat alls!! Helt underbart! Få se vad dagen har att erbjuda...
Just nu ser det ut såhär...
 
 
Morgonrockar på, tända lite ljus så man får upp värmen i stugan =) Lite mysigt är det allt med frukost i soffan!
 
Strax ut i snön & köra Ellioth till skolan, sen dra Lovis en tur på snowracern för att rasta Zemlan! Ha en bra dag med er!!
 
 
 

Rekord!

Shit min amaryllis slog eget rekord... 7 blommor i en knopp, undra om de slår ut alla?? Det har jag ju aldrig sett...
 
Men vacker är den!
 
 
 
 
Det är bara en knopp kvar =)

 
 

Resultatet =) Me like!!

God middag!
 
En lugn & skön söndag och jag tänker inte göra någonting idag! Det har vart en hektisk helg med tapetsering, städande och bärande! Det tar på krafterna fast det ör fantastiskt roligt! Känns helt underbart att vi hann klart igår och slapp ha något idag! Har aningen magkartarr men tog en tablett och la mig med Lovis i hennes säng och tittade på Bullerbyn! Såå mysigt!!
 

Så här såg rummet ut innan vi gjorde om...
 
Så här fint & ljust blev det =)
 
 
 
Nu har även tv:n åkt upp, på fot så länge så får vi se om vi sätter den på väggen... Måste säga att jag är supernöjd och jag tycker rummet blev såå mycket större, mer inbjudande och anpassat för barnen såklart! Alla färger går i varandra och passar ihop och det är precis så jag vill ha det! Klara ljusa färger som passar till dem båda!
 
Nu längtar jag ännu mer till om två veckor då vi ska göra Alvins rum =) Min man han kan han!! Måste säga att jag är jätte stolt över honom! Fast det krånglar lite så finner han en lösning och det blir kanon i slutändan!
 
Hade en mycket trevlig kväll hos mamma & pappa igår! Tror pappa blev väldans glad över alla hans fina paket som ungarna gjort och nu kan han & mamma gå på bio med =) Det är ju aldrig fel! Det blev kortspel, gott vin, massa godis och det är väll kanske det som känns i min mage idag, plus allt vi gjort denna helgen... Kanske smart av kroppen själv att säga till att nu tar du det lugnt =) Klart att jag ska!! Har lagt upp kotletter till middag så det blir det nog fram åt kvällningen... Kanske en promenad & lite pulkaåkning med dotera, Sonen är hos bästa kompisen och de skulle med ge sig ut i pulkabacken!
 
Ta hand om er och ha en skön söndag!!

Ett halvt resultat!

God morgon!!
 
Sitter vid köksbordet och myser! Familjen börjar sakta vakna till liv... Det blev en ganska sen kväll igår så jag har nog ett barn i alla fall som gärna sover lite längre =) Jag däremot vaknade 7 och kunde inte somna om så när Loppan vaknade och undrade om et var morgon så var det inga problem!!

Hittade den här vackra ljusstaken som vi fick av ett par som vi var toastmaster & toastmadame för på deras bröllop för ett antal år sedan... Tänk va tiden går...

Så sär såg det ut när vi slutade för dagen igår! Det kommer att bli såå himla bra när det e klart, ett helt annat rum än det som var =)  
 
Älskar den här tapeten och det gör barnen med =) De är mycket nöjda båda två! Kan ju inte bli bättre!
 
Hör Maggan skotta utanför, förstår att hon kanske inte va så himla glad för att snön tog hennes helg men jag kan inte hjälpa det, I LÖV IT!! Snön alltså! Vi åkte igår i vår lilla backe och det kan jag ju säga att det kommer vi att göra idag med!! Herre Gud det e ju klart att man måste passa på och verkligen njuta av allt det vita!! Håller alla tummar och tår jag kan för att det faktiskt ska få ligga!
 
Så idag kommer morfar ut en svänga med för att hjälpa till, hade vart underbart att bli klara idag så man slipper lägga HELA helgen på rummet... Ikväll ska vi ut till mormor & morfar för att fira morfars födelsedag, tacos, godis, kortspel och bara myyys, helt underbart!! Barnen har gjort presenter <3 har nog en morfar som kommer att bli mycket glad!!
 
Nu ska jag dricka kaffe med min kärlek som sitter mitt emot med sin mobil =) Sociala familjen här... Ha ha det e ju inte klokt egentligen.... Ha en mycket bra lördag så kommer det update senare!!
 
 
 
 
 
 

Härliga fredag!!

God morgon härliga fredag!!
 
Äntligen snöar det =) Stora vita flingor vräker ner, kan inte säga dalar för det blåser alldeles föör mycket för det! Det var ingen hit att gå med Zelma i morses, tyckte inte hon heller! Det värsta var blåsten!!  Men det börjar bli lite vitt i alla fall, snön älskar hon med så vi håller alla tummar & tår vi kan för att vi ska kunna ge oss ut i pulkabacken allt vad det lider!!
 
 
 
Titta va fint!!
 
Sitter & planerar matlistan... Lite idetorka har hon allt =/ Men men man får kolla extrapriser så kanske man kommer på lite middagar! Åt thai igår när Key var här och hjälpte till att röjja ur ungarnas rum och spackla med Roger! Key är en klippa och en vän som man vet ställer upp i vått & tort!! Tack så otroligt mycket!  Åh va mumsigt det var, kyckling i kokosmjölkssås, färsk ananas, curry, chili och wokade grönsaker! Mumma för själen =) Provade kokosmjölk lätt och det var supergod så det blir nemas problemas! Funderaar på strålar (nudlar) tills ikväll...
 
Äntligen har jag kommit in i rätt vanor och jag har räknat hela veckan och gjort ett mycket bra jobb! Men jag har fruktansvärd ångest inför vägningen imorgon (om det nu blir någon vägning för jag kör inte upp i vilket väder som helst!!!)!! Vet att jag måste gått upp hur mycket som heslt under julen för det känns och jag fixar nog inte ett hur stort plus som helst och jag har gett mig katten på att fixa detta! Jag ska nå mitt mål under våren och efter denna veckan borde jag ju vara nöjd =) Det är precis så här jag ska leva & äta! Mår bra i magen, har gått relativt mycket (så mycket som livet har tillåtit) och det känns jätte skönt i kroppen!  
 
Ser mig omkring här hemma och vet inte i vilket hörn jag ska börja... Fy här ser ut som om en atombomb har dragit genom hemmet... Saker & möbler överallt... Men men så kan det vara att bo i en camping, bara att se det från en positiv sida =) Livet blir såå mycket enklare då! Får bli en sväng med snabeldraken, en middag till tvättmaskinen, en disk, en handling och en film i soffan med dotera!! Låter som en skapligt bra ledig fredag =) Och fortsätter snön så vet ni vad som händer & fötter här!! Jag har ju turen att ha ett bra förkläde för pulkaåkning =) Perfekt att kunna skylla på de små liven ibland!!
 
Back to work!! Tjingeling!!
 

Yes!!

Nu e det helg =) Såå underbart så det e inte klokt!!
Hämtade hem tre lyckliga barn från skola & förskola och nu e de i full gång med att spela tv-spel, TILLSAMMANS!! Älskar att höra deras snack, skratt och lek, det gör mig lycklig!!
Själv sitter jag och läser vid köksbordet med en god apelsin! Musiken flödar ur radion och jag njuter av att bara varva ner och ta det lugnt, innan stormen bryter ut & jag ska börja projekt barnrum!

Får ta före & efterbilder!! Ska bli såå roligt!!
Ha det bäst så länge =)

Jamie Oliver

Redan onsdag, fattar inte vart veckan tagit vägen!! Bara en dag kvar att jobba =) I morgon blir det lite planering inför nästa vecka då vi ska ha temastart!! Blir nog inriktning på bygg & konstruktion med Mamma Mu & Kråkan! Det ska bli riktigt roligt!
 
Sitter & peppar mig inför krig med Loppan, hon ska in på en sanering men Emeline är här så det kan nog bli aningen svårt! Hon älskar verkligen Emeline och just nu är de prinsessor uppe i Ellioths säng =) Alvin är på träning så då passar Lovis på att lägga beslag på henne...
 
Jag har fått en ny andra hälft =) Me like alot!! Jamie Olivers Tefal, stekpanna är helt outstanding!! Vill aldrig mer ha skitpanner som håller i ett par månader! 
 
 
 
Planerar inför helgens arbete =) Imorgon blir det till att börja tömma ungarnas rum för helgens tapetsering! Ska bli såå roligt att äntligen få fint därinne!! Vi har längtat allesammans! Vad mer perfekt är att jag är ledig på fredag så jag kan grejja hela dagen! Just nu spelar det ju ingen roll att ungarna inte kan sova i sitt rum... Vi kumperar ju alla fyra i vårt sovrum med drömmande barn... Lika bra att lägga dem där på en gång så slipper vi bråkandet och ungarna kan sova gott och tanka all den trygghet de behöver! Lika bra är det att vi med får sova =)
 
Nä nu blir det hundpromenad innan jag faller ner i soffan efter saneringen =) Ha en skön lillelördag!
 
 
 
 
 

Måndag...

... Då var första dagen på veckan gjord och jag måste säga att jag är alldeles dödstrött! En sjukdomskänsla i kroppen, efter dålig sömn och fullt ös på jobbet... Helt sjukt att man är såå trött efter att vart ledig länge! Undra hur länge det ska hålla i sig...
 
My god va lycklig jag var när jag kommer hem till mina älskade små som möter mig i hallen! Kärleken har tänt upp massa levande ljusi hemmet och pannkaksdoften har spridit sig överallt. Barnen är mätta och nöjda ♥
 
Nu ligger jag nerbäddad under ett varmt täcke i soffen & kollar på CSI =) Me llike alot! Alvin är hemkommen från träning & Emeline är här en sväng! Mysigt!! Lovis somnade innan 7 och jag & Ellioth har läst bok, lääääänge om traktorer så nu kan jag allting =) Min egen lille solstråle och läromästare!!
 
En lååång dag och ja jag är mega trött men samtidigt har jag haft en underbar kväll tillsammans med mina hjärtan och det får mig att fundera över livet!! Det finns så mycket att vara tacksam över och jag känner en oerhörd tacksamhet och glädje över min familj och det liv vi skapat tillsammans! Vist finns det skavanker lite här och var men inget är såå jobbigt att det överstiger kärleken och lyckan i att var fru Stehnson ♥ Tänk va vi kan påverka hur vi ser på vårt liv och hur det blir, hur vi aggerar och hur vi tillåter omvärlden påverka oss... Man har alltid ett val över hur man väljer att bli påverkad och ur man vill leva sit liv. Jag väljer att älska mitt liv och gör mitt absolut bästa för att leva mitt liv fullt ut =)
 
Ikväll ösnkar jag att John Blund kommer på besök så den här mamman kan få sin skönhetssömn så man är piggelin imorogn och kan göra ett bra jobb med alla mina små som stora kompisar!!

Loppan Lus

Ett litet vattendjur ♥
 
 

Tjugonde Knut

Nu har den glada julen dansat ut... Imorgon är det Tjugonde dag Knut och då ska ju julen dansa ut!
 
Oj oj oj vad hon har jobbat denna helgen =) Shit va mycket det var att få undan, städat rent och få fram nya gardiner, prydnandsaker och massa andra ljus! Det blir ju såå tomt & kalt när tomtearmen marcherar upp på vinden för att vänta till nästa jul... Jag tycker att det är lite vemodigt att ta undan julen men nu måste jag erkänna att det är jätte skönt att fått undan den innan arbetsveckan börjar. Det kändes ganska skönt att fått pustat av fönstren och upp med andra gardiner, man blir ganska gald! Ellioth blev oxå glad när han vart borta med pappan och slängt granen i komposten och det var väldans spännande!
 
Var ute på en långpromenad på förmiddagen men fy vad det blåste, det var inte jätte skönt! Jag gick först med Zelman och lämnade av henne innan jag fortsatte själv... Zelma gillar INTE dåligt väder alls så hon var ganska nöjd!
 
Har en dotter som sitter i blöt och luckrar upp skiten =) En nöjd tjej som kan få leka ifred, utan att bli störd av storebror! Hade tänkt få dem i säng ganska tidigt så de orkar upp imorgon och så kan mamman få lite kväll vid tv:n... Funderar på aom jag ska kolla på "hur många lingon finns det i världen", har inte sett den men har hört många säga att den e bra! Vi får väl se =) En kopp kaffe och after eight så blir det toppen!! En bra avslutning på en bra helg! Hoppas ni får en bra vecka!!

Morgonmys!

God morgon!
 
Härliga lördagsmorgon! Vi låg och drog oss länge, ända till halv 9! Ingen viktväktarna idag, känner att jag måste nog köra en vecka till hemma =/ Men jag måste säga att veckan har gett resultat (såsomdetkännsiallafall) och jag har hållt mig i skinnet måndag till fredagskvällen och det är absolut inte illa pinkat med tanke på hur det föregående två veckorna va =) Igår blev det tacos och ett par glas rött och lite chips på det till Fångarna på fortet... Egentligen tycker jag kanske inte att det är det bästa programmet men det var vad tv:n erbjöd... Coctail orkade jag med ett par reklampauser innan jag kröp ner jämte mina små troll. Roger kämpade sig igenom ända till slutet!
 
 
 
Herman var här hela kvällen och stannade på tacos! Ungarna hade hur roligt som helst och det var inte ett enda bråk faktiskt! Lovis fick vara med så gott hon kunde. Här ligger hon jämte och spelar på min telefon =) 
  
 
Underbara Ellioth har gjort en mask på fritids!! Han visar gärna upp sin fina fina mask och morrar argt =)
 
Snygging!!
 

Morgonmys i rummet och tittar på tv!
 
 
Det blev en ny dator i alla fall... Eller beg, 1 år gammal HP med 17" skärm och pretty bra =) Nu sitter jag och maken i tv-rummet med varsin dator och kollar på Nyhetsmorogn med morgonkaffet! Jag ska strax klä på mig för att ge mig ut på en runda i blåsten! Måste säga att jag är avis att snön kommit i Stockholm, vill med ha snö men den kommer enligt metreologerna... Håller tummar & tår!
 
Föresten... Julen får vara kvar ett par dagar till =) Vi njuter & myser med allla levande ljus ett par dagar till! ÄLSKAR!!

 
 
 
 
 
 

Äntligen Fredag!!

Åh äntligen FREDAG!! Fast jag vart ledig i veckan så är det helt underbart med fredag =)
 
Då var dagen äntligen här så Roger skulle träffa Michael Etzner hans läkare på ortopeden. Han är specialist på just axlar... Vi var där idag för att kolla upp vad Rogers smärta kommer från, han är märkabart påverkad och det går upp i nacken denna gången med... Röntgen först för att sedan gå till ortopeden, jag Roger & Lovis. Måste skryta något alldeles enormt över vår lilla Loppa som har vart outstanding idag! Nemas problemas trotts att Michael glömt av oss så vi satt & väntade i 45 minuter efter tiden innan sköterskan kom och tyckte att vi väntat lääänge... Då fick vi komma in på en gång =) När vi är på ortopeden är vi vana att få vänta extremt länge så vi reagerade inget nämnvärt...
 
Plåtarna visade inget alls men när Michael undersökte Roger märkte han tydligt hur smärtpåverkad han var och att hans rörelsemömnster var hämmat... Det blev en ny kortisonspruta rätt in i nyckelbenet... Jag måste nog erkänna att jag var lite lätt svimfärdig när han görade runt sprutan i axeln och när jag såg hur ont det gjorde! Hoppas nu att det hjälper! Summan av kardemumman blir nog en spruta om året... Sjukgymnastik ska det bli hos Gunilla (experten på ortopeden) som för hoppningsvis hjälper till!
 
Lovis ville till McDonalds och föräldrarna var inte svårövertalade! Vi han precis med handling innan det var dax att hämta Ellioth & Herman =) Han har vart här hela eftermiddagen och barnen har lekt & lekt & lekt!! Har två ganska trötta barn som säkert kommer vara uppe i evigheter! Lovis har kommit in i en underbar period och drömmer fantastikst läskiga drömmar och skriker sig genomsvettig mitt i natten... Sen kumperar hon med mig och sen sover vi mindre bra omman säger så... Jätte jobbigt men samtidigt jätte gosig =)
 
Nu blir det Fångarna på fortet och sen nostagitripp med Coctail!! Hoppas ni alla har en goer fredagkväll!!

Ändrade planer

Åh den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig =) Haft såå mysigt!
Sofie va här & frågade jag ville köra henne till stan för att köpa soffbord! Sagt & gjort så körde vi i väg till stan och hon hittade det hon ville ha till ett mycket bra pris!! Jätte roligt, är såå glad för hennes skull! Det bidde både soffbord, trapphylla & nya kuddar till soffan! Realy nice!!
 
Vi tog med fika över och hjälpte henne skruva möbler =) Det är såå roligt att kunna hjälpa henne med! Ungarna trivs där & är inte såå beroende av mig utan kan sitta still i soffan utan att hålla mig i handen och det känns såå skönt!! Det är avslappnat och inte tillgjort utan man kan vara sig själv =) Me like! Det är inte alla man kan vara sig själv med... 
 
Nu e jag hemma med två rastlösa kids som spelar tv-spel! Ellioth väntar på att Herman ska komma hem så han kan ringa om att leka! Nåja harn tränar siffror i alla fall så får vi se om det blir någon lek... Annars får vi ta det en annan dag.
 
 
Trollungar =)
 

Min otroligt vackra Amaryllis jag fått av mamma till jul, den första knoppen har spruckit ut och det är sex blommor på den!! Helt otroligt, det har jag aldrig haft tidigare, bara fem...
 
 

 
Är såå glad att min kamera fungerar igen =) Nu kan jag ta kort igen!!
 
 
 
 
 

Mystid hemma!!

God morgon alla monsterdiggare!!
 
Njuter faktiskt enormt av min tre bonusdagar! Detta var precis just det som jag behövde!! Bara ta det lugnt, vara, mysa, njuta av att inte göra ett skit! Gårdagen spenderades i soffan med min lilla Loppa, halvslumrandes tittade vi på film efter film efter film, hade så svårt att vakna... Strax innan jag skulle hämta Ellioth ringde mormor och undrade om vi var hemma =) Åh jaa det var vi ju och hon var snäll & åkte o hämtade Ellioth i skolan! Han blev såå glad!! Kaffe & fika till de andra! Sen var jag nästan människa!
 
Kollade på nyheterna igår och jag blev änna upprörd!! Det är väl inte klokt, nu vill alliansen (fattades väl bara det) göra om den obligatoriska grundskolan till 10 år!! F-klassen ska bli obligatorisk skolplikt med... Enligt dem är det för att höja kunskapsnivån på landet, för att barn som inte når målen ska ha samma grund att stå på ... Låter ju fint men sen kommer det till att om barnen inte når målen för att ta sig upp till gymnasiet så kan man få ett extra år inom grundskolan för att läsa extra på sv, ma & eng då det oftast är där målen inte nås... Eller obligatorisk sommarskola!! My god!! Det låter ju otroligt vackert....
 
Men min fasa som förskollärare är att nu ligger F-klassen under läroplanen för förskolan och där arbetar man med strävansmål och att lära genom LEK! Skolans läroplan baseras på uppnåendemål! Det är en himla skillnad, när kommer betygen från årskurs 1? Jag blir lite mörkrädd, denna skolreform kräver helt annat underlag med lärare och resurser för att barnen ska få behöriga lärare! Det kommer att bli svårt att få behöriga lärare till alla dessa klasser...
 
Såå då har jag fått spytt lite galla på Alliansen! Det kommer nog bli ett hett ämne i det nya valarbetet! Ni kan ju säkert gissa vad jag INTE kommer att rösta på =) Detta kanske är första gången man kommer att vara insatt i valarbetet =)
 
Nä nu ska jag spendera min tid med min lilla Loppa som vill spela spel =) Me like alot!!
 
 
 

Seeeeeg!!

Oh my god!!
 
Vilken seg dag, känns som om jag aldrig vaknar! Ligger i soffan & myser med Lovis, slötittar på film och tar det väldigt lugnt! Måste nog erkänna att det är väldigt skönt att vara ledig dessa tre dagarna oxå och faktiskt vila =) Halt sjukt att känna så efter två veckor men det har inte blivit mycket vila under ledigheten... Gjort jätte myket roligt som man aldrig hinner med annars!
 
Lovis verkar med seg oh ingen direkt lust till någonting, hon har fortfarande pyjamas på sig... Får försöka ta oss i kragen de andra två dagarna istället och hoppas vi kan hitta på något!
 
Det var en intressant dag igår på jobbet, föreläsning och förskolebesök på eftermiddagen... Per Bernemyr hette han som föreläste och han jobbar för Reggio Emilia institutet (strävigt ord). Han provoserade oss ganska mycket för att sätta igång tänket! Mycket av det han sa var väldigt bra och jag skulle så vilja göra massa förändringar =) Spännande men alla måste ju vara med på tåget för det!
 
Kanske skulle man försöka ta sig ut i köket och fixa lunch =) Ha en bra dag med er så ska jag försöka vakna!!

Spel =)

Idag har vi verkligen haft mys på hög nivå! Vi har spelat spel tillsammans =) Vi har premiärspelat två spel som barnen fått i paket, partymonopol och Tjuv & Polis!
 
Idag gjorde jag ett tappert försök att spela Tjuv & Polis med barnen... Det är från 7 år så det är inte så lätt... Men vi spelade ett tag tills de var nöjda. Barnen tyckte att det var jätte roligt så det blir säjert fler gånger, bara man har tid!
 
Lovis hade mycket annat för sig... samtidigt!

Lyckan kan vara att slå =)
 
Njuter av juleljusen så länge vi kan!!
 
Monopolet var från 5 år och det var nästan samma regler som vanligt monopol. Det var jätte roligt och ett spel som jag mer än gärna spelar igen! Pappa, jag, Lovis & Ellioth var med och spelade och barnen följde ganska snabbt med i spelet... Hade en son som tyvär gick i kokurs först så då var spelet slut varpå han blev supersur! Han är såå otroligt dålig förlorare (precis som sin storebror) och det är såå svårt... Vet inte hur man ska bemöta det mer än att vi pratar med honom om det, att man inte ska vara ddålig förlorare, att han kanske vinner nästa gång... Lovis vann och hon blev jätte glad =) Lovis blir glad oavsett om hon vinner eller förlorar, det är inte det viktigaste för henne!
 
Nu kom Alvin & Emeline hem så nu ska vi försöka fixa lite kvällsmat & få våra barn in i duschen... Det kan bli spännande! Tänkt att få dem i säng till halv 8... Hm med lite sagoläsning så ska det nog gå vägen!! Wisch me luck!!

Trettondagen

God förmiddag i stugorna!
 
Måndag & sista lediga dagen för hela familjen... Trist, ångestfyllt & kämpigt tycker jag, man kommer lätt in i semesterfeeling och det känns tufft att gå upp imorgon för att lämna kids mitt i natten, lämna på förskola & fritids! Idag ställde vi klockan på halv 8 för att vända tillbaka dygnet! Men fy farao va jobbigt det var att gå upp!!
 
Läser överallt på facebook, bloggar osv oom hur alla längtar efter våren (närviinteenshaftsnö) vardag, skola, rutiner osv... Barn som är överjävliga, trottsiga och föräldrar som varken orkar eller vill vara med sina barn utan lämnba dem på skola & dagis!! Suck det är såå trist att läsa om allt detta! Jag fattar inte folks inställning eller hur de kan "hänga" ut allt jobbigt med sina barn... Jag blir lite sedsen i ögat! Jag älskar att vara hemma med mina barn, min familj! Älskar att hitta på roliga saker tillsammans eller bara ligga hemma och slappa i soffan med två små goa ungar! Vist det e skönt med rutiner och allt vad det innebär det kan jag hålla med om! Men det är inte barnens fel att det vänds på dygnet =) Det är vårt, det är skönt att fly från vardagens måsten just för att orka med det långa halvåret till nästa gång!!
 
Jag vill inte plocka bort julen, älskar julen och allt mys! Alla levande ljus, värmen, närheten &allt trevligt man gör tillsammans! Det blir såå kalt, tråkigt och tomt när man plockar bort julen och allt det varma! Jag vill ha snö, kyla, minusgrader, vinter! Jag känner mig inte alls redo att lämna över till vår innan vi ens haft vinter! Jag tror att vi faktiskt behöver alla delar för att må bra och hänga med i naturen... hänga med mentalt! Nä julen får allt finnas kvar till nästa helg i alla fall!
 
Imorgon är det jobb för alla utom Alvin, han börjar på onsdag! Sen tar jag och Lovis ledigt i tre dagar till =) YES!! Jag hade så mycket flex så jag tog ut det med nu, sen finns det ingen som helst möjlighet att ta ut flexen... Den får man bara ta ut om verksamheten tillåter och man får inte sätta in vikarie då så =) Tja jag lider inte av det! Jag & Lovis ska njuta av tiden tillsammans, försöka hinna med allt det som vi inte hunnit med under jullovet =)
 
Maken åkte upp till Patrik för att kolla vad som är vajse med min bil (har vetat det hela tiden) så kanske han kan laga det... Jag och barnen ska bara vara hemma, spela spel, förbereda middag, kolla på film och tvätta klart allt som ska vara rent till skolstarten... Laga ett par fodrade regnbyxor. Gårdagen spenderades med Carro & Patrik, tack för en mycket trevlig kväll!! Det var ju tur att vi fick till det under julen =) Nä nu ska jag återgå till mina barn, nu har jag vart motvals kärring tillräckligt =)
 
Ha en trevlig trettondag jul!!
 
 

Egentid

God morgon! 
Wow det e inte illa att känna sig bakis fast man inte tog en droppe :) Sovit som en kung!! Mycket nöjd efter gårdagen son var supermysig!! Vi hade en toppenfamiljedag med bad på Klitterbadet,  lunch på Mc,  tapetinköp till Alvin!! Nu har vi att göra fram i januari :) Känns spännande att äntligen få klart barnens rum, precis så som vi vill ha det!! 
 
 
Väl hemma var det bara att packa för de små som skulle sova hos mormor och morfar då vi skulle gå på bio! Hade barnen fått packa fritt hade de packat halva rummet... Med täcke & kudde med såg det ut som om de skulle flytta :) Alvin åkte hem till mamma över helgen och han var mycket nöjd efter veckan som gått ♥ fick mig en bamsekram innan han gick!! 
 
Det blev Sakura Thai med tre små rätter, aningen besviken denna gång.  Inte lika gott och inte buffé  som vi hade räknat med... Nåja mätta åkte vi ner till bion med 1000 andra :) Hundraåringen blev det, en jäkla många goa skratt och vist vst den bra! Vist det va ingen biofilm men det var skönt att vara bara vi! 
 
Nu blir det frukost i soffan :) nyhetsmorgon,  en promenad med Zelma och en tur till Eklöws. Vi får se när våra troll kommer hem nöjda efter egentid med mormor & morfar!  

Gott Nytt År!!

God fortsättning på det nya året! Tänka sig att det är 2014, den 1:a januari... Ett helt orört nytt år framför oss med nya utmaningar!
 
 
Tack till alla inblandade för en mycket trevlig nyårsafton!! Otroligt god mat, god dryck, trevligt sällskap & vackra fyrverkerier!!!
 
 
Vackert dukat nyårsbord med en otroligt god västerbottenpaj!! Lovar att jag ska göra den själv en dag!!
 
 
Hela gänget samlat!!
 
 
 

Min underbara lilla partypingla!!
 

De tre musketörerna!!
Vi fick sålt Audin igår, ett bra slut i alla fall på 2013 =) Idag bär det av mot Älmhult för att hämta hem en v70 till... Ett bra pris och pengar över från den gamle bilen!! Det känns såå skönt!!
Idag blir det rester av nyårsmiddagen, tabueras på chokladlådor och sakta med säkert rusta sig i tanken för att ta nya tag! Vart på en låångpromenad med Zelma och det var kallt i vinden men skönt att röra på sig! Så nu har jag allt gjort mig förtjänt av att slagga i soffan till Ivanhoe! Precis som det ska vara en nyårsdagen =)
 
Ha det bäst alla er därute!!

RSS 2.0