Trettondagen

God förmiddag i stugorna!
 
Måndag & sista lediga dagen för hela familjen... Trist, ångestfyllt & kämpigt tycker jag, man kommer lätt in i semesterfeeling och det känns tufft att gå upp imorgon för att lämna kids mitt i natten, lämna på förskola & fritids! Idag ställde vi klockan på halv 8 för att vända tillbaka dygnet! Men fy farao va jobbigt det var att gå upp!!
 
Läser överallt på facebook, bloggar osv oom hur alla längtar efter våren (närviinteenshaftsnö) vardag, skola, rutiner osv... Barn som är överjävliga, trottsiga och föräldrar som varken orkar eller vill vara med sina barn utan lämnba dem på skola & dagis!! Suck det är såå trist att läsa om allt detta! Jag fattar inte folks inställning eller hur de kan "hänga" ut allt jobbigt med sina barn... Jag blir lite sedsen i ögat! Jag älskar att vara hemma med mina barn, min familj! Älskar att hitta på roliga saker tillsammans eller bara ligga hemma och slappa i soffan med två små goa ungar! Vist det e skönt med rutiner och allt vad det innebär det kan jag hålla med om! Men det är inte barnens fel att det vänds på dygnet =) Det är vårt, det är skönt att fly från vardagens måsten just för att orka med det långa halvåret till nästa gång!!
 
Jag vill inte plocka bort julen, älskar julen och allt mys! Alla levande ljus, värmen, närheten &allt trevligt man gör tillsammans! Det blir såå kalt, tråkigt och tomt när man plockar bort julen och allt det varma! Jag vill ha snö, kyla, minusgrader, vinter! Jag känner mig inte alls redo att lämna över till vår innan vi ens haft vinter! Jag tror att vi faktiskt behöver alla delar för att må bra och hänga med i naturen... hänga med mentalt! Nä julen får allt finnas kvar till nästa helg i alla fall!
 
Imorgon är det jobb för alla utom Alvin, han börjar på onsdag! Sen tar jag och Lovis ledigt i tre dagar till =) YES!! Jag hade så mycket flex så jag tog ut det med nu, sen finns det ingen som helst möjlighet att ta ut flexen... Den får man bara ta ut om verksamheten tillåter och man får inte sätta in vikarie då så =) Tja jag lider inte av det! Jag & Lovis ska njuta av tiden tillsammans, försöka hinna med allt det som vi inte hunnit med under jullovet =)
 
Maken åkte upp till Patrik för att kolla vad som är vajse med min bil (har vetat det hela tiden) så kanske han kan laga det... Jag och barnen ska bara vara hemma, spela spel, förbereda middag, kolla på film och tvätta klart allt som ska vara rent till skolstarten... Laga ett par fodrade regnbyxor. Gårdagen spenderades med Carro & Patrik, tack för en mycket trevlig kväll!! Det var ju tur att vi fick till det under julen =) Nä nu ska jag återgå till mina barn, nu har jag vart motvals kärring tillräckligt =)
 
Ha en trevlig trettondag jul!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0