Uppersittarkväll =)

Har vart inne i stan och handlat inför nyårsafton, kalkonen ligger i kyen på tining, drickat är på kylning, allt e fixat =) i morgon ska det städas och fixas inför kvällens nyårsfest! Ser fram mot att ha hela huset fullt av folk!

Har vart hemma hos Anna & Sven eftermiddag och det var såå mysigt! Vi har fikat och tjötat och tagit igen massor =) De börjar få så fint hemma och det var så roligt att träffa alla! Nu får det banne mig inte ta ett halvår till nästa gång!

Nu ikväll har det blivit ungsbakade grönsaker, helstekt fläskfile, sås och ett par glas rött =) Lite spetsad choklad/chiliglögg och massa gottit!! Barnen sover och jag och Roger ligger på soffan och spelar bingo =) Hoppas ju såklart på en fin vinst =) Tänk lite egentid, det e ju helt otroligt, det var ett tag sen sist!! Alltid folk eller massa troll vakna... Hm! Nehe nu håller vi tummarna för en fin vinst =)

Imorgon är det sista dagen på 2010...  Herre jösses, hur har det hänt?? Vad detta året har gått fort! Vad mycket som har hänt! Jag gick hem den 25 januari...  Den 26 mars fylde vår gosse tre och den tredje april föddes vår sessa. Roger har opererats igen för tredje gången. Vi har haft upp och nedförsbackar hela året... Men det mesta har vart mycket bra, en härlig sommar, en go höst och en riktitg vinter! Alvin har hunnit bli tretton, tonåring =) Ja det finns mycket att minnas =)

Nu ska hon krypa upp i soffan med sin gubbe och dricka en kopp kaffe som han kom ut med! Ha det gott och sussa gott!!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!! KRAMAR

Gräsänka för en kväll =)

Jaha då sitter man hemma då och kollar på bonde söker fru... själv =( Nä skämt å sido så e det inte så farligt, ganska skönt med lite ensamtid oxå!! Roger e ute med Henrik och firar av honom, han fylde 35 i början på december. Hoppas att de får en trevlig kväll!

Här har vi ätit Ellioths favorit kvällsmat, ägg =) Han åt två utan gulan såklart och en leverpastejmacka! Lovis tryckte med i sig en leverpastejmacka efter sin gröt!!! Hon e helt sanslös, man får nästan stoppa henne ibland...
Efter kvällsmaten blev det badet för båda två, känns lite goare att lägga två rena troll! Insåg att det var  på julafton som Lovis badade sist så hennes hår såg faktiskt fett ut för första gången... Det blev inte bättre av en leverpastejinpackning =)

Christoffer e gullig och går ut med Zelman =) Tack vännen!! Barnen sussar i sina sängar...vågar nästan inte skriva det ;) Får väl se hur länge friden finns... En massa ljus är tända överallt och jag ska snart titta på "Morden i Midsommer" Det gillar inte Roger så jag får ju passa på att kolla när han inte e hemme! E sugen på det mesta ikväll... Men jag ska banne mig ta en apelsin istället!!! Håll tummar och tår att jag ska kumma stå emot!! Jag har redan ätit lite brända mandlar =)

Nehe nu ska jag koppla av i soffan! Ha en trevlig kväll alla!!

Vart hur mysigt som helst!

Vilken helt jätte mysig dag som bara swichat förbi... fattar inte vad som hände egentligen!!

Var jätte mysigt hos farmor och hon blev jätte glad att vi kom dit! Sen har Jen och Miljo vart här ända till sena kvällen, Nett kom med så det blev en match i Alfapet =) Det har vart hur bäst som helst, vi tog igen hur många gånger som helst! KUL!

Nu e jag mega trött, ungarna har precis somnat så nu ska jag me lägga mig! Ha det gött!!

Back on track!



Jippi!

 Vägningen gick super och jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna -1,3 kg!
 
Har shockat kroppen med massa godsaker =)

Funkar ibland det med =)


Gamla farmor!

Åh idag är vi så friska att vi ska kunna åka in och hälsa på Gamla farmor! Vi har inte vågat det innan... Ska väcka Ellioth nu så vi kan äta frukost och åka in till stan! Blir en vända in till viktväktarna oxå hoppas vi på =)

Är sååå frösen så jag tror jag dör!! Minus 17 grader ute och det har verkligen känts hela natten! När vi gick och la oss så var det så kallt så jag kunde absolut INTE få upp värmen, höneskinn överallt. Det var bara att ta på sig en t-shirt, ett extra täcke så kunde hon somna! Sen vaknade Lovis, Ellioth, jag och tillsist Roger och då fick han gå in till Ellioth, han skrek och drömde illa! Sen med pappa jämte sig i sängen sussade de gött =) Jag och Lovis med som ett plåster ;) VARMT i alla fall!

I eftermiddag kommer Jen & Milo hit och det ska bli riktigt kuligt! Det var hur länge sen som helst så vi har massa tjöt att ta igen =) Blir roligt för Lovis med, hon e ganska OK i alla fall så det ska nog orkas med lite mellan snörvlandet =) E nog ingen halsfluss i alla fall! 

Ha en mycket trevlig dag alla =)
 


Facebook

Japp då har hon gått emotsina principer =) Eller nåt... Nu har hon gått med i Facebook! Japp trot eller ej =)

Får la se om man blir biten eller inte ;)

Mellandagsrea

Måndag, nya tag!.... Hm nja ganska nya tag i alla fall! En skagenbaguette på Kungsmässan blev det till frukost ;) Bra val... Eller kanske inte! Men gott var det ialla fall!

Jag och ungarna följde med Carro till Kungsbacka idag för att vi skulle ju väga oss... Det skulle vara öppet! Men icke så nicke! Det blev ingen viktväktarna alls utan det blev kungsmässan istället =) Trevligt blev det!! Carro bjöd oss på frukost ;) Ellioth hade redan ätit lite så han valde en gräddbulle och det var ju han inte lessen över!!

Vi strosade runt lite och kollade in rean... Ho ho vart var den då! Ja rean är verkligen INTE som den var förr! Ett par ställ bara i varje affär så man blir ju lite besviken måste jag ju säga! Men jag hade turen att hitta byxor till Ellioth i alla fall och det var ju det som var det allra viktigaste! Så nu vart det slutschoppat för vår del för denna månaden... =(  Jag och min gubbe betalde räkningarna innan! Fy farao vad det e TRÅKIGT! Men räkningarna är betalda... ALLA =)  Det ska vi vara glada för!

Efter Kungsbacka följde vi med upp till skogen, hela familjen =) Vi fixade mat medans ungarna lekte och sussade om vart annat. Det var riktigt mysigt! Vi spelade sällskapsspel och drack kaffe och föröskte få ungarna att städa. Nja det blev vi mammor som städade till slut och två megatrötta barn! När vi kom hem var det inte länge kvar innan Ellioth sov gott! Tack för en jätte mysig dag!

Barnen sussar gott och det hoppas jag med att jag ska göra snart, e dödstrött! Ha en god fortsättning!

Annandag jul

Söndag och mysdag, vi har precis ätit frukost. Det blev mannagrynsgröt till Alvins förtjusning =) Det var bara han och Lovis som ville ha det... Jag säger bara det att imorgon, måndag, en helt vanlig dag så är det NYA tag som gäller... Alvin har gjort i ordning sig och packat ihop sina grejjor för nu ska han hem till mamma, syns vi inte förän nästa år ;) Tokigt det där...

Idag ska vi ut till Rogers mamma & hennes Roffe, det ska bli mysigt. Middag tillsammasn med Jörgen och hans familj. Det går ju inte att samlas alla, det blir ju en del folk och då får vi liksom inte plats... Annars ska vi bara ta det som det kommer, var tvungen att sätta på en maskin tvätt för tvättkorgen var överfull nu... Det går fort det där att fylla den! Ett jobb som aldrig tar slut!

Igår hade vi det hur mysigt som helst ute hos mamma och pappa! Himla god mat, dopp... Mmmm! oskakan var inte heller fel!! Inte chokladen heller =) Lovis var etrigare än någonsin!!! Hon hade bara gett sig den på att komma åt alla morfars musikleksaker!!! Hyllan är av glas så den e kanske inte direkt byggd för klättring heller =) Jag fick lägga mig på golvet som en spärr, hur bra det nu funkar när man bestiger berg.... Hon klättrade ju bara över! ENVIS!!! JA!!! Undrar var hon kan ha fått den braiga egenskapen ifrån?? Mig kanske!!  Ja ja hennes pappa e ganska envis han med, en bra kombination! Hoppas att alla ni andra haft en lika mysig juldagen tillsammans med familj, nära och kära! Det e ju det det hela handlar om ;)

Tror att det e min tur att gå ut med vår hund.... Hon e ganska ennig... Hua, undrar hur kallt det e egentligen?? Lika bra att inte kolla efter utan bara att bylsa på sig och ge sig ut! Nåja, ha det gott!!


Juldagen



Hoppas att alla haft en mysig och alldeles underbar julafton! Det  hade vi!! Vi tog det hur lugnt som helst och var hemma hela dagen! Mamma och pappa kom ut vid tre så då var det Kalle Anka ocg fika, glögg, godis och mys framför soffan! Sen efter Kalle Anka... fick vi besök =) Tomten såklart!

Ellioth var lite blygis och lite rädd men lååångt ifrån tidigare år! Tillslut tyckte han att det var riktigt roligt och spännande och han vågade!!!! Han hjälpte tomten att ta fram paket med storebror och hämtade sina paket och sa TACK! Lovis var inte rädd bara han var på avstånd, log lite försiktigt mot tomten.



En gammal tomte sitter på vår stol =) Han hade lite svårt att se men då var Alvin så snäll och hjälpte honom. Ellioth samlade sina paket i soffan... Härligt att se honom så exalterad!!




Lovis kollar in sitt paket... Jaha vad ska jag göra med det här då??




Tack Tomten!! En massa paket =)




Här har vi en söt 13- åring =) Alvin fick sin mobil i alla fall ochdet var såå roligt att se hans min och den lyckan!!
Det är roligt att kunna överraska =)




Åh det e lite läskigt med den där tomten i alla fall!! Han får inte komma föör nära!





Ellioth ville sitta i Tomtens knä, men väl där så vart det lite läskigt i alla fall... Det blev inte så länge...


Alla barnen blev nöjda och glada för sina paket =) Det kändes riktigt härligt!! Vi fick ett stort bidrag till vår Mallorca resa av mamma, pappa och farmor!! Tack så jätte mycket!

Efter att tomten gått och barnen öppnat paket, lekt och hade fullt upp gick vi vuxna ut i köket och fixade med maten =) Det blev julmat och det var såå gott!! Mätta och nöjda dukades allt bort och sen kom familjen Altesson. Kling hit! Mera kaffe, godis och mys i soffan och ris al a Malta till alla! Det var såå gott! Efter att mamma och pappa åkt blev det "Tomten är far till alla barnen".

Vi hade hur mysigt och trevligt som helst! En helt toppen julafton!

Då var det juldagen då...  Vad händer då?? Mmmm... Har vart på primärvårdsjouren... Japp vist var det halsfluss jag hade, mycket! penicilin i 10 dagar, piller stora som jag vet inte vad! Har bara lite svårt att svälja hästtabletter men man får ju göra sitt bästa, eller hur?? Det är in lika lätt att komma ihåg sin egen medecin som Ellioths.. Ont som tusan i halsen, feber och trött! Men det ska ju gå över nu i alla fall! Om en stund ska vi åka ut till mamma och pappa och äta dopp i grytan, kokekött, bruna bönor, grönkål, och massa annat gott! Ska bli mysigt! Då blir det jul på riktigt! Som det ska vara, hemma hos mamma =)

God fortsättning på Er!

Julafton!

                                                      Från oss alla till er all en riktigt god jul!

Igår trodde jag inte att jag skulle kunna vara med och fira jul, fick jätte hög feber och mådde såå dåligt men nu är febern nästan borta och jag mår förhållandevis riktigt bra!

I morses vaknade jag först och tassade upp och tände lite ljus, sen kom min skrutt upp och fick mycket stora ögon när han såg alla paket under granen! Åh va mysigt! Sista paketet i adventskalendern.. Åh tack mamma! Underbara unge! Nu sitter han och tittat på sin nya film, bärgarn!

Vi har ätit frukost med skinkmackor och julmust! Åh det får man ju bara göra på julafton =) Mys! Sen har vi badat barn, gått ut med hund och jag är färdig med =) Roger är och tänder ljus på kyrkogården och sen är det bara han som ska bli klar!



En liten julfin sessa! Det är verkligen inte lätt att ta kort på två stolliga, uppspelta barn! Ellioth är överlycklig för att det är julafton idag =) Tomten kommer och mormor och morfar =) Tänk va lite som kan göra en dag för en liket kille!



"Jag kan hålla henne i mott knä mamma" Nja det gick ju sådär...




Ellioth fick kapplastavar igår va hans gudfar och gurdmor =) De kan man ha till mycket, nu klipper han lillasyster...



Åh vilka massa julklappar det finns här =) Åh det bara kliar i fingrarna!



En liten busig sessa! Lovis gick lös på ALLT!! Totalt tokig!


Jag har ringt farmor och vi pratade länge! Hon blev så glad! Lovisen  somnade nyss i min famn så då kan man ju gosa lite med den lite större modellen =)

Snart kommer mamma och pappa och det kommer att bli en supermysig julafton! Ikväll kommer familjen Altesson Kling och det ska bli så mysigt!!!

Ha en fortsatt trevlig dag på er!!


Julpyntat färdigt!

                             

                                 "Nu är det jul, här i vårt hus, julen är kommen hopp trallallalla"


Nu har vi pyntat färdigt och det är jul överallt =) Tomtar överallt och granen är klädd och den är verkligen jättefin! I natt kommer nog tomten hit och läger alla paketen under granen och det ska bli hur mysigt som helst!



Ellioth har hela tiden pratat om att han ska sätta stjärnan i toppen på granen. Så ÄNTLIGEN nu sitter stjärnan i toppen och han var mäckta stolt när den satt där! Det blev en himla fin gran i alla fall!

Idag är det bara golven som ska damsugas och skuras så är allt klart! Roger är i stan och köper det sista, har säkert glömt både det ena och det andra men det blir ju jul i alla fall så det är nog rätt lugnt! Ikväll blir det uppersittarkväll på tv 4 =) Vi har köpt två lotter så vi får ju hoppas på en liten vints i alla fall! Lite glögg ska det nog slinkas ner med! Vi brukar inte spela bingolotto men så tänkte vi att när vi ändå bara ska vara hemma och kanske äta lite gott och mysa med massa levande ljus, kanske lite choklad med så kan man ju lika gärna passa på =) Kanske lite härlig julmusik me så kommer man verkligen i julstämning!

Sjukstuga har vi oxå här på Lomvägen... Jag har megaont i halsen och hoppas nu mest att det inte är halsfluss för det har jag verkligen inte lust med! Vi har nog med sjuklingar i den här familjen just för tillfället! En mega förskyld Lovis, en liten Ellioth med scharlakansfeber och penicilin i 10 dagar... mindre roligt! Men det blir ju bättre i alla fall!

Vi skulle vart inne hos farmor och fikat och gett henne julklappar idag =(( Fy farao va tråkigt! Men vi vågar inte åka in till henne med massa basselusker, hon fixar inte att bli sjuk! Får åka in så fort vi blir bra!

Jen var härförbi med ett antiskall halsband, vi köpte påfyllnad i går och nu är Roger och inföskaffar ett batteri om det finns att få tag på! Nu är det skällskola här oxå! Är såå trött på att hon skäller så fort någon kommer... Hoppas hoppas att det kommer att funka och nu gäller det att vi är på G hela tiden och ryter till oxå på henne, att ALLA våra gäster är på G med opch inte gullar med henne! Hon e inte gullig, inte just då i alla fall! Man får hälsa när man kan bete sig!! Hennes Milo vart inte heller bra, diare kan man verkligen vara utan så hoppas... Jag åker på allt som har med magar att göra...

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med min lille gosse medans Lovisen sussar i säng!! Ha en trevlig kväll alla!!


Julhandlingen

Nu är vi nog klara med all handling inför julen! Jag och mamma har vart inne i stan idag, på systemet, fiskexporten, kvantum och hajen. En sväng innom kappahl hann vi oxå med men sent vart vi bra trötta!

Tänk va pengar det rullar under julen... Det är mycket folk överallt och alla handlar! Inne på fiskexporten var det en hel del folk, alla skulle lax och sill, såser och en massa gott! Kvantum var nog den affären som var jobbigast, mest folk, mins luft. En affär som man har höga förväntningar på men tyvär kan de inte riktigt fylla dem... De utlovar att de ska ha allt men det finns långt därifrån plus att de är dyra som tusan!

Har säkert glömt något men då finns det ju ett par dagar på sig! Jag blev så glad när jag kom hem och min gubbe hade satt in granen, och OJ vilken fin gran vi köpt! Den kommer att bli superfin imorgon när den fått pynt på sig! Ska bli supermysigt tt pynt och fixa imorgon. Min darling hade burit ner alla lådor med tomtar med så imorgon är det bara att sätta fart och plocka upp tomtar!

Kvart i 6 ringer klockan i morgon då ska ligga på telefonen och ringa vårdcentralen! SKA ha en tid till Ellioth imorgon... Jag ger mig tusan på att han har scharlakansfeber! IGEN! Det är andra gången han får det, har de flesta symtomen så det gäller bara att inte ge med sig! Stackars lilla skrutten, han kan inte äta, inte dricka, inte ha sina älskade nappar! Feber, inte hörg hela tiden men den pendlar, ont i hals, mun och knallröd, smultrontunga, blek, flammig... Nåja det kommer gå över och bara man får penicilin så blir han bra!

Nu äntligen sover båda två och jag och Roger sitter i soffan och kollar på tv och småpratar, planerar inför morgondagen. Blir stan, hela familjen, en snabbis. Jag tar en promenad med skruttarna medans Roger handlar det sista! Teamwork kallas det! Vi är ett mycket bra team jag och min man! Vi har det mycket bra tillsammans! Kan inte få en bättre gubbe helt enkelt =)

Nehe nu väntar sängen, man får passa på medans de sover så kanske man får sova lite själv med. Natti natti!

Önskelista till Tomten =0)

Nu har Ellioth på eget bevåg skrivit och ritat en önskelista till Tomten! Han bad mig att skriva vad han sa att det skulle stå =) Det blev en lååång önskelista betsående av bilar i olika storlekar! Han var såå söt och han hade verkligen ansträngt sig att rita fint! Det var en gul betongbil! Sen stoppade vi brevet i ett kuvär och skrev den magiska adressen...


Tomten
NORDPOLEN

Och ett frimärke på såklart så att det kommer fram! På baksidan skev vi AVS: Ellioth.......

Han var mäkta stolt när han var klar! Han har sysselsatt sig läänge med att rita och pärla en dinosaurie =) Skönt! Lovis sov drygt en timme så jag tokstädade och det smittade tydligen av sig på Roger för han började städa han med! Nu är nästan hela lägenheten färdigstädad så nu e det bara lilla toan, golv och vårt sovrum kvar!!! Alvin har lovat att göra sitt rum i morgon efter skolan så ska han få sova hos en kompis sen... Muta jag vet =) Men det funkar i alla fall!! Planen är att all städninga och strykande av dukar ska vara klart i morgon, kartongerna med tomtar ska bäras ner i morgon så de får tina till onsdagen... Sen är det den magiska onsdagen då allt pynt och granen ska in =) Ska bli såå mysigt! Fast jag måste ju säga att det är mysigt alltihopa, även förberedelserna med städ och allt... Jag vet det e lite toligt men juligt! I morgon ska jag och mamma in till stan efter hennes jobb och handla julmaten så e det klart det med!! Underbart skönt! Skinkan ska tas upp ur frysen idag och göras imorgon tror jag =)

Nu kom vår store kille hem från innebandyträningen, packad som en åsna.. med packning alltså =) Men nu e ham hemma så då ska vi ta och koka lite ägg och äta kvällsmat tillsammasn! Va mysigt! Fats jag ska nog pälsa på mig och rasta jycken först! Det får bli jag som gör det för jag måste nog fixa plusset på vågen...

4:de advent

Idag tänder vi det fjärde och sista ljuset i adventsstaken =) Nu är det inte lång tid kvar till att julen är här! Nu börjar det kännas riktigt mysigt och vi har lisom hamnat julstämning =) Nästan alla klappar e inslagna, har sysselsatt mig med det idag med en liten höna i bärsele... Båda barnen har feber, snörvliga och allmänt hängiga! Inte roliga alls och natten har vart supersträvig... Roger har vart inne hos Ellioth tusen gånger och tillslut tröttnade han så han la sig därinne, det e ju lite bättre nu när vi förlängt sängen i alla fall! Lvis har drömt och snörvlat och vart orolig =( Jag fick sovmorgon medans Roger stod upp klockan 7 med Ellioth men jag var alldeles svullen runt ögonen i alla fall. Behöver få lite bättre sömn i natt så det hoppas vi på! Ellioth har inte ätit på hela dagen, han suttit som en liten trasa i soffan och tittat på tv medans jag burit runt på Lovis och städat och fejjat.  Det var först nu i kväll som jag gjorde ett par pannkakor som han själv önskat som han åt två stycken! Sen kom mammaoch pappa ut med lite glass, Blixten McQueen dessutom så det slank ner en sån med! Vilken bra mormor & morfar vi har! Hela helgen har vart jätte mysig och vi hhar verkligen haft det toppen i goda vänners sällskap!

Det började redan i fredags med Julbord på Ästad gård! Åh det var var hur gott och hur trevligt som helst! Måste nog säga att det var nog det godaste julbord jag någonsin ätit =) Det fanns verkligen ALLT, tio olika sillar, sillsallad, fyra olika laxar med hovmästarsås, strömmingslåda, rökt makrill, rådjur, viltsvin, skinka med olika senaper, rostbiff, mimosa, rödbetsallad, potatis,  paté mm. Gott bröd, ostar och kex.  Vist allt äter man ju inte men man måste ju smaka =)

Det varma var oxå underbart gott, Jansson, grönkål, rödkål och brunkål. Smaskens och megastora revben =) Mmmm hemmagjorda köttbullar, prinskorv, julkorv,  Till o med lutfisk.... fast det äter inte jag =) För att inte tala om gottebordet! Där fanns såklart risalamalta med sylt, ostkaka med grädde ocg sylt, fruksallad, godis i stora lass och kaffe såklart! Det slank ner en massa gött!

Jag och Roger började redan hemma med en flaska romglögg och det var sååå gott och så fixade vi oss! Janice var här med och gjorde mina naglar, tack gumman! Vi hade supermysigt! Sen var det bara att lämna kides hos sina goa gudföräldrar!! Det hade gått hur bra som helst och det känns såå skönt!

Vi åkte ut med mamma och pappa så vi slapp bussen en väg. Det var såå otroligt vackert med all snö som tyngde ner gigantiska granar! Naturen där ute e fantstisk! Efter maten var det fackeltåg ner till trädgården och sjön med julmusig och en kvinna som talade om julen... Sen helt plötsligt var det en naken karl som hoppade i sjön... Sen kom det ytterlgare ett tiotal nakna män... Att alla inte flabbade ihjäl sig!

Nej det var helt klart en helkul kväll med dans och mycket roligt folk!! Lördagen var lite seg till en början men det rättade till sig med en god frukost och en massa kaffe =) Sen kom mamma och pappa och hämtade oss så bar det va för att kpa gran! Det 'r en tradition vi har att göra tillsammasn och det är väldans mysigt! Jag gillar att kolla på gran fast dee t e kallt som tusan och man inte hittar något. Fast tillslut hittade vi en på Willys!

När vi kom hem var det dax för middag och sen kom Sofi och Robban! Underbara vänner man har när jag öppnade dörren stod de med två fulla gekås kassar med blöjor =) En perfekt juklapp!! Tack ska ni ha!! Nu har vi så vi klarar oss i evigheter!! Ungarna lekte som hejjsan och vi satt och fikade och drack kaffe! Det var jättemysigt och alldeles föör länge sen! Sen blev vi bjudna på middag uppe hos Carro och Patrik på kvällen! Det var jätte mysigt det med och vi var inte hemma förän efter 22 =) Två trötta barn som deckade i bilen... Ellioth blev dålig på kvällen och sen har det bara blivir värre och värre... Men nu hoppas vi att det ska vända! Ipren håller nere febern lite i alla fall! Nu sover alla tre hoppas jag =)

Jag ska snart med knalla in i sängen för i morgon är det vägning i Kungsbacka och jag ska hämta Carro kl 9... Upp tidigt och duscha för det kan verkligen behövas!! Får se hur natten blir m man ska vill vårdcentralen i morgon, det öppnar 6... Ställa klockan och upp och ringa så man får en tid för annars e det kört! Skulsköterskan på 1177 tyckte att är man småbarnförälder får man nästan vänta sig sjuka barn till jul men det tyckte minsann inte jag! Vadå??!! Ibland blir man såå trött på folk och deras sätt att säga saker! Men om det behövs penicilin så fixar det ju sig ganska snabbt!

Natti natti!


Levande julkrubba

Åh va stolt jag e över min lille Nisse =) Han har haft superkul på stan med sin förskola idag! De hade vart på stan och kollat på julkrubban, ätit pizza på Campino =) Vart på BR och kollat på leksaker! Han hade inte vart rädd alls utan visat att det här har jag minsan vart med om tidigare och kände sig mycket hemma på Campino =) Hm undra varför??? Nåja det känns ju väldans roligt i alla fall!
De hade kollat på kameler på torget och de hade mindsann bajsat på gatan... Milena hade tagit kort på bajset så de lär de ju inte lömma i alla fall =)

Jolina och hennes lille Alex har vart här och fikat och myst! Det var jätte roligt! Tänk så e man släkt och känt varandra i hundra år och så ses man så sällan... Det var roligt att se Alex och tänk sicken redig liten kille, kunde säga titta, vinka och skaka på huvudet =) Såå söt! Lovis var lite läskig när hon närmade sig i en faselig takt =) Och Lovis tyckte att Alex var jätte spännande =)

Snart kommer Nett och dricker kaffe så kanske man blir varm igen... Tänk nästa vecka så är det dagen före dopparedagen =) Uppesittarkväll =) och bara MYS!!! Ska bli så härligt!! Julen är inte bara till för de små, vuxna tycker oxå att det är väldans mysigt!! Imorgon bär det av till Ästad gårs på julbord med jobbet, ja tänk fastän man e föräldraledig få man hänga på! Det blir buss dit, mat och dans och fackeltåg! Ska bli hur gött som helst och jag lovar att det blir inget viktväktande imorgon i alla fall!!! Hi hi tänker äta så det sprutar ur öronen =) Barnen ska vara med Nett & Rikard =) Härligt!


- 17 grader

Fatta va råkallt!! Tycker mycket synd om min gubbe och min jycke... De e ute på kvällspromenad medans jag sitter uppkrupen i soffan, kollar på Nikita och har proppat i mig en massa goda, salta popcorn =) Hygglo!
Ska sätta på lite vatten till en kopp the till honom... kan nog behövas för att tina!

Spenshult

Då har man vart på Spenshult idag med mamma. Hon var på läkarundersökning med anledning av att göra en karpateltunnels operation på hennes sndra hand med. Hon gjorde den första i våras och har väntat och väntat på  operation. Nu hasr hon blivit remiterad till Spenshult för hallands landsting inte kunde hålla vårdgarantin. Inte innan jul men sen så snarast möjligt! Ska bli skönt för henne! Håller tummar och tår!

Annars har det inte hänt så mycket idag, slappat, tvättat (ovanligt) degat med lera med Ellioth och druckit kaffe med Nett. Nu försöker mitt lilla russin tillk son att sova men hdet spritter i hela kroppen på honom! Han ska åka bus på utflyck med hans solkulla i morgon och han lääängtar kan man ju säga! De ska åka till stan, kolla på julkrubban på torget och sen ska de äta pizza =) Ja ni kan ju tänka er hur kul det är! Inte trött en endaste liten smula e ungen... Han somnade i fem minuter i eftermiddags och det verkar som om det räckte fär att hålla igång honom! Nu snurrar han runt som en virvelvind här ute i soffan med en liten Lovis som står nedanför och kollar in honom och hon bara tokflabbar... En rolig storebror!

Roger har kört Christoffer till Borås för att hämta lite grejjor... Så vi e allena =) Hade tänkt att få lite lugn och ro men det kan jag nog lägga ner! Imorgon kommer en av mina allra äldsta vänner hit på besök så håll alla tummar och tår för att det inte ska komma såå mycket snö! Det ska bli såå roligt, det var så länge sen!!

Ne nu ska jag försöka coola ner min son... Ha det gött!

Första fruktfatet....

Då var det avklarat... första fruktfatet i golvet av en liten fröken Stehnson... Såå lång man kan bli, det är nog bara bäbisar som kan bli så långa! Stod mot hyllan i hallen och jag var bara inne på toaletten, vips så hördes ett jätte brak och ett jätte lesset barn!! Fatet låg på golvet i 1000 bitar och mitt i satt det en liten fröken pch var jätte lessen, skrämd och en bula i pannan... Det var det det... Det kommer inte att bli det första och inte det sista hon kommer att ha sönder! Tur att hon inte blev mer skadad än en lietn bula, tyckte den var större innan men nu har det röda lagt sig och bulan med =) Skönt! Maten är avklarad och hon är pigg som en mört och leker för fullt!

Har kämpat med att flytta mattan under soffan. Det var ju en liten fröken som hälde ut kaffe på mattan i morses... det var andra gången det hände... Den är inte lika tät som den var förr... kannan altså! Det var en pöl under mattan... En gammal handduk låg under sen sist och tur var väl det! Parketten var inte jättefin, lite vit =( Tur för oss att vi inte slipade den när vi flyttade in!! Nåja det kommer att bli så bra så!! Nu luftas det ordetligt för hon orkar inte putta tillbaka den själv! Den e tung som bly!!

Av någon anledning så tror jag att detta är ganska småpotatis som vi kommer att få vara med om med vår lilla höna!

Brr va kallt det vart idag!

Nu e hon hemkommen från en promenad med Zelma! Det var kallt som attans idag, på en termobyxor och tumvantar så gick det! När man väl kom ut så var det jätte skönt och man saknar promenaderna när man inte kommit ut på ett par dagar...

Ellioth var tomte idag när jag lämnade honom på dagi, det var luciafirande för mor coh farföräldrar nu klockan 10. Han tyckte att det skulle bli mysigt, det blir ju fika idag med =) Sen ska jag och mormor hämta honom på dagis så det var ju väldans spännande!! Jag och mormor ska åka in till stan efter hennes jobb och köpa lite julblommor =) Men först ska vi plocka lite mossa... En mysig dag!!

Luciafirande på dagis!

Finns det något mysigare är en massa små tomteklädda nissar, små tärnor och lucior och pepparkasbarn?? Det var jätte mysigt när vi kom till dagis idag, massa levande ljus, mörkt och uppdukat till alla! Lussekatter, mjuk pepparkaka och pepparkakor, kaffe och saft stod på borden. Barnen var redan samlade i ett annat rum och Ellioth fullkommligt vägrade att följa med sina kompisar och vara med i luciatåget... Ja ja det E inte lätt när man är blygis och hela hans dagis var fullt av folk han inte känner... Luciafirande i alla ära men för blyga barn som egentligen vill såå gärna men inte vågar är det inte lätt! Jag blir så förbannat trött på alla som lägger av kommentarer som "Äh han vill inte" Äh han e bara så tråkig, då får han sitta här och ha så tråkigt!" Vadå tråkig?? Inkompetens anser jag... Vågar inte, behöver man göra det svårare än så?? Måste man lägga värderingar i det?? Vad vet de?? Varför måste man göra det till ett större problem än vad det är??

Nåja, barnen var superduktiga och sjöng som hejsan!! De kunde minsan allihopa, måste tränat mycket!! Ellioth satt i Rogers knä och han sjöng minsan han med, kunde oxå det mesta!! Lilla sötisen!! Sen försökte han sig på att gå och hämta kakor själv, men det är väldans läskigt! Men om mamma följde med gick det mycket bättre!! För att inte tala om när han skulle ge sina fröknar sina julklappar... då sprang han gladjeligen till var och en och sa "God Jul" och gav dem en kram =) Han e la för go!!



Ellioth sitter i pappas trygga famn! Söt tomte papa föresten!!




Inte lätt att ta kort på en yr liten höna....




Nåja lite bättre i alla fall, det är ju såå mycket att titta på!! Spännande ställe tycker Lovis!!




En söt lite tomtenisse!




Överallt ska man vara, klättra, krypa och kolla läget överallt!!




Goda lussekatter var det, och allra bäst att sitta i pappas klä! Såklart!


Innan vi skulle gå kom Milena och kidnappade Lovis och gick på en rundtur =) Lovis vart inte lessen en sekund och det känns ju fantastiskt härligt, hon ska ju börja där med en dag... Om 8 månader... rent av!½ Fy farao vad det lät alldeles fruktansvärt fast alldeles jätte roligt oxå såklart!!

Idag har jag och Carro vart på äventyr med Lovis och Ellioth i Kungsbacken som Ellioth sa... Vi åkte i god tid upp och skulle stanna på Statiol och tanka men vi skulkle göra det på hemvägen... Gick hur bra som helst på mötet, sekreteraren skickar efter våra kort så nu går vi officiellt i Kungsbacka på viktväktarna istället! Känns faktiskt hur bra som helst! Vist det e en liten bit men en såå mycket bättre konculent oxå så det e det verkligen värt! Sen är det ju faktiskt så att det är min livskvalitet som vi snackar om, min hälsa och att jag ska må bra! Idag hade jag tagit 0,8 kg till så nu e vi uppe i 15,8 kg! De ni det e banne mig inte fy skam!! Känns så förbaskat bra faktiskt!! Men det är en ganska lång väg till mål kvar och det ska jag fixa till vi åker till mallorca i maj!! Kanske lite extrai buffert för man lär ju inte gå ner i vikt på Mallorca i alla fall =0) Mötet var jätte bra och sen droppade Carro in på Hemköp och jag satte barnen i bilen och sen åkte vi hem för att laha fisksoppa (med massa vitlök i =) MUMS! Men vi kom aldrig till Statiol... Soppatorsk... Jaha vad gör vi nu... Satte båda mina barn i bilen och skulle promenera i kallet och hämta bensin... Men det är ju ganska bra om man vet vart man ska gå och i det kalla var inte roligt! Carro stoppade en bil och liftade till Statiol och hämtade bensin och fick schutts tillbaka oxå! Det kan jag lova att det vette sjutton  om jag hade gjort med tanlke på alla mindre trevliga karlar där ute... (Jag tog reg-nummret i fall i fall =) Men hon kom tillbaka som tur var! Sen åkte vi och fyllde tanken och dunken så nu kan det lugnt hända igen, med resurser =)

Väl hemma lagade vi mat och värmde oss. Det var jätte gott! Carro åkte och hämtade Emma och Roger kom och hämrtade oss =) Sen var det bara hem och fixa kidsen till Luciafirndet på dagis! Och nu är vi hemma igen... Ska alldeles strax gå ut i köket och laga middag, köttbullar, potatismos och kokta grönsaker blir det på menyn ikväll! Sen ska jag se om det går att stoppa Ellioth i det där badet som skulle gjorts för ett par dagar sen... Igår när vi skulle bada honom så hann han somna i soffan så det gack ju inte... Så håll alla tummar och tår och även för att Lovis blir avskurad oxå! Vi e förskylda som tusan, ont i halsen, lite ont i huvudet, Ellioth klagar över sin mage... Det känns ju inget vidare alls! Är det magsjuka?? Är han orolig för något?? Drömmer som tusan så man vet ju inte! Men vi ska säkert bli friska till jul, bätter att vara krassliga nu än sen!!

Ikväll blir det en lugn kväll framför tv:n i alla fall med massa tända ljus så vi blir varma och lite the kanske?? Ha det gött alla!!

Slappardag!

Idag har hon verkligen inte gjort många knop alls... Vart jätte trött och det kan ju bero på natten som vart... Jag sov i ca 2 immar på hela natten =( Det började med att vi för en gång skull satt uppe och kollade på film... Den var inte slut förän efter 12 och då hade Lovis vart lessen 1000 gånger redan, orolig och lessen. Men hon vaknade innan filmen vart slut och var alldeles otröstlig, skrek och var jätte orolig och mega snorig! Kändes inget vidare alls! Så jag kollade klart på filmen i sovrummet med en Lovis på magen, då var hon i alla fall OK. Jag somnade inte förän 2 då sov Lovis och resten av familjen, tills Ellioth vaknade 02,40 och var jätte lessen, drömt, förskuld och tyckte att vi kan ju kolla på tv... E NEJ, skulle inte tro det! Han somnade inte förän halv 4 något och då sov inte jag... Roger snarkade... Då var jag tokirriterad och skickade in dem in till Ellioths säng (schyst)

Innan jag varvat ner och somnat var klockan halv 5... Lovis vaknade strax efter 5... JIPPI! Men hon somnade nog om något efter halv 6... Jag framåt 6 och sen vaknades det halv 7... Åh life is wonderful =)

Så det har liksom vart på sofan vi tillbringat dagen, jag och barnen... Det har vart Lotta på Bråkmakargatan, Bortspolad, Micke och Molle och Barnkanalen... Spagetti och keldas Carbonara sås till lunch och fram på eftermiddagen sov Lovis så då passade jag på att gosa men Ellioth på soffan varpå mamman somnar! Mmm va gott!! Han låg som ett plåster och kollade på Lotta =) Härliga unge! Det et tur att de är goa mellan varven för ja har inte vart en underbar mamma idag! TRÖTT, IRRITERAD OCH INGET TÅLAMOD ALLS! Men det är en ny dag imorgon och då ska jag inte vara så grinig!

Nu sussar båda trollen sen 19 =) Jag har virkat lite och kollat på Kalla fakta! Hua då får man ju rysningar låångt med ryggraden! Det handlade om Svininfluensa vaccinet... Vilka biverkliningar det blivit av den... Sverige var så rediga och vaccinerade 6 miljoner av befolkningen... Många barn och 43 barn lider nu av Narkopleksi... (stavningen.... sisådär) En fruktansvärd sjukdom som inte går att bota... Trött jämt, kan sova närsomhelst, fruktanstvärda mardrömmar emd hallunicationer mm... Fy farao, man blir ju lite nojjjig eller vad man ska säga, hoppas man haft turen att inte få den biverkningen! Men det e ju så när det är såå många som ska ha vaccin... Tänk vilken hysteri det var, känns som evigheter sedan fast det är bara ett år sen... Man vet ju aldrig vad som komma skall och tur är väl det!

Nu ska jag poppa popcorn och kura upp mig i siffan jämte min gubbe och mysa lite, så länge lugnet varar =) Får ju se hur det blir! Imorgon är det vägning i Kungsbacka! Håll alla tummar och tår för det kan nog behövas!!

Julkort

Nästan alla julkorten är skrivna =) Mysigt! Satt och letade adresser innan och det är ju bara så att en del adresser har ju liksom gått ut... Får se om man hittar dem... För en gång skull är man ju lite före sin tid... de ska ju inte skickas förän den 16 dec... hi hi hi

Julpyntat hos farmor =0)

Då var alla tomtar framme ur son låda hos farmor =) Dukarna ligger på och alla tomtar på sin plats! Hon blev jätte glad idag när vi kom med och det var jätte mysigt! Det blev verkligen jättfint! Farmor fich en kram och puss av Ellioth när vi skulle åka så det lever hon länge på!

Efter farmor åkte vi in till sta med mamma och pappa och de bjöd på Campino! Åh det var såå gott och såå länge sen! En helt mysig lördag! Sen fortsatte jag och barnen till Hajen och handlade lite, med alla andra =) En hel del folk kan man säga! Men vi fick fyllt på förrådet i alla fall! Nu sitter vi i soffan och kollar på Borttspolad! Örvande ljus, godis och mys i soffan med glada barn, det är verkligen det enda man behöver!

Roger är i Tvååker pch tapetserar hos Jörgen och vi hoppas verkligen satt det går bättre idag än vad det gjorde igår! Återstår att se när han kommer hem....

Vi ska bara ta det lugnt, jag ska virka lite... Blir en lättare kvällsmat och popcorn ikväll! Bada ett par ungar kanske det kan bli med, kunde nog verkligen inte skada =)

Ha det gott!

14,7 minusgrader

Lite kallt kan man ju säga att det var i morses när vi kollade ut... Brrr va kallt, Zelman hörll på att frysa ihjäl och hennes husse var inte sent efter... Nåja det blir till att stanna inne idga tror jag, möjligtvis en runda senare om solen kan värma upp landskapet något! Jag har alltid lärt mig att man inte får ta ut små barn när det e mer än 10 minus, inget bra för lungorna eller huden... Det lyssnar jag på! Lovis sover och Ellikoth kollar på Pettsson för andra gången idag =)

Jag har storstädat stora toaletten redan och det käss så skönt, det luktar rent och jag kanske hinner med något mer idag... Tvättat en maskin som ska in i tumlaren... då värms det upp lite här inne med =) SMART!

Jen och Milo kommer strax hit, de skulle gått på stan men nja kanske inte när det e såå kallt! Får se vad dagen bjuder på?? Carro och hennes troll kommer nog ner sen när de hämtat Emma =) Full rulle =)


GRATTIS ROBIN PÅ DIN 15 ÅRS DAG!! HOPPAS DU FÅR EN KANONERS DAG OCH SÅ SES VI IKVÄLL PÅ DITT KALAS SÅKLART! =)

Ikväll är det dagen D, IDOL-final!! Undrar vem som vinner! Jag måste ju säga att jag håller på JAY! Jag struntar i alla rykten i det här fallet e han bäst. Minnahs röst e alldeles föör klen och hon kommer inte slå igenom tor jag. Vist lite ballader kanske hon klarar men sen e det stopp...Jay därimot kan gå låångt, rocken är bred och han har en stark bra röst!! Håller tummar och tår! Ska komma på det efter Robis kalas =) En trevlig kväll i trevligt sällskap!! Ska bli supermysigt! En rykande kopp glögg kanske det oxå blir... Lär nog inte bli minus på vågen känns det som... Julen e banne mig inte lätt, lite här och lite där blir MYCKET!! Nåja jag har en hel vår att ta resten av kilona och det kommer jag att fixa!!

Ha en bra dag!

Alla klappar e klara =)

Åh nu känns det riktigt gött!! Alla klappar e klara så nu ska de ju bara slås in, det som jag inte fick gjort härmom dagen!!

                             Grattis Jörgen på din födelsedag!! Hoppas du får en mysig dag!

Nu bär det av att hämta min lilla prins på dagis, hoppas att han haft det bra idag för han ville verkligen INTE vara på dagis idag... Skönt att det bara är en vecka kvar och sen ledigt i tre veckor!! Det behöver nog både han och vi =) Då e det ju jul med!! LÄNGTAR!

Pulkapromenad

Jaha vad har hänt idag då?? Inte jätte mycket faktiskt och det har vart rätt skönt! Inga julklappar har fått papper om sig ännu... Får ta det när vissa sover... Nett har vart här och druckit kaffe, lunchat och myst!

Sen blev jag megarastlös så jag tog Ellioth i pulkan och Lovis i vagnen och gick runt strängen!!!! Japp fy farao va jag känner mig megaredig!! Det blev mååånga plus pionts!! Lovis somnade på studs och Ellioth var jätte duktig!!

Jag har tvättat all min tvätt oxå!! Skönt att få en tom tvättkorg för en gång skull!

Ikväll blir det inte många knop gjorda, en rykande varm kopp kaffe och en skön soffa! Ha det gott alla =)

Julklappsinslagning...

Hm idag får det nog bli att slå in lite paket så de inte blir upptäckta =) Vore ju lite synd! Så jag lär att ha att göra långt in på dagen =) Blev ju en del igår =)

Kanske blir det en tur till Bua till en vän idag! Känner för att träffa någon gammal vän jag inte sett på länge! Hinns ju inte med känns det som! Tiden bara rusar iväg ooch man får ju passa på när de e lediga!! Hoppas på lite tur!

Nu vaknade min lilla skrutta, ja hon sov länge. Tur var väl det när hon somnde så sent! Ska strax äta lite frukost! MMM gott! Ha en trevlig dag!

GeKås...

Då har man vart på GeKås för sista gången i år (hoppas jag)... Julklapparna, de flesta i alla fall e inhandlade och jag känner mig faktiskt mycket nöjd!! Har bara en eller 2 till Alvin kvar och ett par små grejjor kvar =) Tänka sig det trodda jag inte för ett par dagar sen =) Men åter igen nästa år... då blir det bättre =) Då jobbar jag och Roger går i skolan eller har precis slutat...

Det blev inte bara gekås med Carro och de små idag. Vi följde med upp efter hämtning av barn, hela familjen =) Det blev lite fika, middag, massa lek och tjöt, mys och fixande av julklappar =) Åh det e så mysigt att vara där uppe! Snön ligger vit överallt på träd och granar, det e såå vackert! Precis som idag när vi åkte på vägen till gekås, det är så det hissnar i kroppen så fint e det!! Brasan var tänd i kaminen och ungarna nöjda och vi grejjade =)
Vi kom inte hem förän etfer 7 så det blev sängen på en gång för Ellioth. Han sover jätte gott nu! Lovis å andra sidan e jätte vaken... Känns om om hon inte lär somna på evigheter! Sitter på golvet och leker med en fjärrkontroll och tjuter av lycka =) Hm kanske inte den bästa att leka med men hon e nöjd i varje fall... Inte längre, nu tog pappsen den.... Åh vad kan jag nu hitta?? Hon e en bulldoser och en liten terrorist kan man ju lugnt säga, är överallt och hittar ALLT!!! Korpsyn, orädd, enveten.... Hm undrans vilka gener hon kan ha fått det av... Måste nog säga att ja känner igen mig i mycket... Hua det var jobbigt att erkänna =) Eller e det så att jag och Roger e ganska lika =) Måste det ju vara!!

Det har verkligen vart fullt ös hela dagen och jag vet inte riktigt hur jag ska sumera det hela... Är väldans trött nu så det blir nog sängen omen liten stund!! Sussa gott!!


Tomtegröt

Vilken dag det vart! Nu e jag helt slut på riktigt!!! Så nu blir det bara soffan och tv:n och vänta på att min gubbe ska komma hem! Han e ju iväg med Christoffer, typ till halv 10.... =(

Det blev tomtegröt idag! Jättegod blev dem oxå och inte såå farlig i pionts! Kan man leva med i alla fall... Om man tar det till kvällsmat! Det var så roligt för Ellioth tyckte att det var jätte gott oxå och det gjorde inte han förra året. Jag hade inget för att slopa saltet i gröten heller för Lovis tyckte INTE om det alls... Rynkade på näsa, klyktes, spottade ut det så NEJ det var inte hennes melodi! Det blev yoghurt och macka istället! Ska bli roligt att se när Alvin kommer hem hur lycklig han blir för han älskar verkligen tomtegröt!! Roligt!

Nåja barnen e badade och ligger och sover, vågar knappt skriva det... Det dröjer säkert inte länge så vaknar den minsta i all fall! Tror att det är tänder på G, URKASS i magen, lite feber och vill bara bli buren så idag letade jag fram bärselen för min tennisarmbåge gör sig lite påmind =( Får nog tänka mig för hur jag bär... Det e en sak när hon ska sova och jag bär henne för då har jag hittat en jätte bra ställning som hon nöjer sig med! Och min arm =)

Nehe nu ska jag ringa en kompis och snacka lite =) Det var evigheter sen!!Ha det gött!!


Pulka =0)

Det kom mera snö i natt så det e ett tjokt täcke nu! Det e så supermysigt! Idag har jag och Carro åkt med Jen till Kungsbacka och vägt oss på viktväktarna där! Det hade gått ganska bra faktiskt! - 0,8 kg så nu e vi uppe i 15 kg! Tänka sig! Det e ganska mycket om man tänker att man gått och burit på allt det!

När vi vart hemma igen var det time för lunch med min gubbe innan det var dax att hämta Ellioth på dagis. Satt och tjöta lite med tända ljus och en good kopp kaffe på det! Sen packade jag ner Lovis i vagnen och ut på en långpromenad med Zelma! Konstigt att de inte plogat i skogen =) Det var banne mig inte det lättaste att putta vagnen genom skogen men det var jätte skönt att komma ut! Gick om dagis och hämade Ellioth och sen hem och lämna en frusen men glad hund... Så satte jag Ellioh i pulkan på sin fäll och drog han och puttade vagnen till affären, var så sugen på tomtegröt! Så det blir det till kvällsmat idag! Så nu har man vart ute tillräckligt för idag i alla fall!!

Nu blir det bara mys inne resten av kvällen med mina barn, Roger ska köra Christoffer till  Halmstad för han ska dömma innebandy... Blir till att bada barn och mycket tv! Ha det gött!!

Adventsfika

Åh va mysigt det var idag när vi var och fikade hos farmor! En liten tomtenisse och en liten pepparkaksflicka kom och hälsade på de gamla =) Det var väldigt uppskattat av allihopa! Farmor blev jätte glad och överraskad över att vi kom med! Sund att detta kortet blev lite suddugt, det var nämligen någon som inte kunnat låta bli att kladda på linsen =(








Lovis var väldigt nyfiken på farmor och spanade in henne hela tiden vilket famor tyckte var väldans mysigt!




Det bjöds på väldigt goda pepparkakor med krityr på och lussekatter och karameller =) Det var jätte poppis!




Efter fikat bar det va till Hajen för att köpa in skinkan som nu ligger i frysen... En bock på listan =)
Sen åkte vi hem till mamma och pappa och åt middag. Det var jätte gott och jätte mysigt! Det är alltid mysigt att komma hem under julen... man får sån julkänsla hemma hos mamma och pappa!

Nu kom vi hem, var trötta, barnen sommnade i bilenså nu har det fått en rejär powernap... Ellioth går på HÖGVARV kan man säga! Han kunde inte somna nu när han låg i sin säng så då e det lika bra att ta upp honom. Det finns ju inget värre än när man bara ligger och vrider och vänder sig och inte kunna somna! Hellre två glada barn uppe än lessna i sängen...

Ska alldeles strax ge mig ut på en pronemad i snön... Zelman ska ut och jag får ju passa på att komma ut lite ENSAM!!! Imorgon är det vägningsdag och vi åker upp till Kungsbacka hela gänget på förmiddagen. Roger e hemma med mini så jag kan åka själv och det e ju jätte skönt! Sen vet jag inte vad som händer och fötter...      Ha en fortsatt trevlig kväll på er!

Andra advent och det snöar =)

Så nu är vi tillbaka från en promenad i snön. Det var bara att ta på oss alla fyra ,Zelma inräknad =) Och sätta två barn i varsin pulka och gå ut. Zelman var ju tvungen att få komma ut och göra sina behov... Det tog si så där en halvtimme att få på oss alla och komma ut i pulkorna och sen var vi nog ute i 20 minuter... Då var barnen trötta på att få snö i ögonen och Zelma ville in... Jag med =) Men med facit i hand var det ganska skönt ute och just nu känner jag mig väldans duktig som fick ihop allting =))

En sen frukost och en tidig lunch står på schemat... Vi ska ta på tomtekläder och pepparkakskläder och åka in på adventsfika hos farmor! Ska bli så mysigt!! 

Ha en trevlig 2 advent!! 

Jul på Lisseberg!

Vilken underbart mysig lördag det vart idag!! Det har verkligen vart barnens dag, först pulka i backen! Ellioth och Emmy åkte som hejsan på lekplatsen! Lovis tyckte med att det var väldans kuligt att åka pulka!



Tänk va roligt man kan ha ute i snön! Och va fort det kan gå!



Ellioth är duktig i backen, tar sin pulka upp själv när han åkt!
Han har många starka mucklingar, orkade dra Emma jätte låångt igår med =)



Den här damen hade mest ett finurligt smile när man drog snabbt!! Ju fortare desto bättre... bra träning för mamma se ni =)



Tungan rätt i mun!!



När man vart i backen och åkt en massa är det roligt att bsaka pepparkakor med Emmy och Janice! Det blev en liten burk som han gärna bjussar på!
Man bli hungrog av att baka pepparkakor med... trotts att det slank ner både en och tio bitar.... Nett bjöd på fåraherdepaj till middag och det var smaskens! Ellioth hade nog inte ätit på flera dagar kunde man lätt tro, han satte i sig tre portioner =) Vart gör ungen av det då? Får nog ta och göra det hemma en dag!!

Mormor kom ut och åt hos Nett med för sen skulle vi vidare till Göteborg! Jag, mamma, Ellioth och Lovis skulle mysa på Lisseberg! Åh va mysigt det var! Såå vackert med alla lampor och Ellioth var alldeles överlycklig, vi åkte en massa olika saker, kaffekopparna, grodorna, farfars bilar, lilla bergbanan, karuseller och tog givetvis lite lotter! Lovis var inte sitt allra bästa jag precis, skrek halva kvällen... HYSTERISKT!!  Inte roligt, men v konstatrerade att hon gillar inte att vara där, inte i mörkret i alla fall! Sen har hon nog smittats av en alldeles särskilld bacill.... mammabacill... on vill bara vara hos sin mamma =)



Här åker Ellioth och mormor små grådorna =)




En kall Lovis snaskar på lite kex... Just nu skriker hon inte... SKÖNT!



Här kommer storkörarn i farfars bilar medn mormor där bak! En lååång kö men det fixade han gallant! De åkte bergbanan med och då vart det 20 minuter...

Vi fikade på en kanelbulle som var lika stor som en tallrik, det tyckte Ellioth var heltokigt! på väg mot utgången spelade mormor på Alladinhjulet =)


STJÄRNVINST!!!!! Japp Julen är räddad!!!! 3 KG Alladin och Paradis!! MUMS FILIBABBA!!






Sen var vi bara tvugna att köpa lite rostade mandlar oxå! En stor påse till jul och en liten med varma som vi satte i oss där!!



På vägen hem stannade vi i Kållered och åt på McDonalds! Elliot satte i sig hela happy mealen =) Gott sa han och åt och åt och åt!  Han slocknade i bilen hem och gich och lade sig bums när vikom hem och det e klart han har vart i gång hela dagen och haft superkul från morgon till kväll... Vi var ju inte hemma förän 22 heller =) Lillhöna somnade i syllinge så hon e vaken, världens powernap!! Men jag tänkte att vi får nog göra ett försök att lägga oss strax... mamman och pappan e ganska trötta efter en händelserik dag!!

Natti natti och sussa gott!!

Jultomten kom tidigt till Lomvägen i år =0)

I morses när Roger öppnade dörren stod det ett konstigt paket innanför grindarna, en konstigt paket som någon av oss skulle få =) 

                                 

                                                          GOD JUL FAMILJEN STEHNSON

Stod det en liten lapp... Med Nalle Puh papper.... Åh den stilen på kortet känner jag igen....

Det är någon som bor i ett hus... i skogen... Och de är några som är något alldeles extra, några som vi tycker vansinnigt mycket om =)


                                                    TACK NI E BARA HELT UNDERBARA!!!!



Nufikna på resultatet, det talar verkligen för sig själv!!!







Nu blir det inte såå trångt när vi många små barn =)

Godmorgon =)

Klockan har hunnit bli kvart i nio... Kan tilläggas att det var en miniman som ropadde på mig halv 8 så vi har inte vart upp så länge. Men kriget har vart igång redan... Ellioth har gapat och skrikit och levt rövare, golvat Lovis... Tillslut efter att jag sagt till 1000 gånger, blivit arg och skällt på honom med... Öppnade ytterdörren och sa att han gärna får gapa och skrika ute men inte inne!!! Men då blev han hysterisk istället såklart... Men jag ska säga att han har inte skrikit inne mer i alla fall och han säger själv att man inte får skrika inne! YES!!! Det har kanske gått in!!

Ja jag vet att han är tre år... Treårstrotts i allra högsta grad! Det går över!! Det e inte för evigt!! Han har vart världens underbaraste kille i flera dagar nu så det var väl bara så att han var tvungen att få ur sig lite... Nu e han supergo igen, det växlar fort, det gäller bara att man själv oxå växlar till en go mamma imellan =) Dessutom e han super tråkad på att gå hemma, vart hemma hela veckan då han vart trasslig i magen... Igår hände det inte heller så mycket för hans del så IDAG ska det bli barnens dag! Ska gå ut och åka lite pulka kanska??

Dax för frukost! Ha en bra dag!!


Iskristaller =)

Var ute och gich i förmiddags och det var så vackert så det e inte sant, kallt som attans var det oxå! Zelma tyckte att det var himla skönt att få komma ut... Nu börjar det ju liksom ta sig till en kvällspromenad och det vill jag lova att jag INTE ser fram mot!! Det e KALLT ute nu! Roger e hon Jörgen, Lovis sover och Ellioth sitter nu och kollar på PIPPI... Min snälla mamma kommer hit och passar ungarna så jag kan gå ut emd Zelma... jag hade ingen lust att ta med en sovandes i vagnen och en gnällande brevid!

Vi har vart uppe hos Jen hela eftermiddagen och mösat!! Först var det tacopaj och sallad sen satte vi oss i soffan och tjötade en massa! Det var mysigt, en plåsterlapp och en tornado... Framåt tretiden bidde vi lite fikasugna så då blev det muffins och annanas! Mums! Ellioth tyckte att det var jätte gott med annanas - MEN såklart han fick mega ont i munnen och har skrikit sen dess... Nu kan han i alla fall ha nappen i munnen och Pippi distraherar honom =) Hu inte kuligt alls!!

Blir en lugn och skön kväll framför tv:n och lite äggmackor till kvälsmat tror jag =) Ska bada mina gulliganer och stoppa dem i säng så kanske jag kan få kolla lite på tv själ eller om jag får lite energi till att virka lite kasnke??!!

Sen måste jag ju berätta att min gubbe kom in på skolan så han börjar skolan den 10 januari =) GRATTIS ÄLSKLINGEN!!!!!

Mamma...

I går var det öppna förskolan på förmiddagen. Det var avslutning med extra god fika =) En helt underbar tårta som en mamma gjort och kärleksmums... Mmmm va smaskigt! Det blev en liten flis tårta och en kärleksmums, 2 clementiner och 2 koppar kaffe =) Kände mig riktigt nöjd faktiskt! Det var jätte mysigt, många barn med föräldrar, samling med sånger som barnen gillar! Ellioth önskade återigen... "Vi måste gå" ... Jag fattade ju inte det till en början men det gjorde Carro som tur var! Så han blev jätte nöjd!! Puh, tur!

Efteråt var det hem och äta lunch, rester från igår så det var bara att koka lite mer spagetti! Gick snabbt! Tur det så vi var klara när mamma kom. Jag var inte alls på det absolut bästa humöret, deppo... Men så kom mamma... Vi åkte in till stan, satt och tjötade i bilen. Underbara mamma! Henne kan man prata med om ALLT! Säga precis hur man känner och hon får en alltid att må bättre! En bamsekram och en hand på axeln! Det är en väldans tur att jag har mamma! Kan inte få en bättre mamma! Vi strosade på stan, drack en kopp kaffe och strosade lite till... Snackade en massa om ditt och datt och hade hur mysigt som helst! Det blev en del julklappsinköp som man kan nstryka från listan =) SKÖNT!

Kvällen blev tidig, tittade på Grey's och sen var det raka vägen in i sängen! Roger var ute hos hans mamma en sväng i går kväll så jag var ensam med ungarna. Ellioth smnade tidigt så jag hade lite egentid med Lovis. Vi satt och mös i soffan!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer och fötter... Ska nog föröska städa lite, tvätta lite och lägga in berget av ren tvätt som belamrar hela Alvins säng... Hua inte kuligt men ett tråkigt MÅSTE!!

En kall promenad ska jag nog ooxå hinna med innan Roger åker ner till Jörgen... Abstinensen hägrar förstår ni=) Han e för söt min gubbe, han funderar och klurar och planerar vad som ska göras sedan i huset! Han tycker att det är hur roligt som helst att få hjälpa brossan och pilla och grejja.. Nej han e inte alls rastlös.... bara megarastlös och hur trött som helst på att gå hemma!!  Jag tycker att det e ganska skönt att gå hemma faktiskt! Vara med barnen och mysa.... Men den dagen kommer då jag inte tycker att det e lika skojjigt... hoppas jag i alla fall, närmare då jag ska börja jobba! Det e skönt med rutiner och jobba oxå! En annan dag.... Ha en go dag!!


RSS 2.0