Gott Nytt År!!

Vill önska er alla ett riktigt gott slut på 2011 & ett Gott Nytt År!!

Nyårsafton =)
Festligt & trevligt i goda vänners slag =)

Idag ska det förberedas lite inför kvällens bravader, en långpromenad i solen får man nog allt ta sig med!
Underbar sol & gnistrande rimfrost!

Nu ska det ätas frukost på Lomvägen innan dagen drar igång!
Ha det bäst alla!!

Nyårskramar ♥


Superfredag!!

Då var denna sista fredag på 2011 strax till ända och det har vart en superdag =)

Jen & Lennart & lille Milo har vart här och ätit middag och suttit & tjötat och det har vart supermysigt! En slappig fredag med mycket flams och trams =) Precis ssom det ska vara! Barnen sover gott och jag och mannen slappar i soffan till slutet på Con Air! En himla bra film!

Lite vemodigt att året snart e slut, det har vart ett mycket bra år faktiskt! Har gått otroligt fort men jag har mycket att glädjas åt och minnas med glädje ♥ Många underbara dagar och minnen har gått förbi! Mallorcaresan, sista sommaren hemma med Lovis, underbara småtrippar i höst med mina nära & kära! En häftig överraskningsfets för gubben då han fyllde 35 =) Jösses det e mycket när man börjar tänka tebax... Har blivit gudföräldrar till en underbar liten Vilja ♥ Summan av kardemumman ett mycket bra år! Sen får man juinte förglömma äsklingens nyårspresent!! Det e som Jen sa, det sätter året för 2012!!! Kan bara bli ett bra år! Har mycket att se fram mot det här året!

Min lille Nisse blir 5 år i vår! Jösses., hur hände det! Det känns ju som om det vore igår han kom till oss! Loppan blir 2 år! Vi har en liten bebbe att se fram mot på Lomvägen och det ska bli jätte spännande! Underbara JAnice & Christoffer ska bli mamma & pappa!! Grattis på er!! Hoppas på två friska barn så jag kan få jobba lite i vår =) Håller tummar och tår för det!

Imorgon bär det va till Tvååker till Jörgen & Marie för att fira in det nya året =) Ska bli jätte roligt!! Så snart e det nog dax att dra täcket högt över huvudet och få sin skönhetssömn inför en späckad dag!

Gott Nytt År på er allihopa =)


Skön fredag!

Då var det fredag igen =)

Jösses va tiden går snabbt!! Hänger inte med alls... Men måste säga attt det känns mycket skönt, får hem min gubbe ikväll och sen e vi lediga ett par dagar! Man vänjer sig fort vid att vara ledig och mysa tillsammans hela tiden! Idag kom vi inte upp ur sängen förän efter 9! Oj oj oj =)

Men igår blev det en mycket sen powernap för Lovis del i bilen hem från stan vid halv 6!!! Roger kom på det, 5 minuter = 5 timmar!! Hon somnade inte förän närmare 12 i min famn i soffan och jag kan lova att vi prövade mååånga gånger! Men tillslut ger man liksom upp och låter henne vara ett tag så funkar det sen. Risken är att man blir alldeles för grinig på henne och det sätter sig, det e det inte värt! Hon ville minsann inte sitta i pappas kvä igår, blev såå ledsen! Tillslut somnade hon i mitt knä...

Ikväll korkas Lucia glöggen upp med smak av choklad för att fira min man ♥ Lite myspys måste man ju ha =) Det godaste måste ju ta slut innan tisdag... Då ska jag sätta fart! Då kan jag ju inte ha en massa gott hemma!!

Sitter i soffan och dricker mitt morgonkaffe och tittar på Ronja rövardotter tillsammans med mina barn! Den är jätte spännande och ögonen e stoora =) Undrar vad dagen ska bjuda på?? Har inget planerat alls för dagen... Men först blir det frukost så man får lite ny energi och en promenad med Zelman =) Det regnar inte och det blåser inte (allt för mycket i alla fall) så det e ju inte mycket att skylla på... Men jag måste ju se klart Ronja först, barnen lär inte heller gå innan den e slut =)

Sen ikväll blir det annat =) Lääängtar tills den finaste i världen kommer hem!!

Får passa på att sända ett stort GRATTIS till min svärmor som fyller år idag ♥ Hoppas du får en skön dag och en trevlig kväll!!

Ha en trevlig dag på er!!

Grattis älskling!

Då var det torsdag och jag har vart i stan med Nett & alla barn =) Vi hadlade till Nyår, hittade lite reakläder, var på systemet och tog en lunch på torggrillen! Summan va den krdemumman var en mycket trevlig dag! Hann med en runda om Mio på vägen in till stan och köpte mig hyllor till vardagsrummet! De kommer att pryda min vägg mycket fint =))

Sen fick jag en mycket trevlig överraskning när jag kom hem ♥ Min älskling visade mig sitt nya anstälningsbevis från och med den 1 januari!! Tillsvidarerutan var ikryssad =) JIPPIIII!! Är mycket glad för hans skull!!

Ikväll blir det ostkaka till kvällsmat =) Det var en god vän till mig som sa att det äter de minsann till kvällsmat så nu i synderans tider så kan jag väl leva med det en kväll!! Resten av familjen får äta mackor & yoghurt =) Inte illa det heller! Undrar om det blir en bra film till mamman & pappan ikväll? Lite mys och lite firande måste man ju ha ♥

Insåg nyss att klockan var närmare 7... Blir en sen kväll i dag, lika bra att ställa sig in på det! Ingen ide att försöka lägga barn ännu!

Ha en mycket trevlig dag på er!

Gott & blandat

God morgon!!

Då var ledigheten slut för mitt hjärta, han åkte o jobba i morses! Suck, va fort det gick! Nåja vi har njutit av julen i fulla drag!

Det blir en fullspäckad onsdag för vår del i alla fall =) Julskinka nummer två står i ugnen och nu börjar det lukta jul här! Äntligen står skinkan i ugnen och det blir en ungsbakad julskinka =) Det är någogot speciellt! Men jag måste oxå erkänna att den kokta var mycket god oxå, tyvär mycket fett och läskigheter men smaken var mycket god! Då kanske jag inte behöver att bli så arger nästa gång om man köper fel =) Det ordnar sig i alla fall! 

Tvättemaskinen går för fullt som vanligt och snart ska damsugaren få sig ett träningspass oxå =) 

Barnen kollar på Karlsson på taket och tycker att den är jätte spännande så det blir nog ingen frukost innan den e slut! Jag måste ju säga att det e bra underbart att gå hemma med två friska barn ♥ Det blir så mycket roligare då! Tänk va man orkar göra mycket saker och de vill hitta på en massa roligt! UNDERBART!!

Ikväll kommer mina underbara föräldrar hit på middag och mys!! Ser vi fram mot! De skulle en sväng till IKEA så då köper de med möbelsassar till fåtuljerna =) Lättare att flytta dem då!!

Har planer på att tamig in tills tan för att lämna in min telefon för det e megasvårt att låsa upp den =( Touchen funkar liksom inte riktigt och så ska det ju inte vara! Blir såå trötter!! Nu när den uppgraderade sig själv ändrades låsmekanismen till en ring i stället och den vill minsann inte als dras i =( Så ska man väl ha med ett kvitto på aset oxå och var i all världen kan det  vara så?? Ja då får man väl leta efter det kan jag tro!!
Så då har man gnällt färdigt för idag då =) Nu kan resten bara bli bra eller hur =)

Ha en mycket bra dag på er!!

Mys

Idag har vi bara tagit det lugnt, vart ute på en promenad med Nett & Vilja! Druckit kaffe och tjötat skit =) Gjort precis det som vi kände för! Medans Ellioth var iväg med Sofie o Co så satt pappsen & Loppan och pärlade hennes nya fjäril! Egentid med pappa!! Kan ju inte bli bättre ♥

    

Lovis sjunger "Blinka lilla stjärna" för fulla muggar medans pappsen pärlar =)

Kände för "vanlig" mat idag så det lev kokt potatis, brunsås, köttbullar, grönsaker och lingonsylt! Åh va gott det var! Till och med Ellioth som hade fått lyxat till det och vart och ätit på Bruger King ville ha lite =)

Efter maten satte Ellioth på en ny film, Lotta flyttar hemmifrån! Nu sitter de uppradrade framför tv:n, mina små troll!!



Är så nöjd över barnens julklappar från mormor & morfar! Två alldeles perfekta fåtuljer =))

Barnen fick otroligt mycket fina juklappar =) Det känns såå bra så det e inte klokt, alldeles lagom av allting =) De leker med dem hela tiden och då känns det lite extra roligt!

Jag måste ju säga att jag e mycket nöjd med mina julkappar oxå! Av mamma & pappa ficl vi en söt liten somte och svamplykta som luser i köket. En soada streamer =)) En accistent så nu blir det bakas av på Lomvägen!!! Blev glatt överraskad av att det var en köttkvarn på vår oxå så nästa år blir det leverkorv till jul! En tradition som farmor & farfar hade och som vi tyckte vansinnigt mycket om, det e inte alls lika gott att köpa!
Sen fick jag ett hjärta av min man att hänga i mitt armband & ett C av Alvin =)

Lilla Vilja & Emmy gav oss oxå jättefina klappar, en tomte som pryder trappen med en marchall, två underbara kort på Vilja och en svamplyckta!!

Det var galet mycket paket i mammas & pappas vardagsrum =) Tomten gjorde ett bra job med hhjälp av alla nissar =) Jag e mäkta förvånad över att Ellioth vet precis vilket han fått av vem! Roger satt och öppnade med honom och de hade såå mysigt!

Om en stund tänkte vi traska över till Nett & Rikard för en kopp kaffe och hålla barnen vaknatid =) Hade tänkt att trollen skulle få somna i tid ikväll så det finns lite utrymme för vuxentid =) Då står det "Jägarna 2" på shemat och mys i soffan med min make!

Nehe nu väntar min gunne på mig! Ha det bäst!

Mellandagarna = semester!

God morogn på er!

Idag är det semester!! Tänk egentligen skulle man vart o jobbat nu =) Men inte vi!! Känns såå skönt att vara hemma med familjen!

Igår hade vi besök av familjen Nelli/Alvarsson och det var hur mysigt som helst! Det blev tacos på menyn och det var supergott att äta mitt i alla julmatshantering! Alvin kom med och åt och det var roligt att se honom! Efter maten blev vi sittandes i vardagsrummet, snackade och drack lite gottigt!! Vi hade jätte mysigt! Barnen lekte som hejjsan på rummet och hade jätte roligt! De lekte faktiskt jätte bra tillsammans!

Idag blir det strax frukost men en härlig liten Loppa som sitter och läser tidningen i soffan =) Ellioth däremot sitter ute i hallen och surar! Han är på pissehumör idag! Kom in och väkte mig & Lovis för att han blev sup på pappa för att barnprogrammen var slut & pappa erbjöd att sätta på en film! När Lovis låg jämte mig blev han ännu surare och nu sitter han bara och hummar ute i hallen, så pass högt att vi ska höra honom =) Härlig unge, eller!!

Nä jag får försöka vända denna trend som han för jämnan sätter in! Idag ska vi in till Lekstugan med Sofie, Robban, Herman & Sonja =) Ska bli jätte roligt! Lovis e på medan Ellioth inte ska med... Piraten e läskig och då vill han inte... Åh va trötter man blir!

Ha en skön dag på er mina vänner!

Tvätt...

... tar aldrig slut fastän det e "söndag"... Tre maskiner är till ända =) Alla de nya sängkläderna är nu på tork =) Redo att användas snart!!

Mer jul... Lyssnar på Absolut Chritmas =) Då funkar det mycket bra att städa och tvätta idag med =)

Barnen har precis avverkat "Pippi på de 7 haven" Jag blev så full i skratt... Jag minns när jag var liten älskade jag den filmen och det var mer regel än undantag att man åt korvmackor när man kollade på den =) Det gör de ju när de flyger i sängen =) Det dröjde inte länge förän Ellioth kom och bad om macka för han var hungrig =) Hade tyvär ingen korv så det fick bli ost...

E röd & flammig i hela ansiktet efter min varma dusch... Huden hänger inte med, torr som fnöske =( Nu är jag insalvad mde den fetaste krämen jag har... Hoppas att det hjälper!!


Annandag jul

God fortsättning!

Blåsten blåste över ganska fort under natten så Dagmar fick inte fotfäste här i alla fall! Skönt att det inte blev värre!

Blev en trevlig kväll igår hos mamma & pappa igår och en fullproppad bil med alla julklappar!! Det var klappar inproppat precis överallt!! Hade en del att sysselsätta sig med när vi kom hem, montera ikeastolar till trollen, packa upp lekasker som e grymt välembalerade!! Fattar inte varför varför man ska behöva skruva fats allt så in i vassen! Med massa nya leksaker hade vi två överlyckliga barn som inte hade någon list att sova alls... Det var fullt ös fram mot 12...

Kan ju bara säga att det leks för fullt tillsammans med allat det nya =) Det är riktigt roligt att se dem tilssammans och det känns såå skönt att fått bort alla gamla bäbisleksaker!! Har en back med bäbissaker till lilla Vilja och lilla Sonja när de kommer p å besök =)

Det är riktigt roligt att se dem leka på riktigt med de nya Pippisjörövarskeppet och Lovis Älv-stövel =)  De lagar mat tillsammans och matrar dockorna mm =)

Nyss hemkommen från en blöt promenad med Sofie & Sonja =) Känns skönt att komma ut och röra på sig i allt ätande av alla de slag!  Har nu bestämt att den  januari 10 blir det sockerstopp en månad och en nystart på VV! Semestern e slut den 9 så då börjar allvaret igen och det ser jag faktikst fram mot och just nu skiter jag i det mesta vad det gäller pionts... Vet naturligtvis att det kommer att synas men just nu varken orkar jag eller vill ta tag i något...

Nu ska jag in i en varm dusch och ta en skurare på toaletterna... Ikväll kommer Sofie & Robban hit på tacos, rödvin/öl och glögg =) Ska bli riktigt mysigt!! Känns såå roligt att det äntligen blir av och att vi faktiskt gör det mesta av vår ledighet hela familjen =) Vi träffar vänner, äter gott och hittar på saker tillsammans! Njuter helt enkelt!! Man får verkligen passa på när man har maken hemma ♥

Ha en fortsatt trevli annandag jul!

Juldagen

Sovmorgon!!!!

Jösses, det händer typ aldrig här att vi tar sovmorogn!! Jag kom upp vid halv tio! Sensation! Då leker Ellioth med alla sina bilar överlycklig i vardagsrummet ♥ Min underbare make sover gott i soffan, har ett sagt minne av att han gick upp innan men vet inte när =) Lovis vaknade nu! Helt ofattbart!

Julafton tog ut sin rätt på både vuxna och barn! Det blev ju inte supersent men full rulle, förväntansfulla barn! Det tar på en kan jag lova!

Förskylningen har satt klorna i Ellioth =( Han e supertät... Roger e supertät, jag är supertät och Lovis e nja ganska supertät, fortfarande! Fattar inte när det ska vända! Men en dag i taget så ska vi la fixa detta! Vi ska ju vara hemma i evigheter =) Kommer förmodligen säga svisch =)

Har satt risgrynsgröt på spisen för en mysig frukost! Är bara jag som äter här förutom Alvin =) Men eftersom vi ska hem till mamma & pappa i eftermiddag och hämta bilen och äta rester och vi orkade ingen risalamalta i går så får man ju äta det idag =) Ett av julens alla nyttigheter, eller =))

Fram till dess blir det bara lugn & mys och lek med alla leksaker som kommit hem. Hemma hos mamma & pappa står det fullt av leksaker, och annat som ska hem idag =) Roligt att se sina barn så upptagana av sina saker =) Lovis skrattar hjärligt när Ellioth leker med henne =)

 

Nyrostat bröd och nykokt kaffe =)                                  Bilparkering =)

   

Mammas & Pappas gran!                           Tomten fick i alla fall en kram av min lille Nisse ♥

  

En något sleptisk Loppa... Tomtev va läskig!                 Ett gäng slappisar efter julklappsöppning!                        

 

Två avslappnade efter tomtebesök =)                                Kramkalas ♥

Lite bilder från julkafton!!


Julanatta

Då var julafton till ända... Ser på fb att många säger att nu e julen över... Fast det tycker ju inte jag förstås!!

Det e nu det börjar, mys, lediga dagar, lek med barnen, få ha mannen hemma, god mat i mängder... Jul helt enkelt! Har haft en jätte mysig dag hos mina föräldrar! Så mycket god mat, gott sällskap, mycket mycket klappar blev det =) Lovis blev panikslaget rädd för tomten, vilket jag inte trodde! Det gick över en aning efter hand och hon vågade sig fram för att ta emot sina klappar! Ellioth vågade prata med tomte och han berättade att han minsann skulle bli pilot när han blev stor ♥ Hade en mycket bra Christoffer som stälde upp som jultomte hos oss och jag är galet impad av att Ellioth inte ens märkte att han var borta...

Nu sover mina små troll i sina sängar och jag och  maken sitter i soffan och njuter av tystnaden och tittar på tv! Hur lugnt och skönt som helst! Kunde inte haft en bättre julafton♥ Imorogn bär det av ut till mamma & pappa för att hämta bil, paket och mysa lite till! Man får ju passa på, det finns gott om rester efter julbordet idag så det sitter fint imorgon!

En fortsatt god jul på er ♥


Mina julfina troll

Nu spritter det i mina små trollkroppar =)

♥ Nybadade är det och nya fina julkläder har de med ♥

    

Åh mina små älsklingar!!!

Snart ska vi hem till Sofie & Robban för att julfika och hämta vårt stora ♥
Ska bli mysigt att han kunde komma med ut till mamma & pappa!!!

Känner mig förvånansvärt lugn...
Allt e nerpackat, hemkört till mamma & pappa...
Nu e det bara vi, vagn & hund kvar och sen är det bara att ge sig av!
Tänk vilken underbar äkta man jag har som han fixar och trixar!
Känns såå underbart att ha honom hemma i flera dagar!


Julafton!

En riktigt god jul på er!!

Idag är det äntligen julafton! När min lille Nisse vaknade tittade han på mig med sina rådjursögon
"God Jul mamma"
Då smälter ens mammahjärta!

Hade en mycket trevlig dagen före dopparedagen igår med mina underbara familj!
Vi var i stan och gjorde farmors dag ♥

Farmor hade en mycket bra dag och hon blev glatt överraskad av att få besök på morgonen av hela familjen Stehnson! Många kramar och en tjhattrig farmor =) Vi pratade, fikade och mumsade på mina hembakade kakor!
"Mmmm åh de var underbara, spröda och smälter i munnen" säger farmor och njuter!
Det är inte ett dåligt betyg av receptägaren =)
Kan inget annat än att bli rörd!
Min älskade farmor, 95 år gammal!

Lovis visade sin bästa sida och sjöng blinka lilla stjärna och Lille katt för farmor och hennes hjärta smälte! För att inte tala om när hennes Alvin kom och hälsade på henne! Det var dagens höjdpunkt!

En tur om stan blev det med shopping... Vi strosade runt i affärer, inhandlade det sista!
Medans Roger & Alvin gick själva en stund gick jag & barnen upp till Kvantum och handlade det sista där!
Folk var som galna, det var djugelns lag som rådde.... Ingen panik bara jag först!
Jag strosade runt i godan ro... Ellioth drog på sin korg och hjälpte mig så bra att lägga i alla varor!
Han fick en prinskorv i Årnäscharken =)
Han var såå duktig!! Riktigt roligt!!

Sen blev det lunch på Blå dörren ♥
Först var det överfullt och sen sa det bara vips... alla var puts väck =)

En vända om näs och hämta skinka =)
Åh jag längtar ut idag! Mamma & pappa hade gjoort såå mysigt!
Det finns ingen bättre jul än hemma hos mamma & pappa!
Det är jul för hela slanten och en sån värme!
Den här julen blir alldeles speciel, hela familjen Altesson-Kling ska oxå fira!
Tänk att få fira julen med de allra närste & käraste!!

Vi åkte upp till famiöjen Lång med en julkasse med paket till de tre trollen!
Emma blev överlycklig för sin barbiebil, den skulle hon inte släppa =)
Tomtarna bar hon in på sitt rum på en gång!
Mys!!!

Trötta var vi så vi åkte hem för att göra tacos, mysa, slå in de sista julklapparna!
Barnen somnade tidigt så det blev till och med lite egentid i soffan effter det sista bestyren!

Strax kommer det sista avsnittet av Tjuvarnas Jul sen ska vi avnjuta en julaftonsfrukost!!
Nybakat bröd, skinka & julmust! Ett måste på julaftonsmorogn!

Ha en riktigt härlig dag!!

JULKRAMAR!!!


Julklappsinslagning...

Oj oj oj tror aldrig att alla klappar tar slut?? Var kom alla dessa från?? Hade inte en susning om att det fanns så många... Ärligt talat orkade jag inte slå in alla idag, e alldeles dödstrött... Jag och Alvin började att slå in klappar halv 9 och jag slutade nyss!

En smirrnoff ice och lite gottogt har gjort susen så man orkade... Inte lätt näa man hör snusningar utefrån soffan från en gubbe som skulle söva en liten höna! Han somnade oxå!

Har vart i stan med abrenen och inhadlat lite klappar och lite mer mat... Ett stopp på Burger King på vägen hem! Det var gott men det var dyrare än Mc... Har haft en mycket mysig dag med besök, strosaneds på stan mm!

Nu blir det till att kkrypa ner i sängen och sova för att orka upp tidigt imorogn! Roger ska upp och hämta bilen, vi ska till farmor och sen inhandla det sista =) Ser fram mot härlig fredag!

Natti natti

Två dagar före dopparedagen...

... japp i dag är det den 22 december och bara två dagar kvar tills det är julafton! Det spritter o alla små kroppar...

Igår fick Alvin inhandlat det mesta av hans klappar, bara två kvar... Inte illa det! Det märktes att Lovis inte var 100 för hon var lessen och ville inte alls... Så vi snabbade oss så fort vi bara kunde! När vi kom hem griljerades skinkan och risgrönsgröten puttrade på spisen! Sen kvällsmat med det gjorde det samma! Den första skinkmackan och tomtegröt! Ellioth och Lovis gillar inte tomtegröt men Alvin och jag älskar den =) Roger kom hem sent, närmare 23
=( Inte roligt! Hade en mycket besviken Nisse som kom upp i morses och såg att det inte fanns någon gran! "Åh mamma vi får inte glömma granan!" Lilla gubben, klart vi inte ska... Den flyttar in i kväll!

Nyss kom Herman hit för att leka med Ellioth och det behövs kan jag lova! Ellioth är som en karusell just nu =) medan Lovis smög upp i mitt knä i soffan! Vi titttar på de små tomtarna i skogen! Laddar inför julhandel i eftermiddag... det sista på listan!

Ha en bra dag!!

Julbak

Gokväll!!

Nu har hon landat i soffan med en kopp kaffe tillsammasn med gubben! Måste ju säga att det var en skön dag med lite av varje!

Började dagen med att baka en Kejsarkaka med mormors recept så nu klarar vi julen även i år =) Sen ringde de från vårdcentralen och jag fick en tid till Lovis! Snabbt ge barnen och mig lite frukost, klä på oss och utfodra hunden för att ge sig iväg till vårdcentralen. När vi nästan var klara att gå kom Nett =) Just det, färgen till hennes hår låg och väntade i vagnen... Hm först var det Lovis till läkarn och sen... sen kanske eller i alla fall innan jul =)

Lycklige lille Ellioth slapp att följa med till läkarn, han ville hellre stanna med Nett och se på Smurfarna! Och jag kan inget annat säga än att det var tur för honom! Det tog evigheter att få henne undersökt, provtagning, vänta, vänta och vänta lite till! En läkare vars första dag det var! Inget stetoskop, viste knbappt hur man fyllde i intyget till försäkringskassan mm... Åh va jag önskade jag vore hemma!!

Virus, som jag redan misstänkte! Övre luftvägsinfektion, hosta, feber och en rejäl förskylning löd läkarens ord! Men inga öron och ingen hals, tack o lov! Hemma veckan ut och förhoppniingen är att hon får tid till att bli frisk nu!

Hem tll Nett och barn och fixa lite lunch innan Nett skulle iväg till skolan och jag skulle få besök av min jobbarkompis =) Ny energi och en riktigt god och mysig fikastund!

Därefter var det dax att ge sig av till Solkulla för att få lite försäkringskassebrev påskrivna! Tre stycken närmare bestämt... inser just i denna skrivandes stund att det blir ingen fet lön... Suck!!

Hämtade hem lite annat med så som overaller och julfestsgodis mm... Väl hemma hade jag en mycket lycklig Ellioth som fick sitt pepparkakshjärta!



Erkänn fint hjärta =) Kan det vara mamman som dekorerat det??

    


Till Lovis lycka fanns det både russin och choklad =) Underbara Solkulla!! God jul på er!!!





 

Har haft stor kille som hjälpt till att baka julkakakor ikväll!! Riktigt mysigt faktiskt!!
Drömmar, Judas plätsar och Bruna bröd! Har gjort lite extra till min kära farmor så hon kan bjuda sina julgäster ♥

Alldeles strax väntar sängen!! Hade planer på att slå in lite julklappar ikväll när barnen somnat men i ärlighetens namn så orkar inte den här mamman mer idag! Jag e alldels dödstrött! Men jag måste nog allt säga det att julkänslan börjar att infinna sig och alla jullådorna är nerburna så imorogn är det pyntning som står på schemat! Hoppas att Loppan tillåter sin mamma fixa och dona lite, i eftermiddag  har hon vart extremt gnällig!! Förmoddagen funkar rätt ok men ikväll har det inte vart annat än mamma som dugit... Strävigt!! Tur jag har ett sånt underbart ♥ som inte ger med sig! Hon somnade tillslut i hans famn i soffan och sen har de legat och gosat länge =) Kan tilläggas att pappan e mycket trött efter den här dagen på jobbet!

Natti natti!!

Vabb

Goddagens på er!!

Solen skiner och det är lite kallt ute i alla fall!! Håller tummar och tår för att det ska komma något vitt uppifrån =) Lite julkänsla tack!!

Julmusiken är på!! Jag har börjat att städa lite mella gos & kramar och mys i soffan! Vi får väl se hur låångt jag kommer!! Har polanerat att plocka fram lite dukar & julbonader och stryka dem idag så e det ett till check på listan av att göra saker!! Jag har tömt alla hyllor av annat pynt och satt det i Alvins rum så länge så nu e det egentligen bara att damma, putsa fönster och damsuga!!

Lovis e så gott som feberfri men jag ringde nyss jobbet och sa att vi blir hemma imorgon oxå! Jag är livrädd att hon ska bli kass igen lagom till Jul!! Nepp det vill vi bestämt INTE!! Håller alla tummar och tår för att vi ska kunna jobba på onsdag!

Räknade dagarna som mina barn vart på Solkulla för december månad... 4 dagar!! Fattar ni!! Jisses!! Ingen fet lön här inte... Hoppas verkligen att de skaffar sig lite motståndskraft över lovet så vi fixar vårterminen bättre!!! Önskar så att inte mina barn finge feber så fort de blir förskylda, lite snoriga näsor och lite hosta kan man ju leva med länge, men feber e inget kuligt!! Hoppas hoppas hoppas!!!


4 advent

Idag tänder vi det fjärde ljuset i advent... Julen står för dörren och veckan som kommer är fullspeckad med förberedelser. Det ska städas, pyntas, handlas och framförallt mysas ♥ Julmusiken flödar ur högtalarna och imorogn blir det bak på shemat!! Egentligen fattar jag inte hur i alla världen det gått till! Swish har det sagt och snart är julen här!

Jag måste ju säga att julkänslan är lite upp & ner... Granen är inhandlad och står och väntar på att få komma in... Julklapparna är så gott som klara, julmatslistan är skriven och det mesta är redan inhandlat! Egentligen borde det kännas ganska bra! Om det inte vore för det lilla trollet i den här familjen =( Febern har inte gett med sig så jag fortsätter att vara hemma imorogn så återstår det att se hur det blir på tisdag... Känns inget roligt!! Imorogn har Solkulla julfest och på tisdag har vi men det är bara att gilla läget!!! Åkte och hämtade henne i onsdags för att hon kräkts på Solkulla =( Men det blev två gånger och en hemsk blöja på torsdagen... Det kan man ju leva med men sen på fredags kväll kom febern... Upp & ner går den och nu i kväll var den på över 38 igen =( Jaha det var ju liksom inte mycket att orda om! Det räcker att gå till sig själv, ett barn med febror vill man ju inte ha på jobbet och vill verkligen inte lämna en liten höna som inte mår bra! Det är inte många dagar i december månad jag jobbat... Tur att det finns vabb... Tur att mina barn har en så bra mamma som lyssnar på dem och stannar hemma med dem när de inte e bra ♥

Nu äntligen somnade de efter ett bad och en bok i vår stora säng =) Tomten som hade snuva! Den läste min mamma & pappa för mig när jag var liten, nostalgi! Lycka är när man ligger i sängen och myser med barnen och det enda de ser är mig!! Åh mina små godingar!

Jag har slappat heeeela dagen, legat i soffan och myst med gubbe och barn! Njutit av söndagens lugn och förberett inför veckan, i alla fall i tankarna =) Sen blir det som det blir, en dag i taget!

Ha en bra vecka på er så håller vi tummar och tår för att min höna blir bra!

Handla...

Goddagens på er!

Idag mår min lilla fröken mycket bättre, det blev inte så illa med Herr magsjuka =) Två gånger bara och middagen i går kväll med julbiffar, potatis och brunsås var den allra bästa meducinen för sen sov vår sessa hela natten i sin säng =) Känns mycket skönt!!

Idag bär det av för lite hadling och för att fylla på skafferiet =) Kan ju behövas när det gapar tomt lita här och var! Fick en glad överraskning igår, vabbslanten för förra månaden och den satt inte fel det kan jag lova!! Nu är det inte såå tomt på kontot i alla fall =)

Emil har gått på hela förmiddagen och nu myses det i soffan med två gosiga barn! Har nyss vart ute i regnet en snabbis med Zelman och hon vände så fort hon gjort det hon skulle =)) Hon gillar inte helelr regn! 

Ikväll blir det jjulbord på Fridas med jobbet =) Ska bli jätte mysigt! Jag har ju turen att vara ledig imorgon!! Så en glögg eller två kanske kan skinka ner! Men två små luvor vaknar säkert tidigt så det blir nog inte så jätte blött... 

Ha en jätte bra dag med er!!
Kramar 

Lucia

Två små röda luvor på en fårskinnsfäll...

Igår var vi på Solkulla och firade Lucia! Det fanns många småtomtar, lucior, pepparkaksgubbar & pepparkaksgummor. Finns nog inget sötare och många stolta mammor & pappor! Det är något alldeles särskillt som händer i mammahjärtat när man ser sitt lilla hjärta i tomtekläder ♥



Min lilla Loppa var INTE alls sugen på att vara med på luciafirandet. Hon ville inte bli lämnad och var jätte lessen! Så fort mamma & pappa kom sprang hon fram och satte sig i mitt knä! Men vi sjöng luciasångerna i alla fall =)



Världens sötaste lill tomtenissa, Sonja i mamma Sofies knä!



Min älskade Ellioth var med i luciatåget! Han sjöng, gjorde rörelserna och tyckte att det var ju faktiskt roligt!!



Men när vi var inne på stora avdelningen vågade Lovis sig fram =) Ellioth hade ju glömt sitt "Glysljus" så Lovis var snäll och gav honom det =)

Efteråt var det fika, kaffe, lussekatter, mjuk pepparkaka och mingel! Vi lämnade vår lilla tomtesäck med julklappar till alla fröknarna från Ellioth och Lovis!

Väl hemma var det middag som gällde, en dusch för två trötta barn och adventskaledern i tv soffan. Sen hade vi två sovandes barn =) Jag och Nett gav oss ut på en ganska lång och snabb promenad runt Veddige trotts regn och blåst!!! YES!! Fy faan va vi e bra =)

Idag jobbade jag årets kortaste arbetsdag... 40 minuter.... Sen ringde de från Solkulla och det var bara att packa ihop sig! Lovis hade kräkts.... MYCKET! Åh mammas lilla hjärtegryn! Ellioth var inte alls glad för att åka hem allaredan! "Mamma ska jag inte jobba mera" säger han jätte besviken! Åh älskade unge!! Nej nu blir det inget mera jobb denna veckan! Vabba imorogn och sen är vi lediga på fredag! Jag håller nu alla tummar och tår för att det inte blir mera kräkandes... Imorgon ska jag till Fridas på julbord med mitt jobb!!!  Hoppas hoppas hopppas att jag inte blir dålig!!!

Nu päser vi framför tv: n och kollar på nya favoriten, Pongo och de 101 dalmatirnerna!


Grattis Robin!

Goddag i stormen!!

Grattis till en ung fin man =) Tänk att han blivit såå stor, vår Robin! Idag ska vi på födelsedagskalas för att fira barnens kusin Robin på 16 årsdagen!

Haft en underbar lördag!! Familjen Stehnson har vart i staden och flanerat i butiker och vips stötte vi på mormor & morfar i gallerian! Det blev en mycket mysig lunch på blå dörren tillsammans med dem! Sen fortsatte vi för att leta lite julklappar och en födelsedagspresent! Tyvär var det jobbigt att gå runt och titta eftersom det blåste så ofantligt! Barnen fick svårt att andas och ibland kom det riktiga kastvindar... Men vi hittade lite i alla fall =) Vi bestämde att Roger får ta barnen en kväll och så får jag åka in själv och handla så kanske man orkar leta! Man vill ju inte handla bara för handlandet skull utan faktiskt hitta något bra!

Vi åkte om Elgiganten på hemvägen och medans Roger kikade in där gick jag och barnen in i djuraffären... Vi stannade läänge och Roger fick enna komma och hämta oss =) Ellioth & Lovis hittade kaniner, marsvin och fiskar och det var ju jätte spännande!! Vi hittade oxå ett reflextäcke till Zelman!!



Vår lilla korv var inte lika belåten som hennes husse och matte...

Nu mumsar barnen i sig en massa lördagsgodis och är väldigt nöjsamma =)

Summan av kardemumman - en mycket bra lördag =)) 

Äntligen fredag

God morogn på er i den hemska blåsten.
Sitter i vid köksbordet och dricker kaffe i skenet av kalenderljuset (det som aldrig tar slut)...

Äntligen fredag och vi kan ta helg och njuta av att vara tillsammans och vara lediga just för att det är helg! Lyssnar på ljudet av regn mot rutan och blåsten son viner runt husknuten och kan inte påstå att jag har någon större iver att ta mig ut till bilen om en liten stund. Idag är det en låång dag på förskolan som gäller, 7-16:30... Det står garnerig av pepparkakshus på schemat så det e bara att sätta igång!

Man kan ju hoppas att det inte vart några fuskbyggare i farten på Vidhöge förskola som det var på Lomvägen =) När jag och Nett dekorerade våra pepparkakshus dekorerade vi med mossa... Har aldrig hänt innan och jag lovar att det aldrig kommer att inträffa igen! Fukten har gått in i grunden och krupit sig uppåt... Dräningeringen på tomten hade vart ett måste då huset e byggt på en en surnande mosse... Kan tillägga att huset sjunkt något och nu e det endast taket som syns... Meeen det e vackert med alla nonstopp och kristyr i alla fall =))

Det har inte vart den mest tillfredställande natten här... Haft en liten Loppa som drömt, snurrat, sparkat och knött... Sen på småtimmarna kom det en lite Nisse tassande med sin kudde! Sen var det trångt om saligheten... Men många gosiga kramar och snusande så man ska nog klara sig hela långa dagen innan man kan ta helg och snusa på riktigt!

Starx kommer det store killen upp... Det blev en tidig fredag för honom. Vi var på vårdcentralen igår för att kolla upp en leverfläck men den var det ingen fara med. Men när vi ändå var där så kollade hon på hans pigmentsfärgade prickar över hela överkroppen. Det var tydligen mycket typiskt utseende på dem så hon viste precis vad det var... Det hade ett mycket lååångt och fint latinskt namn som jag glömde innan hon ens sagt det klart =) Men med vanlig folkmun, svamp... Så i natt har gossen sovit indränkt i ett schampo på heela överkroppen i hopp om att det ska försvinna =)

Efter jobbet igår bar det av in till Hajen för att handla, med alla andra Varbergare... Herre jösses va folk och alla river och drar i saker och ting, snudd på hysteriska.... Kan bara föreställa mig när det lackar mer mot julen!

Nu hör jag en liten loppa skrika inne i sovrummet... Mamman har rymt!! Oj oj det var inte bra, hoppas hon somnar om! Hon kan lugnt njuta av friden tillsammans med storebror och pappa idag med! Hon e mycket bättre men fortfarande lite risig... Segt som sjutton!!

Nehe mina vänner nu drar timmen ihop sig och jag ska strax bege mig och hoppas på att jag inte lyfter! Ha en bra dag med er!

Stärkande promenad!

Tack vilka underbara vänner man har!!! Jen & nett har vart här idag på lunch och stärkande tjejsnack! Precis vad jag behövde efter min urladdning!! Önskar man kunde vara starkare ibland men samtidigt måste man ju få ur det ur systemet så det inte blir en enda stor surdeg!! Tack Sofie för din kommentar!! Du har såå rätt, det e inget lätt jobb man har och det är inget man kan påverka!

Problemet e löst =) Min älskade man ska vara hemma med trollen i morgon och på fredag så min skrutta får bli bra i lugn och ro! Imorgon är det min tur att få jobba! Tillbaka och träffa alla mina undrbara barn på jobbet!! Egentligen är det nog ett av det bästa jobben man kan ha =) Tänk va mycket man får tillbaka ♥ Nu sussar min höna gottigt i vagnen väl inbäddad efter en härlig promenad runt strängen med Nett & Vilja & Ellioth!! Mycket uppfriskande och skönt att få röra på döfläsket! Ellioth har vart såå duktig och gått på jättebra mellan varven och åkt lite =) Nu leker han på vardagsrumsgolvet!!

Fick lite ny insperation igår på mötet på viktväktarna, lite nyheter som ger lite nystartkänsla!! Helt klart vad man behöver efter ett och ett halv år som viktväktare... Jag tänker banne mig inte ge upp!!! Jag ska klara av det!! Har lovat mig att försöka ge mig ut och gå på kvällarna i samhället och idag är det fjärde dagen jag vart ute och gått!!! Asabra tycker jag!!


Ingen bra dag alls!!

Vad gör man när tårarna inte kan sluta rinna?? När Ellioth tittar på en och säger" Jag vill att du ska vara glad mamma, du e bäst" ♥ Älskade unge!!

Lovis blir inte bra, det dåliga samvetet nöter sönder mig! Roger sittter fast i Göteborg.... Jag behövs på jobbet mer än någonsin, mina barn behöver mig hemma!!! Åh om man bara kunde få säga upp sig en stund!!

Behöver stöd och då blir allt bara superfel... jag ska inte klaga! Men just nu känner jag mig totalt överkörd, önskar folk kunde förstå det! Men så e det....

Idag har det avlöst varandra... Ringde jobbet för att de skulle vetat hur läget var, att jag försöker lösa saker... Ringde såklart på totalt fel tidpunkt men det var droppen som fick min bägare att rinna över! Inte deras fel såklart men nu sitter jag här med migrän, svullna ögon två barn som gör allt för att deras mamma ska bli glad igen!

Ta dig i kragen bara!!!! Ingen lätt match!!

Är detta en småbarnsmammas lott?? Är det så det ska vara att man hela tiden ska brottas med ett dåligt samvete?? En yrkesskadad småbarnsmamma....  En mamma med superkasst imunförsvar som har två barn med lika superkasst imunförsvar, kan ju inte bli en bra kombination alls!!!

Ne Cissi.... Gå nu och tvätta av dig och sätt på en kopp kaffe och håll tummar och tår för att det ska bli bra =)
Nu har jag gnällt så det räcker =)


Korv mä mos

Jaha, då var middagen uppäten... Idag fanns det ingen ork att laga någon vidare middag...=/ Men det blev ganska ok i alla fall... Korv mä mos och kokta grönsaker! Mätta e vi och Ellioth har fått mycket ny energi!! Han snurrar och leker för Lovisen med =)

Lovis e bara supergnällig och ska sitta i MITT knä =( Hon vill ingenting alls!! Pappa dger bara när hon själv vill...
Ikväll blir det varsitt bad för mina loppor =))

Jag ska ge mig ut på en promenad med Nett och Zelman! Det ska bli skön!!

En liten febrig höna

Godmorogon!

Måndag morgon och vi har nyss stigit upp ur sängen. Ellioth vaknade för en stunds sedan men han har snällt suttit och tittat på tv. Vi har inte haft någon rolig natt... Lovis somnade vid halv 12 sen har hon sovit mycket oroligt! Slängt sig av och an i sängen, gråtit, hostat och snörvlat!
Feber har hon även om det inte e skyhögt! Men över 38 =( Vi blir hemma idag och förhoppningsvis bara imorgon!!

Nu har vi landat i soffan och kollar på Bollibompa.

Barnen har öppnat sina paket, en stjärngubbe var det!

Igår tände vi andra ljuset i advent och då vet man att Lucia närmar sig.



Vi somnade gott igår eftermiddag, jag och barnen i soffan =)
Efter det blev det mys i köket, clementiner, lussekatter, pärlande...
Lovis gav upp ganska snabbt på pärlandet och tyckte att det var svårt! Sen är det inte lätt när man inte är bra...då ger man upp typ med en gång!


    

Clementinen var godare!


    

Ellioth pärlade en bil och en dinosaurie innan han mumsade på sin lussekatt!

Vi gjorde ett försök att ta nya julkort men gav upp ganska fort! När man har feber så är det INTE roligt att ta kort och Lovis skrek typ hela tiden... Hm en annan dag kanske =)

Nu sätts kaffepannan på och vi ska strax äta lite frukost. Sen blir det till att palta på sig och gå ut med Zelman i kallet! Idag fick man tydligen skrapa rutorna och det ser verkligen kallt ut! Brrrr....


Regn, regn och regn...

Varför blir man ens förvånad?? Att det regnar menar jag! Nu kommer höstvädret =( Stormar och regn avlöser varandra... När i hela friden ska det bli vinter då?? När ska vi få lite vinterkänsla, vitt puder på marken i alla fall! Jag vill ut och åka pulka med ungarna!! Verkar som om det bara blir önsketänkande!!

Idag bär det av in till min farmor för lite adventsfika ♥ Det ska bli såå mysigt!

ha en mysig andra advent på er!!


Pepparkakshus

Jag börjar få lite julkänsla mitt i allt regnande =) Det e inte illa alls måste jag säga!
Idag har pepparkaksbygget blivit av!

Tänk man har sånna visioner om hur sitt pepparkakshus ska se ut... Jag hade en helt perfekt bild...i huvudet!
Men två små barn i närheten så kan precis allting kasseras kan jag lova.
Man får helt enkelt bli glad över att det är ett helt hus som står upp och att kristyren stelnar...

Nett & Rikrad har vart hemma i dag och vi har ätit potatisgratäng med kassler i  =) Falsk jansson!
Ni fattar att julen står för dörren!

Sen har Nett med gjort ett pepparkakshus, fast hennes blev mycket finare än mitt... Hon har en mycket större portion av tålamod än vad jag har! Det har vart en mycket mysig dag!
Till och med Robin kom hit och åt! Det var mycket roligt tycker jag!!

Det blev ingen match, den var instäld pga att de andra laget gett upp, de låg sist i serien =(
Typiskt! Jag hade verkligen sett fram mot att kolla på honom!!!
Roger har kört hem honom och två kompisar till Frida hans tjej så det blir bara han och de små trollen ikväll!! MYS!!



Before...



And after... fast det här blev baksidan =)



Vi gav oss ut på en liten promenad med Zelma och införskaffade oss lite mossa...
Så här fint blev det, måste ju säga att jag e ganska nöjd efter de förutsättningar man har!!

    

Nu ska jag hoppa in i en dusch och göra mig vacker =)
Ikväll bär det av upp till Ann-Marie på tjejkväll! Ska faktiskt bli himla kul!
Här laddas batterierna upp ordentligt inför en strängt kommande vecka!

Ha en trevlig kväll på er!


West side story

Åh, jag säger bara åh!

Vi hade en såå mysig kväll i Göteborg tillsammans med mina föräldrar igår! Vi åkte härifrån tidigt och tur var väl det för trafiken i Göteborg var inte såå spännande. Fort gick det med och jag bara kände att det e TUR att ite jag hade kört! TUR att jag har en man som är så bra på det då =)

Väl uppe promenerade vi bort till Bamboo och åt middag. Åh det var såå gott!! Hade önskat att vi haft ett sånt ställe här för det e bara såå gott! Jag hade kunnat äta mongoliskt, alltid!! Massa wockade grönsaker, nudlar och fin kött! Jan ju inte bli bätte! Dessutom var det inte dyrt!

När det började dra i hop sig promenerade vi bort till Operan och gick in och tog ett glas rött, lite nötter och småpratade! Fulla av förväntan var vi och det är bara något speciellt att komma dit! Mäktigt!

En fantastiskt bra musical med otroligt duktiga sångare och dansare! Man blir överraskad över hur de kan synca varandra så bra! Helt otroligt! En mycket bra story, lite lik Romeo & Julia! Tragiskt slut =(

♥ Tack mamma & pappa för en otroligt mysig kväll!! ♥



Sen var det ju inga problem att lämna de små trollen =) De hade banne mig knappt tid eller var knappt intresserade av att säga hej då!! Känns juu fantastiskt bra att lämna dem då! Nu sitter vi här i soffan med varsin kopp kaffe och njuter av tystnaden =) Helt otroligt att man ska behöva vakna såå tidigt när man har chansen att sova liiite längre! Men man får se det så att jag har sovit HELA natten!!! Oj ojoj, det händer ibland!
Kan undra hur mina små troll sovit hos Nett & Rikard! Säkert hela natten och sover än?? Kanske inte =)

Nehe mina vänner nu ska jag klä på mig och ge mig ut runt Strängen med Zelma! Man får ju liksom passa på =) Sen är full redo för pepparkakspyntning i eftermiddag!! Japp i dag ska det byggas!! Men innan dess ska vi gå på match i idrottshallen och se på Alvin som spelan innebandy!! Ska bli jätte roligt!!! Han e duktig min Alvin ♥

Nåja ha en härlig lördag!!

Typiskt!

God morogn på er!

Sett andra delen av Tjuvarnas jul, spännande! Ellioth tycker dock att den e lite läskig men får han sitta jämte så går det bra!

Jaha då har man vart och jobbat en vecka... Vad händer?? Lovis har blivit förskyld igen och jag e inte helt 100 heller
=( Men jag ska banne mig kurrera mig som tusan för i kväll bär det av till Götet för att kolla på Weat side story med mamma & pappa!! Imorogn e en annan dag då får man krypa ner i kojjen och vila!

Idag ska jag försöka ta mig in till stan och handla lite på Hajen. Men det får bli efter att jag grejjat lite här hemma, vart ute med Zelma och ätit frukost med trollen! Lika bra att göra det idag så kan vi bara vara imorgon!

Ne nu blir det kaffe =) Ha en bra dag!


Lussebak

Nu julstökas det på hög nivå på Lomvägen =)

Idag åkte julmusiken på och Nett och Vilja kom hit efter jobbet. Det blev Lussebak med svindyr saffran! Jag lovar och svär att jag aldrig ska köpa bara för att det råkar vara en kusin som säljer för klassen! Ruinerad... 95 kr för 2 ynka gram!!!!

Men goda lussekatter blev det =)



Hungriga efter baket gjorde vi kinagryta & ris och våra gubbar kom hem från möte på jobbet. Emmy & Christoffer kom oxå och fick i sig lite mat!

Sen var vi ju tvugna att provsmaka bullarna med till kaffet, det e ju liksom obligatoriskt =)

Det har vart en mycket bra dag men nu när jag damp ner i soffan och kände efter så är jag faktiskt dödstrött! Det ska bli såå skönt att krypa ner i sängen om en liten stund! Barnen har nyss somnat och är inburna til sina sängar. Imorgon är vi lediga och det känns såå skönt!

För övrigt så märks det att vi har jobbat en hel vecka nu - Lovis börjar bli bra förskyld kan man ju säga =( Here we go again! Kan inte säga annat än att vi börjar liksom bli vana nu!

Men hellre att ta det nu innan Lucia och allt vad det innebär, då behövs jag på jobbet!!

Sov gott mina vänner!!

Tjuvarnas Jul!

Alldeles strax börjar årets julkalender och jag sitter bänkas i soffan tillsammans med mina små godingar!

Det var inte svårt att gå upp idag, vi har gjort allt klart, bortat tänder och lagt fram kläderna i hallen =)

Sen har vi ju hunnit med det bästa av allt!!!




Äntligen =))

   

Spännande! Även om man är nästan nyvaken så var det ju väldigt roligt med paket!
Ellioth viste ju var det var medans det var alldeles nytt för Loppan!


   

                En hätt =)                                             En traktor =)

Det var en spännande julkalender!! Den kommer vi att följa!!

RSS 2.0