Skavfötters =)

Gokväll på er! Nu äntligen är det lugnt här hemma. Alla sover utomn jag =) Passade på att sitta kvar en stund, blogga, kolla facebook och faktiskt njuta av ... tystnaden... Sen går ju Wallande på tv och vet inte om jag kan sluta kolla eller... Roger var inte sugen, trött och troligtvis tandvärk... Eller bihålor =( Fy han var änna svullen... Stackarn, hoppas att panodilen hjälper! Hade lite pp kvar så jag snaskar lite godis =) Inte fel!

Det har vart en ganska skön söndag faktiskt =) Vi har haft middagsgäster, familjen Altesson-kling har vart här på kotletter, potatis, brunsås och lingon!! Får ju skämma bort dem lite i alla fall! Det var mysigt!! Sen passade jag på att gå en runda runt strängen i blåsten... Lovis kämpade för att inte somna, då kan man ju missa något! Hon höll sig till bil & traktor idag oxå... Sen sussade hon gott!!

Har vart inne på sjukhuset och hälsat på Nett ikväll =) Vi halvlåg skavfötters i hennes smala sjukhussäng och snackade och kollade på Solsidan =) Det var supermysigt!! Precs vad jag var upplagd för faktiskt!! Det var mysigt att sitta och tjöta lite själva. Blir ju lite annat då! Vi var lika sega båda två men tiden bara rusade i väg och helt plötsligt var klockan 20,40... Ooops, jag lovar att det var inte häftigt att gå genom ett mörkt sjukhus och sen ut till bilen =( Fy va läskigt!! Men nu e hon hemma igen =) Har hunnit äta lite kvällsmat och druckit kaffe med =)

Nu ska jag krypa ner i min säng och sussa, är supertrött, har gäspat lääänge nu =) Natti natti och ses imorgon!!

Lax...

Min dotter har gkort det... Hon har ätit lax med potatis i dillsås =)
Herre jösses, nästan hela portionen!! Sen åt hon lite
pyttipanna oxå!! Sicken tjej!!

Nu har vi vart och handlat, jag och barnen =) Nu ska hon fixa lite och in i en dusch så man gör sig redo inför kvällen!!


Oj oj va en vecka kan gå fort...

God morgon! Long time no see... Det har vart en mycket konstig vecka och jag har inte ens hunnit sitta vid datorn alls nästan =(

Måndagen rusade iväg med vägning i Kungsbacka. Jag och ungarna stannade hos Carro hela dagen, ända till 19 =) Vi hade hur mysigt som helst! Åt mat i hop, tvättade kakel i deras nya badrum =) Det var kuligt och hejsan vad det gick!! Sen såg ju händerna ut som de förtjänade... Hm varför ska allt som e roligt svida efteråt??

På tisdagen lämnade jag Ellioth på dagis och sen hem och grejja lite... Hade en superlust att städa så det gick som hejjsan med sugen överallt och jag hann tll och med att städa toaletten =) Ibland kan man ju överraska =) Sen kom Jeanette & Wilda hit och vi klädde på oss och gick en vända runt strängen! Jätte mysigt vi tjötade och försökte få ett par flickor att somna men.... attans! Jeanette lyckades få hennes sessa att somna innan järnvägen men Lovis var ENVIS!! Hon skulle inte sova så var det bara så hon höll sig ända bort till bil & traktor...
Väl hemma satte vi på kaffe och satt i köket och snackade en massa öch mös! Flickorna fick lite lunch och sen gick de hem.

Nett kom hit på en snabb kopp kaffe efter att jag satt i mig miin lunch för att sen hasta in till stan och tanka bilen
och en vända om apoteket! Men mina piller fanns inte... Skulleinte komma på hela veckan... Hm fy sjutton för mina var slut!! Ja jag vet att man kanske inte planerar allt såå hilma bra alltid... Men det var minipiller och eftersom jag fortfarande ammar på natten så kunde jag ju inte direkt bara börja med p-piller helller... Fy jag våndades över detta beslut och väntade med det till morgondagen då jag skulle prata med barnmorskan. Jag ringde Nett för att berätta att de var slut för hon skulle med ha... Det var en mycket lessen Nett som svarade och hon berättade  att hon skulle bli inlagd då blodtrycket skenade iväg och det fanns äggvita. Näää va tråkigt! Det var inte roligt alls!!

Onsdagen kom och jag ringde barnmosrkan och hon sa att det var ok att ta ett vabrott och hon tyckte inte att jag skulle byta sen heller då allt funkar såå bra!! Puh va skönt!! Men tur att man har underbara Janice så man fick låna av henne tills de kom =) Ja dete såå det funkar med kollektivet Lomvägen =)

Det var ingen öpnna förskola eftersom det var sportlov i skolan. Men vi hade virkerskstad här hemma jag och Jen och Milo, Lovis och Ellioth =) Vi lunchade, satt uppkrupna i soffan och tjötade en massa strunt på tjejers vis ;) Vi hade supermysigt!! När min gubbe kom hem ranstade jag ut på en promenad!!

På kvällen satt jag fast i soffan framför tv:n och bara tog det lugnt med familjen, det var ju förskola i morggon!

Torsdagen kom och mamma kom hit efter ett besök på hennes jobb!! Vi gick på en promenad runt strängen och lunchade i hop innan jag hämtade Ellioth =) Det var jätte mysigt!! Det var så lugnt och skönt att bar få sitta med mamma och snacka utan en vild 4-åring =)

Ellioth var överlycklig att få träffa henne en snabbis innan hon åkte hem och då var mormor TRÖTT!! Men det e det ju värt när man har en mysdag!!

På kvällen kom nästan hela familjen Alytesson-kling hit =) Roger var och pluggade hos som klasskopmpis och jag badadae barn och fixade och donade så det var ett välbehövligt besök =) Jätte gott med värmda bullar och kaffe =) Men nu var det Nett abstinens på allvar... Det verkar som om hon får stanna tills bebben e ute.... Puh det e lääänge känns det som!! Det var den havandeskapstiden det som vi skulle ligga på soffan och päsa och dricka kaffe och bara ha det gott ;) Men men vi får ju en lååång sommar tillsammans i alla fall!! Jag och Janice planderade för ett besök på fredagen...

Jag tog en snabb promenad... blev änna svett... så det var tvunget att hoppa in i en duch! Sen satt jag i soffan här och grejjade lite på förmiddagen=)  När Janice och Emmy kom klättrade vi upp på vinden för att leta bebbegrejjer så vi kunde tvätta lite till Nett =) Rooligt!! Sen var det dax för lunch! Vi sterssade iväg in till stan och hämaade vagn på babyhuset och handlade på hajen och sen var det Estradan upp till sjukhuset =) Vi hade fått dispans att få komma upp och hälsa på Nett, det e ju besöksförbud på BB.... Vi hade kaffe och fika med och "en enkel tulipan" Vi stannade i tre timmar =) Det var jättemysigt!! Ellioth kröp upp jämte Nett och låg och mös och tittade på tv, lilla sötisen!! Sen var det en snabbis in på Apoteket (pillren hade ju kommit med =)) Vi sa hejdå och jag åkte med alla troll och handlade. Rikard åkte till Campino och fixade mysmat till han och Nett. Alla kidesn var här och åt så de kunde få vara lite ensamna =)

Vi åt smarrig fredagsmiddag, sen kaffe och popcorn i soffan till Let's dance! Det  var MYS!!

Idag är det lördag... Tjejtkväll hos Carros syster Martina och det ska bli trevligt!! Nu ska vi äta frukost och sen är det dag för en promenad med hunden!! Man får ju göra så gott man kan inför kvällen!! Ha en mycket trevlig lördag!! Såå hoppas jag att jag inte ska dröjja såå länge tills nästa gång!!


Solig söndag =)

God förmiddag på er!

Idag känns livet så där gött att leva faktiskt =) Barnen leker snällt på golvet... för stunden i alla fall...

Jag har laddat batterierna och vart ute på en runda runt strängen i det kalla men soliga vädret! Det var verkligen så härligt som det verkar när man tittar ut genom fönstret! Zelma tyckte oxå att det var skönt att komma ut!

Tack Carro & Patrik för en mycket trevlig kväll och mycket god mat =) Det satt inte fel, hoppas jag promenerat bort lite... Vi tittade på Melodifestivalen och till en aning besvikelse över låtarna... Vart e alla braiga låtar, hur i all världen skullle vi kunna vinna Eurovichen songcontest med den här starten?? Man kan verkligen undra om det är meningen att vi ska vinna eler om det bara handlar om glamouren att få åka dit??

Lovis har världens horn i pannan efter att bokstavligen blivit överkörd av en stol... Ellioth och Emma kelte för fulla muggar och av misstag fastnade stolen i deras lek... Ellioth drog den över Lovis... uppenbarligen märkte han inget för han bara fortsatte prejja vidare =( Den gossen! Lovis skrek och Patrik var snabbt där <3 Men eftersom mamma hjärtat blöder när barnen skriker... Efter att jag tagit tag i Ellioth... Tog jag över hönan... Shit va blå hon blev, det bara växte och då kom jag ihåg hur Ellioth slog sig i Alvin tv-bänk när han var liten Då bara det växte oxå och sprack och sen blödde det järnet... Men som tur var så slutade det att växa och inget sprack heller... PUH!

Idag är leken lika full  i farten igen... Undrar om de loksom kommer ihåg hur det kan gå... Eller oxå inte... Nåja de är glada båda två och de hittar på rackartyg precis hela tiden!! Hm... Vi har två "Emil i Lönneberga" känns det som =)

Min gubbe ska spendera sin dag med att laga lastbil tillsammans med Partik... Ser nog inte honom föräns det börjar mörkna... Eller det e lika bra att ställa sig in på det i alla fall =)
Jag ska hoppas in i en dusch tror jag betsämt! Sen ska jag nog trampa bort till Nett & Rikard och ta en kopp kaffe om de är hemma!


Nett kom hit i går efter Janice's och hennes tripp till IKEA... Hon överraskade med en stor gryta till mig =)
UNDERBARA NETT!! Hon tyckte inte att vi kunde koka pasta i min trasig gryta längre... Ne det tyckte jag inte heller men jag har lyckats att göra en Carro... Glömt att fylla i föräldrapenneing för februari månad så... INGA PENGAR!!! Tyckte då inte att hon hade råd =(
Tack snälla Nett & Rikard!! Ni är bara alldeles för underbara!!


Ska bli mycket spännande att se hur förvandlingen med Humlans vagga blir!! De ska göra iordning Rikard vagga som hans systeryster gjort! Den är verkligen jättefin och den kommer att bli alldeles underbar när de är klara!! Lycka till!!

Måste ju berätta att när jag sitter här och drönar så har min gosse hittat Gekås kassen med borttagna leksaker som han vägrade städa bort igår från hela vardagsrumsgolvet... Nu kom han konkande med de den...
"Mamma så får man inte göra... Ajja bajja på dig!! Man får inte ta mina leksaker!"
Kan man mer än att bara le??
"Men då städar du upp och lyssnar på din mamma då??"
"Jaa mamma!"

"Nåja men städas det inte så åker det bort igen"
"Jaaa ja"

Ungar e bara för goa ibland!


NU: Duschen!!


8-månaders mat

Har vi gått till nästa nivå tro?? Nu har hon ätit spagetti och köttfärssås idag (8-månader) och Farmagryta igår =) Håller alla tummar och tår för att det ska fungera! Man börjar känna lite så att hon "bör" kunna äta bitar nu... Eller att hon ska börja äta vår mat snart! Vi ska ändå åka till Mallorca i maj och jag har ingen lust att ha med massa burkmat då! Det väger ju bly!! Välling e ju en sak för det lär vi ju ta med =) Då har man ju en backup!

Blev lite smått och gott på loppisen idag! En baddräkt till höna, nu kan vi ju åka och bada snart!! Ser fram mot det. Jag hade gärna oxå haft en baddräkt, har bara bikini och vet inte hur den är i storlek alls... Hade vart såå roligt att åka och bada med barnen =) Får ta Håstens simhall en dag!! Men då får både jag och Roger vara med för Ellioths skull! Han är inget förtjust alls i simhallar!!

Nehe nu ska det fixas lunch till resten av the family =)

Barnloppis =)

Godmorgon!!

Vilken häftig fullmåne det vart inatt... Trot eller ej men jag har faktiskt sovit (ja ja från och till med hjälp av Lovis) Men större delen av natten i alla fal och hade inga större svårigheter med att somna =) fräckt, har ALLTID svårt att såva när det e fullmåne!

Brrr det e kallt som sjutton ute, 11,4 minus! Vart tog våren vägen?? Eller den har kanske inte tänkt komma ännu! Ne egentligen tror jag att det kan komma mera snö... mera vinter! Vi e ju dock allt bara inne i februari! Fjäskade med min man att han tar Zelman nu... Jag kan gärna gå senare men nu! NEJ jag vill verkligen inte! Hinner uppenbarligen inte heller för han har fastnat ute i lastbilen =( Skulle bara sätta i motorvärmarn... Jo eller hur?? Vi får väl se...

Starx är det dax att gå ner till ishallen/idrottshuset för lite barnloppis! Ska bli kul att se om man fyndar något! kul o se om det blir mycket folk...

Ikväll ska vi upp till Carro och Patrik! Patrik fyller år idag =) Jätte Grattis till dig!! Hoppas du får en bra dag!! Ses ikväll! Ska bli trevligt!!


Torsdag...

God middag =) Päser i soffan med mitt lilla pyre medans den större e på förskolan! Roligt för honom att få träffa kompisarna och leka av sig lite! Han höll på attt vända upp och ner på hela hemmet så rsatlös va han! Då böörjar man ju bli ganska bra i alla fall!

Har vart ute och gått runt strängen med min lilla vovve... det var faktiskt skönare idag för det blåste inte såå illa! Nu när det är gjort så känns det gött! Men funderar på vad som händer och fötter resten av denna dag... Är en aning rastlös faktiskt! Nu har vi levt i karantän känns det som i flera veckor... inte jätte illa men man kan inte göra riktigt hur eller vad man vill när kidsen e sjuka! Har massor jag hade velat göra... Har även massir som jag behöver göra... de grejjorna e inte lika roliga... Typ städa! Har städat Ellioths rum i dar från topp till tå! Det behövdes så jag ligger lite på pluss-kontot! Det finns fler ställen som e ett måste men min energi e som bortblåst! Ne jag ska njuta med Lovis nu tills jag ska hämta Ellioth!

Ha en bra dag!

Potatismos =)

JIPPI!! Äntligen har min lilla loppa ätit mammas hemmalagade mat!! Och till råga på allt, potatismos!! Det var jätte gott tyckte hon!!


Jag vet att jag har vart lite dålig på att lägga in bilder så nu kommer en hel radda =) Måste ju kompensera lite =)

Här har vi vår lilla loppa när hon äter själv för första gången idag!! Det var jätte roligt och jätte spännande!! Många nya smaker och så få pilla i sig själv!





En mycket nöjd flicka som tillslut träffade munnen me skeden!




Ta kort på mig med, ville Ellioth!! Fick ta flera stycken, antingen såg han full ut eller gjorde någon annan konstig min... Men när han sa "Hej mormor" så blev han väl söt!!




Här har vi en nyvaken liten sessa... Ellioth var inte sen att hoppa ner till henne i sängen =) Lite syskonmys!




Hi hi man kan ana lite lockar i håret... kan hon vart ganska varm mån tro?? Men busa med brossan kan man i alla fall!!




Två små troll!!




Hm... undra vad han tittar på??


Kameran har inte vart så flitigt använd det sista... Den har aldrig funnits med vid rätt tillfällen =( Men nu ska jag ta mig i kragen och ha den med lite oftare! Tror att det har lite med den kalla årstiden att göra! Jag är redigt trött på det vita som faller ner utanför fönstret!! Vill ju ha vår NU!!

Nehe nu har jag två som drar i mig.. en tvätt att hänga upp och en tvätt att lägga i torke och en att lägga iin i garderoberna =( Ett ständigt tvättande tycker jag!! Nåja dår väl ta en sväng om med sugen med så blir det lita olika hittepå...

Onsdag

God förmiddag på er!

Idag e det sjutton så kallt och en iskall vind! Har vart ute med Zelma runt strängen och vi trampade på ordentligt för att komma hem fort för det var inte alltför skönt ute!

Ingen öppna förskolan blev det, vågar banne mig inte spä på baskeluskerna mer än nödvändigt... Sen finns det ju alltid dem som är livrädd för andras snoriga barn och kollar snett på en och det e inte heller roligt! Nepp Ellioth leker med alla sina bilar i vardagsrummet mednas tv går på barnprogrammen... Han börjar i alla fall bli mycket bättre! Han har sovit hela natten och ätiti bra både i går och idag så vi hoppas verkligen på att han ska kunna gå till Solkulla imorgon! Han behöver det och vi =) Han vill ju att det ska hända något hela tiden! Tur att han leker otroligt bra själv!

Lovis bra snorig =( Men piggelig, just nu trackaserar hon sin pappa... Han näsa är ett utsatt offer =) När han säger NET! blir det väldans jobbigt och hon tycker mycket synd om sig själv... "Envis" säger hennes pappa att hon e... Att hon har fått det från sin mamma =) Mmmm jag tror inte att jag kan ens försöka snacka mig från det!!

Nu ska vi gå och sussa lite, jag och Lovis =) Tycker att det e min tur!! Ni får ha en trevlig dag!!


Influensa

Har en sjuk gubbe =( Han var borta på vårdcentralen med risken att det var lunginflamation... Men som "tur" var det "bara" influensa... Han blir hemma resten av veckan och som tur var så missade han inte alltför mycket i skolan!

Nu håller vi ALLA tummar & tår för att resten av familjen klarar sig eller att det bara stannar vid virus!

Vår lillfia sussar gott efter en flaska välling... hoppas att hon fortsätter lääänge! Hon har inte sovit så mycket idag såp det kan ju precis gå hur som helst med den saken... Antingen har hon sovit föör lite så det inte funkar eller så sussar hon jätte gott och tar igen dagen =) Hoppas kan man ju =)

Vi har en liten Nisse som INTE sover alls... Pigg som en mört efter att sussat gott på soffan halva eftermiddagen emd sin pappa! Hm ja man får ju det man sår!

Nåja e man sjuk så e man och då blir det liksom som det blir! Sitter i soffan och kollar på "Sofias änglar", hua man blir ju änna lite pipig!!

Ellioth och Alvin fixar te ute i köket =) Ellioth e alldeles överlycklig för att han ska få Netts honung i... Imorgon vill han ha det på sin smörgås! Han e föör sööt!! Lyckan lyser i ögonen och man blir vara så glad! Ha det gott och nu ska jag ta hans om mina smp sjuklingar! Natti natti


Välling!

YES! Igår somnade lillfia efter att hon fått en flaska välling... vist klockan hann nog bli kvart i 9 och sen sov hon till ett på natten! Ammade inte en enda gång igår kväll men två gånger i natt... Hon somnade om på en gång =) Skönt! Sen... sen kom hostan nu på morgonen...hostade och hostade och hostade så hon klöktes flera gånger
 =( Läbbigt!!  Men hon e ändå rätt OK!

Ellioth är hemma från förskolan idag =( Han e sådär, hostig som tusan! Roger har slaggat inne hos honom sen tre... Han hade lite feber igår så vi får väl se vad som  händer och fötter...

Ska passa på att gå en långis nu på förmiddagen efter frukosten medans Roger ändå e hemma... Han e la lite bättre men inte mycket att hänga i granen! Hoppas han blir bättre snart så han inte missar alldeles föör mycket i skolan!

Sen åker jag och Lovis up till Jen ett par timmar =) Ska bli mysigt, det var läänge sen!! Ha en trevlig dag!


Alla hjärtans dag

Hemma igen efter en mysig dag =) Har vart i Kungsbacka med Carro och lilla loppan! Jag kan ju inte säga att det gick särskillt bra idag alls...+0,... Japp de var ett +... Nya tag till nästa vecka! Bestämde mig att nu e det slut på ammningen... Gick ner till 29 propionts och det känns ju kan jag lova =( Fy farao men det e bara att lära sig det oxå! Nu kan man inte fika...tänka sig verkligigen för när man äter! Nu e det väga, väga, väga och bara EN portion!! Känns lite som en utmaning!! Men det ska nog gå bra det här! Hon sa att om man ammar så kam man lägga på 2 pp och fortsätta vara noga med att man får i sig kalsium osv! Funkar säkert!

Det blev en himla god lunch uppe hos Carro idag, kotlett med örtkryddat potatismos =) Riktigt mumsigt och verkligen till att rekomendera! TACK gumman!! 

På vägen hem åkte jag och Ellioth om apoteket och köpte panodil till vår sjukling hemma =( Han e inte riktigt fit for fight min man... Sen åkte vi om blomteraffären och köpte tre underbara lpåånga rosor till honom! Det tyckte vi att han var värd! Ellioth tyckte att de va väldans fina! Men han var mest intresserad av att vi skulle köpa något gottigt... Hm han börjar bli en rejäl gottegris min son! Så nu e det banne mig hårda bud i Mellerud! Endats gottigt på lördagar!! Han hade gärna fikat 7 dagar i veckan mm... Undra vem han kan ha ärvt detta sug från??? Nja det e nog tyvär från båda hållen =( Attans!!

Nu har vi hamnat på soffan och ska strax dricka lite kaffe =) 

Sänder er massa goa kramar på alla hjärtans dag!! Ha en härlig dag!!


Söndag kväll

Gokväll! Sitter uppkrupen i soffan och kollar på Wallander =) Jag gillar de filmerna! Det e detsamma med Beck!! Vi har druckit te och ätit leverpastemackor med smörgåsgurka framför tv:n. Jätte mysigt!

Helgen har bara rusat iväg som alla helger. Känns konstigt att livet bara rusar iväg på detta viset... Det tar bara slut liksom och en dag e ingenting... Lustiga funderingar...

Nåja lördagen spenderade jag med ungarna, vi var ute och gick runt brandstationen. Vi åkte till affären och handlade och planerade inför kvällen =) Vi skulle ju få gäster, många gäster tyckte Ellioth! Carro och Patrik skulle ju komma! Det bidde middag och melodifestivalen med massa goda ostbågar och chips... Hm det e banne mig inte lätt att sluta äta när man väl har börjat... Då e allt viktväktarvett som bortblåst =( Konstigt, man tycker ju att det borde landa i sinnet någon gång. Eller det är judt d'rför som många vart medlemmar flera gånger innandet lyskas... Som jag! Tror att jag vart med 6 ggr eller nåt och hur som helst så e det faktiskt första gången jag vart med så här länge plus att det funkar!! Vist det tar lååång tid tycker jag just nu men det e det värt!!

Vi hade jätte trevligt i alla fall =)

Idag har hon vart ute och gått en lång runda ensam i solen!! Helt underbart! Sen har vi vart på Lingon & Blåbärs party... Men tro det eller ej så handlade jag ... INGET... Hade kunnat men det kändes alldeles föör dyrt! Hittade en klänning till mig som satt alldeles perfekt =) Hade ju vart väldans fint till ett speciellt tillfälle!! Men 625 kr tyckte jag inte att min plånbok passade för... Men en annan gång kanske! Det var i alla fall mycket trevligt, det var hos Rogers lillasyster och vi har liksom inte vart där på 100 år känns det som =) Men hon ringde och bjöd och det var jätte roligt, de hade fått jätte mysigt!! Sen bidde det en kopp kaffe med Nett med familj! Alltid mysigt!!

Imorgoon är det vägdag... Åker upp med Carro efter lämning =) Ska bli mysigt! Sen e det ju alla hjärtans dag =) Glöm inte att ge en extra puss till dina nära och kära!! Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Fläskytterfil'e

Då var jag och barn tillbaka från affären. Det blev både det ena och det andra, lite nyttigheter och en del inför den kommande veckan. Men så glömde jag naturligtvis lite i bara farten så jag funderar starkt på att klä på barnen igen om en stund och ta en liten promenad ner till affären här och inhandla det. Jag tror att gubben e lite sugen på chips nämligen... Kan ju tycka att det kan vara trevligt för gubbarna att inte bara ha salta pinnar och popcorn =)

Som tur är så har fröken en hel del pro pionts kvar att spendera kvällen med =) Så då kan man alt unna sig lite chips och ostbågar kanske =) Hm... Svårt att välja tycker jag!! Ska nog skänga in en vatten i kylskåpet (om sådana inte blir för gamla förstås...)


Sol!

Godmorgon på er! Vilken underbar morgon det vart! Sov ganska länge, till halv 8 i alla fall =) Sen låg vi kvar i sängen till lite efter 8 och kollade på barnprogrammen, hela familjen! Det är kvalitetstid det! Jätte mysigt! Sen blev det frukost och kaffe och det e e ju inte helt fel det heller!

Roger skulle iväg nu på dagen så jag passade på att gå ut och gå i solen! Känner att jag verkligen behöver denna gula boll! Helt fantastiskt skönt med lite soljus! Det var kallt med friskt! Zelman fick ha på sig sitt täcka, vågar inte ta ut henne nyklippt i 7 minus utan täcke! Det räkte med igår i blåsten...

Nu sussar lillFia och jag och Ellioth myser i soffan! Ska ge mig ut till Eklöws i eftermiddag för att handla lite käk tills ikväll =) Carro och Patrik med troll kommer hit i kväll för att äta middag och kolla på Melodifestivalen! Ska bli jättemysigt!! Har lite idetorka på vad man kan äta men jag får la fundera under dagen...

Ha det gott!!

Fredag =)

Då var det fredag igen gott folk =) Härliga underbara fredag! Har haft en jättre trevlig dag i goda vänners sällskap! Nett kom hit i morses och vi drack kaffe och åt en långfruksot och bara mös =) Ellioth var överlycklig och kröp upp i soffan med Nett och slök henne totalt! De satt och mös i soffan och läste om Halvan som kör bärgare och polisbil =) Det var Ellioth och Nett som var med i böckerna och Ellioth ångrade sig så Nett fick läsa om 511 ggr, lilla sötnosen!!

Telefonen ringde och det var Sofie och Herman som ville komma på besök!! Jätte roligt!! Jag hyperstädade volket jag redan hade börjat med på morgonen =) Sen kom de och vi åt lunch ihop och fikade! Ungarna lekte som hejsan och hade superkul! Robban kom med förbi och hanvart lite hungrig han emd så han fick i sig lite mat med =) Hur roligt som helst, jag gillar att ha folk runt omkring mig! Även om det är alldeles UNDERBART att få gå hemma en hel dag med utan att prata med någon eller bara att vara med mina barn =) Känns ganska skönt att kunna trivas i sitt eget sällskap med! fast det e la inte så konstigt, man har ju vant sig vid det då Roger jobbat ute och  man var ensam under hela veckorna oxå... Men man vänjer sig lätt vid att ha honom hemma med, det underlättar ju i vardagen =) Som till exempel att kunna gå ut och gå när man vill... Nu måste jag planera det så mitt liv som fattig lyxhustru e över =)

Sofie och Herman åkte i alla fall med Robban hem så de slapp att gå i kylan och blåsten... Jag städade klart och sen hamnade jag i soffan med Fialotta och Nisse =) Vi kollade på barnprogrammen och jag trodde att hon skulle somna... men NEJ! papa kom ju hem mitt i alltihopa så då kan man ju inte somna =) Men mamman passade på och drog på sig regnbyxor, mössa, vantar och alltihopa och gav mig ut i kylan... F*n va kallt det var! Hade jag inte haft mössan hade jag legat platt fall i migrän! Men det var trotts allt alldeleds underbart att få komma ut ensam med hunden! Vi gick en ny runda genom skogen och det var så himla häftigt att se hur träden rörde sig i vinden!! Herre jösses tänkte jag... tänk om ett träd faller... Kusligt!

När jag precis kommit hem kom Christoffer förbi så vi tog en kopp kaffe och lite fika =) Mysigt! Sen följde Ellioth med över för att spela traktor-spel på datorn med Janice! Sen skulle han nog stanna på middag oxå =) Så nu sitter jag och mitt lilltroll och äter gröt... Mmmm gröt en fredags kväll =) Lät ju spännande för henne!! Men vi ska äta kycklig och ungsbakad potatis och grönsaker! Jag hade faktiskt tänkt att jag banne mig ska ta mig ett eller två glas vin sen oxå! jag öppnade ju en flaska förra helgen med min lilla höna bidde ju sjuk då så då vågade jag inte att dricka mer än ett glas. Jag visste ju inte hur natten kunde bli. Men nu e hon ju bra, jaja lite gnälligt kan det ju vara men inget allvarligt!

Den store kille ringde hem innan och frågade om han fick sova hos en kompis både idag och imorgon men då tyckte jag att vi kan ju ta en natt i taget... Jag vet, surtant =) Men man vet ju faktiskt inte vad som händer och fötter, kan ju komma på något kul att göra och då vill vi ju ha med vår store kille med!

Nu har Lovis tröttnat på att sitta i stolen och kolla på mig när jag knapprar på datorn, gröten e slut och hon vill att något ska hända!

Måste ju uppdatera att mamma fick komma hem idag =) Härligt!

Ha det så trevligt alla många!!

God morgon världen =)

Åh det är något vitt puder som har trillat ner IGEN! Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta... Vet inte vad jag tycker. Har hela tiden bara älskat snön, allt e ju bättre än slask! Snön ljusar upp tillvaron oxå! Men nu fick jag plötsligt en annan känsla... Jag vill ju faltskt ha vår nu! Ja ja vet att det kan komma snö 511 gånger till men just idag så kände jag faktskt inte för det!

Åh i natt har det vaknats precis hela tiden =( Har det inte vart en lite Lovis har det vart en liten Ellioth... Roger har sussat inne hos Ellioth och de har bråkats om täcket =) Har vart upp på toa, ammat.... Puh det var inte roligt!!! Men nu har vi ganska mysigt! Sitter och gosar i soffan och tittar på tv =) Snart ska vi äta lite frukost och tända lite ljus, det e mysigt!! Ha en trevlig dag alla!



















Underbara mamma =)

Åh nu börjar det att kännas gott i hjärtat! Mamma mår mycket bättre! Op gick bra och hon har inte sådan värk längre! Det känns såå skönt! Imorgon om inget mera händer vad det gäller magsjukan så ska vi åka in och hälsa på henne! Ellioth längtar och han har bestämt att då kan vi ju äta något gottigt =) Klart vi kan, vi ska köpa fika och ta med oss! Det ska bli skönt att träffa henne imorgon!

Jag har fått gjort en del idag, klippt Zelma =) Hon blev faktiskt jättefin! Fick ta bort en massa tovad päls på magen och det känns lite tråkigt! Kallt om inte annat! Men nu kan hon ju bara bli finare och finare! Sen vet jag inte vart jag fick energi från men skurat båda toaletterna har hon gjort så nmu ska det banne mig inte finnas några baskelusker kvar på de ställena i alla fall! Känns sååå skönt!!

Middagen satt som en smäck efter massa jobb =) Åh va betungande... Nä skämt och sidå så blev ungarna piggelina så det räckte för fem... Det måste hända något  annars kommer jag att krivera tänkte jag! Vi gick ut och gick jag och barnen en sväng med henne i eftermiddag. Det var kyligt men en runda runt brandstationen blev det! Sen åkte vi ut till Eklöws för att handla lite. Det var gott med ny färsk skinka på mackan till kvällsmaten =)

Nu päser vi si soffan med en kopp kaffe och popcorn! Mumsigt! Kollar på fuskbyggarna, ett mycket bra program tycker jag! Strax blir det nya tag på virkandet, har virkat allt jag repat upp och lite till, nu går det av bara farten så det e lite roligt faktiskt!! Ska krypa undetr soffan och leta reda på mitt mönster... det har gått upp i rök =( Men jag måste ju ha det när jag ska göra stolparna runt om... Hm undra hur det ska gå, det låter svårt!

Väntar på att telefonen ska ringa!

God morgon på er! Hoppas att ni haft en bättre skönhetssömn än oss!! Lovis & Ellioh har drömt och drömt och drömt... Åh va man sover gott då när man helt plötsligt får en fot i näsan eller ryggen =( Hua jaja nu e man upp med tuppen i alla fall, nyduschad och starx vankas det frukost!

Ingen mer magsjuka i alla fall, inte hittils i alla fall =) Kanske bäst att tillägga...

Nu väntar jag på att mamma ska ringa så man får höra hur hon mår och hur operationen gått!! Tänk va tiden går lååångsamt när man väntar!!!

Hoppas att den här dagen bjuder på lite bättre energi och att den inte är såå konstig som gårdagen!! Känner verkligen att jag behöver lite positiv  energi!! Efter frukosten ska jag klä på mig och gå en lång promenad i kylan med min vovve!! Sen hoppas jag att jag ska kunna klippa henne idag... Annars blir det en annan dag!


Orolig!!

Fy farao vad man kan känna sig maktlös!! Det här har verkligen vart en himla skitdag som jag verkligen hoppas och vill tro att det vänder från och med nu!! Mamma ligger inne på sjukan med sin hand... De la in henne nu i kväll och akutopererar hennes sår efter karpateltunnelop. Det varar och är görläbbigt och jätte infekterat. Så nu hoppas vi att det ska bli bra nu! De ska spola rent och fixa sårkanterna i handen. Sen får hon ligga inne med starkt antibiotika, de kan inte sy ihop ännu utan tar lite i taget för att det ska läka. Måste ju läka innifrån och ut och inte tvärtom.

Tänk vad det kan komplisera när man har diabetes... Hoppas verkligen att man inte får det! Vill ju såklart åka in och träffa henne, krama och stötta henne med med magsjuka innanför väggarna måste vi ju bli friska. Jag får tänka på henne istället!

Hoppas att man får sova lite i natt, annars kan jag ju terapivirka farmors sjal som jag fick dra upp massor på innan... Har liksom inte velat inse hur tokfel det vart, det e väl bara att köra på eller?? NJÄ!

Nåja min älskade ungar ligger och sussar gott, inga fler kräkningar så peppar peppar att det inte blir fler! Nu tillbaka till virket en stund innan jag ska lägga mig jämte min underabara gubbe!! Natti natti!!

Magsjuka =(

Jaha då har magsjukan slått till på Lomvägen =( Min lille Ellioth har var sjuk hela natten.... Han klagade på att han hade ont i magen igår och ville inte äta kvälssmat. Men jag trodde att det kanske berode på att han ätit prinsesstårta till kvällsmat när Rikard och Nett var här =) Inte trodde jag att det skulle bli mera av det! Men han vaknade på kvällen och skrek att han mådde illa och då sprang vi till toa... Han var såå duktig min lille kille!! Tere gånger har vi vart uppe på toa sen fick pappa sova därinne ;) Då är man trygg!! Nu ligger han deckad i soffan och kollar på Bärgarn! Har ätit lite flingor och mjölk och ett skalat äpple ville han ha. Det har han i alla fall fått behålla stackarn!

Nu hoppas vi verkligen att det inte blir mer av den varan... Höna mår bättre än någonsin och penicilitet verkar göra susen med henne!! FEBERFRI =) Åh det känns så underbart! Hon har ätit en leverpastemacka och youghurt till frukost så det måste bli ett bad ikväll! Leverpastejinpackning var det här! Mmmm mumma!

Jag har vart ute på en strängenrunda alldels själv i blåsten =) Åh det var INTE helt fel alls!! Precis vad jag behövde! Nu sitter jag och virkar i soffan, sjalen till farmor =) Lillan leker på golvet och Nissen ligger i soffan. Då  måste jag ändå säga att vi har det ganska bra! Vist sjukan e här men man måste ju njuta av lugnet oxå!

Veckan som skulle bli så rolig får bli en städarvecka istället! Jag ska göra klart garderoberna i sovrummet och i Ellioths rum! Städa badrummen - SÅKLART! Ut och gå  - SÅKLART! Mysa med min troll - SÅKLART!

Hoppas ni andra har det gott!! Det vankas ju VÅR =) Underbart ute!!

"Titta"

Ett nytt ord som min dotter lärt sig idag =) Hon e bara för gullig den!! Nu strosar hon runt här och leker och spanar in allt! Sitter och myser i sin pappas knä och känner på hans tröja! Nu känns det ganska bra faktiskt, hon verkar ganska nöjd med son tillvaro, ingen direkt feber verkar hon ha heller!! Underbart!!

En liten ål, sa hennes pappa precis... Ja det kan man ju säga! Vill hon ite mer så visas det tydligt!!

Har vart en mycket bra dag idag! Det gick bra i Kungsbacka, 1,4 kg minus så nu e det sammnalagt 18,1 kg!!! Japps nu är det det sista delmålet innan jag bestämmer när jag ska vara klar =) Herre jösses vad jag längtat efter den dagen!! Sen har vi haft en msyig dag i skogen med lunch och lek! Ellioth var inte nöjd efter en hel dag hos Emma =) De har haft riktigt roligt idag! I morgon är det dax för Solkulla och det ser han fram mot!

Nett med familj kom hit ikväll med och fikade, som Rikard hade längtat efter, en rosa prinsesstårta =) Han e för go den gottegrisen!! Jag var såå redig så jag smakade inte ens men Ellioth blev strålande lycklig!! Han åt inte en smakbit på sin middag men han var inte lessen för det =) Nu sover han äntligen men har redan skrikit för han drömde... Hoppas att det blir en lugn natt!!! Han klagade på att han hade ont i magen nu i kväll så jag hoppas att det inte blir något på den fronten!!!

Jag känner mig som världens BÄSTA mamma idag =) Jag lovade mig själv att jag skulle minsann inte skälla på min prins idag! En ny vecka och jag vill verkligen att den ska bli bra! Det har vart så otroligt mycket trotts och tråkigheter och jag hgar kännt att det bara blivit tråkigt och att jag skällt och skällt hela tiden =( Men nu känner jag att det har vänt!! Det är ju inte en sån monstermamma man vill vara!!

Själv bär det av upp till Jen för Me and I party =) Ska bli rikiggt roligt faktiskt!! Får se vad det blir till födelsedagspresenter till mina troll! 

Ne strax dax för sängen bara Lovis kan bli lite trött... Men hon sov i 2 och en halv tille hos Carro efter bvc så... Ja jag ska nog bara vara glad att hon leker och verkar må ganska bra!! Natti natti!

Bvc.

Och vart tog den här helgen vägen då?? fattar inte riktigt vad som hände =) Vi har spenderat helgen tillsammasn med Carro pch Patrik och det har vart jätte mysigt! Fredagen gick av bara farten, vi var hos Carro hela dagen och på kvällen åkte vi in till Campino tillsammans och åt! Där försvann elen på ett lite discoinspererat sätt =) Lite festligt tyckte barnen!!

På lördagsmorgon åkte Roger till Norrköping och inhandlade en lastbi tillsammans med sin far =) Han var borta hela långa dagen så jag grejjade lite här hemma på förmiddagen. Carro hämtade Ellioth och jag och Lovis gick runt strängen i blåsten... Ja jag hann ångra mig ett par gånger! Sen åkte vi och handlade lite till kvällen.... Vi skulle hem till Carro & Patrik på kvällen fast jag och banrnen lunchade där på hennes otroligt goda fisksoppa!!!! Sen bara vi mös hela dagen ända tills jag skulle hämta Roger och vi åt mat!! Det var Melodifetsivaldax så det blev lite morötter, gurkstavar, vindruvor mm GOTT!! Lovis blev allt sämre IGEN, feber och hängig!! Åh va trött jag vart, det blev ingt vin för min del =(

Söndagen kom ocg jag ringde efter en tid så det var bara att pcka in barnen och åkta till vårdcentralen IGEN! En ny penicilinkur till lopppan.... Öronen såg bättre ut men han tyckte halsen såg rälig ut! Negativt på hanslprov och bara 15 i snabbsänka... Men feber i 2 veckor så han bestlutade att vi testar en ny längre kur som ska ta ALLT!! Så nu håller vi alla tummar och tår!! Vi hamnade i Tvååker till Jörgen & Mari, bara för att kolla in renoveringen! Och jag måste ju säga att "ÅH va fint det var!!!" Bra jobbat!! Ni har verkligen börjat få ett helt fantstiskt fin hem!! Är jätte glada för er!!! Det bidde lunch där med, jättemysig eftermiddag!! Sen hem till hemmets lugna vrå! Lovis slocknade redan nere i min famn i tvååker men fortsatte attt sova till halv 7 då vi åt kvällsmat =) Ja sen levde hon liv i luckan ända till halv 12!!! Underbara unge... inte just då eller, hon var ju faktiskt pigg för första gången på två veckor!!

Nu e det måndag, ny vecka! Kungsbacka alldeles strax, ska bara lämna Ellioth hos Patrik medans vi åker. Solkulla har planeringsdag... Sen blir det lunch hos Carro innan vi ska till bvca på 10- månaders kontroll av vår lilla sessa!! Hoppas att dagen går bra!! Håller alla tummar och tår, kännner att jag verkligen behöver ett - på vågen i alla fall =)

Hopas på ett avslut på dagen med Nett, har lite abstinens ;) Puss på dig!! Ha en bra dag!!


Lovis 10 månader

Oops va tiden rullar på, har inte bloggat så flitigt denna veckan och det e ju kanske inte så konstigt med tanke på hur den vart! Men nu är mitt lilla troll mycket bättre. Febern e borta och hon leker, äter och e mycket piggare! Mamman e ganska mycket piggare med så det e ganska skönt! Bara nätterna e bättre än vad söndags natten blev så fixar man faktiskt det mesta! Det går, en och kanske två nätter med, det e ju ett slut på det i alla fall!! Det e inte lätt att få i henne medecinen, men man får ju ta till de knep som funkar! Nu kör vi med nappen, sätter in den så fort vi sprutat in lite och peppar, peppar så spilde vi inget varken i eftermiddags eller nu i kväll!! Morgondosen spydde hon ju upp innan vi var klara =( Stackar va hon tyckte att livet var pest och pina just då!! Det tyckte jag med =(

Lämnade en mycket lessen Ellioth på förskolan oxå... JOBBIGT! DET GJORDE SÅÅ ONT I MAMMAHJÄRTAT!
Det var länge sen som han var ssååå lessen! Tårarana sprutade och han skrek efter mig när jag gick! Men då kom UNDERBARA Milena och räddade honom =) Han behövde aldrig gå till skogen, han fick lov att vara kvar med sin älskade Milena!! Det finns ingen som hon, hon är verkligen en stark förebild för mig! En helt underbar förskollärare, jobbat i många år och hon vet vad hon gör! Har har känsla för det hon gör och älskar sina ungar!!  Ellioth hade haft en mycket bra dag inne på lilla avdelningen!

Herre jösses vart har tiden tagit vägen?? Idag blir vår sessa 10 månader! Om bara två månader fyller hon 1 år! Det händer saker hela tiden och hon lär sig hur mycket som helst! Hon går mer än hon kryper, älskar att leka titt-ut =) Det är oftast hon som startar genom att ta sin snutte över mitt huvud =) Hon busar gärna och tjuter av skratt, följer gärna med sin storebror på alla hans upptåg! Hon är som en liten virvelvind, överallt där det bjuds på spännande grejjer =) Hon älskar dator och hackar gärana in sig på både det ena och det andra, ändrar i program, tar bort ALLA ikoner på skrivbordet mm mm. Allt gör hon bara för just att hon KAN!!

Lovis ord:
Puss =) säger hon och smackar...
Mamma (såklart)
Papppa!! Har tränat mycket i veckan =)

Det är full rull och hon vill gärna vara med hela tiden, gillar att stå i centrum! Nu har hon 4 tänder =) De har inte kommit obemärkt förbi=( Hon har upptäck tjusningen med den vita stolen som man kan lyfta på locket på ... mmm mumma =) För att inte tala om att när man drar i toa-pappret kommer det hur mycket som helst! Konstigt!

Det har blivit många duschar numera då hon testar olika hårinpackningar... Leverpastej är mycket bra för håret...



Gav mig sälv en present, idag har jag vart i stan och klippt mig... Page bidde det... Lite halvlugg... Snyggt, ska bara vänja mig! Kändes härligt att unna sig själv lite lyx!

Har fått städat lite, båda toaletterna, damsugat lite med... Hade lovat mig själv att städa utav bara S... Men Nett och Janice var här igår och Nett färgade mitt otroligt slitna, tunna hemska  hår... Då bokade jag klipptid!! Skönt!!!
Det var precis vad jag behövde! Unna mig själv lite lyx i vardagen och få känna mig lite finare... Är ju inte 40 + ännu =)

Det blev en jättegod stek till middag idag =) Vi han äta innan Roger skulle iväg... Var ute och glassade med Zelman innan... det var totalt isgata, inget vidare alls... Roger har kört upp till Kungsbacka med Christoffer så jag hopas ju att han kör försiktigt!! sen busades det med ungarna och sen fastnade jag i telefon med Fi! Det var roligt att tjöta! Ellioth var supernöjd, han fick kolla lite på sos =) Det e väldans spännande med ambulanser och brandbilar jue! Sen somnade han gott till Bamse! Hade tänkt att lillhöna skulle sova med men livet blir ju inte alltid som man tänker... Hon e superpigg och hah världens hicka som vi botar medc äpple... kan livet bli mycket bättre... Puss säger hon och titar mig djupt i ögonen och ler med hela ansiktet samtidigt som hon slukar mitt äpple =) underbara unge!




RSS 2.0