Ellioths cykelkorg

Ellioth ville att jag skulle lägga upp hans bilder på sin nya cykelkorg =)) Den fick han i förra veckan!

LYCKA!!





Här cyklas det som hejjsan nu för tiden =)) Nu har han lärt sig att bromsa men tycker att det e lite läskigt om det går för fort... Men snart så, rom byggdes inte på en dag så vi fortsätter enträget att träna en bit varje dag =)) Mycket lättare att gå ut och gå med en som cyklar och en i vagn! Nu kan jag nästan gå i min fart oxå, hela strängenrundan, det tycker jag e mycket bra för att vara 4 år!

Idag blir det en sväng lite senare för det ser ut som om det kan vara uppehåll, det e ju inte roligt när det regnar! Lovis behöver sovca middag så då e det perfekt!! Ha en bra dag!!


Lovis

Det har vart en vecka med vab igen =(
Vi hade en liten Lovis som började bli dålig i helgen. Hade verkligen ingen lust att ha vab denna veckan, det e ju såå typiskt när man har mycket på jobbet!!! Dessvärre blev det och jag låg på soffan hela söndagen så tillslut hade vi två med feber så då var ju saken avhjord liksom... Det blev vab!! Jag hade vämtat in i sista sekund att bestämma och försökte förtrtränga allt vad jag var värd att jag inte var bra.... 

På måndagen var det utbildningsdag med jobbet =( Åh jag behövdes där och mitt dåliga samvete kom fram...
På tisdagen skulle vi haft personalmöte på kvällen, en teknikkille skille kommit och inspirerat oss till att arbeta med teknik på vår förskola... Hade vart roligt såklart och nu känns det ju bra för de har bytat dag =)) Sen skulle jag haft medarbetarsamtal med Göran som dessutom e flyttat en gång... suck!

Men men idag onsdag så börjar min vfu-student =)) Hade ju vart såå himla kul att träffa henne men jag håller alla tummar och tår för att jag ska kunna gå och jobba imorogn, vi siktar på det!!

Det har annars inte vart en supervecka... Måndagskvällen fick vi tillbringa på akuten då Lovis gjorde en störtdykning från soffan rätt ner i soffbordet... Fick hörnet rätt in i pannan!!! Åh lilla hönan!! In och tejpa Lovis och tack och lov har det inte blivit någon hjärnskaning!!



Här e vår skadesessa

Idag verkar det faktiskt vara bra, ingen feber så långt ögat når, har kollat båda två för säkerhets skull =))

Håller alla tummar och tår!! Ha en bra dag

Mysdag <3

Vilken underbar dag det vart idag!! Har tankat mamma & pappa för hela slanten och vi har verkligen haft supermysigt! Det blev lunch på stan och massa mysigt på fästningen!

Träffade en mycket god gamal vän där som jag inte sett sen Lovis var nu =) Det va härligt att krama om henne!!  Nu MÅSTE jag ta mig i kragen och ge mig ut till Rolfstorp igen!!

Måste säga att det var första gången jag vart på Mickels mäss och det var jätte fint, massa att se på och massa att smaka på! Mums!! Det e en otroligt vacker fästning vi har!! Det myllrade med folk överallt och det var inte det lttaste att bli av med bilen en dag som denna =/ Fullt överallt så vi körde upp till Rosenfredsskolan och fick oss en härlig promenad!

God middag i näs blev det oxå så nu behövs det inte ätas mer idag =)) En underbart god äppelkaka och det var inte sista gången jag åt den det kan jag lova!! Viktväktarna e inte så dumma på recept!!

Barnen var dödströtta och lite havlt om halvt förskylda så de slocknade ganska fort nu när jag körde hem så det var bara att bära in dem och ALL packning... Kunde lätt trott att jag skulle vart borta i evigheter.... =)

Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av tystnaden framför tv:n... Invänta min iinte så nyktra kalr har jag hört talas om =)) Undra vem som mår som en prins imorgon!! Kan lova att jag bäddat upp Alvins säng i natt för in i vårt sovrum kommer han INTE!! Nepp... Imorogn om jag har tur åker jag in till stan för att träffa min tredje man och hennes man och dersa ljuvliga lilla troll!! Hoppas hon inte gjort upp andra planer... =))
Sov så gottigt!!

Mickels mäss

Åh idag är det strålande höst väder =) Helt otroligt vackert och precis så som jag vill att hösten ska vara! Hoppas att det håller i sig lääänge!!

Gårdagen vände tillslut och den blev ganska bra i alla fall!! Blev en svänga till Karlssons för att kolla på vinteroveraller till barnen och jag fick med mig två hem =) En svart till Ellioth och en röd till Loppan!! Jätte fina och bara för 199 kr, det kan man verkligne leva med! Nu är det bara lite mössor och vantar, vinterskor till Ellioth för forhoppningsvis kan Loppan ha hans gamla... Annars blir det ett par till henne med såklart!

Min gubbe kom ner till sprotringen och löste ut mig ♥ Jag hade hittat en jacka, en turkos! Didrikssons med ett par vantar för en krona =) Ett kap! Den känns helt underbar, har lite ågren  vad det gäller färgen... Den finns tydligen i röttt, men kanske i stan och då 200 kr mer =( Hm snåljåpen kommer fram... Ska kolla på sprtringen om de kan ta hem den =) Eller om jag kanske ska ha en svart.... Åh va svårt, jag handlar ALDRIG så dyra kläder till mig själv och det känns!!

Idah bär det av in till stan med mormo och morfar till fästningen för att gå på Mickels mäss! Så underbart så det e inte klokt! Ser fram mot det! Sen blir det en myskväll där ute i näs, jag och barnen! Pappan ska ut på roligheter =) Det behöver han verkligen efter att slit på jobbet =)) Jag behöver ompyssling av mina goa barn och hälsa på mamma & pappa ♥




                                                  ♥ Vad e det för en dag, vad e det för en dag...
                          Nej det e ingen vanlig dag för det e Alvins födelsedag! HURRA HURRA HURRA!!!!

                                                 IDAG FYLLER VÅR UNDERBARA ALVIN 14 ÅR!!!!!

                             Han e kompfaläger så han e inte hemma men jag fick ju träffat honom igår en snabbis
                     innan han hoppade på bussen! Japps en varm go kram fick hon utanför bussen =)
Frågade Sofie om hon gett honom någon gödning under vecka för något har ju hänt med vår lille kille för han e inte så liten alls längre!! Lång, snygg, stor!! Jösses!! Lite häftigt faktiiskt!!

Nåja det blir till att fira honom lite här hemma i veckan sen får vi ha kalas sen =) Nästa hejg han kommer hem!!

Ha en bra dag alla!! Det ska jag ha =)

Äntligen fredag

Så då var det ledig fredag =) Härligt! Känns att man kan behöva efter den här veckan!! Har vart fullt upp och lite till!!

Mina troll vaknade klockan 6 idag så någon sovmorgon fick man inte... Vi sitter i soffan och kollar på Rasmus på luffen för andra gången... Fattar inte varför man inte kan byta film efter första gången =) Tänkte mig en låång promenad med mina barn nu på förmiddagen! Ett som behöver sova en stund och ett som behöver cykla lite =)
Mamman behöver nog röra på döfläsket lite oxå så två flugor i en smäll blir det här!

Kommer nog att bli en bra dag tillslut, e lite trumpen men det ändrar sig nog snart =) Ha en trevlig fredag!!

Grattis Christoffer

Grattis Christoffer till ditt efterlängtade körkort!!!

Tänka sig att idag slog en dröm in för vår Christoffer!!!
En underbar känsla när man klarar uppkörning och uppskrivning!!
Kör försiktigt nu ♥

Regn och rusk är det och inget roligt väder alls idag!
Vi började vår dag med att promenera bort till Solkulla i hällregn =(
Det va INTE roligt alls med tanke på att man inte hade regnkläder hemma...
Men Zelma skulle ut så det var bara att bita i det sura äpplet...

Vi har haft kvalitetstid på jobbet så huvudet var lagom mosigt när jag hämtade hem mina troll!
Men vi har myst ordentligt hemma idag efter jobbet =)
Snart blir det till att steka pannkaka till min Ellioth som ska ha det till matsäck imorgon på Solkulla!
De ska ju till skogen =)
Hoppas att det inte regnar som idag då!

Middagen ska lagas, har INGET bra hitte på idag alls...
Får se var frysen erbjuder!

Ha det bäst!!


Avd-möte

Igår var det avdelningsmöte på jobbet och jag måste säga att jag kände mig riktigt nöjd efter gårdagen arbetsdag... 7-19... Jag var på utvecklingsgruppen på eftermiddagen och det gav jätte mycket! Tycker att det är väldigt intressant och roligt att få delta i den gruppen! Spännande och lärorikt, för det e trotts allt bäst att gnugga energiknölarna tillsammans med andra!!

Mötet på kvällen gav vi gärnet! Det var ordförande och sekretterare och vi följde minsann alla punketr vi hade satt upp som vi skulle göra! Det kändes skönt att få diskutterat igenom olika saker och faktiskt fått uträttat många punkter, man är ju trotts allt kanske inte megaeffektiv kvällstid efter en lååång arbetsdag!

Hemma var det full rulle när jag kom hem, två lyckliga barn tillsammans med en lycklig mormor =) De hade haft det super och det kändes ju jätteskönt! Tack så jätte mycket för hjälpen!! Efter att mormor åkt hamnade två trötta barn i sängen och somnade bums! Själva hamnade jag och gubben i soffan och kollade på Idol! Där var det en tuff gallring =) Roger somnade strax efter och jag satt kvar och glodde en bra stund till tillsammans med lite pyssel! Känns såå skönt att få varva ner i soffan!

Snart bär det av till jobb igen, en kort dag! Efter jobbet är det mina barns dag! Jag har lovat att vara tillsammasn med dem och bara göra saker med dem idag! Vi ska leta efter en cykelkorg till min son!! Lite byxor står med på inköpslistan samt MAT!!

Blir ingen viktis idag för min del idag, det får vänta tills nästa vecka och det käänns skönt! Vågen har fåt nytt liv med ett nytt batteri så nu e vi på banan igen!! Allt väs eller mäts och så får det bli denna veckan! Mot helgen händer inget... Alvin fyller 14 men det blir inget firande denna helgen för han ska på konfirmationsläger =) Tror att han ser fram mycket mot det =) KUL!!

Ha en bra dag med er!!

Me & I party =)

Alldeles strax kommer Anci hit för att sälja Me and I!!
Älskar deras kläder så det kommer nog inte att bli så svårt att hitta lite fynd till mina troll!!

Brödet står i ugnen, grönsakerna e skivade och kaffet e förberett =)
Bara gästerna som fattas!!

Ha en bra dag!!


Ostbågar <3

Vilken härlig lördag det vart idag!

Roger har jobbat ett par timmar på Värö medans jag ägnade mig åt våra troll! Det blev en runda kring strängen med barn och hund!! E mäkta stolt över min underbara lille son som börjar att behärska hans cykel mer och mer! Idag har vi tränat på att bromsa! Det e svårt att bromsa i nerförsbackarna och det e väldans läskigt när det går för fort! Men han blir bättre och modogare hela tiden så snart kanske man kan cykla tillsammans! Det e Ellioths och mitt mål! Han vill att vi ska cykla till Hemköp och köpa godis =) Klart att vi ska göra en dag!!

Efter promenaden gick vi hem till bästaste Nett för en stärkande kopp kaffe eller cappuccino =) Inte fel alls! Det var mysigt och man fick en massa Viljagos ♥ Hon visade minnsan att hon kan äta själv i en napp =) Söta lilla Vilja! Ända till jag fick banan/slemm kräk på mig =/ Hmmm när ska detta lilla yrväder sluta kräkas?? Ellioth höll på i evigheter han med men det var kaskadspyor vilket inte alls var roligt, särskillt inte när det börjades med mat!!! Men denna lilla höna kräks hela tiden och man vet inte var när eller hur =) TROLLUNGE e va hon e! Men attans vilket go liten trollunge!!

Hoppas på ett besök nu i kväll på en kopp kaffe så man kan få snosa lite till! Det var en alldeels för kort stund innan... Ringde vårdcentralen för Lovos öra e inte helt bra ännu, fortfarande svullet och en aning rosa =( Hellre att höra vad man ska göra än att inte ens ringa! men hon har fått den penicilin som krävs och det kommer att ta ett bra tag innan svullnaden går över! Men det känns bättre i mammahjärtat när man kollat en extra gång!!

Efter lite mat i magen åkte vi upp mot Stättared och en mysig pratstund med Jen och hennes juveler =) Hur mysigt som helst!! En hel burk trattisar fick hon med sig hem så imorgogn vankas det trattisgrattäng med kött i te middag =) Men det blir efter Me & I partyt här vid lunchtid =) Så i morgon bakas det bröd på förmiddagen så man har något smarrigt att bjuda på till fikat! Ser mycket fram mot detta !!

Nu äts det godi så det sprutar ur öronen på mina barn till Fångarna på fortet =) Underbara lördag!!

Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Sol!

Den underbara solen är på blixtvisit =) Ska strax ut och gå i solen! Ellioth ska cykla och jag ska gå med vagnen och min lilla Loppa! Man måste ju passa på när det e skönt ute! Nett & Vilja ska oxå följa med =) Mysigt! Man hinner inte träffas lika mycket när man börjat jobba, det gå i ett i ett och däremellan kanske man hinner om man tar tillfällen i akt såklart! Ibland e man bara supertrött så då orkar man ju inte heller =) Men idag e det finfint!!

Lovis läser tidningen i köket och Ellioth kollar på tv... Undrar vad mamman ska göra medans vi väntar??

Ha det bäst!

Det stormar i träden idag

Oj oj oj vad det blåser ute, vi höll nästan på att flyga av vägen jag och Zelma! Jag hade plander på att gå genom skogen borta vid hembyggdsgården men när vi kom upp dit vände vi... Då piskade regnet i ansiktet och träden höll på att lyfta! Nepp där ville jag INTE gå! Nu ville vi hem, Zelma stretade och var en bra bit före mig och hon gillade det INTE!

Det gick inget vidare på vägningen idag... Börjar bli lite trött på detta men jag tänker inte ge med mig! Nya tag igen! Det funkar bara inte att balla ur för min del! Nu e det inga fester, större planer på helgerna och det känns skönt! Nu får det bli min tid, att ge gärnet! Måste ge mig det!

Barnen sover och Roger kom precis in med en rykande kopp kaffe och det känns skönt nu när man e lite frusen efter promenaden! Han har tänt massa levande ljus så vi har mys! Snart börjar Idol!!

HA en trevlig kväll!

Viktväktarna

God morgon världen =)

En ny spännande dag! Har precis gett Loppan sin meducin! Det gick jätte bra faktiskt! Känns så bra!
Idag är det en kort dag till med en lååång eftermiddag innan det bär av in till stan för min del, det e vägdag idag!! Ja man kan ju undra hur det gått efter helgen bravader ? Men hoppet finns ju i varjefall =)

Idag fortsätter projekt hand & fotavtryck =) Det tycker jag e roligt =) Inskolningar fortsätter och sen får vi se om min student hör av sig =) Vi får väl se!

Ska strax gå ut med min byracka i denna otroliga storm! Fattar inte hur det orkar blåsa så mycket! Det var inte vart en världskul natt på Lomvägen =( Barn som drömt, barn som tappat nappen, barn som tyckt att det låtit läskigt utanför och sen barn som kommit och sovit hos oss eller inte sovit!!! Suck!! Nåja det kommer en ny natt som kanske blir bättre =) Jag har i alla fall världens goaste kids nu, utvilade och vaknade själva i morses =) Då måste ju deras natt vart ganska bra i alla fall =)) Olika definitioner på det!

Ha det bäst!

Ny vecka =)

Första dagen gjord på jobbet denna veckan!
Kändes faktiskt mycket bra att komma tillbaka te jobbet idag!
Det var roligt att träffa barn och kollegior!!

Mycket att göra på jobbet, mail att läsa, telefonnummer att ringa...
Men det är faktiskt riktigt roligt att börja jobba... Jag har till och med saknat jobbet denna veckan!

Ellioth & Lovis har oxå haft det bra!
Det var lite jobbigt för Lovis att bli lämnad idag men det gick över tillslut!
Meducinen har gått bra idag =) Snart bara två dagar kvar =))
Glad Lovis = glad mamma!

Efter förskola & jobb blev det lite lek hemma, en tvätt i maskinen och lite plockandes...
Sen var det bara att traska ut med barn i vagn, ett barn på cykel och en hund i koppel, runt brandstationen!
Då fick man en glad hund! Sen bar det av till Eklöws för att handla lite mat, blöjor mm.
Nu går Emil i Lönneberga på tv:n, två små barn som kollar på den ömsom leker och busar ♥

Snart e det dax att börja laga lite mat =)
Sen ska det läggas barn och kollas på tv!
Hoppas hon får lite tid över till att läsa en jobbebok oxå!
Det hade liksom behövts!

Ha en fortsatt bra måndagskväll!


Kräftskiva

God morgon på er!

Hm tja man mår väl som man förtjänar så här dagen efter en kräftskiva =/

Men vi hade mycket trevligt i alla fall med mycket god mat och härligt sällskap!

Tack mamma & pappa för en mycket trevlig kväll!!
















Roger e ute med vår doggidogg...
Snart bär det av mot församilinghemmet för att skriva in Alvin... Han ska ju läsa på för pprästen =)
Tycker att det är roligt att han vill det själv för det e trotts allt väldigt roligt och samtidigt viktigt tycker jag!
Det liksom hör till, inte bara att vet vad kristendommen betyder och står för men det e mycket annat oxå..

Här hemma blir det mycket lugn dag framför tv:n tror jag om jag får bestämma...
Fast mina barn tycker mycket óm att mysa i soffan och titta på film tillsammans ♥

Ha en bra dag på er!


Bilder från Rogers 35- års fest

Bättre sent än aldrig =)

     

       Eklöws underbara tårtor!                   Sofies smarriga marängtårta




                                      Födelsedagsbarnet =)


    

Min mamma & Lena                                     Min pappa

       

                   Rogers pappa Jan & min pappa Jan =)



    

                  Carro                                         Sofie & Sonja



              Mingelkort Nett, Alva, Lena, Carro och mamma



                                  Janice & Robin

     

                Edwin                                           Casper



                                Casper, Alvin & Edwin

    

        Ellioth & Herman dansar                Christoffer, Vilja & Emmy       



                                               Lovis



                                 Paketöppning








Ännu ett stort tack för en jätte rolig fest!! Ett mycket roligt minne... kanske en ny fest om si så där 10 år mån tro?

Gooodis!!

Det gick verkligen hur bra som helst idag med höststädet =)
Vinden e städad, allt står sorterat och uppradat längs sidorna!!

Gjorde ett fynd!



Lovis och Zelman spanar in mitt fynd!

Jag hittade min gamla docka som jag hade när jag var liten ♥
En uppfrächning med en ny dockebjöja och kläder som Lovis fick när hon var liten =)

   

Lovis tyckte att det var superkul och började leka för fullt på en gång!

När vi fixat klart gick jag, Lovis och Zelman runt strängen så hon fick sova ett slag! Det duggade lite men ingen fara på taket!

Hemma igen mötte vi upp Roger och Ellioth som lämnat släpkärran hos Jen och då var de jätte hungriga... Jag och Ellioth tog oss en tur till Eklöws för att inhandla allt till köttfärssås och spagette!

Och lördagsgooodis!!
Det absolut viktigaste enligt Ellioth!







En pappa som slappar i soffan efter maten ♥



Här har vi ännu en aspirant på godisskålen.........

Lördag...

Idag står det rensning på vinden på shemat =)

Roger e och hämtar släpkärran hos Jen! Tack för lånet gumman <3
Det behövs verkligen =) Där ser ut som hej kom och hjälp mig och det liksom hänger över mig! Jga lovade mig själv att vi skulle gjort vinden förra året i oktober så det e bara ett år senare =))


Då var batteriet på kameran nyladdat oxå, det var ju ett tags sedan sist =))

Här har vi två nyvakna små troll ♥





Nu drar vinden! Här uppdateras senare om resultatet =)) Ha en bra dag!


Fredag <3

God morgon på er!

Då var det äntligen den efterlängtade fredagen <3 Min "lediga" dag idag så då känns det ksnakde lite bättre att vara hemma =/ Loppan e fortfarande inte bra, örat e fortfarande svullet och en aning rött =( Hon har en aning feber och e lite slö emellan varven =( Hade ju hoppats att penicilinet skulle tagit det bättre än så här vid det här laget... Men det kunde tydligen vara svårt...

Solen tittar fram mellan träden så då kanske man kunde tagit en lite längre promenad idag =) E ju inte fel att komma ut och röra på sig!

Kanske kanske inte beroende på om Jörgen fick tag på kräftor så bär det av till Näs ikväll för att koka kräftor =) Mysigt!! Det var tydligen svårt att få tag i och på exporten kostade de 300 kr/kg!!! Typ en hel förmögenhet!! Nope inte en chans att det e värt det! Då e det bätre med en god köttabete!

Nåja vi får se vad som händer och fötter! Ha en bra dag!


Torsdag...

Jaha då var det torsdag, denna veckan har liskom sniglat sig fram... Det e inte roligt att gå hemma när det inte e meneingen att man ska gå hemma... Eller när man inte kan göra något för att man e hemma för VAB...

Jen och Milo kommer förbi en sväng, trevligt att få lite vuxet sällskap!!

Ska in till stan en sväng sen så Janice ska passa mina troll =) Underbara Janice!!

Undrar om man kommer upp på vinden ikväll?? Igår hade jag ett barn vaket hela kvällen så det var inte lönt för pappan somnade redan 21!! Suck va strävigt för sen var man ju så trötter själv så då var det inte lönt!!

Håller tummar och tår för att det blir en bra eftermiddag! Ha det bäst!


Endast mamman e vaken...

... Jaha då sitter man här i soffan och slötittar på tv... Äntlligen sover tösen min, det har inte vart lätt att få henne att somna =( Övertrött, gnälligt, stormigt... Fick bli arg på henne tillslut så hon lugna sig =( Känns inte bra i mammahjärtat! Men nu ligger hon lugn brevid mig i soffan och sover ♥

Ellioth sover sedan läänge i sin säng men han har vart orolig i kväll och har inte heller velat lägga sig =/ Ville läsa bok han med i soffan... men inte som lillasyster utan mamma skulle läsa, det ville inte mamman för hon kollade på Bonden =) Sur som ättika blev han och gick och surade i sin säng... När jag gick in sov han redan... Hoppas att han sover gottigt och inte e sur längre! Annars kan det bli mååånga vändor för mamman i natt!

Gubben - @sängen! HAn har sovit sedan länge i soffan tills jag sa att det e la bättre du går o lägger dig istället... då traskade han in och la sig! Så summan av kardemumman... Jag sitter här dödstrött men ändå har jag ingen lust att lägga mig... Orkar egentligen inte läsa... eller kolla på tv... Hm kanske ska hon ta tösabiten med till sängen och gosa ner mig och försöka sova jag emd... det smittar kanske av sig!

Ses i morgon, undrar vad som händer då??

Oväder

Gutten morgen alles!!

Oj oj oj vilket oväder vart dragit pver oss i natt!! Markiserna har låtit som om de ska slitas loss från huset!! Regnet har öst ner och man undrar ju hur mycket det bara kan komma uppifrån! Borde liksom vara slut snart, allt finns ju redan här nere...

Igår kändes det mycket bra efter att jag åkte in till viktväktarna med mamma & Carro!! - 0,8 kg!! Yes nu e vi på G igen =)) Eller det har jag vart hela veckorna det e helgerna som ställer till det för mig =/ Kan liskom inte  bara säga NEJ!! Åh det e jobbigt! Men nu så är jag megabestämd!

I helgen blir det kräfskiva i näs och då håller man sig inte i skinnet, men det e en dag! Något måste man ju se fram mot i detta höstrusk =)

Igår när barnen somnat tände vi ljus överallt i hela lägenheten och såg på Idol, då e det MYS <3 Det var INTE mysigt att ge sig ut i regnet efter Idål med Zelman... Jag blev alldeles pissevåt!!! Suck! Bara att svida om!

Kröp upp i sofan med en jobb-bok och läste en tredjedel av det som ska läsas till första utvecklingsgruppen!! YES bara att bocka av alla måsten!! Fast det e roliga måsten oxå!

Chefen ringde mig igår och hade ett uppdrag till mig!! Jag ska bli vfu-lärare, jag ska få en student som går termin 1!! Åh det ska bli jätte roligt!! Äntligen känns det som om man får lite asnsvar och att nu e man inte vikarie längre, nu e man ordinarie på riktigt, en i gänget!! Jag får verkligen gnugga eneriknölarna och det e roligt!! Nu får man verkligen plocka fram det som man fått lära sig under utbildningen!! KUL!

Varbergs spolservic är utanför och ska nu suga upp vattnet i vår pool! Spännande, har två barn bänkade uppe i fönstret och spanar in allt som händer utanför!! Äntligen kanske det händer något med vår lekplats utanför!!!

Meducinen går bättre och bättre och hon har fått behålla allt nu i alla fall... Svullnaden har inte gått ner ännu men det e dag tre idag så vi får väl se, annars får man väl ringa och höra med dem... En dag i taget!

Barnen har drömt hela natten och jag har sprungit som en tätting in till dem!! Lovis har haft feber i natt =( Ellioth skulle minsann dricka choklad!! Men han fick vatten hi hi hi... han var mycket bestämd, sur, krokodiltårar och yrade en massa ?? Drömde om och om igen! Kände mig som en urvriden trasa när Lovis vaknade 06,50...

Har ju massa saker på agendan idag... Eller jag ville fortsatt utanför och gjort höstfint i rabatterna! För att inte tala om altanen på baksidan! Mina planer var att ta tag i det idag... men regnandet vette fan om jag känner för det längre eller om jag ens orkar!

Nehe nu ska jag fylla  upp min kopp kaffe...


Meducin

Åh nu måste jag ju skryta, om man ens vågar det =)
Det gick över förväntan idag när Lovis fick sin meducin...
Inte lika mycket krigande i alla fall...

Usch och fy vad det känns i mammahjärtat att ens behöva hålla fast mitt lilla gryn för att ge henne meducinen...
Det borde vara förbjudet!!
Men vad ska man göra, den e livsviktig att hon får i sig och det e inte valbart!
Så det e bara att göra, fort så det inte e jobbigt föör länge!

Idag blåser det i träden, molnen hänger tynga och solen skiner (just nu)...
Här har vi hat sovmorgon och det var välbehövligt för mamman i den här familjen har INTE sovit i natt!
Åh e det inte typiskt!
Barnen har slumrat som bara den men inte jag... klarvaken jämte en gubbe som bara snarkar och e förskyld!
SUCK!!

Har en miniman som är hungrig så vi ska nog ta och svänga ihop lite frukost och sen blir det en dusch för mitt hår står nog för sig själv =/
Zelman tittar lite bedjandes på mig..
Japps det får bli en tur om brandstationen med vagn, hund och en cyklandes Ellioth =))
Det e såå roligt och nu när vi e hemma hela veckan måste vi verkligen försöka förgylla dagen med llite utflycktandes... I små portioner =)) Det har ingen dött av!

Ha en braig dag!!


Borelia

Min lilla Loppa har borelia =( Inte roligt alls! Det gick hur fort som helst hos läkaren fast Lovis gillade honom inte!!! Hon skrek bara han tittade på henne! Inte så konstigt för han var kanske inte den mest barnvänliga läkare jag mött, dessvärre var det inte fösta gången!

Det blev kåvepenin i 10 dagar, tre gånger om dagen! Suck!! I fösta läget blir vi hemma hela veckan ut så får vi se hur det ser ut nästa vecka... Hon är inte jätte påverkas, trött och något febrig =( Har sovit typ halva dagen...
Det var inte roligt att ge henne meducinen heller =( Skrek panikslaget och ville bara därifrån... Men nu ikväll fick hon en glass efter och det funkade ganska bra. Jag vill gärna inte blanda den i mat heller för det e så lätt att det ger fel effekter! Då överförs det på maten iställer och det märktes bara idag... Hon var mycket skeåtisk att en dricka vatten sen!

Har haft en mycket mysig dag trott allt, haft lite besök och sen en promenad med Nett och Ellioth cyklade! Han cyklade fäör egen maskin hela vägen runt brandstationen!!!! Jag är mäkta imponerad!! En stolt mamma helt enkelt =)) Lovis somnade och så frågade jag honom vad vi skulle göra när vi kom hem. Baka lite kanske tyckte han. Sagt och gjort,d et blev choklad/banan muffins som blev mycket goda... tyckte vi vuxna i alla fall! Ellioth gillade smeten och Loppan likaså! Men färdiga muffins var ingen hit tyckte de! Suck!

Vi har gallrat i rummet i kväll och Ellioth har kaft upp en massa saker i "himlen" för att få ner sin brandbil! Redig kille mamma har! Lovis fick ner bondgården och tyckte att den var superrolig!!! Imorgon ska brandbilen få nytt liv med nya batterier =)) En mycket lycklig och tydligen trött Ellioth somnade nyss i pappas famn! Det har vart en händelsrik dag med en pappa som kom hem med en lastbil =)) Ellioth var eld och lågor!!

Snart hoppas jag att Lovis oxå somnar för det hade vart skönt med en stund själv framför tv:n... men en annan dag kasnke man kan ju inte begära hur mycket som helst från en sjuk liten loppa!

Natti natti!

Första vab-dagen

Godmorogn vänner!

Då var det adx för första vab-dagen =( Vi e lite snoriga och småförskylda men det hade funkat kanon att gå och jobba i alla fall...

Men min lilla Loppa har ett öra som e dubbelt så stort, rött och lite varmt =( För tre veckor sedan var vi i Kolmården och då hade en fästing bitit sig fast i henne öra =( Hm känns lite olustigt men det känns bättre att kolla upp det så en läkare får tita på det. Ju fortare desto bättre om det skulle vara någon skit i det! Ser INTE fram mot en penicilinkur med en mycket enveten och bestämd Loppa!! Men ibland finns det inga val!

Snart ringer de från vårdcentralen... Får se vad dagen bjuder på ... Nu sitter vi bänkade i soffan och tittar på "Bortspolad" och lyssnar på regnet som bara öser ner. Typiskt att jag inte har med mina gummistövlar från jobbet! Ser INTE fram mot en promenad med Zelman i ett par slitna gympadojjor som läcker vatten! Får nog ta och köpamig ett par stövlar till att ha hemma!

Hungertarmen börjar knorra och Ellioth e sugen på chokladflingor och mjölk... förstår jag inte =) Brukar inte ha dem hemma men ibland svämmar mammahjärtat över när han lägger huvudet på sne och blinkar med de bruna =) Jag fläskar med dig mamma ♥

Hade en mycket mysig dag igår, ny färg i håret av bästa Nett! Blev jätte snyggt måste jag säga!! Sen kom mamma och pappa och tankade Ellioth & Lovis baciller! De har inte träffats på hela veckan och då lääängtar man ju!!

Nåja hon uppdaterar i eftermiddag!

Söndag...

Vilken härlig söndag det vart!

Jag har  verkligen fått gjort hur mycket som helst! Känns såå sklönt att ha allt redo inför en ny vecka med jobbande och lämnades och hämtandes, läkarbesök... hörselundersökning mm...

Idag har jag fått tömt tvättkorgen och hängt UT!! Åh finns det något som luktar bättre än ren tvätt som torkats ute =) Känns super, allt e viket och ska bara in i grarderoberna! Nybäddad säng så ikväll blir det en dusch innan sängen, görsvettigt!! Hon har städat ur hela lägenheten och det luktar RENT" Underbart!

Roger och Ellioth har haft att göra de med, fixat pappas bil och grejjat och haft sig, tankat bilen... Nu e vi nyätna och Loppan sover på soffan! Kanske inte den bästa av alla tider så jag ska väcka henne nu! Mest för att allt ska bli lite roligare ikväll! Har man inte sovit innan så kan det bli väldans jobbigt =(

Ser fram mot en kopp kaffe snart med bästa Nett och en hårfärgning =) Nu ska det gömmas grått hår =)) Kanske inte så mycket grått =)) Men en härlig upprächning!! Kan väl, inte bli bättre avslut på en städig söndag!!

Ha det bäst!


Sovmorgon??

God morgon på er!

Ingen sovmorgon på Lomvägen idag!
Ne en liten Lovos slog upp sina bruna klockan 6!!! En lördagsmorgon! Jag som tänkt att då kan man ju sova i alla fall till halv 8 - 8?? Men INTE! Ne Lovis skulle minsann inte somna om så det vara bara att traska upp!

Vi slog på tv:n och laddade kaffekokaren och hämtade tidningen. Sen var det mys i soffan och det var ju inte helt fel ♥

För en liten stund sedan kom storebror upptassandes, sur osm ättika =( Åh han e bra på att sätta humör på alla runt omkring han! Han hade inga bilar för Lovis hade ju pillat på dem... Stod 30 stycken parkerade på soffan, nu gjorde dem inte det längre! Öde!

Inte lätt med Loppor som hela tiden vill vara med!

Kan nog bli fint väder idag så en låång promenad efter frukost blir det här!
Ha en bra dag på er!

Fredagsmys

Underbra fredag! Haft en mycket trevlig kväll tillsammans med min man och mina småtroll! Det blev tacos till Ellioths önskan =)) Jag tog kyckling istället och det blev supergott! Ett par glas röd vin till maten och sen hade vi en övertrött tösabit, kvart över 7!! Hej kom och hjälp mig! Precis som sin bror, det var bara att fixa disken och sen sov hon kvart i 8! Det e bara så att det blir till att lägga vår höna vid kvart över 7 annars har vi henne vaken till evigheter!! Åh varför kan det inte finnas ett mellanting??

Har vart ute och gått efter maten, jag och Zelman! Hur gott som helst och skönt att ladda batterierna! Kom hem till nybryggtt kaffe och en kastrull med nypoppade popcorn ♥

Nu landade vi i tv-soffan framför "Grabben i graven bervid"... Ellioth har somnat som en stock så nu e det lugnt och skönt....

Ha en fortsatt trevlig kväll =)

Promenad

Åh vilken härlig dag det vart idag =) Kort dag på jobbet, sen ett besök hos Carro och hennes troll! Det var mysigt men all min ork bara försvann och jag blev megatrött... slappnade av så det kom på ett brev på posten =/  Carro vart oxå seg och slö så vi bara satt och tjöta och drack kaffe medans våra små troll lekte av sig!

När vi kom hem gick jag ut med barnen! Tänkte att går jag inså blir det kattpiss av allting och vi kommer att somna bums! Inte bra med tanke på att det e jobb imorgon! Vi tog ut Ellioths cykel och tog oss runt brandstationen! Det e inte lätt när man inte riktigt kan cykla... Men vi tränade och trampade och vi var helt slut när vi väl kom hem, det tog 45 minuter att ta sig runt... I vanlig fall tar det max 20 minuter!! Men ett par gånger till så ska han nog klara av att cykla!

Ikväll blev det wokade grönsaker, nudlar och kött =) Mycket gott! Så vi avslutade med kaffe och glassbåt! Inte dumt alls! Med en sovandes och en nästan redo för bingen så gick jag och Zelma runt strängen!! ÅH va underbart det var, lite kyligt men alldeles udnderbart att komma bort ensam en stund och ladda alla batterier som finns!!

Nu damp hon ner på soffan för att bara slappa och kolla på tv med min gubbe ♥ Natti natti!!

RSS 2.0