Övernattning

God förmiddag =)
 
I vanliga fall hade jag nog sagt god morgon fortfarande men jag har vart vaken ganska lääänge! Jag har nämligen två små barn som är exalterade till den mildraste grad för att idag är dagen med stort D!! Övernattning hos mormor & morfar =) De kommer klockan 10 och hämtar dem och Ellioth har tjatat i evigheter om denna dagen =) längtat och planerat...
 
Så äntligen är det då lördag morgon och vagn, packning med kuddar, filmer, pyjamas, extrakläder, bilar, hjullastare ( mycket viktigt) snutte & kakka mm är redan i bilen!  Nu sitter de i fönstret och spanar efter bilen =)
 
Vi jag & Roger ska upp till Carro på fest =) Ett stort grattis gumman på din födelsedag!! Nu på dagen jobbar Roger... Han har jobbat på tok föör mycket denna veckan och längtar till nästa helg då hans semester väntar! Han hade verkligen behövt det NU!! Men han kommer hem vid ett-tiden =)
 
Alvin ska fara in till stan och vara med sin tjej Josefin idag ♥ De e såå söta!! Alvin kom hem igår och nu ska han vara här en hel vecka =) Mysigt!! Då hinner man träffa honom lite!!!
 
Nu gick larmet - morfar & mormor kom!!!

Filmfrukost

Min små äter frukost & tittar på Björnbröder som kom på posten igår =)
 
   
 
Lite roligare med en överraskning =) Nu har vi flera nya filmer att titta på!!
Snart blir det promenad med Zelma och barnen, tar nog skogen idag! Kan behövas för oss alla tre!
Efter kojjbygge i HELA vardagsrummet kan det vara bra att röra på de små beningarna =)
 

11 år av kärlek

Idag är det 11 år sedan jag träffade min stora kärlek ♥
 
Tänk va tiden går fort! Känns som om det vore igår!
 
Ikväll blir det mys med mannen, barnen & vem vet... grillen om det inte regnar alldeles föör mycket =)
 
 
♥ Min älskling & jag ♥

Mysfrukost

Idag kände jag verkligen att jag hade semester!!
 
Barnen sov ganska länge, klockan var nog 8 när de vaknade... De gick upp & satte på tv:n och Ellioth var så supergullig att han hämtade tidningen till sin mamma som jag låg & läste i sängen innan jag gick upp!! Snacka om lyx!!
 
Vi gjorde mysfrukost & provsmakade saften och åt i soffan =) Lycka för två små troll!!
 
 
Frukostbrickan!
 
             
 
 
Lek med kameran =)
 
Efter frukosten var det dax att gå ut med Zelma, gå en sväng om Solkulla & lämna det nys schemat =) Vi mötte dem allesammans när de skulle gå på promenad! Hastade vidarehem för att lämna Zelman, vi skulle på 2 -års kontroll med Lovis på bvc. Ellioth längtade såå efter Herman så vi ringde och frågade om han kunde komma dit =) En lycklig kille som nu  hade mycket brottom till Herman!
 
Bvc-besöket gick hur bra som helst!! En redig liten Loppa som glatt letade upp alla saker i påsen och bäddade ner Nallen, uppochner =) Sjung alla sånger hon kom på! Det där med att vägas och mätas var väl en aning onödigt... Men vi gjorde som Ellioth gör så gick det faktiskt mycket bra! 16,2 kg tung och ca 93 lång!
 
Efter bvc traskade vi hem till Söderberg där Sofie var med kidsen! Blev sittade på kaffe och en massa tjejsnack =) Jätte roligt och barnen hade det superkul!!! Får allt försöka ringa kompisar lite oftare för Ellioths skull =)
 
Hem fram mot eftermiddagen och laga mat, tiden går fort när man har roligt! Farmors kåldolmar stod på menyn för dagen ♥ Barnen somnade så det var ju nemas problemas att laga mat i fred =)
 
 
Hade såå önskat att min gamla farmor finge vara med och äta kåldolmar! Undra om hon får såå goda dolmar på hemmet?? Tror säkert hon hellre ätit med oss allesammans som förr!! Måste säga att jag känner mig otroligt stolt över mig idag =) De blev supergoda och smakade nästan lika bra som farmors!! Lovar att det absolut INTE blir sista för den här sommaren! Visst e det lite bökigt och tar lååång tid men det e det värt! Kålen räkte rill & med till en kålpudding!! Mat i flera dagar och supergod gräddsås!!
 
Sofie och ungarna kom hem efter maten och vi fortsatte vårt tjejsnack och mys ute på altanen och barnen lekte som hejjsan!! SEMESTER!!! Wow va underbart!! Det blev kaffe, saft och bullar!! Nett & lilla Vilja kom alldeles lagom de med för att smaka nybakat & saft =) Jätte mysigt! Såå roligt att se de små trollen tulta omkring!! De går riktigt bra för dem, traskar på som bara den!!
 
 
Två goa killar som fikar ute i gräset!!
 
Nu sitter jag här, nyduschad med alla sovandes i sina sängar! Egentid =) Jag har slått mina personliga mål idag! Tänkte gå runt stränegn utan stavar idag... Men nästan halva rundan sprang/joggade jag!!! Wow jag orkade, trodde jag aldrig!! Det var inget större fel på flåset, trodde inte att jag höll på att dö eller kvävas... Benen höll men emmelanåt kändes de som stockar!! Håller alla tummar och tår för att jag ska keep going =)
 
Nu ska jag sappa mellan kanalerna lite innan jag kryper ner jämte mitt hjärta!! Sov gott alla där ute!

Jordgubbssaft

Det blev inhandlat jordgubbar på IKEA =) Kanske inte det man brukarhandla där men utanför står ett stånd & säljer gubbar, en låda för 180 kr! Jag & Jen delade på en låda!
 
Vad sjutton skulle jag göra med alla de bären? Saft!
 
             
Ett härligt hav av jordgubbar!!
 
  
 
Nysnoppade jordgubbar!!
 
 
 
Nu kokas det bär för fullt =) Men Oj va lätt de kokade över... Blev söl överallt!!
 
 
Bären rinner av....
 
 
Mina fina flaskor saft =)
 
Känns lite roligt att tagit lite vuxenpoäng =))
 
Fortsättning följer!!
 
 
 
 
 

Sommarbesök

Vilken superskön dag jag & barnen haft!! Till skollnad från gubben =( Han har haft suprmycket att göra på jobbet & känner sig ganska stressad och längtar självklart till sin semester! Det gör säkert inte saken bättre att vi är lediga!
 
Idag kom finaste Carro hit och åt sommarlunch tillsammans med oss! Sill & potatis på altanen i solen! Underbart! Massa tjejsnack har vi hunnit med =) Efter maten hämtade hon sina barn och vi förberedde kaffe inför att mormor kom hit med jordgubbar & grädde! Goa Nett och söta Vilja kom oxå hit och fikade tillsammns med oss =) Snacka om sommarbesök! Allt på altanen =) Vilja fullkommligt älskar att traska runt på gräset, hon smet hela tiden ut och log hela hon!! Busvilja är hennes andranamn =) Passar utmärkt!! Hon har de bästa läromästarna runt om sig =)
 
 
Har ni sett en underbarare bricka?? Brickan (som e från IKEA) har jag en gång i sommarpresent av min underbara kollega som jag kommer att sakna ♥
 
 
Ett underbart gäng med sommarbarn som fikar på jordgubbar & grädde ♥
 
Efter fikan åkte mormor hem och Nett & Vilja gick hem till Emmy som var hemma. Jag & Carro fastande på altanen och fortsatte prata, mysa & dricka kaffe! Barnen lekte & lekte & lekte och hade hur kul som helst =) Middagen blev gjord, Ellioth & Emma svansade bort till Nett & lånade en lök =) Det blev Fåraherdepaj & sallad lagom klar till maken kom hem från jobbet!
 
Kan säga att våra fem barn var gansla sandiga och sommarsketna =) In i en dusch med hela högen och på med rena pyjamasar =) Min lilla höna somnade nyss medans Ellioth ligger och ser på Tomtarna i skogen =) Han har lite svårare att somna idag för han var såå speedad så hälften vore nog!! Blir väl så när man har semster!
 
Tog ett gott kallt glas vin med grannen på altanen =) Mysigt!! Nu väntar jag på att allt e klart för att jag ska smita iväg med mina stavar och gå runt strängen =) egentid är vad jag behöver =) Min Mp3 är förhoppningsvis laddad nu så jag får lite go sällskap av Lalehs underbara toner! Älskar hennes musik och kan höra med om och omigen!
Jag får piska mig att gå så ofta jag bara kan, ska försöka varva med att springa med för ska sommaren fortsätta i denna underbara smakovation så kommer det att synas på mina volanger =)) Precis som det ska vara... Eller??
 
Nu kom min make in och jag flyr =) fältet... Behöver min skönhetsömn för imorogn bär det av till IKEA med bästaste Jen & Milo!! MYS på hög nivå!! sommarflanera runt bland all sommarrea, kanske kan det bli något fynd?? Köttbullelunch innan bilen går hem till Veddige igen, inte helt fel!! Otroligt billigt för en mammse & hennes troll =) Me like!!
Söv sött allesammans!!
 
 
 

Sol

God morgon!!

Oj va man vänjer sig fort vid att sova lite längre på morgonen =) Nu går familjen Stehnson inte inte upp förän 8!!! Det e rekord =)

Solen lyser idag så kan ubdra vad som händer & fötter idag?? Har lite lust att hitta på något faktiskt!! Vet bara inte vad! Får ta en kopp kaffe & lite frukost med mina barn tror jag =) Vem vet då kanske det trillar in något =)

Ni får ha en trevlig dag!!

Bullväder

Idag är det bullväder!!
 
Jag och barnen bakar bullar =) Mys på hög nivå och en ganska bra start på semestern trotts allt! Man ska bara ta tag i livet & sätta i gång!! Kan vara något svårt men ibland måste man bara göra! Tog en tur till Eklöws och handlade det vi behövde och sen hem & göra deg =)
 
Ellioth smulade jäst & skötte bakmaskinen! Lovis stretade och knuffade för att få plats och det bråkades i vanlig ordning!! Dörrarna har smällt igen, funkade även idag... Lejonen morrar osv!
 
Men det blev bullbak och barnen fick varsin degklump och varsin kavel och båda mycket nöjda! Ellioth hade inte glömt att man minsan kunde ha nutella i bullar så det blev hans önskemål! Lovis ville ha vanilj =) Blev inget kort på dem för kameran var utan batteri och ett fullt minneskort =/ Men den e fixad nu!
 
 
Nubakade bullar ♥
 
Mina barn kom på en mycket rolig lek under lunchen... Grimaser!! De skrattade så det pep ur öronen och jag kunde inte låta bli att skratta jag med =) Underbara ungar!!
 
 
Snygging!! Sen fick han med ögonen med =)
 
 
 
Lovis kämpar på men det vill sig inte lika bra som brossan... Inte lätt när man nästan flabbar ihjäl sig samtidigt!
 
 
Se på mig =))
 
 
Här e ungaras egna bullar =) En liten hand som har mycket brottom...
 
Nu har det tryfflats bullar på längden & tvären! Ellioth har tryckt i sig tre & Loppan två, mamman två... nemas problemas! Plus mat så nu tror jag att en liten promenad med Zelma sitter perfekt!
 

Dag 1

Godmorgon gott folk!!
Då var detförsta riktiga semesterdagen idag =) Inte helt fel att bara ligga kvar i sängen när maken gick upp eller när grannen åkte till jobbet!! Hade två små som trynade gott jämte mig i sängen så det var bara att vända sig 180 grader och somna om =)

Nu sitter de i soffan & tittar på Nicke Nyfiken och jag sitter i köket med en kopp kaffe & klinkar på tangenterna!! Känns faktikst hur gött som helst!! Funderar på vad som händer idag? Fruskost först så får vi se vad som händer & fötter... Kanske bara en slappar dag eller en städardag... Hm eller bara en mys & lek dag med mina kids??

Hoppas att ni får en bra dag med!!

Midsommarhelgen

Hello!!
 
Då börjar midsommarhelgen att lida mot sitt slut! Det har vart en galet härlig helg med mycket god mat & vanligt traditionellt midsommarfirande med ett svenskt midsommarväder!
 
I torsdags gick jag och ungarna på semester så nu ser vi fram mot 6 veckors ledighet! Helt underbart! Var på utvecklingssamtal med Ellioth i torsdags och allt var superbra! Känns underbart härligt och jag inser att min gosse börjar bli stor =) Titti hans "fröken" var mycket nöjd och inponerad av alla framsteg och som mamma blir man ju naturligtvis otroligt stolt & glad såklart!
 
När vi landade hemma hamnade vi hos vår goa granne Pia som bjöd på kaffedrinkar och där blev vi sittade hela kvällen!! Jätte mysigt och vi firade in semestern ordentligt =) Korvgrillning och mys ute i det varma och härliga vädret som man såklart hoppades på att det skulle sitta i! Hela området satt ute och mös och firade sommarvädret =) Tälten sattes upp och allt var förberett inför midsommarfirandet!
 
När vi vaknade på morognen fixades det fruksot på altanen och vi satt länge och njöt av det härliga vädret. Hela familjen inklusive Zelma tog en promenad ner till Hemköp för att handla jordgubbar och det var såå mysigt!
Vi han knappt hem innan alla middagsbestyren tog över, in i duschen osv... Familjen Altesson - Kling slöt upp med till lunchen på altanen =) Sill, potäter, gräddfil och kassler stod på menyn! Jordgubbar & grädde till efterrätt och det var såå gott =)
Efter maten hoppade ungarna in i duschen och fikakorgen gjordes i ordning för att trottsa regnet som kom åkte vi allesammans upp till stättared för att fira traditionell midsommar och dans runt midsommarstången! Ett måste!! Jätte mysigt blev det och vi han med att kolla in djuren - smågrisarna hade vuxit mycket sen sist och vi fikade och dansade =) Precis som det ska va!! Sen började det ösa ner mer & mer så vi packade ihop...
 
 
 
 
 
Hem & lata sig lite, barnen sov och sen fixades det grillspett =) förrätt och grabbarna grillade under markisen... Vi åt ute i tältet och sen blev vi sittandes där, tjötade drack lite vin & öl och hade supertrevligt!! En lugn och skön midsommar med barn som lekte ända in på småtimmarna!!
 
Midsommardagen avnjöts i soffan med Falk-filmer! Tre och en halv hann vi med och det var såå gött =) Lite halvsega var vi hela bunten!! Pizza stod på bordet till lunchen och vi åt godis och chipsrester =))
 
Vi fortsätter i lugns mak även idag =) Haft besök av Carro & Patrik med kids så barnen fick leka lite... Får se vad resten av dagen bjuder på!
 
Ha en fortsatt trevlig lördag!!

Gekås!!

Wow idag inträffade det som aldrig brukar inträffa =) Men min gubbe hängde på till Gekås!! En snabbis & han överlevde =)

Vi köpte nya skor till barnen, Ellioths vart totalt slut och nu står det ett par sommarskor med spindelmannen på i hallen! Lovis fick med ett par skor, sommarskor som var rosa med fjärilar på och silvriga snören! De hon egentligen ville ha var skrikrosa gympadojjor, glitter och prinsessorna på.... Ville inte mamman så jag tycker att jag förhandlade mycket bra =) Två par skor till priset av 300 kr =)

Sen blev det presentköp till fröknarna =) känns bra! Men det blev en hel del annat med... medel , linnen mm och inte mer än 2 kassar och det blev dyrt =( Inte roligt, har alltid ångest när jag åker därifrån och det känns som om jag vill lämna tebax alltesammans...

Midsommarfesten på jobbet e över och det gick hur bra som helst! Jag har gått med stavarna runt strängen och sen en snabbis med Pia och hundarna ( hon passas chefens hund)! Mysigt!! Nu hamnade jag här medans kaffet kokar. Håller på att fixa lite matsäck till mitt ♥ för han ska till hamnen och jobba natten. Nu ligger han och sover på soffan, ska strax väcka honom... Men man får överraska lite!!

Ha det bäst!!

Tre dagar kvar...

...sen e det semester!!

En livlig dag bakom mig och nu e jag ganska trötter... Ligger i soffan och har träningsvärk i armarna, blev ingen promenad med stavarna... Regnet öser ner och Zelman ville inte alls gå ut & gå! En runda runt brandstationen, regnkläderna var genomsura, likså Zelma! Undra hur jag hade sett ut efter strängen??

Nä en vilodag belv det och nya tag imorogn, hoppas på bättre väder!

Fick hem en dödstrött karl och äntligen sover båda barnen så nu blir det soffhäng!! Tippar ganska högt på att gubben snart sover och att jag kryper till kojjs ganska snart!...

Tjillevippen!!

Toppen helg!

Känns att det är söndag idag och man är lite slapper... Njuter av att vara tillsammans med familjen och att ha den store Nissen hemma ♥ Just nu är Roger och Alvin ute & leker med moppen och ser om det kan vara något för honom! Oj man börjar fatta att tiden bara rusat iväg och att han liksom har blivit jätte stor!! Snart e det moppedax och båda två blir som barn på julafton =) Precis som det ska vara!

Ellioth åkte med pappa igår =) Han vågade och han var mäkta stolt över sig själv!!



Ellioth fick låna Pias hjälm =) Det blev en stoor hjälp att balansera på den lille kroppen!! Nästan som en söt svamp...
Lite läskigt var det nog men ganska spännande med =)



Här kör de iväg...




Lovis ville minsann inte åka och tyckte det var tryggare i Pias knä. Fullt upptagna med att lära sig en fingerlek...




Här & nu!!


Det blev grillat igår med =) Hamburgare & pommes, det var inte fel alls! Grannen Pia var inne hela kvällen, supertrevligt! Hon är såå himla enkel, äälskar ungarna och det är ganska ömsesidigt =)) Känns som om det kan bli en mycket trevlig sommar det här =)

Idag har vi vart & spanat in Janices & Christoffers lägenhet, mumsat på glass & myst i soffan! De har verkligen fåttt det supermysigt & roligt att vi allaesammans var hemma med =) Tack för idag gumman ♥ Lovis travade på hela vägen dit och nästan hela vägen hem =) Hon är inte spången på att gå den inte... Starka beningar =)

Idag blir det spenat & fisk =) Mums det var banne mig inte igår & lycka att Alvin e hemma med för han & jag älskar spenat!! Annars blir jag ju så ensam om det! Hoppas på en bra 9-film ikväll & lite mys i soffan med mitt ♥ Längtar mer än någonsin efter semestern, bara 4 dagar kvar och sen e jag LEDIG!!!! Känns såå skönt att bara få vara med mina troll, inga tider direkt och man kan bara njuta av att vara lediga & ta dagen som den kommer! Känns att barnen e mättade oxå och att de verkligen behöver en längre tids ledighet! Visst vi har vart hemma mellan varnen och vart sjuka men det e verkligen INTE samma sak! Man orkar inget göra och man KAN inte göra något =(

Gårdagen spenderade vi hemma, städade lite, tog dagen som den kom och idag går tvättmasiken varm! Kunde verkligen behövas... Jag har gått med stavarna båda dagarna och tycker fortfarande det är lika underbart! Älskar att få upp flåset och det känns i hela kroppen att man faktiskt tränar =) Me lika a lot!! Maten har fungerat mycket bra denna veckan och vist har jag ätit i helgen men det är så jag vill att det ska vara, att man skiljer på vardag & helg! Det känns faktikst väldigt bra! Håller alla tummar & tår för att jag ska klara av att leva just så här =) Huvudsaken är att jag mår bra!!

Klippte mig i fredags och det känns med skönt! Allt det gamla e borta och nu e det bara friskt hår! Kort blev det, bara för att det var så mycket som var slitet... Veronica tyckte dock att det fortfarande var lååångt... Hon tyckte att håret växer som ogräs =) Nästan inga gråa hårstrå heller =) Mycket bra!!


Skolavslutning!

Oj oj oj va trötter jag e då! Det var segt att dra sig upp ur sängen idag!Det blev sent igår, va hemma halv 1!! Inte planerat alls men det blev roligt! En mycket trevlig pizzadejt på Stantons med mina gamla klassisar =) Va jag saknar den tiden och snacket och gänget!! Att man inte försöker träffas lite oftare, det behöver ju inte vara mer märkvärdigt är pizza!! Och ja för den nyfikne så blev det pizza för den här frun med.... En glass på stan med som jag avverkade under tre timmars promenad på stan och nattvandrade på skolavslutningen för att se till våra ungdommar!

Träffade Sofe när vi satt på torget & åt glass och när de andra tjejerna skulle hem så fastnade jag liksom kvar... En mycket lyckad kväll måste jag säga!!

Inte konstigt att jag inte orkade dra mig upp klockan 6 när mina underbara troll vaknade!! Tur att mamman fick dem att somna om i mammans säng ♥ Mycket mys!! Sen traskade de upp vid 8 men jag låg banne mig kvar och drog mig ända till halv 9 =) Kollade fb i mobilen och låg & lyssnade på trollen när de kollade på banrkanalen, lekte och kom in och tankade mamma varannan minut =)

Nu har vi tuggat i oss lite frukost och jag är inne på andra koppen kaffe! Håller alla tummar & tår för att det ska hjälpa till att pigga upp mig! Tvättmaskinen går och städandet e snart i full gång, hoppas  jag!! Planerar för en promenad med doggen, lunch hemma med de små för att i eftermiddag ta oss in till city! Där blir det handling, paketletande och klippning! Hur härlig fredag som helst!! Hoppas på grillning ikväll med mina finaste!!


Hej & hå!

Skolavslutningsdag! Det var fullt av bilar runt jobbet... Tur att jag började lite tidigare idag så jag fick en parkering! Många finklädda var det, synd bara att de fick ett sånt tråkigt väder!!

Tycker att det är något speciellt med skolavslutningar och idag slutar vår Alvin 8:an, bara ett år kvar på Vidhögeskolan! Wow, stod i föntret på jobbet och spanade men jag fick ingen glimt av honom =( Kunde inte vara med i år för jag jobbade och det kändes lite knasigt! Inga vikarier finns det att tillgå heller och jag hoppas att de löser morogndagen så jag slipper gå in och jobba!! Imorogn är min lediga dag och jag har andra planer än att jobba, såklart!! Då kostar det =)

Känns otroligt skönt med helg!! Fattar inte vart veckan tagit vägen, känns som om det var måndag igår... Har haft tusen saker att göra och det känns som om jag bara fått gjort hälften! Det ständiga dåliga samvetet som gnager kan jag tro! Varför kan man inte vara nöjd med det man faktiskt har gjort?? Kvinnligt?? Kan så vara!

Nåja vad händer denna helg då?? Klassträff ikväll!!! Yes va roligt det ska bli!! Blir en pizza på Stantons!! Eller sallad, jag får se hur bra karraktär jag har!

Fredag?? Vet inte vad som händer & fötter... Inte lördag eller söndag heller, tror jag! En ledig helg?? Kan det vara så?? Helt otroligt och såå skönt! Lugn & ro är precis det vi behöver känner jag! Har vart såå mycket och jag hänger inte med!

Nä nu blir det nog en dusch så man e fräch tills ikväll =) Sen en slummer på soffan kanske?? Lite fruktsallad.... Mumma!! Ha en bra dag!!

Familjekväll på Stättared

Gokväll på er!

Haft en mycket bra eftermiddag/kväll på stättared tillsammans med våra familjer på jobbet!! En tradition vi haft i ett par år nu! Mycket uppskattat och hur mysigt som helst!! Ikväll fick mina egna troll följa med då deras pappa fortfarande jobbade och det var väldiggt spännande att få följa med mamma med hennes jobb!!

Ellioth & Lovis känner sig ganska hemma uppe på stättared och sprang runt mycket själva och det e ju inte så konstigt, vi åker dit ganska ofta =)



De hade fått tillökning med ett stort gäng Linderösvin ♥Vilka små juveler!!!

    

Små söta gnagare...



Häst & vagn bjuds det på!! Först ville varken Ellioth eller Lovis men sen ändade de sig...



Klart att man ska åka häst & vagn när man får chansen!!

Min dotter somnade gott i bilen hem, dödstrött... En powernapp... Nu sover hon INTE! Sitter bakom mig i soffan och är inte det minsta trött!! Sjunger hela regristret som hon kan och verkar inte som om hon kommer att vilja sova på det närmaste timmarna! Jaha det e bara att ställa in sig på en vaken kväll så blir man inte stressad heller! Vi ska upp tidigt men det e en annan dag och morgondagens bekymmer för upp kommer vi i vilket fall!

Imorgon e det torsdag och sista jobbedagen för vår del =)) Skönt med helg!! Jag ska in till stan på klassträff!! Ska bli såå mysigt!! Nä nu ska jag luta mig tillbaka med min höns och mysa istället!  Sov gott på er!! 

Bvc

Wow!!! Vilken grabb jag har!!!

Idag  bar det var mot bvc efter att jag hämtat barnen! Ellioth skulle vaccineras, lyssnas på hjärta mm. Han var ganska kaxig när jag hämtade honom och jag undrade tyst hur länge det skulle sitta i...

Men vi kom dit och han tog av sig tröjan, skorna och dokton fick göra det han skulle göra. Vi ska dock öva lite på balansen... Sen kom vi till sprutan och edt gick hur bra sm helst!!! han satt i mitt kvä och jag höll om honom och ett tu tre var det över och ungen sa inte ett knyst! Fick sitt plåster och sen ville han minsann välja ur asken =)



Nu har vi en lila sladdrig orm i vår ägo... Ellioth är stolt som en tupp!! Läkaren sa som jag tänker själv om min dotter... "Kajsa Kavat" och hon blev superledsen för att mamman sa nej... Att det inte var hennes tur... Men Ann-Sofie var inte sen med att säga att hon med fick välja en sak ur lådan eftersom hon oxå minsann vart duktig och vart tyst & snäll =) Ungen skiner upp som en sol! Ner som en pannkaka & upp som en sol =) Hon väljer den rosa ödlan så nu är vi ägare till två sladderdjur! Tur att de inte är äkta!!

Nu har vi fikat, barnen har ätit macka & glass och jag blev såå sugen på en ostmacka! Smakade ett litet bett men sen gjorde jag fruktsallad & hälde på lite yoghurt!! Yes!! Till middag blir det korvstroganoff & ris tror jag, det var superlänge sen!!


Glömde...

... berätta om Ellioths färd till city idag!!
Han var stolt som en tupp &  de hade haft det superkul =) En tur om båten vid socitetsparken, nya biblioteket, nya lekplatsen och pannkaka på blå dörren ♥ Ni kan tro att ungen höll på att spricka =))

Snart dax att köpa sommarpresenter till våra underbara "fröknar" på Solkulla... Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men det slutar säkert med någon söt ljusgrej från Village eller något annat sommrigt =) Tycker att det är såå roligt att ge dem något, de gör ett såå grymt bra jobb och det måste man ju uppmuntra ♥

Nä nu ligger hon i soffan & kollar på Criminal minds fast jag vet inte riktigt hur insatt jag är... Inte insatt i fotbollen heller =/ Tyckte att det var kul förr men nu har man inte samma glöd... Nä bingen drar mer.. natten!!

Nätverk

Gokväll på er!

Första dagen på veckan gjord och det känns i hela kroppen att det är måndag!! Lite småtrött, seg, lite ont i huvudet och stressen har infunnit sig. Men jag har faktiskt fått gjort en himla massa på jobbet idag =) Alla pärmar är ikapp, förberett för avslutningsbarnens saker... Måste dock ta lite nya kort så avslutningskorten blir lite roligare =) Vi har fått en ny liten inskolning så är bedårande söt & detär jätte roligt! I eftermiddag var jag i stan på modersmålsnätverk och det var en faslig stress för att jitta en parkeringsplats... Men skam den som ger sig! Kom i tid med och träffade en av mina klasskopisar där! Jätte roligt! De skulle ut & äta pizza på torsdag och det hade ju  vart superkul om man kunde komma loss och gå på den =) Vi får väl se, Roger har massa på jobbet denna veckan oxå! Men jobb går före nöjjen!!

I morogn bär det av till bvc efter jobbet för Ellioth ska få 5- års sprutan och läkarundersökning. Han är heltaggad för han ska ju få en grej där =) Söta ungen, undra hur taggad han är imorgon?? Håller alla tummar & tår för att det ska gå bra!

Nu ligger båda trollen och kollar på barnkanalen i Ellioths rum och jag har svalt kaffet! Nu ska det svidas om och ge sig ut på stavpromenad!!

Hejsan svejsan =)

Sköna söndag

Då lider söndagen mot sitt slut och jag har hamnat i soffan i väntan på att filmen börjar klockan 21... Lite söndagsmys med såklart!

Barnen slumrar gottigt i sina sängar, nyduschade och mycket nöjda över sin dag! Det blev en tur ner till Jörgen & Marie för lunch och en massa mys!! Barnen har lekt och lekt och lekt!! Det är såå roligt att de har lite "kosiner" som Ellioth säger =) Ha ha vissa ord e såå roliga!! Åh det var såå roligt att se hur hallen blev =) Helt underbart vitt i olika former och man blir ju bara lycklig!! Tycker att de har en såå skön stil, lantligt, gammalt blandat med nytt modernt!! Skulle gärna se mitt torp så, vitt & ek såklart =) Egentligen precis så som de torpet som jag & Roger va o kollade på för flera år sedan... Det e fortfarande min dröm!!! En dag så händer det och jag ser vår ålderdom tillsammans på en härlig lite veranda med en kopp kaffe i en hammok =) Me like!!

Turen blev över hela dagen och det blev en blixtvisit hos mamma & pappa med en kopp kaffe och lite fika =) Mysigt avslut på söndagen! När vi kom hem blev det duschen för kidsen för att sedan somna gott!! Underbart!! Loppan är feberfri och imorogn blir det förskolan för henne!! YES!! Håller tummar och tår för att det ska gå vägen... Har sett att det är två kindtänder i övre käken som tränger upp för fullt på henne så vem vet, det är förmodligen dem!! Ellioth ska åka till stan med Titti och två barn till från stora tillsammans med Åse och ett par barn från lilla! Gissa om han är stolt som en tupp och sugen till tänderna på att gå till jobbet imorgon!!

För min del ska det med bli spännande och lite roligt att gå till jobbet efter en veckas vabbande! Jag ska in till stan på möte med modersmålsgruppen =) Roligt men en aning pirrigt!! Har ju aldrig gjort något sådant innan...

Nä nog babblat om mitt ordnade kaos =) Natten på er!!

Body pump

I realy lika my body pump =)

Har vart ute på en strängenrunda med mina stavar och min nypåfyllda Mp3 =) Me lika a lot!!!
Man känner att man gjort ett bra pass, träningsvärk, svettigt och ett gött flås =) Inte trodde jag att de kunde göra sånna undervärk =) Måste gått ner minst 10 kg.... Ha ha tänk om =) Nä men det e gött att kännas lig lite duktig mellan varven!

Söndag, regn och Bilar 2 på tv:n och barnen sitter som ljus med varsin skål med kinapuffar & myser!! Lycka!! Vet inte riktigt vad dagen bjuder på... En sväng till Tvååker till svåger med familj =) En sväng om mamma & pappa kanske... Lite nya kläder på sig så e man so en ny människa!!

Ser fram mot en kväll i soffan med mitt hjärta & en film i kväll!!

Ha en riktigt skön söndag!!

Läggdax??

Haft en super mysig försommarkväll med de finaste ♥ Grillat, ungsbakade potstis, sallad, färska jordgunnar med grädde & rosevin =) Inte illa för en lördagskväll i juni!

Ellioth slocknade i soffan innan vi hunnit medd jordgubbarna och har sovit sen länge! Min gubbe sover oxå gott i sängen! Min dotter har lekt här för fulla muggar med mig, Janice & Christoffer. De åkte nyss hem och vi borstade tänderna. Nu ligger hon i sin säng och ska sova =)) Andra natten i rad då hon gått & lagt sog själv!!! WOW!! Mamman sitter dödstrött & väntar på att hon ska somna så jag me kan gå & lägga mig men jag vill ju liksom inte störa innan hon somnat!

Tack Janice för hjälpen med min Mp3 =) Ser fram mot min morognpromenad med stavarna & Mp3- MUSIK =)) Yes! Tänka sog va hon kommer flyga fram =))

Nu verkar det sova i rummet bravid så nu ska jag börja släcka ner och krypa ner i bingen jag me!
Sov gott på er!!

Torgdag

Lördag... Det blev en härlig sovmorogn idag men min lilla Loppa på armen ♥ Roger tassade in till en vaken Ellioth men han kunde inte sova mera för det  var ju morgon! Söta ungen, pappa la sig på soffan med nykokt kaffe och somnade gott han med en stund till.

Rostat bröd till frukost blev det och sen gick jag på stavpromenad =) Åh va jag ÄLSKAR mina nya stavar jag fått av min underbare make!!! Det går som hejjsan och det är riktigt roligt!! Det går till och med och sringa med dem, tror bara jag ska korta dem något om jag ska springa längre med dem =)

Blev duschen på en gång när jag va tillbaka... Loppan hade redan duschat med pappan för hennes hår var fett och hon har inte vart inne i vattnet på ett par dagar... Febern vill inte ge med sig... Den ligger runt 37,7 nu men jag fattar inte vad som e galet för hon e inget vidare förskyld heller... Hoppas att den e borta tills imorgon!! Nu sover mina troll på soffan, kanske inte den bästa tiden dock men skit samma. Det e ju lördagskväll!!

Vi hamnade i stan, det var mycket folk i stan! Men vi fick parkering vid hamnen så vi traskade upp till gallerial och köpte ett par solbrillor till Lovis... En stolt donna!! Sen gick vi till glasbanken och inhandlade en flaska ros'e och ett par öl till gubben =) Lite gött får man ju allt ha till grillkvällen!!

Sen gjorde jag min son till den allra lyckligaste, vi gick på torget! Handlade Vareborgsgubbar & det bästa min son vet!... BIGGARÅER!!





Det blev en gofika med baguetter & pannkaka på Blå dörren... Mys ska det vara!



Roger hade sina små sötnosar på varsin sida ♥ Att det bara kan va såå mysigt att fika på stan! Lovis &Ellioth älskar att gotta sig med sin mamma & pappa och det fläskas för det vildaste =)

Raggarbilarna susade förbi med jämna mellanrum & Ellioth trivdes som fisken i vattnet och nu längtar han till Raggarstade kommer!!!

En tur om Eklöws blev det med & Tofta för att inhandla gurka & tomat! Sommarn ligger i luften och vi njuter för fullt! Planerar in en kolmårdentripp & Astrid Lindgrens värld blir det med, ska nog boka det ikväll när trollen sover om de nu sover mer idag =)

När vi handlat har det blivit en buckla i min bil!!!! I bakluckan, högt upp och stor e den me =( Att man aldrig kan få ha sina grejjer ifred! Suck... Blir till buckelgubben med bilen!! Tur att det finns en sån =)
 
Nä nu ska jag ta mig ett glas Ros'e och förbereda middagen =) Ha en trevlig lördag på er!

Sommaravslutning

Hua va det e kvavt ute, kan nog bli åska i dag??
 
Svetten pärlar sig och jag har inget annat gjort idag än promenerat =) Vi vaknade sent idag, klockan var efter 8 så det gällde att rappa på för att komma till Solkulle till 9 med Ellioth!! Men vi lyckades =)
Jag och Lovis fortsatte runt strängen med Zelman och det var varmt! Var så illa tvingen om man ska råda bot på min träningsvärk som jag drog på mig igår! Gick runt strängen med mina nya stavar!! WOW me lika =) Då svettades jag det kan jag lova och det kändes helt underbart!
Vi lämnade Zelman och fortsatte till mammas jobb och hämtade ett papper... Vidare mot affären och posta ett brev =) Nu väntar vi med spänning...

Ikväll blir det sommaravslutning på Stinas med jobbet =)
Ska bli riktigt trevligt!! Först ska vi till Arleen för ett glas vin och sen går vi till jobbet och åker med Ellika =) Roligt!!

Lovis e fortfarande sig inte riktigt lik... Trött och seeg, sitter i soffan för det mesta med napp & snutte...  Mammas lilla Loppa!! Hoppas att hon blir bra över helgen! Annars blir det till vårdcentralen tror jag bestämt!

Strax ska det lagas mat, en kullinarisk rätt som köttbullar & makaroner med sallad till!! Inte helt fel!! Hoppas att det går hem hos min lilla höna! Sen blir det en promenadtil för att hon ska få sova en stund... Hämta Ellioth på vägen, men jag tror att jag får nog duscha innan, kan nog behövas!!

Ha en riktigt skön fredag!! KRAM på er!!

Segt!!

Åh va seg jag är denna dag!!

Lovis ligger på soffan och orkar ingenting =( Ingen megahög feber men hon har verkligen inget go i sig alls idag! Vi va & lämnade Ellioth innan på Solkulla och han var överlycklig, de skulle till skogen...

Har pratat med jobbet och där var många borta =( Många vikarier och många barn borta med, det märks att sommarn har börjat & en massa förskylningar!

Det verkar inte om om det blir många knop gjorda på Lomvägen idag, planerar för lunch vid 12... Loppan börjar tjata nu, hon åt ingen fruksot så hennes mage kanske e sugen! Jag har ingen direkt matlust jag heller men man vet ju att det bli inte bättre bara för man låter bli, då åker det ner något smaskigare senare!

Ögonen e svullna efter gårdaens sesngsavslutning av Grey's! Oj va det var kämpigt att titta på men man var ju bara tvungen att se klart! Måste säga att jag blev lite besviken över slutet, att det inte hände mer... Få vänta ända till hösten nu då!

Nä nu får jag försöka ta mig i kragen och ta tag i mitt liv, har massor jag behöver göra men inte riktigt hittar lust till =/ Lovis smittar av sig... Inte febern men det lojja humöret!!

Sköt om er!!

...

... jaha då var det klart... Febern är ett faktum och det blir fortsatt vabb veckan ut =(

Nu sover mina barn gott och jag & Roger sitter bänkade vid tv:n. Snart e det dax för sesongsavslutning för Grays! Lär ju bli drypande som vanligt särskillt när det e sista avsnittet!

Klockan är ställd på 06,30 för att ringa och sjukskriva min lilla Loppa. Måste till jobbet en sväng så det får bli en promenad dit med en sovandes Lovis medans Ellioth får gå och leka på Solkulla ett par timmar. Det behöver han för han e frisk som en nötkärna =) Lovis har väl det som alla andra går med, feber och ont i halsen!

Hoppas att det vänder fort och att de e fit for fight nästa vecka! Har massa viktiga saker nästa vecka!!

Natten på er!!

Sveriges nationaldag



Du gamla du fria...

Idag är det Sveriges dag, säger Ellioth och ska promt ha sina nya sverigekläder =) Underbara unge!!

Vi har haft en riktigt mysig familjedag med start i stan för att inhandla present till ettåringen på nygatan! Fika med frallor & wienerbröd i näs hos mormor & morfar har vi oxå hunnit med! Sen vidare på kalasfika på Nygatan! Riktigt mysigt!!

Nu ligger kycklingen i marinad för att läggas på grillen, torsken som skulle kokas vart vi inte alls sugna på längre! Får helt enkelt ta det en annan dag =) Barnen leker på framsidan och tvättar staket, plattor och tja, sig själva =) De har oxå roligt!

Vi laddar för jobb imorgon, febern ska tas mot kvällen och vi håller tummar & tår för att kidsen e bra!! Annars blir det till att fortsätta vara hemma med sjuka barn!

Ha en fortsatt trevlig dag!

5 - års trotts

...kan reta gallfeber på en det kan jag lova!!!

Han verkar åtminstonde frisk och det får man väl tacka för! Men när man blir lycklig och säger God morogn hur mår min gosse idag? Och det kommer ett grymt morrande och en svart blick mot en och det fortsätter är dagen gjord... Satt nyss & målade på bordet med tuch... Verkade inte bekomma honom alls... Biffarna i öronen är enorma och har "hör" bara det han vill höra, är super koncentrerad på det han gör så verkligheten omkring suddas ut något! Är helt underbart att han har den fantasin han har och det vill jag ju att han ska ha, såklart! Men jag önskar att han skulle vara lite mer förankrad när man vill honom något, då det e viktigt =) Typ när han inte ska gå över vägen mitt inne i stan!!!!! Då trodde jag att jag skulle bli galen!! Arg, rädd & ledsen på samma gång!

Morr!!!! Åh jag blir såå arg så det krullar sig i öronen!

Jag försöker verkligen lägga band på mig oxå men han tar ut det allra västa ur sin mamma och det bara bubblar! Det e tur att han kan komma och säga förlåt & kan vi va kompisar sfter en stund!! Då brukar jag med säga förlåt & vi kramas ♥

Lovis e med trottsig men det e på ett helt annat sätt & hon e mycket mjukare än sin storebror, har mer humor & det e mest NEJ!! för hennes del men jag är väl medveten om atthennes tid kommer =)

Jag får nog erkänna att mamman här oxå är inne i en trottsperiod ibland =) Det e nog så med mammor med =) Hornen växer ut helt enkelt och det kan vara svårt att peta in dem för man bara måste....

Haft en knepig natt... Lovis var ju inte direkt trötter igår... Fattar väl jag med när man sover såå sent på eftermiddagen, men har man migrän så är det överlevnad som går före förnufftet =) Hon somnade inte före 23 i vår säng!!! Rumstrerade runt i heela sängen och Roger skulle åka hemmifrån vid 5 på mrogonen... Åh då vart hon billig!!  Men jag bar över henne vid halv 12 så sen har jag väl sovit ganska ok fram till att Roger gick upp och bar in ett litet troll som inte låg still och helst på mig! Hon e makalös!!

Men nu efter en kopp kaffe ser man lite klarare på tillvaron och det värsta har runnit av en! Vet inte vad som händer och fötter i den här familjen den här dagen, vi är fortfarande i karantän =) 48 timmar... vi smittar fortfarande, eller Ellioth i alla fall.... Fast Loppans bläja var mindre lustfylld igår =/ URK!! Hålller alla tummar & tår för att det inte blir mera!

Hade planerat en frukost med kidsen, en promenad runt strängen med hund & kids... Men utanför regnar det något.... Åh det kan med reta gallfeber på en! SUCK!! Men Zelman måste ju ut så det e bara att klä sig och be till vädergudarna att det håller upp så länge vi e ute och sen kan det få regna hur mycket det vill =)

Nä nu blir det frukost!! Ha en bra dag!

Maksjuka

Åh min lille skrutt har kräkts och vilken panik det bidde =( Det har vart en orolig natt... Uppe på toa men inget har hänt...

Nu när vi hade klätt oss och var på G så kom alltesammans =( Blev bara att ringa jobbet & Solkulla så två dagars vab framför oss och håller alla tummar & tår för att det blir jobb på torsdag!! Idag kommer vår nye chef på besök men jag får vackert vänta tills på fredag på vår avslutningsfest på Stinas då jag antar at hon e med!

Kan inte annat säga än att det bubblar & lever i magen och inbillningssjukan e på G! Håller tummar & tår för att det inte blir så illa. Han får sån panik min miniman! Tur att Alvin var här så han kunde ta Zelman för jag kan inte lämna Ellioth nu! Han sitter som ett dubbelhäftande lim på mig! Mycket film kommer det att bli och mycket gos & handsprit!!

Expedition - Sanering!!

Sänder lilla Sonja 1 år många grattiskramar!! Tänk att det redan gått ett helt år! Hipp hipp HURRA!!! Vi skulle vart där ikväll men det skjuter vi upp till en anna dag då vi e friska igen, magsjuka e inget man går runt med...

Nä nu e jag over and out och tillbaka till soffan och filtar & två kids! Ha en bra dag på er!!

Städtagen =)

Wow man kan undra vart all energi kom från... Har fått gjort en hel del idag =)
Roger åkte med ungarna & hämtade pappas släpkärra medas jag & Zelma tog en runda runt strängen på morgonen... Vi höll nästan på att blåsa bort men vinden var inte iskall och det var skönt att röra på dökötten =) Har blivit ganska mycket rört på i helgen och jag känner mig ganska nöjd!! Har i och för sig pillat i sig ganska mycket gottigt oxå men rör man på köttet så funkar det jue!

Sen blev det storröjj i förrådet så nu e det hur fint som helst =) Jag har skurat badrummet, rensat avloppet - vilket var prppfullt i duschen! oj oj oj va jag fäller, har snart inget hår kvar! Dumma dumma dumma miog till att gå på den dumma dumma iden med camebridge!! Den har inte annat vart än skit! Gick ner hur finst som heslt, gick upp hur bra som helst efteråt, tappar allt hår så det blir dax för klippning snarast! Sen den jävla magkartarren med!! Skit med, man ska inte hålla på med sån skit!!

Nä nu promenerar jag =) Har gått till Karlssons för att leta present till lilla Sonja som fyller 1 år imorogn!! Oj vad tiden går undan!! I morogn är det ett år sedan vi kom hem från Mallis... Åh I miss Mallis!! Spara spara spara så kanske det kan bli en sväng nästa år?? Tänk va underbart det hade vart!!Hittade inte ett skatt till Sonja, fanns bara skit på Karlsson så det får fixas imorogn efter jobbet...

Grill tänds på i eftermiddag när mina älsklingar kommer hem från deras turne... biltvätt, sopslängning mm... Ska ta mig en vals med dumsugaren nu.... kan ju behövas!!

Ha det bäst!!

Födelsedagsshopping =)

Wow va mycket fint jag hittade i stan =) Massa snygga kläder till mamman handlade jag idag! Roligt att galet shoppa när man väl hittar grejjer och särskillt när det e födelsedagspengarna som ryker =))

Nu tar vi fredagsmys för hela slanten och ikväll kommer morfar på tacos ♥ Alvin kommer hem ikväll med =) Härligt att ha alla barnen hemma!!

Ledig fredag!!

God morgon på er!!

Åh va underbart, vi är lediga idag och det käänns såå skönt!! Ingen direkt sovmorogn precis men så e det ju i det här huset!!

En hel dag framför oss och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den ännu... Vädret verkar vara ganska ostadigt kan man ju säga, men en tur till stan hade kanske inte vart fel! Hm jag får nog suga på det här en stund, fruskostyajm först och så vi se sen =)

Gick en alldeles underabr promenad med grannen Pia! Vi utforskade rundan runt Iglasjön och åh va vackert det var! Kan ju säga att detkommer att bli en härlig runda jag ofta komemr att gå! Det e såå härligt att komma iväg utan mina så loppor & bara få vara jag en stund! Vi tog stavarna, Pia lånade mina gamla och jag kan lova att det känns i kroppen idag! Vi höll ändå inte superfart men jag tror att jag behöver vänja mig lite först!

Nä nu skriker min son att han e hungrig minsann så mamman har nog inget val mer än att fixa frukost!
Ni får ha en härlig dag på er!!

Kramar


RSS 2.0