Pepparkakshus!!

Nu e det jul här i vårt hus!!
 
 
Åh äntligen är det den allra bästa tiden på året på intågande!! Det lackar mot jul och imorgon är det den 1:a december! Det betyder adventskalender på morgonen, paketöppning i julkalendern =) Åh det e mys!!
 
Idag har jag lyxat till det med start på Elite och en klippning hos Veronica!! Finns inget bättre för själen och det är alltis såå mysigt att träffa henne och bli ompysslad lite! Blev jätte nöjd =) Mamma kom ut på morognen och passade mina juveler så jag kunde åka in ensam! Det blev en tur om Hajen där jag träffade kära släktingar och småpratade en stund! En sväng om Lyrestedts där jag inhandlade julklappar till den underbara personalen på barnens förskola! Ett par julklappar till mina barn blev det med!
 
Hem och fika med mormor och mina barn och sen tog jag tag i städningen =) Jennie kom in på eftermiddagen så vi pyntade adventsljusstakarna! Åh det är såå underbart =) Me like alot!
 
 
Den blev nästan lika fin som förra året =) Men i år fick den flytta ut i köket!
 
Nu ikväll har vi garnerat pepparkakshus  till barnens stora lycka! Måååånga Nonstop hamnade i de små magarna och Lovis var ihärdig med att dekorera taket med nonstop och slicka i sig glacyr!! Ha ha söta ungen höll på att krypa in i huset =)
 
    
 
 
Det började bra i alla fall.....
 
 
Åh va det var roligt tyckte Lovis!! Koncentrationen e på top =)
 
 
I år blev det mossa så vi inte riskerar att det blir fukt i grunden =)
 
 
Hi hi det syns att Loppan haft de nya nonstoppen =)
 
Det käns i hela huset att julen e på G och Ellioth pratar om Tomten hela tiden =) Allt vad han önskar sig och att imorogn är det 1:a december =) Han vet han och undrar vart hans kalender ska hänga!! Åh älskade unge!!
 
Igår var det Loppans tur igen att åka till vårdcentralen med sin pappa och limma ett stort jack i huvudet. Så går det när man hoppar i soffan och missar och träffar bordet istället... Mammas stackars lilla Loppa!! Hon har sovit mellan mamman och pappan i natt och vaknade kvart över 4 i morses... Hm det var inte lika kul!! Jag hade somnat förts vid halv 2... Så ja jag lär sova som en stock i natt!
 
Ha det bäst alla!!
 

Ögoninflamation...

Jaha vi fortätter vab veckan ut då Lovis ögon inte var ett dugg bättre när on vaknade idag =( Hon kunde knappt få upp ögonen alls, stackarn!
 
Vi har spenderat dagen i soffan framför film efter film och myst hela dagen! Barnen tjivas mellan varve men jag känner att Ellioth  med kan få lov att  vara hemma och mysa denna veckan! Kan inte påstå att jag gitter gå upp för att lämna honom! Nä det e pyjamas för hela slanten och intruera Ellioth i han spelande =) Såå roligt med alla bokstäver som kan bli ord!! Härligt att få lov att vara med i den utvecklingen =)
 
Ikväll hoppas jag på att få köpt lite julklappar och göra streck i listan =) Nu kom min make hem så då får jag snacka lite med honom innan jag pyser =) Ha det bäst!!

Himla Förskylning!

Varför kan det inte vara slut snart?? Känns som om jag vart förskyld i en månad nu och det vill inte ge med sig! Känner jag mig bättre ena dagen så e  det skit nästa!! Suck!
 
Går här och tittar på allt jag borde ta tag i! Men jag finner ingen rigktig goo till att komma igång =( Ena stunden har jag lust att möblera om i sovrummet...Elliothts rum men har ingen ork eller så kommer jag inte på en bra lösning! Ellioth vill inte osva i sitt rum, kommer in VARJE natt och mamma sådde ett frö i min hjärna härom dagen då vi pratade! Vi pratade om energier och att hans säng kanske stod fel... Men hur i all världen ska jag få till det bra i det rummet då, kan inte ta bort så mycket och det finns liksom ingen plats! Åh va jag blir frustrerad!
 
Pluggandet går inte bra, satte mig i morses men kom inte i gång alls! Huvudet känns som ett getingbo och  jag vet inte hur jag ska formulera mig och få ut alla tankar som snurrar runt! Hade nog behövt att sitta själv! Får kanske bli ikväll! Håller tummar och tår för att mina kids somnar tidigt! Ska upp tidigt imorgon med så det får inte bli sent!
 
Börjar komma in i lite julfeeling och har lust att sätta upp julgardiner och stakar redan... Men får väl holla mig till veckan! Har städning som ehövs först så det kanske bara e att tat tag i det =) Hm... Får fundera på det en stund till =)
 
Tuff vecka, långa dagar framför mig och mycket att göra...
 
Ne det får bli en bra film med mina kids en stund så kanske jag tar tag i något sen... Eller vad tror ni?? Ha en fortsatt trevlig söndag! Kraaam

Hm...

Grått & tråkigt!! Jag börjar bli en aning trött på att det aldrig spricker upp och kan vara sådanna där fiiina höstdagar! Visst imellanåt är det helt ok men sen kommer regnet och man blir ganska nersjunken i skorna igen!
 
En tuff vecka som ligger framför mig! Många långa dagar och full vecka och jag är fortafarande inte frisk! Suck, det var en grymt utdragen förskylning den här hösten!! Känns som om den aldrig kommer att ta slut! Nåja tillslut så kanske det vänder! Om två veckor är äntligen advent här och jag längtar mer än någonsin! Behöver ljuset! Till helgen kommer nog vinterbelysningen fram och jag ska nog börja fixa och dona till veckan i alla fall!! Vill ha allt klart till helgen!! Det e liksom helg på fredagen och då tänker jag njuta med glögg & pepparkaka!!
 
Vår vaktmästare var här igår och kollade på våra dyblöta fönster =( Vajre morgon man drar upp persiennen är fönstret fullt av kondens... Det började till & med växa mögel både på fönster & persienner... Skummt! Men han menade att vi ska ha på fläkten på högsta alltid, ingen tvätt på dörrarna... Helst ingen tvätt alls i lägenheten - Hm vart ska jag torka den då?? På altanen?? Sen undrade han om vi hade ner persiennerna - Hm Roger blev ganska ställd över denna idiotiska fråga och svarade med samma mynt - Ja så klart om natten när vi sover!! Suck!!
 
Nåja efter en natt med full orkan inne med fläkten på max.... OLJUD!!!! så fanns det ingen kondens!! Skummt hem ska man verkligen behöva ha fläkten på på max?? Vad hade de tänkt när man lagar mat?? Maxmax??
 
Nä nu ks jag ta alla mina kluriga funderingar och åka till jobbet till alla goa barn! Ha en bra dag med er!!

En Tomtenisse & En Pepparkakstjej

Åh va seg jag e!! Frusen bäddade jag ner mig i sängen i eftermiddag men en bra bok och det var inte igår! Men hur skönt som helst =) Vips hade det börjat mörkna ute och det vart dax att tända lite ljus! Älskar när mörkret faller, det e så rogivande!
 
Har fått gjort lite idag med, en tur mde jycken, en tur in till stan & lunchat på korv med bröd =) Det gick åt som smör... Nu har jag fått köppt en tomtedress till Ellioth & en pepparkasklänning till Loppan =) Känns skönt att rott i hamn dem för ett två tre så e de slut... Ellioth var mycket bestämd på sina kläder & ville icke ha pepparkakskläder & Loppan valde sin klänning fort... Egetligen hade hon helst velat ha bägge två... Jobbigt val =)
 
    Världens sötaste =)
En söt liten tomtenisse!!
 
Älskar för övrigt Lindex tomtekläder! Tomtekläderna är pyjamastrotjänare resten av året =) Och klänningen kan man ha mycket under hela december och egentligen in i januari med! Hon e ganska smart min flicka att välja en pepparkaka =)
 
Annars händer här inte mö, lite slappiga faktiskt & njuter av att det e lördag! Kycklinegn ligger på tining så det blir lite lyx i alla fall =) Ett glas rött med kanske?? Hoppas på en lite läängre lördagskväll än fredagskväll! Vi hamnade i säng, fyra stycken vid 22 igår =/ Lite väl tidigt för en fredag! Så vi kan väl dra det till 23 i dag i alla fall?? En film kanske??
 
Ha ni en me trevlig lördag! Det ska jag ha!!

Högvinst!!

YES!!
Måste säga att det känns som om vi dragit den högsta vinsten idag efter Rogers läkarbesök!! Äntligen har vi lite medvind! Inget större ingrepp blir det och ingen lång jobbig rehabtid på det... Tänk att det var såå enkellt att lösa smärtan bara man vet vart den kommer från! En nervskada i ärret, en titanbit som ligger och klämmer och nöter på nerven... Enkelt förklarat men kort och gott ska titanplattan bort och ärret ska göras om och en rehabtid på en vecka =) Min darlig kan börja jobba om två veckor i väntan på op! Senan som är av är inte hela världen coh det kan inte bli värre eftersom den inte orsakar smärtan!!
 
Idag hos läkaren la Sven en bedövning i ärret och min man kunde göra armhävningar som han inte gjort på 5 år!!! En ofattbar känsla ♥ Att han dessutom kunde börja jobba var ju ett jätteplus! Det var länge sedan jag kom hem till en såå lyckig gubbe och det värmer mer än något annat!!
 
Det är synd att det är såå långa väntetider och att han fått vänta såå länge på en läkartid för att hitta felet... Hittils har man ju inte vågat belasta då man inte vetet vad det kan skada!
 
Damp ner i soffan ganska trött efter Apt men det spelar egentligen ingen större roll i sammanhanget =) Hade två speedade barn som överöste mig med kramar & pussar! Såå underbart att komma hem till!! Mina älskade ungar!! Lovis deckade i Ellioths soffa till Pippi nu men Ellioth är klarvaken... Hm undrar hur länge han hade tänkt vara uppe... Ingen större ide att tjata på honom att lägga sig när man bara ligger och snurrar, inget posititv precis... Nåja vi har sovmorogn imorgon och det blir frukost hemma, ägg tror jag! Det e lite vardagslyx som man kan unna sig!!
 
Ha det bäst!!

Farsdag <3

Idag är det farsdag och vi har haft en jätte mysig dag!! Vi har vart inne och hälsat på min gamla farmor och fikat!
Mycket blandade känslor då hon inte är så bra... Pappa fick ett telefonsamtal från hennes boende igår om att hon har blivit såå trött, onormalt trött. Farmor är 96 år gammal och hennes kropp börjar bli trött. Även fast jag vet att det är så och att hon kanske inte orkar så länge till så gör det så ont i hjärtat och jag tycker att det är såå jobbigt!! Jag har alltis stått min farmor väldigt nära! När jag bodde i min etta i stan så var det hos farm or & farfar jag gick om kvällarna. Många fina minnen som jag vårdar ömt!
 
Jag har sett min farmor dålig många gånger och vi har tänkt så många gånger att detta reder hon inte ut... Men idag var det något annat. Hon var såå trött och samtigt så glad att vi var där! Jag höll hennes hand & hon kramade min hårt! Åh min farmor! Man såg att det var jobbigt och hon prkade inte prata så mycket men innan vi skulle gå sa hon att vi skulle hälsa Alvin! Alvin har alltid betytt otroligt mycket för henne ♥
 
Jag satt & kollade på massa kort nu och hittade en otroligt vacker bild på henne, när vi gifte oss! Det var innan hon fick sin stroke...
 
 
Farmor 6 augusti 2005
 
 
 
Vi har firat världens underbaraste pappa på farsdag hemma ikväll & lagat en jättegod middag! Senapsgriljerasd helgskinka med kokt potatis, senapssås & kokta gröna ärtor! Det satt som en smäck! Paltkoman infann sig ganska snabbt =) Nu har jag & min lilla Loppa tänt en massa ljus & kollar på Rasmus på Luffen medans Pappan har tagit med sig Ellioth på en tur upp till John. Rikard & Roger skulle hjälpa honom med ett akvarium... Sen skulle de kolla på alla Johns djur =) Han hade en boaorm, hundar som snart ska ha valpar!! Mys för hela slanten!!
 
Igår var vi hemma hos min pappa & firade honom på farsdag med tacos, kortspel och massa mys! Klart att världens bästa pappa ska firas  ♥ En vacker bukett blev det med dagen till ära! Sen fick han ju dubbelt firande idag med fikan hos farmor!!
 
Ikväll blir det filmtajm för mig och gubben när trollen somnat! Ska försöka få in mitt yrväder i ett bad strax... det kan hon behöva!! Snart kommer Jennie över på lite kvällskaffe & en muffins!
 
Ni får ha en fortsatt trevlig farsdag!!

Vart På Graven

Såå fint det var på kyrkogården idag!
Ellioth hjälpte till att sätta ljuset på farfars grav ♥
 
 
 
 
Vi tog en promenad på kyrkogården och tittade på alla ljusen och alla fina gravar!
Minneslunden var såå vacker!
Ellioth hade många tankar & funderingar när vi gick där...
Det är svårt att besvara hans funderingar men vi gjorde så gott vi kunde.
 
Nu när vi kommit hem och landat har game cubet startar & barnen har spelat Mario Cart.
Det är så roligt att se dem spela, de flyger runt lika mycket som bilarna på spelet =)
Tänk att det kan finnas så mycket energi i en liten barnakropp...
 
Alvin är äntligen hemma och hans småsyskon är på honom hela tiden =) Som de har längtat!!
Han får vara lekfarbror resten av kvällen tror jag =)
Ikväll blir det smaskiga delekatesspotatis med färsk timjan, fläskfile och en smarrig dippsås!
Låter som en perfekt lördagskväll!
Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Alla Helgons Dag

Idag blir det en tur till farfar för att tända ett ljus på hans sista boning ♥ Idag är en dag vi minns de som lämnat oss!
Tänk va tiden går fort sedan min älskade farfar lämnade oss... Saknar dig fortfarande!! 
Jag tycker att det är en väldigt vacker helg, alla helgons helg och vi  har aldrig vart så mycket för Halloween och att det där med att klä ut sig... Tycker väl inte att det passar så bra ihop, kanske gammaldax vad vet jag! Men att åka till kyrkogården en eftermiddag som denna när mörkret börjar att lägga sig och se att tusentals lyktor tändas det är något speciellt!
 
Har vart ute & gått en liten runda med Zelma idag, lite duggande regn men det var såå skönt!! Känns skönt att snart vara tillbaka på benen! Enveten förskylning det här och nu har Ellioth börjat hosta oxå =( Blir nog ombytta roller på måndag och en liten Nisse som blir hemma med sin pappa... Vi har tur i oturen att pappan e hemma!
 
Fredagskvällen blev supermysig och morfar & mormor tutade ut till oss!! Det var inte bara barnen som längtat så det blev ett kärt besök ♥ med många laddade batterier!! Pizza och marängtårta mumsade vi på och sen var det ingen som orkade röra sig... Hjälp va mätta vi blev!! Undra varför man inte kan äta med måtta, som om det vore sin sista måltid... Blir inget bra det här! Nya tag till veckan på både det ena och det andra planet!!!
 
Men nu tar vi helg först och myser med våra nära & kära!!!
 
 

Passat Till Lackering... Igen

Då var det dax, IGEN för vår passat att åka in på lackering... Undra om de kan göra det ordentligt den här gången?? Blir en lånebil i alla fall, en mupp-skoda... Som jag  inta har någon egentlig lust att köra =( Är såå dödligt trött på alla turer fram & tillbaka till verkstaden! Den gick i alla fall igenom besiktningen nu när Roger kämpat med att ta bort solfilmen på framdörrarna... Tur det i alla fall!
 
Ellioth är nöjd & det spritter i hela den lilla kroppen! Han ska få åka på turne med pappan idag med, lämna in bilen och göra ett par andra ärenden med! Jag & Loppan stannar hemma & myser tillsammans och jag ska försöka få lite gjort! Badrummet behöver få sig en omgång och det gör sig tydligen inte själv =( Hm Inga har tydligen långledigt =)
 
Annars fortsätter vi vår kurering och det går verkligen åt rätt håll!! Fredagskvällen blir mys framför soffan med något gott att äta, inte tacos denna fredagen för jag känner mig ganska trött på det... Undra varför?? Har lite idetorka men det kanske går upp ett liljeholmens när vi är & fredagshandlar??
 
Nåja det blir nog en go fredag så ni får ha det gott!!

Bättre =)

God förmiddag på er!
 
Kallt & blåsigt var det ute och solen verkar inte riktigt orka igenom mer än korta stunder...
Blir en dag i soffan med min lilla Loppa som somnade i min famn för en stund sedan! Hon är fortfarande förskyld och orkar inte så långa stunder i taget. Det tog på henne att bada med brosan i morses men det var ett måste... De var bra smuttsiga, mat i håret... Jag gjorde mig ett försök att fläta hennes hår men det gick inget vidare så vi la ner den verksamheten... Det slutade med en mycket irriterad mamma, tandkräm överallt och en lessen Loppa! Ibland e man inte på topp, fullladdad med tålamod så då e det lika bra att lägga ner det hela!
 
Glatt överraskad vaknade jag på morognkvisten av ljudet till barn som pratade ute i vardagsrummet tillsammans med sin pappa ♥ Sovmorogn till mamman som gått och lagt sig i Ellioth säng efter att blivit urputtad av en liten tjeja som kom in mitt i natten... Hon skulle promt sona PÅ sin mamma =/
Nacken e bra mycket bättre idag och förskylningen har brutit ut så nu ser jag en vändning =) Skönt faktiskt!
 
Ellioth har åkt med sin pappa in till stan för att besiktiga bilen, åka till pappans jobb osv. En rolig liten utflyckt för honom! Det var precis vad han behövde så han e piggelin och behöver göra lite för att inte bombadera sin lillasyster! Hennes ork för bråk är minimal så det gråts en hel del =(
 
Snart dax att laga lunch så e den klar när mina älsklingar kommer hem!
Ha en bra dag på er!!

RSS 2.0