Tanfen Kom!!

Vi tog sovmorgon & ingen klocka och det var ganska skönt! Det har inte vart en rolig natt då Lovis vart vaken & hostat! Min nacke gör lika ont idag men jag fortsätter med ipren & värmekudde!!
 
Det blev äggfrukost till Ellioths stora lycka! Massa äggbilar med kaviar =) Mitt under fruskosten kom han på tandfen! Drog fram stolen och klättrade upp för att titta på fläkten... "Jaa, Tandfen kom!! Vist e tandfen på riktigt mamma! utropar han!!
Klart att tandfen e på riktigt!! Han hälde ut sin guldpeng & la den i sin plånbok =) Söta killen!!
 
Lovis gapade stort & tyckte att hennes tand med va lös... Vill ju med vara stor tjej!! Men hon får allt vänta ett tag till!
 
Lämnade Ellioth en kortis dag & har nu mystid i soffan med Lovisen, har till och med hunnit läsa en uppsats från skolporten till nästa tillfälle!! Känns bra i alla fall och jag har öppnat nästa bok som ska läsas så nu blir det fortsatt plugg i soffan, värmekudden och levande ljus! Helt ok! Önskar bara att det onda kunde försvinna med =) Men man kan inte få allt...
 
 

Andra tanden =)

"Jag tog ut den själv" utropar Ellioth och kommer med tanden i handen! Åh min lille Nisse har tappat tand nummer två! Han börjar bli stor min son.... Det går såå fort!! Tanden ligger nu i ett glas i köket i väntan på att tandfen ska komma under natten...
 
 
En väldigt liten tand i ett stort glas =)
 
Vi har haft skaparverkstad på Lomvägen idag & min lille konstnär målar för fullt!! Han längtar till julen & har målat Tomten i sin släde med sin ren!! Han förväntar sig visst en massa snö med fick jag veta & det är massa snö runt Tomten =) Nu ska det göras en önskelista som ska skickas på posten till Tomten!!
 
 
Man blir lycklig av att se alla hans konstverk!!
 
Nu har båda två somnat i hans lille soffa famför tv:n, det gick på ett kick idag! Skönt för gårdagen blev sen & det märks såå fort när de inte får sin sömn! Det märks på mamman med... Inte alltid lika glamoröst att vara 2-barns mamma! Speciellt inte denna kvällen... Gubben e inte hemma och jag har åkt på någon knepig förskylning som har satt sig i nacken & axlarna och det gör rejält ont =( Det började igår med lite ömmande nacke men idag har det bara blivit värre & värre och nu kan jag nästan inte röra mig =( Småfebrig & hängig så imorogn blir min första sjukdag den här terminen så jag borde ju inte ha dåligt samvete för att jag e hemma, men det har man jue ändå! Får bli lite pluggande istället & mys i soffan med mina förskylda lilla Loppa! Ellioth får gå till Solkulla & leka ett par timmar i varje fall så jag kan få läsa lite... Kan tänka mig att Lovisen behöver lite lugn & ro med för det blir det INTE om båda e hemma...
 
Nä nu blir det en ny värmning på vetekudden & en filt! Natten på er!!

Trött...

Åh vad jag INTE känner för att ge mig ut i snålblåsten idag! Har haft en mindre bra natt i natt med och en liten Loppa som inte e fit for fight =( Hon får bli hemma med sin pappa idag och mysa hela dagen medans jag & Ellioth går till våra jobb. Det e inget roligt att vara förskyld, tät & snorig då e det godare att vara hemma !
 
Ellioth sitter framför tv:n & tar på sig så strax går vi till Solkulla med Zelman så hon får komma ut! Det blir säkert en bra dag när vi väl kommer iväg!! Men det kan vara lite segt i starten... Han sjunger på Lucky Look =) Underbara unge!!
 
Nu drar vi så ni får ha en bra dag!!
 
 

Jobbig Vecka!

Åh jag önskar att det vore fredag kväll NU!!!
 
Denna veckan har vart skitjobbig, alldeles föör mycket att göra på alla plan & det tar mycket energi på alla håll & kanter! Kvällsaktiviteter 4 av 5 kvällar det tar fast det är roligt med... Det märks inte bara på mig utan hela familjen...
 
Lovis är hysterrisk när jag lämnar henne på morgonen och klamrar sig fast så man tillslut får dra loss henne och det gör såå ont i mammhjärtat! Vill inte att det ska vara så! Ellioth blir osäker och lite smålessen med men det går ganska bra i alla fall! Idag följde han mig ända ut i hallen =(
 
Men nåja idag e det en kort dag så jag hinner ju träffa dem idag trotts föräldramöte ikväll! Vi får se vad trollen har för önsl´kemål aóm eftermiddagen!! Nu bär det t ha höstfest av till jobbet för att =)  Storstädning av gård och lite annat smått & gott!!
 
Ha en bra dag på er!!

Fredag & Mys!!

God morgon på er!!
 
Äntligen fredag, det är nog allt den bästa dagen på hela veckan tycker jag =)
 
Fått ringt till vårdcentralen idag & det blir Diklofenack i fem dagar morogn & kväll sen får vi se om det hjälper! Skenan ska vara på så mycket det bara går så det blir till att bita ihop... Den e i vägen lika mycket som jag känner att den hjälper =/ Har det inte blivit bättre blir det ett besök på vårdcentralen & en kortisonspruta... HJÄLP!! Här sitter en som e livrädd för sprutor och tänk att ta en i armbågen!!!! SHIT!! Nåja folk säger att det hjälper fantastiskt bra mot tennisarmbåge så det e kanske bara att bita ihop!!
 
Idag e en fullspäckad men otroligt härlid dag att se fram mot inte bara fredag då =) Jag har städat toaletter och dammat & damsugat för vi ska ju få lite gäster ikväll =) Martina & Mattias med kids kommer, de e Rogers minsta lillasyster =)
 
Snart kommer Jen & Milo, det var alldelles för läng sen vi träffades & bara satt och tjöta så det ska bli såå mysigt!! Lite lunch ska vi nog med kunna slänga ihop =)
 
Därefter kommer Nett & lilla Vilja och vi ska passa Vilja i eftermiddag!! Såå roligt!! Nett & Rikard ska in till den stora staden så då får vi gosa & leka i massor!!
 
Tycker det låter som en kanoners dag!!
 
Utanför fönstret e det grått & regnet hänger tungt men det råder vi bot på med tända ljus!! Hoppas ni får en lika härlig fredag som vi får!! Ha det bäst!!

Tennisarmbåge & Föreläsning

Då var denna dagen till ända & nu e jag ganska speedad fast trött... Det var en kanonföreläsning istan idag så jag e glad att jag fick läst det jag skulle så jag kunde följa med i tänket =) H en sån hon e såå fantastisk denna lärare och jag blir lika förundrad varje gång jag lyssnar till henne och hon e så klok!
 
Jag har haft skenan nästan hela dagen men nu när jag tog av den när jag kom hem så gör det såå ont! Suck!! Det e verkligen inget roligt och jag förbannar denna himla arm!!
 
Så nu la jag mig i soffan och känner mig riktigt värd det =)
 
Ellioth ligger i soffan och kollar på Smurfarna och har en ening svårt att komma i lugn... Han gillar verkligen inte när inte alla e hemma ♥ Min lille Nisse! Men vad gör det när man e ledig imorogn!! Sov gott på er!
 
 

Hm...

Gutten tag!
 
Idag e jag hemma & pluggar, Lära för livet ska vara läst till dagens föreläsning på Campus! Nemas problemas men nu ska jag ta mig en break och ge mig ut på en promenad! Lite luft har ju ingen dött av!
 
Har suttit och planerat in mina 40 timmar med vikarie för skolans del och det ser ut att bli riktigt bra!! Mycket ledighet när jag ska skriva min handledningsfilosofi och det känns bra för jag vet att jag kommer att behöva det då! Så tiden framöver är bara att läsa all litteratur så jag kan använda den sen!! Ganska roligt när man väl kommer igång men idag e en såå seg och grå dag! Det e massa oknytt i luften känns det som och den ena tråkiga nyheten i omgivninegn eftter den andra och det får de grå att sätta fart och tänka en massa knasiga tankar!! Men en promenix kommer att göra susen, det vet jag!
Nu får jag ta och sätta fart så jag hinner med allt jag måste innan jag ska hämta mina små hjärtan så jag hinner snusa på dem ordentligt innan jag åker till skolan!!
 
Nåja ha det bäst!

Ny Vecka!

Då går vi in på en ny vecka med nya möjligheter =) Helgen gick fort men det kändes ganska ok att åka till jobbet idag!! Har haft en superduperbra dag och längtar faktiskt till imorgon!! Det blir temastart & föräldramöte på kvällen =)
 
Kom precis hem från ett kort varv med Zelman & det var riktigt skönt, huvudvärken släpte nästan... Segt som 17 och mina ipren ville inte hjälpa =( MEn kom hem till en make som tände massa ljus & sen har vi lagat mat, kasslergryta och ris! Barnen var inte lika förtjusta som vi dock... Jag & Roger fick sitta kvar & äta själva... Läste en intressant artikel om mat & barn i HN idag och jag hänger faktiskt med på det den sa. Det finns inte att vi kan förvänta oss att kidsen äter en lugn & skön middag när man e mer trött än hungrig! Det gäller bara att bestämma sig för att inte bli irriterad... Barn får i sig det de behöver utan  att vi ska behöva TRUGA i dem mat! Ibland får man välja sina strider!!
 
Nu blir det slappa i soffan framför tv:n tillsammans med min gubbe ♥

Dop & 50- Årsfest

Wow vilken helg vi haft!!
 
Fredagen gick i ht göras höstmysets tecken =) Tacos & rödvin med grannarna och lite kortspel =) Såå mysigt!!
 
Lördagen var lite med hektiskt kan man säga!! Vi startade tidigt med äggfrukost och massa tända ljus så vi fick upp värmen! Vi har inte satt på värmen hos oss ännu och tänker vänta så länge det går... Det e lite kallt på morogonen & när man kryper ner i sängen men annars e det inga problem ännu.
Mätta och glada åkte den ena efter den andra in i duschen för att göras fina inför Theos dop! Åh va fint det var i kyrkan och lille Theo skötte sig exemplariskt ♥
 
Efteråt var det mat i Ås församlingshem! Tycker helt klart att det e det bästa församlingshemmet =) Mysigt & varmt!! Där bjöds på mingelmat, kyckling, underbar pastasallad med fetaost & soltorkade tomater! Såå gott! En jätte god Tzatziki & Janice hade bakat gott bröd! Kaffe & en jätte god tårta på det sen stod magen i 4 hörn...
 
Tack Janice & Christoffer för en kaondag!!
 
Falkenberg - nästa & Vitaliys 50-årskalas!! Vi åkte i karavan (tre bilar) ner och där vankades ännu mera underbart god plockmak som Camilla hade lagat! Såå gott och såå roligt att testa på lite nya saker! Världens godasete tårta med som slank ner =) Roligt att träffa alla & vi blev kvar lääänge och parkerde inte hemma förän halv 10...
 
Trötta men nöjda efter en fullspäckad dag och vi somnade ganska fort allesammans!
 
 
Idag städas det, har snart blivit tradititon i det Stehnsonska huset =) De blev ommöblering i vardagsrummet!! Känns skönt efter ett storröj och vi e nog ganska så nöjda med resultatet!
 
Hade planer på att fortsätta städandet efter maten nu men det får nog bli en hundpromenad först =) Ha det bäst!!

Wow Nytt Badrum

Aloha!!
 
Oj vad var det som hände egentligen!! Hoppade in i en varm bil på morgonen med två frusna kids!! Runt omkring var det rimfrost & svinkallt =( Oj oj oj va fort det går mot kallare tider & oj va lycklig den här mamman är att allt är inhandlat inför vintern!! Bara lite småkrafskvar!!
 
Solen skiner & vi har vart ute hela dagen, nu ligger alla troll & sover & jag har satt mig på kontoret för att rasta... I know, jag borde verkligen ge mig ut & gå men jag orkar faktiskt inte! Insåg att det var ju inte lika kallt nu och med vinterjacka är det ingen hit att ge sig ut på en snabb promenad! Nä det får bli en stund här, en stund på soffan med en kopp kaffe istället vilket inte heller e fel!
 
Jaha då ska vi få ett nytt badrum på Lomvägen =) JIPPI!!! Äntligen får vi renoverat, ny matta på golvet, i duschen, vävtapet på de övriga väggarna, nytt skåp vid diskhon, ny varmvattenberedare, nytt handfat!!!! Oj vad var det som hände där, hur kom det sig att det gick så lätt?? Vårt badrum har nog inte mått så bra =( Men nu ska det få sig en omgång!! Innan jul dessutom och det ska bli såå skönt!!
 
 
Igår åkte vi till Kaskad med familjen Lång och badade och vi har nu enhälligt bestämt att det blir Klitterbadet för hela slanten!! Oj va mycket bättre det är där för våra kids!! Vi hade en jätte trevlig dag tillsammans med Carro och hennes barn så det blev middag på Lomvägen och massa massa mys!! Precis som det ska vara =)
 
Gav upp sopporna för de som e intresserade,  mådde inget vidare på dem.... Ont i magen och det rann ur mig som jag vet inte vad! Äckliga som tusan va det me! Nä nu åkte dem i soporna & det blir viktväktarna för alltehopa och det känns faktiskt jätte bra!! Nu ger vi det här en superchans och den 20 skriver jag in mig, vet att det e ett måste för mig... Annars kan man ju slarva lite varstans =( Japp jag känner mig själv!
Idag e det fredag och jag ska hem till familjen ikväll & sen blir det mya av!!
 
Nä nu blir det kaffe!! Ha det bäst!

Världens Bästa Mamma

Jag  har världens bästa mamma ♥ Vi åkte ut med lite frallor i eftermiddag för att hälsa på lite! Alltid lika mysigt & barnen blev jätte glada =) Man måste ju fylla på sina mormor & morfarbaciller!!!
 
Vi fikade  & satt & tjötade lite & sen visade mamma vad hon köpt för kläder =)  Såå fint, min mamma är såå fin ♥
Jag provade lite kläder jag med & fck låna kläder till Theos dop =) Yes va skönt för jag jhar INTE de pengarna att hitta nya kläder till fest & kalas just nu! Jag behöver fylla på min garderod med kläder som jag kan ha vardagligt!
 
Testade mammas våg med... Det skulle jag INTE gjort!! Åh jag blir såå trötter och lessen så jag tror jag dör!! Hm ett antal kilon upp kan man ju säga.... Visserligen på "lång" sikt, under sommaren och en tid tillbaka... Jag har inte haft varken ork eller energi till att varken tänka eller göra något åt det alls!! Men nu hade jag nått min gräns & lite till!! Nu ska det göras något åt det!! Imorgon blir det en kickstart med soppor... En vecka & nästa vecka blir det halvfart! Jag har två veckor stående och det e 1000 kr! Kan bara inte bara slänga det! Här växer nga pengar på träd så man får ju göra något åt det =) Den 20:de oktober är en lördag & då bär det av in till viktväktarna IGEN!!! Nu börjar de ha öppet på lördagar igen så då passar det in i mitt liv lite bättre än kvällar... Har tillräckligt med kvällar!!! Mamma följer med så då e vi 2, det är skönare och lättare att stötta varandra!! Nu gäller det!!
 
Jag har satt upp en gräns, ett mål för mg själv som kan vara rimligt för mig att leva med! jag ska kunna hålla min vikt & må bra!! Jag tittade & provade mammas räningscykel men inser att det är INTE mn grej, kommer bara samla damm och kläder... Har vi ingen plats för heller =)
 
Har storstädat badrummet idag, SKRUBBAT duschen och det luktar misstänkt mögenl, fukt =( En konstig känsla!! Ska man behöva skrubba med en svamp (gröna sidan) med starkt ajax i en timme... Kan inte påstå att det är borta alls faktiskt! Ur alla ajck den förra familjen gjort växer det ut svarta "blommor", samma längs kanterna =( Det är INTE OK!!! Imorgon blir det ett samtal till Derome, ett samtal till hyresgästföreningen och så ska det göras något årt det!! Kan det vara det som gör att Roger e tät alltid?? Röda ögon?? Huvudvärk & trötthet??
 
Nu ska jag ut & gå en härlig höst promenad innan jag ska laga en höstgryta!! Ha en go söndag på er!

Massor Av Kort Som E Borta!!!

Jaha då var datorn rensad efter Ellioths missöde med Jennies hårddisk!! Nu har jag en kopia av alla kort på datorn & en på vår externa hårddisk! Känns skönt att man kunnat rädda det som räddas kunde! En del låg e 4 olika kopior lite varstans & en hel del e helt borta! Det värsta e no att alla kort från Lovis förlossning & bb e borta =( Det gör mig mycket lessen!!
 
Men det finns någon en trappa upp som tänker på oss! Jag kom på att jag har framkallat många och jag hittade dem på extra film!! Dock e de komprimerade så jag vet inte rktigt hur jag ska lösa det ännu... Eller om jag ska framkalla dem och sätta in i album...  Även om minnena finns kvar så säger korten såå mycket!!
 
Jag hoppas att det mesta finns kvar dock och att de korten har försnillats och ligger i en undermapp någonstans =) Man lever ju på hoppet inte sant!
 
Har vart ute och gått & rensat huvudet och hoppades på att  jag skulle få ork att göra mitt kök... Men jag tycker inte att det e kuligt idag! Har INGEN lust alls att städa idag! Får se vad som hände & fötter med dagen =)
Önskar er alla andra en bra lördag i alla fall!!

Min Underbara Familj

Kvällen på er!!
 
Sitter i soffan och slappar efter en jätte mysig fredag! Min make har tänt ljus överallt & barnen är bänkade i bäddsoffan framför Pettson =)
 
Idag åkte vi ner till Klitterbadet och njöt av fredagen! Oj oj oj jag blir såå varm i mammahjärtat när jag ser Ellioth plaska runt som en liten fisk, doppa huvudet, koka kaffe och sprattla runt i vattnet!! Han är inte alls såå rädd längre och det är det bästa vetyget någonsin!! Tänk om ett år så kanske kan simmar =) Det är såå häftigt att se honom i vattnet när man vet hur rädd killen har vart!! Mammas lille gosse!! Lovis e redan som en fisk och man får vara överallt samtidigt för hon flyfer runt som hejjsan!!
 
Nu när jag packade upp badklädererna såg jag att vi glömt heköra mannes puffar  omklädningsrummet =( Attans!! "Åh vi får mamma" säger hon och tittar bestämt på mig!! Men det är ju lite sent att tänka på klockan 9 på kvällen!! Sa att vi får köpa nya för de lär ju aldrig finnas kvar!! Suck!!
 
Roger har kört n vår store gosse på bio ikväll!! Åh han skulle på en dejt med en tjej =) Det känns lite speciellt faktiskt!! De skulle se Tacken 2, det var premär idag och jag måste nog erkänna att jag blev lite avis, vill oxå!! Får väl hör med honom imorgon hur den va!! Nästa gång e det min och gubbens tur =)
 
Haft en mysig kväll, Jennie har vart här & vi har suttit & en massa tjejsnack =) Mys på hög nivå!! Barnen har gjotrt fruktsallad på eget vis... päron, äpple & chips i en salig röra... Vad sägs om det??? Kan inte påstå att jag var särskillt sugen men de hade roligt!!
 
Vet inte vad ,morogndagen bjuder på ännu!  Roger ska pollera bilen & jag e hemma med kidsen óch  funderar på att städa köket... Blir nog en massa filmmys om regnet öser ner i morogn med! En härlig familjehelg!! Jag njuter i fulla drag & blir så lycklig när vi är tllsammans och hittar på roliga saker! Har världens bästa lilla familj!!

Kanelbullens Dag

God morgon på er!!
 
Idag blir det fika av hos familjen Stehnson!! Bullbak efter jobbet med ett gäng ungar!! Ellioth ska få ta med sig Hugo hem idag och han flög upp ur sängen trotts att han somnade sent och egentligen var dödstrött!! Sötingen!! Ska bli riktigt roligt!
 
Oj oj oj vilken blixt & dunder det kom när jag skulle lämna ungarna idag =( Zelma skakade i hel kroppen och blev verkligen jätte rädd!! Tog med henne fram till dörren och lämnade mina troll snabbt!! Puss & kram är obligatoriskt och sen världens underbaraste personal som tar emot mina kids =) Vinkelevink i fönstret och sen har de en topppendag att se fram mot!!
 
Oj oj oj nu dundrar det utanför, tur att man e inne =) Nu bär det av till jobbet för att se hur vi ska göra där... Ha en bra dag på er!

I Dag Börjar Grey´s

Åh snart blir det mys i soffan till världens bästa tv-serie =) Äntligen, det har vart såå tomt!!
 
Idag har vi vart en tur till stan & inhandlat vinterskor till mina barn & jag har köpt nya skor till mig med =) Ha ha nu kan jag gå ut utan att det blåser in kallt, utan att bli blöt om fötterna!! Känns såå skönt!! Nu kan man göra ännu en bock i listan!
 
När vi ändå var istan hämtade vi hem Alvin från moppekursen och vi han till & med se honom köra!! Åh man blir änna lite stolt i mammahjärtat när man ser honom! Han klarade det galant!! Kommer att bli hur bra som helst!
Till helgen kommer han hem & ska på bio med en tjej på fredagen ♥ Våra fina Alvin!! Ska passa på att mysa ordentligt!!
 
Nä nu börjar Grey´s så nu har hon inte tid mera =) Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Jag Vill Ha.....

Gutten morgen!!
 
Åh vad jag vill ha en egen måne =) Nä skämt å sido men en ny dator... Tänk om =) Den här skrothögen gör precis som den vill & jag tröttnar!!!
 
Nu ska jag till jobbet, till alla goa barn & hitta på massa busigheter =) Hi hi det e kuligt!! Har massa saker på lut & det planers för fullt!
 
Det finns en en trappa upp & ibland ska man bara ha lite tur med sig! Har vart medlem i en filmklubb till barnen, vi älskar ju film på den här adressen =) Så tog jag upp medlemstidningen nu och kollade när denna månadens film skulle sägas upp... 1:a oktober!!! Skit det var igår!! Men jag gick in på sidag & kollade och där stod dagens datum! YES!! Nu har hon till och  med gått ur klubben =) Det e bra dyrt att vara med i klubbar så men de har väldans bra start erbjudande!! Me lika alot!
 
Nä nu går min taxi, min underbara man kör mig idag ♥

RSS 2.0