Konfirmation

Måste säga att jag är totalt alldeles slut i kolan efter den här dagen! Det har vart en otroligt hektisk dag med massa görande från morogn till kväll!!
Dagen startades med en liten Loppa som inte kunde sova men som mer än gärna kröp upp i mammas säng och gosade ner sig och gnuggade näsan =) Åh finns det något bättre sätt att vakna till liv?
 
En promenad med Zelma innan vi åt frukost tillsammans och det var dax att åka in till stan med Nett. Viktväktarna var första anhalten och tro det eller ej men 0.3 minus, det gillar jag! Det trodde jag aldrig!! Men det var skönt och imorogn tar vi nya friska tag och ger gärnet!! Nu har vi inga kalas inplanerade utan bara vanliga helger =) Me lika alot!
 
Vi hittade till slut en present till vår Emmy som konfirmerats idag! Det var nog den tråkigaste konfirmationen jag vart på måste jag säga... Prästen var INTE kulig och barnen var INTE kuliga alls! Jag var inte långt från ett psykbryt i kyrkan! Orkar inte med och klarar inte av pinsamma olydiga barn som inte gör som man ska... Tände ett ljus i kyyrkan för farmor... Det var jobbigt... Mycket känslor...
 
Mysigt att träffa familjen och tjöta lite med alla!
 
Barnen är deckade, nästan jag med! Nu orkar inte jag mer idag så jag ska gosa ner mig i soffan och glo lite på tv innan jag med deckar =)
 
Natten på er!

Vi älskar dig

Tårar rinner nerför mina kinder och jag vet inte hur jag ska få dem att sluta...
En jobbig & tuff dag lämnar vi bakom oss då vi haft begravning för min farmor idag.
Det var otroligt vackert i kyrkan med blommor och ljus, vacker musik... Martin som var präst talade otroligt varmt om farmor. Det var på riktigt och han kände henne... Han berättade att han hade haft andakt på Karl Nordströms väg i söndags och farmors plats var tom och hon är saknad.
 
 
 
 
Jag saknar
Jag saknar en pärla i mitt halsband
Ett rum i mitt hjärta står tomt
Nu trär jag min längtan och mina minnen
På finaste halsband för dig
Jag bär på en tillit att få mötas
Där allting är fridlyst och ro
Till dess är jag tankfull och så tacksam
För gåvan du varit för mig
Som ett vetekorn som måste dö
För att det ska växa något nytt
Så är det med våra dagar här på jorden
Var inte rädd

                        Anders Caringer
 
 
 
 
Det var många på begravningen idag för att ta farväl... Många varma kramar och fina ord...
Barnen var otroliga under hela tiden, Lovis var såå lessen i mitt knä, torkade mina tårar...
Hon fick hjälp av morfar att lägga hennes & Ellioth blomma på farmors kista. Ellioth ville inte gå fram, han tyarcker att det är såå jobbigt och egentligen var han med lessen men viste inte hur han skulle få ut det. Då är det lättare att bli arg... Allt för att skydda sig själv... Lille gossen!
Alvin var såå lessen, underbara fina Alvin!!
Är såå stolt över fvår fina kille!!
 
Nu får vi ta hand om varnadra... vårda vackra minnen ömt...
 
 
Ett stort & varmt tack till alla de som kom idag ♥

Kvalitetsdag

God morgon!!
 
Såå trött jag är idag! Snoozade många gånger idag... Hade ingen alls lust att gå upp ur min varma säng =/ Men nu e hon uppe & barnen sitter i soffan och strax är det dax att klä på sig. Lovis är på ett strålande 3-års humör och skriker & gapar på sin mamma om att hon minsann ska ha frukost, flingor & yoghurt, macka och juice!! Det ska du fixa nuuuu, skriker hon åt mig och plutar med munnen.... Åh underbara morgon, men hon e ganska sööt faktisikt och jag kan inte bli lite sur på henne. Låta henne va och skrika klart så kan jag fixa klart mig så länge =) Funkar!!
 
Snart dag för jobb, igen... Kändes som om jag nyss åkte därifrån! Det var en lång, spännande och rolig, intensiv och väldigt lärorik dag igår! Var på kvalitetsdag angående det systematiska kvalitetsarbtete!! Yes =) Men hjärnkontoret var ganska slut efter gårdagen så det blev inte många knop gjorda på kvällen... Har hur många andra dagar på mig osm helst!
 
Idag kommer vår Alvin hem och det ska förberedas inför morgondagen... Känns i hela mig och jag ska hålla ihop hela dagen och fixa klart allt inför farmors sista resa... Åh.... Finns inga ord just nu.... Bara konstig tomhet...
 
Nä nu måste jag ta och plocka ihop mig!! Hoppas på en fin dag med sol!! Ska på utvecklingssamtal med Loppan - roligt!!! Ska till banken för pensionsomläggning... Intressant! Sen in till stan och hämta min älskling!!
 
Tjingeling!!

10 %

Wow I did it!!!! Jag tog mina 10 % på viktväktarna igår =) Fan va hlad jag blir, sammanlagt är det 8,2 kg och nu e det bara 10 kg kva innan jag är i mål och det känns inte ens jobbigt! Känns ganska överkomligt faktiskt och det får ta den tiden det tar... Just nu kanske det inte är 1 kg i veckan men huvudsaken att det går neråt!
 
Gick en härlig morognpromenad med Nett & Vilja idag och det var hur skönt som helst! Blir en runda ikväll med, allt för att ladda batterierna inför veckan som kommer!  Blir nog inte lika tuff vecka för Roger som denna har vart så allt kan nog bara bli bättre!
 
Idag ska vi gå och fira vår Emmy som blir 15 år idag! GRATTIS gumman!! Snart är hela familjen klar för att traska bort för mumsig fika! Ellioth kommer med Herman då han vart där och lekt hela dagen =) Precis vad han behövde, jag med tror jag... Ha ha! Då hann jag med att städa av det värsta... Har inte haft tid/ork till det...
 
Mamma & pappa var här på en snabb kopp kaff idag och hade med sig farmors lådor... Ska se vad jag orkar med ikväll, packa upp dem, placera sakerna, minnas, skratta & förmodligen gråta en skvätt... Hur som helst är det skönt att få det gjort!
 
Haft en härlig helg för övrigt, var i stan i fredags med barnen och mamma =) Sen blev det Campino på kvällen med alla barnen! Mysigt värre!! Lämnade Alvin hos hans Michelle och jag och de små fortsatte ut till mamma & pappa. En härlig runda i Näs hann vi med och söp in havsluften! Det finns inget som att vara där ute!
 
Igår var jag i stan med Nett, barnen och barnbarn =) Viktväktarna, stan, begravningsbyrån med farmors kort, fikade och vi gick en härlig runda utmed strandpromenaden! Det luktade så hav och liv och det ger energi åt själen!  Barnen hoppade på klipporna och tyckte att det var super att bestiga bergen =)
 
Hemma låg Roger och sov ut efter att jobbat 27 timmar i streck!!! Underbart att ha honom hemme! Kan inte säga att det var gosigt att snusa på honom, värö luktar inte mumma!! Det sitter i skinnet trotts många duschar!! Men vi åt mumsig mat och kollade på nästan hela Huss!!
 
Nä nu får vi allt packa ihop oss och gå till Emmy, nu börjar vi bli klara =)
 

En scania! Såklart!

Lite bilder från vår mysdag, jag & barna!
 
 
Leggobygge pågår i HELA vardagsrummet =) Mitt i allt sitter Lovis och pärlar pärlhalsband!
 
 
Ellioth provkör...
 
 
Min lilla sjukling pärlar!!
 
 
Min lycklige lille Nisse leker & leker & leker och har inte alls tid eller lust att gå och lägga sig... Mamman tjatar inte heller för den delen, njuter av att umgås med mina barn! Måste säga att det har vart en toppendag trotts sjuka och en gnällig Lovis som sovit större delen av dagen... Inget tjiv, inget bråk utan två kids som hjälpt till och myst de med! Glad mamma = glada barn!
 
Fick till & med en kopp kaffe med mamma ikväll =) Hade nog lite mammaabstinens och sälskapssjuk som hundan så det var supermysigt att bara sitta och tjöta en liten stund!! Ellioth var ju mycket stolt över att få visa upp sitt lego med såklart!
 
Snart blir det Grey´s och jag ska få i säng min lille kille.... Votts allt upp ska trotts allt upp imorgon och iväg till Solkulla, Nett & jobb =) Ska faktiskt bli riktigt roligt att gå till jobbet!! Lite "egentid" i all mammatid =)
 
Natten med er!

Efter regn kommer solsken

God förmiddag!
 
Tänkte passa på att skriva lite när min lilla Loppa kollar på tv. Hon e forfarande dålig, ingen matlust alls, hängig och gnällig =( Vi får vänta ut det helt enkellt. På solkukka pratade de om att det gick femte sjukan som har symtom som kräkningar, illamåeende, feber, ont i leder och utslag. Loppan passar in på alla utom utslag. Men tänke att hon skulle få duscha ikväll så då ser man ju.
 
Ellioth är i alla fall iväg och leker av sig tills klockan 2 och det känns skönt! Dels får Lovis lite lugn & ro och dels får han lite annan stimulans. Mamman orkar inte bygga med lego hela tiden!
 
Jag och Lovis tog en härlig promenad med Nett & Vilja efter att vi lämnat Ellioth! Blåsigt men helt underbart! Solen skiner och kommer man i lä är det riktigt skönt! Hopas att våren är på väg att stanna!
 
Idag har det gått två veckor sedan vår Loppa blev 3 år och två veckor sedan farmor lämnade oss... Tiden går fort och om en vecka är det dag för begravning. Roger har jobbat oavbrutet sedan i söndags morse och han är bara hemma och vänder på natten för ett par timmars sömn. Känns såå jobbigt just nu när allt är som det är och livet är uppochner! Då är det tur att jag har mina underbara barn som faktiskt hjälper mig jätte mycket med allt =) Vi tar dagarna som de kommer, äter när vi är hungriga och myser jätte mycket om kvällarna! Vi bygger lego, Lovis friserar mig, vi gosar & tittar på tv tillsammans! Jag & Nett går många och långa promenader och babblar om ditt & datt och hon är ett otroligt stöd mitt i allt!! Känns såå skönt!! Annars är telefonerna tysta, ingen som ringer eller tittar förbi. Det känns tungt men det är väl så när man går igenom livskriser att det är då man vet vilka osm finns för en och står en nära. Det är en ganska tung lärdom att lära.
 
Det är så konstigt, nu när facebook finns har folk slutat umgås, slutat ringa och vet kanske inte hur man gör heller för den delen. Det är lätt att kunna slänga iväg en kram på nätet eller möjligtvis ett sms...Men en fysisk kram och ett leende, en klapp på axeln?? Vart har det tagit vägen?? Jag har tur som har så underbara kollegor på jobbet som ställt upp till 500 % och en fantastisk familj! Fick en kommernatar som värmer för så! Hon tyckte att det var så härligt i vår familj, att vi var så nära och att vi gör allt tillsammans ♥ Och det är precis så det är!
 
Nu kom Nett så då e det kaffedax ♥

Solig morgonpromenad!!

Hemkommen från en solig & snabb morgonpromenad med Nett & Vilja =) Känns helt underbart att bli lite varm!! Nu efterlyser jag en vår/sommarjacka!! Kan inte bli kokt varje gång jag går ut & går =) Fast det e klart, då svettas man ju bort fläsket =)
 
Underbara Solkulla är på 6-årsträff & Ellioth var lite nervös... men han kom iväg & höll Elin hårt i handen! Fikan på ryggen & de lämnar honom här när de går hem! Det kallar jag servic =)
 
Nu blir det kaffe med Nett!

Legobyggande

Lovis sover sedan ett bra tag sedan, ganska trött & sliten! Hon e inte helt fit for fight ännu så vi får se vad det lider, om det räcker med morgondagen hemma eller om hon behöver onsdagen med... Jag vill inte lämna henne innan hon e bra, dels för de andra barnens skull och dels för att hon inte orkar. Man blir ganska yrkesskadad =) Men det ser jag som något posetivt!! Hon har inte ätit med någon reda alls idag så vi håller tummar & tår för att det blir bättre imorgon!
 
Det är sån ofantlig tur att jag har min underbare lille son! Haft en jobbig kväll, känslorna går upp och ner och det sköljer över mig men Ellioth har hållt mig på banan... Vi har haft världens härligaste kväll tillsammans och byggt lego i vardagsrummet! Ett gott samarbete!! Munnen går i ett & det frågas och babblas hela tiden =) Vi har byggt en polisbil idag & imorogn har han planerat att vi ska bygga en brandbil, drömmen är att vi ska bygga ihop allt polis& brandbilslego... Hm vi får väl se om vi lyckas med detta!!
 
Imorogon ska Ellioth gå på 6-årsutflykt till Axels backe och ha med fika! Passar perfekt för jag lämnar honom 8:50 så fortsätter jag & Nett runt strängen emd våra små flickor och Ellioth slipper åka med! Ikväll har han vart hos Pia medans jag och Nett gick runt strängen =) Jag har gett mig f*n på att jag ska nått mitt 10 % delmål på lördag så det gäller att hålla sig i skinnet! Ta alla chanser som går att få & tänka på vad som åker in i munnen! Det är INTE lätt när så labil som man är i alla känslor av sorg, minnen glädje och lycka över min underbara familj som jag faktiskt har! Jag är såå stolt över min man & mina barn! Dessutom har jag världens bästa mamma & pappa som finns till 500 %!!
 
Åh va jag saknar henne... Hon finns runt om mig, det känner jag! Här men inte som innan... Vi är så lite kvar, det är såå halvt utan farmor. Nu helt plötsligt ska man stå på egna ben! Innan har jag kunnat ringa om det är något jag funderar över, all hennes kusnkap & erfarenhet och alla hennes berättelser. Farmor hade ett otroligt minne och berättade mer än gärna om hennes barndom och hennes underbara år tillsammans med farfar. Nu gäller det att hålla traditioner vid liv, recepten levande och att bevara minnen ömt! Genom hennes saker som lever vidare här finns minnen och upplevelser bevarade och jag suger åt mig av dem!
 
Nu börjar jag sakna min gubbe, det är tomt utan honom! Kvällar som denna när minnen & känslor bubblar saknar jag honom ännu mer!
 
Nu ska jag stoppa om min lille gosse som börjar gäspa =) Lite sömn så han orkar med en spännande morgondag! Sov gott med er och va rädda om varnandra!!

Bättre =)

God morgon!!
 
Åh nu tittade solen fram mellan ett grått täcke =) Får nog allt bli en runda runt strängen om en stund med två små kids! Det känns i mina vader att jag puttade en fullastad vagn med mina små i igår runt strängen!! Det är bra, lite extra förbränning!!
 
Är dödstrött, har inte blivit många timmars sömn i natt =( Haft en febervarm Loppa tätt jämte mig som vaknat 500 gånger och babblat, velat ha vatten och kramats! Klockan 4 ville hon minsann gå upp & kolla på film fast jag tror inte att hon var så vaken =) Det blev inget med det utan jag ledde henne tillbaka till sängen där hon somnade om igen! Jag hade svårt att somna på senkvällen, Lovis var så orolig och jag var smått livrädd att hon skulle kräkas upp alla välling på mig =/ Hade jag ingen lust med alls! Men hon har faktiskt inte kräkt sedan igårkväll så jag håller alla tummar och tår jag har för att det har vänt! Febern kan jag leva med och den är inte jätte hög! Min lilla sjukling!!
 
Ellioth har med sovit oroligt och vart uppe och yrat, drömt och somnat om igen. Idag bygger han vidare med sitt lego =) Vi har vart lite på krigsstigen han och jag men det ordnade till sig... Det tär på oss alla att gå hemma sjuka, det blir inte alltid som man har  tänkt sig!
 
Det blev frukost i köket idag... Känns skönt att se vad hon stoppar i sig min lilla. Tycker att det är mysigt att sitta tillsammans & prata vid köksbordet =) Det är kvalitetstid!
 
 
Min Loppa äter frukost!! Lite mammaflingor & yoghurt åkte ner och ett par bett på mackan i alla fall =)
 
 
Ellioth njuter av kasslermacka, mjölk med nesquick =) Han tryckte i sig tre mackor till frukost idag så det är i alla fall inget fel på hans mage ännu!!
 
 
Min favorit frukost just nu är havregrynsgröt, en skivad banan & mjölk. En kopp te till med =)
 
Tänkte låta tvättmaskinen få en day off idag, har ingen ork till att tvätta mer... Får väl ta en dans med snabeldraken istället... En sväng om affären måste jag med för det börja eka tomt i min kyl! Suck!! En sak i sänder så ska nog den här dagen bli bra med tror jag, bättre än igår!! Bara min lilla Lovis blir bra & att ingen annan blir sjuk!

Lego

God morgon!
 
Åh va den här mamman är supertrött... Har vart en mindre bra natt med vakna barn så det känns som om jag inte sovit ett enda dugg =( Men jag tror att jag ska ta & sätta på lite kaffe så kanske jag vaknaer till liv! Roger stackarn gick upp mitt i natten & åkte halv 6 till jobbet. Han var inte dundermotiverad att jobba en söndag, men nu e det jobb 24/7 i två veckor framöver...
 
Min lilla Loppa sover forfarande och jag tänker inte väcka henne!! Nu har jag lite egentid med min son som nyss upptäckt en ny värld =) Lego!! Han bygger & bygger & bygger, hela tiden och jag tycker att det är såå roligt att se honom! Jag tycker att lego är bra leksaker som är utvecklande och kreativa! De stimulerar fantasi & samarbete och det smittar av sig på hans lillasyster med =) Fast hon älskar sina My little  Pony just nu!!
 
 
Mitt lilla hjärta!!
 
 
Idag är ingen vanlig dag för det är mammas / mormors födelsedag!! Hurra hurra HURRA! Idag bär det av till Näs hela dagen för att gå igenom farmors lådor så mamma & pappa kan få tillbaka sin hall. Jag ska ta med kött så vi ska äta kallops som mamma älskar! En promenad till lammen med hopps vi på så kameran får nog allt följa med så får vi se om vi kan få något gulligt kort på de små ullbollarna!!
 
Nepp, nu måste det bli kaffe!! Ha en trevlig söndag!!

Egentid!

Halloj på er!!
Underbart med lördag och kunna få lite sovmorgon, ända till 7 =) Men det var skönt att få vakna av sig själv och känna sig ganska utvilad! har sovit lite märkligt inatt, vaknat många gånger & Ellioth har sovit dåligt oxå så han har väkt mig ett par gånger =( Jag startade med en härlig morgonpromenad med Zelma innan vi drog igång dagen med fruskost tillsammans med familjen!
 
Har haft en mysig dag tillsammans med Nett! Vi har vart på viktväktarna för invägning samt möte efter tre veckors uppehåll då det vart stängt. Jag har kämpat på bra denna veckan och hållt mig till mina pp =) Känslan på morgonen var ganska oviss, hade egentligen inten aning om jag gått ner, stått still eller gått upp 5 kg =) Kan säga att det var helt underbart att ställa sig på vågen & se -0,8 kg!!! Yes det var inte dumt det!! Nu e det hårda pix som gäller för att jag ska komma igång ordentligt & komma i mål någon gång =) Det är ju trotts allt det som jag strävar efter!
 
Det blev en tur på stan, presentletning och köpte en mössa till mig själv =) I dag hämtade jag farmors ring som jag förminskat! Kändes helt underbart att få den på mig men i efterhand kunde jag nog förminskat den ytterligare en kvarts storlek =/Det är lite stor och vickar något... Särskillt när jag är kall om händerna. Men å andra sidag går jag ner ytterligare som jag vill så kommer det ju bli för står i alla fall på höger ringfinger, men då kan jag ha den på vänsterhanden jämte mina vigselringar & det var fint den med! Det funkar när jag är kall =) En lunch på stan hann vi oxå med och det kändes riktigt lyxigt att få sitta & tjöta skit bara vi två! Det händer ju inte alltför ofta och vi laddar till 100 % nu när vi ska hålla ställningarna i två veckor under stoppet! Känner mig faktiskt inte så oroli, kommer gå hur bra som helst men det var skönt att få lite egentid hur som helst! På vägen hem körde vih en sväng om graven. Jag la en vit lilja och tände ett nytt ljus... Åh jag saknar farmor såå, det gör såå ont! Sorgen kommer över mig och tårarna rinner. Gårinte en dag utan att jag tänker på henne och det skär i hjärtat! En del dagar är såå tunga att ta sig igenom och en del dagar går lättare... Mina kvällspromenader är jätte viktiga där jag kan få vara bara jag och få lätta mitt hjärta med Nett som lyssnar och stöttar!! Det är såå underbart att ha ♥ Du är guld värd!!
 
Sen hem för att ta över barnen så Rogen kunde fara med sin pappa & kolla på en ny bil =) Två barn på julafton!! Lite kvalitetstid för dem med! Jan behöver en annan bil, särskillt en kombi så han kan ha med sig hundarna lättare. En svart auidi (hur f*n det nu stavas) berättar Ellioth stolt, han är väl insatt i det hela! Ikväll ska vi hem till mamma & pappa för att fira mamma som fyller imorgon! Mysigt ska det bli!!  imorgon är det ett år sedan Ellioth stack pinnen i kinden... Ska ta kort på det så vi kan skicka det till försäkrningsbolaget, har kort på Loppan som vi måste skicka in med... Lite plåster på såren i alla fall! Nu sover hon jätte gottigt jämte mig i soffan under sitt nya täcke!
 
Åh jag har hittat en tapet till hennes rum som jag ska köpa nästa gång jag får pengar!! Åh ska bli såå roligt för jag är mega trött på hennes beiga dötråkiga tapeter! Det var inte dyrt på Rusta =) ca 500-600 kr, kan man ju leva med! Ska förlänga hennes säng med en bit med och ta nort lövet så vi kan hänga upp hennes sänghimmel!! Åh va mysigt!!
 
Nä nu ska jag ta och göra lite nytta kanske, har en säng som ska bäddas rent i, inte kuligt att göra när vi kommer hem ikväll!! Lite mera tvätt och plocka undan lite här och var... Ni får ha en trevlig kväll!!
 
 

...

Åh snart är det helg, IGEN =) Veckorna går såå fort och jag fattar inte vart de tar vägen!! Det e fullt ös på jobbet och ändå en himla massa mer att få iordning på =) Men det är såå roligt att se hur allt växer fram... Såå spännande att få vara en del av det!
 
Idag ska Ellioth få med sig en kompis hem!! Vi ringde som utlovat igår kväll & bestämde!! Åh Ossian är min bästa kompis =) Söta Ellioth!! Så det lär inte  bli en lugn stund på lomvägen idag inte, inte innan mamman går på sin kvällspromenad!
 
lockan springer något så vansinnigt på morgonkvisten så det e redan dag att klä på mina små! Vi ska va på Solkulla kvart i 8... Hm undra hur det ska gå??
 
Ha en bra dag & va rädda om varandra!!!

Vårluft!

God morgon!
 
Vilken underbar morgon jag haft med mina små, inget tjiv, ingen gråt, bara mysiga samtal på vägen till Solkulla! Fågelkvitter & vår i luften! Hoppas att det här blir en fin dag och en mycket bättre dag än gårdagen! Hade en ritigt bad day... Så idag håller vi tummar & tår för en bra dag!
 
Efter jobbet blir det en tur till affären med de små, kylen gapar tom! Den har inte blivit påfylld av sig själv, konstigt! Ellioth har beställt makaroner till köttfärssåsen ikväll så det får vi inte glömma att köpa!!
 
Ha  en bra dag och ta hand om varandra!!

Fridfull

Idag har hon vart & jobbat igen... På morgonen hade jag världens ångest klump i magen och hade ingen lust alls att gå till jobbet... Inte för att det var till jobbet i sig jag skulle utan att orken inte finns. Koncentrationen är som bortblåst & jag vill helst bara  få stanna upp & vara ensam med min sorg! Men dagen har gått ganska bra, har världens underbaraste kollegor som stöttar och finns där!!
 
I eftermiddag slutade jag lite tidigare för att samla ihop familjen, hinna äta lite kvällsmat. Våra goa Janice & Christoffer har passat de små när jag, Roger & Alvin med mamma & pappa för att säga farväl av vår lilla farmor! Hade en nervös kille med oss men han fixade det gallant! Vår lilla farmor låg i sin vita vackra kista på sin egen kudde med det broderade S:et på och sitt lakan med initsialen vackert broderat. Det såg ut som hon sov och det lade sig ett stort lugn i rummet när vi gick in...
 
Jag satte mig ner vid kistan & tårarna ran nerför kinderna... Älskade farmor! Vi sa farväl och hon fick med sig viktiiga saker från oss alla som hon ska ha med sig på sin färd... Tror att farmor är med oss mer än va vi ser eller vet och jag är övertygad om att hon kommer att visa det på olika sätt ett bra tag framöver... Ikväll när jag skulle lägga Lovis och Ellioth redan låg på madrassen och jag stod i vardagsrummet & sa gonatt till Roger stannade jag upp... Då innefrån Lovis rum hördes Skrållan sjunga "När lillan kom till jorden, det var i maj när göken gol", alldees själv låg Skrållan i Loppans nya vagn... Till en början blev jag lite skrajsen men sen sa jag bara till farmor att så här kan vi ju inte ha det varje kväll... Vad är det som inte är bra, eller är det bra nu??  Fick inget bra svar men ett lugn i rummet... Lugnt & fint kunde jag gå och lägga min lilla Loppa, tryggt vetandes att jag har en skyddsängel till ♥
 
 
Äntligen har våra små troll somnat, de vart uppe i högvarv länge nu =) Ellioth på madrassen i vårt sovrum & Loppan i Ellioth soffa... Nu har Lovis fått ett stort täcke i sin lilla säng... Mitt gamla täcke med Barbapappalakan på!! Det är mycket som går runt för Ellioth nu när allt är i rullning... Inte konstigt att han vill ligga inne hos oss och det kommer han ju inte göra för evigt =)
 
Nu ska jag slappna av i soffan för att titta på husräddarna =) Verkar bli tårar...
 
 

Träning =)

 
Har två kids som är pigga som två små mörtar... Kan undra om det beror på att Loppan har sovit två gånger idag... Ruttinerat - NOT!
 
Jag & Lovis gick en underbar runda runt stränegn och njöt av sällskapet!! Hon somnade dock efter halva rundan, jätte gottigt!! Så såg ett vårtecken, vitsippor! Små saker som kan förgylla för en stund!
 
Det blev bandspagetti & kyckling... Tog slattarna av grädden som vart över från marängswissen... Det märks att vi inte är vana att äta fet mat för fy katten va ont i magen vi fick! Imorgon blir det nya tag! Vanlig dag... Känns jätte jobbigt att jag ska jobba imorogn och jag känner inte alls för det! Hade heslt bara legat kvar i sängen med en bra bok... Det har vart alldeles föör  mycket!
 
Efter maten hände något underligft med
 
 
Mina älskade ungar!!!
 

Tacksägelse

"Vilken konstig kyrka , mamma" tyckte Ellioth =) Jaag kan inget annat än att hålle med honom... Apelviks höjds kyrka ser inte ut som vanliga...
 
Hade tre mycket rediga barn med i kyrkan idag!! Mycket stolt mamma!!
 
Det var fint annars, fin musik och solen lös upp hela kyrkan! Åhh, det var jobbigt att höra prästen läsa upp farmors namn. Åh lilla farmor, du som skulle funnits för evigt!
 
 
Nu e vi bara såå trötta, allesammans! Roger har slocknat i soffan och jag var inte långt borta jag heller ända tills Loppan satte i halsen!! Puh!! Då flög jag upp fortare är någonting... Så nu funderar jag på att ge mig ut på en promenix med Zelman... Tror att hon hade uppskattat det! Tror att jag med skulle behöva det! Alldeles för mycket gottigt i den här kroppen nu & ingen motivation alls, inte så långt ögonen når! Men det är en ny dag i morgon, då kanske den e tillbaka??
 
Va rädda om varandra!!

Tro

 
 
Vaknade tidigt idag, det räkte att Roger gick upp ur sängen... Jag  viste att farmors dödsannons skulle vara i tidningen idag så jag tassade upp till honom när han satt i köket & läste tidiningen & drack kaffe... Min vackra farmor, det känns såå fel och jag blir ofta väldigt rörd när jag läser dödsanonser. Men idag blev jag såå ledsen... Det stod fel dag för begravningen... Tänkte inte alltför bra men ringde pappa (klockan var 7) och väkte honom och tårarna rann så han hörde knappt vad jag sa! Men begravningsbyrån fixar en ny tills på onsdag, med rätt dag... Det är männkligt att fela och det är egentligen inte hela världen... Men just då var det de...
 
Vi hade en mysif fredgskväll & när mamma kom efter sin kväll hos Lena med jobbarkompisarna så hade hon gjort en present till mig =)
 
 
Änglavakt ♥
 
Tack mamma!
 
 
Lördag kväll  & vi har nästan alldeles nyss ätit SEN kvällsmat - pommes, fläskfile & grönpeppar sås... Nja det e inte mycket som stämmer på Lomvägen just nu...
 
Barnen har vart hos bästa gudföräldrarana hela dagen lång då jag, Roger, mamma & pappa städat ut farmos lya på Karl Nordströms väg... Det har vart en otroligt jobbig dag, minnen, gråt, svettigt att ligga på alla fyra & skura golv... Det bvev tipp topp städat och en sväng till tipp/secon hand och en vända till näs med det som vi ska gå igenom. Vi har jobbat på jätte bra!!
Det är såå blandade känslor och det känns tidegt, att det gick fort. Känslorna hänger inte med men livet ska fungera runt omkring med jobb och allt! Nu känns det jätte skönt att det är över, att vi är klara! Är såå fruktansvärt trött både i kroppen och mentalt!
 
Vi pratade med personalen som jobbar på Karl Nordströms väg - underbara dem! Såå mycket minnen & farmor har verkligen satt spår hos dem!! Kommer att sakna dem med och det kommer att bli oerhört tomt för pappa & mamma som åkt in till farmor VARJE söndag!! Pratat med henne på telefon VARJE dag!
 
Har sovit som en stock i natt i alla fall i farmors täcke =) Är såå glad för det! Det finns såå mycket minnen, dofter, och kärlek i saker, det är viktigt för mig! Inser att yron är otroligt viktig när man är i sorg... Jag vet inte alltid vad den tron innebär jag tror att det är oerhört viktigt att ha någon form av tro på någonting!
 
Nu har jag en liten Nisse som är jätte trött!! Ska borsta tänder och lägga honom... Imorgon ska vi till graven & sen till kyrkan för tacksägelse. Hela familjen ska dit!! Känns så underbart att jag har världens underbarasta familj! Vi gör detta tillsammans och finns för varandra hela tiden!! Älskar dem!!!
 
 
 
 
 
 
 

Navet

En ny morgon gryr utanför och solen håller på att vakna till liv. Det ser ut att bli en lika vacker dag som igår! Sol, lite vind i håret och fåglar som kvittrar. Kanske ett spegelblankt hav, precis som igår... Världen ser likadan ut, livet runtomkring det rusar på men jag kan inte fokusera... Tårar som bränner, ett hjärta som värker, en otrolig tomhet som jag inte vet vad jag ska göra med.
 
Jag har en liten solstråle som slår upp sina stora ögon och ett stort leende, min bästa mamma! Vi måste ta ett kort på min cykel och visa på Solkulla! Det hade hon lovat sina fröknar igår! Underbara älskling! Klart mamma ska!
 
Jag stekte pannkakor till min son igår för att ta med till hans utflykt idag. De ska åka tåget ända till Borås för att besööka Navet! Väkte min lilla Juvel med att viska att pannkakorna står i kylskåpet... "Jag vet mamma, du är bäst!!" Åh vilken tur att jag har dessa två små liv att ta hand om och ge mig upp ur en varm säng för att lämna dem för en ny spännande dag på Solkulla!!
 
Åh vilken tur att jag har världens underbaraste man som pussar mig ömt innan han åker för att jobba!
 
Åh lilla älskade farmor! Alla minnen spelas upp i mitt hjärta... Där kommer jag vårda dem ömt!
 
 
Nä dax att ta sig tillbaka till dagen och få på mina små troll... När jag lämnat dem ska jag och Zelma gå en härlig runda runt stängen innan jag åker till mamma & pappa!

Älskade farmor

Sitter i köket, är alldeles trött... Tårarna kan inte sluta rinna nerför mina kinder...
 
Ikväll kom det där samtalet som jag väntat på... Mamma & pappa hade nästan precis kommit hit för att ge Loppan en födelsedagpresent... Jag kände det såå på mig att det var idag som min älskade farmor skulle somna in...  Nu slipper hon att kämpa mera, slipper all oro!
 
 
Är såå lycklig över att jag fick tagit detta kortet igår när jag var där! Är såå glad för den sista tiden jag fått tillsammans med farmor och att hon vet att jag vart hos henne! Detta kortet kommer jag att bära med mig för evigt och känslan av hennes trygghet & styrka!
 
Hon valde dag med omsorg & kommer för evigt att vara med & fira Lovis födelsedag!
Min älskade farmor som funnits i hela mitt liv...
 
Lämnade trollen hos bästa gudföräldrarna och åkte in till farmor... Så konstigt tomt det var att gå uppför trappan och in i hennes lägenhet... Hon låg så fridfullt, utan oro & uan smärta i sin säng. Ingen skrynkla i pannan... Farfar har vart & hämtat henne...
 
Underbara personal fixade kaffe och klädde farmor i sin klänning... Så vackert & så rofyllt! Underbara vackra farmor, nu kan du äntligen få ro och vara tillsammans med farfar & Carl-Erik... Hälsa farfar ♥
 
 
Min vackra farmor i sin klänning på vårt bröllop ♥ Nu kan du & farfar dansa gammeldans igen!
 
Nu ska jag krypa ner i min säng och försöka sova...

Vår solstråle fyller 3 år!

Men otroligt vacker sång väkte vi vår lilla Loppa idag på sin födelsedag =)
 
En ganska svårväkt liten dam var  det halv 6 på morognkvisten... Men fick hon väl satt sig upp så var det nemas problemas!!
 
 
Underbara unge!! Lyckan var total, Tingelingfilm, Lilla Anna paraply, en rosa cykel, halsband och kulor att sätta på cykeln. Skrållan var ju tvungen att ha en jacka med nu när hon ska ut & cykla med sin nya hjälm och allt!!
 
Lite svårt var det att lämna min lilla höna idag, hon hade nog gärna vart hemma och lekt med alla sina nya saker =) Men med lite marängswiss till fikan när Jessica, Fredrik & lille goe Sixten kommer så var det lättare!! Det är ju aldrig svårflirtat med lite bäbisgos!!
 
Nu ska jag alldelses starx packa in mig i bilen och bege mig till farmor med pappa ♥ Va rädda om varnadra!!
 

Vårluft!

Solen skiner, fåglarna kvittrar och det har vart en alldels underbar vårrdag! Jag & pappa har vart inne hos farmor hela dagen idag. Hon var mycket tröttare och har sovit nästan hela tiden. Ibland vaknar hon till och hör att vi är där eller kramar min eller pappas hand.
 
Så underbar personal, varma, goa och otroligt berörda... Vi blev lite bortskämda med mat, stekt strömming med potatismos och lingonsylt! Det var evigheter sedan jag åt det och det var såå gott! Fick till och med erfterrätt, chokladpudding & vispgrädde... Hm det gick åt skogen med vv idag med... Vi tar det som det kommer! Efter maten gick jag och pappa en lång promenad utmed havet! Det luktade vår & hav och vi drog djupa andetag med vår! Precis vad vi behövde! Det tar såå otroligt mycket mentalt att sitta och bara vänta... Jag är helt dödstrött och kan inte sova på nätterna heller. Magkartarren har slått till med full kraft och denna natten har vart fruktansvärd! Tur att det finns meduciner och en underbar make att hålla i handen!
 
Farmors provena hade kommit tillbaka och det visade sig att det inte handlar om någon lunginflamation. Ingen mer penecilin och hon har mycket svårt för att ta någon medecin i tabelttform. Nu handlar det bara om att göra farmors sista tid så lugn som möjligt och att finnas hos henne så mycket vi kan.  Känns så himla konstigt...
 
 
Har precis hämtat barnen som mötte mig med öppna armar, helt underbart!! Nu sitter vi i köket och målar, Lovis sjunger! "En elefant baddeserade... o han tyckte det var såå intressant så han gick & hämtade en alnnan elefant"... Underbara unge!! Ellioth leker med sin nya Ford Mustang och har kört det nitt verkstaden =)  Snart ska vi förbereda maten tills pappsen kommer hem =) Nog inga problem att få hjälp av en liten Loppa!!
 
 

RSS 2.0