Oooops...

Jag fattar verkligen inte hur fort tiden går!! Det är ganska läskigt när man tänker efter... En månad har redan flötit förbi på 2013! Hur i all sin dar gick det till? Var var jag? Har jobbat en halv vecka efter att magen ballade ur! Hur mycket som helst att göra på jobbet så vi försöker ta en dag i taget! Måste lägga in om min lediga fredag då ungarnas förskola har stängt för planeringsdag! Har glömt det i flera dagar!
 
Det är något med just minnet som sviker mig när jag blir sådär geggig i huvudet! Det är vårt nya uttryck på jobbet, när det blir för mycket som händer på en enda gång - GEGGIGT!! Idag blir det kvalitetsdag =) Massa att göra på kontoret tillsammans idag, planering, dokumenation mm! Idag sätts våra kloka huvud på prov och vi ska se om vi fattar den nya dokumentationen vi fått ?? KUL, skräckbalnadaförtjusning!!
 
Har totalt glömt foto på badrummet, tar det en annan dag =) Men ni får ha det bäst, nu ska jag ge mig ut i blåsten med mina kids och Zelman =)

Filmtajm

 
När livet bara handlar om sig själv och att ta vara på sig för att man ska må bra så är det ganska bra! Har legat i soffan och kollat på Prins of Persia nu på förmiddagen & tryckt i mig en 100 grammare mjölkchoklad =) Japp jag lär må som jag förtjänar sen... Men det var helt underbart under tiden!
 
Tabletterna börjar nog att göra verkan, magen är lite lugnare och lite mer stabil och jag hoppas verkligen att det fortsätter åt det hållet! Jag vet att dessa tillfällen i livet kommer och går och jag vet med mig att det är lugn, vila och vara tillsammans med de jag älskar som får mig att må bra! Jag känner mig själv så pass bra och jag vet hur jag fungerar och inte och jag vill göra det på mitt sätt! Just nu känner jag att jag är skör och jag klarar inte av mottgångar eller situationer där jag måste försvara mig.... Jag vill bara vara jag! Tänk om alla vore stöpta ur samma form, tänk va enkelt det vore?! Eller?? Nja kan nog mer tro på olikheter vilket bidrar till en mångfald där vi kompencerar varandra! Vi har alla olika att bidra med och vi har alla olika sätt för att nå dit vi vill komma.
 
För mig handlar det om att lyssna på mig själv, min kropp och sen göra det bästa av det. Jag vet vad jag behöver och jag vet hur jag ska komma ur det, det e inte första gången i mitt liv =/ Hm nja det kommer inte heller att v ara den sista! Det kan jag lova! Jag vet att man blir även starkare på ett sätt efter varje gång och skörare på ett annat... Men vist om jag skulle stå vid en maskin på en fabrik och göra samma monotoma arbete dag ut och dag in, utan familj och utan vänner så kanske.... Förmodligen hade jag gått under och mått fruktansvärt dåligt och känna mig otroligt onödig som människa utan behov och utan mål. Nej jag trivs otroligt bra med mitt liv, min familj och mitt val av yrke! Sen kan livet göra att det kommer lite mycket på samma gång och det kan vara svårt att reda ut... Men jag skulle inte vilja byta ut någon del för allt i världen!!! Det är allt det som finns runt omkring mig som gör mig till den jag är och det e så jag vill ha det!
 
 
Hm filmer kan göra att man kommer i djupa funderingar emmelanåt =) Funderingar som man måste gå igenom tror jag för att ska ordning i sin tillvara... eller oordning =)  Eller så kan det bero på att jag har hela mitt badrum fullt av karlar =) Det bankas & det skruvas och det grejjas!!! Åh va fint det blir och åh vad jag kommer att fejja och fixa och bära tillbaka allt som ska bo där inne i eftermiddag! Efter det lär jag vila i soffan med mina små älsklingar!! Jag lovar att det kommer blider ikväll eller imorogn på hur otroligt fint det blev!! Tyvär har vi inte några förebilder.... Men jag kan lova att det var inte mycket att se, grisrosa väggar/ golv med lite slöjer av blå,vitt & grått... URK!!! Slitet, sen 92... Ja ni kan ju föreställa er själva.... Oj oj oj nu håller väggarna på arr ryka =)
 
Nepp see

Nostalgi!

Solen skiner ute och det känns jätte skönt för själen! Jag e fortfarande hemma, sjukskriven och kommer va hemma hela veckan... Längre om det krävs, det får ta den tiden det behövs helt enkelt! Magkartarren har vart lite bättre idag så jag håller tummar & tår för att meducinen gör nytta!!! Men istället har jag ett huvud som känns so hela Buckingham Palace!!! Shit huvudvärken from hell och tillbaka! Inga tabletter hjälper, bara en blöt handdul på pannan, iskall!! Slappnar man av kan det hjälpa =) Bäste tipset & bästa meducinen för onda huvud!
 
Idag när jag gick in i Loppans rum  för att sätta telefonen på laddning såg mormors Novemberkaktis i full blom! Åh min mormor va jag är glad att jag kunnat vända alla tankar & minnen till att se på henne med värme och gjäde. Vi var inte alltid så goda vänner men idag kan jag skratta åt det & minnas allt roligt vi gjorde tillsammans och alla tolikgheter =)
 
 
Det är länge sedan hon gick bort, samma år jag & Roger gifte oss, långfredagen 2005. Jag har haft hennes Novemberkaktis sedan dess och jag har ingen aning om hur gammal den är. Men varje gång den blommar tänker jag på mormor ♥

Here we go again.....

Go mogron...
Om det nu är en sån där goer morgon??
 
Nja kanske inte såå goer, inte här i alla fall! Mamman är hemma idag & i morogn och hoppas på att meducinen tar sig... Tänka sig att man kan vara åå blåögd som den här mamman??!!  Avslutade förra veckan med magsjuka & feber...
 
Blev lite bättre på lördagen så vi kunde ta oss in till Hajen o fylla på kylen, ett nödvändigt ont! Mat måste man ju ha! Men efter det var det soffan hela dagen, helt slut! Kan ju inte påstå att det ska ta slut på en såå att handla! Ne filmmys med kids och gubbe kanske ska göra susen! Kanske inte såå konstigt att man vart helt slut efter den persen jag haft!  Fram mot kvällen åkte kaffet fram. tre klunkar och sen var det kört! Japp magkartarren är ett faktum =( Jag har haft jätte ont i magen efter magsjukan och tänkte att det berodde på den....
 
Men igår kväll slog det till igen, låg i soffan hos mamma & pappa. Vi skulle fira min fina fina pappa som fyller år idag! GRATTIS ♥ Vi åt mat och sen blev jag helt slut! Det var ett helt företag att duscha yvå barn varav en som skrek hysteriskt hela tiden. Loppan kan kommit in i en period där man bara vill duscha hemma och det e jobbigt med förändringar! Men de blev rena och vi åkte hem vid 8...
 
Natten har vart sisådär... Har bullat upp med kuddar och det hjälper lite...
 
Men varför i hela världen kom detta då? NU?? Nja kan ju bero på allt som händer & fötter runt omkring! Ett jäkla badrum mindre! Måste säga att jag väntar fortfarande på målarna för dagen! Hade vart skönt att veta att de inte skulle komma såå tidigt så kanske man kunnat sova lite längre! Suck!! Bara de gör klart det denna veckan, annars dör jag!
 
Skolan har gjort sitt, jobbet har verkligen gjort sitt.... Japp summan va kardemumman kan jag snabbt sumera till en ny härlig period av magkartarr! Men jag startade en ny kur i lördags så nu ska det säkert ge med sig! Men nu e det så att mina två små troll e lite knasiga i magen de med, förskylda som 17... Klart att de fåpr vara hemma med sin mamma idag!! Hoppas att de piggnar till de med! Vi gör vårt bästa för att uppnå bästa resultat - film med lite extra mysigheter i soggan!! Filtar, täcken, kuddar, Ipad och massa levande ljus! För här e istid, INNE!!
 
Så har vi det här... Får vända och se det positivt, vi tar vara på varandra och det blir många kramar!! Mitt hjärta har inte lika ont i huvudet och det är ju skönt! Det var läskigt!! Man måste ta vara på det man har, man vet inte hur det ser ut imorgon!!

Lördagsmys!!

Nu firar vi lördag =) " åh goodis" säger Ellioth," åh mumsing" e Loppans nya ord!
 
Gött ska det vara på lördagar!! Nu blir det godis & mys i soffan till Adam & Eva =)
 
Alvin var nyss hemma & tittade in  för att hämta sin dator =) Kul att se honom efter sin Stötenresa! Han hade åkt i tre svarta backar =) Stolt blir man ju såklart & de hade haft det skitkul! Han har blivit tillsammans med tjejen som han var på G med =) Härigt att se sin tonåringa må bra & se att han lever livet!! Det e det de ska göra när man är tonåring!! Man blir lite nostalgisk =)
 
 
 
Den här pärlan kommer att stå parkerad ute hos morfar & mormor i påsk!! De har vart på Toveks idag & beställt denna!! Ellioth tyckte att det var jättespännande när pappa stannade till på Toveks på hemvägen från Hajen för att visa vilken morfar köpt =) Vi stötte på dem på Hajen!! Nu vågar Ellioth springa runt själv på Hajen & han hittar!! Känns underbart att se honom när han vågar mer och mer! Han börjar bli lite modog vår prins ♥
 
 
 

God morgon!!

Det märks att vissa delar av kroppen börjar bli bättre =) Underbart att komma upp på morgonen & kunna dricka kaffe utan följden av grymma magsmärtor =) Idag är dett endast megasnorigt och ett gäng fåglar som sitter  med varsin hammare & bankar i mitt stackars huvud!!! Har försökt att avhjälpa detta med Ibumetin & panodil samt 2 koppar kaffe!!! Landat i soffan till barnkanalen med resten avden förskylda skaran i familjen =/
 
Vi har en stycke gosse som är snorig & skallebank =( En stycke dotter som är megasnorig, kass i magen =/ En stycke man med tre jack i huvudet och därmed skallebank.... Hm kan undra hur denna lördag kan komma att bli... Måste erkänna att jag e trött på att spendera tiden med familjen på soffan då man är för trött för att ge sig utanför den.... Suck!! Undra vad tv:n kommer med för utbud?? Vilka filmer kommer att gå?? Hm får utforska detta närmare =)
 
Jag lovar och svär att jag ska ta mig till affären idag för att fylla på kyl & frys, skafferi mm och jag lovar att det kommer finnas något sgott och mumsigt i den med för att göra själen lycklig!!! Annars blir det inget mer på agendan denna kalla lördag i ett otroligt vackert landskap utanför fönstret!! Hade önskat att vi var fit for fight så vi kunde vara ute & leka i snön, tagiit med fika & varm choklad!! Men vi tar en raincheck på det!! Vi njuter av la familia i alla fall ♥
 
Hoppas att ni alla där ute njuter av er familj eller nära & kära denna dag!!

Kursen avklarad!!!

Äntligen är kursen avklarad & det firade jag med magsjuka & feber =( Haft en rikyigt tuff natt och är totalt slut, har INGEN lust alls att vara hemma med två troll som är ... tja pigga, glada, goa, busiga och två unga hantverkare i mitt badrum... Kan det bli värre just idag?? NEJ!!
 
Jag har en nyfiken datahacker som just testat vad som händer om man fyller huvudet med tvål och tvätta bort det i iskallt vatten... Blir liksom så när man har en varmvattenberedare på typ... 10 liter! Håret blir ju inte som balsam precis =/
 
Undarar hur jag ska få denna dagen att gå?? Ellioth är en retsticka utan dess like och älskar att göra allt för att pajja för sin lillasyster! Lovis älskar att reta sin storebror med så det går på ett ut =) Funderade på vad man ska sätta på för film, kollade på drakfilmen tre gånger igår så vi kan ju ta en annan idag!! Men mina juveler vill se bollibompa, det vill inte mamman!!
 
Krig nummer två: En Loppa som springer omkring med Ipadden... Med en Ellioth efter... Nu e Ipadden i tryggt förvar hos mamman och en argsint loppa... En något nöjd Ellioth... Hm vi kanske löser världskrisen idag???
 
Ha en bra dag på er!!

Dagen D

Guten tag!
 
Då har vi nått fram till dagen med stort D... Examinationsdag och jag är klar med förberedelserna =) Nu väntar jag på att klockan ska gå och jag kan bege mig in till staden för att få det överstökat! Min kollega läste igenom det skriftliga underlaget inför dagen och hon tyckte att det var jätte bra =) Känns skönt!!
 
Nu har jag tre karlar i badrummet, golvläggaren från igår och jan elev koom vid halv 8. Nu har även fuktteknik-killen kommit och han mäter fukten... Det finns ett område så nu tar de bort mattan för att se hur det ser ut under =/ Aj aj aj jag vill inte ha en avfuktare där i veckovis!!     
 
Yes!! inga konstigheter - nu kan mattan läggas in!!!
 
Ha det bäst!!
 

Jag har en man i mitt badrum...

Hm... Sitter i köket och pluggar in i det sista... I morgon så e det över, då e det examination och sen slipper jag förhoppningsvis att plugga mer! Jag lovar & svär att jag ska inte gå en kurs på ett bra tag, inte tills jag blir sugen igen =) Idag har hon skrivit det skriftliga  underlaget inför morgondagen. Vi ska opponera på ett annat arbete. Det e jättesvårt tycker jag! Man vill inte vara kritisk så det tas illa upp och man vill ju göra sitt bästa så man blir godkänd! Jag vet att jag är amitiös så det räcker joch  jag gör verkligen mitt bästa!
 
Barnen är och leker på Solkulla & har det jätte bra där och jag njuter av lite lugn & ro! Ledig hela långa dagen idag för att förbereda mig inför morogndagen... Svårt att veta vad man ska säga liksom så jag hoppas inneerligt att jag INTE e först =)
 
 
Jag har en livs levande man i mitt badrum =) Inte så illa som det låter, han jobbar för fullt & flyspacklar golvet =) Nu e det på G! I går hände inte ett enda dugg... De har hittat en fuktskada/vatten i hörnet bakom varmvattenberedaren så det skulle komma en Nisse för att mäta hur illa det är eller om det kom till när de kopplade bort den... Det e ju bara 100 liter som är i den så det e klart att saker & ting kan hända! Nåja det blir säkert bra men jag kan säga att jag hade nog hoppats på att de lagt matta överallt istället för väv =/ Tydligen spacklar målaren över den gamla mattan och sätter den nya väven utanpå???? Spara pengar?? Nja kan nog vara så!
 
Nåja jag har vart & lånat Netts dusch och det var inte fel =) Fanken va man blir handikappad utan ett badrum! Tvätten börjar växa så det blir nog tvättstygan på 6:an som kommer att gå i helgen =) Är van att slänga in en tvätt lite då & då så detta e jätteknäppt för mig! Men det e klart för montering nästa torsdag, hoppas jag beroende på vattenet... Ska det stå en fläkt där kan det ta evigheter men det vill jag inte tänka på i nukäget, då går jag nog under!
 
"Åh mamma nu kom snöret" utropade Lovis igår!!! En lycklig liten Loppa för att vi fick snö igen!!! Mamman med för den delen, jag älskar snö!!! Idag drog jag barnen på pulkan och snowracern till Soklulla och de var mycket nöjda! Jobbigt som fn var det!! Det låg ju fluffig vit snö ovanpå grus och det gjorde det trögt att dra! Men de hade inte hunnit ploga bort det i alla fall!! Ibland e de såå himla snabba.... Men på hemvägen blir det ingen pulka, kan ju inte hoppa in i en dusch hur som helst =) Kan undra varför?? Hi hi hi!
 
Annars lever livet med en och det funkar  ganska bra faktiskt! Hoppas på mycket jobbande nu men Loppan e förskyld så vi håller tummen en dag i taget! Är såå mycket som jag har lust att göra just nu och då krävs det ju lite puckaluringar så klart!!! Man får hålla i slantarna och välja vart de ska gå... Jaha just det det var en massa bilskatter nu... Jaha då får det lan vänta då =/ Men jag har ju hela livet på mig =) Nä nu ska jag sätta på en kanna kaffe!! Ha det bäst alla ni där ute!!

Julen har åkt ut!

Halloj!!
 
Då var julen utstädad, granen i komposten, tomtarna tillbaka uppe på loftet! Lite vemodogt var det och egentligen så hade jag gärna haft de kvar ett tag till! Men å andra sidan sett så får vi ett fint badrum utam massa mögel!!!
 
Jag har spurtat gärnet idag, tvättat fönster, strukit gardiner, hängt upp "nya" frächa gardiner, damsugit upp de stackars barren, var inte så mycket! Känns gott när det luktar rent, imorogn blir det golven som får sig en vals efter att jag tagit köket som e halvklart...Nu e det nästan vär hemma hos familjen Stehnson och jag har tänt massa ljus i kallet... På tal om kallet så fick vi elräkningen igår. SUCK va den var dyr!!! Japp det kostar att ligga på topp, ändå frysa och ha två täcken och en ullfilt på sig på natten... Ock ett lager värmande fett =) Såå kan man se det....  Men idag insåg jag hur fruktansvärt ILLA mina kläder sitter så jag taggar mig inför mitt andra nyårslöfte =) Det första e redan klart... Detta året e för min skull och bara för att jag ska må bra. Jag inser att det bara e jag som kan förändra och bara jag som kan göra något åt det... För min skull men även för min familj och de är den allra bästa underbaraste som finns och de är värd att ha en frisk och glad mamma!!!
 
Jag måste säga att jag även lovat mig att jag inte ska skälla så mycket på mina barn och jag måste säga att det har blivit mycket bättre! Jag tyckte att jag lät så tråkig alldeles för ofta så nu jobbar  vi på det!!!
 
Ska till jobbet och skriva ut de andras arbeten fika med kollegorna och sen ska jag läsa, läsa & läsa inför nästa vecka och hoppas såå himla mycket att jag e klar sen med denna kursen!!! Ska bli trevligt att träffa kollegorna med och sen ska jag ta helg =) Njuta av en ledig helg med en dusch innan nästa vecka, i kappsäck.......
 
Har kommit till en ny fas med vår dotter =) Nu blir det ingen sova med för hennes del när hon går korta dagar, långa dagar är det 20 minuter som gäller. Orkar inte ha en duracellskanin fram till 23 på kvällen, då låter inte mamman så   trevlig, barnen skriker och det blir inte roligt att gå upp på morognkvisten heller.... Så nya tag!!!!
 
Sov gott på er!!
 

Halleluja =)

Äntligen har jag lämnat in min handledningsfilosfi =))
Nu väntar en veckas vånda innan examinationen.... Har fått ett arbete tillbakat´, meningen är vi ska läsa de andras arbeten som är i samma grupp samt opponera på ett... I morgon e deadline så det känns såå skönt!! Nu kan man slappna av lite i alla fall!
 
I morogn ska julen ut hade jag tänkt, egentligen hade jag kunnat ha den ett tag till men badrummet ska renovera
ras på måndag så jag har inte såå mycket val. Allt ska ju upp genom vindsluckan inne i badrummet... Nåja det blir skönt när de väl e klart och borta!! Skönt att komma in i vanliga vanor igen, börjar jobbet på måndag men ungarna har ju börjat denna veckan så jag kan plugga ifred... Funkar INTE med små barn hemma det har jag testat tillräckligt!
 
Är trötter som en gris men jag måste ju se den sista delen på miniserien som man sett nu! Såå spännande =) Börjar tömma skafferiet på allt gottigt! Nu blir det viktväktarna den 22 så jag har god tid på mig att tömma och förbereda mig!! Känns med häftigt och såå skönt att komma in i bra vanor IGEN!! Hade gärna gått en runda nu på kvällen, får se om kidsen kommer till ro så jag kan pysa, min gubbe som gick upp mitt i natten sover redan på soffen =) Men vem vet han kanske vaknar lagóm till Ikognito =) Han vill inte heller missa den men jag förstår att han e supertrött!!
 
Lite update =) Ha de bäst!!
 
 

Nytt år - Nytt liV =)

Go kvällen på er!!
 
Söndag, oj va fort ledigheten gick!! I morogon är det dags för mina trollungar att ge sig av till Solkulla och jag håller alla mina tår och tummar för att det ska somna fort!! Vi har gjort allt vi kan för att trötta ut dessa små barnkroppar som har ett energibatteri som är av en anna värld =) En tur till Klitterbadet med massa bad & lek, bubbelbad & mys!! Ellioth är mer under vattnet än över... Säger att han simmar under vattnet!! Såå underbart att se denna kille bada som han aldrig gjort annat!! Så förundrad över hur han kämpat med att våga bada & få vatten i ögonen och nu älskar han det! Han ville gå till stora bassängen med pappa nästan på en gång och när jag & Loppan kom dit ville han till och med åka rutchkanan - själv =))) Stolt mamma ♥
 
På vägen hem blev det donken och en tur om Tvååker för att häsla på Jörgen & Mari =) Mysigt och åh va fint de har i sitt underbara hem =) Blivit såå fint!! Barnen lekte och jag fick spanat in Loppans kommande 3-års present =) En ny dockvagn!! En Brio =) Blir kanoners!!
 
Stekpannan fick värmts upp & det blev lite pannkakor till kvällsmat till barnens förtjusning!! Mätta blev vi och det blev över till mamman imorogn till lunch och ett par till barnen =) Jag ska skriva färdigt mitt arbete imorgon... Nu promenad med Jen =) Lite gos med min dotter innan jag går =)
 
Ha det bst!!

Filmtajm

Då låg man i soffan IGEN =) Det har vi gjort heela julen, 'ven om det inte vart superdupertv... Ikväll kommer Mission Impossibel 3 så den får man ju slötitta på! Barnen är nyduschade & rena men inte trötta! Vet inte hur vi ska kunna vända dugnet på rätt ¨håll inför veckan! Vi sover till efter 9 och får inga barn att slagga innan halv 11-11 eller ännu senare! Suck!! Man behöver lite egentid men man behöver oxå känna att det e semester & sovmorgon!! En jäkla balansgång!
 
Gubben har jobbat så han e bra sleten och ligger och snarkar i soffan jämte mig! Puffade just på honom då jag inte hörde tv:n... kanske ska slagga  i sängen istället???
 
Vad som händer & fötter i helgen har jag ingen aning om, slappa =) och mysa med la familia såklart!! Ladda inför veckan som ska avsluta skrivandet.... Nä nu vlir det lite nyheter innan filmen fortsätter... Ha en trevlig kväll!!

RSS 2.0