Tandfen

Då har Tandfen gjort ännu ett besök på Lomvägen =)
 
    

En stolt Ellioth upptäckte att Tandfen vart i köket! Nostalgin kryper in i kroppen på både mamman & pappan när man se Nisse!
 
Igår var en sån där konstig dag där jag inte kom igång, lite seg, lite rastlös och egentligen en massa måsten som bara väntar på att jag ska ta tag i dem! Antar att det är så för alla som går på semestern... Man vill göra såå mycket men det tar ett tag innan man slappnar av och faktiskt känner att man är ledig och KAN gör precis det man känner för =)
Jag och Ellioth var på Fritids och hälsade på Milena, Eva och Katrin och alla barnen! Ellioth tyckte att det var roligt men lite pirrigt och det var tur för hans kompis/fadder var där, Egil! Egil visade oss runt och tyckte nog att det var jätte spännande att vi kom dit! Vi ska dit efter sommarn en gång till innan det drar igång på allvar! Mamman tycker nog med att det är lite läskigt... Ellioth höll mig i handen, typ heeela tiden men jag tror säkert att det kommer att gå bra när det väl gäller! Min lille gosse börjar bli stor!  I morgon ska vi till Gekås för att inhandla regnkläder, stövlar, gympaväska, skolväska och gympakläder! Spännande! Jag hade enorm TUR när jag var uppe på vinden och hittar en massa saker som lilla Loppan kan ha!! YES!!
 
Men tillslut hände det =) Efter att vi fyllt på med energi i magarna så började jag städa, toalettet och blev sugen på att rensa barnens rum =) De hjälpte faktiskt till jätte bra och två stora Gekås-kassar med söndriga leksaker slängdes! Bra jobbat både Ellioth & Lovis!!
 
När min man kom hem fann han oss i full action =) Han bad mig hämta det som stod i skuffen... Ok tänkte jag, undra vad han nu hittat på... I skuffen låg en stoor låda med en ny damsugare ♥ Tack älskling!! Vi har pratat  mycket om en ny för den andra lever sitt eget liv och herre jösses vilken skillnad det var!! Nu e det Nemas Problemas att dammsuga på Lomvägen =)
 
 
 
 
 
Idag har vår underbara granne Pia passat mina troll då  jag & Nett vallat våra stavar mellan regnskurarna! Helt underbart att få lite egentid och laddat batterierna och mysigt för Pia att få vara själv med kidsen =) De har spelat spel!! Kvalitetstid!!
 
För övrigt försöker vi potträna mitt lilla monster... Hm jag vet inte riktigt hur det här ska gå till... Hm var utan blöja igår och då kom det på golvet vid tv:n och min dotter var såå inne i tv:n att hon inte märkte det!! Åh suck! Nu sitter hon på toaletten/pottan flera gånger om dagen men det händer INGENTING!!! Lite frustrerande men skam den som ger sig =) Vi fortsätter ett tag till innan vi tar en paus för få e inte min Loppa redo...
 
Nu börjar det kurra i magen så det får bli en så pass kulinarisk rätt som köttbullar, makaroner och wokgrönsaker! Har ingen större lust att laga med avancerat när inte gubben e hemma... Blir bättre sen!!

+ 0,5

Jaha där kom domen, +0,5 kg... Då är det bara att fortsätta i den rätta andan och kämpa på så det ryker! Det ska vändas om till nästa vecka!
 
Ikväll blir det stavarna =)
 
 

Lite nervöst...

God morgon gott folk!!
 
Åh nu pirrar det till lite i tarmen =) Idag ska jag & Nett in till viktväktarna för vägning & möte... Undra hur i all son dar det gått... Jag förbereder mig för ett PLUS så blir jag inte besviken, det har vart alldeles för mycket gottigt så jag vet ju varför =) Men nu e det bra dagar igen, kanske just det det handlar om! Känner att mina feldagar blir mindre och mindre och jag kan ta tag i mig fortare än jag kunnat innan så något har nog jag lärt mig!!
 
Fy farao va det var seegt att ta sig upp ur sängen när den ringde halv 7... Tidigt jag vet för att åka halv 10 men ska man duscha, äta frukost med två barn, alla ska klä sig och en promenad med hunden och eftersom jag INTE fixar att stressa så får det ta den tiden det tar! Alla ska må bra och mina barn behöver en glad och positiv mamma  istället för en argbigga =) Oj oj oj vad hon börjar lära sig =) Kanske börjar hon bli vuxen mån tro =)
 
Tjingeling!!

Rensar rabarber

 
Åh va det e mysigt när man får lite hjälp i köket av sin lilla Sessa!
 
Nu har vi tre stora påsar med rabarber i frysen färdigrensade och skivade, klara för att göras paj på en dag! Mmm va gott!
 
 

Legoland!!

 
 
Måste bara göra ett inlägg om vår fantastiska weekend på Legoland & Lalandia! Jag rekommenderar det varmt till alla barnfamiljer, stora barn som små =) Det finns något för alla!! Sen kan vi konstartera att man får hålla sig till lågsäsong då det är lite mindre folk... Vill INTE veta hur mycket folk där kan vara när det är högsäsong =)
 
Vår stuga =)
 
Första kvällen vi lagade maten!! Nice!!
Min man måste ju kolla fejjan emellanåt =)
 
Barnens sovrum!!
En härlig jacuzzi!!
 
 
Lalandia!!
 
 
Här åkte Loppan 500 gånger =)
Ellioth älskade vågmaskinen!! Helt otroligt att han vågade!!
 
 
Vårt vattendjur!!
 
 
 Nu kommer vi till Legoland =) Det var dag två...
 
 
Nyhavn! Blev lite nostalgisk när man känner igen sig! Här har vi promenerat många gånger med Jan & Lena och hon älskade Köpenhamn!!
Jobbigt att vara med på fotografi =) Det finns ju såå mycket att kolla på!

 
 
Såå roligt att åka karusell och båt!!!
 
 
Vi lekte på en härlig lekplats!!
 
 Ellioth tyckte att det var super att köra båt med pappa!!
 
En helt fantastisk weekend och det finns hur mycket som helst att berätta och visa i kort... Vi var grymt imponerade av allt som var uppbyggt inte bara i lego utan alla små träd, gångar, landskap! Och vi blev fascinerade av att där var såå rent överallt!! Vi var inte så mycket vid åkattraktionerna för det var såå otroligt mycket folk och vi ville inte lägga för mycket tid i kö... Barnen var mest imponerade av legolandskapen och alla funktioner som fanns överallt!
 
 
Måste säga att jag mer än gärna åker tillbaka till Lalandia och bor ett par dagar för att bada för det var helt otroligt, kanske inte Legoland nästa gång dock men det e klart att det lär ju gå ett par år så vem vet vad barnen är sugna på då??
 
Idag var första dagen på min lååånga semester och natten har väl vart sådär, drömt en himla massa konstigt så jag vaknade innan klockan ringde klockan fem... Bara att traska upp, på med kläderna och ge sig ut med stavarna =) Det var faktiskt hur skönt som helst och när jag kom hem kröp jag ner i en varm säng jämte mitt minitroll och somnade tillslut om... Vi sov till kvart över 9!! Shit!! Inte meningen och härifrån blir det klockan ställd på max 8! Kan ju inte sova bort semestern heller =)
 
Undra vad den här dagen bjuder på?? Ellioth var sugen på att hämta Herman efter lunchen =) Blir nog så jag tror inte att här händer så mycket mer... Kanske skulle jag ta tag i att röjja i ungarnas rum... Finns såå mycket som kan rensas bort, söndriga prylar mm.
 
Ha det bäst!!
 
 

Midsommarhelgen

Åh va det bara öser ner utanför fönstret!! Kan inte fatta att det bara kan finnas såå mycket regn ovan molnen! När jag gick med Zelma, mellan skurarna trodde jag hamnade jag mitt i en skur! Pisseblöt blev både jag och hund och Zelma vände om så fort hon gjort sitt =)
 
Hem och fylla på magen tillsammans med familjen, äggfrukost såklart! Sen sysselsätter vi oss med att tömma tvättkorgen en sån här dag! Hade nog tur för jag & Nett tog stavarna sen och gick en runda runt strängen och det kom bara en aning droppar... När vi kom hem öppnade sig himlen totalt!! Puh!
 
 
 
Mina fina midsommarbarn! Lovis har min klänning p sig som farmor sytt en gång i tiden till mig! Åh det värmer mitt hjärta!
 
Har haft en helt fantastisk midsommarhelg för övrigt och vi hade faktiskt tur med vädret på midsommar! Svärfar kom upp med hans lille Ivan & Bobbo för att fira midsommar tillsammans med oss! Härligt att kunna vara tillsammans en sån här dag! Det blev traditionell midsommarlunch med sill & potäter, gräddfil, kassler, jordgubbar & grädde! Jag kan lova att det inte räknades en enda pp så det tar jag igen nu!
 
 
Här dansas det eller det görs ett gott försök i alla fall =)
 
 
Massa gofika!! Åh va mysigt!!
 
Mätta i magen och med fullpackad fikakorg åkte vi upp till stättared med mamma, pappa, Nett, Rikard och alla barnen! Kransar till dagen i ära hade jag fixat till mig och Loppan och hennes fick sitta kvar ganska länge =)
 
Tyvärr blev vi besvikna på arrangemanget detta året! Egentligen var det kasst redan förra året men man vill ju hålla kvar på traditioner så långt det går! Nästa år så blir det att åka någon annan stans för att dansa runt stången!
 
 
Vi hade tur med vädret, regnet öste ner när vi åkte hem så det bildade en sjö på vägen men skam den som ger sig jag och mamma åkte ut till Bua för att hämta hem Jenny... Hem och börja skala potatis till ett halvt fotbollslag =) Fixa fram grillar, bord, stolar, blommor på borden, ljus osv. Lite tilltugg under tiden, en cider och bara njuta av att vara tillsammans!!
 
Det blev såå lyckat alltihopa och maten blev perfekt! Tur att jag har en sån alldeles egen mästergrillare!! Efter maten blev det kubb och seger för tjejerna =) Såå roligt såå!!
 
Full koncentration!!
Ha ha ingen träff här inte =)
 

Segerchest =)        
In action!!
                           
 
 
Mina juveler lekte jätte fint tillsammans!!
 
Goa lilla Vilja tyckte det var spännande med kubb!!
 
 
      
Svärfar & Jenny                                         Far & son
 
 
Under kvällen började det blåsa bra i träden men vi satt uppe till 2 och en del höll i till tre... Det kändes dagen efter vill jag lova! Man blir änna bakis fats man inte drack mer än att bli sallongsberusad!! Vi åt och vi åt och vi åt så det nästan bubblade ur öronen och det kändes också dagen efter... Men då fortsatte man att äta gottigt och det är först i dag som jag tagit mitt förnuft till fånga och skriver i boken, räknar och har nu motionerat mig =) Nu blir det järnet igen, hela veckan! Känns faktiskt jätte skönt!!
 
Gårdagen spenderades ii lugnets tecken =) Midsommarlunch tillsammans med mor & far! En massa tv-tittande och det var faktiskt såå skönt och precis vad vi behövde! Nu börjar jag inse att imorogn ska jag inte upp till jobb i alla fall, vi e LEDIGA!! Men jag ska be min darling väcka mig 5 om et är väder till att gå med stavarna!! Kan ju alltid krypa ner i bingen igen sen =)
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 

Farmors sten är klar

Äntligen efter en lång väntan har farmor & farfars sten blivit klar. Farmors namn är där och de har gjort ett mycket gott arbete med att tvätta stenen och få den riktigt fin! Tänk att den var klar till midsommar i alla fall ♥
 
 
Det har blivit jättefint!
 
Tänk va sorgen förändras med tiden... Nu kan jag minnas farmor med glädje, le åt minnen... Men nu när det vart midsommar var det jätte jobbigt! Jag gick och städade toaletterna med hög musik på och tårarna började bara rinna... Åh va jag saknar henne, hennes varma hårda kramar! Gnugga hennes näsa, kramar hennes hand och smeka hennes kind! Hon finns med mig varje dag, varje natt... Men jag vet att hon har det bra nu och att hon hade levt ett rikt liv på alla sätt och vis!
 
 
 

Liten börjar bli stor!

 
Då var nedräkningen över och dagen med stort D är över... Semestern är här fast jag har lite svårt att inse det hele...Haft såå mycket att göra det sista och ändå har jag inte hunnit med allt i alla fall! Vår underbara granne Pia hjälpte mig och erbjöd sig själv efter jobbet att passa barnen när jag åkte till stan för att midsommarhandla! Det var inte helt fel =) Lite lyx måste jag säga, jag till och med bestämde mig för att ta den tiden det tog och inte stressa =) Det ni!!
 
I torsdags var det Ellioths sista dag på Solkulla!! Åh det var med blandade feelings som jag lämnade honom på morgonen och Ellioth och Lovis fick ge sina sommar/avslutnings presenter till all den underbara personalen som jobbar där! En tår eller två på den blödiga mamman... Åh vad jag tycker att det är jobbigt! Tänk när min lilla snutta slutar! Tre år kvar! Tur att det inte är ett definitivt "Hej då"! Kan inte för mitt liv förstå att det gått fem år sedan Ellioth började på hans Solkulla! Han som skulle gå där så länge så!
 
Nåja Ellioth tyckte med att det var jobbigt, det var hans sista dag, men han slutade inte =) De hade midsommarfirande och avslutning för min Nisse ♥ Äntligen fick han sin godisgurka!!
 
 
 

Den rosa faran...

Wow min lilla flicka äntligen har knäkt koden vad det gäller att cykla =) Vilken stolt flicka mamma har!!
 
Det är skönt att få lite hjälp av goa Pia när man ska starta!!
 
Full koncentration =)
 
 
Det blev en tur om Solkulla när vi tränade och det gik riktigt bra!!

Nu har det börjat slå ut i min rabatt =) Såå underbart och för att inte tala om hur underbart det är att ha en väl fungerande kamera!!!!

 
Napparna lyser med sin frånvara och hon har inte ens frågat efter dem =) Åh va det känns underbart! Idag glömde mamman Kanin & snutte så jag fick springa hem o hämta dem innan jag skulle till jobbet - jag han precis! En nöjd flicka och en svettig mamma och duschen kändes genst väldigt låångt borta. Nu ösnakr jag att morogndagen kunde vara över, ska på möte på förmiddagen som jag inte har så stor kust med men jag har förberett mig till tänderna idag så jag kan inte annat än att göra mitt bästa =) Så det kommer säkert att gå finemang!
 
Nu ska jag krypa ner i kojjen och sova i 500 km/h så jag är utvilad inför mandomsprovet =) Sov gott på er!
 

Familjedag

Åh säger jag bara! Har haft en mycket mysig dag med la familia =) Vi har bara vart mellan varven med tvättande & matlagning... Vi har vart & spanat in Henrik och Lenas hus, mysigt och vist har det potential men det var mycket att göra vid det innan det är färdigt för inflytt och mycket att göra efteråt... Mycket dyra saken med då det inte är gjort något sen 70-talet... Nä familjen Stehnson bor väldans bra på  Lomvägen =) Ser fram mot hösten då det ska grejjas & fixas här hemma och japp jag njuter av det!!!
 
Vi gick kvällspromenaden ,med Zelma förbi bänken i skogen för att se om Trollmor vart där.....
 
Ooooops!! Nappisarna var borta!!!
 
 
 
Jaaa det va borta utropar Lovisen! Mycket tillfreds med det =)
 
Mina goa ungar!!
 
Nu är de nyduschade och redo för en ny vecka på Solkulla! Nerbäddade i soffa och säng tittandes på "Bilar 2" och jag håller alla tummar och tår jag kan för att de ska somna kvikt så jag kan avnjuta en kväll i soffan framför tv:n med mitt hjärta! Är såå sugen på en kopp kaffe och ostmacka i soffan och det ska jag fixa fram snart! Har 9 pp kvar att tugga i mig idag. Nästan som en hel middag så jag har ju att göra =)
 
I morgon startar nedräkningen innan semestern, 7 arbetsdagar kvar sen e jag leeedig!! Såå underbart och nu i första läget är det tre arbetsdagar innan vi åker till legoland med mamma & pappa!! Ska bli såå fantastiskt roligt!!

Första natten avklard

Då var första natten avklarad UTAN napp!! Är mycket stolt över min dotter soom inte frågat en enda gång efter sina nappar, för de har ju trollbäbisarna! Trodde aldrig att det skulle gå så här bra =) Samtidigt är det svårt i mammahjärtat, min lilla lilla dotter håller på att bli stor!! Känns som om det vore sista gången så då är det klart att det känns i hjärtat, både stolthet och en sorg på samma gång!
 
Undra vad dagen har att erbjuda?? Den e ganska tom i agendan utom att vi ska åka till falkenberg för att hämta hem sonen men det får vi göra ikväll... Så fram till dess ska det lagas mat, tvättas klart och fixa och donas lite... En tur till Henrik och Lena och se deras hus =) Kan ju vara roligt med en söndagsutflykt bara sådär! 
 
Ha en trevlig söndag på er!!
 
 

Föresten...

Det har hänt något alldels fantastiskt!! Vår kamera fungerar igen efter att fru Stehnson lagat den... Jag plockade av operativet, blåste i kamaran oh sen satte hon tillbaka det oh sen funkade den! Herre Jösses, varför har jag inte gjort det tidigare?
 
Testkörde den lite...
 
 
Känns som om jag vunnit på lotteri =)
 
Har för övrigt haft en mycket bra dag med mamma & barnen på Gekås där vi spenderat pengar på nya skor till barnen, sandaler till Ellioth & MIG =) Shorts och t-shirtar till Ellioth, pärlor, en raggarbil, lite nyttogrejjer mm! Ett besök hos viktväktarna hann jag med oxå på morognkvisten så nu e hon uppe i 11,5 kg! Kan knappt fatta att det e sant och att det fortfarande fungerar så bra för mig! Bara att köra på i samma stil, bra mat och promenader =) Tänk jag kanske når mitt mål fram mot slutet av sommarn!
 
Det var go, härlig kvalitetstid med mamma fast vi var allt annat än ensama på affären... Barnen skötte sig exemplariskt och vi tog det väldans lungt och en sak i taget! Annars ballar  jag ut, fixar inte stress längre som jag gjorde förr...
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan med min lilla Loppa ch titta på madicken och bara mysa! Min underbara lilla unge vad jag älskar dig <3 Sov gott för det ska jag göra med ett par goa barnarmar runt halsen!!

Hej då nappisarna!

Idag är det en stor milstolpe för våran lillastora dotter... Vi har förberett henne i en veckas tid och pratat om att nu är Lovisen en stor tjej och att hon inte behöver sina nappar längre. Vad ska vi gör med dem då? Ge brt dem till trollbäbisarna precis som storebror Alvin gjorde! När Alvin sa hej då till sina grävde han ner dem till trollbäbisarna! Ellioth gav oxå bort sina nappisar, till hans bästaste Janice!!
 
 
På plats i trädet till trollbäbisarna =)
 
 
Min lilla Loppa säger "Hej då" till nappisarna! På bänken ska trollmor sitta sen och och vagga sina små bäbisar till sömn och då får hn ta nappisarna...
 
"Jag behöver inte nappisarna längre! Jag är stooor nu så trollbäbisarna får dem" säger en stolt Lovis när vi går till skogen!
 
 

Tankar...

Åh vad jag älskar den filmen! Har precis kollat på "Vid din sida" och gråtit floder... Den är en av de starkaste filmer jag någonsin sett och det är full av känslor och den värsta mardrömmen någonsin!! Jag är nog inte så värst rädd för att dö, det vet vi ingenting om och förhoppningsvis kommer man till ett land ovan molnen... där rosor aldrig dör... Men den störtsa rädlsa jag har är att mina barn ska få växa upp utan sin mamma och att min kärlek ska få leva vidare utan sin fru... Canser är så laddat, så fullt av liv & död och sorg & smärta... Det är tur att vi inte vet vad livet har planerat för en... Det jag vet är att njuta, leva & ta vara på allt det jag har kärt och göra det absolut bästa av det vi har! Det kostar på och ibland får man kämpa för det man vill ha och ibland kan det vara tufft men är det något man tror på så är det värt varenda tår, varenda leende och det man har skapar man tillsammans... Det viktigaste jag har är min familj, den bästa familj man kan ha!      
 
Ikväll är min kärlek ute på pubben med sin bror! Två tindrande ögon =) Ett barn på julafton!! Han såg såå fram mot att få träffa Jörgen, ta ett par öl & snacka skit =) Detär han såå värd, att få bara vara Roger ett par timmar! Det är inte ofta man går på pubben, men ack så viktigt att få en kväll bara för sig själv, med en bra vän eller bror =) Man laddar batterierna!! Jag har med laddat mina batterier ikväll, tillsammans med mina små troll! Hade en trött Loppa efter en vecka på Solkulla och en massa sol!! Klart att man är trött en fredag =) Det e jag med och jag hade planerat att landa i soffan till Da Vincikoden... Men när jag slog på tv:n så började min favvofilm!! Älskar den och det är en befrielse att så se en sån film, ensam utan någon annan som ser när tårar rinner! Ellioth var inte alls trött, han har passat på att leka på sitt rum, lyckligt vetande att mamman ligger i soffan och njuter av en film! Han har kollat till mig emellanåt =) Kramat på mig och pussat på mig! Underbara unge, vad jag äskar honom! Jag skulle kunna gå över eld & vatten för mina ungar!! Jag skulle göra vad som helst för dem så att de mår bra, känner sig trygga och älskade! ... Det är en svår balansgång, det där... Klart att man vill finnas där för sina ungar i vått och tort men det finns alltid en gräns som är hårfin, antingen hjälper man eller själper... Det handlar om rätt & fel och jag finns bara där för att visa vägen och lära dem att lite på att alltid välja den vägen de tror på. Ödmjukhet, tålamod, lyhördhet, respektfullhet är bara en del av den värdegrund som jag vill förmedla till mina barn... Lyckan att kunna glädjas med andra, se andras lycka, välgång, eller finnas där för andra när de befinner sig  i sorg...
 
Jag har haft underbara förebilder i mitt liv, mamma & pappa, farmor & farfar, mormor... Fullt med människor som älskat mig och stöttat mig och som hjälpt mig att välja. Det är inte lätt att växa upp och det blir säkert inte lättare med tiden. Jag har med haft drömmar om hur livet skulle vara, vad som hör till och hur man ska bo, leva, jobba och unna sig, ha råd med osv. Men livet blir kanske inte så som man hoppas på eller drömmt om. Men hur det än blir så har man alltid ett val över hur man väljer att leva, kämpa, vara nöjd med det man har och se till det som finns runt omkring! Jag har kommit till insikt att jag har en helt fantastiskt underbar familj och jag vill inget hellre än att vara tillsammans med den! Bo här, förändra, göra om så det passar våra drömmar och mål, se till att våra barn har det som de behöver, det behöver inte vara i överflöd eller lyx... Det är inte det materiella som betyder något utan att vi finnt här för våra barn, stöttar och hjälper dem att skapa sig ett bra liv, självkänsla, att de duger och att så länge man gör sitt bästa och så gott man kan så har man vunnit såå mycket!!
 
 
Ett långt, känslofyllt inlägg... kanske tråkigt, tjötigt... kanske en tankeställare, kanske en puff... Nu ska jag krypa ner i min säng, dra täcket långt upp över öronen, klappa min hund gonatt, pussa mina barn på kinden och smeka deras hår och invänta John Blund =) Hoppas att min kärlek haft en rolig kväll på stan och vänta på att han kommer hem! Morgondagen ska jag spendera med mamma och barnen på Gekås efter ett möte på viktväktarna och samla kraft och glöd för nya tag och nya veckor...
 
Sov så gott och dröm söta drömmar, h¨ll kvar i era drömmar och kämpa för dem! Ni är värda hur mycket som helst, bara ni tror på er själva ♥ jag tror på mig och min familj och vet att det finns någon ovan molnen, där rosor aldrig dör... som tittar ner på mig och finns för mig och stöttar mig!! Det hjälper mig!!

RSS 2.0