Bebbegoooos!

Åh då var äntligen fredag här och ärligt talat känner jag mig ganska sliten =) Fast på ett bra sätt! Jag va uppe innan tuppen för det var min öppningsfredag... Shit va TIDIGT! Har soovit asdåligt i natt för att man är rädd att man ska försova sig! Aningen förkyld fortfarande som alla andra i Veddige! Tycker att det snörvlas och hostar överallt...
 
Haft en skön dag på jobbet & har försökt adventspynta men det hade underlättat om vi hade förlängningssladdar och grenkontakter! Lovis har vart med, mammig som tusan men det har gått bra! Efter jobbet körde vi till Blomterboden och köpte krans till dörren, adventsstjärnir och vinterbloss =) Är såå nöjd, det är julfeeling i hela huset och hela kroppen =)
 
Imorogn ska det ut och plockas mossa så vi kan göra iordning adventsstaken! Sen ska det slås in paket inför söndagen, bara 48 st så det lär ju ta sin tid! Vet inte vart de ska hänga eftersom det finns choklad i och har en hund som tydligen kan klättra på väggarna! Det enda jag saknar nu är en fungerande kamera, vår är sönder!!! Efterssom vi köpte den på konkursutförsäljning vet jag inte vart vi kan lämna in den, vad det kan komma att kosta... Är det värt att laga eller köpa en ny??
 
Har vart i Bua idag, hos Tina & Stefan! Såå mysigt och såå länge sedan, alldeles föör länge sedan och det fåår inte gå så lång tid någon mer gång! Skärpning Cissi! Det var precis som igår, inte en dag har gått och det är såå skönt med Tina och min relation! Vi vet vart vi har varandra, inga konstigheter, på lika vilkor och det ger såå go positiv energi ♥ De hade fått en ny liten familjemedlem, Elsa! Såå go och söt unge =) Lovis blev såå svartis och tyckte att det var sååå jobbigt att jag gosade med en bebbe! Stackars lilla Loppan =) Vi planerar för ett lekstugebesök under julen!
 
Annars är tanken att åka till Kungsbacka imorgon... Känns knepigt för veckan har vart sådär... Julgodheter i måndags och lite fika ett par dagar, ett par pp över ett par dagar men förhoppningsvis innom budgeten. Det återstår att se... Inga promenader denna veckan heller pga mycket möten, förkyldningen har gjort att jag inte orkat eller haft tiden... Hoppas att det blir bättre av den varan nästa vecka! Får hoppas att all min städning har gett lite extra klirr i pp-budgeten!
 
 
Så nu ska det njutas av advent och ta hand om varnadra! Känner att det är mycket känslor och saknad av nära och kära som inte längre finns med oss. När jag diskade kaffekannorna i veckan så kom saknaden och tomheten över mig... Älskade farmor, det är första julen utan dig och det gör riktigt ont! Bakade dina lussekatter häromdagen, sådana saker som är såå viktigt att ta tillvara! Känner att hon är här mellanåt ♥ Ska till graven och tända ljus och på söndag ska jag till Lindberga kyrka och lyssna på Lito-kören som firar in advent ♥ Det ligger mig varmt om hjärtat och där känner jag mig hemma, alla vackra psalmer under advent är ett måste!
 
Nu blir det Idol, soffhäng och barngos! Ha en härlig fredagskväll på er!!

Advent är här!

Nu är julen här för att stanna! Julgardinerna hänger uppe i nyputtsade fönster och stjärnor och stakar lyser upp i mörkret... Tja lite tjuvstart kanske =) Det gör inget, varför inte njuta av allt det varma, allt det mysiga när man kan?
 
Jaha då är jag tillbaka på jobbet efter att suttit på kontoret i en och en halv vecka... Det var såå roligt att träffa alla barnen och mina kollegor =) Men det är svårt att landa i jobbet igen när man inte vart där på länge... Men det kommer snart tillbaka, imorgon öppnar jag! En dag på 4 veckor det ska jag nog överleva =) Men katten va tidigt det är, halv 7 och lämna Ellioth kvert över 6 känns i mammahjärtat det kan jag lova!
 
Hae en lite tjej som bryter ihop, testar allt hon kan och det är svåårt att inse att mamma inte heller ger med sig! Har insett att 3-års trottset är här på allvar och det är bara att hålla ut, det går över! Men tålamodet prövas ordentligt och reptilhjärnan kryper fram mellan varven när man e lite trött, förkyld och bara mamma...
 
Ska kanske ta och krypa ner och hoppas på att John Blund hälsar på så jag får sova! Imorogn är det fredag och jag ska hälsa på en gammal kär ven och hennes familj! De har fått en liten tjeja =) Mysigt!! Ha en go fredag på er!

Det lackar mot jul...

Idag är det den 24 november och exakt en månad kvart till julafton! Då kan man allt börja tjuvstarta julmysa =)  Åhh jag älskar den här tiden på året, den är bättre än sommarn faktsikt! Älskar värmen, myset, närheten, förväntan och all den kärleken som julen för med sig!
 
I helgen har jag bakat saffransbröd och lussekatter med julmusiken i bakgrunden och jag måste säga att jag börjar komma i riktig julfeeling =) Me like!! I veckan blir det städninga, fönsterputsning, julgardiner, adventspynt... Så här fantastiskt fina blev saffransbröden! Såå goda och safftiga! Receptet har jag hittat på arla.se!
 
 
Lussekatterna blev med otroligt goda! Farmors goda recept med massa kardemumma, ska göra med saffran med! Tycker att det är så gott att blanda saffran och kardemumma!
 
 
Ikväll blev det pepparkakaoch ädelost! Attans vilken god ost, får allt ta och köpa upp ett lager innan de tar slut... Det var tydligen inte bara vi som tyckte den va god =)
 
Igår va Jörgen & Mari här på middag! Såå mysigt och tiden bara flög iväg... Det blev glögg, pepparkakor, ädelost och massa godis =) Hm... ja jag hade inte direkt koll! Pionten flög oxå iväg =) Ja ja inte heela världen, det blev en mycket bättre dag idag och jag ska hålla mig i shack hela veckan, det är min plan!
 
Nu blir det Falk med min gubbe innan sängen lockar för mycket! Är dödstrött och en jävulusisk mensvärk =( Har slutat med mina p-piller nu och gått över på minipiller eftersom mitt blodtryck vart för högt... Känns ju inte såå bra och jag hoppas verkligen att trycket sjunker nu när jag slutat. Är inte jätte nöjsam med mnipiller då jag blöder hipp  som happs... Men detta är min chans att se hur det bli, det är det enda alternativ jag har så jag hoppas att det kommer att funka! Spiral var inget alternativ då jag haft livmoderinflamation två gånger så jag får inte sätta in en sån... Fast det vill jag egentligen inte heller =/ Gillar inte den tanken! Nåja, skit samma! Sov gptt med er!

Vab...

Suck!!!
Var precis inne och ansökte om mina vård av barn pengar för Lovis på försäkringskassans hemsida... Det där med att få ut 80 % av sin ordinarie lön stämmer ju föga... De hade dragit drygt 4850 kr för mig på min lön (7,75 min kvot)och jag skulle få ut knappt 2500 kr från försäkringskassan!!!  Känns ju roligt i novembers månadslön! INTE!!!
... Så nu har jag fått gnällt av mig lite, ett I-lands problem I know men det var ingen rolig upptäkt alls tycker jag!!
 
Såå tur att det är fint väder ute i alla fall nu när jag och Lovis ska åka till stan... Kan undra vad man ska dra på sin lilla Loppa för kläder, hon har kjol & strumpebyxor på sig... Kan undra om vi tar en overall på henne då?? Det e ju synd att frysa om bena!!
 
 

Tröttmössa på!

Gokväll på er!
 
Då ligger äntligen barnen på Lomvägen i sina sängar och tittar på Askungen!! Själv har jag hamnat i soffan och måste erkänna att hon e ganska trött! Ärligt talat så var jag dödstrött redan när jag gått upp i morses fast jag sovit en hel natt! Det händer aldrig att jag sover en hel natt, bli alltid väkt 500 gånger av barn, upp på toa osv... Men jag tror att det beror på att det är lite platsbrist i mitt huvud just nu... När jag kom hem vart jag ännu tröttare eller trött i huvudet efter en dag på kontoret som startade med möte och sen fortsatte det med nuffror, kataloger, beställningslistor och mycket fniss med Maria! Roligt har vi haft samtidigt som man får vara allvarlig mellan varven och använda alla pedagogiska kunskaper man har =) Ganska spännande blandning!! Den här resan har vart oerhört stärkande och mycket givande som jag kommer att bära med mig för alltid!!
 
Så nu njuter jag av helg =) Känns helt underbart och jag tänker njuta av den varje minut i fulla drag! Morgondagen bjuder på en låång promenad med Loppan och Zelman innan vi drar till stan en sväng, jag & Lovis!! Lite julklappar ska inhandlas, vi ska till tomte affären =) Lääängtar!! Det finns ingen mysigare affär att gå in i, tomtarnas värld på Lyrestedt! Ska bli såå roligt att få tillbringa en stund med min dotter där!! Vi ska välja ut klappar till fröknarna! En tradition som vi tycker mycket om! Vi älskar julen och allt vad det innebär, pynt, pyssel, överraskningar, maten, umgänget med nära och kära som varar i flera veckor! Julen för mig startar nu vid advent och en känsla man bygger upp under hela december... Förväntan, längtan, nyfikenhet, kärlek, omtanke om alla som står en nära!! Imorogn har jag lovat att köpa pepparkaksdräkt till min lille Nisse!! Den ska han ha på Lucia på skolan och har har fått välja alldeles själv! Det e lite roligt för han har alltid vart tomte! Så i år får jag en liten pepparkaksgubbe och en liten pepparkaksflicka! Var uppe på vinden och rotade fram Lovis klänning från förra året och den kommer nog att passa även i år! Toppen!!
 
Ska försöka baka lite i helgen och komma i stämning! Kanske skulle man tvätta ett fönster eller två, vi får se vad man hinner! Kan inte fatta att vi redan är där, bara en vecka kvar till första advent!! Tänkte gå till kyrkan då, älskar att gå under julen! Älskar psalmerna, är ju uppvuxen med dem! Kyrkan har alltid vart viktigt i vår familj.... Det kommer en tid nu där man behöver lite extra tro...
 
Slutbabblat för mig! Gonatt & sov gott!!
 
 

Pepparkakshjärta!

Så då var höstens föräldramöte på Solkulla till ända. Såå mysigt alltid på deras möten, mycket föräldrar, engagerade föräldrar som verkligen är intresserade av sina barns vardag!! Jag blir lika chockad, förundrad och imponerad över uppluppningen på föräldramötena =) Vad beror det på tt föräldrarna på privata förskolor är mer engagerade än på kommunla? Jag ser en såå stor skillnad över antal föräldrar, frågor, genuint intresse, att föräldrar läser informationen, viljan att lösa stängningsdagar,  lämnar in lappar i god tid angående möten och stängningsdagar osv gentemot kommunala förskolor! Det har vart en oerhörd stor skillnad under hela min tid som förälder på en privat förskola och tiden som verksam förskollärare på kommunal förskola och det är en fråga jag tagit med på jobbet i olika sammanhang. Det som bekymmrar mig är att det  oftast låter så på kollegor från stan vv landet... Märkligt!!
 
Vi fick garnerat våra barns pepparkakor ♥ Snart lackar det mot jul och jag börjar längte mer än någonsin =) Börjar komma in någon konstigt lyckorus och en förväntan som jag var rädd för att den inte skulle komma! Men på något sätt har flera pusselbitar fallit på plats som löst såå mycket vilket tar bort tunga ok från mina axlar!
 
Är ganska speedad samtidigt som jag är otroligt trött efter en heldag framför datorn på kontoret med siffror, avtal, budget, lärmljöer och hur kan man skapa en så bra förskolemiljö som möjligt!! Det är såå spännande och jag har mött respons från flera håll! Stärkande pedagogiska samtal som utmanar mitt tänk =) Häftigt!! Jag längtar efter kollegorna såklart och barnen, har vart nere ett par gånger om dagen och kramat om dem =)  Morgondagen bjuder på utbildning i varberg hela dagen med Per Fagerström! Det blir en fortsättning på förra dagen i Varberg med honom och utvecklingsgruppen! Spännande och roligt! Är ledig fredag och då kommer jag nog inte göra ett smack efter denna tuffa veckan!!
 
Måste ju skryta lite med över att vår handlingsplan i Grön Flagg är GODKÄND!!! Jippi!! Så det drar igång nu på en gång och nästa vecka är det nätverksträff i Varberg! Många flextimmar blir det så det lär ju inte bli mång semesterdagar jag behöver ta ut under julen =) Me like!!
 
Börjar längta efter min make en aning =) Han fastnade på Värö efter ett större utsläpp... Suck!! Tur att mamma kunde komma ut och passa barnen när jag var på föräldramötet!! Det var mycket uppskattat både från mig och barnen! Lovis var så trött att hon  somnade när jag borstade tänderna på Ellioth!  Blev lite sent dock men det får gå det med! Nä om jag skulle krypa ner i bingen så jag orkar upp imorgon!! Ha det gott allesammans!!

Tankar

Då har veckan dragit igång och det har vart en lååång dag!! Mamman är trött som en gnu med mindre trötta barn!! En ekvation som INTE går ihop! Lovis har sovit 2 sekunder = två timmar, tydligen! Ellioth är tydligen övertrött... De testar sin mammas tålamod till bristningsgränsen och jag hade behövt en extra stor dos av tålamod för att kunna besegra deras testande... Har lagt ner tjatverksamheten så nu sätter Lovis spännen och Ellioth sitter jämte och tittar på drömkåken...
 
Känns skönt att vi kan gå och jobba allesammans imorgon, Ellioth är "frisk" are... Ingen feber men hostig... Jag mår såå mycket bättre, hostig och snuvig men inte värre än att jag klarar av att sitta på möte =) Såå vi ska upp med tuppen i ottan och det hade inte gjort något att få lite egentid med sovande barn. Det har vart en otroligt jobbig dag på jobbet med möten, möten och möten. Vi har en otroligt kämpig period på jobbet, vilket lett till många frågetecken, tankar, funderingar och känslor...
 
Nu ska jag kurera min trötta hjärna med mys i soffan jämte min make ♥
 
 
 

Söndag...

Söndag kväll och helgen har passert... Har faktiskt vart en mycket lyckad helg med inslag av både det ena och det andra =) En ny bil, till mig som min man och Key pollerat idag! Hi hi nu är ordningen återställd på Lomvägen och nu står det en v70 på min parkering igen!!
 
Var i Kungsbacka på invägning, minus ett halv kilo så det var väl helt ok! Bara att fortsätta i den banan så ska jag väl nå mitt mål, någon gång =) Motivtionen kommer vad det lider, det går inte att stressa på sig för då låser det sig... I know!!
 
Blev tacokväll igår, med rött vin, kortspel och tidig sänggång... Vi knoppade in vid 22, inte lätt när man inte e fit for fight! Imorogn blir det vab för pappan och Ellioth medans mamman ska jobba =) Lyx för Elliothen att vara ensam med pappan och kurera sig ordentligt! Jag har ingen möjlighet att vara hemma de närmsta två veclkorna känns det som då jag har en deadline på jobbet... Skönt att kunna dela på tiden i alla fall! Det har vart en mycket enveten förkylning måste jag säga, hostan e överjävlig (som vanligt när det gäller mig, och mna barn tydligen), snorigt, febrigt och ont i kroppen! Idag gick jagfaktiskt runt strängen, i sakta takt, annars hostade jag ihjäl mig! Men såå skönt det var, egentid, solsken och såå stärkande för både kropp & själ!
 
Idag fick jag sytt gardinerna till Janice & Cristoffer =) Äntligen... jag har aningen seg i starten men vips så blev det klart! En såå fin lägenhet de fått! Jätte glad för deras skull, får ta en sväng dit en annan dag för där var mer folk än i  kyrkan =) 
 
Idag fick jag gjort mina fläskben som blev såå lyckade!! Hade nog en hjälpande hand ♥ Lovis åt tre stora själv och gnagde och gnagde =) Söta ungen skulle ta igen en veckas matintag =) Det blir inte sista gången det kan jag lova!! 1 ½ timme i ungnen gjorde köttet mört och mumsigt!! Farmor hade blivis stolt ♥
 
Nä nu slåss snar kidsen i badet, får nog lösa det... Pyjamas på och en film på burken så de varvar ner och kanske somnar i tid! Jag hade tänkt kolla Falk-filmen ikväll och ha det lite soft i soffan =) Ha det bäst!!

Thaimat!

Mmmm har krupit upp i soffan mätt som en plätt =) Key kom ner i helgen och eftersom jag inte e bra lagade han maten!! Helt fantastiskt god thaimat! Wokade grönsaker, kyckling, jasminris med massa goda kryddor =) Massa stark piripiri, tänkte svettas ur skiten =) Det ska ju funka sägs det!
Jag bestämde att det får bli thaimat imorogn med =) Fan jag älskar det!
Det ska bli spännande dock att se hur magen säger om det hela, kan bara säga att det var otroligt nyttig Cissi-mat! Har faktiskt tagit en cider innan maten för att fira in fredagen... hoppas att den håller sig i schack!
 
Har vart på vårdcentralen, brukar inte springa ner dörrarna där precis... Det dröjjer innan jag åker dit frivilligt!
Men natten har inte vart bra! Har inte kunnat ligga ner för det gjort så ont i bröstet, ryggen och det har vart otroligt tungandat... Tänkte att nu har jag väl ändå dragit på mig luninflamation... Men icke! Virus har besegrat min kropp... Men det var inte det som oroade läkarn, hög vilopuls, svårt att andas så han tog extra prover för propp i lungan =/ Shit va läskigt! Tur att det provet var negativt!  Nu var bannemig blodtrycket bra ialla fall, jag som inte får äta mina vanliga p-piller längre för att mitt blodtryck legat i överkant! Skönt att det inte är högt alltid!! Han rekomenderade dock att komma tillbaka om det uppstår liknand problimatik och göra utredning angående astma =/ Suck!! Ja egentligen har problemen kanske funnits men det har aldrig utretts...
 
Såå min make och vår inneboende Key =) Är på g ner till Halmstad för att köpa en bil till mig! En svart v70 med all utrustning, hoppas hoppas att den e ok!! Orkade inte göra några större ovationer men det ska bli spännande att se vad han kommer hem med =) En -00 som visserligen gått långt men det oroar mig inte! Hi hi håller tummen för att den gamla åker med fort nu, sänkte priset lite så kanske den åker! Bilder kommer sen =) såklart!
 
Imorgon är det lördag, vägningsdag! Håller tummn för att jag ska orka åka upp för jag behöver det! Det känns skumt för jag vet inte vart jag ligger... Tycker jag hållt mig i skärpning men man vet ju inte! Den som lever får se... Nu blir det Idol, soffan, Zelma och mina kids som leker på sitt rum! Njuter av ljudet av skrattande barn som faktiskt leker =)
 
 

Mattips!

När fantasin tryter...
 
 
228 gram oxpytt och rödbetor : 9 pp
Morötter & broccoli :0 pp
 
 
Min lilla sjukling ♥ har ingen matlust alls... Pillar i sig lite och sen är hon färdig =/ Hoppas att det går över snart!! Går nog bättre med pepparkakorna =)
 
 
 

Solig morgonpromenad!!

Hallojsan på er =)
 
Sol i hjärta sol i sinne!! Solen skiner idag och jag och Lovis har vart ute och gått. Lovis somnade nästan på stört halv 10 på morgonkvisten, hon e verklligen inte bra min höna! Har fått ringt te jobbet och meddelat att vi blir hemma resten av veckan ut så vi blir bra! Jag har allt lite känningar i halsen och en envis hosta som kommer och hälsar på emellanåt...
 
När vi kom hem träffade vi på Sofie utanför och hon skulle åka och handla, det skulle ju vi med =) Så hon åkte med mig!! Såå mycket trevligare med lite sällskap för Lovis var bara motvalss kärring, orkar inte, vill inte, ångra sig osv... Ja ni vet ju hur det kan vara med sjuka kids!
 
Ni steks det okpytt på spisen, kokta morötter och kokt broccoli =) mmm mumma med lättlagade luncher så kan man lägga krutet på kvällen istället! Ska ta mig i kragen i eftermiddag och julstäda köket... Ellioth längtar efter Herman så det får nog bli en lekdejt för honom idag =)
 
Ha en fortsatt trevlig soldag med er! Det ska jag med kaffe och pepparkakor med Sofie =)

Ett uppskruvat barn

Sitter i bilen utanför Rogers jobb och väntar på att han ska dricka upp kaffet... Har en förväntansfull grabb bakom mig som är totalt uppskruvad för att åka och hämta pappans nya bil :) Allt från att sjunga, reta sin febriga lillasyster till att skratta och gnälla...
Äntligen kom han ut -nu åker vi!!

Lite tur =)

God förmiddag!!
 
Fy farao vilket skitväder vi har idag!! Kan säga att jag känner INTE för att gå ut och gå med doggen idag!! Blir nog en innedag idag med min lilla Loppa!! Funderar på att julstäda köket när det ändå är skitväder ute!! Måste säga att jag börjar längta lite till julen nu... Saker och ting börjar reda upp sig och kanske så vänder det =)
 
Idag åkte vår golf =/ Blandade känslor måste jag säga... Jag trivdes mycket bra med den bilen men jag trivs inte med alla kommande utgifter på den!! Det är det inte värt så just nu känns det mycket skönt att den åkte! Så idag hämtar vi en ny pärla till gubben =) Sen är det min tur att byta ut volvon och få en lite bättre bil jag med! Rvå bättre bilar till priset av en!! Kan väl inte bli bättre!!
 
Så där har vi läget just nu!
 
Var på möte på jobbet igårkväll och det var såå roligt!! Vi fick såå bra beröm för vårt systematiska kvalitetsarbete!! Känns spännande och utvecklande och känslan av att vi kan är ganska skön!! Jag har två spännande veckor framför mig på jobbet och det är roligt!! Kan inte skriva så mycket om det dock mer än att det är spännande =)
 
Blir hemma i imorgon med i alla fall... Pratade nyss med Tina och sen får vi se hur det blir med min höna. Kan inet sticka under stolen med att jag käner lite mig lite skavig i halsen jag med och håller tummar och tår för att det inte ska bli värre! Har ingen lust att bli liggande!!
 
Nu ska jag spela äggspelet med min Loppa innan hon skriker ihjäl sig på mig =) Envis som synden!! Lik sin mor =)
 

Fars dag

Grattis alla pappor på Fars dag ♥
 
Vaknade med en liten kamin idag som hade en frukotansvärd hosta... Jaha där hade vi höstens första förkylning så imorogn blir vår lilla Loppa hemma på ett eller annat sätt... Vi har inte bestämt ännu vem som ska vara hemma...
 
Haft en lugn och skön dag då Ellioth lekt hos Herman så Lovis fått vila, mycket film och nu sover hon i min säng. Ska åka in till graven och tända ljus för farfar innan vi åker till mamma och pappa på farsdagmiddag!
 
En välbehövlig lugn dag efter gårdagen på Gekås som var helt galen... Såå mycket folk överllt... Jag och mamma hade planerat dagen så det var bara att ställa sig i kö i 50 minuter in! I regn... Kan lova att vi var såå snygga i de gula ponchosarna =) Vi hittade det vi skulle ha och fick stå i en timmes kö ut!! SUCK!! En såå mysig dag tillsammans med mamma, precis vad vi behövde!!
 
Hade till och med träningsvärk efter allt jag gick =) Ha ha det kändes när jag gick imorses!! Fick påbörjat julklappsinhandlandet och det känns såå skönt!! Några små bockar i listan!!
 
Nu kom min make ur duschen och jag ska väcka min lilla Loppa, hämta Ellioth på vägen... Ha en fortsatt trevlig dag!

Livets orättvisa

God morgon på er!
 
Nyss utkommen från en dusch och morgonpromenaden är avklarad. Det var ganska skönt ute och jag behövde promenaden för att vakna till liv idag. Trotts att jag sovit ganska bra så känner jag att huvudet har ahaft fullt upp hela natten med att sotrera alla tankar, känslor och funderingar över livets orättvisor! Livet verkar inte alltid bli såsom man tänkt sig och det gäller att vara med på alla dess tvära kast och utmaningar...
 
Hade en otroligt jobbig kväll igår med många tankar och funderingar på vad som händer runt omkring mig! Försöker att förbereda mig på en ny resa men många varför...
 
Så nu ska jag ladda om, klara ut ett mindre världskrig då paddan inte tycks fungera som den ska och till Ellioths stooora besvikelse fungerar inte det spel han önskat sig länge som hans pappa laddade ner igårkväll =( Arg och förtvivlad 6-åring e ngen enkel match en fredagsmorgon! Skönt att det är fredag och att man har en låång helg framför sig efter den här veckan!
 
Nä nu får det bli frukost, en varm kopp te och lite barnkramar så ska jag nog klara av den här dagen med =) Ha en bra dag på er!

Oro...

Vet inte riktigt vart jag ska börja...
 
Det e lite jobbigt och jag har liksom bara förträngt alltesammans... För tre veckor sedan vaknade Roger av en ohygglig smärta i axeln, IGEN!! Precis samma som innan föregående op. Han har kämpat på, det bränner, klämmer och känns otroligt jobbigt i axeln =( Fan, igen??
 
Hur många gånger ska det vara såhär?? Ska han behöva leva med det livet ut?? Hade jaga bara kunnat avlasta honom lite och ta lite av hans smärta skulle jag gjort det ♥
 
Efter konsultation idg med en av läkarna ska han återigen träffa den ansvarige läkarn flr undersökning, röntegn och sen en ordentlig utredning och vad som kan orsaka smärtan! Nu e vi inne på bnan med värktabletter igen och en enveten man =) Såklart! Han jobbar på, det är inget som han blir bättre av, att stanna hemma... Som tur e =) Finns inget som att ha en sjuk man hemma....som klättrar på väggarna!
 
Så nu återstår det att se vad som händer och fötter! Blir det Gekås på lördag med mamma så blir det en vetekudde till min man! Han traskade upp till Nett & lånade en av deras =) Kollektivet Lomvägen =)
 
Jag och Lovis tog oss en runda runt strängen i eftermiddag så jag tror att det blir bara en kortis ikväll! Känns skönt för jag ser inte fram mot mörkret ute idag, vill helst bara dra filten upp över öronen och se på tv.... Har tänt upp lite ljus och jag ska strax kruypa ner jämte mina troll och läsa Ellioths lånebok på bibblan! Har inte hunnit till den ännu fast han lånde den i måndags! Men han var söt nog att påminn mig nyss =)
 
Imorgon är det fredag!!! Underbara efterlängtade fredag!! Mys, god mat, tv och många många barnkramar ♥ kan väl inte bli bättre!!

En seg morgon...

God morgon alla monsterdiggare =)
 
Fy och ve va jag inte ville gå upp idag, det var ju såå skönt att ligga kvar och snooza!! Svinkallt ute och det känns som om dimman hängde i luften fast det var ingen dimma... Stjärnklart, kallt och egentligen ganska vackert! Drog mig och Zelma runt brandstationen innan Roger åkte till jobbet... Så nu e det gjort!
 
Jag hann inte ut från toaletten innan Loppan  var uppe, halv 6!! Sötungen, som när du kan!! Ellioth har inte vaknat ännu men snart ska jag väcka den lille pralinen ♥ Alvin har lite sovmorgon idag, klockan 7... Han var och tränade innebandy igår och det hade nog gått ganska bra med tanke på fingret =) Skönt!!
 
Jag har en tidig dag idag med på jobbet, då kanske jag hinner med ett varv med snabeldraken - det hade verkligen behövts här... Inte bara en vals med den faktiskt!! Alvin fick städat sitt rum igår, bytat sängkläder och allt... Det var verkligen behövligt innan rummet kröp iväg =) Nu e det mammahelg med så då hade det inte blivit gjort, eller så hade jag stormat in och gjort det i rena farten =) Ha ha tur han inte visste det!!
 
Viktväktarutmaningen går så där... Jag har använt 10 bonussar denna veckan, har gått ganska många promenader när jag räknar ihopa allt med mina raster, morgonpromenader, kvällsrundor (långa som korta). Jag ser det på mig att det går åt rätt håll igen, rynkorna kommer fram!! Fattar ni, jag har rynkor!!! Så nä, jag ska inte klaga!!
 
Farsdag är till helgen ♥ vi är bjudna hem till pappa & mamma på middag! Såå mysigt!! Det kanske blir en tur till Falkenberg med, vem vet! Vi får se vad som händer i helgen.... Jag håller tummar och tår för ett besök på Gekåset med min mamma... En snäv budget men kan jag stryka ett par klappar i min lista så ska jag nog vara glad! Känner en vansinnig stress inför den här julen måste jag säga... Det känns sådär!! Får se hur det blir med juklkort detta året, kanske ett par stycken till våra gamla ♥ Men annars tror jag inte att vi skickar så många! Jag älskar kjulkort, Roger hatar dem.... Han tycker att det är överskattat och att vi skickar ett hav och får endast ett par tillbaka =/ Vi får se =) Battlen är inte över ännu =)
 
Åh vad det snurrar i mitt huvud... Fick ett såå tragiskt besked igår ♥ Mitt hjärta blöder... En vän e sjuk igen... Livet är INTE rättvist, en del sjukdommar borde inte få finnas, har man kämpat sig igenom en gång så borde det vara klart, men icke =( Sänder alla varma tankar jag kan och det e nu jag ber till Gud att han ska finnas, att änglarna ska hjälpa till, ge styrka... Många varma kramar ♥
 
Kollar på klockan, är dax att väcka min skatt, fixa gofrukost hemma innan vi beger oss ut i mörkret och till jobb!! Ha en bra dag på er alla där ute!!

Kvalitetsdag!

God morgon!!
 
Idag åkte tjocktröjan på =) Ska spendera förmiddagen på kvalitetsdag i Aulan på Vidhögeskolan - Den e svinkall så det gäller att förbereda sig =) Ska bli både inressan och roligt att delta i denna kvalitetsdag. Vi ska arbeta fram ett nytt årshjul bland annat! Min student ska med då hon har fältdag, sen blir det intervjuer hela eftermiddagen för hennes projektarbete i skolan! Ska bli mycket intressant då det handlar om matsituationen i förskolan, vad man har för värderingar mm.
 
I kväll blir det klassföräldermöte hos Sandra för att planera inför julfesten i Ellioths klass =) Ska bli jätte mysigt!! Blir ingen promenix för min del, en kortis med Zelma bara... Igår kväll blev det oxå bara en kortis men jag hade ju turen att ha en timmes rast på jobbet igår så då åkte jag hem och hämtade Zelman, gick runt strängen =) Fatta att det kändes NICE!!
 
Känns ganska bra nu, känns att jag vänt siffrorna redan och jag laddar om inför utmaningen till jul... 5 kg till jul! Blir inget Kungsbakca dennea helgen tyvär som jag hade tänkt! Jag har lovat mig själv att åka upp varje vecka hur det än har gått för att någon gång nå ett resultat!! Men på lördag är det bara vägning och inget möte, jag kör inte 9 mil för att ställa mig på vågen! ´Det blir nästa helg =) Jag har satt en liten utmaning för mig själv och det är inga bonuspropiont mellan måndag och torsdag och räkna heeela helgen!! Inte balla ur och fortsätta nästa vecka för att få ett fint resultat på vågen nästa vecka! Känns helt OK!
 
Nä nu drar tiden ihop sig och jag måste få på mina troll kläderna så vi kommer iväg till jobbet!! Ha en bra dag allesammans!!

Världens finaste

Kröp ner jämte det finaste i mitt liv ♥ Tänk att han valde just mig att leva sitt liv tillsammans med!  Tänk då för tolv år sedan när vi två blev ett... kom det en liten kille in i mitt liv och tog mitt hjärta med storm! Denna lilla parvel som nu vuxit till en ung man... Ibland vill hann vara vuxen och ibland är det ganska skönt att vara liten. 
 
Världens finaste kille, min Alvin! Jag är  otroligt stolt över denna kille och jag är otroligt glad för att just han blev en del av mitt liv, precis som hans underbara pappa blev! Jag är så glad för den relationen vi har och att bi faktiskt kan prata om allt :) det är bland det viktigaste jag haft i mitt liv när jag växte upp! Min mamma som alltid fanns där när jag behövde, kunde läsa av mig som en öppen bok, stötta, prata och älska mig! Tänk att det har jag med Alvin ♥ Finns alltid för dig, min älskade unge! 
 
Jämte mig ligger en lika känslig, gosig och alldeles underbar liten gosse med brunt rufsigt hår... genomsvettig av drömmar, vindrn utanför fönstret som skrämmer... Tur man kan tanka trygghet när modet sviker ♥ min älskade unge! Tänk när han kom in i mitt liv och mitt hjärta fullkomligt svämmade över. Är så förundrad över att ett hjärta kan rymma såå mycket kärlek till världens finaste!  Mamma finns alltid där för dig!  
 
I rummet brevid ligger min lilla skatt, sover gott i sin egen säng.  Tryggt vetandes att mammma finns nära ♥   En lika känslig flicka som sina bröder men en annan styrka och en tro på sig själv... Kommer kunna stå på egna ben en vacker dag... 
 
Min underbara vackra familj ♥♥♥♥ världens finaste! 

En härlig helg!!

Åhhhh söndag kväll efter novemberlovet... Inte lätt att lägga två piggelina barn!! Blir snart lite lätt GALEN!!!
 
För övrigt fortlöpte kvällen utan mindre värlsdkrig med kvällsmat, dusch och pyjamas... Det var Lovis tur att välja film, Nils Karlsson Pyssling... Gonatt, puss & kram... Hm tja det höll i sig en stund följt av femtielva tjötande gå och lägg dig, spring, maaammmmaaa.... Suck!! Nu har jag gett upp och orkar inte tjöta mera! Det e ingen som lyssnar och de lär inte somna på denna sidan nyheterna =)
 
Blev en kort kvällspromenad med Zelma, inget vidare promenadväder alls, suktade efter en lugn och skön kväll i soffan med två barn sovandes i tid... Söndagsfilmen innan man slaggar in inför en ny vecka, ull av utmaningar!! Tja livet blir inte alltid som man har tängt sig och det e ingen ide att hänga läpp för det =)
 
 
 
 
Har fixat och donat lite på baksidan så nu slipper jag skämmas ör mina döda blommor i fönsterlådan! Granris fick en höst/jul feeling!! Höstplanteringen vid dörren gjorde jag förra helgen och det känns såå skönt att äntligen blivit av med det gamla!! Hoppas att det håller året ut =)
 
För övrigt har det inte hänt många knop i det Stehnsonska hemmet denna helgen, ingen städning i jordhålan =) Det kan vi göra när vi blir gamla... Lite skit i hörnena har ingen dött av! Hellre ett skitigt hem än ett rent helvete =) Japp det ska bli min nya refräng!! Vi har bara gjort sånt vi kännt för! Ätit god mat, druckigt ett par glas vin, umgåts med vänner på lördagen och idag har vi bara slappat på förmiddagen! Jag unnande mig en promenad innan frukost med Zelman, egentid!! På etermiddagen åkte vi hem till Jörgen & Mari! Såå mysigt!! Massa att prata om och det blev pepparkakspremiär =) Mums, vilken underskattad kaka! Det var riktigt trevligt och alldels föör länge sedan vi sågs! Det e helt galet egnetligen... Tiden bara rusar iväg och alla har fullt upp med sitt...
 
Fick lite inspiration häromdagen och hittade lite kastanjer som fick pryda mitt betongfat... När vi var på kyrkogården i fredags hittade jag en vacker gren rån ett Lärkträd som oxå fick en plats, kanske jag ska lägga dit lite mossa... Älskar ljus och allt vad det innebär och det är bara fantasin som sätter gränser!
 
 
Två troll som inte vill sova, älskar att retas, tetas och helst vara med mitt i händelsernas centrum, annars kanske man missar något! Hoppas de somnar nu när 9-Filmen börjar, den var inte så barnvänlig, Wanted??
 

Såå nu tillbaka till soffan, med min gubbe... Förhoppningsvis utan kids, håll tummarna!!
 

Plus på vågen...

Ha ha ja det var precis som jag misstänkte... Tur att det inte var mer =) Gick väl inte så bra på vagningen idag... Den här veckan har vart out of kontroll!! Helgen fotsatte ända till tisdag och det e inte ok!! Så bättre jobb för nästa vecka!!
 
Har haft med mig mina små troll till Kungsbacka idag för Roger fick åka på jobb =/ Men det gick faktiskt riktigt bra även om det var lite kiv och trams så funkar det! Ipadden är ett bra hitte på!! Den håller mina barn i shack!!
 
Så lördagen blev inte riktigt som jag tänkt mig men det gör inget! Jag ska inta soffläge med en bra film och min underbara lilla Loppa!! Ellioth är fullt upptagen med sina millitärleksaker och har inte tid att gosa med sin mamma
=( Får väl sätta på en kopp kaffe och ta en kanelbulle och starta en ny vecka imorgon!! Söndagar ska bli min dag nummer ett som det var från början då allt funkade såå bra!
 
Ikväll ska Roger ut... Jag och barnen ska ligga i soffan och myspysa och se på "Så mycket bättre"!! Imorgon ska vi nog åka till Klitterbadet =) Enligt Ellioth önskan!!
 
Ha en go lördag!!

Alla helgons dag

Alla helgons dag ♥ En såå speciell dag som alltid betytt otroligt mycket för mig och hela min familj! Det är en helg för eftertanke och tacksamhet! Vi har smyckat farmor & farfars grav tillsammans med mamma & pappa. Det blev otroligt fint och barnens ängel lös upp hela graven. Det blev lite speciellt, det var Ellioth som ville att det skulle vara en ängel på =) Han har såå många tankar den Nissen!
 
Det är första året vi tänder ljus för farmor med och det är mycket blandade känslor... En otrolig saknad! Ellioth ville tända ljus för Lena med! Underbara ungen han tänker på allt så vi traskade upp till minneslunden på Varbergs kyrkogård ♥ Det brann ljus överallt på hela kyrkogården och det låg ett magiskt skimmer överallt! Denna dagen och denna helgen ger så många tankar till alla dem som finns i landet ovan molnen och det skapar en såndär hisnande känsla....
 
♥ Kärlek ♥
 

Roger placerade Lenas ljus högt upp på en klippa ♥ Vackert, mäktigt och magiskt!
 
Annars njuter vi av att det är fredag! Denna underbara dag, lugnt och skönt, hela familjen är samlad ♥
Barnen är fullt upptagna med att leka på deras rum, Alvin har vart uppe på vinden och hämtat alla sina  militärleksaker till Ellioths stora lycka! Pang pang och bilar, flygplan, helikoptrar och gubbar =) Får nog aldrig han i säng!!
 
Vi unnande oss fredagslyx med hickorymarinerade revben, grillade kycklingspett, sallad och chiabattabröd! Inte dumt det och lite extra mysigt, det e verkligen inte varje helg man äter det! Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på Idol och bara vara =) Njuta!!
 
Trevlig alla helgons helg!
 

RSS 2.0