Näst sista dagen...

... på 2014...
 
Önskar det vore fler timmar på dagen, fattar inte hur i all världen jag ska hinna med allt vad som borde hinnas med! Startade dagen med en lååång promenix och det var ju aningen skillnad mot gårdagen i temperatur =) Helt klart hur skönt som helst när det låg runt nollan! Haft en go frukost med ungarna med en mindre katastrof i mitten men det redde vi ut och det blev riktigt mysigt fram mot slutet =)
 
Borde plugga! Borde läsa! Men nä jag hittar ingen motivation så det blev en toastädning istället... Skulle kunna tänka mig att städa mer bara för att slippa plugga =)
 
Hade en supermysig avslutning på måndagskvällen med en mormor & morfar som var sugna på tacos och kom ut & åt med oss! Blev ett par glas rött och spräckte min nystartade budget... Nåja det hjälper inte att hänga läpp för det och ha dåligt samvete för det, nya tag idag och påt igen!
 
Ska åka in till stan en sväng idag med, glasbanken, hajen och Karlssons... Blir perfekt!
Nu ska jag ta tag i mitt liv... Ska försöka läsa lite =)
 
Ha det bäst!

Plugga...

Klockan ringde tidigt idag för Roger som skulle åka och jobba... Låg och funderade en stund på om jag skulle somna om eller helt enkelt dra på mig kläderna och gå ut och gå! Jag masade mig upp och inser att termometern står på  - minus 12!! Shit va kallt! Bara att ta på sig mycket kläder så fixar det sig! Jag lär ju vakna i alla fall! Över en timmes promenad blev det och en jäkla skön start på dagen och allt för att ladda för en dag inne med två kids, datorn och en massa böcker...
 
Prestationskraven ökar i takt med att dagarna går! Skit med! Vet att jag har en hel del att skriva men jag har absolut INGEN lust alls... Vet att jag MÅSTE läsa men finner ingen ro till att läsa (skolböcker) men min deckare är det inga som helst problem att drunka i! Suck!!
 
Nåja uppgift tre är uppladdad så nu är det bara att gå vidare till uppgift fyra! Så länge barnen är stilla, lugna och tittar på film så går det... Sen blir det att spela spel med barnen och lite handling mm...
 
Ha en bra dag gott folk!!

Brr, miinus =)

Äntligen är det i alla fall rimfrost ute, kallt och frisk luft! Som vi har väntat på att det ska bli vinter! Det var till & med så kallt att jag inte ens kom in i min lilla racer... Hm undra då hur det ska gå när det blir rejält kallt!
 
Nu börjar det dra ihop sig till årets sista fest =) Nytt år, vemod blandat med förväntningar & förhoppningar om vad det nya året ska bjuda på... I år bär det av till Tvååker och med det är det min tur att göra efterrätt =) Nutella cheescake, det kan ju inte bli annat än dundergott, eller hur!  Ser såå fram mot nyår & att dela det med nära & kära!
 
Idag gick startskottet för mig, nu är det slutterutt på att tryffla i sig av julens allt goda... Nu är det hårda bolliner som gäller och det känns ganska skönt om än lite kämpigt för nu har man ju liksom fått upp sötsuget på allt gott! Det mesta är uppätet, men det finns en del godsaker kvar... Nåja det kan sparas till nyår, lördag och trettindagsafton! Sen ska det upp till Kungsbacka för vägning den 10 januari! Ska bli spännande... I vilket fall som helst så är vi inte i närheten av vad förra julen förde med sig! Skönt! Skam den som ger sig!
 
Jag & Nett var ute på en lång runda nu på förmiddagen och det var såå skönt, bara man klär på sig ordentligt! Nu är det promenader som gäller, egentid och förhoppning om att bränna bort lite extra kilon =) Perfekt! Min man var ute och slarvade igår så dagen går för övrigt i vilandets tecken... Lite middagslagning framåt eftermiddagen, lite tvätt (måste ta igen en del) och mysa med dottern som är hemma, sonen är på Nygatan och leker av sig!
 

Min underbara amaryllis har slått ut, är såå jul för mig! I år köpte jag den tidigare så man hinner njuta av den i all sin prakt!
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
 
 
 

God fortsättning

 
 
God fortsättning önskar vi er! Då har stillheten lagt sig över Lomvägen, alla myror är borta och barnen är nöjda och glada med sina klappar... Det ses på film, byggs lego, lyssnas på musik och mamman & pappan njuter av att se ungarnas glädje!
Den 23:de hade vi lillajul med familjen Altesson-Kling med god mat, dryck, klappar & jultomten! Det var skönt att nu äntligen var det jul efter en mer eller mindre hektisk dag på stan med de sista inköpen! Vi hade det jättemysigt och damp tillslut ner vid tv:n med uppesittarkväll och där satt vi =)
 
Barnen stormtrivdes när tomten kom =) Vilja gömde sig under en filt för hon tyckte minsann inte om tomten och rädslan tog över! Tur att den försvann när hon öppnade sin docka! Lycka!
 
Då kom äntligen julafton, med sovmorgon, lugn & ro och vi mös hela förmiddagen med julmusik, julfrukost och förberedelser inför kvällen då mormor & morfar skulle komma <3
 
Mina tre små hjärtan samlade vid granen <3
 
Mys i soffan inför Kalle Anka!
 
 
Uppdukat...
 
Så kom då äntligen Tomten...
 
 
 
 
 
 

Alla nöjda & glada och nu kunde lugnet lägga sig =)
 
Julen handlar om gemenskap och kärlek och värme och det är det som är viktigast för oss. För barnen handlar julen än så länge om klappar... Det blev julbord, dryck, av att vara tillsammans, umgås och till sist hamnade vi framför Tomten är far till alla barnen =)
 
Idag njuter vi av lugnet, av att vara tillsammans och bara vara! En riktigt GOD JUL till er alla!
 
 
 
 
 
 

Dan före dan före dopparedan

Första lediga dagen!! Hade en fantastisk start på dagen med en lååångpromenad med Nett <3 Massa tjejsnack och pepping =) När jag kom hem var familjen redo för frukost och vi satt länge, pratade och hade riktigt mysigt med massa levande ljus och ingen stress! Såå härligt!
 
Fick slagit in hälften av alla julklappar innan det bar av in till stan. Haft en tjejdag med bio med Mormor jag & Lovis <3 Tingeling och den var såå bra! Spännande, rolig och lite tårig, i alla fall för mamman & mormorn :)
 
Godispåse & Fanta, kan ju inte bli bättre!
 
Nu bakas det danskt rågbröd och sen är det skinkans tur att skjutsas in i ugnen =) Julmusiken flödar ur datorn och det är julfeeling för hela slanten! Julstressen börjar infinna sig jag känner att det är lite småstressigt inför dan före dopparedagen! Attgöra-listan är låång för morgondagen och den börjar tidigt och slutar fram mot småtimmarna =) Precis som dan före dopparedagen ska vara...  Systemet, de sista julklapparna, Hajen, Eklöws och kanske ett och annat plagg till mamman =) Vi får väl se vad det bär av och vad vi hinner innan mamman går upp i atomer, barnen kryper ur kropparna av nerver och pappan pustar....
 
Har ett litet bonusbarn med hem till Lovis lycka, Amanda och de leker, leker & leker =) Härligt så mamman kan baka ifred! Nu ska vi fylla på reserverna med makaroner, köttbullar och massa wokade grönsaker till mamman! Det enna kurrar i magen nu! Lovis kommer bli överlycklig, hon skulle kunna äta det 7 dagar i veckan!
 
Ser ut att bli ljuvligt bruna och fina bröd, har testat att bara göra dem på grovt rågmjöl, ska bli såå spännande att se resultatet! Vill ju gärna bli av med vetemjölet och få den sådär grova som jag vill ha, barkbitar enligt min man =)
 
Lär bli en sen kväll, inte pensionärsvarning idag =) Helt underbart tycker jag! Mannen har laddat sina batterier tillsammans med sin broder hela dagen <3 Så han får att göra när han ska göra julskinkan, som bara han kan! Den blir bäst då! Kanske ett prov ikväll med mitt goa bröd =) Vem vet!
 

Mmmm det luktar ljuvligt! Ska bli såå spännade! Ser helt superfina ut!
Fortsatt trevlig kväll på er!

Fjärde advent

God morgon världen!
 
Idag tänder vi fjärde ljuset och nu är det inte många dagar kvar till julafton!
 
Igår var jag & Nett i Kungsbacka och vägde oss! Nu är det inte låångt borta innan jag är i mål! 69 stod vågen på och ett kg minus! Det är den överta gränsen på vad jag får väga för att bli guldmedlem =) Shit va häftig känsla! Bara två kg kvar... Det ställer ju allt lite krav på mig nu inför julen, hur ska jag fixa detta??
 
Min röst e grymt hes och man mår sådär men hon kämpar på och igår fick vi in granen, den är enorm! Vi fick ta en 10 cm på toppen, ett varv nertill och en 15-20 cm i botten... Men den blev jätte fin! Det tog ett tag, ett antal hysteriska skrik, ett par galna barn och ett par galna föräldrar med massa myror i kropparna, stoora förväntningar och lite nerver på de stora kropparna =)
 
 
  

Premiär för romglögg, massa julmusik och julfeeling och idag kommer jultomtarna fram <3
 
Mina underbara barn när vi tog julkorten =)

Och såhär fint blev det <3
 
Ha en underbar fjärde advent! Nu öppnar tomtefabriken på Lomvägen =)
 
 
 
 

Världens finaste julklapp

God morgon där ute!!
 
Är såå innerligt glad och tacksam för att jag har det jobb jag har! ärligt talat finns det nog inget bättre och det är särskilt vid just dessa tillfällen man är såå tacksam för att vi får möjligheten att träffa alla dessa underbara barn och fina familjer!
Igår hade vi juldrop-in på jobbet och då fick vi varsin ljuvlig julklapp som sa såå mycket!
 

 Idag vankas det julfest på både jobbet och på Solkulla så det lär bli fullt ös =) I eftermiddag kommer Annika, Theo & Hanna för fika, lek & massa härligt vuxentjöt!
 
Det är en sån där mysdag där jag börjar halv nio istället för halv åtta så det blir mysfrukost i soffan framför julkalendern med mina troll <3 Tänk att så lite kan göra så mycket! Världens bästa start på dagen med världens underbaraste ungar!!
 
Nu är det bara två dagar kvar av höstterminen och det ska bli såå härligt, inga klockor, inga tider och bara en massa mys!! Me lika alot!! Ha en bra dag där ute!

God morgon!

Nedräkning pågår! Nu är det bara tre dagar kvar på denna terminen och jag lääängtar mer än någonsin efter en välbehövd semester! Morgnar är såå jobbiga och det ska bli så skönt att få sova lite längre och slippa stressa och skynda på barnen varje morgon! Mitt dåliga mammasavete pockar på och man känner sig som en tjatkärring vareviga dag =(
 
Nu ska vi hoppa i skorna och åka till jobb, förskola & skola efter en bra morgon utan sursjuka barn & mammor <3
Ha en bra dag!

Luciafirande på Solkulla

Då har årets luciafirande på Solkulla gått av stapeln, lika mysigt som alltid! Underbara engagerade pedagoger som tillsammans med barnen ordnat med bakning, sång och mingel <3 Vi är väldigt lyckligt lottade att våra barn gått där! Mormor, Alvin & Stina var också med till Lovis stora förtjusning!
 

Min sammanbitna Loppa som inte hade tid att posera för mamman :)
 
Nu blir det äntligen hemma i soffan med min make <3 Måste skryta om min varma bil som jag och ungarna satte oss i på morgonen mitt i rusket! Tänk att jag råkar ha världens bästa man!!
 
 

Tredje advent

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag inser att det bara är fem dagar kvar att jobba innan vi tar jullov! Jag längtar! Tänka sig att vi tänder det tredje ljuset i advent redan...
 
Helgen har bara flugit förbi och jag har inte hunnit med hälften som jag egentligen borde gjort... Men den har blivit riktigt bra trotts allt! Igår hade vi kusin vitamin Alva här hela dagen och flickorna lekte och hade såå roligt! Vi hann med en innebandymatch mellan varven som Veddige vann!!
 
 
 
Jag & Nett var i Kungsbacka och vägde oss och jag måste säga att det ska bli riktigt spännande nästa helg när de lanserar ett nytt koncept =) Vikten stod mer eller still, 0,3 upp... Nåja bara keep going!
 
Har inte gjort ett enda knop idag =( Legat i sängen och läst och bara tagit det lugnt, mådde tjuvtjockt och bara väntade på att magsjukan skulle hoppa på mig... Men det bidde inget och jag mådde bara bättre & bättre, kroppen hjälpte mig att varva ner lite =) Har vart på 19 års kalas för våran Robin <3 Det var jätte mysigt och roligt att ses!
 
I fredags bakade jag världens godaste saffransbröd som nu ligger i frysen & väntar på julen <3
 

Hamnade i soffan, får se hur länge jag orkar med Hamilton... kanske blir sängen fortare än jag anar... min bok ligger & ropar på mig! Önskar er alla trevlig tredje advent och ser fram mot sista veckan!
 
 
 
 

Andra advent

Hej på er alla!
 
Nu lackar det mot jul igen <3 Trevlig andra advent på er!
 

Då var vi tillbaka i ett försök att blogga igen... Vi får väl se hur det går =)
 
Det var nästan en evighet sedan, det har hänt massor!
 
Jag gör ett försök att ta bort lösen så får vi se vad som händer & fötter. Kände att det var dags nu, finns egentligen inga hinder =) Eller de borde inte påverka i alla fall...
 
Regnet öser ner utanför, så borde det väl ändå inte göra... Det ska ju vara snö! Den allra bästa tiden på året ligger framför oss och vi på Lomvägen njuter i massor, älskar det! Julmusiken strålar i hela hemmet, ljusen värmer och barnen är i ett esse, typ hela tiden. Det kryper alldeels sanslöst i de små kropparna och mamman går på helspänn... Ska göra ett försök till att fixa det årliga pepparkakshuset om jag orkar idag. Är sanslöst förkyld och har dragit runt det i nästan åtta veckor, är ganska dödligt trött på det nu!
 
Har fått sålt barnens ikeakök idag =) Känns skönt att fått undan det! De leker inte med det längre och snart är det ju jul och då kommer det nya leksaker som ska få plats... Köpte en trofasthylla billigt och den blev helt perfekt, ska visa resultatet efter jul =)
 
Nu ska jag försöka få på mina små troll lite kläder, har bott i pyjamsarna hela helgen =) Ha det bäst med er alla!!
Va rädda om varnadra!
 

RSS 2.0