Kalajs!!

God morgon!!
 
Då var det måndag igen... Helgen flög förbi med topphastighet =) Det har vart en mycket intensiv men jätte rolig helg!!
 
I fredags blev det handling efter jobbet innan Campino med familjen för att hasta vidare till Wictory Center för Varbergs spelen i innebandy. Tyvärr förlorade Veddige hela helgen, de hade toppat ett lag och ett B-lag. Det märktes tydligt och det var ingen rolig innebandy alls =/
 
Lördagen började tidigt på morgonen med tårtbakning, städning, matlagning och förberedelser för att ha kalas för kottarna på kvällen =) Barnen var uppsnurrade till max och tur var väl att Sofie kom och hämtade Ellioth så han kunde leka med Herman! En räddare i nöden.... Vet inte hur det hade slutat annars!
Ett jätte roligt kalajs blev det, maten blev bra och barnen jätte nöjda med alla paket!
 
 
Min sockertopp redo för kalajs =)
 

Laddad till tänderna =)
 
 
 
En tårta till Loppan & en tårta till Nisse =)
 
 
Mmm
 
Eget bord =)
 

Presentbordet =) Ellioth & Lovis tackar såå mycket!!
 

"Ja må dom leva" Hurra hurra HURRA!!
 

Finns det hjärterum finns det stjärterum =) Två nöjda killar hade picknick  på golvet vis tv:n!! Funkade perfekt!
 
Ett jätte trevligt kalas!! Tack allesammans!!
 
Söndagen gick lite lugnare till med fika på Nygatan på förmiddagen, hem för lite lek, bilvård och sen tillbaka till Nygatan för grillpremiären =) Lovely!!
 
Ellioths lego drog mer än Herman och han har börjat bygga på polisstationen, alla de fina lastbilarna är reda byggda, alldeles själv =) Han växte otroligt i byggandet och tycker att det är otroligt roligt! Lovis har pusslat och lekt med allt och nu fick hon en utmaning att bita i! Pussel med 150 bitar men skam den som ger sig och med lite hjälp fick vi ihop det =)
 
Så och till sist till den förbannade klockan! Jösses, det var som att gå upp mitt i natten, klockan 5:00 (4:00)!!! Fy farao va jobbigt, det var mörkt när jag & Zelma gick runt brandstationen, jag som njöt av att det var ljust! Tur att fåglarna höll oss sällskap i alla fall =)  Fick äntligen upp barnen, det var inte det lättaste... Trötta och ville helst av allt ligga kvar i den varma goa sängen! Det förstår jag!
 
Har fått gjort mig en portion med köttbullar och makaroner till jobbet, tur man hade sallad kvar i alla fall... Hade smörgåstårta kvar med men den får allt vara... Gårdagen följde lördagens bana vad det gäller mat! Skit med men det är bara att ta tag i måndagen och vända det dåliga samvetet och ta stavarna ikväll =) Ok jag får väl ge klockomställningen ett stoort plus i kanten för katten va härligt det var att gå ut i gårkväll, senare än vanligt och helt plötsligt få tid med det mesta på kvällen i alla fall =) Helt klart en bra avslutning på helgen trotts allt!!
 
Ha en bra måndag, nu drar vi till jobbet =)
 

Inköp

Snart helg igen, veckorna rusar fram och snart är det påsk =) I helgen ska jag nog fixa vårfint i en kruka, längtar till vår och sol! Idag har jag skämt bort mig själv och köpt ett par nya löparskor =)
 
 
Me like alot!! Nu jäklar ska det tränas, bara byxor kvar och en ny vindjacka =) En sak i taget men snart så kommer jag!!
 
Skämde bort tonåringen med ett par nya vårskor med! Han fick betala halva själv och supernöjd var han <3 Ett stort tack och en bamsekram i affären!!
 
 
Skitsnygga!! Ska sitta ett par på den här mamman med till sommarn =) 
 
En snygg vårjacka till tonåringen med! Blir nog jätte snyggt till de vita Palladiumskorna, fast de lär inte vara så vita så länge...
 
 
Hade en mycket mycket nöjd gosse efter sin födelsedag! Han byggde och byggde och nu är den färdig!!
Jag är grymt stolt över honom, att han byggt alldeles själv efter ritningen! Det är första gången han bygg själv, annars har jag hjälpt honom! Mamman tycker nämligen med att det är väldigt roligt att bugga lego =)
 

När vi ändå var ute och for fick vi inhandlat den sista presenten till Lovis, så nu är vi helt klara med paketinköp för ett tag. Nu e det inte förrän mormor fyller och sen står Emmy på tur =) Det är många kalas på våren för vår del så det gäller att planera sina inköp så man inte får allt på en gång... Jag & Alvin skulle åkt om Hajen men jag orkade inte... Får ta det imorgon eller på lördag förmiddag.... Planerar maten för lördagens kalas men ar en grym idetorka... Imorgon blir det innebandy i Victory center och Varbergsspelen! Spännande!! Morfar ska nog följa med, Alvin ringde och frågade <3 Det betyder såå mycket för honom!
 
Ett barn sover, ett på g och en spelar =) Nu ska jag kolla lite på tv innan jag går till sängs med Mr Grey =) Japp nu blev det 50 nyanser av honom... Har bara läst ett kapitel igår innan jag somnade så idag hoppas jag orka läsa lite mer. Känner mig bra sliten och det ska bli riktigt skönt att gå och lägga mig!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Våffeldagen

Kvällen på er!!
 
Ligger i soffan med aningens träningsvärk... Tydligen en vanlig åkomma nu för tiden =) Fast jag måste erkänna att det är helt ok! Älskar mina stavar och jag mår såå mycket bättre sen de kom in i mitt liv! Idag testade jag att springa lite, från ladan och ner till vägen! Wow what a feeling =) Nu tror jag att jag har bestämt mig för ett nytt mål , roligt mål! Innan sommarens slut ska jag springa runt strängen, så e det bara! Kan andra kan jag!
 
För 7 år sedan var jag och Roger inne på förlossningen i Varberg, lyckliga över att vi äntligen var i förlossning! Efter fyra dygn med pinvärkar kom äntligen vår efterlängtade prins! 03:42 i natt kom han, med en äkta knut på navelsträngen kom det ut en gosse med brunt hår & bruna ögon <3 Vi var lyckligast i världen! Tänk att det gått 7 år, det är helt ofattbart... Jag är såå fascinerad över att man kan minnas allt såå in i minsta detalj =) Klockslag, känslor, bilder, allt och det känns i hela kroppen! Det var nog det häftigaste jag någonsin varit med om, att bli mamma <3 
 
 
Älskade unge <3
 
Har förberett för morgondagen, slått in paketen och de ligger och väntar på att slitas upp! 04:45 står larmet på så man hinner med att gå med Zelman innan det blir sjönsång! Ska ta fram kameran med så man kan föreviga hans 7 års dag <3
 
Imorgon ska de på utflykt till skogen och fikan ska med, våfflor till min unge herre =) Lyckan är total! Sofie kommer hit på kaffe när vi kommit från jobb och jag hoppas att mamma & pappa ska kunna komma ut en liten stund. Mamma är hemma på permis från sjukhuset i natt. Hon ska in imorgon med för undersökningar och beroende på vad det visar kanske de kan komma och ta en fika =) Hon ska på ytterligare undersökningar på torsdag, större och jag kan inget annat än att hålla tummar & tår för att allt ska gå bra och att de kanske kan hitta vad som är fel och varför hon har såå ont =( Lycka till imorgon!! Puss & Kram!!
 
Idag är det ju våffeldagen och den har vi såklart firat med våfflor, farmors recept <3 Mumsiga!! Jag åt en =)
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova i 500 km/h så jag är utvilad imorgon för födelsedagsfirande!! Natten på er!!
 
 
 
 

Helg!!

Lördagsmyser tillsammans med min dotter =) Vi tittar på film & äter godis! Pappan har somnat på soffan, antar att inte Tingeling är hans favvo =)
 
 
 
Lördagsgodis!! Mums!!
 
 
 
En sovandes Darling <3
 

Min lilla Loppa <3
 
Idag har vi vart på innebandy, hemmamatch =) En ganska B-ig match! De mötte Vala, yngre grabbar men ack va snabba... Lennart som annars står i mål åkte ur för att han nitade bollen på domaren så Alvin fick hoppa in... Lite spännande var det men mitt i ringde Josefin efter oss för Lovis hade ramlat i bäcken hemma hos Olivia =( Lessen var hon och tyckte att det var lite jobbigt... Hoppas hon inte blev så rädd så hon inte vill åka dit mera... Men det tror jag egentligen inte, hon är oftast en tuff lady =)
 
 
En laddad Alvin fick ta över målvaktskläderna... Han är sugen på att ställa sig i mål, han är ganska bra! Han är helt klart vig och kan röra sig, fokuserad och med bra reflexer så det skulle han säkert fixa bra! Hellre att han ställer sig i mål än att han slutar! Det är skönt att han har innebandyn istället för att vara ute & slarva... Tyvärr tycker han att många av de yngre i laget är för oseriösa och satsar inte ordentligt! Jag fattar att han vill utvecklas, det e inte roligt när de förstör på träningar osv. Vi får väl se =)
 
Ikväll ska vi till Janice & Christoffer ikväll och fira Janices födelsedag! Det ska bli jätte mysigt! Härligt att slippa att laga mat =) och trevligt att träffas!! Tänk att för 7 år sedan hade jag rejäla pinvärkar vid det här laget... Kommer i håg när jag satt i fåtöljen hos Nett med en riskudde vid ryggslutet =) Det startade redan igår klockan 20... Tänk att man kommer ihåg allt från sina förlossningar! Tänk vilken enveten liten kille som bodde magen <3 Det är han än idag!! Det var en grymt lååångdragen förlossning och han tittade inte ut förrän natten till onsdag... Han längtar för fullt tills hans födelsedag och räknar ner dagarna nu! Det ska planeras för barnkalas, vilka som han vill bjuda, vad de ska äta, när vi ska ha det osv =) Det är roligt!
Har vart upp i Kungsbacka på förmiddagen, gick väl sådär... 0,3 kg är väl inget superresultat men det går neråt! Har ju kommit igång med stavarna ordentligt nu så det kan ju ha med det att göra! En vecka i taget, det ska gå det här och jag känner mig grymt taggad!
 
Ha en bra lördag allesammans!!

Lite av varje

Solen skiner & det är fredag, ledig fredag!!!
 
Nyss vart & hämtat Ellioth från skolan och det tetas redan... Suck!! Nåja det är ju tur att det inte är så här alltid!
 
Idag har jag & Sofie vart uppe på vinden nästan hela dagen =) Vi har rensat, sorterat, kastat & jag har fått sålt lite till hennes tvillingbarnbarn! 500 kr! Yes, ett steg närmar sommarresan!! Kan lova att det är hur mycket som helst på vinden som vi skulle behöva rensa mer i... Men man orkar inte hur mycket som helst på en och samma dag! Känns skönt att jag börjat i alla fall och börjar förbereda för att åka på Loppis! Är det någon som har goda erfarenheter av någon Loppis som är mer värd att åka på än någon annan??
 
 
 
Just nu sitter jag och gottar mig i köket, bloggar lite, dricker kaffe & njuter av fredagen =)
 
 
En ny favorit!! Måste prova Runda grovråg med... Får bli nästa gång vi handlar!
 
 
Måste skryta om min underbara store pöjk! Han kom hem efter skolan & passade sina småsyskon så jag kunde gå med stavarna & en bonusrunda med Zelma & Lovis! Han kom hem senare i dag för han skulle ha extrainsatt ergonomilektion, en fredag! Han var nog lagom lycklig! Det är mammahelg men han fixade på sitt rum innan han åkte!!  Känns skönt att gått med stavarna =) Vet inte när min darling kommer hem idag så man får passa på när tillfälle ges! Så jag kan allt unna mig en stund vid datorn & kaffe =)
 
Igår gjorde jag & Sofie ett spontanbesök på Gekås för att köpa varskor till barnen! Är supernöjd!
 
 
De passar skitbra till hans nya jacka han ska få när han fyller år!
 

Lovis dojjor e med skitsnygga!! Passar med perfekt & vilken tur att hon inte ville ha de som var rosa & lila!! De är soft shell på både jacka & skor så det känns som om de är bra rustade inför våren! Tunnare gympadojjor blir längre fram mot sommaren!
 
 
 
Ett par nya mössor och sen är deras outfit klar =)
 
Måste ta tag i mitt liv nu och STÄDA! Här ser ut som ett bombnedslag!!! Lovis vill spela spel men det får bli lite senare... Vet inte när min darling kommer hem idag =/ Funderar på wok & nudlar.. Måste hålla mina pp idag för imorgon är det vägning i Kungsbacka och jag hoppas på ett lite större minus!  Behöver det för motivationens skull! Måste ju nå mitt mål och det känns som om jag gått ner ganska ok =)
 
Ha en skön fredagkväll!!
 
 
 
 
Ellioths... Passar skitbra till jackan!
 
 
 

Den vackraste ängeln <3

"Ja må hon leva" ...
 
Då var farmors första födelsedag här efter att hon inte finns kvar i detta jordelivet... Hjälp vad jag saknar henne! Tårarna har runnit en del idag och tankar och minnen väller fram. Ser henne framför mig när hon satt utanför Karl Nordströms väg och gottade sig i vårsolen och bättrade på brännan =) Det var det bästa hon viste de sista åren förutom när hon fick hela rummet fult av de närmaste och käraste hon hade <3
 
Det är väl så att alla de dagar eller händelser som händer första gången utan någon man älskat hela sitt liv är tuffa... Sorgen försvinner aldrig men det kanske blir lättare att leva med den? Att farmor flyttade till landet ovan molnen är en naturlig del av livet, hon skulle fyllt 98 år detta året! Hon har levt ett fantastiskt långt liv med både lycka och sorg! Tyvärr har hennes sista år vart jobbiga och fyllda av saknad efter farfar <3 Sakta men säkert har den farmor som jag vuxit upp med tynat bort på något sätt men ändå ville man ju ha henne kvar... Såå konstiga känslor son bråkar med varnadra! Nu får man le åt minnen, vårda dem ömt och ta hand om de som finns kvar!
 
Det är en konstig tomhet som infinner sig som nästan går att ta på! Känns skönt att gå en runda och prata med henne alldeles själv <3 Jag vet att hon finns alldeles runt hörnet!
 
Haft en kanoners dag på jobbet =) Idag har vart en sån där dag där man känner med varenda ben i hela kroppen att man har världens bästa jobb!!
 
Jag & Nett tog ett varv med stavarna efter jobbet <3 En härlig runda och det märks att vi börjar komma i in stavandet =) Såå härligt!! Sen var det skönt att få babbla av sig lite!!!
 
Har druckit kaffe med min kärlek i soffan till bygglov och sen blir det fortsättning med Robert och Änglar & Demoner! Ha det så gott alla där ute!!

dripp dropp...

Regn & rusk utanför fönstret gör att jag mer är gärna hade stannat kvar i sängen med min bok i dag!
Zelma var inte heller överförtjust i att kravla sig upp ur sin husses säng där hon legat gott och varmt hela natten! Fattar inte vad som hände när klockan ringde... Kändes som om jag nyss somnat =( Det är verkligen tur att det är fredag och att man har två dagar att lata sig på efter en hel veckas jobb!! Hade två barn som inte heller var så supersugna på att gå upp =) Ellioth gömde sig långt under täcket och Lovis låtsades fortsätta sova! Goa ungar!!
 
Måste faktiskt skryta med att det gick jätte bra i går på kvinnohälsovårde ( nytt namn så man måste ju öva sig) när jag var där och tog mitt blodtryck! Det har helt klart blivit bättre så det känns ju skönt även om livet just nu är en enda låång menstruation!! Hon fattade att jag var mer än lovligt trött på det men snart är fyra månade gjorda och det ska bli bättre! Tillbaka dit i september för att se hur det gått och har det inte blivit bättre konsulterar hon med en läkare =/ Suck jag håller i alla fall tummar och tår för att det ska funka!!
 
Fy vad tiden går fort på morgonkvisten! Strax dags att ta på två barn och ge sig ut i skitvädret! Ha en bra dag på er!!
 

Robert Langdon

Ledig eftermiddag med barnen ger en härlig boost med energi! Haft en halvbra natt så det var seegt att ta sig upp ur sängen idag! Men det e ingen annan som går ut med hunden så det var bara att ta sig i kragen och klä på sig! Väl på jobbet fanns det 200 saker att göra och jag har fått gjort en del =)
 
Jag & barnen bestämde oss för att vara lite lata och så vi gottar oss med fruktsallad & kesella vanilj till mamman och negerbollar till barnen! Ska borra ner mig i soffan med fortsättningen på da vinchi koden (har glömt vad den hette) när barnen är nöjda & glada och leker på egen hand! Så ego är jag =) Tycker att det är en lättläst bok och en bra författare! Det är mycket jobb bakom boken och det gillar jag! Det är så roligt för jag ser bara Tom Hanks som spelar Robert Langdon i filmerna... Han liksom hänger med men det e helt ok, jag gillar honom! Mamma har de rastrerande böckerna så jag får väl ta de först innan jag ger mig ut på jakt på något nytt spännande!! Du kanske har något bra tips på deckare (det e nog min favvo) Jessica <3
 
Egentligen är det så mycket som jag skulle vilja göra när man har en tidig dag men när inte orken finns så får man göra det  bästa av det och jag har gett mig fasiken på att inte ge mig själv dåligt samvete! Om Roger kommer hem i tid idag ska jag ge mig ut med stavarana runt strängen =) Måste ge träningsvärken en rejäl omgång! Så genast har jag gett mig ett litet plus i kanten & det är helt ok att ligga och läsa nu =)
 
Funderar på vad man ska fixa till middag ikväll =/ Har ide torka! Får se var frys & kyl erbjuder... Det märks att det är onsdag och handlingsdagen närmar sig! Börjar sina på det mesta men vi ska nog allt hitt på något gott & nyttigt!! Nu till da book!!
 
 

Semledagen

Kvällen på er!!
 
Då var det den berömda semledagen... Varenda kotte lägger ut bilder på sina semlor och jaa jag blir lite sugen... Mannen hade köpt med sig semlor & negerbollar (ja jag säger fortfarande negerbollar) till barnens förtjusning! Och Bruno såklart =) Han hade köpt två... Jag tackade nej tack och lagade middag =)
 
  
Muuummmmsssss!!
 

Världens underbaraste Ellioth med Bruno <3
 
 
En mumsig negerboll kan man ju leva med efter ett härligt bad!!
Bruno är på tredje besöket hos Ellioth! Idag fick vi en ny läxa där Ellioth skulle måla & rita Elin & Julis som hade två tiokronor var och skulle köpa godis... Hur mycket pengar var det tillsammans?? Det var inga problem att göra läxan fast man vart hos Herman efter skolan och lekt =) Det var nog fläskpannkakan som gav lite extra energi innan Roger hämtade honom!
 
Men när barnen fikade och mannen tog fram nummer två paxade jag locket & doppade i grädden och mandelmassan! Vist som katten att det var gott men jag får ändå säga att jag var nöjd sen! Har inte ätit en enda semla i år och jag hoppas att jag är nöjd med ett lock!!
 

Min galna kärlek med semla nummer två!!

Är galet trött idag efter en lång dag på jobbet med massor att göra! Vi kämpar på som aldrig förr med en man kort... Bara att kavla upp ärmarna och jobba på =) Trotts att vi lagt oss här hemma klockan nio två kvällar i rad så är jag megatrött och längtar tills klockan blir nio, tvätten hängts upp och jag kan få krypa ner i sängen och läsa lite! Njuter av att äntligen tagit upp mitt stora intresse för böcker! Blir nog inte så mycket läst idag dock men det är avkopplande!
 
...Natten på er...
 
 
 

Ny vecka!!

Morsning alla morgondiggare!!
 
Då var det måndag igen, ny vecka och nya möjligheter! Ser fram mot dagen, massa att göra och fullt ös! Det gillar jag på våra pedagogiska måndagar! Vända & vrida på problem, dokumentation, systematisk dokumentation! Me like alot! Ännu mer efter mitt medarbetarsamtal, jag är på rätt väg och det känns såå himla gott!
 
Helgen gick jätte fort med ett besök i Kungsbacka, minus 0,8 kg på vågen och det behövde jag verkligen! Jag har satt upp ett mål, minus 5 kg till 1:a maj och jag ska nå min målvikt till midsommar! Ooops kanske har jag lovat för mycket till mig själv men det återstår att se! Kämpa på så det händer något! Åkte till stan och mötte mamma & vi gjorde stan, shoppade lite både till mig & presenter  till vår lilla guddotter!! Ni ska hon köra rally med en alldeles röd & fin skottkärra! Vilja blev jätte glad =) Det värmer banne mig!! Mysigt kalas med god mat, en treårs tårta och världens skönsång!! Roligt att träffa alla =) Barnen blev trötta och folket droppade av vid 22 och barnen somnade på 5 minuter framför Trassel =) Jag och Roger däste i soffan med en påse chips & film <3
 
På söndagen gick premiärturen med stavar och jag lovar att det känns idag!!! Ooops my gaad vad det känns i hela min mage, armar, rygg & ben! Aj aj aj men ack va underbart skönt det var! Jag har satt upp en gång i veckan men blir det mer så gärna det =) Måste införskaffa träningskläder!
 
Hade fullt ös med varsin kompis till barnen hemma!! Varken Simon eller Saga hade vart här innan men det gick hur bra som helst och de lekte, lekte och lekte hela eftermiddagen! Jätte roligt!!
 
Vi var ganska trötta och fram mot 21 gick vi och la oss! Fatta det e ju inte klokt! Men jag hade såå ont i halsen och känner mig skit idag med, ingen feber men tjock i halsen... Tur att man ska sitta på kontoret hela dagen =) Loppan börjar med bli förkyld så vi håller tummarna att det går över fort! Har varken tid eller lust med vabbande just nu! Siktar mot full lön i mars, det har ju inte hänt på ett par månader och det hade verkligen inte vart fel med tanke på att vi har två födelsedagsbarn!
 
Våra tankar gick till Lena i landet ovan molnen <3 Igår var det ett år sedan hon lämnade jordelivet och man funderar och tänker, minns och tänder ett ljus! Kan inte fatta att tiden går såå fort... Det skänker tröst att veta att hon har det såå mycket bättre nu än allt kämpande hon fick gå igenom! Vi saknar dig <3
 
Egentiden vid köksbordet lider mot sitt slut och det är dags att klä på barn, packa väskan och masa sig ut till bilen! Kör försiktigt idag alla som ska ut på vägarna för jisses vad snorhalt det var! Ett tunt lager is överallt!
 
Ha en bra dag!!

RSS 2.0