Kvällsmöte...

Då var första mötet denna veckan avverkat, bara ett kvar i morgon!

Nu sitter jag ganska trötter i soffan efter en asalååång dag! Men vi har fått gjort mycket idag fast man vart trött efter helgens kalasande =)

Idag för två år sedan satte min andra förlossning fart... Vid 20 började värkarna så smått =) Vi satt med Nett & Rikard och tittade på Så ska det låta =) Hade en mysig kväll men jag var ganska trött så två panodil och sova blev ett skönt avslut på kvällen =)
Halv 2 på natten "knäpper" det till och vattnet går!! Jag flyger upp i en vid båge från sängen, fråga mig inte hur men inte en droppe kom i sängen tack o lov! Det var en helt otrolig känsla och det kändes häftigt att få uppleva! Min andra förlossning var totala motsatsen till min första! Efter en stund satte värkarna fart igen och de stabiliserade sig ganska fort. Vi ringde Nett så hon traskade hit fram vid halv 4... Halv 5 var vi på G in till förlossningen för då började det bli lite jobbigt!

Väl inne kändes det tryggt och vi skrevs in. Det var spännande att vara på "nya" förlossningen och det var så fint och bara det var ju lite häftigt! Lite kämpigt var det att vid första undersökningen var jag bara öppen 2 cm och de ville ge mig lite medel att sussa på... NEJ inte denna gången med!! Lite moloken blev jag men jag lyssnade och gjorde som de sa! Men jag kunde minsann inte somna för värkarna var så pass starka... In i en varm dusch blev det och världens största duschmunstycke och varmvatten som inte tog slut var ju helt fantastiskt!! Lustgas & varmvatten hjälpte mig igenom flera timmar och vips hade det hänt hur mycket som helst!!

Jag förflyttade mig ut till sängen igen och väl där satte det i ordentligt och värkarna blev grymt starka... Det dröjde inte länge innan jag ville krysta och jag minns att jag blev så paff att jag fick lov att trycka på... Lite skillnad från Ellioths förlossning! Där fick jag hålla emot läääänge!

Lustgasen var på max och bara tre krystvärkar... Men Lovis hjärtljud försvann innan sista värken så Roger fick slänga sig på klockan för att vi skulle få hjälp! En sjukskjöterska kom springande och missade nästan allt... Hon slängde sig på min mage och tryckte ut Locis med min hjälp. När vår Sessa såg dagens ljus 12,24 var hon alldels blå och lite medtagen men hon piggade på sig snabbt! En massa mörkt hår och såå lik Ellioth! Vi var i 7 himeln och älskade henne från första stund!! 3690 gram och 51 cm var vår lilla docka!!

Jag upplevde en mycket bra förlossning och det var skönt att inte riktigt fatta hur illa det kunde gått men hon e en liten fighter och med hennes envishet och styrka kommer hon kunna gå mycket lååångt!!


 

Vår lilla Sessa, alldels ny ♥

Nu blir det sängen för att orka upp och sjunga för vår lilla 2-åring ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0