Vips så var helgen slut...

Shit va tiden går fort! kan inte fatta att helgen redan är till ända... Fast det har vart en mycket bra helg!

Lördagen...
Jaha det blev en promenad på morgonen innan jag lämnade barnen till Nett och Janice! Det är få förunnat att ha familjen så nära som kan och VILL hjälpa till att passa kidsen! Jag stack upp till Vrångatorp och mötte Jen där vi red ut på en låång ritt i skogen! Det var sååå underbart väder och solen sken, löven var gula, röda & bruna... Ibland är det så vackert så det gör ont!

Kan inte fatta att jag börjar verklligen hitta tillbaka till mig själv, till MITT INTRESSE, det är så himla häftigt! Ibland blir jag skraj, det e fortfarande läskigt att skrattsa bakhovar... Man kunde nästan undra vem som hoppade högst... jag eller Rune... Men jag lär mig!! Känslan när man kommer hem är obeskrivlig, full av ny energi och massa spralligt i kroppen =) Sen kan man ju leva på det i flera dagar =)

Hemma igen så blev det lite fika hos Nett innan vi traskade till affären och handlade lite inför helgen! Måste ju ha lite myspys! Sen traskade vi hem till Sofie och kompani! En god kopp kaffe och massa tjöt innan vi traskade hem igen!

Jag plockade, tvättade och grejjade hemma innan Roger kom hem. Då blev det tacos och mys! Han gjorde iordning sig för att gå ut en sväng på krogen. Sofie och Herman kom hit, till Ellioths förstjusning! Han har längtat såå efter Herman och de lekte och tryckte i sig GODIS såkart =) Nett kom hit med på kvällen så vi hade en mysig tjejkväll med godis, busiga ungar och tv =)

Natten var INTE rolig alls... Visserligen sover jag mindre bra när jag e ensam... Omedvetet väntar man på att Roger ska komma hem... Lovis vaknade hela tiden, hon var verkligen megatät och hade svårt att komma till ro... Ellioth hade med svårt mitt i natten, det var efter att Roger kom hem halv 4. Då låg det två kids i vår säng och Roger sussade i Alvins säng... Men jag kände att jag var tvungen att sätta en stol vid Ellioths sida så han inte trillade ut, han är ju som en virvelvind i sängen! DÅ händer det som inte får hända vid halv 5 på morgone... Jag flyttar stolen och då lyckas jag riva ner en lapa med glasskörm, vilket resulterar i glasskärvor i hela sovrummet... ÅH jag trodde verkligen jag skulle gå upp i atomer!! Gick in och vrålväkte Roger... "Hjälp mig att städa upp..." Skrek jag tillslut och ångrar mig starx då han inte var såå nykter! Men han gjorde nog sitt bästa i all fall... Glaset blev uppdammsugt och allt kom i sin ordning och hör och häpna... Två sovande barn!! Tack och lov för det! Sen sussade jag med och vi susade till halv 8 eller... 9 eller bara halv 7 kanske efter att vridit klockan till baka och allt...

Vi hade en ganska mysig förmiddag i alla fall! Frukost, myspys i soffan och kollade på barnkanalen, mamma Mu... mm Tända ljus! Sen när pappsen vaknat så blev det en långpromenad i skogen för mig och Zelman och det var jätte skönt! Dimman låg som en matta över Veddige men vi hittade hem... =)


Lunch innan vi kastade oss i bilen och åkte in till stan, till min farmor! Det var riktigt roligt att träffa farmor, det var alldeles föör länge sen, vi tjöta lite och fikade och sen var det hem igen... En promenad runt strängen och sen mat igen, Tobbe var här så han fick i sig lite kvällsmaty han medoch det var roligt att träffas! Och sen ÄNTLIGEN två sovande barn!! En mamma och en pappa i soffan, en kollandes på tv, en bloggandes... Kanske om barnen fortsätter att sova så kanske vi kan vara lite sociala =) Inte en helt ovanlig melodi på lomvägen.... Undrans om man orkar tjöta lite... innan jag somnar på soffan. Kanske jag orkar med lite virke med??? Sussa gott på er!!

Måste ju bara lägga in att vi har ett mycket farligt barn!! Lovis stälde sig rätt upp i dag i soffan... Tokunge! Livsfarlig!! Sen reste hon sig framme vid tv:n... Hon fastnade under stolen i köket... Hade kronglat sig in och gnällde... Busunge... Hon tog sig verkligen loss jsälv =)  Ja henne har vi fått för våra synder den lilla sötisen! Vi får verkligen vara överallt hela tiden, jag la Ellioth innan och då hade hon tagis sig in på det roligaste rummet i vårt hem, nämligen toaletten!! Mina ob hade trillat ur skåpet och de satt hon och mumsade på när Roger hittade henne... FARIG!! Jaja... hon lär sig väl av den allra bästa, Ellioth har vart överallt, högt och lågt på samma gång i dag... Har det inte vart i duchen då han hälde ut en helt ny Axe... Ja jag kan påpeka att jag satt hyllorna HÖGT!! Men då hittar man ju pallen och sen vet jag inte vilken lian han använder för att svinga sig upp... UNGE!! Han kom på att Tobbe var lika dödligt killig under fötterna så han bosatte sig under bordet såklart och Tobbe tjöt!!  Tur att våra gulliganer sover nu...

Åter... natti natti!!

Handlat...

Nu är vi hemma igen efter att ha handlat på Eklöws... Mycket folk och en liten kille som kört egen vagn... Tur att han är piggelin i alla fall =) Lovis vart jätte snäll hela tiden, hon sov =) Vaknade först framme vid kassorna... Så nu är lagren påfyllda lite här och varstans! Skönt!

Har vart en riktigt slappar dag, inte gjort nått alls känns det som, slappat i soffan och fikat med Rikard och Jeanette! Rikard var snäll och gick till Hemköp med Ellioth och köpte fika =) Ellioth var helt överlycklig! När magen var mätt så kände jag att jag skulle behöva komma ut på en långrunda! Nett & Rikard passade kidsen medans jag och Zelma gick runt strängen! Gulligt!! Roger är uppe hos Carro & Patrik och "leker", kör grävmaskinen och hjälper Patrik! Han tycker att det är jätte roligt!!

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och sätta in disken... Det lär den ju inte göra själv... Sen finns det ett sovrum och ett barnrum som ser ut som tja... hej kom och hjälp mig... Undrar om man kan göra något åt det??? Ellioths rum är roligast, eller där märks det mesta att man gjort något ;)

Fredag =)

Skönt att det är fredag!! Hade vart ännu skönare om man mått tipptopp.... Det gör inte jag, inte Lovis, inte Alvin, inte Roger... Hm bara Ellioth verkar det som... Det märks oxå för han har bilpark i hela vrdagsrummet. Lovis e lite mer lugn och kollar på Herbie, det ska ju börjas i tid och hon lär ju av den bästa =) Sitter framför tv:n och pillar sig mellan tårna =)

Vi har inte sovit typ mycket alls, Somnadeinte förän halv 1, då hade Lovis snörvlat, hostat, gnällt, tappat nappen med 5 minuters mellanrumm... Går ju inte att somna på ens! Roger sov, men när Ellioth vaknade sparkade jag upp honom! Då var det vatten... lessen och allt!

Tillslut somnade vi men tre vaknade Lovis igen... ville bara ha mat =( Hade tänkt försökas att inte ge mat på natten... Försökte få henne att somna om till 03,47...gav upp så fick hon tutte och somnade om på två röda =) JAg med! Sen var det dags igen halv 7... MMM VILKEN UNDERBAR NATT!!!

Skulle duscha nu men vattnet e slut... Min man tog slut på det i morses så Alvin fick testa att duscha i iskallt =) Brukar vi andra få göra efter honom =) Ja så kan det kännas =) Väntar på att värmen ska komma tillbaka så jag kan avlägsna mitt smörpaket i håret... Sen är det frukost! Massa medicament så man ska klara av dagen...

Underbara ungar =0)

Sicken grabb man har =) Han e för söt, när han vill=) Jag och Ellioth har lagar middag tillsammans, jag delade och Ellioth la potatsisarna på plåten... Han är iklädd sitt nya förrkläde inköpt på IKEA. "Vänta mamma, jag gör. Ska bara häta det nya..." Han skuttade ner från stolen och ut i hallen för att hämta sitt förrkläde... Han var mäkta stolt där han stod på stolen.

         


Så här lycklig kan man bli när man precis hivat ner kameran på golvet från bordet... Låånga armar har man när man e bäbis...Hon bara asflabbade... Hur roligt som helst! Mamman tyckte inte alls att det var såå roligt, tur att den inte gick söner!

Härom dagen satt Lovis i soffan men det räckte inte till för damen... Hon ville ju stå upp hon med så hon drog sig upp och 1 2 3 så stod hon upp jämte Ellioth i soffan och tittade ut hur lycklig som helst!  Lovis är en mycket enveten unge... Hon kommer aldrig att ge med sig...
Sötisar!
Åh där är en fönsterbräda, den kan man dra i =)
Ah, där e mammas kamera (den e mycket spännande) Kan man ta den, kanske smaka bara lite =)

Hon är en försekommen liten tjej och nyfiken som tusan så jag känner på mig att det kommer att gå fort, allt kommer att gå fort... Undrans vem hon brås på, kan det vara mamman??? Allt ska helst hänt igår... Kommer Lovis vara likadan?? Roger e med väldans envis, imulsiv (jag med) Oj oj oj hur ska detta sluta???

Nehe nu ska jag ta hand om min gubbes fötter... har fixat ett fotbad till honom, han har megasprickor... Natti natti!

Regn i dag med...

Jaha då e det en sån däe skumdag igen då man bara känner för att mysa i soffan och regnet öser ner utanför fönstret! Nu sitter jag uppkrupen i soffan och myser =) Ellioth äter äpple och kollar på Blixten... Har har haft en mycket bra dag på dais och det är verkligen jätteroligt att han trivs så! Han satt och byggde med duplo md Egil nu när jag hämtade honom... "Nej mamma du får gå, jag vill inte hem mamma!" Han var mycket envis och bestämd så det tog en stund att övertala honom... Fast mamman tycker jue att det är väldans kuligt att han tycker det e så kuligt att vara där!!!

Idag har hon vart hos sjukgymnasten, glömde inte av tiden denna veckan...TUR!! Det gick mycket bra, hon tycker att träningen gör nytta! Hon ser en stor förändring i alla fall! Även fast jag haft mycket ont på morgognen nu i ett par dagar så är det över lag bättre! När hon undersökte mig idag så gjorde det inte såå ont =) Sen såg hon att jag gått ner mer i vikt och då växer man ju säkert 15 meter =) Det är väldans roligt när folk ser =)

Nett har vart här en sväng idag, fast hon fick mest sällskapa Roger för jag skulle ju iväg till sjukgymnasten... Sen vaknade ju Lovis med så hon fick gosa ordentligt =0) Träffas säkert senare...

Vi hade bokat dejt uppe i skogen hos Carro & Patrik och Roger var sugen på att följa med, han får ju passa på nu när Patrik e hemma! Det blev lunch där, kycklig i pastasås med pennor =) Mumsigt och ganska starkt! Jag utmanade mig och provade på att smaka på brysselkål... Japp och det var ganska gott faktiskt det måste jag ju erkänna! Det e bra det där när man äter borta då får man liksom träna på olika saker =) Kanske blir man vuxen någon gång då???

Vi hade väldans trevligt och måste ju säga att det var väldans lugnt när storasyskonen vart på dagis =) Hm ja man får säga så faktiskt och jag kan tilllägga att nu e det inte lugnt längre... Ellioth bygger en bilparkering i mitt föster... Jag gramsar på honom men han liksom inte lyssnar särskillt bra alls... Hm undrar var man ska göra för att han ska lyssna... Nyonskyltar kanske??

Ikväll blir det simning med Jen, trodde en stund att jag fick hoppa över det denna veckan för att jag började få ont i halsen men det verkar som om det inte blir värre i alla fall! Då är en apeslin mycket god i bastun!

Nehe nu får städerskan på Lomvägen ta tag i tvätten och toaletterna... Har insett att det inte gör sig själv och det är liksom det e inte liskom någon som vill göra det heller... Hua tycker det e såå tråkigt!! Men skönt när det e klart!!

Full rulle =)

Ja det kan man verkligen säga om den här dagen!!! Gick upp tidigt för att få iväg Ellioth till dagis, jag och Zelman gick på promenad i frosten och det drog ut på tiden mer än vanligt för hon var kelig i magen... Roger kom typ förstent till sjukgymnasten för därför... Sen kom Jen och hämtade mig och Lovis för att åka in till stan, vägen om Rusta för att köpa korta tavellister och tejp till Alvins klubba... Sen vidare till Viktväktarna... Det gick mycket bra trotts att jag inte trodde att det hänt någonting... -1,4 kg =0) Tänk nu e det 12 kg ner =) Kan nästan inte fatta hur det gått till...

Åkte till Coop och frossade i deras biliga frukt... Hem och slänga i sig köttfärssås och skruvar =) Mums va gott! Roger hämtade Ellioth och Emma som har lekt hela eftermiddagen då Carro vart på Gekås. De har verkligen haft superkul!!! När vi satt och åt kom mamma så vi tog en kaffe på maten, kunde ju behövas så som vi flängt runt =) Mamma, jag och Lovis fortsatte att flänga in till stan där vi köpte ett par skor till mig =0) Tack mamma!!! Shit va jag fick prova skor tills jag väl hittade ett par som tyckte ommin fötter... Men nu kan jag ut coh gå igen utan att frys ihjäl om tassarna och vara torr för det vart gortex!! Underbart!! Vi åkte om babyhuset på vägen hem och köpte en sele till vagnen så nu kan Lovis inte rymma heller =) Tur!

När vi kom hem tog det inte så lång tid innan det ringde på dörren, då var det Sofie och Herman som tittade förbi =) Åh va det var mysigt!! Nu vart det tre ungar som lekte hej vilt och hade hur skoj som helst!! Vi vuxna drack kaffe och satt och tjötade och fyllde in en massa papper till Alvins skola... Emma körde jag inte hem förän kvart i 7 och då började hon gäspa så det v ar ju bara att försöka hålla henne vaken (dessutom sitter hon bak i vår bil jue...) Men vi sjäng hela vägen upp så det lyckades =) Tur för annars hade det nog inte blivit så kuligt för hennes mamma... Väl hemma igen hade Britt & Roffe kommit på kaffe så då stoppade jag i mig lite kvällsmat, det hade Roger hunnit med medans jag lämnade Emma... Trevligt med massa besök! Ellioth somnade i soffan vid 8... bara att städa upp allt på hans rum, allt låg i sängen och golvet låg täckt... Sen på med blöja och pyjamas på en sovandes kille =) Han fortsatte sova =)

Sen satt jag och Britt o tjötade i köket medans gubbarna pillade med deras bil... Herre jösses nu vart hon tröttttt kan jag lova!!Det är först nu jag räknat ihop vad jag ätit i dag och detv art ju lite över så nu sitter jag här o bloggar och smaskar på ostbågar... Hm vilka bra matvanor det är på det här stället... Gick inte hon på VV eller?? Ja det var ju himla jobbigt =0)

För en gång skull vart det faktiskt skönt att sitta i soffan och chilla... då har gubben lagt sig... TYPISKT! Ja thats life =( Tråkigt att vi inte synkar varandra så himla bra i den här familjen... Undarar hur man gör det???

I morgon fortsätter rullen rulla.... Öppna förskolan med ungarna, sen en lunch uppe hos Carro... Sen lämna ungarna med sin pappa och vidare in till stan med Nett en sväng... Ska bli spännande och roligt i morgon!!! Ser mycket fram mot alltihopa =) Ne nu ska jag strax borsta lite tänder... och krypa ner i en kall säng och slumra... tills klockan ringer... Och sen vakande hon =) Det lär ju never bli verklighet i den här familjen... Men våra barn blir stora en dag de med och kommer att sova hela nätter utan att vakna... Natti natti!!

Måndag och en hel vecka framför sig...

Solen skiner =) Vist e det härligt! Det gör att man blir på lite bättre humör!! Har vart ute och gått min runda med Zelma och det var ganska kallt ute... Hua, snart blir det en varmare jacka om det ska fortsätte i den här stilen... Varmare skor med kanske, det blåser ju rätt in... Nät uppe på =(

Roger har gått ut för att åka till näs och byta däck på bilen, dete  ju vinterväglag nu... Känns skönt att få det gjort! Volvon e på lack så nu håller vi banne mig tummar och tår för att de gör det ordentligt!!! Det e ju självaste den att de inte göra det bra från början!!

Lovisen sover så jag passar på att ligga i soffan och surfa runt lite... Det e skönt med vanliga dagar då hon får sin sömn som den ska vara. Då blir allt så mycket lättare!! Nu ska jag knapra lite panodil så kanske mitt huvud blir toppen med...

Hemma igen...

Då var man hemma igen då. Det var en riktig rysarmatch idag! Herre jisses va det har hänt mycket med killarna och de spelade faktiskt riktigt bra! Alvin var jätte bra i mål, snabb och han är inte rädda för att slänga sig mot bollen och tog ett par mycket svåra skott!! Men så var det ju Wic de mötte och...  De vann med 15-2... =0( SURT!! Alvin har fått ett rejält slag på armbågen, en megabula så det lär nog kännas ett tag kan jag tro... Men det var mycket bra jobbat!!!


Vi körde hem Jesper på vägen hem och om Eklöws... Blir Kyckling och pasta ida, det var Alvins önskemål =) Ska bli riktigt gott!! Ne nu får jag gå tillbaka till tvätten...

Alvin ska spela innebandy!

Strax bär det av in till Wic-hallen för att kolla på Alvin när han spelar innebandy mot Wic... Hm får se hur det går, vi håller allla tummar och tår för att det ska gå så bra som möjligt! Han kanske skulle stå i mål i dag... Han e mycket bra imål! Ska bli jätte roligt! LYCKA TILL ALVIN!!!

Jesper Nilsson har sovit här hela helgen så han e med inne nu, Roger körde in dem till samlingen så kommer jag efter med småtrollen! Gick upp i ottan idag för att hinna gå runt strängen, 07.05 gick vi jag och Zelma =) Känner mig mycket duktig faktiskt!! Sen stod frukosten på bordet, ägg, kaffe och mackor =) Underbara gubbe!!

Ne nu springer klockan och jag ska packa in alla ungar i bilen... alla ja jag vet att det typ bara 2 men Ellioth kollar på Bumbibjörnarna så.... Attans!! Ha en bra dag!!

Tacokväll =0)

Alldeles strax kommer Jörgen, Marie, Edwin & Alva hot och ska äta tacos med oss =) Ska bli riktigt mysigt!! Lyktorna är tända utanför, min och Ellioths egen lyckta! Jag har planterat ljung i min kruka och lagt dit de fina prynadspumporna som jag fick av Carro igår =) Det blev faktikst jätte fint!! Känner mig såå nöjd!

Sen har jag och Roger grejjat som hejsan idag i vardagsrummet! Vi var i stan och köpte tavellister i oljad ek. Vi har satt upp våra nya tavellister, hyllor och möblerat om lite på de gamla grejjorna och det blev såå mysigt! Kan inte bli bättre! Det gamla vitrinskåpet får bo kvar tills vi haar pengar att köpa ett nytt/begangnat på blocket när det kommer ut ett sitt ett vättigt pris! Finns ett i H-stad för 2000 men jag tycker det et föör dyrt med tanke på attt ett nytt kostar under 3000 på jysk (det e från jysk).....

Nu har min underbara gubbe tänt en massa ljus i vardagsrummet, jag bara myser!! Känns mycket bra trotts regn, trotts att det inte blev någon ridning i dag... Synd, hade sett fram mot det men inte i hellregn!! Då kan det verkligen kvitta! Men vi får ta det en annan dag som e bättre!! Ha nu en trevlig kväll!!!

Fredagsmys!

Nu är vi precis hemkomna från Carro & Patrik. Det har vart en mycket trevlig kväll, precis som förr... Det bjöds på grillat, nöt, lamm & fläsk med egengjorda klyftisar! Åh såå gott!! Till efterrätt provade Carro att fylla äpplen med kokos, sirap och kanel och in i ugnen. De såg inte ut som på bilden och vist de kunde ju blivit lite mjukare... Men de stog inne i en timme, hm stämmer jue inte... Himla gott var det i alla fall! ungarna har lekt som tusan och haft jätte roligt! Lite trött e man nu efter en heldag i fullt ös!

Dagen började med mysfrukost, Nett kom och drack kaffe med! Flera dagar sedan så kman måste ju fylla på dosen =) Mysigt! Sen tvingade jag mig ut på en promenad... Blev ju ganska bra! Sen vart det middagsdax, fiskgratäng med potatismos =) MMM Det blev ju jtte gott, tror jag klarat mig ganska bra med propionten! Mätta och glada åkte vi upp till IKEA och shoppade lite =) Inte jätte mycket folk så det gick ganska bra till en början men sen strömmade det på... Vi fick lite smått och gott till vardagsrummet. Det e ganska roligt att piffa till det hela lite!

Nu sover mina små troll i sina sängar medans de stora grabbarna spelar data... Jesper ska sova här i natt och det e jätte roligt tycker jag! De har nog ganska roligt tillsammans!!

Bourne Identity (resveratin för stavning =))går nu och jag gillar den filmen så jag ska krypa upp brevid min gubbe och titta en stund innan jag kommer att somna... som vanligt =)

Natti natti!

Fästing... nu... tar de aldrig slut??

Jippi, jag klarade mig med finfint väder hela vägen runt strängen =) Solen skiner och det var jätte skönt!! Men Zelman vart vist lite kass i magen så jag fick slänga in henne i en dusch när vi kom hem... Då hittade jag en fsting på hennes nos... Blir lite trött faktiskt!! Tar aldrig de j*a slut?? Nu har det vart frost så då borde de ju dööö!!

Aprilväder i oktober ???

Fy farao vilket skitväder det e!! Nu hade hon tänkt att ta ut Zelma på en långpromenad... Ena stunden har det regnat, snöat eller haglat... Man kan ju undra vilken månad det är egentligen... Kan inte påstå att jag är supersugen på att gå ut men jag måååste jue. Hon glor ut mig, sitter nedanför mig och bara glor... Knner mig inte alls stressad att ta på mig eller så... Blir regnjackan och mössa, vantar och halsduk, trotts att solen lyser just nu...

Ikväll ska vi upp till Carro med familj, måste ju säga att det var ett väldans fint dagiskort hon fick hem idag! Våran lilla guddotter e det jue!! Lilla Emma!
 

Lovis, kryper nu... Häver sig upp mot tvbänken och står på knä... Igår stog hon utmed soffan =) Hon e bra livsfarlig den lilla dockan!! Nu kör Ellioth med en bil i full fart och Lovis flabbar ihjäl sig och kruper efter! Rolig storebror hon måtte ha =) De e för söta!!

Simmat =0)

Så nu känner man sig nöjd med sig själv =) Vart och simmat med Jen, 550 meter den hr vekcan och det går faktiskt mysket bra! Det är roligare och roligare för varje gång och sen ska man ju inte sticka under stolen med att det är väldans trevligt  =)

Sen har jag gått två runder runt strängen idag, första i snö.. Andra var det lugnt... Tänk att det snöar i oktober, det var inga små flingor heller!

Vart uppe hos Carro & Patrik i eftermiddag och fikat, det var mycket treligt! Ungarna lekte och hade jätte roligt, som alltid! Vi vuxna satt  o tjötade och hinkade kaffe =) Vi ska dit i morgon kväll och äta tillsammans =) Ska bli mycket mysigt! Det är roligt att ha något att se fram mot och att umgås med vänner såklart! Vi tycker om att ha mycket folk runt omkring, blir lätt rastlösa och har gärna 1000 järn i elden... Hm ja det händer ju ganska mycket hela tiden! Igår fick vi sålt både husvagn och Audin... VEMODIGT! Ja det kan man ju säga med tanke på all tid jag la ner på att klä om dynor och sy gardiner och allt! Vi hade väldans roligt med den men det är synd att den bara står och blir gammal. I varje fall så har vi ju Mallorca resan säkrad istället!!!

Imorgon är det ganska fullteknat kan man ju säga! Sjukgymnasten för Roger på morgonen,, promenad med Zelma... Hon har börjat löpa.. Hua va keligt!! Surtant och sugen på allt... Hm Tja det låter ju nästan som en annan i den här familjen under den keliga veckan...

I varje fall så ska vi försöka ta oss till ikea och se om vi hittar lite värmeljus, hyllor mm.. Ne nu måste jag kolla på lyxfällan! Det e världens bimbo!!! Helt sanslöst!! Natti natti

Öppna förskolan =0)

Vilken mysig dag det vart! Vi har vart på öppna förskolan med Carro och hennes barn och det var helmysigt!! De kom hit i morsesoch hämtade upp oss så promenerade vi bort =) Den här gången viste Ellioth vart vi skulle, att vi skulle till Eva och leka och fika! Han sa att vi skulle ju gå in därnere ochg nästan sprang in =) Det var mycket roligt med tanke på hur blygis han vart förra veckan! Det artar sig...Snacka om en liten tuffing redo för att gå till öppna förskolan =) Iklädd nya brallor från gudmor & gudfar =) Stolt som en tupp!! Passar ju perfekt till nya tröjan från mormor =) Det ska börjas i tid...
Ellioth ville ha lillasyster i knät och att jag skulle ta kort... Nja det e ju inte lätt att hålla en liten spjuver som inte kan/vill va still!
Den lilla hönan vill helst vara i fred så man kan krypa runt själv nu när man kan!!!


Barnen leket och vi vuxna satt o tjötade =) Det var mycket trevligt! På hemvägen tog vi vägen förbi affären och handlade det sista till middagen sen hem och laga mat! När mat och disk var borta så gick vi bort till dagis som hade höstbasar =) Allt de sålde gick till välgörade ändamål, barnen i Ghana! Det hade barnen själva valt =) Känns bra att de lär sig värderingar redan från starten!!

Trötta sjönk vi ner på soffan nr vi kom hem och tittade på "På andra sidan häcken", Emma somnade till snabbt coh Ellioth blinkade med till men det gick att hålla dem vakna. Efter ett bad, lite kvällsmat och en saga så ligger nu Ellioth i sin säng och sover! Skönt!

Roger e inte hemme, han e och visar husvagenen... Vemodigt att vi måste sälja den! Men den står ju bara och det blir vår Mallorca resa! Den kommer bara att bli förstörd om den bara står, då e det ju bättre att någon annan får glädje av den! Om jag känner mig själv rätt så kommer vi inte att dra husvagnen med oss med småbar och dyr bensin... Blir en stuga nästa gång...

Ne nu blir det arga snickarn... fortsättning följer...

Tokont i ryggen...

Fy farao va det inte e skönt i min rygg denna morgonen!! Jag har vart vaken sen halv 6 och har inte kunnat somna om för det har gjort så förbannat int i ryggen! Det spelade verkligen ingen roll om jag låg på höger eller vänster sida eller ryggen... Skulle ALDRIG sagt något igår! Jen frågade om träningen hjälte... Ja sa jag jag har faktiskt inte haft såå tokont på länge sa jag... Ska inte göra om det misstaget =) Vi håller det på en jämn nivå ;)

Lovis vaknade i och för sig 6 så det var ju inte helt i onödan =) Hon tuttade en bra stund sen somnade hon om. Klockan ringde 7 så då rantade jag upp. Det tar så lång tid för oss att komma i ordning för att kunna komma iväg till öppna förskolan halv 10! Helt sanslöst! Alvin åt väldans långsamt när han var liten, gör ibland fortfarande och det har vår mindre son ärvt, rakt i nedstående led =) Man kan bli alldeles galen om man har lite brottom! Tuggar lååångsamt och har fullt upp med resten av omvärlden. Vi kunde inte ha grytor på bordet när Alvin var liten, han speglade sig hela tiden och gjorde grimaser... Herre gud va länge sen... Det e inte Ellioths problem, han ska ha koll på allt, vänder sig om, kollar ut, frågar 1000 frågor osv. Hjälper inte om han sitter på andra sidan bordet heller för då har han fri sikt =)

Faktiskt ganska skönt att få en liten stnd själv så hr på morgonen, kunna sitta i lugn och ro och blogga, fixa på vv´s sida... Ingen som stör! Det gick faktiskt ganska bra, -0,4 igår! Det går neråt! Förra veckan stod det still och jag tror att jag är bara sådan, ojämn och det får man väl leva med då! Det får ta den tiden det tar helt enkelt! Fantastiskt att kunna erkänna ör sig själv egentligen, då har man ju kommit en bra bit på väg =)

Idag blir det öppna förskolan med Carro och barnen, ska bli jätte roligt, sen väntar Höstbasaren på Solkulla och det ska oxå bli roligt! Blir nog en lunch här emellen så slipper De ju åka hem emellena!! Kul för ungarna med!! Ne nu ska jag sätta på lite kaffe och fixa frukost och väcka mina älsklingar! Ha en bra dag!!

Pirrigt...

Ja man kan ju undra hur i alla världen det kommer att gå i dag på vägningen?? Ner, upp, still?? Hm jag har ingen aning... Jag har följt programmet, ätit lite av min bonus men absolut inte som förra veckan då jag stog still. Jag har vart ute och gått mycket! Ja vi får se...

Idag har det gått i ett, lämning av en go liten kille, hem och fixa Lovis sen ut och gå med Zelma och Lovis... Sen åkte jag upp och red med Jen! Hur underbart roligt som helst! Vi testade och trixade och det var bara såå kul! Rune tyckte nog oxå att det var lite roligt idag, han var ganska pigg och tyckte det var kul att sätta fart =) Kändes i alla fall mycket bra, han lyssnade och jag fick stopppå han, man fick jobba lite och det kändes häftigt... Håller med Jen att han e inte en liten ponny trotts att de är små... Islänningar... De e en stor häst i ett mindre format kan man ju säga =) Han e go, tror jag e lite kär =) Huvudsaken e att jag ÄR inte rädd för honom, ha e snäll, bara tycker att det e kul att det går undan liksom... Jaja jag lär mig väl?? =)

Lovis kröp flera tag innan =) Lilla sötisen!! Nu e hon bannad... Vill inte ligga på golvet mer, ska sitta i mammas knä, så det bli pekfingervalsen...

Ellioth ropade percis på mig från toan. Han hade bajsat! "Jag kunde bajsa på toan mamma, det funkade!" Underbara unge!

Väntar på att klockan ska bli 16,40 då hämtar Jen mig så ska vi in till stan... Skriver mer senare!!

Måndag

Vilken mysig dag det vart! Lämnade Ellioth i morses och det gick mycket bra! Det hade gått mycket bra hela dagen faktiskt!! Det känns så otroligt härligt att det funkar för honom! Han var ute och lekte när jag hämtade honom och han ville mnsan inte att jag skulle komma och "ta honom"... han lekte ju med Söderberg, de körde bilar...

När jag lämnat honom åkte jag, Lovis och Zelma upp till Jen och Milo så gick vi en låång runda uppe på grusvägarna, det var jätte mysigt! Vi fick tjötat av oss och Zelma sprang med Sasse så hon va mycket nöjd! Väl hemma på Stenlid blev det lite välförtjänt slappande innan vi lunchade på mycket god pasta & kassler =) Lärde mig en ny mycket god snabbmat idag! Det e så gött och få lite tips av andra, man snöar så in på det man själv gör! Mätta och glada lastade vi in oss allihopa i mon bil så for vi ut till Stockens gårdsbutik i Frillesås för att handla lite potatis, morötter, lök och ägg! Det var mysigt!

I eftermiddag har vi mest slappat, Nett och Emmy kom hit och vi drack lite kaffe och tjötade... Vi var dödströtta alliohopa utom Ellioth... han har vart på högspeed hela eftermiddagen och kvällen... Puh va mina öron e trötta, han babblar ju som en lamar*v... Men nu sussar han gott i sin säng! Vi åkte in till stan ch handlade hem lite nödvändigt innan allt e precis slut... Ellioth var jätte redig på Hajen, lyssnade faktiskt!

Nu har vi fastnat i soffan med massa levande ljus och en kopp kaffe! Vi e bra trötta, lite ont i halsen och snoriga... Hua ska man bli förskyld eller?? Men det e klart att barnens baciller e ju mega starka så det e klart att man blir smittad... Undara om jag kan sitte uppe lite längre än igår, gick och la mig halv 10... Det är ju passert i alla fall, undrar om man klarar 10 med =) Pensionär vid 31... Hm va tråkigt det låter, är! Jag vill inte va såå segis på kvällarna, jag tycker egentligen att det e mysigt att sitta uppe på kvällen.

Undrans om de glada dagarn e på väg, fick megaont i magen... Man har ju liksom vart utan mens i 18 månader så man är ju ganska bortskämd... Fy jag tycker verkligen inte om den tiden på månaden!

Nehe nu ska jag klappa ihop och vara lite social med min man... Kan ju vara trevligt medans man är vaken.. Han kan ju få ha lite sällskap medans jag e vaken, det e han som sitter uppe själv annars.. Natti natti!!


Rimfrost & 7 minusgrader

Vilken härligt frostig morgon det vart och va vackert det blir nu när solen lyser på all frost! Vi har vart uppe med tuppen idag med, klockan 6 vaknade vår lilla snoriga höna. Då var man hungrig och väldans snorig! Vi låg i sängen och drog oss till halv 7 då vaknade storebror och ropade att han var tät... Aldrig får vi vara friska i den här familjen
 =( Alltid snor, feber, hosta mm, det tar liksom aldrig slut utan bara går runt runt runt! Nåja det e ju i alla fall vackert väder =)

Har avverkat en Emil - film idag med levande ljus på bordet i mörkret och mycket mys i soffan medans pappan låg och sussade gott! Nu är det en Tom & Jerry film på 5:an och Ellioth sitter som förstenad och tittar! Han brukar aldrig se dem så det vart nog ganska roligt! De e ju ganska tokiga!

Vi har ätit äggfrukost idag och det var nog mycket uppskattat!! Ellioth åt två mackor med den gula räkosten =) Han e för söt! Det skulle ju minsan vara den från farbror annars kunde minsan frukosten kvitta tyckte han! Jag sitter i funderarstadiet på en promenad och Zelma ligger i andra delaen av soffan och tittar under ögonbrynen på mig "Ska vi inte gå snart??" Ja jag får väl ta mig i kragen och klä på mig ordentligt annars lär jag väl frysa ihjäl så kallt e det!! Tänk att jag tror att det kommer bli en jäkla vinter!!! Den värsta på 100 år stod det i tidningen... Hm då e det kallt minsann, förra vintern räcker inte då... Hm undrans vad man ska ha på sig då! Ja då e det ju tur att ungarna har att kläder i alla fall, jag har ju en ny vinterjacka med =) Hi hi slipper den gamla som har hängt med lääänge! 

Japp nu e det dax... Ni får ha en bra dag! Önskar vår store kille Lycka till på matchen idag, den är nu inne i Wic-hallen!! Träningsmatch... Hoppas det går bättre än igår!!
 


Det ska börjas i tid =)

När man ska lära sig att äta mat så måste man ju börja med potatis sägs det.... Ikväll när vi åt middag hade lovis satt i sig sin grött och fruktpuré... Men sitter man vid bordet blir man ju lätt sugen och vill ju gärna vara med =)

Hade fläskfilé och pommes till middag, då fick Lovis med pommes! Hon bara älskade det och smaskade i sig den ena efter den andra så bitar är ju inge problem... Det är fråga om vad för potatis bara =) Vår lilla prinsessa!
 Lördag...

Jaha då var det lördag och vi har haft en jätte mysig dag! Tänkte bara att jag var ju tvungen att visa ett par bilder när Lovis testade storebrors balja... Hon var lite tvekande till en början men det släppte efter ett tag och hon tyckte att det var riktigt mysigt!
Mmm det e ganska gott med sku... det har jag ju sett storebror göra...
Här kommer duchen, lite läskig men man måste ju prova =)


Idag var jag och barnen inne istan på Arnes ksor och träffade mormor. Hon hade lovat att hjälpa oss med skor till Ellioth =) Tänk jag sa det att jag undrar vad vi hade gjort utan deras hjälp just nu... Inte roligt utan pengar...Vi var i skoaffären i en hel timme... Puh jag var helt slut efteråt! Men det var ju en hel djungel med skor, en del fanns barta i vissa storlekar osv... Bra utplockat och vintern har ju liksom inte ens startat... Då blir man nästan lite mörkrädd... Men tillslut efter mätande och mätande och mästande och provande och provande och provande så äntligen till allas lycka hittade vi både vinterkängor och allväderstövlar! Ellioth tyckte att det var jobbigt att vara i skoaffären, ännu värre när någon annan ska mäta hans fot... Men man måste ju utmana honom oxå annars gömmer han sig totalt! Han tyckte däremot att leksakslådan var en trevlig uppfinning =)
Sådanna här fina vinterkänger bidde det! Outstanding tycker jag att de är, man har blivit lite bortskämd när man köpt dessa innan för de e såå himla bra!! Ellioth har aldrig vart kall eller blöt om fötterna! I år bidde det ett par blåa, jätte fina!!
Sen hittade vi dessa fina stövlarna, hur mjuka och goa som helst och han tog dem på fötterna utan problem, utan krångel =)

På vägen hem blev det två stopp, på eklöws och hemköp innan mamma och pappa kom ut. Vi skulle äta lunch och sen vidare för att kolla på Alvin! Vi åt lunch och sen promenerade vi till vidhögehallen. På vägen hittade vi en massa kastanjer så vi plockade en massa, de blev mycket fina i mina ljusstakar i vardagsummet =)
Så nu fick vi besök av Rikard och Emmy, så vi ska fika lite =) Ha en trevlig lördagkväll!!


Herrgårdskyckling =)

Så var det fredagkväll... Maten är lagad och uppäten, mums va gott det blev =) Det blev Herrgårskyckling idag, det e ju fredag och då ska man ju äta kyckling... eller...

Jörgen och Marie med barnen var här förbi och visade deras nya bil =) Åh den var såklart jätte fin!! Roger var ute och testkörde den... Barn på julafton! Vi fick en jätte fin blomma som tack för hjälpen, Tack va ni e söta!!! Den passar perfekt i vardagsrummet =) De  stannade inte länge för de hade fler stopp att göra innan de kom hem ch fick stoppat mat i magen... Ellioth blev såå besviken, lilla sötisen =) Han hade verkligen längtat till att Alva skulle komma och leka med honom!! Vi tar det en annan gång!

Barnen sover i sina sängar, badade och mätta och megatrötta. Hunden har vart ute och vallat husse medans mamman låg och läste om "Kompisen" och "Alfons", det blev två böcker så här på fredagkvällen... Känns ju jätte konstigt att lägga Nissen såå tidigt e fredag, då ska man ju vara upp och mysa och kolla på IDOL! Hm men han va jätte trött... Sen e det ju lite svårt att fredagsmysa utan cach... Ja ja nästa vecka e det ju lite bättre så vi får mysa rejält då!! Lovis var jätte trött hon med för hon den lilla tokan har har ju bara sovit i ca två timmar på hela dagen... Inte likt henne! Blev helt knäckt en stund, telefonen ringde och tja då vakna Lovis såklart! Hon e ju inte typen som somnar om!! Men trot eller ej, det lyckades och nu har jag lagt henne igen =)

Nu ska jag krypa upp i soffan med min gubbe, med poppade popcorn, en kopp rykande kaffe och IDOL =) Vi ska mysa utan barn och bara kolla på tv... Tänk, det är mer v'rt en en massa pengar =) och mer mys än på länge!!

Imorgon bär det av till stan och träffa mormor och köpa vinterskor till Ellioth... Sen ska de luncha med oss innan det blir innebandy för hela slanten! Ska bli såå roligt att se killarna imorgon i vidhögehallen =) Mysigt att mormor och morfar kommer och tittar med och Ellioth ser mycket fram mot att se Alvin spela! Blir en härlig lördag!!

Ha en trevlig kväll!!


Man får ju göra det bästa av det...

Sovmorgon skulle vi ha idag... Alvin börjar inte förän 9,40... Ellioth är ledig så vi hade ingen tid att passa... Men kl 6 vaknade en liten höna och 6,40 vaknade hennes storebror. Bara att ranta upp och gå ut till soffan. Barnkanalen, Ellioths täcke, kuddar i soffan och lite leksaker till hönan... Då e det ganska lugnt i alla fall. Tände ljusen på bordet, det är ju liksom natten ute... Då gör man det bästa av det, lite morgonmys med sina små troll =)

Var i väg och simmade med Jen igår och vi fastnade i bastun och satt o tjötade en massa, kuligt! Men jag fixade nog inte att sitta där så länge... Hm blev megasnmurrig... Men det gick över när jag kom ut och fick frisk luft, mat i magen när jag kom hem... Vi satt i soffan och kollade på tv, ungarna sov... PANG, sa det och jag blev askass! Dödstrött, ont i huvudet, såg helt överkörd ut så det ble neri sängen på studs. Sov nog fram till ett sen var det någon som snurrade runt och bökade, brötade och grymtade fram till tre då orkade jag inte mer, så hon fick flytta över till oss. Lite snuttande oc hon somnade om jämte mig =) Sen sov vi till 6.

Är nog ganska dödstrött fortfarande och ont i huvudet har jag med så vi får la se vart det bär... Men kaffe och en promenad gör säkert susen som det brukar göra =) Ha en bra dag!!

Korvgrillning i skogen!

Ellioth är iväg på dagis, de skulle till skogen och grilla korv. Det skulle bli en stor brasa och så skulle de tälja egna pinnar som de skulle grilla korven på... Vist låter det hur mysigt som helst!!!

Men Ellioth var inte alls lika entusiastisk... Han var ju tvungen att ha galonbyxer på sig och gummistövlar =( Puh vilken strid det varatt komma iväg... JAGA.... JAGA.... JAGA.... Sen till råga på allt, lagen om all jävlighet (enligt Ellioth) skulle man ha en reflexväst på sig med.... STACKARN...  Nåja han är iväg och jag vet att han kommer att få det jätte roligt!!

Nu e Nett här och vi ska ta en kopp kaffe =) Sen blir det en runda runt strängen i det UNDERBARA höstvädret! 
Ha en bra dag!
 

Öppna förskolan =0)

Idag har vi vart på öppna förskolan, det var såå fint i de nyrenoverade församlingshemmet! Lokalerna i källaren är omgjorda för barnverksamheten och det var verkligen fint! Vi hämtade upp Jeanette och Wilda på vägen och sen kom Jen, Nemi och Milo. Carro, Emma, Amanda och Emil kom oxå så vi var många som kände varandra! Sen kom det väldans många fler som man inte kände... Träffade Camilla och hennes lille Abbe, han var såå söt lillkillen och det var verkligen roligt att träffa henne! Detta får vi absolut göra fler onsdagar!!!

Ellioth kom inte riktigt ihåg va öppna förskolan var när vi pratade om det vid frukosten. Men han knde igen sig när vi kom dit i alla fall! Han blev väldans blyg när folket började droppa in och tyckte att "nu går vi hem mamma". Vi gick och rotade i skötväskan och till Ellioth stora lycka fanns det en nappis till honom =) Sen försvann blygheten och vi sjöng och dansade =) Sen under lugna stunden stannade vi kvar och lekte istället, det var jätte roligt att se honom vända och leka istället för att sitta klistrad på mig.

Som pyssel fick barnen rita på ett stort spännpapper med flaskfärg och det tyckte Ellioth var jätte roligt.Mycket färg blev det och mycket blått blev det =) Roligt att han ville vara med och måla, han tycker ju att det är jätte roligt! Men det e inte lätt att vara megablyg... det hindrar när man egentligen bara vill vara med och leka med kopisarna! Då är det en väldans tur att man har en jättebra kompis som drar med en ibland! Det är Emma jätte bra på!Så här trötta barn får man efter en dag på öppna förskolan. Lovis slocknade innan vi hann komma ut, medans jag hjälpte Ellioth på med kläderna... Ellioth vart supertrött och bara drog benen efter sig så det var bara att sätta han på fotstödet om man skulle komma hem idag...

Nu leker han för fullt inne på sitt rum och jag slappar på soffan medans Lovis ligger och myser på Roger. Strax kommer mormor på besök så då blir det en runda runt strängen och en kopp kaffe innan det lagas middag... Vi fikade på Evas supergoda frallor på öppna förskolan så vi e inte superhungriga ännu... Lovis åt nästan en hel hönökaksmacka =) MMMM gott!!

Ha en bra dag!!

Ellioth har åkt motorcykel =0)

Ni skulle sett min son och hans pappa igår =) De var bara såå söta!! ÄNTLIGEN har vår lille kille åkt motorcykel!! ÄNTLIGEN vågade han!!!


Vem är det som har roligast???

Idag var det viktväktardag... Stog helt still på samma så nu e det vägarvecka!! Ska vara jätte noga, inte lika många duoval... Det är nog banne mg det som gör det hela... Har ätit potatis flera gånger och det är svårt... Det är nog banne mig min störta last i livet vad det gäller kolhydrater, jag kan verkligen äta hur många som helst och jag får ingen direkt mättnadskänsla... Lite knepigt!!

Blev lunch hemma idag och sen vidare och hmta Nissen... Vi har cyklat tre gånger av fyra denna veckan, mycket bra!!! Han hade haft det lite jobbigt idag och vart mycket ledsen!! Tråkigt! Men vem vet om han har något i kroppen eller vad det är, han blir ju extra känslig då...

Var med Lovis på bvc idag på läkarundersökning... Det gick hur bra som helst!!

6 månader                   8950 gram
                                  69,5 centimeter
                                  42,6 i huvudomfång


De tyckte att Lovis var jätte tidig i sin motorik och det är hon ju, ålar, krälar, reser sig på alla fyra, står i krypställning, häver sig upp på lådor... sätter sig upp själv... Ja listan kan ju bli ganska lååång... De sa att fortätter hon i denna takten blir det hjälm... Hm snygging =)  Kommer ihåg en vän till mig hade hjälm på sitt första barn som var mer vild än tam... Nåja vi e inte där ännu och man kan ju hoppas at hon lugnar sig lite!!

Jollret vart det heller inget fel på, mammammmammma och papppapppappap övas varje dag =)

Maten funkar ju perfekt med =) Kan fortsätta ett bra tag som vi gör nu och hob var såå duktig till maten idag, en hel stor burk gluffsade hon i sig =) Känns hur skönt som helst!!

Vår tonåring har städat sitt rum i dag, tog typ hela eftermiddagen och jag har inte kollat hur bra/inte fullt så bra det blivit... Gör det imorgon tror jag när solen e uppe... Nu e man lite naning... Inget bra på tv går det heller, eller det som ska gå går inte så jag vet inte vem som är vimsig...

I morgon blir det öppna förskolan på förmiddagen... Sen får vi se vad dagen bjuder på =) Ha det gött

Vilket härligt höstväder!!

Vaknade med ett smärre raveparty i vardagsrummet i morse av Alvins mobil... Flög upp sim en furie och in till honom och såg till att han vaknade minsan... Det var inte tal om att ligga och snooza inte!! Upp och in i en dusch för hans det medans jag kollade på nyheterna, inte ofta man får chansen till det heller... Jag var på ett uselt humör en bra stund tills de andra vakande vid halv 8. Sen åkte frukosten fram på bordet och barnen lotsades iväg till skolan och till dagis. Det gick så himla bra att lämna Ellioth idag, vi cyklade! Ska verkligen försöka göra det så ofta som möjligt!

Sen hem och kl på Lovis för att gå ut och gå runt strängen, det var mitt i dimman men när den väl losnade så har det blivit helt underbart ute!! När Nett kom kurade vi upp oss i soffan med tända ljus och varsin kopp kaffe =) Mysigt! Lovis sov ute i vagnen länge och det gör hon nu med! Såå skönt att kunna sova ute! Ellioth sitter och slötittar på tv... Roger e ute och flyger, vet inte riktigt vad han pysslar med... Han skulle byta Ellioths jacka som han badade i =) Och köpa gurka!! Mamma köpte gurka på kvantum i lördags, den kstade 26 kr... Rena rånet tycker jag! Vi köper lokalodlad i tofta för 8 kr styck och det är helt underabart god till skillnade från den från kvantum, dem smakade nästan inget... Hm ja man blir ganska lurad ibland!!Min lilla höna i soffan tidigare idag... Lite busig va hon allt och vi lekte både tittut ich killades lite =0)Otroligt vackra höstlöv på väg till dagis när vi hämtade Ellioth!

Ha de gött!!


Vilken härlig helg det vart =)

Sicken helg =) Det har vart hur mysigt som helst!! I lördags hmtade jag mamma och så åkte jag, Lovis och mamma till stan! Vi hittade en mössa, vantar, halsduk till mig och en mascara! Det var inte helt fel, har haft min superlänge och fyllt på femtioelva gånger med vatten för att dryga ut den... Sen hittade vi en vinteroverall, mössa, halskrage, mössa & vantar till Lovis. En tröja med katten Gustav på till Ellioth och en jätte fin vinterjacka och termobyxor! Tack så jätte mycket mamma!! Vi strosade runt i det underbara höstvädret, tog en lunch på Maldali och sen vidare upp till Susanne och tog en kopp kaffe! Det var så mysigt, har bara inte blivit av att vi tittat in.

Efter kaffet gick vi in till Kvantum och handlade middagsmat till kvällen, mamma och pappa skulle komma ut och äta med oss! Mysigt!! Det blev saltbakade potatis, fläskytterfile och sallad! Mums! Vi åkte sen och lmnade mamma och jag åkte vidare hem... Visade alla grejjor för Roger och han tyckte det var superfint! Jag passade på att gå en rynda runt strängen medans Lovis sov... Då träffade jag på ett par som hade gått vilse... ända från stättared.. Puh va jobbigt, hon skulle dessutom börja jobba en timme senare i centrala Göteborg =( Vi hade följe hem så körde Roger upp dem till Stättared så de kunde ta deras bil hem... Dagens goda järning =)

Jag började med maten och fixade och trixade med en sovandes liten kille... hmingen bra tid att sova precis men vad gör man... Lovis skrek och var döds hungrig men blev sitt vanliga solskens unge som hon är bara maten landat i magen =) Vår mat blev med super och barnen tyckte det var super att morfar och mormor kom ut! Vi avslutade emd kaffe och godisskål i soffan... Det blev inte så sent för mamma var trött efter en dag på stan och lite förskyld... Hoppas det inte blir värre!

Jag fick något knepigt med min höft på kvällen, super ont och det högg ch jag kunde inte gå på benet... INTE ROLIGT! Jag tyckte megasynd om mig och gick och lade mig... Hade gått över när jag vaknade i alla fall!

Idag har städat toaletterna, tvättat allt så nu e det tomt i tvättkorgen =) Gått runt strängen har jag med gjort =) Det kunde ju behövas efter mitt godis intag denna helgen!!! Hm, jag har håll mig inom vad jag får men vi får la se vad /om det hänt något på vå¨gen denna veckan...

Nett kom hit och vi drack kaffe och mös och satt o tjötade en massa! Precis som en söndag ska vara! Sen kom gubbarna in, Roger hade hjlp Henrik med hans bil och nu vart de kaffesugna med. Nett undrade nr jag skulle ut o rida igen... Då föreslog min underbara gubbe att det kunde jag ju kanske göra på eftermiddagen... Och absolut!!


Sagt och gjort, jag ringde jen och det var inga problem! Jag åkte upp till hennes mamma till 4! Vi red ut en låång runda och det var helt underbart! Ut i bokskogarena med gulnande löv. Det är bara helt fantastiskt vackert!! Idag blev det både trav och gallop!!! ÅH va härligt!!!! Tänka sig att jag vågade! Tänk att jag glömt hur härligt det kan vara! Åh va jag mår bra! Hoppas verkligen på fler ridturer!! Tack så himla mycket gumman!!!


Nu har vi precis ätit kvällsmat och druckit kaffe och sitter och kollar på Ensam mamma söker... Eller jag sbloggar mest... Lovis leker med Alvin i soffan men hon e mest sugen på att komma till mig... Taskmört! Nu gick det lite bttre med nappa och snutte =) Magiskt!

Lika magisk som hela helgen!! Ne nu ska jag vara lite social med min familj! Får ju passa på när vår store grabba e hemma!! Natti natti på er!


Äntligen fredag...

Jaha då var det fredag igen... Ska bli fredagsmys för hela slanten =) Ja det kan man jus äga i flera meningar... Börjar bli fattigt nu =( Så tråkigt tycker jag! Men nu e det bata 12 dagar kvar till att barnbidraget kommer... Hej o hå...
En härlig syskonbild... De e ganska lika bakifrån med =) Fullt ös från morgon till kväll...

I kväll blir det IDOL, popcorn, lite godis och Nett underbara fläskfil'e gryta med dragon =) De kommer hit när Emmy städat sitt rum! Så vi ska mysa ordentligt, precis som det ska vara!! Rikard e ute med jobbet ikväll och jag hoppas att han får en trevlig kväll när jag lägger beslag på hans familj =0)Så här bidde det med soffan! Det e underbart skön att sitta i och passar perfekt till mattan och tapeterna =) Men det för ju med sig en massa andra stolliga ideer och vips vill man ju liksom byta ut .... tja ALLT =) Vi kunde inte ha soffan som vi hade tänkt,  det kändees jätte konstigt och det blev inte alls bra. Testade att möblera om och nu känns det bra, den får precis plats... TUR!

Neha nu ska jag vara lite social med Janice!! Ha en trevlig kväll!

Mmm...

Soffan vart riktigt skön och jag har verkligen hittat min plats =0) Nu är det bara resten som ska fixas... Städas, plockas, sätta i ordning... Känns som om jag fick mitt eget projekt som jag skulle ro i land. Är alldels dödstrött, Tur att vi ha familjen Altesson- Kling som hjälper oss i nöd och lust =) Undrans när det bara blir ett namn att skriva?? Det är väldans låååångt och vi går ju gärna på bröllop, Rikard=0)

Nu e jag såå trött, har simmat, ätit kvällsmat och hade propionts över till björnbär och glass!! Det var inte helt fel, satt som en smäck! Zelma har nog oxå hittat sin plats i divanen... fniss så söt hon e!!

Blir nog så att bilder kommer ännu senare för det  orkas det inte med här...

Ne och sen blev det ju inget jobb heller, han föll på målsnöret min gubbe! Känns så himla tråkigt!! Han var verkligen värd det jobbet!! De kunde inte fått en bttre opelgubbe =) Ellioth var för söt när han sa "Jäkla skit, pappa blev ingen opelgubbe" (Han kan ju hört någon annan i familjen säga ungifär de orden...) Men bättre tur nästa gång älsklingen!!

Nu ska jag snart sussa!! Natti natti!


Ett sms.... JIPPI

Åh äntligen fick jag ett sms från EM =0) Våra möbler har kommit!! Såklart ska vi hämta dem i eftermiddag!!! Herre jösses va roligt!!! Äntligen händer det ju något!!!

Vi väntar fortfarande med spänning på jobbet... Inget är som att gå i väntans tider... Fy farao va jobbigt!!! Roger är inne på arbetslivs resurs nu. Lunchen e lagad & uppäten sen en stund och jag blev alldeles dödstrött... Pratar med Carro som håller på att möblera om hela huset... Låter hur jobbigt som helst det där!! Inget projekt jag skulle orka med just nu känner jag! Ska ta tag i damsugaren om en stund, det e katten va det skitas ner överallt... Det märks nu när Lovis ålar runt och moppar golvet =) Allt fastnar i händerna!! Hua det e såå äkligt!

Det var härligt att promenera med Nett idag, regnet låg i luften men det var friskt och jätte skönt! Vi tog det lugnt för hon har sån besvärlig hosta... Fast vi blev genomsvettiga i alla fall så det fick bli en dusch innan sjukgymnasten idag! Det känns ju lite bättre när hon klämmer och känner och kollar leder och muskler om man e fräch!

Ska bli spännande att se hur minimannen haft det idag ned Foffe och Nici!! De har åkt tåg, lunchat på stan och haft det mysigt!! Han var så exalterad hela förmiddagen och tyckte det skulle bli jätte roligt!

Ikväll blir det simmning med Jen =) kvart över 6 hämtar hon mig... I alla fall om vi hinner med allt som ska hinnas med innan... hämtning av soffa och utrensning av gammal soffa... Puh, nu insåg jag att här hinner jag i alla fall inte sitta mer... Börja grejja lite kanske!! Ge Lovis middag och få undan så mycket som möjligt! SPÄNNANDE STRESS i alla fall!!

Ha det gott, foto kommer senare =0))

Jaha... en dag till samlingen av ingenting...

Vilken otroligt meningslös dag det vart idag... Inget besked från jobbet, ingen soffa, bara väntan och grubbel... Grubbel på mycket faktskt! Vet inte varrt jag ska börja egentligen.

Soffan lär inte komma på ett par dagar, får väl se på fredag kan jag tro... Hoppas kan man ju i alla fall! Vi har hoppat till varje gång det ringt men inget jobb... Det e ganska påfrestande kan man ju säga, känns som en dom faktiskt. Dommen om hur vårt liv kommer att se ut framöver... Hoopas gör vi fortfarande, hoppas de ringer imorgon, bara så man får veta hur det kommer att bli! Halva jag känner att han fått det, om inte kommer man bli såå besviken! Halva jag... hoppas!

Mamma har vart här idag, det var jätte mysigt! Det var jätte länge sen vi träffades känns om evigheter sen! Har saknat henne i massor! Tack för idag!!

Jag har fått damsugit, torkat av köksskåpen, lagat mat, gått två rundor... VÄNTAT och ätit mat... tvättat tre maskiner tvätt... Hm jag har vist gjort ganska mycket faktiskt och vips så känns det lite bättre faktiskt! Så nu ska jag sluta gnälla =) Min man har tvättat fönstren så nu kan man se ut =) Egentligen kanske vi skulle ha många fler av sådana här ingenting dagar så kanske det händer massor egentligen... Man msåte hålla sig sysselsatt för att slippa vänta så himla mycket

Vi har faktiskt ätit äpplepaj så det sprutade ur öronen oxå... Hade inte behöv såå mycket men attans va gott!

Nu kollas det på Gray´s, ett av mina favoritprogram... Det har hänt mycket där men jag har lite svårt att koncentrera mig... Nehe nu ska jag kolla klart... Natti natti...

- 10 kg =0)

Japp jag klarade det!!! Idag tog jag 10 kg på viktväktarna!! Åh va det kändes gött!!! Ett delmål är nått, nya mål är uppsatta och ny motiavion är på topp!! Det blev en snabblunch på stan efter vägningen och sen ut och lämna Jen & Milo för att sen hasta vidare till dagis och hämta min miniman! Han hade haft en rolig dag på dagis, det var skönt att höra! Han hade till o med somnat på vilan så han var inte lika rolig att lägga nu ikväll...

Efter dagis åkte vi hem till Sofie och Herman och Ellioth tyckte att det var jätte roligt! De lekte som hejsan medans vi drack kaffe i köket! Sen kom den farliga hårklippen fram... Sofie klippte Ellioth! Han blev jättefin, stor på en gång! Det gick ganska bra men till en början vart han inte alls med på noterna... Stora krokodiltårar...  Det var ok att mamma testade men det gick sådär... Tja jag får nog erkänna att det där med klippar inte är min grej... Sofie fick fortsätta och det blev jätte bra!!

Efter det var vi lagom trötta så vi behövde alla en välförtjänt promenad! Fi & Herman kom hem efter att de ätit middag så gick vi med de stora barnen, Lovis fick vara hemma med pappa =) Mysigt för Ellioth att bara få vara med mamma! Under promenaden bestämde killarna att de skulle bygga en bilbana när vi kom hem så det blev en kopp kaffe till innan vi fick lagat middag... Då hade jag en trött kille... men det gick över när han lagt sig... Plus att eftr vi läst Tummelisa och jag gått ut till Lovis så testade de brandlarmet på branstationen =( Det kom upp en jättevaken Ellioth och det var verkligen kört för han att somna efter det! Han kröp upp i soffan jämte mig och
Lovis...Så här fin blev vår lille gosse =) inte så trött precis...Lovis skulle oxå vara med... men det var inte lätt att ta kort på två vildar!Roger åkte ut till Britt & Rolf och tog en kaffe så då passade jag på att ringa Nett så hon kom och tog en kopp kaffe med mig =) Nu äntligen har Ellioth somnat medans Lovis krälar runt och är halv missnöjd... Får la se när hon somnar. Jag känner mig inte alls bra, håller nog på att bli förskyld eller nåt...

Får sända pappa lite bamsekramar då han har åkt på Höstblåsor och har dem ÖVERALLT! Stackarn!! Det är inte lätt att få när man är vuxen, jag vet!! Hoppas de går över snart!!

Ne det vart ingen rolig natt alls... Lovis somnade inte förän halv 2 tuttandes... Då somnade jag en stund med till halv 4 då jag försökte lägga över henne igen i hennes säng. Det gick tillslut bra så jag fick i alla fall sova själv i 1 ½ timme... Sen var det dags igen, bara att lyfta över henne och amma igen. Då somande vi tiilsut om tills Ellioth ropade "mamma" halv 7!! Nej tänkte jag inte en chans så jag puttade upp Roger som sussat gott hela natten! Fattar inte att han inte vaknar, inte hör , INGENTING!!! Men han var snäll och gick upp i alla fall så vi fick sova till halv 9 =) Det var jätte skönt! Så nu efter en en dusch och snart lite mat i magen  och en kopp kaff så blir man som en ny människa! Blir nog en strängenrunda med Lovisen i vagnen, det ska bli härligt!

HÅLL NU ALLA TUMMAR OCG TÅR FÖR ATT VÅE SOFFA SKA KOMMA IDAG OCH ATT ROGER FÅR ETT GLATT BESKED!!!

Ha en bra dag!!

Lycka!

Åh vilken härlig dag!!! Jag och Jen har vart ute och ridit igen =0) Det var askul!! Satt med ett smile hela tiden... Vi till och med travade en massa =) Det var jätte härligt! Först lite läskigt men det gick över ganska fort och det var mes jätte härligt!! Tänk jag kanske e botad från min rädsla snart =) På god väg i alla fall!! Lovisen var hemma med pappsen hela förmiddagen medan jag var ute och gick runt strängen med Nett & sen ridningen =) Känns så skönt att det funkar!! Han klarar mer än han tror med sin axel =)

Sen var det lunch på schemat och lite kaffe på det så var man som en ny människa... Jag och Nett gick och hämtade Ellioth från dagis... Sen åkte jag och ungarna och handlade på Eklöws, jag blir mer och mer övertygad om att det är min affär! Kvittot är inte alls lika dyrt på Eklöws som det blir när man handlar på Hajen... Jag kom hem med tre kassar och ett paket blöjor för 500 kr! Japps, det e inte illa! På Hajen kommer vi inte under 1000 kr... och inte så himla mycket mer mat känns det som... Man handlar så mycket onödigt när man åker till stan, för det e  ju såå billigt! Då blir det inte såå billigt!

Då det vart kanelbullens dag så har vi såklart ätit kanelbulle idag, varma goda som Roger hade med från affärn, alldeles nybakade! De var jätte goda! Ellioth smaskade i sig tre små som Emmy bakat i skolan och en stor från affären... Att det kan få plats i den lille magen...

 Kanelbullens dag =0)

Nu sover min lille solstråle gott i sin säng efter att vi läst om "Ludde Lump", den gillar han! Han är otrolig på att lyssna på sagor för att vara 3 ½ ÅR =) Jätte mysigt va det att krypa ner i hans lillesäng och läsa bok! Det var det bästa jag viste när jag var liten, när mamma och pappa läste för mig! Det gjorde dom varje kväll innan jag skulle sova ( ialla fall vad jag kommer ihåg...)

Lovis ville inte sova innan när jag tyckte det... Hon ligger på golvet och krälar runt överallt och hickar... Får väl se när hon har lust att sova... Ska ut med Zelman med... int´get jag har lust med kan jag medge men det e bara att ta på sig och traska ut, hon måste ju det såklart!

Morgondagen bjuder på stora fjärilar i magen!! De ringde från det jobbet Roger sökt och han ska dit imorgon igen. Det står mellan honom och en annan kille. De ville träffa honom igen och gå igenom jobbet, löner mm! Håller alla tummar och tår!! Önskar av hela mitt hjärta att han får det!!! Han är som ett barn på julafton =) Härligt att se!!

Nu ska jag kolla på Ullared, egentligen vill jag kolla på Biggest looser men min man har redan valt... Suck...Söndag...

Nu sitter vi uppkrupna i soffan och tittar på "Ensam mamma söker..." Godisskålen har kommit fram från igår... HUA det e inte lätt när gubben smaskar i sig... Fast jag har snott ett par sycken jag med, tur att man har bonus! Det har inte blivit såå jätte bra mat idag... Eller maten var kanon, köttfärssås och spagetti med grönsaker. Sen blev det en smarrig äppelpaj med vaniljsås... Sen var det inte mycket kvar att äta... Men men det är en ny dag imorgon =)

Ska nog ut och rida imorgon med Jen! Ska bli jätte roligt!! Får se hur vädret blir...

Nu ska jag njuta av att våra nyduschade små troll ligger och sover i sina sängar och att det går en bra film med Kevin Costner på tv:n och sällskapet av min älskade gubbe!!

Ha det gött!!

God morgon!

Fick lite sovmorgon idag =) Men huvudvärken vill inte ge med sig alls verkar det som... Men nu ska jag och Zelman ut och gå så det hoppas jag ska göra susen!!

Har precis ätit äggfrukost och druckit kaffe... Barnen leker i vardagsrummet och Pippi går på tv:n...


...någon nyper mig i tån...

Herre jösses va Lovis kravlar runt... hon är verkligen inte där man lägger henne... Helt plötsligt e hon under bordet, borta vid tv:n eller vad det nu kan vara som fångar hennes uppmärksamhet =0) Hon e för rolig!

Middagen blev kanon god,ungsstekt kyckling, saltbakad potatis, sallad & beanaisås. Nu har jag satt i mig 200 gram GODIS!!! Fy farao va gött det var men nu e jag som en stoppad korv =) Så nu ska jag inte käka mer denna dagen..

En myskväll med bara familjen, rätt skönt för Roger e inte helt 100 alls... Känns som om han har feber så det blir en tidig kväll! Natti natti!

Innebandy säsongen är igång!

Har vart på innebandy idag, fösta för säsongen =0) Alvin var jätte duktig!! Han har blivis såå stor... är inte vår lille kille längre... Det har fått nya tränare i år så vi hoopas på att killarna utvecklas och går framåt! Känns mycket bra! Det var roligt att se killarna spela även om de inte vann någon av de matcherna! Ne nu ska jag ut i köket och fortsätta laga maten, magen kurrar!! Ha en trevlig kväll!


Lovis sitter själv!

Sicken fredag =0)

Vi hade fullt ös hela dagen med start kl 9. Då gick jag och Jen på en strängenrunda!! Det var härligt, gött väder och hundarna tyckte det var toppen =) De sprang av och an och busade lite och det funka mycket bra!

Sen skulle Jen till sjukgymnasten så Milo vart kvar hos oss, han hade somnat i vagen men som Jen sa så vakande han ganska fort, typ strax efter hon åkt... Men han var ganska nöjd, lite sakning var han nog och undrade vart 17 mamma tagit vägen!

Nett hade kommit medans vi var ute och gick och hon och Ellioth körde till Borås i soffan och lekte som hejsan! All maten var med oxå så de slapp ju svälta ;) Ellioth var som en hel visp... Märks att han inte vart på dagis på hela veckan!!! Ska sannerligen bli skönt till veckan!

Sen var det min tur att gå till sjukgymnasten... Hm ja det kan man ju säga att hon sa... Stackars Eva-Lotta hon änna klia sig i huvet... Vi gjorde tusen övningar och hon kollade typ igenom hela mig... Men var 17 kommer min värk ifrån??? Är det från ryggen eller är det från bäckenet?? Jag fick ett par övningar som jag ska göra varje dag! Det kommer inte att gå över på studs men det kanske underlättar i alla fall. Hon sa att jag var väldans rörlig och mjuk i kroppen vilket påverkar samt att förlossning, graviditet och ammning påverkar. Mycket är hormonellt... Hm, vi får testa oss fram, hon gillade att jag  var ute och gick så mycket - FORTSÄTT med det! Hon sa att det är bra att vara ute och rida, det stabiliserar upp mitt bäcken.

Sen var ju Roger på anställningsintervju!! Det hade nog gått ganska bra, det kändes så i alla fall! Det hade vart 100 sökade och 5 hade fått komma på intervju =0) Det är inte illa bara det!!! Så nu en hel vecka kvar tills vi får veta hur det gått!! Snacka om fjärilar... Hoppas hoppas hoppas!! Måste säga att jag är MYCKET stolt över min gubbe!!!

Efter den här förmiddagen knorrade det i mångas mage så vi fixade lunchoch alla åt här med oss, det är såå mysigt tycker jag!! Jen, Milo, Nett, Janice, Jag, Ellioth, Lovis och sen kom ju Roger =) Jag fläskade lite med Nici så Ellioth fick vara med henne under eftermiddagen. Jag och Lovisen åkte med Jen till Kinna för att hämta hennes bil och då passade vi på att gå i garnaffären... Finns himla mycket!! Jag var redig och höll i plånboken... attans svårt men nu gäller det att prioritera... Herre gud jag tror jag blivit vuxen =0) Jen hittade massa grejjor så nu har hon lite nya projekt!!  Spännande!! Vi hade jätte mysig, satt och snackade massa på vägen upp och sen strosa runt där! Vi körde en härlig väg hem så det var mycket att titta på... Fick änna köra lite sakta emellanåt!

När vi väl kom hel efter en mycket mysig dag så gick jag och Nett och Lovis till affären... Vi skulle göra paj! Det skulle testas ett nytt recept - Viktväktarpaj! I pajdegen var det kesella... Blev mycket god faktiskt, sen fyllde vi den med tacoköttfärs, paprikor, tomat, minifraich, lök och lite riven ost! Det blev jätte smasskig!!! Osten kunde man slåpat helt... Sen var det sallad till och jag blev proppmätt... När allt var diskat så tog vi kaffe framför Idol!Tacopaj gjord på kesella!Ska ha!!Vi har fått en lite busig tjej som är på ALLT!! Hon ålar/häver sig fram till det hon vill åt! Sladdar, telefoner, videoband mm får vi nog låsa in... Vi har fått henne för våra synder ;)Våran lilla höna sitter själv! Hon satte sig upp alldeles själv =)

RSS 2.0