Minnen...

 
Våran fina Lena
 
Sitter & kollar på gamla kort... Hittade detta undebara kort som togs på Rogers 35-års dag...
 
 

Tankar...

Åh det värker i mitt hjärta...
 
Idag kom beskedet som tog bort det lilla hopp vi haft ♥ Livet känns såå orättvist & grymt och det finns så mycket som man inte förstår... Kanske e det inte meningen men det kan göra otroligt ont!
 
Va rädda om er och de nära & kära ni har och glöm aldrig att tala om att ni älskar dem!!
 
 
 
 

Fy farao!!!

Är totaldeckad... tredje dagen med 40 graders feber, då e man inte häftig!! Loppan verkade lite bättre igår men ligger i soffan och bara är idag =( Flunsan har tag Ellioth med storm idag och febern e skyhög och han hostar lungorna ur sig =( Stackars liten!
 
Ont i kroppen både av flunsan i sig men oxå en jäkla träningsvärk efter all hosta!! Undra om den gör någon nytta?? Man kanske har gjort situps för ett år frammåt??
 
 
Hoppas hoppas hoppas att Roger klarar sig!! Han är helt underbar, jobbar häcken av sig och fortsätter när han väl kommer hem... Då lagas det mat, diskas & plockas och springer med vatten, papper mm ♥ Söt han är!!! 
 
Nä nu ska jag försöka fixa varsin macka till mig och mina troll, vi har ingen direkt matlust och jag mår illa hela tiden =(  Men inatt har jag inte pratta med ulrik i alla fall!! Ha en bra dag på er!!

Vart tog helgen vägen??

God morgon??
 
Här vette 17 om det är en så god morgon?? Tröttast e nog jag! Inte många timmars sömn denna natt fats jag vart supertrött =( Lovis har haft hög feber och vi hade en mindre strid vid 2 i natt om Iprenen som jag ville att hon skulle ta! Mamman vann =)  Hon knep ihop, satte händerna för munnen och väste ut, VILL INTE!! Men valet mellan det & en sup i rumpan van övertalningen....
 
Underbara Ellioth satt helt nyvaket väckt av lillasysters skrik och peppar henne!!
"Va modig Lovis & ta den så blir du bättre"                         Det kallar jag kärlek!!!
 
Jag har fått hostan från H-vete... Så jag bara väntar på att hela la familia Stehnson ska ligga sjuka så småningom
=(  Ellioth har med fått hosta & sitter nerbäddad i soffan med kudde & täcke och en kopp te med honing i! Ljusen i kronan e tända och vi jobbar på mysfaktorn! Loppan ligger i andra änden av soffan med nutte, tre nappar och täcke & kudde... Mega varm!
 
Det har vart en helg i meduciner & sjukdoms tecken... Det började med fredagen.... Jag körde Zelman till vetrenären för att sövas ner för att fixa tandstenen. Åh jag mådde inget vidare när jag körde därifrån, det såg mycket illa ut... Jag fattade att de skulle komma att kosta en stor prislapp... Och då ekonomin satte stopp blir det nog en lika dyr prislapp fram mot hösten =( De drog 16 toänder på henne, tog all tandsten och sydde & fixade, klippte klorna och en tandköttsflik som samlade på matrester och infektioner... Underbara människor som jobbar där!! När jag kom för att hämta min annars ganska kaxiga lilla jycke kom en liten ostabil, darrig & pipande liten semla... Åh det värkte i mig!! Vi åkte hem och jag bäddade ner henne i sin korg för att få ligga i mörker och sova ut... Två sekunder senare efter att jag stängt dörren stod hon 0ch slrek innanför!! Ne det gack inte, men att sova ut jämte matte i soffan under ett täcke det funkade ypperligt bra =) Hela helgen har hon vart ganska off, sovit mycket och gått på smärtlindring... Nu börjar jag känna igen henne lite!
 
Jag var med Loppan hos tandläkaren för att kolla framtänderna efter ett fall på förskolan... De var lösa och ett megablått & svullet tandkött... Lovis kommer inte att bli lätt att ta till tandläkaren, hon har redan startat sitt VILL INTE!! Knep ihop munnen till ett tunnt streck och satte båda händerna för munnen och blängde en om blickarkundedöda blick mot både mig, tandläkaren och tandsköterskan... Hm ett djupt andetag och lenrösten.... Vi fixade att övertala henne och hon låg i min famn med huvudet i tandläkarens knä och det gick superbra! Min lilla Loppa är minst sagt lika enveten som sin mamma så det e bara att stålsätta sig och inse hennes tandläkar/doktorkarriär =) Huvudsaken är att hennes mamma vinner =)
 
Därefter hade vi PACKDAG på jobbet!! Åh va kuligt vi hade det!! Åh va mycket vi fick gjort!! Det blev riktigt riktigt bra och vi är såå laddade inför flytten och det har verkligen fört oss fyra tillsammans och vi har såå roligt tillsammans!!
 
Sa på jobbet att jag skulle somna efter ett glas vin till maten på fredagskvällen, så blev det =) Redo tidigt att ge sig in till vv!! Kändes som om det inte hänt någonting! Men oj va fel jag hade, minus 1,5!! 4,7 totalt!!! JIPPI!!
 
Alvin har haft sin tjej här i helgen, de hade tacokväll här hemma i lördags medans vi andra var hemma hos mamma & pappa på taco och Mello =) Mys på hög nivå!! Loppan somnade i morfars famn utan godis eler glass... Febern kom som ett brev på posten ... Igår satt hela familjen, Alvin & Michelle i soffan och tittade på film =) Mysigt fast vi var trötta!!
 
Så hur kommer den här veckan se ut, vab idag & imorgon! Till att börja med... Nåja det kommer bli hur bra som helst, bara att ta det lugnt & göra det bästa av det, inte sant! Nu ska den här mamman ta upp lite bröd till frukost som kommer att avnjutas i soffan =) Det kallar jag sjukmys!! Ha en bra dag på er allesammans!!
 
 

Tid...

My good det e redan onsdag och jag har två dgar kvar att jobba innan det e helg... Vips så flyger tiden bra förbi och jag fattar i nu inte vart i all sin dar den tar vägen =/ Just nu går allt i ett rasande tempo, full rulle både på jobbet &
hemma! På jobbet e vi mitt uppe i ett flow, vi har superkul tillsammans med kidsen och det känns såå bra!! Snart flyttar vi (på jobbet) och det ska bli såå spännande =)
 
Börjar faktsikt längta lite till våren och idag fick jag riktiga vårkänslor när solen tittade fram! Var ute och gick i solen med Tina, vi njöt, snackade en massa kuligt och skrattade halvt ihjäl oss =) Härligt!! Jag har kommit tillbaka i promenadraster på riktigt och jag & Tina peppar varandra!! Promenaderna till jobbet går finfint och det känns såå bra! Tre veckor ni!! Har vart ordentlig till 1000 denna veckan så jag hoppas verkligen att det e ett bra minus på lördag!
 
På fredag har vi packdag på jobbet men först ska jag med Zelma till djurkliniken för att fixa tänderna.... Jäklar va olustigt. blödig som f*n och jag kan inte annat än att bli lite snål =/ Japp det svider ordentligt! Allt svider just nu... Har bara två par brallor... inga pengar att köpa nya för heller... Om ett par kilo så kanske jag kommer i mina gamla. Snacka om I-land problem =)
 
På lördag är det vv-möte och på kvällen ska vi hem till mamma & pappa på tacokväll & Mello!! Mysigt!! Hoppas på att jag kan ta mig in till stan på söndag för att hälsa på farmor, det var alldels föör länge sedan IGEN!! Åh va jag inte e bra på det där... Tiden bara flyfer iväg! Verkar som om jag inte hinner med att träffa någon alls, inte på veckorna och helgerna går såå fort! Hur gör ni andra? Känner ni att ni hinner med det ni vill göra och träffa dem som ni vill träffa?? Ibland känns det som om man e 67 + bara för att man inte träffar någon. När jag kommer hem e jag oftast såå trött och uttömd efter en dag på jobbet, barnen trötta som f*n och gubben jobbar halvt ihjäl sig! Åh jag önskar min ny energi!! Mer tid!! Mer ork helt enkelt!
 
Mitt hjärta sover redan, jag skickade han faktiskt i säng när Grey's började, då sov han redan i soffan. Stackarn!! Håller tummar & tår för att vi e piggare imorgon!! Nu blir det natten för mig med!
 
Ha det bäst!!

Slappisar

Jisses va segt!! Det känns som om vi inte riktigt har den där orken idag... Barnen spelar tv:spel, tillsammans!! Såå roligt att höra på deras tjo & och tjim =) De hjälps åt och det e gött att höra att de e sams i bland =) De är ganska ofta i luven på varandra och tjivas ständigt, retas med varnadra och bägge e lika illa och lika "roliga" att reta... Man får medla, hjälpa, lösa bråk eller helt enkellt bara säga time out! Ibland hjälps det inte att medla... Ibland hade det vart skönt att ta den ene och slå den andre med =) Bara de kan vara tysta....

Roger e ute och pimpar av golfen, nu e den ute på anons... Får väl se om det kan vara någon som ringer =) Hade löst mycket just nu!! Ett problem mindre.... Det känns inget jobbigt längre heller och det kommer nya bilar hela tiden om vi skulle behöva en bil... Men det funkar faktiskt mycket bra att gå! Jag e grymt impad av mig själv =) Ha ha tänk att detta fixar ju jag även på vintern... Kan inte skylla på den i alla fall!! Nu går det ju mot ljusare tider och det blir bara bättre =)

Så länge funkade det....... Nu e det krig.... Japp det var det de... Undra hur trollen ska lösa detta?? Låter dem hållas lite till...

Ska ta på min lilla höna lite kläder, Ellioth har redan klätt om... Igår gick han i pyjamas HELA dagen!! Go lördag!! Var inne på vv-möte, ner 0,4 igen.... Fick min förta stjärna =) Ändå ballade jag ur igår kväll och gick bazukas på godisskålen och vinet =) Hm... Nåja ny dag idag och jag har druckit massa vatten, vart ute och gått och ätit en bra frukost! Planerat middagen, kotletter med tillbehör... Japp det blir bra det här och veckan som kommer blir stenhård!! Inget godis nästa för det kan jag inte motstå.... Nya TAG!!

Tjingeling

Vinterland

Jag måste bara säga att jag verkligen älskar detta vita vinterland!! Detta underbara ljus istället för grått slask och såå hög go luft! Det singlar ner vita små små flingor och lägger sig som ett vitt puder! Har vart ute och gått runt strängen med Pia & Zelma så nu har vi löst världsproblemen idag me =)
 
Haft en jätte skön helg utan en massa måsten, tagit dagen som den kommer och njutit av att bara vara ledig! Precis sånt som jag behöver för själen... Åh så filosofiskt =) Men så e det! Igår åkte jag och lämnade barnen hos mormor & morfar under tiden som jag var inne på vv. Så nu har barnen laddat morfar & mormor batterier! De hade haft det jättemysigt! Skönt för mig med att få lite egentid, känns såå bra! Blev dock en aning besviken... Jag som hade vart såå duktig! F*n va dum man blir, tror jag att det ska försvinna på en natt eller?? Jag hade gått ner 0,4 så det var väl inte så illa pinkat alls! Herre gud, det är bara att fortsätta på samma vis så kommer kilona att försvinna! Det var ju faktiskt ett minus =) Så nu fick jag ur mig det med, ha ha detta fixar jag ju galant!
 
Igår lyxade vi till det med rev, till gubben och en Campinosallad till mig! Mmmm va mumsigt! Det skulle vi ha till mello... Som jag trodde började 21... Smart - INTE! Det började ju för 17 gubbar klockan 20... Sorry Ellioth vi missade Sean Banan... Tur att vi han se lite av honom i alla fall! Ellioth älskar Sean Banan =) Lovis med, de diggade hårt i soffan!! Jag känner inte riktigt samma enuiasm för denne hårige, självgode banan.... Hm men ungarna gillar honom!
 
Roger jobbade ett par timmar i hamnen och sög olja igår, idag är han borta hos Rikard och laga en manick-maskin... Som ett barn på julafton! Härligt att se honom så igen! Jag antar att hans gamla jag kommer att komma fram ganska mycket ett tag framöver... Nu gäller det att få ihop money, money money... Det finns tora hål att stoppa dem i nu! Ett stort belop till försäkringskassan som ska vetalas tillbaka från bostadsbidraget... Har kanske nämnt det?? Nåja det har sjunki in nu och den värsta paniken har lagt sig =) Det ordnar sig!! Min finurlige make kommer se till att det kommer att lösa sig! Jag sköter markservis och kids och håller tummar och tår för att barn och jag e friska så jag kan jobba så drar jag mitt strå till stacken =)  Kalldusch nummer tv är Zelmas tandproblem.... Tandsten ska tas och de ska polleras tänder och de dåliga ska ut... 3000-4000 ev mer kommer det kalaset att kosta! URK!!! Försäkring nepp, den gäller inte efter att hunden blivit 7 år! Oooops det var ju ett tag sedan... Hon är 10 nu! Alvarligt talat så tror jag att vi kommer att skippa försäkrning efter att detta försäkringsår är slut, om den ändå inte gäller på en gammal hund så kan det ju kvitta... Eller???
 
Idag blir det söndagsmiddag på Lomvägen!! Pannbiff, potatis, löksky, kokta grönsaker! Mums!! Det ska bli riktigt riktigt gott och i eftermiddag blir det nog en tur upp till Stuv för att hälsa på Maggan & Bosse! Det var alldeles föör länge sedan och vi lovade att försöka titta upp i julen... Oj då vart i hela friden tig den tiden vägen då?? Känns som om det bara kommer att springa iväg och snart ska vi ha semester =) Eller vad tror ni??
Nä nu ska jag ta tag i lite hushållsnära sysslor... Ha ha det som jag skulle gjort i fredags!!! Bäd planing!! Ha en goer söndag på er så ska jag ta tag i min!!!

Underbara fredag!!!

Så då var det äntligen helg hos familjen Stehnson!! Egentligen fattar jag inte hur knasigt fort denna veckan gott?? Men det har vart en ganska tuff vekca ändå så det är skönt att det är fredag! Tyvär så kommer nog Roger jobba hela helgen men då gäller det att göra det bästa av det hele =)
 
Idag ska vi åka upp i vinterlandet hos Jen, jag & ungarna! Mysigt ska det bli!! Det blir lunch, tjöta massor och barnen får leka =)
 
Ikväll blir det tacos & mys med la familia och Alvin kommer hem idag, alltid lika mysigt! Imorgon är det dag att åka in till stan för att väga mig & vv =) Ska bli spännande tycker jag och jag håller tummar & tår för att det ska vara ett ok -! Veckan har gått kanon bra och jag  har hållit mig till dags pp... Har inte rört veckobonusen ännu... Ett glas vin ikväll till tacosen mån tro och sen vet man väl inte vad lördagen bjuder på.... En lite godispåse?
 
Nä nu ska jag få på mina kids kläder och få ut Zelman på en liten promenad innan vi styr kosan till Jen. Ha en bra fredag!!

Suck!!!

God morgon på er!
 
Första natten jag sovit gott i min säng, hela natten utan att behöva vandra över till Ellioths säng =) Helt underbart & inte ont i ryggen heller!!!
 
Mina små liv slumrade vid 9 igår och jag & min prins gick och la oss halv 10.... Japp vi var dödströtta!! Det tar mycket på en när man måste prata om jobbiga saker och försöka ta ett vettigt beslut...  Men vi är nog på väg till att kunna lösa det mesta, jag och min gubbe!!! Tänk vi har klarat av det mesta jag och han och det ska vi gör den här gången oxå!!!
 
Snart är den andra veckan med vv gjord och det har gått hur fins som helst och nu när jag lagt om alla pp så inser jag att det kan vara ganska svårt att äta upp alla... Har aldrig kommit till den insiket förän nu! Men någon gång ska ju vara de första!! jag äter tre mål om dagen och jag blir mätt, ibland finns det till ett mellanmål eller två, ibland finns det till goare middagar... Idag ska jag starta med havregrynsgröt och banan!! Det är en höjdare måste jag säga och man står sig mycket bra på det! Gött!!
 
Snart iväg och lämna mina små! Måste ju säga att det funkar helt fantastiskt att bara ha en bil och den här veckan har vi praktiserat detta på riktigt, golfen e inne på lack så nu har vi bara EN bil =) Hi hi jag vandrar till jobbet varje dag eller cykeln, fast den hann jag bara med en gång innan det vita snöret kom ner igen =) Känns såå himla bra!!
 
Min prins har fått op tid med, den 22/2, samma dag som vår Zelma ska till doktorn och ta bissingarna. Ett par hektiska veckor har vi framför oss men det ska säkert gå finfint!! Ska bli såå skönt när Roger vart inne och fixat ärret och sen får jag ha honom en hel vecka hemma!! Då får man ladda ordentligt för sen lär man inte se honom på länge =)
 
Nähe, ha en riktigt bra dag på er!

Oj va helgen gick fort...

Vad var det egentligen som hände, det var ju fredag alldees nyss!
 
Söndag kväll & man hamnade framför en film på tv... Känner mig en aning olustig och jag har ingen ro att gå och lägga mig! Gubben sover och barnen sover, till och med hunden sover och jag jag sitter klarvaken! Hm hur hände det? Jag som gärna går och lägger mig i tid! Men jag kan skatta mig lycklig sp vi har sovmorogn imorogn =) Det blir en lugn och skön morogon med mys i soffan och frukost i tvrummet =) Busigt!! Abselut!
 
Ellioth har vart o lekt med Herman hela dagen och haft superkul!! Han ville inte direkt hem när pappa hämtade honom...  Loppan har vart med sin mamma som dubbelhäftande tejp hela dagen =) Loppan e väldans mammig... Fast det e ganska mysigt det med! Vi har kollat på Akungen, målat, spelat på Ipadden och hon fick välja middag, köttbullar & rackaroner! 
 
Hur i all sin dagar får man en enveten hönapöna det minsta sugen att gå på pottan?? Min höna VILL IINTE! Nu sitter hon i alla fall på den =) Ett steg framåt! Jag vet att det går inte att tvinga fram, då blir det bakslag senare och det vill jag inte! Jag barna önskar att hon ville själv... Men kanske till sommaren för när allt kommer omkring så e det smidigt med blöja mitt i vinter =) Se det positiva, eller hur!  
 
 
Vi har firat lilla Jul tillsammasn med mina föräldrar igår, det var supermysigt! Kokekött, pepparrotssås, potatis o grönkål. Gött ska det va =) Melodifestivalen , tja va ska man säga... Det var väl kanske inte det som man förvätade sig! Jag trodde att det skulle vara lite bättre... Är det så att Sverige inte vill vinna igen? Är det för dyrt mån tro?? Nåja vi håller tummar & tår för att de tre nästkommande program blir bättre än det igår!
 
Först vägningen gick hur bra som helst, taggad till tänderna inför veckan nummer 2! - 2,5 kg!! JIPPI!!! Japp har man fixat en vecka, fixar man två! Jag är bästa kompis med datorn & vågen så det ska gå hur bra som helst! Här stoppas det inget i munnen som inte ska vara där =) Tycker till och med att det är j'tte roligt att laga mat, prova nytt blandat med gammalt! Den här gången ska det funka och det handlar inte om att få en trådsmal kropp... Det handar om att jag ska må bra, vara frisk och finnas för min familj! Det är inte förhandlingsbart och ingen är ersättlig! Jag har sjukdommar på min sida som inte jag vill ha och att gå neri vikt skapar förutsättningar för att lyckas hålla mig frisk!
 
Ny vecka ligger framför oss med ledig fredag och det ser jag fram mot! Det e mycket på jobbet och mycket hemma såjag passar på att njuta av alla lugna stunder man kan ha tillsammans med de jag älskar allra mest!
Nä nu ska jag se slutet på filmen och sen ska jag krypa ner i en nybäddad säng jämte min gubbe och min fyrbenta kompis!
 
Natti natti
 

Ledig dag!

God morgon!!
 
Åh vilken tur att vi är lediga just idag! Känns som om jag blivit överkörd av tåg eller något!! Superdunderförskyld är jag, det kom som blix från en klar himel igår kväll... Har såå ont i halsen så jag fick starta med en mugg varmt te! Barnen är med förskylda och snoriga så det räcker för två... Kan lova att det inte blir många knop gjorda idag! Kan nog påstå att jag kan tänka mig att det blir en dag på soffan, med film och massa mys och gos =) Det är bästa meducinen för en förskyld mamma!!
 
Vi har haft långfruksot i soffan och ljusen är tända =) Vilken tur att vi fyllde på förrådet när vi var på IKEA!! Jag äskar ljusen, det e mys på hög nivå och det värmer! Här e svinkallt, rått och inget roligt väder alls! Men jag ska försöka mig på en promenad med Zelma och barn om ett tag... Just nu ligger Zelam jämte mig i soffan och myser hon med =)
 
Ska ta upp kokeköttet idag som vi ska äta imorgon på lillajul! Mamma & pappa kommer hit och vi ska äta den sista julamaten =) Grönkål, pepparrotssås, kokekött, julakorv och potatis! Gött ska det bli! Ett parti kortspel hoppas vi med på och kanske ett glas rödvin eller två??
 
Imorogn ska jag, mamma & Nett in till vv för andra mötet =) Jag måste säga att det gått mycket bra första veckan och över förväntan! Jag har omfördelat mina pp ganska mycket och tänker på ett helt annat sätt än jag gjort vid tidigade medlemskap... Oooops jag kanske har lärt mig en hel del under åren =) Oj oj oj det var nog allt lite vuxenpoäng =)
 
Nähe ni får ha det bäst!!

RSS 2.0