Presenter =)

Näst sista veckan för Ellioth att gå på sin yngrebarns avdelning på sin förskola... Hm det känns jätte konstigt nu när man börjar smälta det... Jätte spännande... roligt och tja nytt såklart. Fantastiskt roligt för Ellioths skull men ooops, han börjar vist bli stor tror jag... Det märks tydligt på alla små pluttar som går på hans avdelning nu så han behöver verkligen börja med de större barnen... Har ju egentligen vetat det länge men tja lite ångest blir det ju allt... har köpt avslutningspresenter till "hans" fröknar idag. De är världens underbaraste!! Man kan bara inte få en bättre förskola!! Om två veckor ska han få ett lååångt sommarlov så vi ska bara njuta och ta det som det kommer och hitta på massa roliga saker tillsammans, den här tiden kommer ju inte tillbaka...

Var med mamma på stan idag...börjar bli en rolig vana =) Vi köpte doppresenter oxå till Amanda och Emil som döps på söndag! Ska bli mysigt att gå på dop! Nästa söndag är det vår tur att döpa vår lilla Lovis. Nervöst, stressande och roligt! Vi hittade en studentpresent till barnens kusin Madde som tar studenten i falkenberg på fredag... Känns jätte bra! Är riktigt nöjd med mina fynd idag =) Alltid roligt att shoppa.... Sen blev det lunch på Campino... god vana... en räksallad, den var mums...

Imorgon är det dax för spädbarnsmassage (genom bvc) får hoppas att Lovis kommer att gilla det... vet ju inte riktigt vad som händer och fötter men det ska bli roligt att träffa alla de andra trollen och deras mammor!!

Morsdag blev en fortsatt trevlig dag, middagen hos mamma var smaskens och mysig. Sen bar det av ut till Bua till Rogers mamma och överraska henne med en morsdaqgblomma. Jag var ju nere och köpte en till henna och en till Britt, de har helt underbara hängamplar här nere =) Roligt att ge bort!!

Nu vill Lovis att jag ska komma... så natti natti!


Min underbara man =)

Tack älskling!! När jag kom hem från blomaffären stod det en blomma på bordet från min gubbe =)
Han kan ju när han vill.... Ett kort från man och barn =)



Älskar dig!! Puss & Kram ditt hjärta!!


Morsdag!

Japp idag e det den dagen på året som man ska tänka lite extra på mamman i familjen, Morsdag!!! Kanske frukost på sängen, ett grattis på morsdag när man vaknar upp tillsammans, Tack snälla mamma för att just du e min mamma!! Jag läste en sån annons i HN i lördagens tidning, nästan så man blir lite lätt avundsjuk!! Kanske ett tack för att du, just du är min underbara fru och världens bästa mamma till mina barn (från mannen)...

Ja just såå kan den ju se ut för en mamma... men inte den här mamman... Ne inte ett ljud, inte ett ord... INGENTING!! Men det e ju precis som vanligt... så varför ska man bry sig detta året mer än andra år... Skyller precis allt på ammningen eller... kanske inte... Min man e underbar och alldeles jätte bra på många sätt men att fira sin fru e han mindre bra på... ganska urkass faktiskt!! Då kan man ju tänka sig att det kommer en liten blomma vilken annan dag under året som helst men det ska man inte hoppas heller på... Och just denna  dag såå e han i garaget tillsammans med Henke och ska bara fixa lite så man kan få iväg den bilen... OVANLIGT =) har givetvis sagt att det e ok när han fråga... eller sa att de skulle ner på söndag... Varje år säger jag att Nehe, detta året ska inte jag köpa något lite för att uppskatta min gubbe åp farsdag... och inte ha dåligt samvete för att ens tänka så... Fast där vakna jag ;) Blir aldrig som man tänker...jag köper alltid något till min gubbe för att han e världens bästa pappa till mina barn och värledens bästa gubbe =)....... Så nu har jag med spytt lite galla över min gubbe... Se livet e inte alltid perfekt;)

Nehe nu ser jag fram mot att min dotter vaknar så jag kan åka ner till blommaffären för att köpa en blomma till min UNDERBARA mamma!! Hon är världens bästa mamma som jag älskar hur mycket som helst!! Jag VET att hon alltid finns för mig, alltid stöttar mig och älskar min precis för den jag är!! Vi ska ut till mamma och pappa på morsdagmiddag i eftermiddag =) Kallops skulle pappa göra!! MUMSIGT!! Den godaste kallops som finns såklart, det e det ju när ens föräldrar gört!

Jaha vi får väl se hur den här dagen slutar!! Hoppas att ni får en bra dag!!

Äntligen fredag äntligen...

Härlig fredag!! Hade jätte roligt!! Jag och Lovis har haft en heldag med Jen och Milo!! De kom hit direkt på morgonen efter att de lämnat Nemi på förskolan och jag vart och lämnat Ellioth... Sen bar det av in till stan=) Jen skulle på efterkontroll så jag passade Milo medans hon va inne... Han var inte nöjd i 2 minuter... Har konstaterat att Lovis gärna hänger på och sympatigråter... Två underbart söte bebbar blev två störtgråtande bebbar inne i väntrummet på mördavården... Men jag tänkte bara kallt att det e INGEN ide att hetsa upp sig utan det får bli som det blir, de får gråta helt enkelt... Jag bar Milo på armen och försökte lugna honom och körde Lovis skrikandes i vagnen... Ni vet väl att mammor kan göra flera saker samtidigt =) Tur bara att jag inte har det såå alltid... Hua... fast om man inget val har så hade ju det gått med.. Milo blev knäpptyst när vi kom ut ur västra vall och somna direkt... Lovis somna direkt väl upp i bärselen, jätte gott tyckte hon!

Sen blev det en klipptid på elite!! Innan dopet och allting =) så nu ska mamman bli fin... fick ett presentkort av min kära farmor =) Efter pärsen med skrikande barn blev det en mega go sallad på Camino!!! Har verkligen hittat en ny grej, trodde inte att de hade såå goa sallader men OJ va gott, så känner man ju sig lite nyttig oxå!!

Vi rantade runt på stan hela eftermiddagen i jakt på kläder till dopet... skor... band till dopet... var inne på systemet... hade tänkt Hajen men kom på att det var fredag eftermiddag och de har öppnat upp en avdelning till såå NEEEJ, vi hoppade det... Arnes på vägen hem och Jen hittade ett par snygga skor =) Två varv i McDonaldsdraiven... Ja jag vet att jag skulle ju inte dit på ett tag men vem har sagt att man blir sjuk av mjukglass???? Nej jag hade väl inte tänkt det =) Var precis vad vi behövde!!!

När vi väl var tillbaka i Veddige var det två barn som behövde fyllas på och sen blev det Bua, Jen parasoll hade kommit och då passade jag på att köpa två växter till till den andra rabatten =) Eklöws på vägen hem sen var det två trötta mammor och två fortafarande sovande barn!! En perfekt dag helt enkelt!!


Vidare till Nygatan 11 på kvällen för att smaska i oss tacos och rödvin!!! Hade ju köpt en flarra på systemet! Lovis fick ersättning och åt med god aptit =) Hade jag aldrig gjort med Ellioth när han va liten...skillnad på barn nummer 2?? Ja det kan man ju säga... Vi hade jätte mysigt och satt i deras uterum ända till halv 2 då Sofie följer mig hem med två sovande barn och väl hemma somnar jag som en fura =) Tänk va gott det var med vin, fast man e ju lite försiktig, ska ju orka och fixa och man har ju allt två små att ta hand om... Katten va skärpt man e =)

Så nu dagen efter till ära så e man ju lite seg... Fast någon större fara e det allt inte.. Har lagat snabb lunch sovit middag och plockat en massa... Två små barn som sover... sent ja vet... men men det e ju lördag...

Ha en trevlig kväll =)

Lovis första skor

Var med mormor och barna på Gekås för att inhandla sandale till Ellioth och lite av varje... Det blev jätte fina sandaler till Ellioth efter mycket letande... Jag viste att jag ville ha PAX sandaler, de sitter jätte bra på hans fötter och han har aldrig fått skavsår så det ville jag ha. Tillslut hittade jag, vi mätte och provade och bestämde att dem får det bli. Lite skillnad i pris e det ju med om man jämför Andebergs... 300 kr och Skobo... 225 kr.



Ellioth är jätte glad för sina nya sandaler =)

Sen gick vi förbi hyllan där de smååå skorna står... Helt underbar stod de där, ett par rosa addidas skor =) De passade perfekt, lite stora men hon kommer att kunna ha dem läänge =)
"Lovis måste ju ha sina första skor hon me" säger mormor och myser!



Visste e de sööööta!!

Sen trampade vi in på gekås och där blev det lite av varje som man behöver... fattar inte varför det ska bli såå dyrt alltid även om man försöker att inte ta något onödigt... nåja förråden e fyllda i alla fall och det var en mycket mysig dag med mormor! Lovis sov hela tiden och jag fick väcka henne för att äta, lugnt och skönt när man e borta =) Ellioth var hur redig som helst och satt i mormors kundvagn hela tiden och tjatade inte ens!! Mammas stora kille =)
Efterår blev det McDonalds...GOTT tyckte vi då! men ca 4 timmar senare blev jag askass och fick megaont i magen sen kom den maten upp... Hm undra vad det var för fel på den maten.... Tar nog ett tag innan jag kommer att äta där...

Tack för en mysig dag!

Idag fyller jag år...

Vilken morgon.... Skulle baka klart tårtorna tills idag... Snacka om pannkaka... Fick slänga en hel plåtkaka sen gjorde jag nya... Ungifär som igår när jag och Nett bakadde maränger, två åkte i soporna =( Fattar INTE hur andra med hur många barn som helst fixar att baka och ha tålamod på samma gång... Mitt tröt fort!
Men nu står det två tårtor i kylskåpet =) Blir kalas i alla  fall =) Nett kom hit och hjälpte mig på morgonen TUR! Jag höll på att få rilktigt psykbryt och bestämde mig för att jag inte kommer att baka mer någonsin.... undra hur länge jag kommer att hålla det då???

Mamma kom hit på morgonen för att passa Ellioth medans jag var på föräldragrupp och Roger skulle ju på värmebehandling... Då fick jag de här vackra rosorna =) Tack! Sen när mamma och pappa kom på kvällen blev det paket.... två jätte fina ljuslycktor!!  Passar perfekt hos mig... mamma och jag såg dem på stan i måndags... hon la det på minnet... Ens egna har ju liksom krympt under graviditet mm... Japp och en klippning av farmor!! Ska boka den imorgon så blir man fin till dopet oxå!! Härligt!!




Har vart på föräldragrupp idag! Det var mycket trevligt! Tänk va våra små växer =) Ska bli roligt att följa dem! Vi satt kvar en stund idag med och tjöta, det e roligt! Tänk att man tycker det e lika pinsamt när folk sjunger för en nu som när man var liten fast det e väldans roligt!! Tack!!



Tänk så här trött blir man av att vara på föräldragrupp =)





Tänk så här trött bli en liten Ellioth när man lekt med mormor hela förmiddagen =) Han har sovit middag här men hade lite svårt för att vakna...

    

De här vackra rosorna fick jag av min underbara darling!!! Tack älskling!!!

På eftermiddagen kom Helene och hennes kids med en underbar hängampel med millionbells i blandade färger =) Precis en sån som jag ville ha!! Tack!!

Nett och Rikard med deras underbara kids kom oxå med paket =) Blir man någonsin stor när det kommer till paket.... jag älskar paket!!! Jag fick KÄRLEK i bokstäver till sovrummet!!! Helt underbart fint kommer det att bli!!! Tack va ni e goa, mina vänner!!

Janice hade med ett paket till Lovis oxå, en underbar boby med katten Jansson =) Jätte gullig!!

Tankar.............................................................................................................................................
Nu sitter vi här på soffan och e bra trötta... fast man lär ju inte kunna somna än på ett par timmar om Lovis får bestämma... Har vart en helt OK födelsedag... Imorgon bär det av till gekås och se om man blir lite fattiger =) 


Nehe tack för idag och natti natti!!!

Läkarundersökning...

Jaha då var den första läkarundersökningen avklarad på bvc för Lovis. Hon fick godkänt =)  Hon var på sitt bästa humör och charmade läkaren! Det märks att det e en liten flicka det här, det skiljer en del på henne och Ellioth vid samma ålder:

Ellioth 7 v:                                                      Lovis 7 v:
vikt: 5890 gr                                                   vikt: 5270 gr
längd: 60 cm                                                   längd: 59 cm
huvud: 38,8 cm                                               huvud: 38 cm

De kollade om hon fixade att ligga på magen och det kunde hon... Hemma tycker jag att hon bara skriker och tycker det e tråkigt...  Var tvungen att testa...



O vips.. det kunde hon =)

Jag har oxå fått vart hos läkaren... med mitt fästingsbett.. Ja det e ju inte såå ofta man blir biten och det e ju tur för han sa att det var Borrelia i det... Nu e det lika stort som en handflata, svullet, rött,varmt och kliar som katten. Sen pratsde jag med sjukvårdsupplysningen och hon sa att man inte kan se det på en gång att det var Borrelia. Hon menade att det kan synas tidigast en vecka efter upp tre fyra veckor efter. men hon sa att det mest troligt var en allergisk reaktion och att det var skit i det, ex Borrelia. Så det blev Kåvepenin i 10 dagar tre ggr om dagen... IGEN! Jag blir såå trött, känns som om jag vart hos läkaren 100 ggr sen bara Lovis kom och det e tredje penicilinkuren sen hon kom... Tycker att det e änna orättvist!!!

Har en överenergisk pojke som målar med sin pappa...har sovit idag så han lär ju va upp till midnatt =) plus att han åt en stor portion med fisk till middag så han har liksom fyllt på sitt energiförråd!! Roger och Ellioth åkte ut med audibilen till farmor och Roffe en sväng så jag skulle få baka ifred. Det gick inget visdare kan jag ju meddela!!! Blir helt trött...men efter tredje försöket TROR jag att maräng bottnen blev bra... tårtan e till imorgon... då fyller jag år... Konstigt men det känns faktiskt inte såå... Är det för att man blivit äldre eller vad?? Nåja det e föräldragrupp (då ska mormor passa Ellioth), sen blir det nog bara lite fika på kvällen...

Nu sover Ellioth äntligen och Alvin ligger i sin säng... Lovis lär va vaken ett tag till och jag hoppas att det kan bli en lugn stund i soffan utan barn innan man får sova ;) Sov gott!!

 




Våran egna lilla datahacker =)

Japp vi har en egen liten datahacker i familjen =) Ellioth börjar bli riktigt haj på hur man gör med en dator... Hm bra/dåligt?? Han vet hur man använder ett usb-minne... (sätter in det själv) Vet hur man använder musen och klickar upp bilder osv.. Kan bli farligt =)

             
                     

Här är han i sitt esse! Han och pappa kollar på blocket på bilar. Ellioth hittar han en vill se och klickar upp den.
"Åh en lastbil, mamma. Den e fiiin!! En sån vill jag haa!"
"Asså, hur fick du upp den?" fråga jag.
"Jag tryckte här mamma, bara såå!" säger Ellioth hur stolt som helst!!!



Mammagosning!!! Det e inte ofta det tas kort så att mammam får va med... undra vad et kan bero på. Jag har lite olika svar på det... Kan bero på att mamman tycker att det e såå roligt att ta kort själv så hon inte släpper kameran... hm... eller kan det bero på aqtt pappan inte tycker att det e såå roligt att ta kort eller att det e såå intressant/viktigt eller ens tänker på det... Sen kan det ju ligga lite i att det e inte alltid som mamman vill va med...undra vad det kan bero på???? Nja jag vet inte... En blandning kanske =) Här myser vi i alla fall i soffan och alla ska få plats!!



Lovis ligger i soffan och vilar upp sig efter en jätte mysig dag på stan med mormor och mamma! Vi har gått lite i affärer och lunchat på Campino... gott! Sen blev det en kaffe och fika hos mormor innan mamma skulle hämta Ellioth på dagis!!

        


Här är Lovis nya fynd!! En helt underbar solhatt som sitter helt perfekt! Men mamman insåg att hon behövde ju en mössa med och då "fläskade" Lovis mamma med mormor och hon köpte både mössan och de helt underbara kläderna med lille skutt på! Så nu har min lilla höna både mössa och solhat =) Det e inte lätt att hitta en mössa som sitter bra, antingen för stor, liten eller jätte tjock...




Nämmen... två kort i samma blogginlägg med mamma ;) Kuligt!! Lillhöna gosar med sin mamma!! Mysigt!

Igår va integ kuligt alls (igår kväll snarare) Va på toa och upptäcker att jag fått ett nytt husdjur... Den sitter på mig... en fästing!!!! Hua va jag skrek.... Alvin kom och räddade min och tog bort den dödade och spolade ner den!! Fy farao va läbbigt, det e absolut världens snuskigaste djur och den har absolut INGEN som helst nytta!! Sen har det blivit jätte svullet och rött och KLIAR!!!! Inte roligt alls!! Ska till bvc på läkartid med Lovis imorgon, tänkte fläska och be dem kolla så det inte e något i det eller om det bara kan se ut så ett tag när den e borta... Kliar överallt och jag får för mig att jag säkert har 15 st till på mig... att det kan spela hjärnan sånna spratt.... Nåja äckligt som bara den!

Nehe nu ska jag starx knyta mig, Lovis sover i sin korg och gubben ligger och kollar på tv... Börjar bli lite trött! Sov gott!!

Grillväder!

Snacka om sommarväder =) E ju helt otroligt underbart...man får otroliga vårkänslor, det bara spritter i kroppen!

Vi har grejjat lite i rabatten oxå under dage... Ellioth tycker att det är väldigt roligt att gräva i jorden =) Kanske blir en liten trädgårdsmästare en dag...

                                

                                   




  
                                                  


Så här har det blivit i rabatten... lite mer blommor i alla fall! Det kommer att bli fint till slut, lite mer lummigt!!!


I kväll har mamma och pappa vart här och grillat god mat! Det en ju trots allt pingstafton så man får ju fira lite... Tyvär har ju den helgen försvunnit i betydelse när annandag pingst försvann som röd dag... tråkigt tycker jag! Inte ens sån bröllopshelg som det en gång var! Vi hade i alla fall jätte mysigt och barnen tycker det e jätte roligt när mormor och morfar kommer! Imorgon ska Alvin och min pappa gå på bio tillsammans, det har blivit lite deras grej och Alvin tycker att det är jätte viktigt (det är nog ganska ömsesidigt tror jag =))

Efter maten var det dags för den fyrbenta att få mat och en kvällspromenad... Jag och mamma tog med barn och hund och gick ut och gick. Vi gick upp till hästarna och fann den här underbart söta lilla varelsen i hagen! Det var mycket spännande med en bebishäst tyckte Ellioth!

                    
                        

Helt otroliga bilder tycker jag! Elliothoch mormor gick upp och klapapde den lilla sötisen! Ellioth tyckte det var roligt men lite läskigt...


Lovis tycker verkligen INTE om värmen... undrar hur det kommer att bli till sommaren??? Hon tyckte att det var skönt att ligga naken i sitt babygym under kvällen men Ellioth tyckte att hon behövde en ny blöja så han bytade den =) Han var jätte duktig!!! Han klara banne mig nästa helt själv att byta!!!

Nehe nu ska jag mysa med Lovis i soffan... Ellioth sover redan och Roger ska bli som barn på julafton... Han ska åka in till stan och vara chaufför och köra en Impala -60... Kuligt!

Ha en fortsatt trevlig Pingst!!




Åska...

Fy farao va det har åskat idag... bara så där som det kan åska i Veddige! Det e som om det går fram och tillbaka hela tiden och aldrigkommer ur dalen... När jag hämtade Ellioth på dagsi var han så härlig. Han kom fram till mig med stora ögonoch armarna utsträkta "Mamma det åskar, åskan e såå stor" och höll upp händerna. Åskan e farlig och arg, jag ska banka åskan. Jag ska spotta den, sluta åskan! sa Ellioth. Han tyckte att den var mycket fascinerad av den, den va läskig men jätte spännande. Han gillade att titta på blixtarna men dundret var lite kusligt! Jag kämpade som en gnu för att INTE visa honom att jag tyckte att det vart LÄSKIGT! Jag avskyr åskan och nu vart jag själv med både Ellioth och Lovis. Men om jagfår säga det själv så gick det mycket bra =)

Har haft en jätte mysig dag med en härlig promenad på förmiddagen...trotts att Lovis bajsade ner min enda rena byxor så jag fick tvätta en snabbetvätt och att det var varm och kletigt ute... Sen bar det av upp till Jen till hennes Stenlid, Va mysigt det va där uppe med utspruckna bokar och blommande Hägg och körrsbärs träd. Vi lunchade och hon lärde mig att på Hajen fanns en MYCKET god glass...tro att den kommer att hamna i min frys!!!! Sen gick vi ut och grävde upp lite Hosta till min rabatt =) Tack så jätte mycket för idag!!!

Till fredagsmys blev det grillning med Nett och familj och Henke. Det blev jätte gott och så pricken över "i" jag drack lite rödvin till maten och det var såååå gott!! Tänk att man kan längta så mycket efter ett glas vin =) Testade att ge Lovis en flaska med ersättning och det var inga problem alls, hon slök den =) Inte som Ellioth...han vägrade, han vägrade ju välling och gröt och allt vad sånt heter... Hoppas att Lovis blir lättare på allt sånt, de säger att det e annorlunda med barn nr 2.

Nu hamnade jag här framför datorn och slappar... ska snart gå o lägga mig och sussa. Lovis sover gott sen 20.00 så vem vet hur den här natten blir. Fast jag ska inte klaga, vågar knappt säga att Lovis sov från 22.00 igår till 06.00 imorse så natten som var fick den här mamman sova gott ;)

Natti natti

Föräldragrupp =)

Japp idag gick startskottet för vår föräldragrupp på bvc. Jen och Carro vart härom och vi promenerade till bvc tillsammans. Lika fint väder idag om inte kvavare ute så våra små bebbar var inte helt överförtjusta... Väl framme och nytankning blev det bättre =) Det var roligt att traäffa de andra mammorna och bebbarna och se vilka det var! Jag hade ju turen att känna de flesta, det var bara två som var nya för mig. Ellioths BB-kompis (kommer inte ihåg vad han heter men mamman heter Sofie) var med och Carro med Amanda och EmilJen med Milo och Jeanette med Wilda. Det var presentation och lite information från Lisbeth (hon som har det) och lite mer snack =) Kan inte bli annat än ett rum fullt av nyblivna mammor...

Efteråt var tanken att Jen och Carro skulle luncha med oss här hemma men när vi hamnade utanför pizzan så var det ju inte svårt att glida in där =) Mums va gott och precis vad vi behövde... Jaja vi vart ute och gick i alla fall... Det blir mycket ut och gå med bebisar och barn så luft och lite så får man ju =) Sen fortsatte vi för att hämta storasyskon och fika hemma hos mig... Mysigt, det får vi deffentivt göra om!!!!

Eftermiddagen blev lite svaliare men när alla åkt hem så bestämde jag och Ellioth för att gå ner till affären för att köpa oss en glass och mysa bara vi!! Lovis i vagnen, tyst som en mus låg hon och bara mös, som om hon fattade att nu behövde Ellioth mamma lite för sig själv ;-) Vi hade i alla fall jätte mysigt! Gick och pratade om saker vi såg på vägen och om vilken glass vi skulle äta och givetvis o alla bilar, lastbilar och dyligt som kom på vägen... Ellioth MÖS!!! Så nu har mamman stillat sitt dåliga samvete för att inte riktigt hinna med storebror... Nu känns det bra!

Imorgon ska vi ut och gå en runda med Jeanette och Wilda på morgonen sen bär det av upp till Jen och Milo en vända medans Ellioth e på dagis!! Blir fullt ös!! Ha det gott!!

Blommor =)

Vilken helt underbar dag, varmt och härligt! En kort promenad på förmiddagen, insåg att det var alldels föör varmt för att orka gå runt strängen idag... 25 grader!! Sen var det bara UT som gällde!! Ellioth hittade sin grävskopa som var SÖNDER!! Pappa laga den? bad han med världens rådjursögon!! Pappa smällte och klart vi ska laga grävskopan. Jag hjälpa dig, tyckte Ellioth... Japp så blev det, inte lika roligt för Roger som det var för Ellioth! Skruvar och muttrar överallt och en lliten näsa ivägen för man måste vara NÄRA för att spana in hur pappa gör!! Efter mycket om och men blev grävskopan lagad och Ellioth hittade ut till sandlådan!

              

Nett e fotograf och tar en massa härliga bilder på Ellioth i sandlådan, till och med får hon testa grävskopan!!



En nöjd liten trollunge i vagnen!


Idag har jag och Jen vart på äventyr ut till Bua, Bröderna Eriksson =) Vi har handlat blommor till min rabatt...Det fanns hur mycket som helst!!! Jag fick köpt både Hosta, Kärleksört, Jätte daggkåpa och Astilbe. Två små gnälliga och varma bebisar hade vi med oss och de protesterade högljudt... Men roligt hade mammorna och fick gått runt och tittat på massa grejer. Åh det fanns världens härligaste hammock som jag gärna hade haft..men den prislappen var mer än vad jag har i plånboken kan man säga! Men Lovis älskade den, vi provgungade jag och hon =)

Därefter bar det av till Karlsson så Jen fick inhandlat lite jord för det glömde vi och så fick vi påfyllt glasstarmen =) Mums va gott det var!! Sen bar det av hem till Lomvägen för att tanka två små hungriga bebisar!!! Sen blev det lungt i lägret! Vi gick därefter över till Nett och åt smarrig rabarber/jordgubbspaj med kaffe och det var absolut inte fel!! Vi satt ute på Netts alltan och fikade, åh va mysigt det var!!



Här har vi två små mätta och glada bebisar som fick åka vagn tillsammans! Det ska börjas i tid!! Det blev mycket bättre när vi fått vänt Milo så de låg med huvudena ihop=), visst e de söta!




Ellioth var ute och lekte på lekplatsen med Emmy och Rikard! Kan man ha det bättre när man är tre år? Här åks det för fulla muggar!!

Efter att fikatarmen var påfylld och hunden rastad och barnen sov så planterade jag ner de nya plantorna, man e ju inte tvilling (stjärntecknet) för intet... Inget tålamod alls och kan absolut inte vänta tills imorgon med att plantera ner dem ;-) Men foto får allt vänta tills imorgon... =(

Nåja en rolig dag börjar gå mot sitt slut och mamman och pappan ska sova...om Lovis går med på det förstås.. Nu ligger hon och pratar med sina spöken och sin pappa som ligger bredvid på golvet =) Jätte söta!!

Natti Natti!!

Vårkänslor ;-)

Jaha du vilka vårkänslor man får när det e såå underbart väder som det vart idag =) Det började redan på morgonen med morgonpromenad och en kopp kaffe på det... Mmm va gott!


         

Min lillasyster Lovis, sa Ellioth. Lovis e hungrig. jag får mata henne si soffan, hon vill äta mitt bröst... 


Efter middagen idag fick vi besök av Emma och hennes familj =) Jätte mysigt! Ellioth blev jätte glad och tyckte att det var roligt med en lekkompis... Emma va till en början på lite si så där humör efter dagis och behövde en liten stund innan det blev high life... hela eftermiddagen... de hade jätte roligt växlat med lite kiv och gnabb... precis som det ska va =)

Vi gick ut och lekte i sandlådan men när ungarna tyckte att det började bli tråkigt övervägde vi om vi skulle fixa att gå till affären... men innan vi gick träffade vi en liten kompis utanför dörren.



Ellioth dök ner på knä för att spana in en skalbagge....



Åh jag pilla på den!! utropar Ellioth stolt! En kalbagge mamma!

Det va en minst sagt spännande promenad till affären... Mycket trafik och två trottsiga treåringar som INTE ska hålla handen... Men med hjärtat i halsgropen kom vi till affären och fick vi köpt det vi behövde till kvällsmaten och varsin smaskig glass. På vägen hem tröttnade Emil och vart jätte ledsen... Ellioth fick rida på mina axlar så vi kom hem på denna sidan natten... Väl hemma fich Emil och Amanda mat och sen åt vi ungspankaka. Det gav Emma och Ellioth ny energi till att bygga en kojja i vardagsrummet ;)

        

Här har vu busfröna!!



Mammas sötis!

När Carro åkte hem med sin troll somnade Ellioth gott! Då va det dax för Lovis att vakna och få i sig lite mat!
Nu blir det en kväll i soffan framför tv:n! Ha det gott!

Min lille gosse börjar bli stor...

Vilken dag man haft idag! Vart fullt ös från början till slut... Efter en mindre rolig natt tog jag och Lovis en sovmorgon som var välbehövligt! Roger gick upp tidigt med Ellioth och ringde verkstan...bilen vart sönder =(

Vi tog en lång frukost och satt och prata o tjöta innan Roger gick ut med Zelma och jag tog hand om barnen. Sen kom Nett hit och vi satt ö slöa i soffan...vi var sega båda två...  En sån där dag som man inte vet vad man vill eller någonting. Nehe det var väl bara att ta tag i kragen och gå ut o rensa i landet!! Väckte Ellioth som egentligen inte  alls ville vakna... Ibland får man bara göra och jag bar ut honom till hallen så lockade med att vi skulle ut o grtäva och mamma skulle med!! Lovis låg o sov så det gäller att passa på att ha mamma för sig själv =) Den gubben gick hem!!




                                                                                

Här har vi världens underbaraste kille som hjälper mamma ute i rabatten!! Ska mamma ha sax så ska minsann jag med ha det!!! Vi klipper bort det gamla o visna från pionerna.



                                         


Nett stannade kvar och hjälpte till med rabatten och vist e det roligare när man e två och kan tjöta och få tiden att gå!! Man blir hungrig av att grejja så vi gick in o lagade mat och familjen Altesson- Kling åt med oss!! Korvstroganoff o ris blev det... Ellioth skrapade kastrullerna och smaskade i sig alla träden och morötter och harricott =) Han gillar grönsaker!!

Bilen vart klar och Roger tog med Rikard o Emmy in till staden för att hämta den.. Det var en hiskelli tur att det inte var ett jätte fel på bilen som man befarade... Vad har man för val, det e ju bara att lämna in den för bilen måste ju funka...

Sen hände det som alla mammor väntar på... Min miniman börjar bli stor!! Vi skulle ut och gå runt strängen och skulle byta blöjer på barna så vi kunde gå.. Då ville Ellioth kissa på toaletten... Vist tänkte jag sitt du där en stund, det har han gjort förr och tyckt det var roligt att bara sitta där men nu banne mig så kissade han =)

Jippi!! Yeah ropade han och klappade händerna!! Han hoppasde ner och upp igen och kissade lite till och tyckte att det var jätte roligt!! Va duktig han e min prins!! Sen ville han ju inte ha blöja och jag tänkte att nu gäller det att hänga med =) Vi tog fram ett par kallingar med Blixten McQueen som Ellioth fick av Carro med familj när Lovis kom!! Perfekt, stolt som en tupp vart han och vi tog på oss o gick! På vinst o förlust!

                          

Visst e han söt... måste kolla när kisset kommer...



Vi gick runt strängen och när vi kom hem låg det täckbark och duk utanför som min underbara man köpte till sin fru ;) Va roligt!! Janice tog barnen och vi skulle bara ner till blomaffären för att köpa en Hosta o en Kärleksört till rabatten...

Det hade lagt om vägen nu när de gör om 41:an... Jaha men in till karlsson kan man säkert köra, det stog att det var avstängt till Bua... Men nehe... rödljus och avstängt upp till Karlssons... Klockan va fem i och va sjutton envis som man e och inget tålamod alls... jsg skulle ju ha blommor... Insåg att jag skulle få vända i Derome...hade ingen lust alls med de!  Körde mot rött ljus...och gjorde e usväng och herre jössen va folk glodde... Ja jag vet inte smart men jag hann till blommaffären... Men tji fick jag de hade inga blommor... Attans får vänta till en annan dag.

När vi kom tillbaka gjorde jag och Nett rabatten och Ellioth hjälpte glatt till! På med täckduk, det var lite pilligt men vi fick dit den... Det gick åt mycket mer täckbark än vi trodde men Åh va fint det blev!

             


Ellioth vart banne mej torr och gick på toa när vi kom in ;) roligt!! Nu får vi se hur det går! Håll alla tummar o tår!

Tack för en mysig dag o tack för hjälpen!! Kramar!!

Bröllopsdag!

Äntligen sover hon, lillfia! Va hon har skrikit!! Varför vet jag inte men jag misstänker att det kan vara mjöken i den goda chokladpuddingen och all grädde till som satte käppar i hjulet!! Det ska ju vara värre för små bebismagar säger de som vet =) Hon vart inte helnöjd hos mamma och pappa heller, fast det vart som en bastu där så det kan var det med plus att hon inte va hemma...fast det blev ju inte bättre hemma...snarare tvärtom!

Det va trevligt som sjutton där ialla fall!! Ellioth och mormor och morfar lekte massor och de kördes med bilar och promenerades uppe i taket... Man får göra mycket hos mormor och morfar =) Känner mig som en kubik nu, stek med gräddsås och potatis...mums!! och efterrätten då... sen massa godis på det ;) Fint som snus!

Mormor och morfar blev jätte glada för den fina presenten vi köpte!! Tänkte att jag måste visa det, skrev ju inte innan vad det var ;) fast alla kanske inte e så present nyfikna som jag... jag älskar presenter... både att få såklart men att ge bort e kuligast!! Särskillt om man gillar det själv!!



Här öppnas det presenter =)




Så här fint vart det ;) Får ta en bild på hur det blev uppe med!! De har precis ett nyrenoverat sovrum som det kommer att passa perfekt i!!

KÄRLEK!! Det säger ju allt när man vart gift i 30 år!! De höll mamma och papa med om!!

Ha det gött, nu ska jag ta och krypa ner i min säng snart och passa på att sova medans trollen gör det!!


Mysdag!!

Vilken härlig dag vi haft idag!! Vi har verkligen fått gjort hur mycket som helst... hade en jätte mysig morgon med barnen. Roger fick sovmorgon så jag gick upp med barnen och tittade på tv, lekte åt frukost framför tv:n och vi gick en kortis promenad till hästarna så Zelma fick gjort sitt...

Sen bar det av in till stan för att shoppa lite =) Fick köpt två par byxor och en body till lillhöna... hennes kläder börjar bli för små =( Hua va fort det går, att det bara FÅR gå såå fort...

Sen letade vi efter en bröllopspresent till mormor & morfar! Fatta att de vart gifta i 30 år! Det e verkligen helt underbart! De passar såå bra ihop, de kompetterar varandra och de älskar verkligen varandra. Jag och Roger har vart gifta i 5 år i år och det känns oxå  helt otroligt! Tänk en dag sitter vi där och firar 30 årig bröllopsdag =) Lite småromantiskt tycker jag! Vi hittade i alla fall en jätte mysig present som vi tror de kommer att gilla! <Känns roligt, Ellioth tyckte att det var jätte kuligt!

 30 år är pärlbröllop  

Vi fick besök av min barndomskompis Jessica och hennes man Fredrik! insåg att vi inte träffats sen de gifte sig förra året... alldeles för sällan, det var jätte mysigt! Vi lunchade tillsammans och jag hade lyxen att få slippa laga mat ;) Fredrik e vegetarian så han kockade ihop middagen! Jätte gott blev det! Första gången vi smakade på cornfärs, smakade ungifär som vanlig köttfärs får jag säga... med vitlök i!! Mums!! Min Roger gillar ju inte det men ahn åt och tyckte att det var helt ok!

Ellioth slök Fredrik med hull och hår och tyckte han var jätte rolig! Han skulle visa allt han hade, satt till och med i hans knä =) Inte dåligt med tanke på hur blyg han i vanliga fall e! De ritade och busade och när vi vart ite och gick skulle Fredrik köra honom i vagnen!!! Mysigt! Tack för en härlig dag!!

    
Kunde inte låta bli attunderbart kort på Fredrik och  ta ett Ellioth när de satt och ritade =) Titta på hur de sitter, helt underbart! Fredrik har ritat en krokodilbil som Ellioth bara älskar!

När Jessica & Fredrik åkte hem och vi inte alls hade lust att gå in, det var ju såå härligt väder gick vi bort till Nett & Rikard för att dricka kaffe... Vi tog ut det till lekplatsen! MYSIGT!!

Här kommer ett par härliga bilder jag tog med mobilen=)









Rikard och Ellioth gungar på gungbrädan med Roger =) Härligt!

Precis så här ska det va!!




Dödstrött....

Ja det blir man när man en upp halva natten... Vi hamnade på en jätt trevlig fest igår, det trodde vi inte =) Det var till Jeanette i Rolfstorp vi hamnade hos... (skrev om det igår)... Det var tre par till där och Sara (vi läste ihop på komvux för tio år sen, det var mycket trevligt att träffas) och hennes barn så vi blev en del! Alvin stannade hemma, skulle vara med kompisar och det e klart att man inte drarmed en trettonåring hur lätt sm helst...

Jörgen hade kämpat med att inte säga något om vilka som skulle komma och hon blev rejäält överraskad! Det var kul! De hade lagat jätte god mat, smördegsinbakad fläskfilé och potatisgratäng med en fräch sallad till! Mums! Sen var det kaffe och tårta såklart =) Åh vad jag önskade att jag inte ammade... det fanns rött, vitt vin, öl, wiskey, sheridan, snaps, ja allt man kan tänka sig...åh va rövinet drog till fläskfilén! Men en av kör och densamme ammar.... Japp det blir min tur snart =) Efter kaffet vart det godis och ostbågar, chips!! Jättegott =) Och herre gud va trevligt vi hade, pratade om ditt o datt och skrattade en massa. Lovis somnade gott i bilstolen och Ellioth kröp upp i mitt knäoch somnade så det var bara att bära in honom till Nettans säng...

Fattar inte vart tiden tog vägen alls för helt plötsligt skulle de andra åka hem och då vart klockan 23... Men hade alldeles för trevlig och tänkte att vi stannar en stund till... till halv 3 =) Oj va tiden gick fort Sen vart det ju länge sen pch mega trevligt såklart =) Tack Nettan & Jörgen för en mycket trevlig kväll! Nu behöver det ju inte gå nästan ett år till nästa gång!!!! 

Men borta bra men hemma bäst och det var skönt att komma hem! Vi stupade i säng allihopa! Sen stensov vi till halv 7 då var det en litenflicka om var hungrig, sen var det en liten pojke som vakna kvart över 7... men han somnade tack o lov om till 8 i alla fall men sen var det bara att gå upp... Kaffe och frukost blev det sen... Tur att man inte drack igår känner jag... Roger känner nog att det var mycket trevligt igår men nu kunde man hoppa över det... Lite seg kan man säga =)

Efter frukost när jag planerade för en runda runt strängen med Nett så spydde Lovis ner hela isg, skötbord mm så det var bara att tappa upp ett bad till henne...

                

Vilken tur att Lovis har en så redig storebror som glatt hjälper till att hälla upp shampo och tvål =) Lovis tyckte att det var sådär med badet men det var bara tvunget...



Mmm det e skönt att bli invirad i en go handduk och få komma upp i mammas famn efter badet!!


Efter allt va klart gick jag ut med Nett, skönt att komma ut utan kids och ladda batterierna ett tag! Det var mycket gott med kaffe och fika efteråt oxå... satt som en smäck! Alvin och Emmy gick ut o hoppade men kom in efter en stund, de hade krockat på studsmattan med huvudena... Emmy vart jätte lessen och hade jätte ont vid ögat... Hua va slullet och ont det blev, men det vart ingen fara. Trötta tog vi oss en lur på 2 timmar... börjar bli en ful ovana =) det får vi sluta med!!!! Nu ska vi köra till McDonalds och äta lite...orkar INTE laga mat idag....

Ha det gott!!


Spöregn... hua va kallt =(

Fy farao vilket skit väder!! Känns ju inte alls kuligt! Vilken TUR att jag fått gått min promenad i alla fall på förmiddagen innan regnet kom! Det var inte jätte skönt väder men en härlig promenad i alla fall och man känner sig duktig efteråt!

Det blev inget utvecklingssamtal dag för Ellioths fröken flyttar till hus =) Lyllo!! Jag önskar med ett hus! Sen gick bilen till BVC... De hade dubbelbokat när vi kom dit...ovanligt...njä... Blir såå trött! Men de klämde in oss, vad skulle de göra när vi stod där! Det tog lite längre tid men in kom vi och Lovis blev vägd och mätt! Som vanligt kissade hon ner allt, inklusive sin mamma =)

Vikt: 4825 gr.
Längd: 58 cm.
Huvudomfång: 37,5 cm.

När vi kom hem från BVC var mormor hemma och väntade på oss med färsk torskfile!! Åh va smaskigt!! Vi lagade middag och åt tillsammans! Ellioth blev överlycklig och slukade mormor med hull o hår =) De lagade tårta inne på hans rum och hade jätte mysigt! Det är så roligt att se dem leka! Maten blev jätte smarrig och det blev en portion att ta med hem till morfar med! Vi höll på att glömma den så jag fick springa ut i regnet och stoppat mormor =) fin syn!

Efter maten och kaffe var vi alla trötta och tog en middagslur! Det var länge sen vi fick gjort det men det var inte fel alls! Jag och Ellioth kröp ner i mon säng och gosade och Lovis hade redan somnat i sin vagn och Roger låg på soffan! Han va med trött, han har vart på värmebehandling idag! Nu har jag vart iväg och köpt en ampell med blommor till en kompis som fyller år idag. Det var inte meningen men jag ringde henne igår för jag jar inte fått tag i henne sen Lovis kom. Hon har jobbat varje gång precis som igår =) Det var hennes Jörgen som svara och sa att hon va hemma idag istället och att vi var jätte välkomna dit istället nu ikväll! Hon fyllde nämligen år =) Hon vet inget så det blir en suprice!! Ska bli jätte roligt för det är verkligen jätte länge sen vi sågs!



Här leker Ellioth med alla sina bilar!! När det är sånt dåligt väder får man leka massa inne... "Det e jag som leker med sopebilen" säger Ellioth.

 Lovis ligger i sitt babygym =)      Zelma har intagit första parkett =)




Så här glad och lyckli blir man när man tittar på Laban & Labolina!



Man ska sova på natten =)

Den här lilla flickan har verkligen missuppfattan hela grejen med dygnet... Lovis har haft en sov dag och var jätte svår att väcka för kvällsmålet ikväll. Men åt gjorde hon tillslut i alla fall, sovandes =) Vad gör man , det e ju inte det lättaste att få liv i en bebis oms BARA vill sova.. Jag tänkte att ja ja jag går väl och lägger mig med då vid en halv 11.. halv 2 vaknar min lilla prinsessa med en inte allt för pigg mamma... Vi tassar upp och sätter oss i soffan som vi brukar och tar lite minifom-droppar och sen hugger hon i och äter för fulla muggar... Jag å andra sidan sett håller på att somna sittandes i soffan =)

Äntligen färdig och vi kryper ner i kojjen... Då händer det...Lovis ligger och fäcktar och kråmar sig, vill ha nappen men spottar ut den igen och vill inte alls sova... Lika bra att tända lampan.. Lovis får syn på sina komisar Laban och Labolina och blir världens lyckligaste bebis... Hon fäcktar, skrattar och pratar med dem allihopa... Man kan ju inget annat än att le år underverket och mammahjärtat värker =) SÖTIS!! Ja då var vi två piggeliner så jag tänkte att detta får man ju inte missa, in med kameran och datorn så leker vi lite =)

 

                                    





MAMMA ÄLSKAR DIG!!!

Underbara skrutt

Idag har min underbara skrutt vart på förskolan och det har gått jätte bra! Det tog inte såå lång tid innan det ledsamma gick över...det ska bara låta och se mycket värre ut än vad det e. Pappa lämnade idag så det gick nog lite bättre med, han e inte så blödig som mamma e =) Ellioth hade haft jätte roligt, de hade firat Herman och sen hade de gått ut och lekt! Ellioth har världens underbaraste förskola med världens underbaraste "fröknar", Milena ringde hem vid 11 för att berätta för den blödiga mamman (jag) att hennes son hade det jätte bra och var ute och lekte, skrattade och grävde i sandlådan med Herman. Då fredagen e en klämdag bytade vi den till imorgon så skrutten ska dit imorgon med. Då SKA jag vara hemma och städa för det såg Lovis till så jag inte fick gjort idag... men det växer en konstig grå mossa på våra möbler som jag inte riktigt vet vad det e så det e bäst att avlägsna den =)

När Roger lämnade Ellioth gick jag och Jen runt strängen...grymt skönt!! Jätte mysigt och och gött att få tjöta av sig lite=) Mammor behöver mycket av den varan...mycket bra medecin =)

Sen blev det en härlig kvällspromenad med Nett och hund!! Tänk va kilona och volangen försvinner fort om man e så duktig alltid... eller...då kanske man måste tänka på vad man stoppar i munnen med... njä...

Ha det gott!!

Härlig söndag!

Har vart en mycket bra dag i dag =) Började med en god sovmorgon, hela familjen sov till 9, det var välbehövligt!! Sen en lugn frukost framför tv:n med barnen. Brukar inte sitta där men ibland kan det vara lite extra mysigt, dumt nog tror man att det ska bli såå bra men... Ellioth hade svårt att sitta still och jag hade inte lust med en macka med skagenost i soffan så man lät mest som en huggorm =/ Alltid lika roligt. Roger nanade ett par timmar till, han var ute med ett par kompisar igår och kollade in nya Harrys. De hade haft mycket trevligt och träffat mycket kuligt folk!! Kan han behöva =)

Sen bar det av upp till skogen för att hälsa på familjen Johnsson-Tunfors. Ellioth var överlycklig och tyckte det var mycket roligt att räffa Emma! De lekte för fulla muggar medan vi satt och tjöta och drack kaffe. Det var mycket mysigt!

Puh nu var det dags för middag och hem och sätta igång med den. Undrar hur man är funtad egentligen, allt ska göras på en gång...tur att man e enveten... Samtidigt som jag lagade mat, bar en gnällig unge, tömde en diskmasin och slängde in en tvätt var Roger uppe med verktyg hos chefen och sen tankade vi Lovis innan vå åt mat på 40 minuter.... Ja fort gick det och sen ringde det på dörren och Rogers bror Jörgen med familj kom på besök =) Roligt att träffas, det blir alldeles för sällan! Vi fikade och tjötade och barnen lekte! Fullt ös precis som det ska vara!

Tack för igår, en riktigt mysig konfirmation! God mat och en smaskig gräddtårta, precis vad en ammande mamma behöver och det satte sig precis var det ska =) Ja ja det försvinner väl någon gång...

  Här ha vi Nellie!      Liane och Lovis 

  Ellioth tyckte att Christoffer var en jätte rolig prick och de lekte med alla Ellioths bilar.. undra vem som tyckte att det var roligast =)



Här är vår lilla trollunge!



Liten har blivit stor... hua va otroligt fort det har gått ändå...





Promenad i regnet

Japp nu har hon vart ute och gått med Zelma. Det var ganska  kallt och det regnade en del, vi blev pisseblöta båda två. Zelma tyckte dock att det var jätte härligt att få springa en massa, vi gick genom skogen där det fanns fåglar man kunde jaga =) På slutet tyckte hon att det vart kallt och stretade massor så det var gott att komma in i värmen och bl torkad...

För min del var det jätte skönt, man kan skingra tankarna och bara vara själv en stund. Det är skönt att gå genom skogen, en alldeles lagom runda. Naturen börjar bli såå vacker och det börjar bli lite grönt lite varstans. Snart e det grönt överallt, det går såå fort när det väl börjat.

När jag kom hem bytades vi åt jag och Roger, han åkte och handlade och skulle fixa en stång till garderoben. Han behöver ju oxå vara själv en stund... Så nu med förnyade krafter ska jag slänga in en tre-åring i ett bad (kan vara nog såå ansträngane) och kanske en hund (som blev mycket skitig på promenaden)... Sen e det lunch på schemat och duchar och kläder sm ska fixas och sen bär det av till falkenberg på konfirmation. Ser fram mot en trevlig dag =)


Här har vi födelsedagsbarnet Herman!!



Här hjälper storebror Alvin till att bygga upp Hermans tält =) Det var jätte roligt med ett tält! Herman fick ett tält till av farmor och Kalle som man kan ha ute med en tunnel i, det var oxå jätte roligt! Sen fick han en skottkärra med sopkvast och spade till då han kan hjälpa till ute i trädgården!



Här har vi våran Ellioth som kikar ut ur tältet. Det var ju jätte roligt att leka hos Herman idag. Ellioth ville inte ens åka hem när klockan blivir hanlv 11. Ellioth kom på att han hade ju ett eget tält hemma så vi fick lova att sätta upp hans tält idag... hoppas vi hinner det =)




Tack för igår Herman! Det vart jätte mysigt!

Grattis Herman 2 år!

Idag ska vi på födelsedagskalas! Herman fyller 2 år!! GRATTIS gubben! Herman är våran Alvins lillebror (för er som inte vet så är Alvin är Rogers pojke sedan ett tidigare förhållande). Alvin bor hos oss varannan vecka. Fast för oss så är barnen våra lika mycket och har vart det hela tiden. Jag har funnits med sedan 9 år i år... puh det har bllivit några år..tänk va tiden går fort!!  
Vi var i alla fall istan idag och köpte födelsedagspresent till Herman och hittade en jätte rolig grej, nämligen ett lektält med bilar på! Kan det passa bättre än till kille på 2 bast som älskar bilar =) Vi hittade det på Cervera i Varberg... Finns massa kuliga saker synd bara att man inte hade en jätte tjock plånbok =) Här kommr en bild på det.



Sen fyndade vi vidare en present till konfirmationen som vi ska på imorgon! Fast vi myglar och går inte till kyrkan med vår lilla kicka, vi vill inte utsätta henne för med basselusker än nödvändigt. Hon har vart tillräckligt sjuk när man bara e snart fem veckor. När hon bara var två veckor blev hon jätte förskyld och jätte tät så hon fick andningssvårigheter med påföljd av ambulasfärd först till varbergs lassarett och sen vidare till Halmstad. Det var jätte jobbigt och jag har inte alls lust att det ska upprepas... Nåja åter till konfirmationen... vi åker direkt till kalaset i alla fall hos Rogers pappa och hans fru Lena, det är Lenas barnbarn Nellie som konfirmeras. Ska bli jätte trevligt och roligt att träffas, det blir alldeles för sällan!

När vi ränt runt i ett blåsigt Varberg började tarmen att skrika och vi funderade på hur vi skulle göra. Orkar man laga lunch...nepp det gjorde man inte så det fick bli en dagens på hamnkiosken. Mums va gott det va då! Ellioth va jätte duktig och åt upp hela sin portion med köttbullar och mos så han fick välja en godis efteråt! Nu sover sonen med pappan inne i sovrummet, man kan bli trött av att shoppa... Lovis blev mest hungrig se ett skrovmål när vi kom hem och sen i soffan medans mamma bloggar funkar kanon =) Det ska läras i tid =)

Ne nu törstas det på kaffe!! Ha en trevlig fredags kväll!!

Vart & hälsat på Solkulla

Idag har jag, Ellioth och Lovis vart och hälsat på Solkulla (Ellioths förskola). Det hav varandra och lugnet, att ar vart mycket prat om dagis hemma och han är inte jätte pigg på att gå dit. Men jag kände  att det var viktigt att visa att jag håller det jag lovat honom och jag och Lovis stannade kvar. Vi skulle bara gå dit och leka idag. Ellioth var som ett plåster på mig hela tiden fast jag försökte få honom att se de andra barnen och få honom att leka. Fast det slutade med att jag ovh han satt och lekte i sandlådan och vi åkte rutchkana och åkte tåg. Han hade i  alla fall roligt och han var nöjd när vi skulle gå hem. Imorgon ska han vara ledig så börjar vi på en ny kula nästa vecka.

Det är mycket blandade känslor det där med förskolan. Jag vet att han har det jätte bra där, älskar sina fröknar och sina kompisar och har jätte roligt där. Men att passa tider för lämning och hämtning när man går hemma kan vara nog så krävande och den här tiden kommer aldrig tillbaka. Lyckan att få gå hemma med sina underbara barn och bara få njuta av varandra och kunna gör det man vill när man vill. Ellioth ska vara ledig hela sommaren så nu får vi se hur det blir resten av tiden fram till dess. Vi tar det som det kommer.

När vi kom hem fick vi besök av en gammal kompis till mig. Vi gick i högstadiet och gymnasiet tillsammans, sen kom vi ifrån varandra och träffades nu igen efter 10 år. Båda gravida och hon har flyttat hit till Veddige, helt otoroligt vad världen e liten. Det var i alla fall jätte roligt att träffas och vi satt och pratade i flera timmar medans bebbarna sov. Hennes tös kom 2 dagar efter Lovis så det e roligt att få gå hemma tillsammans och ha den del att umgås med!



Åh lillasyster fryser, säger Ellioth och är noga med att bädda in Lovis ordentligt. Det ska vara både med snutte och nappen, det är väldigt viktigt. Lovis gääspar, va tröttsamt det här =)



Vilken liten sötis =)


Ellioth tog verkligen ut sig under vår snabb lunch bestående av mackaroner och köttbullar, han hade fullt upp med att sjunga alla sånger han kan och göra alla rörelser han kan tänkas komma på. Blir lätt letchup överallt då =) Men man får ju passa på när mamma har lillasyster att tänka på osså och man får lov att sitt mitt emot på pappas plats. Roger var inte hemma utan vart i väg i falkenberg för att grejja lite bil och njuta av att få vara ensam lite och pilla med det han tycker e roligt =)



Så här trött kan man bli =) Hittade Ellioth på mattan framför tv:n som han somnat från. Trotts att det vart Herbie på fiml som han själv valt. Så kan det gå när mamma får fixa disken... hm konstigt den gör sig i9nte själv på detta stället heller....

Mormor har vart här på besök idag =)

Har vart en ganska bra dag i dag! Känner mig lite bättre i magen och haft lite mer ork så penicilenet har nog börjat att verka =) Min mamma har vart här idag, hon kom vid 12-tiden så då bjöd vi henne på lunch som Ellioth har valt, köttfärssås och spagetti. Det e roligt att han kan sätta ord på det han vill ha! Mysigt att ha henne här!! Ellioth vart helt överlycklig att mormor kom så man får krypa upp i soffan och hon läser böcker! Han e verkligen tre år just nu och han både hörs och märks MYCKET!! Ljudvolymen e på topp och det brötas för fullt! efter ett tags lekande inser vi att vi behöver fylla på reserverna och då går vi ut i köket och fixar äpplepaj och vaniljsås, inte helt fel =)

När magen e proppmätt och kaffetarmen påfylld så känner vi att en promenad för att rasta hund och tre-åring e ganska bra!!



Här e syskonen Stehnson... Första bilden då storebror inte surar...



Här leker Ellioth och mormor. Han kör bilar och de fastnar i leran. Då kommer bärganingsbilen och räddar dem =) Han har inget fel på fantasiin i alla fall och mormor är världens bästa lek-mormor (hon e ju inte förskollärare för intet)


Här har vi Lovis och hennes storebror Alvin!!


Nehe nu så ska vi dricka lite kaffe här mmm gott =)

KK-mottagningen

Idag har hon vart inne på sjukhuset och fått penecilin... Livmoderinfektion den här gången osså... Fy vilken otur jag måste ha, fattar inte vad jag gör för fel. Efter Ellioth tog det 5 veckor, Lovis e bara 4 veckor. Jä!!tte mensverk och störtblöder, hua ingen rolig syn alls, börjar få ferber med men hoppas att penecilinen tar det innan det blir lika illa som förra gången!! Det var ingen rolig undersökning heller, tog jätte lång tid plus att läkaren hade en ST-läkare med som hun undervisade med. Det blev flera olika undersökningar samt ul. men hellre att de tar det på allvar! Sen bar det av till provtagning med en tanta son INTE kunde sticka...borde gått charmkurs med!!! Då e det tur att man kan tröstäta med familjen på MC!! Faktiskt riktigt gott för en gång skull...  

Nu sitter ja och Lovis och myser i soffan medan Roger e ute med den fyrbenta. Han har inte heller en bra dag idag så det har vart tufft! Men imorgon ska han på värmebehandling och hoppas att det ska hjälpa lite mot smärtan i axeln! Det har faktiskt bättrat sig lite så vi e kanske på rätt väg! 

Vi hade bebisbesök idag! Anette och hennes dotter Frida va här tillsammans med Fam Altesson-Kling =) Det var mycket trevligt! Tack för den fina klänningen!! Sen bar det av till eklöws för lite påfyllnad i kylen =)

Ska krypa ner och titta på en film nu när Roger kommer hem! Ha det gott!!

Hälsat på gamlafarmor!




Idag var vi äntligen så friska så vi kunde ta med vår lilla guldklip för attt träffa gamlafarmor! Annie heter hon och är 94 år och va hon längtat till att få träffa lilla Lovis! Hon tyckte att det va jätte roligt och att hon orka hålla henne! Ellioth visade stolt upp sin nya polisbil som kan låta och Annie fick till och med hålla den =) Kan man va tre år eller?? Vi fikade och satt och pratade och farmor berättade att hennes mamma hette Lovisa så hon tyckte att det va så roligt att vi valt Lovis =)

Nu väntar köttfärslimpan i ugnen och Ellioth tar hand om disken... eller nja han försöker i alla fall... Lovis e allmänt missnöjd så det e ju tur att gud uppfann bärselen till mamman ... vette sjutton hur det hade gått annars!

Ha det gott!!


1:a maj grillning

Hello!!

Jaha då har man hamnat här med en egen blogg... Det trodde hon inte =)
Sitter här med mina underbara troll och inväntar Nett med familj för lite 1:a maj grillning. Ska bli mysigt!
Ellioth parkerar sina bilar och lilla Lovis äter.. precis som det ska vara.


RSS 2.0