En fjäril på besök

Vi har besök i vårt vardagsrum... en fjäril som flaxar runt... Vill inte va still och letar febrilt efter en väg UT!
Sol idag med =) Kan väl knappast bli bättre... Imorgon och till helgen skulle det vist bli andra bullar, regn och åska =/ Inte roligt tycker jag! Nu tyckte jag att sommaren skulle infunnit sig! Men man kan ju aldrig gå säker =)

Måste ju uppdatera angående Ellioths nappar! Nu e det en vecka utan nappar och det har verkligen gått över förväntan! Jag är en jätte stolt mamma!!!!  Han har frågat ett par ggr, en i affären om att vi måste ju köpa nya nappar till honom =) Han e la för söt! Men Icke så nicke sa jag och det köpte han =) Känns oerhört skönt attt slippa dem, han e stor nu liksom och det funkar även i lessamna situationer =)

Idag e det ingen vanlig dag för det e Carros födelsedag! HURRA HURRA HURRRAAAAA!!! Grattis gumman!! Vi kommer upp sen när Roger kommit hem från sin praktik =) Min hemtelefon e död... eller batteriet e dött =/ Men jag tänkte att jag slår en pingla när den börjar leva igen =)

Tvätten hänger på tork ute och det känns oxå hätligt, älskar ren tvätt som doftar såå gott! Skönt att bli av med den fort med!! Viker in den i garderoben på en gång... Eller så mellanlandar den på Alvins säng!

Hade lite planer på att gå bort till mammas förskola idag men vi hamna vid frukostbordet kl 10 så det bidde inget med det på förmiddagen fö de äter ju liksom lunch halv 12... Vi får la se vad eftermiddagen bjuder på.. Vi ska ju oxå äta lunch. Men vad??? Har faktiskt ingen energi eller inget hitte på liksom! Ingen fantasi alls!

Telefonen funakr alldels perfekt, Nett fick igång spotify med igår så nu e det perfa! Kommer att bli en god kompis på mina stavpromenader =)

Lovis byter just nu blöja på hennes docka =) Eller pappersblöja, men det funkar och hon vet banne mig hur man ska göra oxå =) Det e lite roligt att se faktiskt! Hon leker mycket bra och god fantasi precis som hennes storebror, de kan hålla på i timmar! Man märker oxå skillnad på att de leker tillsammans, att de har varandra =) Oerhört mycket glädje i att ha ett syskon! Ellioth slappar just nu framför tv:n, det märks att det e varmt ute och att de inte orkar så mycket. JJag hade en önskan om stranden idag men jag hade ingen ork till att ta mig dit. Inte en massa braig mat att ta med heller och ingen frysbag för den har min gubbe med till jobbet =(  Jaha då e det inte mycket att göra för en tur om affären brukar det bli så mycket onyttigt handlat och det har jag INGET utrymme för alls! Jag måste verkligen göra mitt bästa för att hålla mig tipp mina pionts för nu går det ju bara upp. =( Fast jag e medveten om förra veckan så egentligen ska jag ju inte hänga läpp för det MEN! Ja det finns ju alltid ett "men"... Ja man kan ju göra sitt allra bästa elller också inte och jag hade verkligen inte gjort mitt bästa... Bästa i att proppa i mig =/

Vi hade en väldigt trevlig kväll igår på vår 10 års dag! Dagen blev ju inte vad jag hade tänkt alls men den slutade mycket bra! Fick en underbar bukett med lååånga stora röda rosor av min man! TACK hjärtat! Sen blev det en sväng in till stan och en middag på Campino =) Ungarna gillade det dessutom och sen promenad runt fästningen =) Underbart väder, mycket folk att titta på och mysigt! Vi får ta en firare längre fram, det e svårt mitt i veckan... Får la se om vi kommer till Kålmården detta året. Min underbara man har ju fått ett nytt jobb... Börjar den 11 juli =) Han är överlycklig och jag med! Äntligen var det hans tur, som han har försökt att få jobb men alltid snubblat på målsnöret! NU så kanske vårt liv kan vända från att alltid handla om för lite pengar hit och dit, till att nu äntligen gå ihop!!! Tänk sen när jag med börjar jobba =) Då kan man till och med SPARA =) Det har inte hänt på tre år men nu, nu kan man ju börja planera inför framtiden igen och det känn så underbart!!

Ne nu till matlagningen =/ Tarmen börjar faktiskt att sägatill mig att jag e hungrig och mina kids med så... Cissi ut i köket med dig! Ha en bra torsdag!






HTC


Igår skaffade jag mig en ny leksak =) En egen ny mobil...med surf & allt =) Hi hi



Snygg va?? Tänka sig att nu har hon gått över till det moderna samhället... Oj oj va kuligt det vart, satt och lekte med den lääänge igår!





Tänk va tiden går! Idag var det 10 år sedan jag träffade min underbara man! Tänk att man fortfarande e nykär i sin gubbe efter 10 år! Han är det bästa som hänt mig och jag skulle inte vilja leva med någon annan, han är mannen i mitt liv!



Kanske inte den snyggaste bilden men vi e med båda två =)

Älskar dig ♥


Godmorgon =)

Måndag.... Sol i sikte och det E skönt ute på alltanen!! Underbart!!

Idag bidde det inget med sovmorgon direkt, Ellioth vaknade vid 8... Hörde att det kraffsade på utsidan av dörren =/ Ooops... E Zelma där?? Nepp hon snarkar ju fortfarande... Lovis låg och sov bredvid mig... Aha Ellioth =) Yes han stog utanför dörren! Sen var liv i luckan =)

Barnen har lekt och lekt och lekt samtidigt som Emil i Lönneberga går på tv:n! Jag å andra sidan sett har startat en maskin tvätt och skurat uppe på skåpen i köket! ÄNTLIGEN!! Jag måste erkänna att jag har gluttat på dem ett bra tag nu så det känns oerhört skönt att det e gjort! Tänkte att jag ska ta lite i taget nu så det blir storstädat innan jag börjar jobba! Sen hinner man ju inte =) Eller ids inte =)

Nehe nu skriker mina kids, kan vara hungertarmen som skriker, vi har ju inte ätit ännu =) Får ta och severa frukost nu då!! Ha en bra dag alla!!
 

Jordgubbar & glass

Åh vilken mysig eftermiddag vi haft =) Det bidde jordgubbar och glass på Nygatan 11! MYS!! Alldeles föör länge sen, vi får nog allt bli lite bättre på det här!!

Ellioth och Herman har lekt, sprungit ut och in och haft jätte roligt! Lovis har följt efter som en liten svans och hon verkar haft roligt hon med! Jag har snusat på bädis och fyllt på dosen lite =) Det e allt lite abstienes =) Kan man aldrig få för mycket av...

Nehe nu tänder min gubbe grillen och snart vankas det hamburgare på Lomvägen! Tobbe kommer oxå så det ska bli lite mysigt! En promenad i kvällen oxå mån tro! Ha en fortsatt trevlig kväll!!

KRAMAR

Sol!

Åh solen skiner denna morgon =) Känns faktiskt alldeles UNDERBART! Precis vad vi behöver!

Min underbara man lät sin fru ha sovmorgon idag ♥ Och det var verkligen behövligt... Huvudvärken verkar ha flyttat in i mitt huvud alldeles... Var uppe i natt och tog en tablett men nu när jag vaknade så finns den kvar! Åh en kopp kaffe kanske hjälper =) En puss kanske =) Mmmm vi får väl se??

Ellioth sitter och provar att "skriva" han med... Han tycker att jag ska skriva på Å, det e Åses Å =) Jösses vad de kan =) Lovis och sussar fortfarande sin skönhetssömn, ganska förskyld så det behövde hon nog. Hoppas hon vaknar snart och e ganska OK!

Tack mamma & pappa för en mycket trevlig Midsommardag med grillat och jordgubbar! MMM sdet var smaskens! Lugnt och skönt och mysigt!!

Nu e det bestämt, det blir Kålmården =) Vi åker den 21 juli och kommer hem den 23 =) Ska bli såå mysigt och jag tror att det kommer att bli en hit vad det gäller våra barn! Djur e väldigt fascinerande så Astrid Lindgrens värd får vänta på sig till nästa år!

Ha en skön söndag på er! Kram

GLAD MIDSOMMAR!!

God morgon på er så här dagen efter midsommarafton =)
Hoppas att ni e mår bra idag =) Här har vi en morgonpigg liten höna... Fast det E ju inte särskillt konstigt med tanke på att hon faktsikt gick och la sig tidigt igår! och vi var ju inte jätte sena heller...

Tack alla för en mycket trevlig midsommar!

Vi hade en lugn och skön midsommar tillsammasn med nära & kära!
Roger var nere och hämtade Anette på stationen och sen satte förberedelserna igång!
Sill, nypotatis, gräddfil till lunch såklart =)
Och för att inte glömma jordgubbar & grädde till efterrätt!
Mmm det var smaskens!

Uppehåll ute så det var bara att oacka picknickkorgen och bege sig till Stättared!
Åh va det e mysigt att åka dit, dansa kring midsommarstången, fika mysa och träffa folk!
Det hör liksom till på midsommar tycker jag!
Det e viktigt att föra traditioner vidare för barnens skull!

Vi var och tittade på djuren och då kände jag att YES, det kommer att bli perfekt att åka till Kolmården detta året!
Lovis och Ellioth ÄLSKAR att titta på alla djuren! De e överlyckliga och Lovis jublade! Hon vågade till och med att mata en va getterna =) Japp nu ska det bara planders NÄR!!

Sen kom regnet - såklart!  De hör ju oxå till liksom på midsommar, eller??
Vi stod och tryckte läänge under taket men sen tänkte vi att det e ju bara vatten... Roger & Kling hämtade bilarna så vi behövde bara gå halva vägen ♥ Han E underbar min man!

Hem för att börja med förberedelserna inför kvällen!
Potatissallad, sallad grillat kött mm! Mycket hackande blev det och många skratt!
Tycker om hela grejjen med att göra sakerna tillsammans!
Vi stod där i köket och MÖS, skrattade, tjötade! Hur mysigt som helst!

Sen var dax att trottsa vädret =) KUBB!
Japp det funkar inte i motvind! Men i medvind gick det bra! Tack vare Emmy =) Hon e en baddare på KUBB!
Jag hann inte vara emd andra matchen för jag hade en tjurig son som behövde sin mamma lite =)

Sen åkte grillarna fram, maten lagade och maten åts!
Mmm det bidde kanon! Mycket trevligt alla!

Sen tyckte vi att det var faktskt kallt ute så vi förflyttade os in! Men vi åt ute i tältet i alla fall! Det e ju det viktigaste=)

Vi hade precis fixat disken då det tutade utanför... Då kom Jörgen & Mari! Jätte mysigt!! Vi satt och trängdes i köket och åt och åt och åt mera... tårta, godis mm! Hade jätte trevligt! Ungarna som var vakna spelade Wii!

Trötta & nöjda efter en mycket trevlig kväll gick alla hem =)
Ja, Anette och Roger fixade undan disken sen hamnade vi i soffan...
Skönt att koppla av en stund och skönt för Lovis att somna om i lugnan ro =)



Lovis verkade lite skeptisk till en början... ska vi dansa kring den där saken??



Ellioth tyckte att det var tryggast mellan Nett & Emmy =)
Men han dansade och tyckte ändå att det var lite roligt!




Hm vad e detta för dans... tummen upp och sen ner i backen... Inte de vanligaste midsommardanser...
Men vi försöker i alla fall =)




Tummen ner var det ja...
Lovis tittar på mig som om e du inte riktigt klok eller...




Så här gottigt firade Vilja midsommar på Stättared =)
Ser riktigt skönt ut!



Lovis och Christoffer spanar in hönerna =)
Jätte spännande!




Ellioth i sitt esse vid maten i tältet =)




Lovis tryfflar in kött.. Men körsbärstomaterna E BÄST!!
Hon blir riktigt förbannad när någon tar salladskålen så hon inte ser den!
Det e mina tomater =)



Traditionellt midsommarfirande =)
Alla e samlade!!


    



Sen måste jag ju uppdatera "napparna" e och förblir hos Janice! Det går såå bra! Han frågar inte efter dem, somnar i min säng sebn bär vi över honom och han sover hela natten! Måste säga att jag e jätte stolt över min son och han är superduktig!! Nu e han e stor kille!!

Ha en trevligt fortsättning på helgen!
Ikväll bär det av ut till mamma & pappa för lite grillning! Hoppas att vädret blir lite bättre...
Nu regnar det bara och vi som ska ta ner ett tält... Åh typiskt!


Hejdå napparna

Idag så hände det! Min son har sagt hejdå napparna och lagt in den i Janicecs garderob! Nu är det hennes och hon ska ta hand om dem!

Vi var på Hajjen med Anette för att handla allt inför midsommar. Vi gick förbi leksakshyllan och där så han en grävmaskin... för 219 kr... Nehe du sa jag, den vara alldeles föör dyr!
Ok, han vänder sig om och ser småbilarna... ÅH mamma, snälla! Klart, sagt och gjort han fick lova att välja två stycken småbilar för 19,90 st =) En Ford mustang och en Buick!

Om du får dessa två, då får jag napparna, sa jag. Nehe du men Janice får dem, sa han! YES!!!!

Vi handla klart och han gick och höll i bilarna hela tiden! Sen åkte vi hem med alla varor, lastade in, letade nappar... 7 st hittade vi! Ner i en liten siaglass och det blåa inslagningspappret med pirater på och så slog han in dem, med lite hjälp!

Sen traskade vi över till Janice... hon hade gått till Karlssons... Åh tänkte jag, attans nu när han var såå taggad!
Men mamma vi lägger dem i garderoben =) UNDERBARA UNGE! Sagt och gjort, nu ligger dem där. Han ringde till Nici och sa att hon fått hans nappar =) Sen var det klart!

                                

                                                      


                                                        
                                                         

                                                                   
                                     


Sen har vi vart och midsommarfikat hos min farmor! Jätte mysigt var det =) Hon blev jätte glad när jag och barnen dök upp med mamma idag! Vi mumade på nyplockade jordgubbar från Vareborg oc kex! Det tyckte hon om!

                             

En kram fick farmor Annie av hennes Ellioth! Det lever hon på länge!


Sovandes barn

Ooops!! Mina troll sover som grisar, jätte gott! Tänk att det gick vägen idag med... Man blir förundrad varje gång det e alldeles tyst i hemmet! Det e ju inte i vanligaste laget längre...

Vilken skön promenad det blev innan, äntligen känns det som om man e på G! Sen bidde det middag och barnen i säng! Nu väntar jag på att kaffet ska bli klart och har dampit ner i min soffa =) Nu går tv:n på "vuxenkanaler" och det känns skönt att luta huvudet tillbaka och titta på något som man själv vill se =)

Lekdag =)

Idag tog vi lite sovmorgon efter en mindre rolig natt =/ Lovis är inne i en drömperiod där hon skriker mycket och ligger allt annat än still! Efter att jag vart uppe typ tre - fyra gånger tog jag med henne in till oss, då hade jag inte somnat ännu! SUCK! Sen gick det typ inte att somna heller för hon hela tiden snurrade runt som hejjsan! Sen bestämde hon sig flr att halv 5 då var det morgon! Åh vad jag inte ville vara med längre, kan man säga upp sig??

Men hönan somnade om vid 6 och sen sov vi till halv 9 - SKÖNT!! Sen var det upp, frukost, tvätt och fixa lite. Gå ut med Zelman för att bli färdiga tills Carro kom för att åka in till viktväktarna! Tog en stund innan vi hittade en parkering för de bygger ju om typ överallt i den här stan, som vanligt i och för sig =)

Väl där busade barnen och hade kalas inne på viktväktarna så jag kan lova att jag var glad att vi inte skulle stanna på mötet! Men - 0,9 kg! Kändes skönt, då börjar man komma tillbaka på rätt spår i alla fall! Bara 2 kg kvar så är Mallorca borta! Sen blev det lunch på Julles! Fiskpudding och potatis med grönsallad till var inte fel alls!!

Mätta och belåtna åkte vi hem för att hämta Carros barn och hem till oss för kaffe och fruktsallad! Barnen fick leka av sig lite och de hade som vanligt roligt varvat med bråk och tråkigheter.... Ellioth och Emma är så nära, känner varandra så väl så de vet vilka knappar man ska trycka på för att få effekt =/ Nästan lite syskonkärlek! Men tur att det går över fort =)

Medans vi mammor satt och tjötade lite mammasnack så gick klockan ovanligt fort, vips var den halv 5! Oops hur hände det då?? Carros som skulle vidare till sin pappa för att laga bilen.... Och vi ska ut och gå och laga mat.. Oj oj oj och så blev vi såå trötta så vi damp neri soffan istället!!

Väntar på att Roger ska komma hem... Jag tänkte ut och traska med mina nyvunna vänner, stavarna =) Ni ska det samlas bonus till midsommar!! Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Söndagsmorgon

Sovit läääänge =) Såå skönt! Lovis somnade om på min arm och sover fortfaranade ♥ Lilla sötisen! Ellioth vaknade vid kvart över 9 ooch frågade om det var morgon nu =) Han frågade vig 6 oxå men då sa jag att ne det vart mitt i natten =) Kunde ju inte testa det en gång till!

Nu sitter han och sjunger och leker med sin buss =) Kaffekokaren har precis puttrat klart så nu blir det kaffe och barnprogrammen i soffan med min snutt.... den lille alltså för den store ligger i sängen inne hos Lovis... Han mår mindre bra idag =)

Nu kommer min Lovis tassandes, hon har fått nogg av ångorna =) Hon skulle bara tillbaka och rädda sin snutte =)

Ha en bra dag, det ska vi! Njuta söndagen, en promenad efter frukosten och sen..... En tur ner till Tvååker till Jörgen & Mari =) Mysigt!!

Godissug!!!

Fy farao va jobbigt det är när man är sååå godissugen så man nästan dör!!! Jag kan ju meddela att jag ligger ju lite på minuskontot denna veckan... Men det e ju tur att det e en dag kvar som jag kan promenrea på =)

Eller det kanske inte funkade så?? Nepp!! Men vad katten gör man då?? Äter?? Eller slår hårt på kudden?? E inte såå bra på det här det kan jag ju lova! Just nu känner jag mig ganska ensam om det här... Motivationen finns där till max det e inte det! Men det e ju såå nära, inte en hel massa kilon kvar och då e det lätt att slarva...

Jag har pimplat kaffe och ätit frukt... Den här dagen e snart över och jag ska knyta mig sen! Ska nog sätta på en film och titta på och invänta den store killen när han kommer hem =) Snart så!

Lördag...

        Idag när jag var ute och gick insåg jag att det är bara två månader kvar av min föräldraledighet =/
                                                                       Fattar ni!!!

Shit va jag bibbe spak!!!! Fy farao, egentligen i ben bästa av två världar hade jag önskat att jag finge gå hemma med mina barn när de e små!! Meeeen det funkar ju inte så! Å andra sidan sett så ska det ju bli skönt att faktiskt tjäna pengar, göra ett bra jobb med det jag tycker om... barn! Vi får helg och vardag igen och i grund och botten är det ju det det hela handlar om! Att lära sig att uppskatta varandra, livet, vardagen och helgerna tillsammans!!

Så då var det klagat lite och tja lite övertalning om hur bra det kommer att bli =) Jag har vart ute och gått med stavar idag!!! Herre jösses vilken fart jag fick och va skönt svettigt det kändes efteråt! Jag måste ju säga att jag e meganöjd med mig själv denna lördag =)

Har precis kommit hem från Eklöws med lördagsgodiset inköpt så Elliooth e överlycklig och sitter och tryfflar i sig en "lördgaspåse" Yes jag köpte en färdig så jag inte ska gå och nalla! Bra va?? Blöjor inhandlade med kupong =) toppen! Idag står det sill & nypotatis på menyn för familjen Stehnson =) Eller mest för fru Stehnson, de andra får nypotatis och kassler =) Kan ju inte bli bättre tycker jag =)

Herre jösses va positiv jag kan vara den regninga lördag trotts att jag fick ta och ta in min nytvättade uthängda tvätt.... och det var väl alldeles självklart att det började regna när vi var på Eklöws... Ingen ide att stressa upp sig och bli irriterad heller... Ta det lugnt handla klart, stanna och köpa jordgubbar och sen hem... Ta in barn, en sovande Lovis en sprallig Ellioth och maten! Sen tvätten, kunde ju inte bli mycket blötare i alla fall =)

Nu har vi landat i soffan ska nog koka mig en kopp kaffe och mysa med min godisätande son!! Ha en fantastisk lördag mina vänner!!

Karlssons

Det blev en fika på altanen med Nett, Emmy och Vilja idag! Jordgubbar & glass, kan ju inte bli bättre en sommardag! Det har faktiskt känts som en sommardag idag, en 20 grader och ljummen vind =) Helt underbart och fortsätter det såhär så kanske man snart kan åka till strande med mina troll =)

Efter fikan blev det en tur till Karlssons för att införskaffa en vaxduk till altanen... En spanje till Kaprifolen som faktiskt har tagit sig! Det e ju jätte roligt för jag tycket verkligen om den fast den var stor ch klumpig... Nu ska den skötas och klippas när det behövs! Den ska inte få bli så vildvuxen som den var.

Jag och barnen har vart ute och gått med Zelman och Ellioth fick hålla Zelman alldeles själv =) Han var mäkta stolt! Sen lärde vi oss vad alla blommorna hette som vi gick förbi, hans mun gick i ett! Nu har jag nästan skavsår i öronen! Barnen är rena och duschade, vällingen är uppäten och gubben har kommit hem...

Nu ska det slappas i soffan ocxh läggas barn! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Sommarlovets första riktiga dag =)

Idag är det första riktiga dagen på sommarlovet =)

Hi hi va skönt det ÄR!
Idag har vi tagis sovmorgon och det var riktigt skönt, precis avklarat frukosten...
Strax blir det en dusch, ladda en tvättmaskin och en "morgonpromenad" med Zelma.
Hon har precis avklarart sin frukost med och blänger på mig, undrar varför =/

Igår var det skolavslutning, men vi stannade hemma. Vi var totalt slut, hela familjen. Ellioth sov till halv 10 och inte ens då kändes han utvilad =( Vi kände oss som en urvriden trasa... Bal, student och skolavslutning tar ut sin rätt och det är då man inser att man inte e  20 längre! ATTANS!

Igår blev det i alla fall skolavslutniingsfika hos Nett med marängswiss och jordgubbar! Mumsigt!
Det har liskom blivit en mycket bra tradition, vi Nett med familj och Sofie med familj!
Fick snusa bäbisar oxå! Inte fel alls!

Resten av dagen gick åt till att slappa, mysa i soffan och tillslut somna i soffan. Alldeles fööör sent såklart!
Hade tvåpiggelina barn upp till nästan 12 och jag lovar att vi föräldrar var inte alls såå pigga. Undrar vad det är som gör att barnens eftermiddagslur ger en sån energikick och inte vår?? Vad gör de som inte vi gör??

Nåja efter en god natts sömn... ganska i alla fall så känner jag mig som en livs levande människa idag!
Känns faktiskt riktigt gött!
Vet inte riktigt vad dagen bjuder på heller, har INGET planerat och det känns helt underbart!
Kanske en sväng bort till Solkulla??
Leka av sig kanske??
Gubben ska polera bil hela kvällen så han ser man inte röken av. Fast det känns inte så jobbigt heller!


Ett stort GRATTIS till Jen som fyller år idag!! HURRA!!

Nehe, här bli det inga barn gjorda - In i duschen med dig =)
Tjingeling!!





Student!! Fri som en fågel!

Ja då var studenten över... Tänk att det ska gå så fort... All planering, alla förberedelser och sen poff, så var det över =) Men vilken student det blev, hur himla bra osm helst!

Tänk att vår Janice har klarat det, fy faan va hon e bra =)

Vi tog det lite lugnt på morgonen på tisdagen, barnen sov lääänge så jag kunde sätta ett bröd på jäsning!
Slängde in en tvätt, strök våra kläder, gjore tzatsiki mm.
Barnen var som två snurrr hela dagen ch det var ju inte såå konstgt för det var ju mamman oxå =/
Och tänk det var ju faktiskt Nici som skyulle ha sin stora fest!Tänk Ellioth har väääntat läääänge på denna dagen!
Så ÄNLTLIGEN!

Vi grejjage hela dagen, sprang fram och tillbaka mella husen =)
Slängde i oss lite mackor och jag lovar att det var inget propionts värde som tänktes på... HÖNÖKAKA =)
Fattar ni att det var evigheter sedan jag åt hönökaka och det var mumsigt!!
Efter lite kaffeförstärkning och mat i magen tuffade jag ner och iinhandlade lite blommor och jag måste nog säg att jag hade ng tur att inte hela Veddige var där för min marginal var ju inte den lääängsta heller om man säger så!
Men blommor blev det och fina var de =)

Hem och in i en duch för att göra oss fina, klännig, skjorta och allt! In i bilarna och iväg för att kmma in till - UTSPRINGET!
Och ja vi var inte ensamna direkt, fy farao va mycket folk det var och vilket ÖS!
Det var fräckt! Och det dröjde faktiskt inte länge innan känslan från sin egen studen infann sig! Underbart!
Vi stod länge och väntade på att det var Janices klass sm sprang ut, inget e som väntans tider!

Jippi! Grattis och HURRA!

Många kramar, blev det, blommor, gosedjur och sen trängdes vi bort för att se hennei lstbilen tillsammans med alla sina klasskompisar! Det var fullt ös på ALLA högtarare ch ett jävla dunka dunka =) Men jätte roligt!
Barnen var faktiskt superduktiga och det var skönt! Hade nog inte fixat alltför mycket skrik just denna dag!

Vi tog oss hem utan större problem, lämnade av Anette på vägen... Och vips var vi hemma!! Hem och hämtade upp min man som var såå fin ♥
Bort och fixa välkomstdrink, grissini ch dipp... innan gösterna kom! Inga problem alls!
Alla hann komma innan, Janice!

Sen blev det mat, jätte gott! Kycklingspett, pastasallad, focciabröd, tzatsiki ch dryck, kanon! Alla åt och åt och åt ch tyckte att det var jätte gott! Roligt!
Sen blev det paketöppning med en mycket nöjd Janice! Vilka fina saker hon fick =)
Sen underbart god studentmössetårta!

Mingel i soffan inne, nu var det kallt ute. Men tusan vilket bra väder det vart egentligen!
Vi satt och begrundade kvällen tillsammans! Det var skönt att inse att vi har underbara människor runt omkring oss som verkligen försår oss... De sätter perspektiv på saker och ting och jag måste ju säga att jag känner mig tryggare än någonsin i mitt beslut! Det var dock inte frivviligt eller förberett alls.. Men nu vet jag faktiskt hur saker och ting hänger ihop och vart jag står! Det känns om en befrielse och de andra i vår närhet vet oxå så nu behöver man inte längre förklara för de vet! SKÖNT!!

TACK Janice för en mycket trevlig kväll!
TACK Jeanette för att du förtroendet att hjälpa dig, det var riktigt roligt!



Bildmingel ♥



Söta Janice & henne Christoffer på - BALEN!

         

Inget e som väntans tider, kommer hon inte snart??



YES! Nu kommer hon!! Ellioth hade första parkett på Tobbes axlar =)



Studentmössan!!



Janice med hennes fina studentplakat!!

    

Bildbevis =) Janice på klassens lastbilsflak!!



Hipp hipp HUURRRRRAAA!! En efterlängtad Janice!



Presentöppning tillsammans med Ellioth =)

             


De små paketen fick hon öppna själv.... "jag vill bara öppna stra paket" var det ett litet gryn som sa...
Hm... kanske inte det vam ville höra =)



Studentfix

Tänk att det bara an finnas så mycket med energi i en lite fyra årings kropp!
La la lala lala hör jag sjungandes från duschen =) Han e inte det minsta trött, jag lovar!
Min underbara Nisse sussade gott mellan 15-17:30... JA då fattar ni ju säkert att hon, den där mamman hade ju tänkt ha honom uppe halva natten... Inte det smartaste , jag VET!

Men jag har i alla fall precis lykats få hem honm från Nett så det e ju inte illa!
Jag mutade med att läsa Prinsessor & Drakar!
Lovade att han kunde få duscha tills vattnet tog slut =/ Oooops!
Min man kom hem nu alldeles SVART! Intercoolerslangen hade släppt på bilen nu när han körde hem =(
Pissevåt, iskall, svart =( Stackar gubbe, får nog ta & värma honom sen...

En rykande varm kopp kaffe kanske...


Nehe snart dax att knyta sig med, imorgon är det STUDENT!
Vår underbara ajnice tar ju studenten!!

"Sjung om studentens lyckliga da´r"

Tänk vilken lycka, vilket självförtoende och FY FAN VA VI E BRA!!!

Imorgon blir det fixande och trixande... baka bröd, laga mat och MYSA med Nett och barn hela dagen innan vi far in till staden för att se vår Janice springa ut!
På kvällen blir det FEST!

Härligt underbart och barnsligt ungdommligt!

Nu ska jag rädda min son/man och läsa saga =)

Natti natti!!


Balen =)

Tännk att idag är det studenternas bal! Det ska bli så fantastiskt roligt att få åka in till stan idag och få se våran Janice och hennes Christoffer idag! Lycka, spänning och lite romantik står väl för dagnen kan jag tro!! Det e något alldeles speciellt tycker jag! Jag fick aaldrig chansen att gå på vår studentbal då jag gick på Almers gymnasium (Barn & fritid, 3 årig) Vi tillhörde inte PS sas det så vi vart inte välkommna =( Mycket tråkigt för det hade vart roligt!

Var i Näs igår och grillade med mamma & pappa, riktigt mysigt! Hon hade gjort Lantgårdens potatissallad och grillade kotletter till det, mums! Jordgubbar & glass till efterrätt =) Inte fel det heller kan jag lova! Jag och mamma tog oss en promenad runt näset medans Roger & Ellioth åkte motrcykel =) Ellioth gasade själv igår, det tyckte han var jätte roligt! Härligt att se homnom! Lovis & morfar passade på att mysa medans vi var borta =)

Sen var det dax för lite kaffe och påfyllning =) Gottigt! Pyjamas, välling och två svande barn i bilen hem så det var bara att bära in dem! Sen sussade vi alla gott!

Nu väntar vi på att det ska bli bra väder... det tornar upp sig bortöver Horred mörka moln =( Det vill jag INTE!! Det fårj ju inte regna på våra studenter idag! LÄÄÄÄNGTAR!

Ha en bra dag för det tänkaer jag ha ♥

Dripp dropp =)

Regnet öste ner redan från starten på den här dagen =( Halva natten oxå för den delen... Undrar NÄR ska man få sova en hel eller mycket av en natt?? Har faktiskt bara sovit en toppennatt sedan vi kom hem...
Varmt klibbigt eller åska regn =/ Hm vädret verkar inte riktigt bestämma sig!

Idag kände jag ialla fall för att hitta på något!! Lovis behöver verkligen saker till sin förskolestart!!
Bästa vore om man kunde dela upp det... Lite nu och lite sen, nu har man ju två barn som går på sörskola och behöver allt. En pojke som går i sklan och där krävs det ju lite extra om man vill hänga med!Känner att det e jätte viktigt! När vi satt & åt frukost skickade jag sms till Nett om hon hade planer för dagen... annars hade jag det =)
GEKÅS??!!

Japp det nappade hon på! Mysigt med våra heldagar, lite äventyr och mys!! Vi snabbade på oss och gick ut med hund ch allt sen far vi iväg =) Regnt öste inte lika mycket men vist var det taskigt väder! Vi kom iväg och in på skobo! Där hittade vi skor till Ellioth med Blixten McQueen, 129 kr! Me like! Sen hittade vi gummistövlar till onom med! Skönast var skorna då hans skor vart mindre än hans fot!!!! Åh det gjorde ONT i mammahjärtat! Men nu e det fixat och de gamla skorna ligger i papperkorgen på skobo =)

Vidare in i den stora jätteaffären =) Lite måsten åkte ner i korgen och sen bar det av ner till regnkläderna =) Hittade jättefina till min lilla Loppa! Väska till dagis e med avklarad! Känns såå skönt!! Sen är det som om det händer något magiskt! HUNGER!! Japp alla kände vi likadant och upp i rulltrappan åkte vi för att premiäräta lunch... Lite lätte IKEA wannabee =) IKEA e bättre!! Men det fundkade detta med och ungarna åt! Mätta ooch med förnyade krafter så bar det av ner igen för att gå den sista reiden innan vi åkte hem. Klockan bara flög iväg!

Sen skulle vi "bara" gå innom den andra skoaffären om i fall att det fanns stövlar till loppan... Skulle vi INTE gjort! För när vi skulle ta oss till bilen hade himlen öppnat sig!! Det var världens störata droppar sm bara föll med... Inte ville det sluta heller så det var ju bara att klä in vagen så Vilja inte bidde blöt... Sen sprang vi =) Vilken syn det måste vart! Herre jösses det e verkligen inte lättt att springa med en kundvagn med två barn samt varor =) Men vi flabbade gott!! Vi blev verkligen dyngsura =( Kunde vrida ur kläderna och skorna blev till en bassäng fortare än hejjsan... det var en hel insjö på hela parkeringen! In med barn och varor och vagn... Bytade om så jag hade bara min jacka... Vi var nog en snygg syn =)
Har som alltd vart en jätte mysig dag när jag & Nett får för oss våra äventyr!!

Hem och byta till rena kläder... KAFFE!! Sen var vi redo igen... En tur ner till Morup för att spana in en leksaksaffär där som en av Rogers kollegor driver... llioth kom in i paradiset... Ögonen blev stora och han njöt i fulla drag! Där fanns alla de bilar man kan tänka sig! Oj oj oj va svårt det vara att välja =) Men han valde en Pick Up! Stolt som en tupp och vi ficj köpt en present till vår Herman med! Nu bar det av till Nygatan 11 för att snosa på lilla Sonja! Åh vilken lite goding =) Lik Herman var hon och mycket liten! Men sen Vilja kom har ens begrepp om liten förändrats... Lilla dockan! Sonjas mamma blev mycket glad för de ROSA kläderna och Herman blev mycket lycklig över hans stora lastbil med flak som han lastade emd alla sina småbilar =) Pojkarna lekte som hejjsa, märktes att de saknat varandra och vi sa det att det får bli mycket lek i sommar för att avrasta dessarastlösa gossar =) Underbar jorgubb & rabarberpaj hade Sofie gjort och den satt som en smäck =) Mysigt var det!!

Klockan han bli mycket innan vi kom hem men jag tg mig i kragen och gick runt strängen med Zelma. UTAN regn =) Och nu måste jag ju säga att det känns mycket bra! Vår underbara kille Alviin hade städat sitt rum vilket jag blev mycket glad för! Han kan om han vill!!

Nu ska jag strax gå och knyta mig och förhoppningsvis få mig en god natts sömn!
Natti natti


Tandläkaren!

Gokväll på er!

Då har ännu en seg dag gått till histrien =/ Känner mig trött, men ändå inte sovtrött... Roger har redan gått och nanant kudden =) Han vart supertrött idag, första dagen efter semestern! Jobbigt att behöva gå upp 5! Fy jag kom inte upp förän halv 9 efter en natt full med åska! Det avlöste varnadra hela tiden ch regnet bara öste ner! Jag sprang mellan min och Lovis säng halva natten så det blev inte mycket sömn alls! Det märktes på morognen! 

Harr vart hos tandläkaren idag med Ellioth ♥ Han var såå duktig!! Han satt i mitt knä i stolen och gapade så fint när hon räknade tänder och kände och klämpe på dem! Vi har vart duktiga med tandborstningen sa hon =) Glad jag blir!! Hans framtänder börjar bli lite lösa och eftersom ahn fick sina tänder tidigt så kommer han att tappa den tidigt sa hon! Nu har vi en desdline vad det gäller nappar! Till jul ska de bort, då det kan bli jobbit en en otjänst för honom om det nya tänderna hunnit komma innan hans lutar med napp! De kan få konsekvenser! Men det känns mycket bra, tomten ska nog få dem =) Nästa gång tas det kort på tänderna! Ellioth fick välja ett klistermärke, med ett flygplan! En överrlycklig kille osm satt upp det på sin hylla =)

Efter tandläkaren promerade vi bort till vårdcentralen då Ellioth klagat på att han haft ont i foten efter att han kommit hem i går. Dp hade han fått ett bett av något... Under kvällen blev det en liten blåsa som såg mysko ut... lite rött runt om och hårt, svullet... Nu på morgonen var det en megastor hård vattenblåsa och ömt, rött och svullet! Inte roligt! Men han visade upp foten coh lär Sylvi smeta på salva och plåster!!!! Jösses vad mamman är inponerad!! Förr skulle han skrikit sm en tok när de bara tittade på honom! Han börjar bli stor min son =/ Puh det var ett jobbigt konstaterande!

Nåja voi träffade Nett, Rikard och lilla Vilja som vart på bvc och Ellioth visade stolt klistermärke och plåster! Han fick äran att välja fika, mnkar med hååål i =) Lilla sötisen! Det får man ju när man vart redig! Medans Nett åkte och handlkade åkte vi och köpte blommor till min kruka utanför =) Känns sommar!! Blev jättefint! Lovis tyckte nu i eftermiddag dock att de nya blommorna behövde planteras om i hennes nytvättade vagn =( Åh va hon var billig just då! Tur att man hade nya damsugarpåsar! Men med en underbar och tung promenad runt strängen med Nett, Vilja och min trollunge full med jord så fick jag förnyade krafter! Det blev middaglagning när vi kom hem och sen en kopp kaffe & bondkakor med familjen Altesson- kling (eller delar av i alla fall)

Har vart seg i kroppen och har inte haft något go... Hoppas på en mättre natt så man orkar med morgondagen! Ska in till stan med mamma och handla lite inför kommande vecka samt bäbiskläder till Alvins lilla docka! Ska bli mysigt!!

Måste säga att det är INTE lätt att ha en tonåring hemma... Är inte lätt att bli likadan heller =/ Åh när ska man bli vuxen då??? Det e svårt när det bubblar... Tur att man faktiskt kan tygla de där käslorna riktight bra till slut!! Vi hade världen bästa snack innan och bestämde tillsammans hur vi ska ha det, hur vi ska fixa sommarne, vilka  regler som ska gälla osv!! Alvin pratade massor, vi frågade vad han tyckte och att han inte ska vaar rädd för att säga vad han tycker och det ble såå bra!! Känn svarmt i ♥ Hoppas att det blir en bra sommar, skönt med sommarlov nu för ungarna! Vi andra i familjen utom stackars Roger har ju sommmarlov... det sista... Eller?? Hoppas inte!!

Ne nu ska jag ta mig i kragen och krypa ner i kojjen och nana kudden... eller ta min hostande Lovis... Nu e hon lessen .... IGEN!!

Natti natti!

Viktväktarna nu e jag tillbaka =)

Ny dag, ny vecka och nu e jag tillbaka!
Idag har jag börjat på allvar att räkna mina pionts!
Har redan skrivit in i min checklista... Var och handlade igår så nu har jag bra grejjor hemma!

Vägde mig på min hemma våg i morses och skrev upp det som vikt så får jag se vad den står på nästa måndag...
Min våg är ju inte särskillt tillförlitlig men jag måste ju ha någoot att gå på...
Realistigt sett tänker jag att det egentliga är 3 kg plus! Den brukar diffa på det =/ Ja den är lite speciell min våg och jag har sagt lääänge att den ska bort men jag måste ju säga att jag lite svårt att skilja mig från den! Vi har ett låångt förhållande bakm oss och man kan ju inte bara dumpa saker heller... Eller i alla fall inte innan man skaffat en ny, går ju inte att stå utan!

Sveriges nationaldag! Då måste man ju hänga ut flaggan! Vad ska man hitta på för att fira denna dagen då mån tro?? Inte en aning =) Vi brukar aldrig fira den...

Grattis till min fina Tina som fyller år idag istället!! HURRA HURRA HURRA!! Hppas du får en fin dag idag =) Tur med vädret så ni hittar säkert på något roligt!!

Igår var vi och grillade uppe hos fina Carro & Patrik! Det var supermysigt, ungarna lekte som hejjsan och det märktes att det tyckte att det var roligt att träffas igen! 

Ellioth leker med sina bilar, parkerar ch skäller på Lovis som kommer och stör hela tiden... Ellioth skriker på henne och hon skriker tillbaka =) Kan det vara det som e syskonkärlek =) Vad vet jag... De har väldans soligt tillsammasn och de leker hela tiden med varandra =) Det är så roligt att se dem ihop, kramas, pussas, bärs ch leks... De har alltid varandra och det tycker jag e så härligt att det faktiskt aldrig e ensammna ♥

Zelman sitter på golvet framför mig och glor... undrasn om hon kan vara hungrig tro =) Tror jag! Snart ska hon få lite frukost och efter att jag vart inne i duschen och vänt blir det en promenad jag , Lovis och Zelman. Ellioth och Roger ska åka och tvätta bilarna hos mormor & morfar! Jag ska slänga in den sista tvätten... Eller sista det beror ju på hur man ser det för det kommer ju aldrig att bli den sista..... =) Men för nu i alla fall!!

Hoppas att ni får en fin dag idag... Och ja jag håller på med en utkast med bilder från Mallis... Men det tar ju såå förbannat lååång tid, men det kommer!!

 


Bilder...

  

Första fruksten med chokladpålägg =) Det var smaskens och sen var det det som gick hem... Jag kan ju lova att det blir det inte på lääänge! Men på semstern får na äta det! Supergott!!



  

Morfar & Lovis leker på stranden! Superkul!!





Lovis testar poolen och tycker att det är rilktigt roligt!!!




En lite trollunge i solhatt på stranden =)



Ellioth ute på kvällen i hamnen, underbart med solen!




Min underbara man  på restaurang med en god San Miguel!!



Mamma & Lovis gos! 


                                          

Paellan var supergod!!                  En poserande Alvin =)          Erimitkräftr fanns i hela havet, lite fräckt!!




         

Hade lite tråkigt en dag så vi gjorde ett litet nett sandslott =)
Eller.... Ne det var en kille som gjort vid stranden, helt otroligt!!


              

Underbara blommor som växer fritt över hela Mallorca!!






            


Vi var på en kyrkogård som var så otroligt vacker, som en film! Har aldrig sett en katolsk kyrkogård förut. Man var helt stum av förundran!
En underbar madonna statyett!
 


Ett mirakel


Glömde ju totalt av att Grattulera till det nya lilla miraklet på Nygatan 11 ♥
Tänka sig att nu har Alvin blivit storebror till en liten tösabit!
Äntligen kom storken med en liten Sonja!
Jätte roligt, det ska bli jätte mysigt att gå bort och lukta på en liten bebbe i veckan!

Alvin var inne med Robban, Adam & Herman igår och tittade på henne =)
Sen ville han sova hos Felix =) Hade han abstinens mån tro??
Ganska skönt tror jag att han tyckte att det var! Skönt att vara lediga imorgon med så de hinner
att träffas ordenligt! Vi behöver ju det med, man märker att man vart på en mycket liten yta med många människor på samma gång!

Måste ju säga att det var mycket skönt att sussa i sin egen säng med, det tyckte nog mina barn med! De har sovit hela natten båda två i sina sängar =) Härligt!!

Idag blir det mera tvätt, den får redan...
Undrar hur mycket jag tvättat egentligen =) Många maskiner blev det...
typ 8 maskiner tror jag innan jag är klar! Herre jösses =) Ja men då en vi ju tross allt 5 personer.


Nehe nu skriker ng frukosttarmen på både mig och loppan... Hon blev genast jätte lessen...
Får ta mig i kragen =)
Ha en bra dag!









Hemma igen...

Åh va underbart det var att komma hem igen, hem till sitt "gula hus" som Ellioth säger! Hem till sina vänner och allt annat som gör livet värt att leva!!

Fick ett härligt besök av fina Carro i morses aå man fick ladda lite batterier! Tänk att man kan sakna sin vänner så mycket även fast man haft det underbart! Har haft två jättehärliga veckor på Mallis, kunde ju vart lite brunare men men thats life! Idag har jag tvättat, tvättat och tvättat, tur att jag fick låna Nett maskin med så det gick ju mycket fortare =) Har tillbringat dagen med familjen Altesson-Kling och ätit biffar med potatis, brunsås och lingonsylt och det var bara sååå underbarft! Tänka sig vad man kan sakna vanlig mat!

Hade fått ett inbjudningskort till lilla Viljas dop, ett underbart kort! Ellith sa "det kortet har jag & Nett valt! Lilla sötisen! Posthögen var gigantisk... har faktiskt inte orkat ge mig på den ännu men det kommer! Vår lilla Zelma har kommit hem och katten va skönt det var att få hem henne, hon höll på att krype ur skinnet =) Fick nästan inte fram ett ljud... Nu ligger hin limmad på mig i sffan och gosar och är verkligen på sin vakt att jag inte ska pysa bort... Var ute på en skön strängenrunda innan med barnen och Janice och Emmy. Det var super skönt! Nu blir det hårdträning och kostomläggning tillbaka till verkligheten =/ Hua det var nog en 5-6 kilos påläggning på vågen efter två goda veckor på skräpmat och flytande föda... Aj aj aj det känns jävligt tufft kan jag säga just nu.. Men herre jösses det fixar jag! Det får ta den tiden det vill för jag har njutit under tiden. Jag var inställd på det men just nu känns det ju lite jobbigt faktiskt!!

Barnen sussar gott och det gör min man i soffan brevid mig med =) Känner jag efter så e jag dyngtrött oxå så jag ska nog ta och knyta mig... ty NUU!! Ses i morgon!!

 kommer bilder i morgon =)

Pissvader!

Fy farao vilket urtrakigt vader!! regnet har ost ner over oss idagfran och till! Urtrakigt!! Vet inte vad man ska hitta pa liskom om man har tva kids, en kass och en med myror... Ingen strand... Vist man kan sakert gora mycket om man har spenderrarbrallorna pa sig =/ Men ne nu snalas det lite! Vi var pa en restaurang igar och Rogers hjarta holl pa att stanna nar vi fick in notan!! 170 euro!!!!! Fatta!! Hur himla dyrt som helst!! Sa idag blev det snallunch fran Lidel och ikvall blir det nog en underbar engelsk restaureang som vi vart pa ganska mycket! Kanon god man till kanse 80 euro hogt raknat pa 7 pers! Lite battre for planboken!!

Alvin har hittan en kompis, Linus som e 13 arª De e hela tiden och har jatte roligt tillsammans! UNDEBART!! Kanns lite roligare for honom! Sarskillt nar vadret inte e med oss! Nu spricker det upp om man nu vagar skriva det =) I sa fall blir det stranden med ett underbart flaskkottsgrillspett =) Later ju inte fel alls! Imorgon e sista dagen och da vill man ju egentligen spara det godaste till sist men vadret far ju styra..

Just nu laaangtar jag faktiskt hem, det e liksom inte roligt att vara pa solsemester nar det inte finns nagan sol! Det e ju liksom syftet =) Roger har stora giganstiska myror i brallan nu och ar redan hemma och meckar bilar och han vill hem nuuuu! Kanner att han gjort klart nu =( Lite trakigt! Dert smittar av sig! Tyvar!

Ellioth tyckte inte att det var roligt att folja med mamma tilldatorn... sa jag far ga tillbaka med honom! Ha det bast, snart e vi hemma igen!

RSS 2.0